• Mulis

    www.rusavska50ka.com

    Co říkáte na ,,opětovnou" změnu trasy? Každým rokem se to jezdí jinak, změna je život…se říka…jaký je Váš názor, díky.

    0 0
    • kolda  

      jel jsem naposled predloni, asfaltu a sotoliny tam bylo dost. pokud by to omezili ve prospech terenu,tak je to ok.

      letos mozna prijedu, uvidim, jak mi to vyjde casove.

       
      0 0
      • Mulis  

        Změna bude za Hutěma, vynechán je asfalt a pojede se k obrázku(poblíž Okluku), takže  se uvidí či k lepšímu. Já to jel třikrát a pokaždé byla změna. Škoda jen useku na Sochovou, tam  to bylo  pěkný(až na ten makadam).Určitě pojedu, je to v blízkosti bydiště. Na Drásala jsem vyměkl!!!!Není co k tomu dodat!!

        0 0
        • kolda  

          to jsi udelal chybu,letos byly opet idelani podminky, trosku vic bahna nez loni,ale jen tak,aby to bylo zajimavejsi.

          R50 je fajn, ale Drasal je Drasal:)

          0 0
          • Mulis  

            Ještě dnes mě to se…mrzí, že jsem nejel!!!!A navíc, myšlenka, že to byl poslední,,klasický" Drásal je o to horší.....

            0 0
            • skier  

              Ty jsi v nějaké přípravné skupině??? A jak víš, pokud nějaké změny trasy budou, že to nebude k lepšímu??? Já osobně mám rád změny skoro ve všem a pokud nejsou, tak to upadá a tento „náš“ maraton by živou vodu a novou motivaci pot­řeboval…Třeba změny na Rusavské 50 vnímám k lepšímu a snad se z ní v budoucnu stane skutečně bikový maraton. Pořadatelé to mají těžké, tady se moc alternativ nenabízí, ale určitě bych přivítal prodloužení  na 60 km. Už to jezdí hodně lidí a trať je i v závěru hodně plná. Loni si chtěl jeden debil vylepšit pozici o jedno místo a sundal v posledním sjezdu nějakou mladou kočku. Dole na asfaltu jsem si ho podal :-)) a držel ho za sedlo, než ho zase znovu nepředjela :-)) Ten je ******** určitě ještě teď :-)))

              0 0
              • Mulis  

                Já nejsem v žádné přípravné skupině(bez urážky ,,ty skupino" jak říkal Bohuš)jenom prostě ,,chci upozornit" učastníky R5Oky na novinky. Pokud jsi jel předešlé ročníky, víš , že profil trati se měnil, někdy je to lepší, ale aby se to měnilo skoro každý rok(?), spíš si myslím , že zde budou problémy s majiteli lesů,asi tak. A naopak, R5Oka se krátí, né prodlužuje. Bylo to dřív 58 km, nyní už jen 5Okm. Pokud můžu mluvit za sebe, dal bych zde o něco více terénu, ale jak píšeš moc alternativ se nenabízí.

                A s tím ,,divočákem" jsi udělal dobře…Já jsem pro změnu přijel o skoro  půl hoďky do cíle později, pomáhal jsem ještě s dvouma chlapákama jedné holčině, která měla křeče ve stehnu a ostatní jeli okolo ní, aniž by se zastavili, potom nám poděkovala na webu…tož tak.

                 

                R5Oka je srdeční záležitost!!!

                0 0
              • kolda  

                ty jsi tvrdak, musim si dat pozor :) nastesti lidi ve sjezdech nesrazim.

                0 0
                • Mulis  

                  Hovno tvrďák, prostě vážím 100 a kousek Kg a ono to jede z kopce samo!!!!!Do kopce vozím na zádech ,,kamlbek" abych udržoval rovnováhu(chacha)­.....neboj budu řvát bacha jedu i s pupkem!!!!

                  0 0
                  • Mulis  

                    Ha to nebylo na mě, jsem zjistil opožděně…ale přesto, na sjezdu bacha i na skiera

                    0 0
                • skier  

                  Ja jsem klidný, ale občas něco nepřehlédnu a mám potřebu trestat :-) Ty se bát nemusíš, jedině kdybys nýtoval nebo lepil a navíc nevím jestli pojedu, bo se dva dny před Rusavskou vracím z dovolené a to se mi bude hlava ještě točit z Metaxy a Ouza

                  0 0
    • rasputin  

      Tak pokud to bude ve prospěch terénu, tak je to určitě plus. Nevím jestli je dobré dělat každý rok nějakou změnu, ale v tomhle případě je mi to celkem jedno. Mám to hned za barákem, skoro denně tama jezdím… ale stálá trasa by byla asi lepší, kvůli „přes polním“! Třeba se to teď alespoň na chvíli uklidní a bude chvíli stejná:D:D

      0 0
    • grafik  

      jel jsem 3×  a nepamatuji si, že by se trať fyzicky měnila, loni se údajně usekl asfaltový sjezd do Rajno, ale nakonec se stejně jel, letos jsem zvědavý na poslední výjezd vedle asfaltky, r50 je srdcovka, luxusní krajina, atmosféra, změna moc neva­dí, přesto bych se přiklonil za stabilní trať ať je možnost srovnávat vykonost :) Každopádně pokud se nezmění první dvě a čtvrtá čtvrtina a nezkrátí-li se časem pod 50 km tak se vyplatí přijet …

      0 0
      • Mulis  

        Zdarec, ale měnila se R5Oka…minulé ročníky(loni) byla vypuštěna cesta okolo Smrduté(za Tesákem vracečka na asf.do Rajnošek)a naštěstí nevypustili výjezd na Sochovou. Myslím si, dle nové mapky na webu, že to bude ve prospěch. Nový usek k obrázku u Okluku, ale neví, jak vypadá ,,nová" cesta  poblíž Trojáku. Nedávno to tam bylo o držku.....musím to jet omrknout, ať  vím…R5O zdař

        0 0
        • Rootan  

          Úsek kolem Trojáku je v pohodě až na závěr, kdy se napojuje na „německou“ cestu. Je tam pár popadaných stromů a tak je z toho překážková trať pro pěší. Třeba to brzo uklidí..

          0 0
      • Mulis  

        Vladan Daněk(pořadatel) dneska údajně bude ,,přeznačkovávat" , je to na webu R5O

        0 0
    • dufs  

      Letos se chystám poprvé a co jsme projížděli tak změna je určitě k lepšímu. Radši lesem než po šotolině. Doufám, že vyjde počasí a uvidíme se na startu.

      0 0
    • kolda  

      tak co, kdo nakonec pojede? ja asi jo, pokud bude pekne. jelikoz se letos nedostanu na sudety, tak asi jeden z poslednich zavodu.

      0 0
      • Adrenaline  

        Zdravím tak už se nám to blíží, byl jsem projíždět trať a myslím si že ty změny jí jen prospěly. Vypadá to fakt dobře, ted už snad jen čekat jestli zaprší nebo ne. A co říkáte Vy na trať?

        0 0
      • grafik  

        budeš mi dýchat na záda ; )

        0 0
        • kolda  

          i kdybych slapal jednou nohou, tak to nehrozi:))

          na burine jsem mel spatnej den. nebyla vule se zmacknout.

          tech 10 minut ti dam, to si bud jistej:)))

          0 0
          • Mulis  

            Vidím, že je tady už zdravá rivalita.....­.hlavně ať dojedeme celí a ve zdraví.....dnes jsem si R5O projížděl a nebyl jsem sám, dokonce mě málem sundal jeden biker na blatech(bažinky za Hrubou Malíkovou) před posledním sjezdem do Rusavy, kdybys aspoň zařval bacha…já jsem se lekl a sjel jsem mimo cestu!!!!Buďme lidi!!!!!!Spěch, toliko hovadům dobrý jest!!!!!

            0 0
    • coolboy  

      Jen taková technická…proč je možné, že Rusavská 50ka stojí 350,– a v ceně je tolik, co na krátkém Drásalovi za 500,–???

      0 0
      • kolda  

        ze by slavne KPZ??

        0 0
      • grafik  

        nezapomeň, že drásal je součástí megaprojektu KPŽ, jehož náklady jsou někde jinde než jeden závod, kdo si myslíš že zaplatil nový design časáku KPŽ, jeho výrobu a distribuci, kdo platí zaměstnance KPŽ, R. Bakaláře, výrobu pořadů do tv, kameramany, pronájem techniky, aut, potažmo výrobu DVD, web a online registrace taky určitě nestála pár korun, narozdíl od jednoho závodu tento seriál živí několik lidí, proto ta cena. A vidíš, že nepomůže ani silný partner, který raději nacpe prachy řádově o rozpočtu který by stačil na dvacet ročníků KPŽ jednomu Čechovi za trotlovskou reklamu …

        0 0
      • Corbett  

        Dva, tři roky zpět stál 100, nebo 150,–? To ale byla  jen Rusavská – ne – Dema Rusavská:(

        0 0
        • TheIF  

          jj první ročník stal myslím 150 a místo trika každej dostal medaili :-)

          0 0
          • skier  

            A myslím, že jeden rok byla flaša celkem pitelného vína, pokud si to nepletu:-)

            0 0
    • kolda  

      no, jestli bude zitra hnusne, tak to prdim. dnes davam na kolo novy Crossmaxy a brzdy, nerad bych to hned odrovnal:)

      btw, jak to vypada na miste?

      0 0
      • petryk  

        Sakra, tak to aspoň přijeď ukázat:) Já přezouvám na mokro…

        0 0
      • TheIF  

        Podle medarda (ten bývá hodně optimistický) by ani pršet nemělo, ale to co se má prohnat v noci určitě zanechá následky :-)

        0 0
        • Adrenaline  

          Tak podle radaru to vypadá vcelku zle ale tak kdo ví už mělo pršet i včera a nic moc teda, ale pokud se to prožene v noci tak to bude asi masox. Taky přemýšlím zda nechat Pythony nebo tam nacpat Nobby nic. Uvidíme zítra ráno jak to bude vypadat. Ale už mi to blárto leze krkem:o)

          0 0
      • Corbett  

        Jak? Neskutečně sucho, horko jako prase a ještě neskutečnější dusno, prostě na chcípnutí. V lese i ty nejmokřejší pasáže vyschlé na kost. Deštík by bodl. Ale zítra to nevidím moc dobře. Když je taková předpověď jako nyní, tak se nepletou.

        0 0
        • Corbett  

          To co jsem psal výše je už minulostí. Před chvílí to tu spadlo v plné síle a vypadá to, že jen tak nepřestane :(

          0 0
          • Peulik  

            ve valmezu je trošku apokalypsa :-) zítra to bude bahenní lázeň…

            0 0
          • Adrenaline  

            Jo jo, tak už to vypadá na další super klouzačku aspon už se nemusím rozhodovat co si vzít za pláště. ten úsek z trojáku pokud se pojede bude dost održku a to samé hrubá malíková. Trřeba se to do zítřka vyjasní:o))))) Jsem optimista:o)

            0 0
          • skier  

            Čau,už zase řešíš počasí???Říkal jsi,že budeš na Sumavě, jedeš Rusavu?U mě to vypadá asi tak, že po vystoupení z letadla se postavím na start Rusavské. :-) Po 14-ti denním flákání bez kola to bude mazec :-))

            0 0
            • Corbett  

              Kolda se ptal jaká je situace, tak jsem mu z místa dění odpověděl. Na Šumavu jedu zítra. Celý týden jsem plánoval trasy, tak už se těším -:)

              PS: Jak bylo?

              0 0
    • kolda  

      no,ja to asi balim. zitra rano se rozhodnu…pokud se rapidne nezlepsi pocasi,tak nejedu.

      0 0
      • petryk  

        Nebuď máčka :-)

        PS: Už jsem přezul na NN

        0 0
        • kolda  

          no, fakt uvidim… jeste jsem resil technicke problemy – nekde jsem ztratil z C-maxu takovej vymezovaci krouzek vzadu na orechu:( dovedes si predstavit ty vyrazy,kteryma jsem se pocastoval…takze mam kolo seskladany trochu provizorne.

          uvidim rano, nebudu to hrotit.

            
          0 0
          • Mulis  

            Ogaři a dcérky, dnes jsem jel v 19.20 hod. na biku na Rusavu se zaregistrovat, průtrž mračen mě otočila zpět do Holešova a jel jsem tam autem......změna trasy je taková!!!!!, dle sdělení Vladana(pořada­tele)…Sjezd na Rusavu je vypuštěn, nějaký bagrista tam udělal ,,ďůru" na sjezdu a pojede se po Drásalovi na Lysinu, potom sjezd k Charvátům(Sti­borovy boudy)dále se pojede vzhledem k počasí klasicky na Troják po zpěvněné cestě dál na Košařiska(jako minulý rok) a nově výjezd na Okluk…Zítra to bude hodně blátité!!!!!!!Zdar zítra a ve zdraví to dojeďte!!!!!Bude to o život!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!Stále prší!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

            0 0
          • Stancek  

            To mi pripomina letosni selu :-D

            Az rano pred startem, kdyz jsem nakladal kolo na auto, jsem konecne prisel na to, proc mi na poslednim svihu tak strasne rezonoval zadni kotouc… totalne rozhasenej zadni naboj… Kua novy XT a tam mi nepasuje zadnej klic, mimo konusove 15ky je potreba i tenka 17ka… 8:30 hodin rano na misto startu 30km a ja premyslim jak to kulvadopudeledrat vyresit … Nakonec bruska, pilniky, stres, nadavky a tak tak jsem stihl letmy start 2. vlny :-D

            0 0
    • Majkl 11  

      Tak co lidi, má to cenu dneska? Mám čím dál tím větší pocit, že to bude ozdraví a o bajka…

      0 0
      • grafik  

        tak jak … ? asi pojedu , ale jen se podívat na start na ty blázny …

        0 0
    • Majkl 11  

      Já na to asi kašlu. U nás chčije a chčije. Jak je v Hostýnkých, ví někdo? Dík

      0 0
      • TheIF  

        Teď se zrovna přehnal ten pás a chvili bude klid a pak má ještě něco spadnout viz radar. Jinak tipuju, že to bude hustá bahení orgie. Jsem zvědav kolik „bláznu“ to pojede..

        0 0
        • Jirka1986  

          Ja jedu!

          Bahno sice bude, ale vetsina trati je po zpevnechy cestach a nejhorsi bude az ten konec a sjezd do rusavy, ale to uz nejak dojedu.

          0 0
          • Mulis  

            For Jira 1986

            Sjezd na Rusavu je vypuštěn, psal jsem to včera večer po registraci, bude tam ještě i změna jiná , čti příspěvek…NA startu se objevím, ale když to nepůjde , nebute to ostuda to vzdát!!!!Hrdinů je  plný hřbitov…

            0 0
    • skier  

      Tak jsem hodil kolo do auta a říkám na Rusavě uvidím. Viděl jsem,potok plný tmavé vody a pár lidí co obcházeli auta, do konce prezentace už moc času nezbývalo. Škoda, mohla to být fajn sobota. Půjdu se alespon mrknou na ty statečnější. Jestli pojede 200 lidí tak to bude maximum.

       
      0 0
      • kolda  

        ja jsem v 6:30 vstal, z okna se podival na privaly deste doprovazene vichrem, rekl si, ze nemusim mit vsechno a spokojene pokracoval spokojene ve spanku:)

        jelikoz me nikdo nesponzoruje, tak dobrovolne nicit material za X tisic nehodlam. ted sbiram odvahu a pojedu na silnicku:)

        0 0
        • ove  

          Tak u mě to bylo skoro stejné 8-(,akorát sem ještě chtěl mrknout na předpověď počasí a jak na sviňu nešel internet.Ráno to ještě slušně bouřilo a já zrovna jízdu v doprovodu blesků nemusím.Tak snad příští rok vyjde počasí líp.Držím palce všem odvážlivcům,kteří se o to dneska porvou.Hodně štěstí!!!

          0 0
    • kolda  

      tak jsem dal kilo na silnici a suchy a CISTY dojel domu:))

      pro Petryka: jel jsem kolem Bouzova, krizoval jsem trasu Bobrbike. nevypadalo to moc brutalne,asi by to byla docela pohoda.

      0 0
      • petryk  

        Já jsem vymrzl na startu jako divak, pak jsem doma potlacil 9 svestkovych knedliku a vyrazil na silnicu. Taky jsem se celkem pekne projel, i kdyz asi 45 kilaku, trochu vetrnych.

        Startovalo prej neco kolem 600 lidi, ale skoro nikoho jsem na startu neznal, coz asi znamena, ze vsichni rozumni zustali doma :)

        0 0
        • Mulis  

          No nevím, co myslíš rozumnýma lidma..........jel jsem, ujel jsem i přes defekt na posledním sjezdu!!!!Měko­to!!!!!!Trať super!!! a občestrovačky lepší jak lon!!!i

           
          0 0
          • petryk  

            Ano, asi jsem měkota, ale vzhledem k nočnímu počasí jsem udělal opačné rozhodnutí než na drásalovi tři roky zpátky, kde jsem asi po 10 km v podobném počasí totálně oddělal kolo.

            Tož tak. jak psal někdo výše – hrdinů jsu plné hřbitovy:)

            0 0
            • Mulis  

              NA startu nebylo moc tzv. známých tváří z bikového života, ale regionální jezdci jeli!!!!Ostatní byli na jíných závodech jely se:

              Cross Country:
              16.8. – Haven Svojkovský pohár – Svojkov u České Lípy

              Marathon:
              16.8. – BIKE BRDY – ČESKÝ POHÁR – 4. závod – Poštovní spořitelna maraton série – Lety u Prahy
              16.8. – Havex MTB maraton – Vrchlabí letiště
              16.8. – Bobr Bike – Litovel
              16.8. – Rusavská 50 – Rusava
              17.8. – Ravo Okoloplzně – Plzeň

              Slopestyle:
              16.8. – Slopestyle DM – Dolní Morava

              a Brdy byly v seriálu ČP takže elita byla tam. Aspoň to bylo vysloveně ,,regionalní" kolbiště…

               
              0 0
    • ananas  

      tak počasí nakonec nebylo tak hrozné…, hlavně teda během závodu nepršelo, na startu nás bylo tipuji cca 500…

      0 0
      • grafik  

        na startu cca 570 a bahna podle jezdcu moc nebylo …poprve jako divak; a nebylo tovubec spatny : )

        0 0
        • TheIF  

          Ty jo tak to hledím na tu učast…  mě by tam nikdo nedostal asi nejsem správnej hardcore biker. Tak mě napadá kolik lidí by jelo za pěknýho počasí… asi hodně.

           
          0 0
          • Adrenaline  

            Zdravím , myslím že to bylo super, na to jak to vypadlo, tak to dopadlo hodně dobře, jelo se parádně, protože  nepražilo. Bláto bylo, ale vcelku v míře. Š koda jen toho sjezdu do rusavy, že se to muselo objíždět po drásalovi, ale itak super.A účast taky hojná:o)

            0 0
            • skier  

              Byl jsem se na vás mrknout nahoře na Ondřejovsku a dle stavu tratě mě pak hoodně mrzelo, že jsem vyměkl. Bahýnko asi bylo jen v těch známých inkriminovaných místech. Účast 600 lidu mě hodně překvapila. 

              0 0
              • rasputin  

                Jo bylo to super, měl jsi určitě jet! Čekal jsme velkou hrůzu, ale vůbec to tak nakonec nebylo ;)

                0 0
                • Peulik  

                  jelo se výborně akorát nahoře byla doocela zima, risknul jsem to jet bez dlouhého dresu :-)ale jinak to bylo výborné, jel jsem rusavu poprvé a trasa byla super, ikdyž ty sjezdy po cestě se mi moc nelíbily ale i tak jsem spokojený…kde najdu nějaké foto kromě rusavských stránek?

                  0 0
                  • Grimni  

                    Závod byl vynikající, docela jsem si to bahno užíval! No teda až na ty drsné „jámy“ v posledním sjezdu do Rusavy!! Byly vidět na poslední chvíli a když to člověk neskočil tak to bylo o držku!!

                     
                    0 0
                    • Mulis  

                      V sobotu jsem se po průtrži mračen rozhodl R5Oku jet, nebylo to na trati  až tak hrozný, bláto bylo, klouzalo to, ale užil jsem si to. Zrovna jak popisuješ poslední sjezd do Rusavy(Stiborovy boudy)k Charvátům, tak jsem měl tu smůlu a zřejmě na Lysině na tom hnusným makadamu jsem píchl zadní kolo. Zjistil jsem to právě při tom sjezdu, ale zavčasu. Jinak bych byl na ARU…Čert to vem, že mě zbytek lidí předjelo…

                       

                      Tak jsem si to prostě doběhl do cíle a kolo jsem měl vedle sebe. 4km do cíle, no ani jsem něchtěl měnit dušu.....kolo bylo jedna velká koule bláta…do limitu jsem se vešel!!!!A o to tady kráčí, prostě jsem smolař…ale ujel(nebo došel?)

                      0 0
                      • Nj  

                        stejny jak ja na drasalovi(dokon­ceni):-)no i na olomocky ale to sem sel asi hodinu…tentokrat sem pockal po tom sjezdu na tymovyho kolegu a davali jsme spurta

                        0 0
                • skier  

                  Jo,jo,ted už to vím. Gratulace k bramboře – dost dobré. Ta bedna už příjde :-), vydržet…

                  0 0
                  • rasputin  

                    Díky ;) popravdě mohlo to být i lepší, ale na víc jsem  v tom okamžiku neměl! Týden před tím jsme byl pryč a neseděl jsem vůbec na kole a aby toho nebylo málo, tak jsem si dovezl nějaké střevní potíže. Takže místo tréninku jsem se dával do kupy…  ale jsem celkem spokojený, vím, že jsem udělal všechno co jsem mohl!

                    0 0
      • Howgh  

        tak nevím proč mně ten odkaz nefachčí..

        0 0
      • Mulis  

        Díky za příspěvek, naprosto výstižné… a vydařené fotos. Je to i pro nás  ,,co jsme jeli"takové jiné, si o závodu přečíst. Kdyby jste jeli, nepřečetli by jsme  si ozávodu asi nic, a navíc jste ušetřili kolo…Užili jsme si bláta, kaluží a  nebezpečných sjezdů až, až…Hojásek  a díkas P.M.

        0 0
        • Mulis  

          Ještě jsem chtěl vyzvednout výkon neznámého borce, který si trať ,,jen" projel snáma…viz. foto. Na sjezdech byl naprosto rovnocenným soupeřem(uřídit bika jednou rukou, je vážně výkon)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.