• otasek
     

    Chcel by som vas poprosit o radu.Zvazujem kupu novej vidlice a tato sa mi celkom pozdava.Tak ak mate nejake skusenosti, pripadne navrhy na nejaku alternativu v tejto cenovej kategorii tak vam budem velmi vdacny…

    0 0
    • Twister  

      Do dart bych nešel. Težká, málo tuhá, mazaná vazelínou. Je to už ohraná písnička, ale co třeba SrSuntour Epicon? :)

      0 0
      • boboe  

        Zdravím, pokud máš zájem o Toru 302, taky 100mm, pouze na disk, mel bych sundanou z mého kola…kdyžtak napiš na maila, bylo by to i levnější než Dart…

        0 0
        • Smazaný účet  

          otas, ber bobovu toru toru nebo Epicona.

          0 0
          • pižmoň  

            JJ,misto darta bych vzal spis epicon.Epicon ma sirsi vnejsi nohy,lepsi vahu dizajn a po uprave ro bude o dost lepsi vidle

            0 0
            • felix.org  

              upravenej bude stát skoro dvakrát tolik co dart 3 nebo bude o dobrých 1500,– drařší než neupravenej…

              0 0
            • vlk  

              Právě jsem si koupil Epicona TAD. Toru má přítulka.Takže Epicon TAD mi váží 1850g s nesežízlým sloupkem Tora 318 Váží 2008g se seřízlým sloupkem.

              Epicona budu montovat na kolo až na jaře tak nemohu sloužit. nicméně ten můj má odtrh na 7kg, takže až ho předělám na olejové mazání a trochu si s ním pohraji a zajedu ho tak očekávám okolo 5kg.Na vyladění ho dávat nebudu, nemám rád, když mi někdo něco dělá z vidlí a nevím co.Navíc zkušenosti ohledně mechaniků v obchodech mne naučili si vše raději udělat sám. Tora má odtr někde mezi 6kg, což co jsem pochopil jsme měli štěstí na kus.

              Ten odtrh jsme měřil při 100 psi. Když napumpuji méně, tak jsou odtrhy ještě na nižších hodnotách.Asi podle natlakování se více přitiskává těsnění u vzduchového pístku a se zvyšujícím napumpováním vidle roste i ten odtrh.-těžko říct jen hypotéza, Vidle budu rozdělávat až na jaře(není teď čas), tak uvidím.

              Grafy nemohu sloužit na mé dig váze to změřit nejde, až si od někoho půjčím klasickou.

               

              Nicméně Epicon co mi došel normálně utíkal. Ti šmejdi vietnamký tam nedávají u TADčka o-kroužek nahoru k zátce u nohy kde je vzduchové pružení. Takže je třeba si tam ten kroužek dodat. vypadá to, že to není chybou montáže. Rozkreslení dílů u Epiconu TAD 2009 ze stránek suntouru se mi nechce zobrazovat a u rozkreslení pro Epicon 2008 tam těsnící kroužek není, zatímco u rozkreslení dílů u klasických Epiconů bez změny zdvihu je. Takže, řek bych to takhle Epicona, to si člověk koupí takovýá polotovar.Navíc jsem byl překvapen, jak má Epicon úzké těsnící kroužky-ty co jsou nasazeny ve vnitřních nohách-asi bude těžké najít alternativu od jiných výrobců.Pokud nechce vidli od milana nebo si s ní pohrát sám, tak pokud by byla Tora za stejné peníze, tak bych vzal reději ji.Ještě se teď dají sehnat za velmi dobré ceny Recony sundané z kol nebo z výprodejů.Ty už mají al vnitřní nohy oproti Torám.Pokud by byl Epicon výrazně levnější než Tora ,tak bych asi šel do něj. Minimálně předělat si jej na Olejové tlumení musí podle návodu umět snad každý.A pak už by ty vile byly docela vyrovnané.

              Osobně si myslím, že Tora či Recon jsou již od výroby povedené vidlice. Epicon je zpracováním také na dobré úrovni, ale je třeba si některé věci doladit, upravit, vychytat, což u RS není třeba.

              RS dart bych nebral. Už jen kvůli pevnosti /tuhosti v krutu pod hydrou.

              Na jaře nebo v létě až si budu s vidlemi hrát je nafotím a zkusím nějaké úpravy. jak s Torou tak s Epiconem.

               
              0 0
              • felix.org  

                Po dlouhé době konečně příspěvek, ve kterém se vyskytuje slovo Epicon, a má hlavu a patu, takže je rozumět, co pisatel chtěl říct :-)

                P.S.: Když ti ten tuning epiconu půjde a bude dobrej výsledek (a samozřejmě nebudeš drahej), tak ti pošlu svýho :-D

                0 0
                • vlk  

                  Popravdě úpravu budu dělat až na jaře nebo v létě. Podle toho kdy se mi podaří dostavět.Vidlu jsem teď koupil, protože jsou dobré ceny.-takže jsem tam dal ta těsnění co chyběla, odzkoušel ji , zda je OK a uklízím do skříně.

                   

                  I tak pokud se mi nějaká úprava podaří, tak předpokládám, že maximálně zveřejním postup a fotky, ale asi ostatním upravovat nebudu. Jednak nevím, jaký budu mít úspěch v rámci úpravy(i bez té úpravy je sice dost solidní) a jednak jsem v období, kdy nebude totlik času.Navíc budu bydlet jine a tak do tátovy dílny to budu mít daleko a než si vybavím svoji, to také chvíli trvá.Přecijen se navíc živím jinou prací a nemám na toto živnosťák.Takže pokud chceš mít Epicona upravenýho, tak zkus požádat Milana. Podle přispivovatelů jsou jím upravené vidlice dobré.

                       
                  0 0
                  • felix.org  

                    já jsem to samozřejmě nemyslel vážně ;)

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    máš pravdu, cena noého epicona tad je na kupkolu více než skvělá…

                    0 0
                    • vlk  

                      Nejen na kupkolu, i jiné shopy ji za tu cenu mají. Na kupkolu maj spíše levného Recona sundaného z kola-docela jsem se rozhodoval zda Suntoura TAD nebo Recona z Kupkola, ale risk jsem to :)

                      0 0
              • vlk  

                PS: chybka se vloudila „ty co jsou nasazeny ve vnitřních nohách“ měl jsem namysly ve vnějších nohách-ty stíráky.

                0 0
                • JSt  

                  kdyz uz jsi u te korekce:

                  Minimálně předělat si jej na Olejové tlumení musí podle návodu umět snad každý.

                  mel jsi na mysli mazani, nikoliv tlumeni ;-)

                  0 0
                  • vlk  

                    JJ „mazání“ je správně máš pravdu, mám špatný den-jsem od lékaře nadopován prášky a tak asi píši občas blbiny, raději si dám dnes už pohov.

                    0 0
              • vlk  

                Tak jsem na to koukal, a u TAD tam to těsnění je opravdu zbytečné-je tam uzavřená vzduchová patrona a to i včetně negativky, ten vzduch co tím víčkem nahoře utíkal, byl díky tlaku, který vznikal při propružování-neboli vzduch mezi vnitřní a vnější nohou.Takže to musím vzít zpět.

                0 0
        • otasek  

          Bobo…dakujem za ponuku ale potrbujem vidlu s kolikmi na V-brake…fakt je ten Dart az taky zly…pozeral som katalog specialized 08 a tam je celkom hojne pouzivana..ta hmotnos mi az tak nevadi…skor sa bojim toho zdvihu…na inych forach sdom sa docital ze ma dost maly zvih(napriek deklarovanym 100mm) a dost kazove zamykanie…kolko priblizne stoji ta epicon?

          0 0
          • Jenda  

            neupravena 2008 s lockem na korunce kolem 3000. Dart je podle me tak strasna vidle ze je lepsi vozit pevnou:-( I ten neupraveny Epicon by podle me mohl behat lip.

            0 0
          • Lišák  

            Nejlevnější bude asi tento, ale já bych si raději tři kila připlatil a vzal tenhle. Ten první nemá regulaci tlumení.

            0 0
            • Lišák  

              Tak ne 300, ale 210 :-)

              0 0
            • vlk  

              Já bych si raději pěch pár stovek ještě připlatil za model 2009-mají AL vnitřní nohy, takže budou ještě lehčí a nebude se z nich odírat žádná barva jako v případě předchozích epiconů co měli černé vnitřní nohy.Osobně dávám přednost anodizaci v případě AL nebo tvrdochromu v případě CR-MO před barvou. Na kupkolo jsou fakt docela slušné ceny.

              0 0
              • Lišák  

                Ano. Já bych také raději koupil vidlici s anodizovanými nohami. Jen jsem měl pocit, že tazatel shání vidlici co nejlebnější. Proto si zřejmě vybral DART 3. Jinak 100% souhlas s Tebou.

                0 0
                • otasek  

                  No zase uplne najlacnejsia byt nemusi…len sa mi zda troska zbytocne investovat do vidlice 15tis ked bike pouzivam len v ramci kondicnej pripravy na moju najväcsiu lasku-horolezectvo…navyse si myslim ze vidla za 6000 nebude nejaky uplny smejd…inak ta epicon sa mi celkom pozdava len dufam ze ju niekde u nas zozeniem…tak drzte palce… 

                  0 0
                  • Krocan  

                    nemusíš shánět na slovensku protože např. kupkolo na slovensko posílá;-)

                    0 0
                  • Lišák  

                    V tom případě si kup Epicona tady a máš vystaráno. Bude funkční podobně, jako ta vidlice za 15 000 ;-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      pokud nenbí zas takový problém v penězích tak ho ber tady. U nás v rodině máme už 3.

                      0 0
                  • vlk  

                    Horolezec a má čas na kolo ? Tak to se jen tak nevidí :)

                    0 0
                    • otasek  

                      Tak ono clovek nelezie kazdy den a nejak sa musi udrzovat v kondicii.....a na behanie som nikdy nejak nebol,takze tak je bike pre mna ta najlepsia volba…dnes pojdem kuknut do jednej predajne u nas,ze co tam maju…a ak nic nenajdem tak to vidim na ten internet…

                      0 0
          • boboe  

            Škoda…ohledně zdvihu, budeš s mít u pružinové vidlice problém vždy, pokud nebude pružina na tvou konkretní váhu…takže to, ze někomu chodí krátce, bych neviděl jako problém vidle, ale nevhodné pružiny, což jsou jen prachy navíc…Osobně jsem ja konkretně ten případ,sem prcek, relativně lehkej  a tak jsem přešel na vzduchovou vidli, kterou nemám ani já problém na sebe nastavit…

            0 0
          • boboe  

            Škoda…jinak k tomu malému zdvihu, co jinde píšou, ten bude pravděpodobně způsobenej nevhodnou pružinou vidlice pro konkrétního člověka…to bude problém ale u každé pružinové vidle, at bude drahá jak chce, prostě musí byt na tvou váhu,to je základ..Pak už si mužeš hrát s nastavením předpětí,atd…osobně jsem proto právě toru vyměnil, protože s moji postavou byl s nastavením problém…

            0 0
            • boboe  

              jinak jsem se nezblázním, dvakrát to samé nepíšu, ale nějak se to nechtělo zobrazit, tak jsem psal znova a hle, bylo to tam…:-)

              0 0
    • jIrI___  

      Bral bych boboeho Toru. Za menší peníz nebo srovnatelný peníz dostaneš funkčnější vidlici. Jen si pořádně změř potřebnou délku krku ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.