Různá šířka ráfku a pláště MTB

9 nepřečtených
  • Flanagan

    Zdravím,

    na můj vkus se poměrně často potýkám s defektem a to vždy u zadního kola MTB. Většinou k němu dochází na asfaltu při nijak dravé jízdě. A tak jsem začal pátrat po možné příčině. Jako první jsem narazil na rozdílnou šířku uvedenou na ráfku (26×1,5)a plášti (26×2,0/50–559) a duše proto nakupuji s rozměrem pro plášť. Dalším problémem by mohl být tlak – na plášti je uvedeno 2,9–4,5bar → standartně mám 4,0 ale při tomto, nebo vyšším, tlaku dochází k defektům častěji.

    0 0
    • Vilém  

      Jedno cislo udava rozmer rafku, druhe plaste.

      V prvni rade by bylo dobry vedet, o jake defekty jde. Zda skrze behoun, nebo nekde ze strany rafku.

      Pri tom megatlaku co foukas asi o rafek cvakat nebudes.

      0 0
      • Chlebovnik  

        Jedno cislo udava rozmer rafku, druhe plaste.

        1.5in = 38mm širokej ráfek? No to bych chtěl vidět. :D

        Jinak by to chtělo sppecifikovat o jakém kole, ráfcích a pláštích se bavíme a na jakém místě na duši dochází k defektům. A 4 bary mi takhle naslepo přijdou jako vysoký tlak.

        0 0
        • Vilém  

          U jednostenneho rafku bych se tomu rozmeru uplne nedivil.

          0 0
        • Flanagan  

          Kolo: Scott aspect 70. Co se týče tlaku a velikosti, uvádím to, co je na ráfku i plášti napsané. Většina defektů je ze strany ráfku různě vzdáleně od ventilku. Trhliny cca 4mm dlouhé.

          0 0
          • saddik  

            Máš v ráfku pásku a je v pořádku, není shrnutá? Zní to jako proražená duše buď hranama děr dvoustěnného ráfku nebo niplema/drátama v jednostěnném ráf­ku.

            0 0
          • Vilém  

            Jak pise saddik, prekontroluj pasku. Nektere, treba zelene michelin maji ostre hrany a jsou haklive na spravnou sirku rafku, pokud nejsou od steny ke stene rafku, tak maji tendenci rezat duse.

            Taky projed rukou vnitrek rafku, zda v nem neni nejaky otrep nebo ostra hrana.

            Nevim co mas za rok, ale ted koukam na specifikaci Aspect 70 2011 a ma to jednostenny rafky Araya GP-710. Pokud tam mas toto, tak navic prekontroluj, zda neni paska pod dusi proderavena od nejakeho niplu, pripadne nekde nekouka spicka dratu z niplu.

            0 0
            • Flanagan  

              Páska je neporušená, cca před rokem jsem ještě přidal jednu vrstvu. Bez ostřejších hran. Zaujala mě poznámka týkající se tlaku. Opravdu je to podle vašeho názoru moc i když je to stále v rozmezí uvedeném na plášti? Jezdím na asfaltu nebo nezpevněných cestách.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.