• nimha

    Zdar,

    jelikož teď jezdím hodně kvůli přítelkyni cyklostezky, budu novýho horáka nechávat osazovat nějakýma rychlýma pneumatikama. Defaultně nabízí výrobce (RB) jako rychlé pneu WTB Nano. Rychlé asi jsou, je otázka jestli nejsou do terénu totálně na nic, to bych taky nerad – myslím vůči jiným rychlým pneu. Napadá Vás něco jiného rychlého a lepšího?

    Zatím asi dušáky a výhledově bezduše..

    0 1
    • Pikaču  

      Zbytečné téma. Nicméně ti napisu zase.

      Začínal jsem podobně. Nana jsou dobry i v terenu. Vse nejde. Bud to nebo to nebo kompromis.

      Chtěl jsem rychlejsi a zkusil Schwalbe TB a totalni katastrofa. Furt jsem pichal.

      Pak jsem narazil u kámoše na Conti RaceKing. A mam je ve verzi ProTection 29×2.2. Podobně rychla jako Nana( ta kdyz nafouknes poradne tak na asfaltu leti. Ale v terenu pak 2.8 bar nepouzitelna. ). Pohodlná, odolna. V terénu dobra. Foukam na 2.0–2.2 bar na 93 kg. V bahně a na mokru musis opatrně. Tam jsou o držku. Ale jestli chces do mokreho terenu tak na asfaltu nepojedes. Nebo kombinovat ruzny predek a zadek.

      Nech si Nana a uvidis. Tam přes střed valis neskutečné na asfaltu.

      Jo a bacha na chodce, pejskare a kočárky na kombinované cyklopěší.

      0 0
    • honzabike  

      Opravdu jsou TB tak špatné?

      0 0
      • Pikaču  

        Ja jezdim duše. Kdyz prefouknes/na­fouknes a jezdis asfalt tak parada ( ne jako Nano wtb ale rychle podobne).

        Kdyz ale kvuli terenu das idealni tlak tak furt lepis a menis duše.

        Dal jsem je manzelce a sel do RaceKingu ProTection.

        Mlok ale chvali TB, ale nejezdi duše. JA uz mam silnicku a tak s HT nejezdim primarne asfalt jako dřív.

        0 0
      • MlokCZ  

        TB je nejlepší rychlý plášť, který jsem kdy jezdil (a bylo toho opravdu hodně). Jako další bych přidal už akorát G-one allround, ale tam už si každý musí sám říct, jestli to chce až tolik posouvat mimo terén. Na mě už to bylo moc a po nějakém čase testování G-one allround jsem se vrátil k TB.

        Odolnost je u TB stejná jako u všech ostatních Schwalbe XC plášťů. Samozřejmě tedy mluvím o TLE verzi, lite skin verze bych u Schwalbe určitě nebral.

        A tedy odolnost běhounu není žádný zázrak a za mě jediná slabina v případě, že to pro někoho nestačí. Boky jsou na daný typ pláště ok.

        Sám mám na TB čím dál více km a už se za chvíli stane pláštěm s největším nájezdem, co jsem kdy jezdil. Už má blízko k překonání cca 15tis. km, co jsem měl předtím nejvíce na RaR.

        Za těch necelých 15tis. km jsem měl jediný defekt, taková středně velká díra. V plášti jsem měl FL tmel, který takové už nedává a navíc tam v podstatě žádný nebyl (schválně používám metodu nedolévání tmelu). Stačilo dolít Orange tmel a ten díru zacelil (tedy opravda defektu pod minutu bez sundání pláště, foukáno bombičkou).

        Pokud někdo potřebuje výrazně odolnější běhoun, tak má ale stejně dnes smůlu a nic výrazně lepší na trhu není:

        • staré protection Cotníky byly o hodně odolnější (v kategorii super rychlý XC plášť asi nejodolnější), ale bylo to vykoupeno celou řadou jiných nevýhod (příliš tuhá kostra a tím mizerné pohodlí, horší grip, který byl u RK ještě zvýrazněn příliš malým bočním vzorkem, špatně těsnící patky a nic moc těsnící boky)
        • u Contíku protection verzi přepracovali a vyřešili všechny ty původní problémy a nevýhody, tedy patky jsou teď už ok, protection kostra není už na běhounu, takže pohodlí ok, grip také už slušný (tam navíc předělaný boční vzorek u RK), bohužel ale došlo také ke snížení odolnosti běhounu, který dle měření je na tom ještě o chlup hůře než TLE Schwalbe; takže nová verze protection RK je sice slušný plášť, ale vlastnostmi se právě TB velmi přiblížil
        • žádný jiný plášť už nejede tak dobře jako TB a i ty mírně pomalejší jiných značek není žádný s extra odolným běhounem (takový na trhu rychlých plášťů není aktuálně asi žádný)

        Základním řešením odolnosti běhounu je nevozit duše (a to platí nejen pro TB, ale i ty další aktuální rychlé XC pláště). Pro duše tu žádný velmi odolný rychlý XC plášť aktuálně na trhu není.

        0 0
        • xtonda  

          Máš nějakou zkušenost s odolností u těch G-One, Schwalbe tam uvádí odolnost 5.5/6, přitom ten plášť (50–622 i 60–522) má jen nepatrně přes půl kila a jiné offroad pláště co mají odolnost aspoň 5/6 jsou buď Smart Sam nebo Enduro a DH pláště s hmotností od 900 g výš.

          Je to srovnatelné nebo má Schwalbe pro hladké pláště tu stupnici posunutou?

          0 0
          • MlokCZ  

            To bude posunutou stupnicí pro jinou kategorii plášťů.

            S odolností G-one allround (ty mám doma více kusů a jezdil jsem, u těch jsem si jistý, nevím jestli speed to nebude mít trochu jinak) je to poměrně jednoduché. Řekl bych, že kostra (pro snake skin TL easy 2,25" verzi) je totožná jako jiné XC pláště, tedy jako TB, RaR, RoR, Ray.

            Odolnost je pak v reálu slušná a z těch uvedených nejlepší díky tomu superhustému vzorku.

            Manželce jsem teď na zadní dával právě raději G-one allround než TB z důvodu mírně lepší odolnosti za ten vzorek. Na přední aktuálně RaR, tam už mi pro ni G-one přijde moc málo (gripem).

            Tedy pokud chceš odolnost dle těch jejich čísel pro srovnání s jinými Schwalbe XC plášti typu TB, RaR, RoR, tak je to stejných 4/6 (vliv vzorku u odolnosti Schwalbe neřeší, stejně by to nešlo při té stupnici už dostatečně jemně rozlišit).

            0 0
            • xtonda  

              G-one se na webu Schwalbe ukazují mezi road, tour i offroad plášti, takže pokud mají pro každou kategorii tu stupnici jinak posunutou, tak je to docela zmatek.

              G-One allround 70–587 v provedení performance, dual compound, DD, RaceGuard, E-25, 790 g má odolnost 5 a v provedení evolution, OneStar compound, SnakeSkin, TLE, E-25, 750 g má odolnost 5.5.

              Musím si ty ochrany ještě nastudovat, myslel sem, že DD + Race Guard je nejvíc (kromě šíleností jako SmartGuard v Marathonech a GreenGuard v pláštích s přívlastkem Plus).

              Jinak zkratky RoR a RaR mě celkem matou, to může být v prvním případě Rocket Ron a Rock Razore a v druhém Rapid Rob, Racing Ralph a nově Racing Ray.

              0 0
              • MlokCZ  

                DD pořád předělávají, ani nevím co to přesně aktuálně je, zvlášť když to teď mají v performance řadě (to bude něco extra ošizeného co vůbec nepojede). Těžší a současně menší odolnost je daná performance verzí, koukni se třeba na porovnání u RoR jak dopadla performance verze oproti TLE (skoro o 100g těžší a přitom na běhounu v testu průpichu na tom hůře).

                https://www.bike-forum.cz/…-maxxis-ikon#…

                Já tedy o jiné než TLE verzi pro ty bikové široké verze a Microskin pro ty užší na gravel bych vůbec neuvažoval a srovnával jsem TLE verzi.

                RaR je Ralph, RoR je Ron. Pro Ray jsem zatím zkratku žádnou nevidál a sám píšu Ray, to je také krátké. Rock Razor je pak jiná kategorie, ten z pohledu XC rychlý není i když je to nízký vzorek ve stylu TB.

                0 0
          • JFtryall  

            G One Allround ma odolnost nadstandartni na to kolik vazi. Plne srovnatelnou s ostatnim TLE od Schwalbe.

            0 0
          • stařík  

            Vozil jsem (a ještě je mám) G one speed. Jizerské hory, lesní cesty, cesty s kameny a bez problému. Cca 600 km. Překvapilo mně, že ten minimini vzorek se nesjíždí a docela na šotolině drží. Na silnici nehlučí a jedou, proto je mám. Jen na mokrý lesní trávě jsem si nebyl jistý, ale to na žádných gumách. Kolo půjde do světa (jsou na něm jiné gumy) a gumy mi zůstanou. Budu je prodávat. 29 × 2,2. Bez díry, nepíchlé. Cca 500,– Ks. Za zkoušku to stojí. Ty všechny gumy, co nemají po stranách výstupky, mohou v zatáčce překvapit, protože hóódně točí (nemají se o co opřít, tak zatáčejí a zatáčejí samy od sebe). Je potřeba držet řidítka.

            0 0
        • mattew1  

          A co Maxxis Crossmark/Ikon v EXO verzi ? To neni rychly odolny plast ? Pak treba Vittoria Mezcal TNT G+. To je muj favorit na dalsi XC odolne plaste, ktere lze treba pouzit i na nejakou expedici.

          Resim ted podobny problem, rychle XC, ale trochu vice odolne.

          0 0
          • jonti  

            Crossmark urcite, Ikon moc nejede. Vittorie tady moc lidi nejezdi.

            0 0
          • MlokCZ  

            Teď zrovna nedávno tu byl test, kde je Ikon i Crossmark. Ikon nebyl v EXO verzi a i tak byl o chlup pomalejší i než třeba NN.

            A Crossmark byl v EXO verzi a byl ještě pomalejší než Ikon.

            https://www.bike-forum.cz/…-maxxis-ikon#…

            A v měření průpichu běhounu ani Crossmark EXO nebyl lepší než RoR TLE (který nijak superodolný není).

            Vittoria Mezcal TNT G+ dle měření rychlostně slušné, ale co jsem četl komentáře o tom jak drží, tak mi to zcela odradilo ho zkoušet.

            1 0
            • MlokCZ  

              V tom odkazu na výsledky toho testu je vidět, že jediný výrazně odolnější plášť na běhounu tam byl až Mountain king protection. Ještě ale ani Crossking protection nebyl odolnější než zase RoR TLE na běhounu.

              V rychlých XC pláštích prostě akutálně nic superodolného na běhounu není.

              0 0
              • mattew1  

                Zajimave. Tak se holt clovek musi vzdat trochu rychlosti na ukor lepsi odolnosti. Radis tedy RoR TLE ? Nasel jsem ho jen za 1500,–. To je docela palka…mas jine typy na odolny XC plast ? Co treba Smart Sam ?

                0 0
                • Pikaču  

                  Bike-components.de za 40€/ks

                  0 0
                • MlokCZ  

                  A jak to chceš udělat? Píšu, že aktuálně žádné extra odolné XC pláště nejsou. Opravdu odolné jsou až pláště posunuté hodně do endura/DH, tam se najde odolných spousta.

                  RoR TLE neradím, o Schwalbe píšu níže. RoR bych sám aktuálně použil pouze pro ježdění hodně v bahně. Jinak jak píšu níže, tak u Schwalbe TB/RaR/Ray dle toho jak chceš rychlou kombinaci. A extra odolné na běhounu to rozhodně pořád nebude. Ale není to jediná cesta, alternativ je dost, třeba Contíky TK/RK, po přepracování protection verze slušné vlastnosti, ale zase to jako vše ostatní extra odolné nebude.

                  Smart Sam nejede, ani nedrží, zvlášť co jen v performance verzi. A odolnější bude trochu jen DD + Raceguard verze a to bude už totální ***** (jak nepojede a nepodrží).

                  A cenově všechny TLE Schwalbe jsou sehnatelné od cca 36E do 43E dle typu (dražší těch 43E jsou ty nové modely RaR a Ray, ty starší, co nejsou teď nové jsou pod 40E) a to na více Německých eshopech (třeba bike-discount, bike24, R2-bike tam mají teď za dobrou cenu set Ray + RaR, ale bohužel už nemají poštovné zdarma nad 250E, to už je jen na bike24 a bike-discount).

                  A nebo u nás třeba na kupkokolo, ale pořád o něco dražší než z Německa (třeba Ray za 1200Kč).

                  Ale zato vydrží (životnost) dlouho, tak se ho pak nebudeš moct dlouho zbavit :-)

                  0 0
                  • xtonda  

                    Jak moc se dá spolehnout na ty Schwalbe indexy? Podle nich Sam oproti Ralphu je odolnější, víc vydrží, drží stejně nebo o půl bodu líp a akorát hůř jede (ale pořád líp než třeba levnej Rob). Ralph, Ray i Ron jsou prezentované jako závodní pláště, Sam jako univerzál.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Označení co jak jede vcelku sedí a odolnost také (v rámci stejné kategorie plášťů). Problém je jen malé rozlišení těch indexů (kdy stejný index může být pořád dost rozdíl, ale na změnu indexu to ještě není).

                      Třeba u rychlosti si vem, že 4/6 má třeba také NN se speedgrip směsí. To pro ilustraci jak Sam jede. 1,5 dílku indexu je už sakra velký rozdíl.

                      U toho, co jak drží už je to horší. Rozlišení u indexu zcela nedostatečné a ještě se to pro různé povrchy velmi liší, takže tam bych na to vůbec nekoukal.

                      U RaR je pak potřeba vzít v úvahu, že nový RaR je určený jen jako zadní a tomu přizpůsobené vlastnosti, tedy rychlosti se obětovalo trochu gripu a u gripu bylo cíleno především na záběr a brždění a ne moc na vedení stopy.

                      Starší provedení RaR, tam nebylo co řešit ve srovnání se Samem. RaR držel jednoznačně lépe (jak pacestar, tak addis speed). U nového už se to více přiblížilo, ale pořád bych raději RaR na zadní i z důvodu gripu než Sam.

                      A když pak vezmeš Ray, tak ten drží oproti Samu už o mnoho lépe a pořád je ještě i současně o hodně rychlejší…

                      A vůbec Schwalbe nezohledňuje vliv ochran na grip. Ochrany typu DD a raceguard zhoršují jak grip, tak pohodlí. Takže ta nejodolnější verze na tom bude ještě hůře v ostatních vlastnostech.

                      0 0
                    • novas752  

                      Sam mi sedí přesně na jejich popis. Výdrž i odolnost (na tu kategorii) skvělá, grip a jede trošičku hůř než Ron.

                      0 0
              • petyn  

                A co od Maxxisu Rekon race 29×2.25 ? Přijde mi docela rychlý a odolnější než TB. A neprochcává přes běhoun.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Netuším, Rekon jsem ani nikdy nejel, ani nemám měření. V tom odkazu na sousední vlákno je změřený Crossmark a Ikon, tak dle toho jde aspoň něco odhadovat.

                  Odolnost bude podobná, takže také žádná super. ale pořád jen někde jako ten RoR (teď myslím na běhounu, boky měla EXO verze o něco lepší než TLE RoR).

                  Co se týk prochcávání, tak nejjednoduší je jít prostě cestou nedoplňování tmelu (jen na začátku nějaký na zatěsnění). Méně práce, nic neprochcává a při defektu se doplní čerstvý tmel z lahvičky.

                  Prochcávat může jakýkoliv plášť, i u Maxxisu tu v historii je více případů i pro pláště daleko více posunuté k enduru, takže odolnější a s více materiálem a také se to u nich může stát.

                  Asi jsem neviděl ještě nikdy žádný plášť, u kterého bych neviděl na internetu aspoň nějaký případ prochcávání. A vždy to pak závisí na mnoha faktorech od použitého tmelu, na kolik se fouká, kolik váží jezdec, co a jak s tím jezdí.

                  0 0
                  • dareios  

                    Ahoj, jakou máš osobní zkušenost s tím jak hážou nejvyšší modely RoR/RaR/Ray?

                    0 0
                    • Pe-pig1  

                      No, já přidám mojí zkušenost. Ray – dva kusy – přesné na desetiny mm. Ralph – tři kusy – dva úplně na hovno, cca. 2–3mm a jeden teď jezdím s tím, že je cca. do toho 1–2mm. Za ty prachy jsou ty Ralphy úplně nepochopitelně blbě vyrobené, ale zase na moje ježdění je to ideální guma. No a pak si vyber. Některé jsem kupoval tady, některé v DE

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      U Schwalbe je to už mnoho let pořád stejné (a platí i pro nové modely). Některé kusy jsou ok, některé trochu hážou. Pokud to není výškově a to běžně nestává, tak drobné stranové házení ničemu nevadí.

                      Když hází hodně, tak mi to vadí, ale takové kusy jsem měl jen 2 (z mnoha desítek kusů).

                      Ze 4 kusů nových Ray/RaR mám všechny spíš lepší, 3 téměř perfektní, jeden malinko hází stranově.

                      Když by nějaký kus házel opravdu hodně, tak je to reklamovantelné.

                      0 0
      • Fazzy  

        Jezdím TB/TB. Zatím 2000 km, bez duší a bez defektu. Je fakt, že přes běhoun dost prochcávaj a je třeba to občas dofouknout, ale za to jak skvěle to jede mi to stojí. V dešti nejezdím a se suchem si to poradí. Asi jediná guma, o který jsem na zkoušku uvažoval místo nich, byla Vittoria Mezcal, ale zatim jsem nenašel odvahu. Takže přístě to bude pravděpodobně opět TB.

        0 0
        • honzabike  

          A na kolik je foukáš, zvládnou i pohodlnější 1,8 baru?

          0 0
          • Fazzy  

            No čoveče já lítám převážně po asfaltu, takže pod 2 bary to nefoukám. Dávám 2 – 2,3 podle situace.

            0 0
          • MlokCZ  

            To záleží na hmotnosti jezdce a co s tím jezdíš. Foukám většinou kolem 18–22psi přední a 23–28psi zadní. Přes 30psi nepřifukuju nikdy, ani kdyby měl být jen asfalt, nic to nepřinese to přefukovat. Mám aktuálně 73kg.

            0 0
            • Fazzy  

              Já to loni jezdil s nějakýma 88–90 kg. Upřímně nikdy jsem s tím tlakem bůhví jak nelaboroval, ale krátký kopce dupu často vestoje a při nižším tlaku už jsem měl pocit, že se ty figury jakoby žvejkaj. Může to bejt klidně jenom psychický, ale celkově mi i akcelerace přijde pocitově lepší.

              0 0
              • MartyM  

                Docela by mě zajímalo, jak vypadá ten vzorek u TB na zadním kole při 90kg jezdci po 2000km

                0 0
                • petyn  

                  Pod 105 kg jezdcem docela sjetej. Už začal hodně defektit :(

                  0 0
                • Fazzy  

                  Po cca 1300 km jsem přehodil přední za zadní. Ten co byl vzadu má střední figury sjetý cca o 50–60% a za chvíli pude z domu.

                  0 0
                • roman 3D  

                  kupodivu lépe než na rr, najel jsem na tb 2500 na zadním a zbytky vzorku teda nepatrné tam ještě byly:-)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    On je sice ten vzorek nižší, ale je zase daleko hustší. Já mám u TB životnost podobnou jako u RaR, rozhodně ne nižší jako udává Schwalbe.

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  85 kg, TBt Addix TL, najeto 2800 a výstupky na středu jsou, odhadem najede tak 3500 km. Nový RRh mám na předku, trochu hučí, a ten příčně obdélníkový vzorek moc důvěry nebudí, v měkkém opatrně, ale s TBt vzadu je to zatím vyvážené.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Zajímavé, že jsi se odvážil dát nový RaR dopředu, i když to je vzadu s TB.

                    Já pořád váhám, co na druhé HTčko. Na druhém rychlém mám TB/TB. Na fullu Ray/nový RaR. A na druhé cílím něco mezi tím a aktuálně mám RaR/TB, ale ještě RaR se starým vzorkem.

                    Asi se zatím přikláním dát dopředu Ray, je opravdu velmi dobrý na předním. Ale pak už zase váhám, jestli nechat vzadu TB nebo rovnou dát i na to druhé HTčko RaR dozadu.

                    Jediné co jsem zatím vyloučil je právě RaR/TB (s novým RaR).

                    0 0
                    • novas752  

                      A není to zbytečné mít troje velmi podobná kola?

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Mně to tak vyhovuje. HTčka se mi liší vidlicí (upravená lehce přefoukaná Reba vs upravený Epixon – tedy Rebu používám jako něco mezi pevnou a perfektně fungující vidlicí) a malinko ty pláště a jedno HTčko mám osazené světly a hodně polepené reflexními prvky (za tmy do práce jezdím jen na tomhle).

                        Když jsem měl jen jedno HTčko, tak jsem vidlici občas prohazoval (Reba na chladnou část roku, Epixon na teplou), ale to mě nebavilo.

                        Na servis vidlic je to také mnohem lepší (prostě vidlici sundám, nechám rozebrané kolo a pošlu do TT a mám na čem jezdit a nemusím tam dávat jinou, abych ji zase pak hned sundal až přijde ta ze servisu).

                        Míval jsem i dva fully, ale to je moc starostí, tak to jsem opustil. A zase teď mám jedno HTčko i dobře funkční do pořádného terénu, když není pojízdný full.

                        A fulla více laděného do těžší terénu (hlavně o hodně terénější pláště), to jsem měl hodně let a opustil tuhle variantu.

                        0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ohledně valivého odporu je prostě RRh další v řadě po TBt, tak jsem ho dal na předek. Jezdím XC, hlavně po zpevněných a suchých cestách mezi obcemi. Po skoro 3700 km je ta sestava stále ok, i v měkkém či blátivém mě předek držel více než zadek, takže je to dobře vyvážené. Člověk musí vědět co má nazuto a co si může dovolit.

                      Ale, osobně mám nedůvěru k plášťům bez výrazného bočního vzorku, kdo vletěl na mokrou trávu, tak ví.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Letos jsem dopředu dal Fast Trak SW 29×23, nový zklamal šířkou 56 mm, ale po 1900 km má dobrých 58.5 mm. Nový Ralph najel vloni 8200 km vpředu, a asi by i dalších 4000 dal. Nový Ralph měl výrazný boční vzorek, a byl jistější na šikmých plochách (mezi kolejemi od Lakatoše v lese). Fast Trak SW má zas asi lepší směs, a je jistější na slizkém (mokré kameny v potoce), výška vzorku nového je skoro jednotná a zhruba 3 mm. Napříště asi zkusím XR2 nebo XR3.

                        0 0
                  • Smazaný účet  

                    T-Burt TL Addix Speed 29×2.25 jsem teď sundal ze zadního kola po 4300 km. Středový vzorek stále po celém obvodu vystouplý, cca. 0.4–0.5 mm. Páska E13 ten necelý rok vydržela. Tmel E13 jsem doléval, a jak jsem již psal, moc nezatěsnil, i malý vpich stále mokval, na větší dát doma knot, ale vždy jsem dojel. Nový T-Burt TL Addix Speed jsem nahodil na seřízlou Spešl opásku a tmel Squirt. Trochu zklamání je šířka 54.5 mm na i25 ráfcích, bo je označen 57–622, minulý měl po nahození 55.5 mm. Středový vzorek nového má výšku 1.8 mm.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak jsem dnes sundal tento druhý Thunder Burt, opět po 4300 km. Opotřebení podobné jako u prvního, vysazené špunty v druhé řadě stále se středovým důlkem. Spešl opáska je v ráfku, po jemném umytí vodou s kartáčkem, jako nová. Šířka byla 56.5 mm, mírně se zvětšila.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Nasadil jsem JET XCR Comp 29×2.25 57–622, aby byla změna, a projel dnes 50 km. Objem je větší, i šíře 57.8 mm, a je pohodlnější. Je to opět rychlík, ale na tvrdém povrchu asi bude ztrácet na Hromového Bleska. Na měkkém povrchu, a všeobecně v náklonu, se zdá jistější. Boční špunty jsou skoro až na okraj, tak max. 0.5 mm dovnitř od boku pláště. Středový vzorek je výšky 2 mm a boční špunty mají 4 mm. Tak pojezdíme a uvidíme.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          A Milkit tmel.

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          Tak, Jet XCR sundán po 4000 km. Šíre boků při sundání 61,5 mm, tj. 2.42"!. Pokud bylo bláto, tak už mi to dřelo o rám. Ztratím pohodlí, ale těším se na rychlejší plášť, na letní období tepla a sucha.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Nyní vzadu Race King Protection 29×2.20. První dnes sundán po 5200 km, hloubka vzorku na středu 0.6 mm a šíře 57 mm. Pro úspěch zase nahozen druhý, rozměry jsou skoro stejné jako u prvního, 2.6 mm a 55.5 mm. Spešl opáska zůstala původní pro tento asi 5. plášť.

                            Za mě je to pohodlnější plášť než Thunder Burt, asi z důvodu vyšší výšky při skoro stejné šířce. Lépe se klopí na térovce, kdy u TB se žvýká vysoký boční vzorek, ale ten zas u RK chybí v terénu.

                            0 0
                            • TheJD  

                              Ty asi moc terenu nejezdis, vid? :D

                              0 0
                              • mirage  

                                Jako ze to nejsou plaště do terenu?

                                0 0
                                • osobne  

                                  Ža to má na bocích stále fousy.

                                  0 0
                                  • t29  

                                    Normální výsledek, jiné semi slicky mají prostředek takhle sjetý už z výroby :)

                                    mire perfektně popsal důvod proč dám přednost RK před TB nebo jiným semislickem: nízký vzorek na bocích, který znamená větší objem při stejném vnějším rozměru, a v náklonu chybí ten protivný moment kdy zaberou boční špunty. Pro mě ideální na turistiku, denní dojíždění a převahu zpevněných cest nebo pevného povrchu.

                                    Takže ne, není to plášť do opravdového terénu, kdo hledá hranice adheze tak je u RK najde docela brzo.

                                    0 0
                      • jaja01  

                        Další, komu páska od big S v pohodě funguje. Náhoda? Nemyslím si! :-D

                        0 0
              • MlokCZ  

                Jsi těžší, tak musíš také foukat o trochu víc, to je jasné.

                Figury se ale u TB určitě nežvýkají, na to jsou moc nízké (1,4mm nový vzorek). Pocit bude z toho, že pak cítíš, jak pruží celý plášť. Při ostré akceleraci je ten nižší tlak už samozřejmě nevýhodou. Ale to je z celkové doby jízdy zanedbatelné.

                0 0
                • Fazzy  

                  Právě, tak jsem to myslel. Jak se plášť „rozplácne“ a zabere víc figur, tak už to dělá takovej ten žvatlavej zvuk a to nemám rád. Foukám tak, abych tenhle efekt minimalizoval.

                  0 0
                  • petyn  

                    Přesně toto mi dělal Fast Trak na bezduších fouklej na 2,5 při mých 105 kg :)

                    0 0
          • Deathwing  

            mam 90kg a RK/TB bez dusi bezne foukam na 1,5 na pohodovy jezdeni na polni cesty.

            0 0
    • honzabike  

      Ja jezdim RR a chtěl sem něco rychlejšího, uvažoval sem TB, Conti RaceKing bude možná lepší volba.

      0 0
    • NovasP1  

      Tak já taky něco přidám..

      Loni jsem měl půjčené XC kolo a na Schwalbe Thunder Buřt jsem najel 1tis km v různém terénu.

      Letos jsem koupil Luxe a zároveň ty kola z loňské výpůjčky. Teď na nich mám dalších 300km a zatím žádné píchnutí a ani pád.

      Na pevném podkladu je to fakt fofr, na měkčím to začíná být (ironicky) „zábava“ a v bahně je to logicky hrůza. Ale pokud hledáš pláště na zpevněné cyklostezky, kde je i nějaká ta polňačka a nebudeš vyjíždět pouze po dešti, tak můžu klidně doporučit.

      Já je teda mám teď jen na dojezd, pak už budu přezouvat něco do terénu. Na pevný cesty jsem si udělal celohardtaila.

      0 0
    • novas752  

      A opravdu na cyklostezky s přítelkyní potřebuješ rychlý pláště?

      Já bych si nasadil to co chci v terénu a přítelkyni bych aspoň tak moc neujížděl.

      0 0
      • Mereck  

        Třeba přítelkyně jezdí bomby. Ale máš pravdu. Taky doma potěším, když na společnou vyjížďku beru těžkej full na Minionech :-)))

        0 0
      • MlokCZ  

        Rychlý pláště nejspíš nepotřebuje, ale pokud se jede i více asfaltu, tak ne pro každého je příjemné to drtit na větším vzorku. Tím myslím ne z pohledu rychlosti, ale vibrace a horší pocit.

        A pak je otázka jak moc se dostane sám do terénu, tedy jestli ty větší drapáky pak má vůbec čas využít.

        0 0
        • Davidakta  

          A v neposlední řadě jsou i finance.

          0 0
        • BB  

          pokud jede i více asfaltu, tak pak je ideální gravel a ne HT, sviští to na asfaltu a terén s přítelkyní dá naprosto bez problémů.

          0 1
          • MlokCZ  

            Gravel je obecně (ne pro tebe) tak ideální, že ho v reálu nejezdí téměř nikdo a přitom podobné jezdivé trasy jezdí lidi nejvíce.

            Tím nic proti gravelu, na asfaltu samozřejmě rychlejší bude, ale je to stejně jako celopevňák taková specifická záležitost pro toho, kdo přesně ví o čem to je a cíleně ho chce.

            O tom, jestli něco jde nebo nejde projet to většinou vůbec není. Ono skoro vše jde nějak projet skoro na čemkoliv.

            Já si tedy nedokážu moc představit výhodu gravelu na popsané ani pro toho, komu gravel vyhovuje. Na gravelu bude přítelkyni ujíždět akorát ještě víc nebo se tedy bude trápit v malé rychlosti (a to v čem gravel exceluje mu bude úplně k ničemu).

            0 0
            • BB  

              absolutní kravina, vidím denně desítky lidí na gravel kolech, přijeď se kouknoutt

              0 0
              • roman 3D  

                souhlas, o víkendu jsem jich potkal v českém ráji plno (čím dál tím víc jich jezdí), teda i plno e-kol.

                0 0
          • novas752  

            Jenže na gravelbiku přítelkyni ujede nadsvětelnou rychlostí. :) Plácat se na tom 15km/h po rovince je strašnej opruz

            0 0
            • BB  

              není, nebo možná jak na kterým, na mým určitě ne, rád zapůjčím

              0 0
      • BB  

        konečně rozumný názor

        0 0
    • FilipVM  

      Mně stačí schwalbe performance řada. Kde bydlím jezdím dle nálady, energie a spolujezdců od cyklostezek po beskydské hřebenovky a racing ralph, rocket ron v mém pojetí ježdění obstojí všude. Nemám problém ani s odolností, ron na asfaltu trochu citelněji vibruje, ale nevadí mi to. Doposud jsem je jezdil s duší, letos poprvé bezduše. Ten poměrně terénní ron má dle měření dokonce menší odpor než zmíněné nano. Váha sic vyšší, ale zase ta odolnost a za ty peníze… Plášť za litr si prostě na svoje ježdění neumím pořád zdůvodnit, občas mám úvahy koupit top verzi na předek, ale zatím jsem si to vždy rozmyslel :) Pokud toho asfaltu budeš mít víc, tak bych vzal ralph na oboje.

      0 0
      • Slavik  

        Ralph ve předu moc nedrží. V zatáčkách na asfaltu jsem se cítil vždycky dost nejistě. Dal jsem tam Rona a v poho…

        0 0
        • MlokCZ  

          Na asfaltu je tedy RoR rozhodně horší než RaR, nikdy jsem RoR na asfaltu neměl rád (a v dobách ještě před TB jsem na HTčku na dost asfaltu cíleně vozil RaR/RaR a nevozil RoR ani na předním a odjel na RaR/RaR několik skoro silničních akcí a pořádnými sjezdy typu Korsika, Sardinie, …). Řídké vzorky se vždy chovají na asfaltu hůře.

          Na asfaltu je to chováním od nejlepšího po nejhorší: G-one, TB, RaR, RoR, NN…

          Zatím si nejsem jistý jen kam zařadit Ray, s tím na asfaltu nemám odjeto skoro nic (zatím většina jen terén). A bude se mi srovnávat těžko, protože addix speedgirp směs i na asfaltu pomůže (oproti addix speed) a RoR a RaR jsem nikdy v addix speedgrip nejezdil (jen v addix speed) a Ray je pouze v addix speedgrip.

          RoR oproti RaR je lepší jen na některém typu povrchů v terénu, tam kde je ten řídký vzorek výhodou.

          0 0
          • petrun  

            Přesně :-D

            RoR jsem měl na předku jen chvilku a byl jsem zděšen jak se žvýkal. Šel dolů :-)

            0 0
            • Polka  

              Tak to ale asi nebylo RoRem ;-)

              0 0
              • petrun  

                Bylo to s Rocket Ronem a jeho nesmyslně prořezaným vzorkem. Myslím, že bude exelentní na závody kde se čyklista nepřesunuje delšími asfaltovými přejezdy a kde nevadí tragická životnost vzorku. Pro praktické využití za mně ale ani omylem.

                0 0
                • Polka  

                  Reakce byla na to žvýkání. Na asfalt samozřejmě primárně není, ale na předku žádnej problém, vozím léta.

                  0 0
                  • petrun  

                    To chápu ale když se přesouvám do jezdivého terénu třeba 20 km po silnici je to s RoRem fakt vopruz :-(

                    Jen tak mimo diskuzi. Potkal jsem už i masochisty kteří měli RoR na obou kolech :-D

                    0 0
                    • novas752  

                      Co bys řekl na přesun po silnici s něčim jako HighRoller II nebo DHF+DHR když je to s RoRo fakt vopruz? :D

                      0 0
                      • petrun  

                        To bych zdechnul :-D

                        Jsem prostě už roky zvyklý na XC šlupky :-)

                        0 0
                    • Polka  

                      Z tvého příspěvku aspoň pro mě jasně vyplynulo, že jsi zděšen z jeho žvýkání a ne projevem na asfaltu ;-) Žvýkání totiž bude souviset s tlakem, šířkou ráfku nebo i typem pláště Evo šlupka/SS apod.

                      Taky jsem viděl lidi co ho vozí i na zadním. Pokud jezdíš hlavně asfalt, tak to samozřejmě není dobrá volba. Ale zas když vezmu, že na asfec jsi to musel mít nabušený, tak nemohlo být žádný žvýkání.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Tak ale u žvýkání u RoR jde spíš o vzorek než celý plášť. Celý plášť (žvýkání do stran) je u RoR úplně nastejno jako u RaR, TB a Ray. A závisí na tom co popisuješ.

                        U žvýkání vzorku na asfaltu (u mě jen trošku na zadním při jízdě ze sedla a jen když jsem opravdu pořádně zabral) to větší tlak spíš ještě zhorší.

                        0 0
                        • petrun  

                          Ano tak jsem to myslel :-)

                          0 0
                        • Polka  

                          Tak já to žvýkání pochopil jako klasické boční O:-) Každopádně i tak jsem na předku, kde bývá nižší tlak a není taková váha, nikdy žádné žvýkání vzorku nezaznamenal ani na delších asfaltových přesunech třeba na bike-o závodech. Asi to vnímám jinak nebo vůbec neřeším.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Já na předním také ne (tam nikdy). Při mojí hmotnosti a výkonu jsem to moc neregistroval ani na zadním, jen ojediněle. Ale ty vibrace RoR, ty jsem na pěkném asfaltu vnímal pořád a neměl rád. Tedy pokud byl jen na předním, tak to ještě šlo, na zadním to už bylo fakt hodně.

                            Ray/nový RaR je pro mě přijatelné, to vibruje jen minimálně. Tedy tady to většina jezdců ani nebude vnímat. Ani mě už nevadí, i když pořád proti TB/TB vnímám rozdíl. TB/TB je jediná biková kombinace, kde už nevnímám ani náznak vibrací (G-one už nepočítám, beru pláště s aspoň nějakým bikovým vzorkem). I RK/RK jsem vnímal ještě dost.

                            0 0
                    • pavel675  

                      no to jsem byl asi já… už je pryč..

                      0 0
                  • MlokCZ  

                    Taky jsem na předním neměl problém nikdy se žvýkáním.

                    0 0
              • petrun  

                Navíc mi vždy plášť na předku vydrží cca. 2,5× déle než na zadku. Tahle ***** s nařezanými špunty zdechla prakticky stejně rychle jako RaR vzadu.

                Je ale fakt, že jsem měl v té době metrák živé váhy a těžiště dost vepředu.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Jak jsem psal v reakci níže, tak jsem přesnou životnost RoR nikdy pro sebe nezjistil. Ale rozhodně mi nezdechnul na předním stejně rychle jako RaR na zadním. RaR byl sjetý (po těch u mě cca 4tis. km) a RoR na předním by vydržel mnohem více (níže odhaduju aspoň 7,5tis. km, ale přesně těžko říct).

                  0 0
                  • Kaire  

                    RoR mi přežil vždy aspoň dva RaR, takže potvrzuji.

                    0 0
                • Kaire  

                  Ty fakta dost omlouvají tvojí mrdku mno.. :d

                  0 0
                  • petrun  

                    No tak jsem vyhodil dobrý plášť. Mohl jsem ti ho prodat když je tak skvělej. Jako „jetý dívkou po cyklostezce“.

                    0 0
                    • nimha  

                      Tvl, to spojeni si poznamenavam, az budu prodavat kolo :-)

                      0 0
            • petrun  

              Continental X-king tohle vůbec nedělá, jede lépe a má delší životnost. Má plné totiž špunky a v oblasti středu běhounu je má inteligentně poskládané v řadě.

              0 0
              • scota  

                přesně

                0 0
              • MlokCZ  

                X-king není špatný plášť, ale ani náhodou nejede lépe (všechna měření co kdy kde byla, tak vždy RoR znatelně rychlejší + i moje cílené testy a pak srovnání za několik tisíc km, co jsem oba jezdil tomu odpovídá).

                A platí to stále i pro současný Cross king vs současný RoR.

                A co se týká asfaltu, tak tam jsou nepříjemné zhruba stejně, vibrují oba dva a to už docela hodně.

                Se žvýkáním jsem neměl na předním problém ani u RoR, na zadním už na asfaltu při jízdě ze sedla trochu ano, ale RoR jsem cíleně dlouho na zadním nikdy nejezdil (jen párkrát zkoušel a dal pryč).

                U X-kingu jsem jezdil dlouhodobě jak XK/RK, tak XK/XK.

                To je ale teď všechno fuk, protože tu jsou u Contíku přepracovaný RK, nový Crossking a přepracovaná celá protection ochrana. Tím vyřešili všechny problémy předchozí protection ochrany, ale zase už tu není ta výhoda odolnější běhoun oproti Schwalbe TLE.

                A u Schwalbe tu je zase Ray, který vše vyřešil. Tedy nemá tak přehnaně řídký vzorek jako RoR a drží možná ještě lépe než RoR (přesně nedokážu srovnat, Ray je pouze v addix speedgrip a RoR jsem jezdil jen pacestar a addix speed a oproti nim je Ray jasně lepší, ale RoR addix speedgrip jsem nikdy nejel).

                A co se týká životnosti, tak mi to nikdy u Contíku nepřišlo lepší, ale tak nastejno. Ale je pravda, že s RoR nemám vlastně srovnání. Na zadním jsem RoR jezdil minimálně, takže nebyl test životnosti. Na předním jsem na RoR najezdil hodně, ale na předním jsem zatím nesjel v životě ani jeden plášť, jak mi tam vydrží vše neskutečně dlouho a vždy to dřív vyměním za něco jiného. Takový odhad pro RoR na předním je tak u mě minimálně 7,5tis. km, ale spíš více. A najeto jsem na něm na stejném kousku neměl nikdy ani celých 5tis. km (více kol, více verzí RoR, co jsem jezdil).

                Na zadním u X-king, RK vs RaR to bylo vždy ± stejná životnost kolem 4tis. km.

                0 0
                • petrun  

                  Je fakt, že přední měním méně sjeté než zadní. Když je přední kolo bez vedení tak je to podstatně větší ******* než když ustřeluje zadek :-)

                  Zadní občas dojíždím až úplně na doraz.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    To pak záleží co to je za pláště. U Schwalbe měním opravdu včas i zadek, jinak pak zase nejedou jak se ojede vrchní směs. U black chili jsem měnil zadní o malinko později než Schwalbe, ale zase jsem to do toho stavu dostal za ± stejnou dobu (nájezd).

                    0 0
                    • petrun  

                      RaR jezdím snad už deset let a mám na nich najeto desítky tisíc Km. Kdybych si tady nepřečetl, že po ojetí vrchní vrstvy jedou hůř tak bych to nepoznal. Tech pár watů je pod moje rozlišovací schopnosti. Odpor je u mně často spíš placebo podle toho jak se mi který plášť líbí. Důležité je pro mně pohodlí, akustický projev a předvídatelné jízdní vlastnosti. To jsou veličiny které změřit nejdou :-D

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Tak ono to pak ani nedrží, ale to se dá jak už jsi psal u zadního chvíli tolerovat i když já mám rád i když i zadní drží, tak jak na daný plášť má.

                        Pokud máš daný plášť jen na jednom kole a postupně se sjíždí, tak pocitově to asi nepozná nikdo. Ale když pak střídáš více kol, kde na druhém máš plášt nový nebo téměř nejetý, tak je to hned znát dost.

                        0 0
                        • danis7  

                          U RaR to jde hlavně poznat, když sundáš starý a nasadíš nový, kolo najednou ožije 

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Tak to je to stejná situace jako jsem psal. Jen na těch dvou kolech to střídáš pravidelně, u nasazení nového na stejné kolo je to srovnání jen jednou.

                            0 0
                            • petrun  

                              To u mně moc nehrozí. Jsem v poslední době dost nevěrný co se značek týče. Na každém kole mám něco jiného :-D

                              0 0
                      • Polka  

                        To s ojetím vrchní vrstvy jsem vůbec netušil. Taky je jezdím již dlouho a zadní vždycky celkem do mrtě než to začne už dost ustřelovat. Zrovna před 14ti dny jsem nahazoval nový RoR a RaRa a na druhým kole měl stále ještě jeté pláště a rozdíl byl brutální :-)

                        0 0
                • 01carbon  

                  XK myslím že označení RS, jako bezduše jedou rychleji nežli jakékoliv kombinace RoR/RaR SS a mají i o něco větší životnost. Jakmile se vletí do mokrého bláta tak je s XK peklo. Schwalbe jsou jako bezduše bezproblémové, ubylo i říznutých boků, takže jsme s XK skončili. Pokud budou ty nové lehké verze Conti TLE, tak bych to zkusil (nehledal jsem). Loni jsem jezdil vzadu Michelin JetXCR 2,25 – neskutečný balon, bezduš bezproblémově, 1 defekt, srovnatelné s TB

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    XK ani v racesport verzi určitě není rychlejší než v té době pacestar RaR nebo RoR.

                    Rozdíl ale není moc velký, takže dle pocitu to nemůže nikdo opravdu objektivně poznat (a to platí samozřejmě i pro mě). Měření to ale ukazuje jasně.

                    S XK protection verzí jsem ještě dělal i cílené svoje testování valivého odporu (metoda dojezdu v mírném sjezdu v závětří s desítkami opakováním pro každý plášť pro eliminaci aktuálních podmínek i v závětří nepatrně sem tam foukne a samozřejmě na stejném kole, totožný úchop, stejné oblečení – prostě vše pro eliminaci jiných faktorů; aktuálně už nedělám, moc časově náročně a s dětmi už na to nemám čas, ani mi to už nebaví), kde se mi to potvrdilo. Protection verze jede téměř stejně jako racesport (potvrzeno měřením).

                    Měření je k mání pro variantu s duší, já vždy testoval, tak jak to jezdím, tedy všechno bez duše. Já ještě testoval RaR a RoR v pacestar. Pro addix verze už jsem se k testování nedostal.

                    RS verzi bych ale stejně vůbec neřešil, to je tenká šlupka špatně fungující bez duší. Aktuální protection verze je povedená (a stále jediná TLR u Contíků), ale rychlostně platí pořád to samé:

                    Pro addix tu máme nová měření pro crossking vs RoR, kde je výsledek také jasný (RoR o hodně rychlejší).

                    A co se týká životnosti, tak jak jsem psal, tak aspoň u mě jsem nikdy delší životnost u black chili neměl než u pacestar nebo addix. Ale tohle může být individuální dle podmínek a způsobu jízdy. U RS verze byla tedy v partě životnost vždy omezena tím, že nikdo plášť nestihl ani sjet a dřív ho rozřezal na kaši (doslova, podstupně desítky řezanců, které nebyly většinou skrz až nakonec to někde povolilo). Ale to je zase individuální, někomu může odolnost RS verze stačit.

                    0 0
                    • 01carbon  

                      Jsem mrknul na rolling resistance a fakt. Měl jsem zafixován opak (že je Conti rychlejší). Ale ten rozdíl je malý až zanedbatelný. Ovšem ve srovnání s těmi staršími verzemi (Conti i Schwalbe) jsou nové modely plášťů od obou firem krok zpět. Docela by mě zajímalo, čím je způsoben, vykoupen, kompenzován rozdíl starších plášťů s pacestar a novějších speed. A pro závodní použití ještě rozdíl hmotností Conti RS cca 550gr a Schwalbe addix SS cca 700gr. No není ten svět jednoduchý :-)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Tím krokem zpět si nejsem vůbec jistý. Různá měření na bubnu vyšla třeba u nových Schwalbe mírně odlišně. Bike-magazin má dobré výsledky měření i pro addix směs. Naopak rozdíl cross kingu na addix Schwalbe spíš ještě narostl (u měření bike-magazinu).

                        Rozdíl malý je, to souhlas. Ale otázka je kdy je co zanedbatelné. Když vezmu ještě pacestar verze, tak X-king RS byl o malý chlup horší i než NN pacestar.

                        Na přesnější zhodnocení pacestar vs nové addix by byly nutné rozsáhlé testy z wattmetrem v terénu a to nikdo dělat nebude. Dle pocitu to rozlousknout také nepůjde, moc malý rozdíl (ať už jsou na tom reálně v terénu jakkoliv).

                        Stejně u XC plášťů je to nový Ray/RaR a tak je to celé vše jinak. Nový RaR má o něco rychlejší vzorek než starý, takže to jede výborně ať už je přesný výsledek addix vs pacestar jakýkoliv. A Ray zase výborně drží.

                        Hmotnostě to tak není. 29×2,25" Schwdalbe TLE addix nemají 700g. Převáženo mám už hodně kusů. Jako vždy u Schwalbe jsou tam občasné i větší úlety, ale průměrná hmotnost hodně kusů je velice blízko udávané, tedy rozhodně pod 640g.

                        S RS verzí pak nemá smysl srovnávat, to je tenká šlupka, co nic nevydrží a nutno srovnávat s protection, která je na tom aktuálně ± srovnatelně (stará protection verze na tom byla o dost lépe, to byly nejodolnější rychlé XC pláště, ale zase jiné nevýhody, jak už jsem tu psal).

                        A odolností to teď bude také srovnatelné s protection verzí. Boky mírně lepší protection než SS Schwalbe, běhoun ± vyrovnaný (o chlup lepší dle měření u Schwalbe).

                        A k tomu RS verze není TLR (reálně nějak použít jde, ale bída s nouzí), což je zcela zásadní problém.

                        0 0
                  • Smazaný účet  

                    Kolik vzadu najede JetXCR? Na jaký plášť jsi nyní přešel?

                    0 0
                    • 01carbon  

                      3500km. Mam ho tam stále. Jenom jsem tak po zimě koukal že pokud by nastaly bahenní koupele chtělo by to něco jiného.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Chtělo by to srovnat relativně oproti jiným plášťům. Absolutní nájezd km je mezi různými jezdci zcela nepřenosný a tedy údaj nicneříkající.

                        0 0
                        • 01carbon  

                          cca ten samý nájezd jsem míval na XK, RaR je out cca po 1,5–2k km.

                          0 0
                      • Smazaný účet  

                        Mám doma ještě druhý TBt dozadu, tak až to sjedu, možná koncem léta zkusím Jet XCR / Force XC. Třeba bude více kladných ohlasů do té doby.

                        0 0
            • pavel675  

              Tak RoR jsem právě shodil dolů, protože jede dobře jenom v měkým, na asfaltu a na tvrdým povrchu nejede a fakt pekelně hučí…

              0 0
      • MlokCZ  

        Tak RaR/RaR už aktuálně nemá smysl. To mělo na i více asfaltu smysl pro předchozí modely pokud někdo nechtěl aspoň dozadu něco rychlejší jako TB (tedy pak RaR/TB).

        Po přepracování vzorku není za mě RaR/RaR vhodné pro žádné využití. Nový RaR je opravdu vyloženě na zadní kolo. A tedy teď buď Ray/RaR (tahle kombinace na asfaltu vibruje jen náznakem, méně než dříve RoR/starý RaR) a případně nějakou ještě rychlejší kombinaci typu Ray/TB (určitě bych nedával RaR/TB) a samozřejmě dle vkusu i případně jakoukoliv rychlejší (TB/TB, atd.).

        0 0
        • MlokCZ  

          Ještě k novém RaR. Oproti starému RaR je mírně rychlejší, záběr slušný a zhruba podobný. Vedení stopy má ale mírně horší než starý RaR, proto to není prostě plášť na přední a je vidět ta cílenáöst jako zadní plášť (pro to se povedl).

          0 0
          • karel d.  

            Nikdo zde nezmiňuje Speed King, který ma valivy odpor jeste nizsi nez zminovane pláště. Jezdi je nekdo? Daji se doporucit?

            0 0
            • MlokCZ  

              Do toho bych nešel. To raději G-one allround, případně G-one speed (ten bude ještě o hodně rychlejší než speedking).

              Hlavní problém speed king je v tom, že je jen v race sport verzi, což je šlupka a bída s nouzí bez duší.

              V kategorii plášťů co jsou G-one podle mě není žádná rozumná konkurence. Od TB a pomalejší už alternativy jsou.

              0 0
              • mattew1  

                At to procitam, porovnavam tak stejne nevim. Tak tedy jednoduse, zda se, ze mas velky prehled a rozumis tomu. Prosim jasne doporuc XC rychlejsi, odolnejsi plast vuci defektum s vyssim najezdem. Sire min. 2.20. rafek 19mm. Treba i vice plastu.

                Diky

                0 0
                • MlokCZ  

                  Už je tu toho zmíněno mraky a každý si musí vybrat dle toho co jezdí a kde vidí pro sebe kompromis mezi rychlostí a gripem.

                  A odolnost také každý potřebuje jinou dle stylu jízdy a jestli vozí duše nebo ne.

                  A jak jsem psal, tak opravdu hodně odolné opravdu hodně rychlé XC pláště na trhu žádné nejsou…

                  0 0
                  • karel d.  

                    Co ta verze Race Sport u RK. Nekdo nejaka zkusenost???

                    0 0
                    • dareios  

                      Ahoj vozím XK/RK 29×2,20 race sport odjezdil jsem tři sady a spokojenost jezdím tak 30% asfalt(přejezdy, přesuny) 10% stezky kořeny kameny zbytek lesní a polní cesty, spíše do rychla. Rychlá pneu s docela slušnou výdrží cca 2000km, klidně by vydržely i víc pak ale zmízí horní výstupky po obvodu figur a jsou už náchylnější na defekt tak je vyhazuji. Na bočnice je třeba dávat bacha přeci jen jsou docela tenké, ke konci životnosti již byly trochu oholené, ale proříznout se mi je nikdy nepodařilo.

                      0 0
          • FilipVM  

            Těžko něco odvozovat od profíků, ale na svěťáku vozí nový ralph i na předním https://www.pinkbike.com/photo/11011931/ Ještě z rychlých plášťů přichází v úvahu aspen, který určitě poslouží v terénu i na asfaltu.

            0 0
            • team_daddy  

              Ale to je fotka z roku 2014. To byl ještě klasickej Ralph.

              0 0
              • FilipVM  

                Ej, chybička. Ale u někoho jsem jej na předním minulou sezonu viděl. Fakt :)

                0 0
    • dareios  

      přídám se s dotazem, mohl by mi někdo poradit? jezdím zatím s dušema-na bezdušové provedení si zatím netroufám na to moje příležitostné ježdění(byť sadu ventilky a tmel už mám) Aktuálně mám nasazené pláště Ardent 2,25 exo TR, ale na tvrdém povrchu to moc nejede( ve srovnání s mým rychlejším set-upem XK/RK race sport oboje) chtěl bych tedy na zadní kolo něco rychlejšího. Uvažuji o Ardent Race 2,20 EXO TR ale zde uvádějí že váží 745g což si váhově moc nepomůžu a budu tedy spoléhat pouze na nižší valivý odpor, což nedokážu odhadnout o kolik bude lepší oproti Ardentu?

      Případně Ikon 2.2 EXO TR.

      Případně Varianta 2. Ardent/Ardent nechám na horší podmínky a koupím nové XK/RK bud ve verzi race sport nebo Protection nebo tedy spíš nově crosskig/RK bud tedy Race sport nebo na zadek Protection

      Vítám každý postřech myslím, že by to tady zajímalo více lidí

      0 0
      • Deathwing  

        bezdusi se vubec neboj, nutnost udrzby se dost precenuje. Nekdy v rijnu jsem dojezdil, pres zimu jsem kolo parkrat dofoukl a v sobotu jsem ho znovu dofoukl, umyl a bez problemu jel

        0 0
    • petrun  

      Continental RaceKing je v pohodě. Mám je na turistovi na kterém jezdím 80% silnice a 20% lehký terén. Jsou to rychlé a bezproblémové pláště.

      0 0
      • makimaki  

        Souhlas, jezdím 40/60, spokojenost větší než předtím Maxxis Crossmark nebo Aspen. Obyčejná skládací varianta.

        0 0
    • foosi  

      Asi OT, ale taky bych se zeptal. Jezdím bezduš scylly 29×2,25 grey line tubeless supra a chtěl bych něco přibližně stejného, ale balónovitějšího. Díval jsem se po nových conti RK a tufo xc11. Nebo zůstat u scylly a vzít 2,45?

      0 0
    • pavel675  

      A co třeba Fast Traky v 2.3 ?? To je docela masívní guma a přitom je rychlá i na asfaltu, dobře to jede v lese, i bahno zvládne.. Nebo klasický RaR/TB v 2.1 – to jede ještě lépe, ale hodí se více na tvrdý povrch. určitě bezduše jestli to má být rychlý..

      0 0
      • onuce  

        Ano, Fast Traky jsou skvělé. Měl jsem jen vzadu, teď kupuji i na předek. Určitě jsou i v terénu čitelnější, než do boku zákeřně ustřelující jakékoli kostky na vzorku. Tu zkušenost nemám z Fast Tracků samozřejmě, ale z jiných lehce šípovitých dezénů.

        0 0
        • Archik  

          No jsem jen zvědavý co to vydrží :) Snad nebudu zklamaný

          0 0
          • onuce  

            Ojíždí se celkem běžně, ve srovnání s podobnými plášti, ale mám často i s výbavou kolem 115kg. Hlavně ale, na rozdíl od snad všech plášťů Schwalbe, vůbec nehází. Je to neskutečná úleva po letech všelijak křivolakých a boulovatých Vlaštovek.

            0 0
            • Archik  

              Tak já mám s výbavou tak 100Kg, ale o půl metru míň :)

              0 0
            • Smazaný účet  

              To házení potvrzuji, XR1 vpředu bylo ok, ale nový Ralph mě házením trochu vytáčí, když jedu do kopce a vidím to.

              0 0
              • onuce  

                Ano, potýkal jsem se s tím celá léta a díky tomu Schwalbe vůbec neberu vážně jako nějaké dobré pláště. Co to může být zač, když jsou všechny takto viditelně zmetkově vyrobené? Proto jsem od loňska nadšen Spešly, Ground Controly i Fast Track naprosto perfektní, nehází v žádném směru ani o milimetr. Takové pláště má smysl řešit, měřit valivý odpor apod. Ne nějaké zmetky ala had čerstvě po konzumaci myši.

                0 0
                • roman 3D  

                  vlaštovky jezdím s dvouroční přestávkou co jsem zkoušel raceking 15 let a nikdy mě žádná nijak výrazně neházela, je fakt že drátovým a levným kevlar se vyhýbám

                  0 0
                  • onuce  

                    Aha, tak je možné, že nějaké ty nejdražší neházejí, mně ale házely i bezdrátové. Ale Spešly mám obyčejné levné a jsou perfektní.

                    0 0
              • Smazaný účet  

                Hlasim, že Ralph dnes neházel, Addix SS TL 57–622. Něco si po 300 km asi sedlo. Jestli někde nebyla patka doskočená úplně na boku,? Kružnice po nahození se zdály v pořádku.

                0 0
    • matbiker  

      Ja jsem ted na Morkovske bajk nahodil Hutchinson Skeleton, tak jsem zvedav. Oproti Vittori Barzo 29×2.3 to na pevnem podkladu asi poleti jako raketa, ale jsem zvedav na vlhko.

      0 0
    • Hynas  

      Kombinace Scylla a Zefyros, předek/zadek.

      0 0
    • FOSA  

      Zdravím, nechci zakládat nové téma, tak se přiživím.

      Má cenu na zimu nasazovat širší plášť? Aktuálně jezdím fastrack 2,3" a mám HT, takže zadek foukám na menší tlak a alespoň tam trošku naháním tlumení. Má cenu uvažovat o plášti 2,5 či 2,6"? Jak kvůli mokru, sněhu, tak by měl pomoct i s tím tlumením ne?

      Další věc, dostanu to na ráfek 25mm vnitřkem?

      Dík!

      0 0
      • MatS  

        Spíš by ses měl podívat, zda ti to vleze do rámu a vidle. Na ráfek to dáš, už to ale nebude nic moc. Bude to moc kulatý.

        0 0
      • honzabike  

        Ahoj, chtěl jsem se zeptat jaké máš zkušenosti stěma fasttrackama 2,3? Taky o nich uvažuju. Sou rychlejší než RaR? Na jaké tlaky je foukáš? Ja když jdu pod 1,8bar s RaR tak už je to celkem vo hubu, jednou se mi to při rychlosti v zatáčce žvejklo a málem sem se vysekal. Od té doby pod 1,8 nejdu. Ale rád bych, opravdu je pak jízda po nerovnostech dost komfortnější.

        0 0
        • JFtryall  

          Tak to chce asi sirsi rafky. 1.8 je uz dost beton. Ja jsem na Speslu daval cca 1.35 predek a 1.5 zadek do terenu. Na asfalt to bylo cca 1,5 a 1,6 zadek. Spesl je komfortnejsi nez Schwalbe, ale odolnost boku je nizsi, rychlost bude srovnatelna, FT nehuci na asfaltu a ma fajn grip i na mokru.

          0 0
          • honzabike  

            Rafek mam 25mm, do bezduší se mi zatím nechce jít. Na kolik barů můžu jít max dolů?

            0 0
            • TheJD  

              Velice zavisi na hmotnosti a na tom, jak jezdis.

              0 0
              • honzabike  

                80 kg a normální ježdění, žádný bláznění

                0 0
                • TheJD  

                  Tak pro referenci ja foukam 2.25 Rekon a Rekon Race, oba EXO, na 19–20 a 22–23 psi vepredu a vzadu. Vazim 68–70 kg a jezdim i agresivneji, takze tlaky jsou spis na te bezpecnejsi hranici spektra. Rafky maji 22 mm.

                  0 0
                  • cosmo  

                    Dotaz…proc vsichni foukate vic vzadu a min vepredu?…ja to delam uz 2roky naopak, vic vepredu pro nezatizene kolo a vetsi zaber vzorku ve vyjezdu a mene vzadu…

                    0 0
                    • JFtryall  

                      Predek vede, zadek jede. U HT byvaji tlaky vyrovnanejsi kvuli komfortu a trakci. U fullu se da jit s tlakem lehce vys.

                      0 0
                    • TheJD  

                      Protoze foukat vzadu stejne, tak velmi brzo prinejmensim prorazim plast o rafek.

                      0 0
                    • danielh  

                      Protoze zadni je vic zatizene Tvou vahou tak musi mit vetsi tlak abys neprorazil.

                      0 0
                    • novas752  

                      Naopak mensi tlak zabira lepe, vzorek je vic rozplacly a zabira i okraj. A zadni kolo dostava vetsiho couda, je vic zatizene a na hardtailu nema odpruzeni. Takze vetsi tlak abys furt neprorazel nebo nejezdil po rafku.

                      0 0
                      • Bogar  

                        Neplatí univerzálně. Chce to zohlednit podmínku (blato, prach, atd.)

                        0 0
    • Hawkins  

      Zdar,

      máte někdo zkušenosti s pláštěma Tufo XC 11?

      ( valivý odpor, utěsnění mlíkem, životnost, náchylnost na říznutí)

      Díkec

      0 0
    • mlevora  

      Premyslim co dam za plaste na celopevnaka urcenyho predevsim asfalt a sotolinu, aby to co nejvic letelo, ale zase aby to nebyly uplny slupky u kterych bych porad lepil (pro zacatek bude dusovy provoz az mozna pozdeji bezduse).

      Mam tri tipy

      wtb riddler 45mm

      g-one bite 2,0

      Thunder Burty 2,10

      Budou aspon trochu znatelne Riddlery nejrychlejsi? Naopak budou hodne ztracet v pohodli proti sirsim plastum? Jaky jsou na pevnem povrchu rychlejsi G-one Bitr nebo TB?

      0 0
      • mlevora  

        Nenasel by se nekdo kdo by to pls srovnal? Diky

        0 0
      • JFtryall  

        Riddler 45 je uz docela kotva. Ja bych volil spis G One Allround, ktery je sice siroky, ale jede velmi dobre i ve 2.25. V kombinaci s Renegade S Works vepredu je to i ultimatni kombo na rychle traily a grip je fakt paradni. Uzky gravel gumy jsou taky reseni, ale prinos je hlavne v trosku lepsi akceleraci a vysokych rychlostech. Pokud stabilne nejezdis 35 po rovinach, tak bych uzke uplne neresil a spis bych bral pohodli, odolnost a lepsi vlastnosti v terenu.

        0 0
        • mlevora  

          No uz jsem objednal g-one bite, jsou lehky, nemaji v-guard, takze by snad mohly byt i mekky, tak snad pekne pojedou. Jen by me zajimalo, proc riddler 45 kotva?

          0 0
          • JFtryall  

            Nevim, pouzival jsem to a opravdu to moc nejelo. Jsou uz taky dost tezke a ten rozdil proti regulernim kvalitnim 29er pneu je minimalni. Ale 29er hraje v terenu uplne jinou ligu.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Mám Ray/Ralph 2,25/2,10 a zatím spokojenost. Po sjetí dám dozadu 2,25…

        0 0
      • mlevora  

        Tak jsem poridil g-one bite a na plasti je napsano addix, nemel by mit onestar smes jako ostatni g-one plaste? Na strankach schwalbe pisou smes addix jen u plaste 28×1,5. Popravde nevim zda je to lepsi ci horsi

        0 0
        • MlokCZ  

          Kde jsi ho pořídil a kolik stál? To vypadá, že je také jen ošizená performance verze. Často existují levnější verze i pro rozměry, které Schwalbe nemá na stránkách. Jen se třeba běně nedodávají samostatně a prodejce je nakoupí v nějakém větším balíku jako OEM.

          0 0
          • mlevora  

            na kupkolo kde vylozene pisou smes onestar

            0 0
          • mlevora  

            Myslis, ze je to zmena k horsimu? Pokud ano budu to resit s Kupkolem

            0 0
            • MlokCZ  

              Tak za ty prachy z toho odkazu bych chtěl určitě EVO/TLE verzi, což na 99% není. Kdyby u těch plášťů byla jen změna na addix směs, která se používá u EVO verzí, tak by to bylo na diskuzi, co je lepší. Ale to by muselo mít addix speed směs a na plášti barevný pruh dle dané směsi.

              Samotná addix (bez dalšího označení speed, speedgrip, …) směs je používána výhradně u performance verzí a je to znatelně horší směs.

              A je na tom plášti označení TLE (nebo celé TL easy)?

              0 0
              • MlokCZ  

                Jinak je tam mají ale stejně drahé (i pro správnou EVO/TLE verzi). Třeba tady levnější

                https://www.bike-discount.de/…-tyre-931917

                0 0
              • mlevora  

                je tam toto

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak podle TLE se nepozná už nic, performance verze už to má také tak. I tak to spíš vypadá na performance verzi.

                  0 0
                  • mlevora  

                    takze vraceni

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      I Schwalbe v tom ale začíná mít bordel. Nová verze G-one ultrabite je už v addix. Ale je právě v addix speedgrip, tedy ta lepší EVO verze směsi. Ale barevný pruh jako jiné EVO Schwalbe s addix speed, speedgrip,… nemá.

                      Nikde jsem ale nenašel ani zmínku, že by měla existovat EVO verze G-one bite s jakoukoliv addix variantou směsi.

                      U té nové varianty G-one ultrabite je pak ale také hezky vidět, že EVO dražší verze má lepší směs addix speedgrip a levnější performance pouze addix.

                      https://www.schwalbe.com/…ne-ultrabite

                      0 0
        • xtonda  

          Jak to bylo zabalený? Já mám Schwalbe pláště v krabici a je na ní cedulka kde je název, rozměr a Art.-No. Podle art.-no. by mělo být možné ověřit, je to stejná verze jako na webu nebo v katalogu a pokud ne, zkusit dohledat co to tedy je.

          0 0
          • mlevora  

            Dobry napad… Podle art. no. z krabice to odpovida evo verzi, kdyz to porovnam podle schlwalbe stranek i je to na ty krabici napsano, potom je jeste moznost, ze by do krabice dali neco jineho, na plasti sice art. no. neni, ale je tam jakesi oznaceni HS487, ktere se shoduje s oznacenim na krabici, tak ze by to byla vazne evo verze?

            0 0
            • mlevora  

              HS487 je asi oznaceni jen, ze to je g-one bite, tak to je nic nerikajici

              0 0
            • mlevora  

              Co si o tom myslite? Fakt netusim zda je to ok nebo ne

              0 0
            • mlevora  

              Podle Schwalbe a jinych shopu maji mit 500g, chapu ze kazdy plast ma lehce jinak, ale zvazil jsem je a maji 550g a 630g to se mi zda dost sileny, to asi neni ok ne?

              0 0
              • MlokCZ  

                Hmotnost u Schwalbe lítá často hodně. A pokud je tuším o více než 7% větší než katalogová, tak můžeš reklamovat.

                Ale už i 550g by byl hodně špatný kus. 10% navíc už se objevuje jen ojediněle.

                A 630g už je opravdu podezřelé. To už je o více než 20%.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak 8%. Citace ze Schwalbe katalogu 2020:

                  Approx. weight (Weights given are within +/- 8%)

                  www.schwalbetires.com/…_2020_EN.pdf

                  0 0
                  • mlevora  

                    je asi vratim, zaprve si nejsem jistej zda je to evo a 630g plast, ktery ma mit 500g fakt ne

                    0 0
                • mlevora  

                  btw je nak finta jak nasadit plast, ktery je fakt „maly“, takhle na tesno plast jsem jeste nezazil, uz jsem dolamal plastovou montpaku

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    To asi jen něco děláš špatně. Sice všechny TLE Schwalbe jsou trochu těsnější, aby to dobře fungovalo bez duší, ale opravdu málokdy se mi stane, že na nějaký kus vůbec musím použít montpáku a když už, tak jedna plastová vždy stačí.

                    Máš nasazenou část patky všude opravdu ve středovém žlábku? A končíš s nasazováním u ventilku? Oboje je základ, ale raději se ptám.

                    Pokud jde něco někdy blbě, tak už zaskočený plášť dostat zase zpět do žlábku u ráfku, které mají pojistnou hranku proti spadnutí do žlábku a zvlášť u UST ráfků (co mám na všech kolech). U UST ráfku tam navíc není páska, takže to jde zpět do žlábku přes tu pojistnou hranku o to hůř.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Jedině ještě kdyby byl nějaký debilní ráfek. Ale jestli jsi použil ty DT XR391, které jsi měl v té stavbě v jiném vláknu, tak ty mají středový žlábek v pohodě, tam to musí jít dobře.

                      0 0
                      • mlevora  

                        tak evidentne neznam zaklady :) uz tam je… nakonec jsem zakiupil xr361, diky

                        0 0
                    • karel d.  

                      Proč se má končit a ne začínat od ventilku? Jde mi jen o provedení s duší. Vždy právě začínám od něj, aby náhodou neskončil nakřivo.

                      0 0
                      • pepek  

                        Protože když tam začneš, tak ti ventil zabrání v tom, abys tam patku strčil do žlábku naproti závěrečnému úseku této pro tebe svízelné operace a tím získal milimetry pro přetažení poslední části pláště přes okraj ráfku. Ventil můžeš přece vyrovnat až posléze :-)

                        0 0
              • xtonda  

                Mám plášť co váží 990 g ačkoliv podle specifikace má mít 890 g. Ale 630 g místo 500 g je už je mazec to je o čtvrtinu víc.

                0 0
    • mlevora  

      schwalbe g-one bite 50–622… docela uz o dost uzsi (nahusteno je)

      0 0
    • mlevora  

      Nemeli by jste naky tip na 29" 2–2,25" rychly bezdusovy plast s co nejmensi hmotnosti na tvrdy povrch?

      Neco jako Continental speed kingy ii (ty ale nejsou na bezduse) nebo Schwalbe allround (vaha 630g se mi uz zda moc, jeste s schwalbe odchylkou, kdy budou urcite jeste tezsi).

      0 0
    • mrazik01  

      Má někdo zkušenost s kombinací Maxxis Ardent Race vepředu/Ikon vzadu? Oboje 2,2 3C Exo, chtěl bych něco rychlejšího než teď (mám Schwalbe RoR Liteskin)

      0 0
    • petrun  

      Vím, že to nejsou rychlé pláště v pravém slova smyslu ale velmi pozitivně mně překvapily Continental X-King 29×2,4 Protection. Na svůj objem a vzorek jedou jak z praku. Po pravdě jsem nečekal, že se budou tak snadno odvalovat. Objednal jsem zásobu než zmizí z obchodů.

      0 0
      • scota  

        Continental Cross king je jejich nástupce

        0 0
        • petrun  

          Nenašel jsem je v šíři 2,4" ale jen v 2,3". Navíc se bojím aby nebyly odrbané jako Racekingy. Tam čtyřvrstvý Protection zmršili na třívrstvý.

          0 0
          • TK75  

            Já je v létě kupoval a 2,3" je co si vzpomínám 58 mm.Už nevím přesně ale bylo to mezi RaceKingem 2,2 a MontainKingem 2,4 – ten je širší

            0 0
    • Dawe007  

      Já dojezdil Bontrager XR3 a teď plánuji dozadu Maxxis Rekon Race 29×2,35" EXO TR, ale otázka co dopředu IKON 29×2,35" EXO TR 3C, ale přijde mně celkem jemný vzorek na předek, další možnost je Ardent Race v té stejné specifikaci. Nejezdím žádné mordy, spíš klasické XC. Co byste doporučili na předek?

      0 0
      • JFtryall  

        Rekon nebo Rekon Race.

        0 0
      • petrun  

        Na předek cokoli jiného než Icon. Občas mi ustřelí i vzadu ale tam to není takový problém. Vpředu bych ho ale neriskoval. Jinak XR3 jsem jezdil a byly trochu linější. Ty X-Kingy jedou stejně jako kombinace Ardent/Icon a mají lepší grip.

        0 0
      • TheJD  

        Jestli jezdis hlavne za sucha a spis lehke tereny, klidne bych dal RR i dopredu. Rekon (ne-race) se bohuzel dela jen ve 2.25 XC provedeni, 2.4 uz vazi 800 g a je to spis trailova guma. Ardent race urcite taky muzes dat, ale sam s nim na prednim kole zkusenost nemam.

        0 0
      • Esi  

        Já jsem na předku spokojený s Mitas Kratos https://www.mitasbiketyres.cz/…-horske-kolo

        Ale je teda dost drahý.

        0 0
      • cosmo  

        ardent race

        0 0
        • Dawe007  

          Koukal jsme na vzorek a Maxxis Ardent Race Exo 3C 29×2.35 asi na ten předek vyzkouším

          0 0
      • scota  

        Rekon (bez race) je velmi univerzální plášt a jediné co mu vyloženě nesedí je lepkavý jíl, nebo hluboké bahno. Dále bych doporučil Crossking (dříve X-king) což se také skvělý univerzál, řekl bych spíše dozadu a na předek bych dal Mountainking který je více otevřený takže se skoro vůbec nezanáší.

        0 0
    • Kamikaze 591  

      Potřeboval bych nové obutí na XC. 29" XC HT, prioritou je aby rychle jely po asfaltě/zpevněných cestách. Doposud jsem jezdil na gravelu na g-one bite 40 mm, co se gripu týče tak ve většině případů naprosto dostatečné – samozřejmě jsem nejezdil tam kde můžu na bajku. V bahně nejezdím. Rád bych taky aby to nebyly žádné těžítka.

      Prozatím jsem vybral kombinace

      1. P – racing ray, Z – thunder burt – addix speed – uvedená hmotnost dohromady – 1270 g
      2. P – FAST TRAK CONTROL 2Bliss Ready T5 2022, Z – renegade T5 – 1240 g.

      Která kombinace pojede lépe na zpevněných cestách? Jsou i jiné rychlejší alternativy?

      0 0
    • cyklista86  

      Pouziva tu nekdo na 29 MTB vylozene gravel plaste? Ten rozmer je stejny jako ne? :D

      0 1
      • Chlebovnik  

        Se k nám ještě nedostalo. Teprve se to rozjíždí v Jú Es Ej.

        Nicméně kdo chce být letos „in“, obuje svou devětadvácu do šterkoletích papučí.

        0 0
      • TK75  

        Na co??Objem není pomalejší…rychlá pneu jako Fast Trak, Renegade, TB nebo co všechno má Schwalbe není o nic pomalejší než Gravelking SK 40…

        0 0
        • ladys  

          Objem je pomalejší, čím rychleji se jede tím více. Aero.. Ale co se týká odvalování, tam velký rozdíl nebude. Nakonec rozhodne kondice a hlava.

          0 0
      • Dejv0  

        Dej si na kolo 2,1 nebo 2,25 Schwalbe TB a máš to rychlejší jak 90% gravel gum.

        edit: těch 10% nemá vzorek.

        0 0
        • cyklista86  

          Ja mam prave shitove uzke rafky 18mm. TB sem zkousel minulej rok a ty plaste hazely jak prase. Asi je nesmysl kupovat tubeless ready na uzkej dusovej rafek.. Smart Sam jede dobre, ale kvuli te tvrde smesi to je na rozbite silnici nepohodlne. Tak sem chtel abgrejdovat aspon na nejakou tu lepsi smes co trochu eliminuje ty drobne vibrace.. Tohle by mohla byt dobra nahrada ne? https://www.kupkolo.cz/…lar_z105459/

          0 1
          • Dejv0  

            Pravda, loni jsem kupoval 3ks a hází víc než je zdrávo, jeden jsem reklamoval, ale nedramatizoval bych to. Ten Conti bude cajk, spíš jak gravel guma, tou si nepomůžeš.

            0 0
          • TK75  

            Pomáhá plnovous a kérka.....potom zrychlíš všude

            1 0
          • Esi  

            Tohle je dobrá rychlá guma, hodně skrz ní teče mlíko, ale to s dušema neřešíš. Mám na ni na zadním kole najeto 3500km a ještě tak 1500v klidu vydrží. Jezdím převážně polní lesní cesty, sem tam nějaké kořeny, mám to teda na 30mm ráfku tak že celkem nízký tlak, zatím to neklouže ani není nějak extra sjeté. Mám 90kg tak že lehká váha zrovna nejsem

            0 0
          • ladys  

            A co ty shit ráfky nahradit? Bezduše jsou úplně někde jinde…

            1 0
        • scortis  

          Nebo Vittoria Terreno 2,1 nebo 2,25 ty taky jedou dobře a je to v podstatě stejněj vzorek jako gravel verze, já mám 2,1 na 19mm ráfku a v pohodě. Mám to teda jako tubeless.

          0 0
    • AlsoCZ  

      Vittoria Mezcal TNT

      0 0
    • Maadaf  

      Jezdil tu někdo FastTracky 2,3 a Racekingy Protection 2,2? Zajímá mě reálný srovnání rychlosti a výdrže.

      0 0
      • Kaire  

        Conti: předek MK 2,3, zadek RK 2,2 oboje black chili protection

        Spešl: předek i zadek novej FT 2,35 T5

        • Protection bočnice jsou mnohem tužší, můžeš foukat menší tlak a asi i víc vydrží. Dělají příjemnou oporu.
        • Black chilli je už naomak mnohem lepivější guma. Zase můj FT není top-line plášť…
        • RK je lehčí a na asfaltu jede pocitově mnohem rychleji. Na to jak nízký má dezén vydrží i celkem dost km. Focený FT vydrží dost, protože to není tak měkká směs, u ostatních netuším. Odolnost v běhounu bych řekl stejná, ani jeden sem nikdy fatálně neříznul. Figury drží na místě dobře.
        • 2,2 RK je oproti 2,35 FT opravdu užovka. Jezdím hlavně za sucha a tam drží oba dobře. Na mokru je to bída u obou. Na podzim (v listí, hlubší hlína apod.) vozím cokoliv, jenom ne RK.
        • FT mi přijde víc univerzální guma… Dobře jede, v terénu taky ok, neváží nesmysl, vydrží celkem dost a nestojí majlant. Vlastně ani nemám potřebu zkoušet T7, nebo s-works.

        A uplně mimo 2,3 Conti MK BlackChilli, Pro mi přijde jako asi nejlepší guma co sem kdy vozil. Vydržela přes 6tis km v terénu a stav viz foto. Až ke konci života jeden knot a to už byl zpuchřený skrz naskrz…

        1 0
    • F1L  

      Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenost s FORCE PRO 29 × 2,10 BOBCAT LITE? Lákají mě váhou i cenou, ale prý jsou to užovky, nemáte někdo změřenou šířku po nahození na ráfek? A třeba grip / výdrž / náchylnost na defekt? Dá se to obout i na předek? Případně s čím na předku zkombinovat?

      Díky.

      0 0
    • Charles2k  

      Brzy budu řešit nové pláště na MTB 29".

      Aktuální stav:

      vepředu kevlarový RRon 2,1 bez zesílených boků, stáří 6 let, cca 8 tisíc najeto, vzorek by ještě na chvíli asi šel, ale stářím guma již nepatrně popraskaná.

      Vzadu kevlarový RRay 2,1 snakeskin s modrým pruhem, cca 2 roky staré, najeto cca 3,5tis.

      vepředu nově zkouším jako bezduše s rozporuplnými zkušenostmi – někdy tlak drží sotva půl dne, někdy den, někdy 3 dny (to je asi max). Přijde mi, že když nafoukám na vysoké tlaky, že drží lépe, jenže tak vysoké tlaky nechci jezdit. Vizuálně tmel neuniká. To neustále dofukování mě ale dost otravuje, s duší nic takového na stejném plášti nebylo.

      vzadu mám Schwalbe ultralight duši

      Jezdím z 90–95% většinou nenáročný terén a zpevněné cesty, velmi často i rozbitější asfalt, takže mi jde dost i o rychlost (prostě na rovině většinu předjíždím a v kopcích zase ostatní mne…). Dá se říct, že by na to skoro byl vhodnější gravel, ale ten rozhodně nechci. Jenže pak zbývá těch 5–10% kdy je terén o dost náročnější – bláto, kameny, kořeny atp.

      Ráfky mám tubeless American Classic s vnitřní šířkou 21mm.

      Přemýšlím, jestli zůstat u šířky 2,1" (nikdy jsem více neměl) nebo dát 2,25" Přinese mi 2,25" při mém stylu jízdy nějaký efekt, nebo bude v tom méně náročném terénu pomalejší?

      Zvažuji zůstat u RRay a to i vepředu – vzadu určitě snakeskin a vepředu ještě nevím.

      Obojí zkusím jako bezduše, i když jak jsem psal výše, zatím dost rozporuplné zkušenosti, možná je tím starým pláštěm…

      1 0
      • grafik  

        Zkusil bych Fast Traky. Schwalbe Racing Ray, bych hooodně zvažoval až jako poslední možnost. Nedávno jsem kupoval několik plášťů Schw a všechny odeslány na reklamaci, jsou křivé z výroby a bůh ví kolik toho ještě po Evropě je …

        Podíval bych se i po Vittria, Michelin apod.

        Záleží kolik jsi dal tmelu, pokud je systém už uzavřený, nepotřebuje moc dofukovat, na mých kolech je to max ± 0.5 atm za dva týdny.

        Pocitově je jízda na bezduších jiný level …

        0 0
        • Charles2k  

          Tmel NoTubes tam dával servis, tuším kolem 100ml. Za 3 dny klesne tlak jen na cca 0,5A… a často i dříve, jak jsem psal.

          0 0
          • Esi  

            Když to namočis do vany tak to utíká kudy? Mohli být vidět bublinky ať víš kudy, tipuju to na bublinky podle niklu tak ze páska nebo ventilek.

            0 0
          • TK75  

            Jediný kdy mi u bezduší tlak moc nedrží je kolo, kde jsem byl línej a nechal jsem tam tlr pásku co tam byla od výrobce…Co si člověk udělá sám, tak funguje prostě líp :-)

            Ty Pirelli co ti dával Gwaihir odkaz bych bral…ty co mám drží tlak asi nejlíp z pneumatik co mám

            0 0
          • Charles2k  

            Tak už tomu nerozumím, vůbec nic jsem s tím nedělal a tlak krásně drží již 5 dnů.

            Předtím tomu ale tak nebylo.

            0 0
            • scortis  

              Jojo, asi si tam občas něco sedne, mě Vittorky na druhé sadě kol drží tlak klidně měsíc dva než je vytáhnu a trochu dofouknu :)

              0 0
      • Georrge  

        Já jsem teď přecházel z RRon 2.25 na Vittoria Mezcal 2.25 + Barzo 2.25. Ty RRon byly několik let staré, není to tedy poslední verze a možná už je všechno jinak. Provozoval jsem je jako bezduše, ale protože to jsou fakt lehké a tenké gumy, nikdy se dokonale nezatěsnily a musel jsem často dofukovat. Ty Vittorie jsou o poznání těžší (tak o 150–200g každá) a na zatěsnění to je poznat. Šly nahodit jen dílenskou pumpou, tlak docela hezky držely i bez tmelu, s tmelem po prvním projetí drží tlak parádně.

        Jinak za mě určitě 2,25 gumy, oproti 2,1 mi nepřijde že by jely pomaleji, ale v terénu je rozdíl velký.

        0 0
        • grafik  

          Na Mezcal 2.25 + Barzo 2.25, tu je spousta skvělých ohlasů, včetně mých.

          Jen doplním, pláště jsou extra tiché a fakt držáky.

          V historii je toho dost a myslím, že to i tazatel v pohodě najde : )

          1 0
          • Lachtis  

            Mohu potvrdit, mam je taky na xc ht a prejdu na ne i na fullu, kde mam xking a race king. Vittorky jsou super.

            1 0
          • Charles2k  

            Mezcaly jsem kdysi měl, ale ok byly jen za sucha. Na mokru, v blátě to bylo o držku.

            0 0
            • Lachtis  

              Mezcal vzadu je v pohodě, a dá se i za mokra. Bavíme se o rychlých pneu a ty nikdy jaksi nebudou, z logiky věci :-D, kamarádit s blátem a mokrem… To je asi jako chtít bundu, která neprofoukne, nepromokne, bude perfektně odvádět pot a větrat a nebude v ní ani vedro ani zima :-D

              1 0
              • Forester  

                Ty takovou bundu jeste nemas??? :-)

                0 0
              • Charles2k  

                tak jasně, ale vzhledem k tomu, že jsem se na nich párkrát škaredě vysekal, z toho jeden těžkej úraz, tak je to možná u mne trochu subjektivně podbarveno…

                0 0
                • Georrge  

                  Mels ho i vepredu nebo jen vzadu?

                  0 0
                  • Charles2k  

                    vepředu i vzadu

                    0 0
                    • Georrge  

                      A tipuju že ti ujel předek? Tam bych Mezcal asi nedával no… ono i s větším drapákem bych byl v bahně opatrný, to prostě nejsou gumy do bahna.

                      0 0
                      • grafik  

                        Na předek rozhodně Barzo. Ale bůh ví jak tu držku hodil …

                        0 0
                        • snas89  

                          Jeste by me zajimalo…

                          Ted vozim barzo i vzadu. Pomuzu si na rychlost hodne, kdyz tam dam mezcal?

                          0 0
                          • JachymP  

                            Pane Lorenc,…

                            Záleží kde a jak jezdíš. Hodně to každopádně nebude. Buď trochu nebo nijak.

                            Měnil jsem vzadu Ardent za Arden Race, pocitově se mi zdálo, že je to trochu rychlejší, ale ty pocity dost klamou. Kolikrát se mi jede líp nebo hůř i když na kole neměním vůbec nic ;)

                            0 0
                          • grafik  

                            Středový běhoun pomůže. Rozdíl myslím poznáš. Dávat Barzzo dozadu mi přijde … divný, ten plášť prostě patří na přední kolo : )

                            0 0
                          • seatik  

                            Já si myslím, že si moc nepomůžeš. Mezcal je takový rozpláclý na vrchu LI, takže širší styčná plocha. Barzo je spíše zakulacený U a jede na tvrdém povrchu defakto po prostřední části. Jezdím nyní Barzo předek a Peyote zadek a ten je na zadku něco podobného jako Mezcal. S Barzem na zadku si myslím nebudu o moc pomalejší.

                            0 0
                          • Edwin  

                            Nepomůžeš si vůbec, pokud nejezdíš jen po zadním :D

                            0 0
                • scortis  

                  Tak záleží jestli za to mohl plášť nebo jezdec … ale v blátě je to o hubu skoro na všem když to hrotíš

                  0 0
            • grafik  

              Je to relativní, kdysi jsem jezdil Ritchey Speedmaxy = na suchu a asfaltu super, ale za mokra a v terénu … o držku je jet na cyklostezce rychlostí 5 km/h, viz zloděj Rath.

              0 0
    • Lasicak  

      Ja letos nahodil na sezonu na svoje HT Maxxis Aspen 2.25 a zaroveň to pro mě byla premiéra nahazování bezduší. Překvapila mě šířka 59–60mm na mem 26mm ráfku. Podle Maxxisu měl mít 57mm ale místa je v ramu dost takže pohoda. Oproti tomu co jsem tam měl z obchodu (Hutchkinson Toro 2.1 ty měly 54mm) to vali pěkně ale asi na tom má velký podíl i ten přechod na bezdušový provoz. Ja to mam tak 70% asfalt / 30% terén a zatim spokojenost. Když je mokro tak se snažím nejezdit a na suchu to zatím zda se funguje dobře… Uvidíme co vydrží.

      0 0
    • F1L  

      Ahoj, zkusil bych se zeptat zase tady. :-) Plášťová alchymie pokračuje. Po několikerém přezouvání jsem před cca 3 lety našel parádní kombinaci rychlosti a gripu, která mi vyhovovala..a to Race King 2,2 RS vzadu a X-King RS (poté Cross King) 2,4 (2,3) vepředu. Light duše. A jezdil jsem a jezdil, čím dál víc v terénu. :-) Kombinací různých faktorů jsem letos prakticky omezil ježdění na cesty do práce, což znamená plahočení po asfaltu (a jedné polní cestě), ale aspoň tak se dostanu na kolo. No a teď konečně k věci, současné balony jsou sice lehoučké, ale přijde mi, že na tento povrch už zbytečně široké. Nemám fyzičku a nemůžu se zbavit dojmu, že to po tom asfaltu nejede. Navíc je nenarvu ani do stojanu. :-) Mají 58 vzadu a 61 vepředu (ráfek 25) No a řeším, co s tím. Chtěl bych zkusit něco užšího, alespoň 2.1 nebo klidně 2.0. Ale nevím, mám od kámoše lehoučkej polojetej Rocket Ron 2.1, ale dozadu se neodvážím ho dát, možná teda na předek, vypadá výrazně méně objemně. A na zadek teda zkusit Thunder Burt 2.1? Užší se asi nedělá – 2.0? Mám pevnou vidlu, tak bych nerad širší plášť vzadu. Koukal jsem na Conti Double Fighter 2.0, ale jsou to strašný těžítka. Chci určitě pláště do 600g. Možná G-one bite 50–622? Ale ty už asi moc objem nemají. Nerad bych úplný užovky, ale hraju si i s myšlenkou, že nazuju nějaký Marathon Supreme 1.65. :-) Ale to zas na MTB bude asi vypadat vtipně. Možná dám užší vidlici. :-) Nemáte něco, co by stálo za test? Resp. třeba někdo Thunder Burta 2.1 na vyzkoušení / dojetí?

      0 0
      • TK75  

        Thunder burt 2,1" mám na grevlu a je to na 25 mm ráfku přesně jen 52 mm…myslím že nemá moc smysl dozadu dávat něco víc slickovějšího, protože ten Thunder burt jede

        Ale je to fakt málo objemná pneu

        0 0
      • scortis  

        Co Vittoria Terreno v 29×2.1" verzi, jen počítej že jakmile s tím vjedeš do bláta tak pojedeš jak na saních, ale na MTB alespoň nevypadaj komicky a jedou taky pěkně :)

        0 0
      • Petrrrr  

        Mám Thunder Burt 2,1 vzadu a 2,25 vepředu (Super Ground, tedy odolnější verze). Je to ráfcích 28mm a 30mm.

        Na asfalt + lehčí terén + výjimečně něco technického za sucha je to super.

        1 0
      • MlokCZ  

        Jen o něco užšší plášť vůbec rychlejší být nemusí. V některých případech, aby si nebyl rozčarovaný. Takový Marathon Supreme bude klidně pomalejší než RK RS 2.2 a to ve všech šířkách, co se vyrábí.

        G-one bite bude také klidně pomalejší než RK RS.

        Thunder burt a RK (zejména v RS verzi) patří k tomu nejrychlejšímu u biku vůbec a i většina turistických slicků je naopak výrazně pomalejších (protože ochrana proti defektům a příliš tuhá kostra pláště).

        Double Fighter pojede také hůře než RK RS a než TB.

        U Thunder burt nepočítej s tím, že 2,1" bude vůbec nějak poznatelně rychlejší než 2,25". A nejsou až tak objebné, u biku bych o 2,1" ani neuvažoval.

        Cross king 2,4" už je znatelně pomalejší plášť (oproti těm nejrychlejším jako TB a RK RS), ale zase jsi ho měl jen na předním, tak také až takový rozdíl nečekej.

        TB má oproti RK výhodu v tom, že nevibruje na pěkném asfaltu ani náznakem. RK pořád nepatrně ano. Na hodn

        Pokud G-one, tak aspoň allround nebo případně i speed.

        Pokud na těch RK RS nedefektíš, tak bych buď u nich zůstal a dal ho i dopředu nebo dal TB 2,25 a klidně superrace verzi (pokud nemáš problém s defekty u RK RS).

        A zvlášť když tam máš pevnou, tak bych do užších nechodil.

        1 0
        • 8vasa8  

          Snažím se podle doporučení vyhledat Race King racesport ale nacházím pouze variantu pro duše. Varianta bez duše je ProTection?

          0 0
          • MlokCZ  

            RK RS není určený pro použití bez duší. Občas to někdo bez duše vozí, ale je to někdy dost problematické, protože i boky jsou děsný papír.

            Ono u Contíků není takový zázrak ani protection verze. Tam zase hrozně snadno začne prochcávat tmel na běhounu (od té doby, co protection vrstva už na běhounu není je to bída), i když jsou i oficieálně TLR.

            A i patky nebyly u Contíků na bezduše tak dobré, ale to se už v předchozích úpravách zlepšilo. I když je pořád hodnotím horší než třeba u Schwalbe.

            Na bezduše bych dnes vzal už určitě raději TB a to superground verzi. Ono i u Schwalbe u těhle lehčích XC pláštů někdy prochcával tmel. U superground verzí je to už lepší, mně zatím tedy vůbec (nahozeny už dlouho 4 kusy) a přitom u těch starších provedení mi vždy časem také občas někde tmel prochcával. Tím nevylučuju, že by se to nemohlo stát i u superground XC plášťů, ale určitě to bude daleko méně časté.

            0 0
            • Esi  

              Na druhou stranu ten RK v TLR verzi úplně bez problémů drží tlak, stačí dofouknout tak jednou za 14 dní, tmel v tom vydrží tak 4 měsíce než je to úplně bez a myslím že zrovna Ty jsi ten kdo tvrdí že tmel je stejně funkční 14 dní :-)

              Jediné co by bylo limitující je skladování v bytě, ten běhoun je po 3 dnech bez jízdy opravdu kompletně mokrý.

              Mám teď na RK ve verzi TLR s BlackChilli majeto na zadním kole 5500km zatím mě to při ježdění nelimituje tak že ho tam klidně nechám, kdybych ho používal výhradně na ježdění po silnici a max polní cestě tak by vydržel patrně ještě jednou tolik, za celou dobu ani jeden defekt který bych zaznamenal, když jsem to měl sundané, měnil jsem drát, tak jsem uvnitř našel 5 trnů z akátu přilepených v tmelu, tak že ten tmel na takové drobné defekty funguje spolehlivě celkem dlouho, nepředpokládám že jsem vždycky chytil trn v době kdy jsem měl čerstvý tmel.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ano, často jsem používal a v některých případech používám metodu tmel doplňovat minimálně. V tom je ale právě pak u protection Contíku (zejména pak u RK) problém.

                Já aktuálně na svojem žádném kole Contíky nemám, můj poslední RK protection:

                • nahodil jsem nový kus RK protection na zadní kolo na fulla před dovolenou a při nahození dal 80ml tmelu
                • po 14 denní dovolené na tomto novém kousku pláště prochcával kompletně celý běhoun a to opravdu hodně, na dva týdny nahozený nový kousek tedy „slušný“ výsledek
                • byl to v mojem případě trochu extrém, mnohem více šutrů odježděných za těch 14 dní, u kousků které jsem na dovolené v šutrech tolik nevozil to bylo o hodně lepší

                A když se pak nedopňuje moc tmel, tak sice nemá co kde prochcávat a jeden problém se tak sám vyřeší, ale zase vznikne jiný problém a to, že to po čase přestane těsnit.

                Aktuálně jeden kousek RK protection na zadním kole manželky, kde jsem doplňoval tmel loni v půlce roku, protože už netěsnil.

                A už zase netěsní.

                Oproti tomu na TB superground tu mám také někde nedoplňovaný tmel a to na jednom více než rok a těsní pořád dobře.

                A problém nemůže být ve špatné pásce, všechny uvedené případy jsou na UST kolech (tedy žádná páska) a ventilek zkontrolován, že je ok.

                To prochcávání tmelu nemá na funkci vliv, ale pak se extra rychle ztrácí a ještě to z toho klidně i kape na zem v extrému. Ale jak píšu, hrozně záleží jak a co se s tím jezdí. Když se jezdí mimo šutry, tak to zase tak rychle a tolik nedělá.

                0 0
              • MlokCZ  

                A pak tedy na funkčnost tmelu po delší době trošku měním názor.

                Ale jen pouze v závislosti na pláštích. A je to tím, že teď na éčku vozím pláště mnohem těžší (i těsně přes 1kg) než jsem vozím na klasice a tedy, které mají mnohem více materiálu.

                Tam je situace hodně odlišná od lehčích XC plášťů.

                Jak je tam více materiálu, tak tam ten stejný tmel vydrží mnohem déle a v mnohem lepším stavu. A prolínání tmelu tam nehrozí ani náznakem.

                Ono navíc u těch těžších pláštů, jak je více materiálu, tak i tmel v o něco horším má daleko větší šanci díru zatěsnit.

                0 0
                • Esi  

                  U nás je těch šutrů celkem minimum, většinou je to jen prašné nebo kořeny, tak ten plášť nedostává takovou sodu proto asi vydrží to co zatím vydržel, to že ten tmel teče opravdu hodně je pravda, naštěstí i když je ho tam jen trocha tak dirku od trnu vyřeší a větší defekt už jsem neměl ani nepamatuju, i když je pravda že mám v podsedlovce i lahvičku s tmelem, i šídlo a knoty.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Tak jako musím uznat, že co jsem na tom na té akci na fullu odjezdil, tak to už bylo vhodné na nějaké těžší méně XC pláště a to i gripem.

                    Jenže na stejném kole jsem tam jezdil i ne málo jezdivých částí a já preferuju ať to jede.

                    Ono je to u mě vidět i na éčku. I když tam pomáhá motor, tak z těch v podstatě sjezdových originálně osazených plášťů jsem skončil na předním 29×2,4" NN supertrail speedgrip (tedy ani tam teď nemám soft verzi) a na zadním 27,5"x2,6" Rock Razor supertrail. Jsou to výrazně těžší a odolnější pláště než co mám na klasice, ale v rámci toho, že to je éčko, tak pořád hodně rychlé. I když nešlo jen o valivý odpor (ani ten není na éčku zcela zanedbatelný když se jezdí dlouhé trasy, protože jde o dojezd na baterku), ale také, že s tím jezdím všechno (od hodně terénu přes někdy i delší jezdivé trasy) a nemám rád když to na asfaltu příliš vibruje.

                    0 0
                    • Esi  

                      Já jezdím spíš takovou turistiku, rád se svezu po jednodušším trailu typu Javornické okruhy pokud se mi připlete do trasy, ale jinak si spíš naplánuju podle mapy okruh po turistických značkách podle délky přidám nějaké šotolinové cyklostezky, případně silnici abych se někam dostal, jezdit opakovaně jeden trail mě až tak moc zase neláká, na nějaké složité traily nemám techniku. Rozumný okruh na celý den je tak max 100km a 2000 výškových metrů, prostě žádné extrémy.

                      0 0
    • Sinpa  

      Chtěl bych přejít z 2.2 plášťů na 2.35.

      Aktuálně mám nazuto CK 2.2 ProTection předek, RK 2.2 ProTection zadek, jízdně mi vyhovují, jen tedy už od prvního nahození dost propouští, zvlášť RK je běhoun celý mokrý.

      Nějaký doporučení na podobně rychlé pláště v 2.35 co navíc nebudou takhle slintat? Spešl FT předek, Renegade zadek?

      1 0
      • Lachtis  

        Ahoj, já jsem taky jezdil a dojíždím Contíky Cross king a race king 2.2. Aktuálně dojíždím na fullu.

        Na HT jsem pořídil loni Vittoria Barzo a Mezcal, sice 2,2, ale dělají se i 2,3 a tyhle pláště fakt doporučuji. Grip mají super, vůbec, ale vůbec nepropouští, dofukuji jen lehce, figury drží, za mne fakt asi nejlepší pláště a zůstanu už u nich. Na fulla půjdou taky a možná dám dopředu i širší.

        0 0
        • Georrge  

          Barzo + Mezcal také doporučuju. Nepropouští vůbec, tlak hezky drží. Daní za to je vyšší hmotnost, nejsou to prostě tenké šlupky.

          0 1
          • Lachtis  

            Ano, jen ta váha, ale já u svých navážil v 29×2,2 kolem 720g, což mi nepřijde trága… Ale samé plusy mají, dobře drží, hezky jedou, nepropouští, tlak moc neuchází. Jezdil jsem Schwalbe, Contíky, Maxxisy, Specialized, vše XC verze, jako napč. Race king/Cross king, Racing ralphy, Fasttreky, Ikony, apod., ale Vittoria mne nadchla a přecházím a zůstanu už u nich.

            0 0
            • Georrge  

              Já přecházel z kombinace Racing Ralph + Rocket Ron, která mi gripem vyhovovala a Mezcal s Barzo mi přijde, že drží defakto stejně, takže spokojenost. Oproti RaR + RoR je hmotnost na obou gumách cca. 400g navíc, což pořád není tak hrozné, ale zanedbatelné to taky není. Jenže odolnost je úplně někde jinde a je to vlastně i docela osvobozující, protože ve sjezdu už nemusím přemýšlet nad každým kamenem, jestli mi gumu prorazí nebo ne. Asi už jsem starý a moc pohodlný na to, abych vozil úplné šlupky :D

              A co je ještě výhoda Barzo + Mezcal, tak rozhodně hlučnost a vibrace na tvrdém podkladu, obojí je proti RoR + RaR podstatně nižší.

              0 0
          • Sinpa  

            2,35 pouze šedé, nebo hnědé boky :-X

            Srovnání s Spešl FT někdo nemá?

            0 0
            • Georrge  

              Do německých eshopů jsi koukal? Větší výběr a ceny kolikrát nižší (včetně dopravy).

              0 0
              • Sinpa  

                Zrovna hledám.

                I na stránkách mají komplet černé jen do 2,25.

                Šedou bych ještě zkousnul, ale v žádném obchodě jsem zrovna Barzo a Mezcal v šedé a 2,35 skladem nenašel.

                0 0
              • Sinpa  

                Tak šedý Mezcal 2,35 se ještě najít někde skladem dá, ale šedé Barzo 2,35 není skladem nikde.

                0 0
      • abel  

        zkus tufo, ty jejich 2,25 jsou balony jak jiný 2,4–2,5

        aktuálně vozím na předku xc14 – 670g , 59mm na i24 ráfku

        0 0
        • Sinpa  

          Na ty jsem koukal původně, než jsem se rozhodl pro 2,35, ale jestli je to jak říkáš… :-)

          0 0
          • abel  

            pročti si vlákno o tufo;-)

            0 0
          • petyn  

            Mohu potvrdit. Na predku Tufo XC 11 a vzadu XC 12 obe 2.25 a realne to je jak jine gumy 2.4. Mam to na 25 rafku. Tlak drzi zatim nejlepe ze vsech plastu co jsem vozil a ani po roce neprosakuji. Dofukuji po 3 tydnech par psi. Jezdil jsem mesic bez mleka a uplne v poho. Jsou i hodne rychle.

            0 0
        • Lachtis  

          pravda, že Tufo jsem ještě nezkoušel a diskuzi na BF jsem zde četl a jsou taky pozitivní. To je asi ještě spolu s Vittorkou jediná značka, které bych ještě šanci taky dal.

          0 0
      • Maty123  

        Já jsem teďka dával svoje první bezduše a našel jsem ve slevě Pirelli Scorpion XC RC ve verzi ProWall a teda musím říct, že hodně super. Je to hodně rychlej plášť a přitom na poměry těhle plášťů velmi hezky podrží na šutrech a víc xc terénech, U Maxxisu bych to přirovnal jede jako Aspen, drží jako Ikon, takže za mě velká spokojenost. Uvidím, co ten single compound, ale slibuje to i pěknej nájezd.

        1 0
    • blackboy007  

      CONTINENTAL Cross King ProTection 29×2.2

      0 0
    • FilipVM  

      Ahoj, mám v hledáčku Thunder Burt Super Ground v 29×2.1 na zadní kolo a zajímá mě, zda má někdo zkušenost a jakou s jeho ježděním s duší. Jde mi hlavně o odolnost vůči defektu. Jezdím většinou lehčí terén, ale občas i dost kamenité trasy a nerad bych pořád lepil. Případně nějaká alternativa podobného ražení? Širší plášť vzadu nechci kvůli omezenému prostoru v zadní stavbě. Doposud jsem jezdil racing ralph, aspen, crossmark a tam mi odolnost stačila. Díky.

      0 0
      • karel d.  

        Jezdím tuto sezónu na Sw. TB Super Speed 2,1 vzadu i vpředu s duší. Terén převážně sotolina a zatím bez defektu.

        0 0
      • Tomas_82  

        Defektů bych se nijak nebál, jen počítej s tím, že moc nevydrží.

        0 0
    • Deadlift  

      Thunder Burt jsem jezdil roky. Sice bezduše, ale nedefektil jsem víc než Racing Ralph nebo Maxxis ikon. Nebáll bych se toho.

      0 0
    • onuce  

      Vybírám rychlé pláště 29" 2.6

      Našel jsem zatím

      https://eshop.italianbikes.cz/…zcal-tnt-29/?…

      Mám duše. Nebo, pokud není pomalejší

      https://www.mall.cz/…100096387524?…

      Jsou ještě nějaké rychlejší plástě na asfalt v šířce 2.6? Děkuji

      0 1
      • TK75  

        https://www.cyklo69.cz/…k-grid-29x26

        Fast Trak 2,6

        0 0
        • onuce  

          Juuuu! Fast trak miluji. Mám jej na fulíkovi. Mnoho let nic jiného nevozím než Spešl . Vpředu Grounda. Jenže jsem netušil, že i v 2.6 dělají. Moc děkuji!

          0 1
          • onuce  

            Jen tedy, jelikož jezdím 90% asfalt, dal bych dozadu Renegade, jenže ten 2.6 opravdu není. Je FT rychlejší, než ten Ital? Děkuji.

            0 1
            • TK75  

              No tak to neva ne? Renegade má 2,35 …tyhle jejich nové 2,35 jsou normální 2,4" (60–61 mm) to by dozadu nešlo?

              Vitorky neznám, neměl jsem je

              0 0
              • onuce  

                Šlo, ale na tom mohutném e-bike by vše menší než 2.6 vypadalo divně.

                0 1
              • onuce  

                Normálně bych vzal FT na předek i zadek, ale v případě e- bike mám obavy z rychlého sežrání gumy na zadku. Již tak jsem měl docela velkou spotřebu FT, myslím na poctivém kole.

                A tak si říkám, zda nebude lépe kupovat levné drátové Mezcaly, když třeba co dva, tři měsíce bude nutná výměna. Drátový Recon již je po necelých dvou měsících docela ohoblovaný.

                0 0
        • onuce  

          Děkuji. Moudrý z toho moc nejsem, některé pláště tam jsou vícekrát, ale Mezcal je nějaký problémový, píší, že ne všechny.mají tu speciální uhlíkovou…směs.

          FT jsou tam zas jen ve verzi SW

          Jde mi o to, jak jsem psal, zda stačí drátové Mezcaly, nebo raději FT Grid, přičemž ale výdrž bude sotva pár měsíců.

          0 0
    • jonti  

      Jakou máte zkušenost s předchozí generací Specialized Renegade Control 2,3? Vozil jsem ho koncem sezóny a měl jsem pocit, že super jede, v zatáčkách drží obstojně, ale v záběru a brždění na zadním kole docela klouže i při nízkém tlaku. Verze 2,1 na tom byla ještě hůř. Měl jsem je na 25mm ráfku. Na předním kole jsem s ním ale neměl příliš problém, tam mi nevadil, ve sjezdech byl čitelný a držel.

      Srovnávám s Fasttrak 2,3, který držel v podobných podmínkách o dost líp a nejel o moc hůř.

      0 0
    • cyklista86  

      Je nejaky rozdil v pouzitem materialu gumy mezi https://www.kupkolo.cz/…rat_z104999/?…

      a

      https://www.tsbohemia.cz/…d383497.html?…

      Jestli to ma vubec smysl platit jednou tolik za plaste? Pojede to rychleji po silnici a nebo to pojede stejne a jeste si pohorsim s gripem v terenu?

      0 0
      • ladys  

        To jsou dva naprosto odlišné pláště. Jeden je na duše , druhý bezdušový. Vzorek také naprosto rozdílný. Pokud jezdíš občas v terénu, tak není vhodný ani jeden.

        0 0
        • cyklista86  

          Jezdim na 18mm rafkach a s dusema. To ze je plast delanej na bezduse nejak vylucuje pouziti s dusema? Ono se totiz tech plastu ciste na duse uz moc nedela.. Jezdim nejaky teren, ale priorita je rychlost na silnici. Zkousel sem thunder burt. Jizda rovne super, ale klopeni zatacek diky tem bocnim figuram ktere jsou dost od sebe bylo docela o drzku. Zatim jsem proste nenasel (pro duse) nic lepsiho nez ty smart samy. Netusim co proti nim mas v terenu. Zadni kolo prokluzuje minimalne ikdyz jdu v kopci ze sedla na sterku. V zatackach me to taky nikam neujizdi. Na silnici bez huceni a bez vibraci. Ted bych chtel ale vyzkouset jeste neco vic silnicniho.. Rozmer chci ale nechat stejny. Uzsi plaste ktere se musi hustit na vic z toho kola udelaji jen kostitras..

          0 0
          • ladys  

            Bezduš s duší se nevylučuje. Ale je to blbost. Drátové pláště, nebudou nikdy top. Je vidět, že v terénu nejezdíš..A pokud chceš jet rychle na silnici, tak si kup jiné kolo a začni trénovat :D

            0 0
            • cyklista86  

              Paradni postrehy a rady, ale ja se neptal na nic o kole nebo treningu. Ja se ptal na material tech gum jestli je stejny a pripadne jestli teda nekdo ty G one jezdi nebo pripadne jestli ma lepsi dusovou alternativu.

              0 0
              • xtonda  

                Směs, tedy guma použitá na vzorek je stejná (Addix Performance). Vnitřní konstrukce – kostra stejná není. Proč se nepodíváš na web Schwalbe, tam je to všechno hezky přehledně popsaný, i přehled všech provedení co se vyrábějí.

                Smart Samy teď jsou nový i s novým vzorkem.

                0 0
                • cyklista86  

                  https://www.schwalbe.com/…art-sam-plus

                  myslis tohle? Nicmene na ty G one prdim teda jestli to je stejna smes. Asi zustanu teda u smart samu za 400kc.. :D

                  0 0
                  • Pepe72  

                    G one jsou pláště pro Tebe, na silnici drží v zatáčce a jsou rychlé jak hovado. Jezdil jsem 2,8 i 2,25 na 27,5 kolech.

                    0 0
                    • cyklista86  

                      Ja se jen bojim jak to pujde nasadit na ten posrany 18mm rafek. :D Ten dratovy smart sam ten fakt nasadim bez mont pak neskutecne lehce. Kdyz sem ale zkousel na to nasadit thunder burty, tak jsem se zapotil jak prase a pak oba ty plaste dost hazely, ale mozna ty plaste byly nejake zmetky no. Jelo to pekne. Ta smes uplne jina poddajna. Pekne to tlumilo vibrace od nerovnosti, ale hazelo to no. Tak jsem je vratil.. :D Mas srovnani mezi tema G one speed a G one allround? Ony jsou ty plaste kupodivu dost tezke. Ja tam prave nepotrebuju zadnou specialni ochranu. Idealni kdyby vazili kolem 600g, abych aspon trochu snizil vahu oproti tem smart samum, kdyz uz bych je teda kupoval za takove penize..

                      0 0
                      • Pepe72  

                        Oba jsem mněl na v různých rozměrech, jsou rychlé i v 2,8 když je napumpuješ na max. oba držely v zatáčkách na betonu.

                        0 0
                        • cyklista86  

                          Tak to me drzi i ten smart sam a foukam je pod dva bary. Nechapu jak nekdo muze rvat do tech 2.25 plastu 3 a vic baru to je ulet.. To pak uplne postrada smysl. To bych si tam mohl rovnou dat nejake tenke uzovky.. :)

                          0 0
                  • xtonda  

                    Smart Sam a Smart Sam Plus jsou různé modely plášťů, byť mají stejný vzorek a oba byly redesignovány, na webu Schwalbe už je verze s novým vzorkem.

                    Pokud ti vyhovuje základní drátěný Smart Sam, tak u něj zůstaň. Oni ty pláště jsou nesrovnatelné nejen vzorkem, ale i provedením. Ten konkrétní model G-One Allround je zodolněné provedení DD RaceGuard s kevlarovou patkou a Smart Sam v tomhle provedení když se ještě vyráběl stál 700 a ne 400.

                    0 0
    • RMX  

      Chtěl jsem se zeptat neví někdo jaká je reálná šířka pláště 29" Schwalbe Thunder Burt, Super Ground Tl easy, Snake skin ADDIX Speed v rozměru 2,25 ? Mám v zadní stavbě celkem málo místa a Maxxis Icon 2,20 je tam už na hraně. Ráfky mám 27mm.

      https://www.kupkolo.cz/…eed_z110267/

      0 0
    • 8vasa8  

      Po doporučení zde jsem si koupil Continental Race King RaceSport 29×2,20

      Ale už to nejde sehnat nebo jsem nenašel. Je něco podobného pro duše?

      Díky

      0 0
      • Charlie_R  

        Pár let je jezdím a opravdu už nikde nejsou. Rychlé, 530g a vzadu výdrž kolem 5.000 km. Jiná verze je už o 100g těžší. Taky mě čeká hledání ekvivalentu :-(

        0 0
        • cyklista86  

          Jj presne. Proste uz se nedaji sehnat zadne kvalitni dusove plaste. Fakt smutny..

          0 0
          • Charlie_R  

            Duši si dám i do bezdušáku, ale ty aby neprochcávaly, tak jsou masivnější a samozřejmě těžší. Asi pak koupím tyhle https://www.tradeinn.com/…/138099225/p?…

            595g není o tolik(i když někde uvádějí 660g, čert se v tom vyznej), abych to poznal a možná konečně přejdu na bezduše :-)

            0 0
          • Charlie_R  

            Navíc mi šly krásně sundat i nandat rukou a neničil jsem si karbon ráfky montpákou. A to jsem jich otočil na kole asi 6, ani s jedním nebyl problém.

            0 0
    • Makovan  

      Ahoj,

      přidávám své zkušenosti s Continental Race King protection 29×2,2. Plusy – brutálně jedou (na suchém povrchu), jsou lehké, velká výdrž (±5000km). Mínusy – prochcávají, nedrží tlak, dost tvrdá jízda a mě osobně vůbec nešly nahodit.

      Přešel jsem na Pirelli scorpion xc rc 29×2,2. Plusy – jdou nahodit i rukou, neprochcávají, jsou opravdu pohodlné. Mínusy – znatelně težší a za mě o dost hůře jedou.

      0 0
      • Gwaihir  

        Mám na kole Pirelli Scorpion a asi záleží na ráfku, ale rukou to fakt nedám :(

        0 0
    • grafik  

      Vittoria Mezcal, nevím jestli je nějak upravená konstrukce, ale vůbec jsem je nemohl shodit z patek, drží to teda dost brutálně. Zapletená kola Botrager 25 mm, karbon ráfek, XC.

      0 0
    • cyklista86  

      Premyslim, ze dam na 29 kolo s sirkou rafku 18mm Panarace Gravel King 43mm to bude fungovat ne?

      0 0
      • Hrabex1  

        proc by nemelo.....driv se na takovy rafky klidne davaly gumy 2,1"

        0 0
        • cyklista86  

          Jak driv a dokonce? Vsak ja tam ted mam 2.25… :)

          0 0
          • Hrabex1  

            sory, zapomnel jsem upresnit, ze driv to takto bylo uplne bezny.....

            0 0
            • VojtaXY  

              Dnes hlavne pro elektrikare je 2.4" brana jako silnicni uzovka :)

              1 0
              • MlokCZ  

                I když je dnes obecně trend vozit objemnější pláště (na čemkoliv), tak ale rozhodně ne na ráfku s vnitřní šířkou 18mm…

                Nicméně 43mm Gravel King ještě celkem půjde, zvlášť pokud to bude mít s duší (s duší bude takhle široký nutné stejně foukat hodně, aby to necvakal a pak se to v kombinaci vyšší tlak + duše žvejkat nebude).

                Bez duše na nízkém tlaku už by to bylo horší.

                0 0
                • cyklista86  

                  A co rikas na to, ze mam na tom 18mm rafku 29×2.25 smart samy a foukam 1.9baru zadek a 1.8 predek a to s dusema na mou vahu 89–92kg? :D Zadne zvykani plaste v zatackach na asfaltu. Klopim to jak na motoGP a v terenu jsem taky nikdy necval dusi.. Tady vidim ten novej model https://www.automotovelo.cz/…2024_z58020/ ale neni k tomu zadne info. Tam krome te lehke zmeny vzorku bude asi vsechno stejne ne?

                  0 0
                  • novas752  

                    Tak ono tam nasadíš klidně 2,6" když na to přijde. Ale není to optimální. Dneska jsou širší ráfky i na silničce.

                    0 0
                    • Georrge  

                      Optimalni to neni, ale defakto jsme to vozili vsichni a problem nebyl. Sirsi rafek je o neco lepsi, ale 2,25 se da na 18mm rafku jezdit uplne na pohodu, jen nemuzes jit s tlakem az tak dolu.

                      0 0
                      • cyklista86  

                        Nechapu jak nekdo muze do tech plastu rvat 3 a vice baru. Rikam ja dam lehce pod 2 a je to docela pohodlne. Jak to nafouknu lehce pres 2 tak citim kazdou mikronervonost.

                        0 0
                        • Peslezedirou  

                          Na MTB jsem se vrátil k duším, pláště RoR 2,25, ráfky 23mm, tlaky 1.8bar, 2bar na zadním a je to jak na časovku na TdF :-)

                          0 0
                      • MlokCZ  

                        Jenže když se to kdysi vozilo s duší, tak se to muselo děsně přefukovat, aby ta duše nebyla permanentně cvaklá, takže pak v kombinaci vysoký tlak + duše žádný problém se žvýkáním nebyl ani na těch extra úzkých ráfkách.

                        1,9 baru vzadu na jeho 90kg, to s tím pak nemůže vůbec do terénu nebo prostě těžší věci jezdí krokem. 2 bary vzadu jsem nemohl s duší na 2,25" pláštích vozit ani když jsem tenkrát měl 70kg. I v kombinaci 70kg a 35psi vzadu (2,4 baru) jsem to občas cvaknul (a ne na jednotlivé překážce, kde je to vždy chyba jezdce, ale prostě v šutrech/koře­nech)..

                        0 0
                        • cyklista86  

                          Full gas downhill po metrovych sutrech a korenech nejezdim. To da rozum. Kudlu jezdim jen tam, kde vim, ze se nevysekam…

                          0 0
                  • Peslezedirou  

                    Tam tomu bude pomáhat kostra pláště s drátovou patkou a taky duše uvnitř…jak se psalo víš, kdysi se jezdilo takhle normálně. RR 2,25 jsem vozil s duší na Mavic 717, 17mm, širší ráfek je samozřejmě lepší, ale bajkovat budeš v pohodě i s tím co máš teď.

                    0 0
                    • cyklista86  

                      Da se to, ale kvalitni bezdus plast na aspon 25mm rafku bude uplne jinde to je jasne. Jen na ten muj low cost nema cenu kupovat lepsi kola.. Necham si to na jezdeni pro rohliky a pak se uz snad po 20 letech premysleni rozhodnu jake teda nove kolo.. :D

                      0 0
    • F1L  

      Mate nekdo vyzkousene Hutchinson Skeleton? Zajimava vaha. Nevim ale mezi tim stredovym a bocnim vzorkem je dost mezera..jak se to chova treba na predku pri zataceni.. Na sucho a silnice hledam nahradu za RK RS. :) Jeste lehci pak CST B-Trail, ale tam uz mam obavu z toho stredu s minimalnim vzorkem.. do 600g a rekneme 900 za plast asi nic moc jineho nenajdu. Nebo mate jeste jinej typ pro danou vahu a cenu? ;)

      0 0
      • bluerider  

        Co Maxxis Aspen? Podobné parametry hmotnost/TPI, cena kolem 900, vzorek asi lépe řešený. Vozím to vzadu (2.1, vpředu Ikon 2.2) – na suchu dobrý, v hlubším štěrku hrabu, na asfaltu hezky odvaluje.

        1 0
      • FOSA  

        Specialized Renegade, Specialized Fast Track, mrkni na Bikeinn, tam vychází i za tebou požadovaný peníz.

        S-Works verze byla tuším cca 920kč.

        Ještě jsem se pak díval na Kenda Saber, ten vypadá rychlý a lehučky (na mě tedy asi až moc jemný vzorek, ten bych si dokázal představit spíš na gravelu asi).

        0 0
      • ZDRI  

        Já tyhle CST B-Trail už skoro rok vozím (celoročně cyklostezka do práce, lesní/polní cesty, v zimě led/sníh) a zatím OK, bez jediného defektu. Není to guma do bahna, ale jinak velká spokojenost.

        0 0
      • F1L  

        Kluci dík. Dobrý tipy všechno.

        • Aspeny jsem měl a přišly mi, že tak pěkně nejedou – srovnáno s RK.
        • Spesly by mohly být taky fajn , ale vyjdou si dráž
        • Kenda vypadá dobře ale drahá
        • U B-Trailů se bojím jen je dát na předek a moc nevím, co by k němu šlo :-) Ale zatím je to asi favorit..cena parádní.
        • No a ty Skeletony nemáte nikdo vyzkoušený? Mně to přijde jako takovej kompromis mezi B-Tailem a třeba tím RK (ale ten je mimo rozpočet v Black Chilli směsi). Jenže asi alfa omega bude směs a jak to valí, drží..
        0 0
        • Touš  

          Jezdil jsem ty skeletony. Na předku mi v zatáčkách přišel takový nevypočitatelný ale jinak odvaloval slušně. Přešel jsem na icony.

          0 0
        • FOSA  

          Spešl Renegade ve verzi T5 vychází za 791 kč, 2,35" a 645g…Dopředu bych asi šel do Fast traku a možná do měkčí směsi T7, ale cena je podobná. Naopak docela lowcost pláště ;-)

          0 0
          • PatRyck  

            Přesně tuhle kombinaci – vzadu Renegade Control T5, vpředu Fast Traku Control T7, oboje šířka 2,35" – jsem dal na nové kolo manželce. Zatím můžu soudit jenom vizuálně, protože toho moc ještě nenajela, ale naprosto to splňuje mojí představu o rychlém XC kombu pro povrchy bez bahna.

            0 0
          • vapefo  

            A můžu se zeptat, kde je mají za tuto cenu? (můžu je vidět?)

            Dík.

            0 0
    • F1L  

      Kluci, jak je to s životností a degradací plášťů? Vím, že obecně je samozřejmě lepší nový, ale kámoš má nejetý Pace Star EVO od Schwalbe (což si myslím, že je tak rok 2015–2016) a přemýšlím, jestli to má cenu koupit. Vím, že je tam moc vlivů, skladování atd. ale obecně se dá říct, že třeba 10 let dejme tomu správně skladovaný plášť vydrží? A proč o tom vůbec uvažuju je fakt, že pláště mají 480g :-D Dík.

      0 0
      • Slavik  

        Tak ono hodně záleží na tý ceně (ještě vs. název pláště) :-)

        0 0
        • MatS  

          Fakt záleží na skladování, protože směs degraduje vlivem vnějších vlivů, hlavně UV záření a teplotou. Starší gumu 5ti let bych nebral. I když vizuálně bude cajk, tak směs bude tvrdší a nebude mít optimální vlastnosti.

          0 0
      • Georrge  

        Za stovku na zadni kolo… bych to asi stejne nebral, je to moc slupka na zadek :)

        0 0
      • Hrabex1  

        Na valivy odpor by to nemelo mit vliv a myslim ze ani na zivotnost. Otazka je podle me jen prilnavost.

        https://www.bicyclerollingresistance.com/…n-gp4000s-ii

        0 0
        • Georrge  

          Ta zivotnost je s otaznikem, i u novych schwalbe se jednu dobu trhal vzorek, takze u takto stare to muze byt jeste horsi. Ale pokud bude vzorek OK tak zivotnost bude podle me podobna jako u noveho.

          Kvuli snizene prilnavosti bych si to ale na predni kolo nedaval, resp. dal bych to jen za predpokladu, ze jezdi jen suchy asfalt.

          0 0
          • F1L  

            Díky za postřehy, ok tedy, kvůli gripu půjdu do nového. Prosímvás ještě, jezdil jsem vždy jen na „kulatém profilu“, co udělají ty vyšší boční výstupky na semislickách na předku? Zadek bude asi ok, ale přední kolo při zatáčení / náklonu..na silnici třeba? Nepodkluzuje to? :-) Sorry za pitomé dotazy, ale poslední dobou jezdím jen od komplu a moc to řeším. :-( Přece jen ty pláště něco stojí a plánuju je mít roky :-D Díky!

            0 0
            • Georrge  

              Nepodkluzuje to :) kdyz to moc naklopis tak to huci, brni, je citit ze se ty figury trochu zvykaji ale drzi to.

              0 0
    • Elektronik743  

      Tak čistě za zajímavosti…má někdo srovnání jaký je plášť Specialized renegade 2.1 vs Schwalbe Thunder burt 2.1, chování, rychlost a reálná šíře?

      Ty renegade mají hezkou hmotnost a ve 2.1 jsou teď za příjemné ceny, tak bych vzal do foroty ;)

      0 0
      • jonti  

        Ty Renegade 2,1 jsem mel a jsou super rychle, dlouho vydrzi, ale vubec nepodrzi v terenu. I ve srovnani s plasti jako Fasttrack nebo Thunder Burt.

        0 0
        • TK75  

          No tak naopak co mam doma tak Thunder burt ma dezen tak minimální ze je to na úrovni pneumatik jako Panaracer Gravelking SK

          Proto tomu ma Renegade 2.35 o dost výraznější dezen,vyšší..

          Pro mě je TB přerostla grevl guma

          Renegade rychlá mtb

          0 0
          • jonti  

            Renegade 2,35 je jina generace, jina sirka, jina smes, jiny vzorek. Uplne jiny plast nez Renegade 2,1.

            0 0
            • TK75  

              Aha…ja si to říkal protože ten rozdíl tam je dost proti TB.

              2.35 jsem tady našel fotku co jsem ho měl.Proti tomu je TB jak silniční pneu:)

              0 0
        • Elektronik743  

          Díky, a nevybavuješ si, jak byly široké? vím, že někdy ten reálný rozměr dost lítá a preferuju právě užší pro svižné ježdění. Třeba ten thunder burt 2.1, docela sedí.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 2
    • FOSA  

      Ahoj,

      má někdo zkušenosti s Continental Cross King – Protection, Black chilli verze? Váhově bych se měl vlézt do 700g, vzorkem vypadají dobře…

      Budu pomalu nahazovat „jarní“ setup a do finálního výběru se dostaly právě Cross Kingy (předek i zadek), nebo komba od Spešlu a to Fast trak/ Fast trak nebo rychlejší Fast trak/ Renegade. Pak ještě otázka jaké směsy, buďto T7/T5 nebo bych možná zkusil i S-works verze.

      Loni jsem vozil Tufa XC11/ XC14, takže co se gripu týče, tak se spešlem bych si mohl snad taky polepšit, s Contíky asi určitě…

      Někdo nějaké zkušenosti, porovnání z výše uvedených komb ?

      0 0
      • J1RKA  

        od speslu s-works jsem vozil < FT i RG na zadku > vepredu GC, idealni mi proslo GC/GC ale vyhejbam se asfaltu

        CK jsem jezdil drive vepredu a RK vzadu, nevim jak ted, ale jako bezduse to byla celkem marnost

        ted jezdim XC11/XC14 a prijde mito stejny, neli lepsi jak FT/GC

        coti vadilo na TUFEch abych vedel kam cilit odpoved

        0 0
        • FOSA  

          V zásadě velice nic, určitě grip, ale jinak měly dost pozitiv. Nicméně i tak bych rád zkoušel.

          Tufa super jely (největší rozdíl byl na asfaltu), na 2,25" byly i balón a komfortní. Na suchu super plášť. Paradoxně mi pak XC14 jakožto nejhrubší vzorek přišla marná, přišlo mi, že řídký vzorek v zatáčce nedržel. Životnost u XC14 dobrý, ale třeba XC11, jak už má hustý vzorek, tak jsem na zadním kolem hodně „odrbal“ figury, tedy výškově zvorek neubíval, ale figury už měly orvaný patvar.

          Vize nových plášťů je lepší grip a ideálně se rychlostně přiblížit Tufu. Pokud pak porovnám s životností výše uvedené XC11, tak ideálně se vyvarovat „otrhaným“ figurám na zadku.

          0 0
          • J1RKA  

            aha, tak to zatim nemohu posoudit, XC11/14 tam mam 800km, a zatim zadnej brutus teren, nicmene mi prijdou tak nejak srovnatelny s GC, Schwalbe Racing Ray EVO, a co jezdi kamos Vittoria Barzo, ale taky je tam ma od letoska, takze zadny velky zkusenosti

            0 0
      • TK75  

        https://www.kolokram.cz/…-35-p262170/?…

        Za pár stovek (599) Renegade s odolnou grid kostrou a T5 směs

        Dozadu na léto jestli hledas rychlou gumu

        0 0
        • vapefo  

          Nejsem odborník, je na té fotce v odkazu Renegade?

          0 0
          • TK75  

            Je to Renegade

            0 0
          • FOSA  

            V reálu je ta firuga menší, tady to vypadá, že je tam docela hrubý vzorek, ale včera jsem se měl v ruce na prodejně a jsou hodně jemné. Šel jsem do komba fast trak T7 / fast trak T5…

            0 0
        • embi  

          neni lepsi ta sworks verze?

          0 0
          • TK75  

            Záleží… grid je tezsi proti ostatním protože ma pevnější kostru.Kdybych jezdil xc nebo závody tak bych sice koukal na to že sworks a control jsou lehčí jenže grid je pevnější, takže jde mít nižší tlak jde s tím jezdit víc agresivně ponevadz drží tvar.Ja to poznám hlavně pri poskakovani nebo zataceni ze ta podpora boků mi sedí víc u grid verze.

            0 0
      • Martinson  

        Cross King Prot. 2,2 jezdím dlouho, i na bikepacking. Odolný, jedou, jen se občas prosákne tmel bez ztráty tlaku. Mám cca 95.

        Teď jsem začal na předku vozit GroundControl , líp drží, ale je o dost těžší.

        Pokus s FastTrakem Grid vzadu skončil dvěma defekty během měsíce, tak jsem se vrátil vzadu ke CrossKing 2,2 prot. Za mě velmi spolehlivý lehký plášť. Třeba Tuscany trail jsem jel Cross King – RaceKing bez defektu.

        0 0
        • J1RKA  

          jakej kupujes GC jeto jeden z tech lehcich plastu, tedy v rozmeru 2,1

          0 0
          • Martinson  

            Měl jsem 2,35 Control co byl na kole z výroby a teď T7 2,35 Grid.

            rozdíl ve váze je podle výrobce malý

            29 × 2,2 ", PSI 25–50, přibližná hmotnost 820 g.

            29 × 2,35 ", PSI 25–50, přibližná hmotnost 845g.

            0 0
        • ladys  

          Píchnout verzi grid musí být docela umění

          0 0
          • Martinson  

            Jo je to umění když jezdíš stejný trasy tři roky bez defektu a s novým FT v Gridu během měsíce 2× píchneš. Naštval jsem se a dál ho nezkoušel. Někde ho mám v dílně.

            Jsem jinak docela příznivec S gum a na trailovým Stumpovi jezdím Butcher, Eliminator, Purgatory v podstatě bez problémů.

            0 0
    • Mr.Dawe  

      Přemýšlím o nových pneu na Procalibera 9.7. Určitě budou v provozu s bezdušovým systémem a NoTubes tmelem.

      Poměrně chválu zde čtu na Vittoria Barzo + Mezcal. Jakou by jste volili šířku? Já jsem pro 2,25, nebo rovnou vzít 2,35 a proč?

      0 0
    • seatik  

      Tohle osazení Barzo vpředu a Mezcal vzadu mám i na svém Procalibru. Vpředu mám 2,25 Barzo a je užší než zadní Mezcal 2,25. Když už chceš Barzo dopředu, tak ber 2,35. Mně předek na suchu na Barzu věčně ustřeloval až z toho byla klíční kost teď na podzim 23, ještě teď nesu následky. Možná z 2,35 by se to nestalo, zkus širší. 2,35. Osobně bych si už Barzo nebral.

      0 0
      • FeriP  

        Já koupil kolo na Barzo+Barzo a hned dal na místní doporučení dozadu Mezcal.

        Jako vůbec mě ty pláště neseděly (oba 2,25"). Předek nečitelnej, měl tendence ustřelovat v zatáčkách…

        Po cca 250km jsem to s nima vzdal a koupil Racing Ray a Ralph zase 2,25".

        Až na to, že jsou o kousek užší a mají menší objem (možná jsem mohl vzít 2,35") než papírově stejně široké vittorky jsem s nima nadmíru spokojen.

        Pocitově jedou líp a v zatáčkách jsou čitelné – za sebe jim nemám absolutně co vytknout… ;)

        0 0
      • Mr.Dawe  

        To jsi mě nepotěšil. Z tvého popisu mi Barzo hodně připomíná Rocket Ron, který jsem si dal dopředu jednou a ten plášť si dělal co chtěl.

        0 0
    • Ossis  

      Pro rehabilitaci zvazuji nejake dobre se odvalujici obuti pro cyklostezky/so­tolinu/polnac­ky. Mam giant trance a premyslim o prehozeni 2,4 reckona ze zadniho na predni a porizeni 2,4 rekona race na zadek. Napada vas lepsi postup nebo kombinace?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.