• Zdeněk-k1

    Mám Rock Shox Tora 318 U-Turn Poploc a začalo mě to vní vrzat. Když jde za půlku svého zdvihu tak to vní docela hodně vrže – píská. Zdá se mě že i ragulace tlumení není úpně funkčí.Nejsem si ale úplě jistý -přece jenom stím netočím každý den.Citlivost vidlice se ale nezměnila jen to vrzání. Co stím mám udělat a co to může způsobovat to vrzání?

    0 0
    • poriz1  

      Tak jí namaž milý Lojzo, namaž jí :-)))

      0 0
    • kubad  

      rozebrat skontrolovat promazat :-)

      0 0
      • Zdeněk-k1  

        Vlastně nevím co jiného bych s tím chtěl dělat.Díváním se to neopraví :-) Možná to může dělat i ta pružina – ta se o stěnu opírá na 100% cinká. Po třech letech provozu si stejně nic jiného než rozebrání nezaslouží. Spíš teď jestli to rozebrat doma nebo servis?

        0 0
        • Zdeněk-k1  

          Oprava:Vlastně nevím co jiného bych s tím chtěl dělat.Díváním se to neopraví :-) Možná to může dělat i ta pružina – ta se o stěnu opírá na 100% cinká. Po třech letech provozu si stejně nic jiného než rozebrání nezaslouží. Spíš teď jestli to rozebrat doma nebo servis?

          0 0
          • Zdeněk-k1  

            Jak moc je složitá rozborka a složení této vidlice? Dělal někdo tuto vidlici?

            0 0
            • kubad  

              mrkni na www.ivelo.cz

              měly by tam být návody, podle toho to zvládneš

              0 0
              • Zdeněk-k1  

                Poslední otázka: když chci zjistit v jakém stavu tam je kakao (olej) stačí pouze na korunce povolit a vytáhnout tlumení? Stačí povolit tu jednu matku na korunce nebo se musí povolit i spodní šroub?

                0 0
                • kajulka2  

                  Stačí vyšroubovat jen tu zátku na 24 klíč a jde to celý(někdy dost těžko)ven, šroub na spodku vidle kvůli tomuhle povolit nemusíš. Olej v tlumení by měl být čirý, žádný kakao, ta fotka trochu obsah hrnečku zkresluje.

                  0 0
                  • Zdeněk-k1  

                    Nakonec jsem se rozhodl jí raději zavést do servisu,když s demontáží nemám žádné zkušenosti a nerad bych tam něco pokazil. dnes mě ale ze servisu došla ne zrovna potěšující zpráva: Musí se koupit nový Motion Control nebo co to je( foto) Máte někdo představu co může stát nový na tuto vidlice.popřípadě kde ho mají.

                    0 0
                    • Zdeněk-k1  

                      to se stím nikdo ještě nesetkal? Jindy je tady řečí o hovně a teď nic :-(

                      0 0
                      • t29  

                        zkus vyhledávání, tuším že někdy minulý rok se tady kdosi nad cenou motioncontrolu vztekal.

                        0 0
                    • kajulka2  

                      By mě zajímalo co se na tom bazmeko rozbilo, že se to musí vyměnit. Vždyť jsou tam tuším jen 2 o-kroužky + ta manžeta na spodku, to se snad dá vyměnit za pár kč. Pak už jen pérko co vrací hřídelku ovládání. Jinak by muselo něco prasknout, a že by za provozu samo od sebe prasklo to plastový tělo nebo ta hřídel se mi moc nezdá…

                      0 0
                    • mar_tin1  

                      druhá možnosť je motion control vyhodiť a dať tam len zátku, ako na tore 289/302. aj tak ten mc na tore funguje viac menej len ako lock. teda v prípade, že nie si ortodoxný zamykač vidlice… ;)

                      0 0
                      • kajulka2  

                        Jestli jsem správně pochopil servisní manuál, tak ten plastovej bazmek je i pod tou zátkou, jen tam asi není ta kovová hřídel ovládání tlumení a zámku. Něčím ta vidlice tlumit musí.

                        0 0
                        • mar_tin1  

                          to plastové je kompresný tlmič a je len v 318. v 302 (od roku 2007) je iný plastový diel – lock a v 289 (203 rok 2006) ten plastový diel vôbec nie je, je tam len čisto zátka. tlmenie odskoku má na starosti iný diel vidlice, ktorý na fotke od michalak nie je. preto ak michal nepotrebuje zamykať, môže objednať len tú zátku a hotovo.

                          0 0
                          • Zdeněk-k1  

                            Pokazilo se právě to zamikání.Žitný mě nabízí nový Motion Control za 1530kč což sa nato můžu vy… To zamykání klidně obětuju – stejně vidlice má vidlit a né být pevná. Když se to vše dá zpět tak to snád bude vše fungovat a na zamikání se můžu vy..

                             
                            0 0
                          • kajulka2  

                            Hmm tak tohle sem na stránkách Sramu nenašel.

                            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.