• ppoli

    Ahoj, se svou bývalou přítelkyní se nedokážeme normálně dohodnout a finančně vyrovnat. Dluží mi dost peněz a odmítá komunikovat. Měl by někdo tip na nějakého dobrého právníka, ideálně z Prahy? Pár už jsem jich kontaktoval a je mezi nimi strašný rozdíl. Lidi kolem mě mají štěstí a nikdo nemusel nic takového řešit, takže mi chybí nějaké reference. Díky

    0 0
    • scalar  

      Věděl bych o jednom, co ho doporučuje 9 z 10 sociálních demokratů :-))

      0 0
    • Delkim  

      a není škoda utrácet za právníka? trochu ten problém rozveď a do večera tady budeš mít tolik ověřených rad, že se nebudeš stačit divit!

      nepodceňuj BF a zejména, když jde opravdu o vážnou věc :)

      0 0
      • ppoli  

        O tom nepochybuji. Ale, rád bych to bez násilí a kromě soudu jsem už vše nenásilné zkusil.

        0 0
    • strtom  

      Pokud ti dluží penize, tak by je měla vrátit. To je směroplatné.

      0 0
    • scota  

      Hlavně nezapomeň na soudní poplatek 5% z částky o kterou se chceš soudit.

      0 0
      • ppoli  

        O tom vím, právníci chtějí dalších 10–20%. Není to žádná levná sranda, zvlášť když mi všichni dávají šanci 30% (mám špatné důkazy). Proto chci někoho prověřeného, aby udělal maximum.

        0 0
    • pepek  

      Toto je myslím dostatečně pořešeno v úvodu filmu Válka Roseových.

      0 0
      • tulda  

        Ta lustr akce je na konci ne? Už si to moc nepamatuju…

        0 0
        • pepek  

          Lustr jo, ale už v úvodu mu ten kamoš právník radí, ať jí to všechno nechá . . . . .

          0 0
    • Doktor-Prase  

      Můžu dát kontakt na rozvodovou právničku – sám jsem jí použil jednou, kámoše rozvedla 2× – recividista – maximální spokojenost (na naší straně).

      0 0
    • Smazaný účet  

      Vidím, že tato situace je docela evergreen… Kamarád taky své ex půjčil celkem nechutné peníze ( hodilo by to třeba Bianchi na Duře a vysokých karbonech :-) ). Když ji po rozchodu požádal alespoň o postupné vracení, tak se mu vysmála..

      0 0
      • oddie  

        Cena za hloupost…

        0 0
      • rkawa  

        Buchtam pujcovat jedine na smenku avalovanou jejima rodicema co jsou vysmaty a za vodou „tzv. prachy normale prdej“ V opacnym pripade je vzdycky s navratnosti problem..

        0 0
        • mr.ricardo  

          tak to uz je jednodussi ji poslat, at si pujci u rodicu, co jsou vysmaty a za vodou …

          0 0
      • Petr L2  

        Svatá prostoto, ženám se nepůjčuje, ženy se obdarovávají :-)

        0 0
      • jIrI___  

        Se divím, že v dnešní době někdo dobrovolně půjčí peníze ženské…

        0 0
        • tigermoth  

          She has a pussy, she makes the rules:)

          0 0
          • Chlebovnik  

            Bejvávalo. Naštěstí si už spousta chlapů v dnešní době uvědomuje, že podřizovat se vůli žen nemá smysl. Chtěly rovnost, tak ji mají mít, spolu se všemi důsledky.

            0 0
    • Milan  

      Úvaha bez znalosti situace: Sežeň právníka s respektem, kterej bude ochotnej a sehraje špíš roli mediátora a vyřeší to s vámi dřív než u soudu. Problém je kde ho sehnat, je to pro ně málo lukrativní. Já měl stěstí na dvě, v jiných případech občanskoprávních a obě mne posunuli a ne až k soudu a k cíli. Nakonec jsem vždy nelitoval a vyřídilo se to rozumně.

      0 0
    • mr.antik  

      To asi záleží jak moc dobrý důkazy o pujčce máš a kolik to bylo, aby se s tim vubec tahal. Mejly, SMS, Přikaz v bance…

      Pak to nemusí být žadný superprávník.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud to nemáš na papíře (asi nemáš) a nebo svědky (možná máš, ale zas slovo proti slovu) tak máš asi smolíka.

      Peníze si jí pučoval v hotovosti a nebo převodem z účtu na účet-asi taky ne.

      Odpověz si sám jaký máš asi šance.

      Moje amatérský vyhodnocení situace.....

      Ženský jsou jako tornádo. Když přichází vzduch je krásně vlahý a čerstvý. Když odchází, berou s sebou auta, domy.....

      0 0
      • tromboonen  

        Furt lepší než komouši, když přicházej tak to smrdí, seberou taky všechno a ještě Tě zavřou nebo oběsej, teda pardon, Tebe ne… i když, ani soudruhům se to kolikrát nevyhne..

        0 0
    • scota  

      Existuje taková věc jmenuje se to Pokus o smír a je to asi první krok který právník podnikne. Někdy to pomůže a druhá strana se zalekne a alespoň část peněz zaplatí.

      0 0
      • tromboonen  

        At si tu jenom nedelame srandu:

        1. ukazat pravnikovi vsechny dukazy nebo dokumenty, pokud jsou, zeptat se jej jestli to vubec ma cenu, pokud ano, at pravni napise dopis/vyzvu tady jsou dukazy, zaplat nebo se dohodni na splatkach, nebo to dame k soudu… ne vzdy, ale nekdy se toho takovy clovek zalekne, teda pokud to neda svemu pravnikovi ktery mu rekne ze je to blaf.. ale to bych tady necekal
        2. existuje neco cemu se rika mediace = jeden nebo dva lidi s Vami pracuji a pokusi se dosahnout domluvy… dela se to jak kolem vztahu/rozvodu atd, tak co se tyce podnikani, nebo penez obecne.. je to takova levnejsi varianta souzeni, ale samozrejme obe strany musi chtit se dohodnout.. hledej asociace mediatoru
        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Jen podle úvodní info z jejich stránek to nepasuje ani v jendom bodě.

          Typy sporů vhodných pro mediaci:

          Strany, které jsou ve vzájemném vztahu, jsou závislé na vyřešení sporu, protože obě přispěly svým chováním a konáním k vytvoření konfliktu. Pokud to tak není, bude jen na dobré vůli druhé strany, aby udělala něco pro stranu, která se cítí poškozená.

          Obě strany mají jistý pocit zodpovědnosti za konflikt mezi nimi. Pokud to tak není strany odmítají jakoukoliv spolupráci.

          Spor a jeho potenciální řešení dává prostor pro hledání dohod, které vyhovují oběma stranám.To znamená, že existuje více něž jedno či dvě možnosti řešení.

          Strany jsou spolu schopni komunikovat alespoň na minimální úrovni tak, aby byla možná výměna nových informací.

          Strany ani jejich právní zástupci nezastávají názor, že ve sporu nutně musí být jedna strana vítězem a druhá poraženým.

          Obě strany souhlasí s účastí na mediaci.

          0 0
          • tromboonen  

            Ja nevim, jak je na tom tazatel a jeho ex, jen jsem psal, ze pokud by se na tom dohodli, treba po te „pohruzce“ od pravnika nebo jinak… tak to reseni funguje, znam lidi co tak resili pomerne slozite veci okolo spolecne vlastnenych firem..

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Jasně, však nejlepší bude, když tazatel zajde k právníkovi se zeptat, zde mu to od stolu asi nikdo nerozsekne. I když vlastně… ;)

              0 0
    • Endrju82  

      Buď velkorysý, vykašli se na to. Částku prostě odepiš – je to cena za lekci a běž dál. Ušetříš si nervy a běž se projet.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pise „dost penez“…nekdo nevi kolik to je, ale pro mne je „dost“ asi peticiferne cislo…a to neni nic, co se jenom tak hazi ha zlavu…

        0 0
        • Martin  

          socko

          0 0
        • Endrju82  

          Tak kdyby to byla jakákoli pěticiferná částka, tak ji v tom sporu utopí, pokud ona pojede pořád to svoje. Takže opakuji. Odepsat, přestat na to myslet a jedeme dál.

          0 0
          • Jenda  

            Přesně, navíc pokud má šanci jak sám píše asi 30% tak je kokotina do toho jít. Pokud ji půjčil tolik, že ho to existenciálně ohrožuje tak si to riziko nemůže dovolit, pokud ho to jenom sere že je to dost peněz tak to za ty nervy imho nestojí.

            0 0
        • Petr L2  

          množství je relativní pojem a nemá o něm cenu diskutovat, pokud nevíš nic o finanční síle poškozeného a jeho vztahu penězům. I milionář když je kolenovrt, tak se hroutí kvůli stovce :-)

          0 0
      • kyl  

        Bych spíš něco obětoval nějakýmu ukrajinci,on by ji to vysvětlil…

        0 0
        • Barak  

          To jsou zase bláboly. A necháš jí pak jako zlámat nohy nebo uříznout prst?

          0 0
        • Marskatin  

          A když se dotyčná neposere, tak místo peněz získáš trestní oznámení.

          0 0
    • ppoli  

      Asi bych to měl trochu rozvést, sice to není důležité k tipu na právníka, ale ať tu nevzniká zbytečně diskuze o něčem jiném.

      Mám s ní dceru. Před cca 5ti lety jsme společně kupovali byt, který jsem nechal napsat jen na ni. Na převody peněz doklady mám. Z tohoto pohledu je to promlčené, což tvrdí i její právník. Nicméně při rozchodu jsme se domluvili, že až bude vhodná situace, tak byt prodáme. Na to mám pouze ústní „smlouvu“. Ona v bytě s dcerou dál bydlela, což jsem považoval za normální. Nicméně před 1,5 rokem ho z ničeho nic prodala (ani mi ho nenabídla odkoupit) a napsla mi, že se se mnou její právník vyrovná. Ten se opravdu po 2 měsících (!) ozval s návrhem na vypořádání, kde mi nabízeli 2/3 ceny, kterou jsem zaplatil (a to nepočítám investice). Toto jsem odmítl podepsat. Od té doby jsem nasbíral desítky emailů, kde kalkuluje, proč mi chce „darovat“ jen 2/3, které bych rád použil jako důkazy.

      Již jsem pár právníků navštívil, ale každý se k tomu staví jinak. Proto bych chtěl opravdu tip na někoho, kdo je schopný a svědomitý, bude se případu věnovat. Je mi jasné, že i kdybych náhodou vyhrál, tak tu částku nikdy celou nezískám, ale nemohu překousnout, že se mnou takhle někdo zamete. Hrdost je svině, skoro by mi stačilo, kdyby v rozsudku bylo, že mám sice morální právo, ale nic nedostanu.

      Protože je to matka mé dcery, nechci to někomu prodávat (dokonce jsem měl i nabídku), nebo si najímat nějaké Čečence. Právníka se nezalekne, pokus o smír vlastně už navrhla ona. Protože je tu docela velká komunita, napadlo mi zeptat se i tady. Šlo mi jen o to, jestli někdo nemá nějakou výbornou zkušenost s nějakým advokátem. V září to bude už promlčené, tak už to musím rozseknout.

      To že jsem debil je mi jasné, slyšet už to nepotřebuji :-)

      0 0
      • Kouba_2005  

        Ber 2/3 ceny a zřiď dceři účet a tam je ulož. Jednou ti možná poděkuje.

        0 0
      • Medunka  

        Jen taková poznámka pod čarou. Uvědomuješ si, že když se s ní budeš soudit, že si třeba úplně rozhodíš vztahy s dcerou? Stojí to za to?

        0 0
        • Delkim  

          +1000

          přesně tak, nabízí 2/3 ceny a jestli se budeš cukat, cukne se taky a na dobré vztahy s dcerou zapomeň, o to už se „ex“ postará… to ti žádné peníze nikdy nenahradí…

          a ty 2/3, to je ještě slušná nabídka, ber to

          0 0
      • Jenda  

        Buď aristokrat, zachovej se velkoryse. Chvíli tě to bude *****, časem podle mě přijdeš na to, že jsi udělal dobře. Získat nic nemůžeš, ztratit můžeš hodně. Soudit se pro čest je jen pro někoho s malým sebevědomím. Nebo se aspoň zamysli nad tímto

        0 0
        • gemini  

          …by mě zajímalo, kolik lidí by bylo tak velkorysých, kdyby šlo zrovna o jejich peníze…

          0 0
          • Jenda  

            Hele, při rozvodu dostala ex poměrně hodně peněz o který se nijak nepřičinila, mohl jsem se nějak dohadovat ale neudělal jsem to a jsem za to rád.

            0 0
          • jIrI___  

            Tak nějak. Připadá mi, že tu většina radících dostává mzdu v řádu statisíců, že by nějaký byt „za pár korun“ jen tak hodilo za hlavu…

            0 0
      • gemini  

        Pokud bývalka v emailové komunikaci nijak nezmiňuje – čímž by připouštěla – že k nějaké ústní dohodě došlo, pak moc důkazů v ruce asi nemáš. Pokud byla ona výhradní vlastník nemovitosti, tak s ní mohla prakticky naložit jak se jí zachtělo a upřímně řečeno se divím, že Ti vůbec nějaké „odstupné“ nabídla. Asi to nechceš slyšet, ale bejvalka hraje s lepšíma kartama a jejím žolíkem je vaše dítě v její péči…Ale nejsem právník, třeba z toho něco vykřešeš…

        0 0
        • jenda95  

          Emaily v tomhle pripade moc nepomuzou, jdou velmi lehce poprit. Leda by si je soud vyzadal z nejakych jinych zdroju (primo ze seznamu, googlu, apod) – ale to je malo pravdepodobne.

          Ano, je to cele hnusne, v rodine se podobne taky par lidi rozhadalo … ale dobre reseni to u nas nemelo.

          0 0
      • oddie  

        Super způsob, jak nemít peníze ani dceru…

        0 0
      • Alibaba  

        Jak to tak vidím, před pěti lety jsi jí daroval byt. Ona ti teď chce darovat 2/3 utržených peněz ze své nemovitosti. Vzhledem k vašemu vztahu se závazky je to docela přijatelný návrh. Měl bys být víc velkorysý a přijmout, vyplatí se ti to.

        0 0
        • gemini  

          Jen detail – chce mu darovat 2/3 kupní ceny nemovitosti v té době – čili bez investic do případné rekonstrukce a bez ohledu na zhodnocení nemovitosti v uplynulém čase…tzn. že může jít reálně klidně i jen 1/4 toho, za co byt prodala…

          0 0
          • Jenda  

            hele, stejně když už by se rozhodnul do toho jít a náhodou vyhrál, tak bude ex akorát nasraná a rychle ho o ty peníze stáhne zpět na alimentech ;-)

            fakt to nemá smysl

            0 0
        • Amoondre  

          technicka: 2/3 z penez ktere on zaplatil, nemusi se nutne rovna cele cene bytu

          0 0
          • Alibaba  
            • gemini. ale o to přeci nejde. Mimochodem nikdo z nás neví za kolik ho prodala…

            Technická: Jde o to, že byla před pěti lety obdarována. A dárce je nyní nespokojen se stavem věci. Předpokládám, že smluvně nebyly stanoveny podmínky vrácení daru.

            Jako kompenzaci mu nabízí opět jako „dar“ určitý peněžitý obnos, který je (myslím nejen) z mého pohledu přijatelný. Kdyby byla potvora, nemusí mu dávat nic.

            0 0
            • gemini  

              Pokud se budeme držet toho, co tvrdí ppoli – on zaplatil byt + zainvestoval do rekostrukce a formálně ho napsal na bejvalku. Po rozchodu bejvalka obývala byt s dcerou, s čímž neměl ppoli problém – přičemž se ústně dohlodli, že pokud byt v budoucnu bude chtít prodávat, dohodnou se na nějakém vyrovnání. Jenže z toho ho bejvalka vynechala, schrábla všechny prachy a teď mu dodatečně nabízí kompenzaci 2/3 pořizovacího nákladu. Takhle jsem to aspoň pochopil já = považuju to z její strany za nefér jednání. Nejednalo se o dar jako takový…

              0 0
              • gemini  

                Jen bych teda ještě dodal, že bych v jeho situaci – zvlášť, kdy nemám prakticky nic moc v ruce – taky přijal to, co mu bejvalka nabízí a bral to jako drahou zkušenost – nic to však nemění na tom, že pokud je to jak píše, tak s ním podle mě vyjebala a z principu by mě to taky dost štvalo…

                0 0
                • Alibaba  

                  Morálně ano. Právně má na vrch ona, ppoli nemá v podstatě šanci uspět. Když se ona zasekne, nedostane zpět nic. Svým názorem však nechci obhajovat její postoj.

                  Jen bych bral její návrh jako kompromis, který by měl přijmout… a napříště nebýt tak naivní.

                  0 0
      • Petr L2  

        Nejseš debil, ale pokud se budeš těch peněz domáhat, snadno se jím staneš, hlavně v očích dcery, to ženy umí velmi dobře. A to je daleko větší malér

        0 0
        • mr.antik  

          Nemusí… třeba když jí tu vysouzěnou třetinu prodejní ceny dá na účet.

          Záleží jaký maj vztahy, ale pokud už to teď řešili přes právníky, tak to asi bude nahovno.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Já bych to vzal. Důkazy prakticky nemáš, za horší vztah s bývalou/dcerou by to taky nestálo a šanci na úspěch budeš mít asi hodně malou.

      0 0
    • Smazaný účet  

      S těmi maily jako důkazem asi nepochodíš. Můžeš si všelijak archivovat maily, sms, nahrávat hovory, ale jako důkaz u soudu to můžeš použít jen v případě, že s tím souhlasí druhá strana. A pokud by došlo k soudu, pochybuju, že by někdo nevyužil možnosti vyhladit protichůdné důkazy :/

      0 0
    • Karet  

      Jak to dopadlo? Teď z mé zkušenosti už vím, že je lepší pozvat někoho nestranného- právníka a s tím to vyřešit, ideálně k oboustranné spokojenosti. Bez těchto se hádáme asi hodně dlouho. Také máte zkušenost, že musí být vše na papíře?

      0 0
      • Vilém  

        A fakt jsi se kvuli tomuto dotazu registroval?

        0 0
        • Delkim  

          Kvůli dotazu ne.

          Kvůli reklamě ANO.

          0 0
          • sojsoj  

            Je prdel, že dal reklamu na lidi, co nejsou ani advokáti, natož právníci (prezentují se oborem Veřejná správa, nikoli Právo)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.