• Meluzina

    Prosím o radu: pokud jako soukromá osoba prodám použité zboží přes mimibazar a druhá strana jej chce vrátit, musím na to přistoupit? Mám zato, že příslušná ustanovení obchodního zákoníku, tzn. možnost vrátit zboží do 14-dnů, neplatí pro soukromý prodej… je to tak nebo se pletu?

    0 0
    • felix.org  

      Vracení zboží při prodeji na dálku upravuje občanský zákoník v ust. § 51a a násl. Je to oddíl o spotřebitelských smlouvách, čili situaci, kdy prodávající je podnikatel a kupující spotřebitel. Tebe se to tak netýká.

      Týkají se tě ale ustanovení o kupní smlouvě v ust. § 588 a násl. Teď z hlavy nevím přesně, ale nějaká tvá odpovědnost za prodané zboží tam je.

      Proč to chce druhá strana vracet?

      0 0
      • Meluzina  

        přestože jsem nafotila prodávané boty a uvedla všechny požadované míry a materiál, paní jsou prý úzké… jenže je objednala v říjnu, v listopadu odeslala o stovku míň a na mail zareagovala začátkem ledna, boty jsem jí minulý týden poslala a teď chce boty vrátit a hrozí právníky… :-(

        0 0
        • Smazaný účet  

          pokud popisek byl vporadku se stitkem na bote, tak bych se na ni vys*al…jednak ji musi byt jasne ze ne kazda bota ji padne na nohu jinak..proste dan za „vyhodny“ nakup na internetu…musi to byt nejaka vymatlana p*ca, pro boty by se nikdo nesoudil:DD Vubec ji never vazne:)

          0 0
        • felix.org  

          Možnosti máš dvě. Buď ji pošleš s klidným srdcem do řiti, nebo z dobré vůle vezmeš boty zpátky s tím, že ti zaplatí všechny výdaje s poštovným atd.

          Nicméně žádnej nárok na vrácení bot určitě nemá a nemá tak co vyhrožovat.

          0 0
          • Meluzina  

            Co znamená vrácení zboží bez udání důvodu?

            Tato možnost platí pouze v případě spotřebitelských smluv uzavřených prostředky komunikace na dálku. Platí tedy pouze v případě, kdy prodávající prodává jako podnikatel zboží v rámci své podnikatelské činnosti a toto zboží prodává spotřebitelům (a nikoli jiným podnikatelům v rámci jejich podnikaní). Toto je třeba říci hned na začátku. Vrácení zboží bez udání důvodu tedy neplatí v případě prodeje mezi soukromými osobami – nepodnikateli nebo i když jedna (nebo obě) z těchto osob je podnikatelem, ale nejde o obchod v rámci jeho podnikatelské činnosti. To samozřejmě nevylučuje, aby prodávající soukromá osoba neposkytla takovou možnost sama od sebe ze své dobré vůle. Zákon jí to ale neukládá jako povinnost. V praxi se s tím ale u internetových aukcí občas setkáte.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Je to jak pises, ses soukroma osoba a pri prodeji je jenom na tobe jake zaruky poskytnes. Vubec se tim nestresuj:)

              0 0
            • felix.org  

              Vždyť to píšu hned na začátku :-)

              0 0
              • Meluzina  

                jo, to jen pro pořádek, jsem z ní docela rozhozená, potřebuji se ujišťovat… posílám, co mi napsala..

                mimochodem jde o značkové sněhule Adidas, které jsem koupila dceři za cca 2tis., ta je měla asi dvakrát na sobě, protože se jí blbě zavazovaly bambule, prodány této paní za 490Kč, což vážně není nevýhodný obchod:-(

                Dobrý den, paní Jiříková,

                mrzí mě, že neznáte platnou právní úpravu, která umožňuje při jakémkoliv prodeji, mimo kamenný obchod, od kupní smlouvy odstoupit v zákonné lhůtě 14 ti dnů a vrátit zakoupené zboží. V příslušných ustanoveních občanského zákoníku § 53 odst. 7, upravující možnost odstoupit od smlouvy do 14 dnů a zákona o ochraně spotřebitele není uvedeno nic o tom, že se tato možnost má vztahovat pouze na nové zboží, prostřednictvím e shopů. Dokonce v ustanovení § 53 odst. 8 občanského zákoníku je výslovně uvedeno, ve kterých případech nelze uplatnit právo na odstoupení od smlouvy a není zde ani zmíňka o vyloučení práva odstoupit od smlouvy ve vztahu k věcem použitým.

                Pokud jde o věci obnošené, či použité, tak na tyto se vztahuje speciální úprava týkající se odpovědnosti za vady, které samozřejmě není možno vytýkat z důvodu jejich používání. ( § 619 občasnkého zákoníku a následující). Celé Vaše jednání na mě působí dojmem, že se chcete tímto způsobem nevýhodné koupě zbavit a předat tvz. Černého Petra mě. Pokud mi nesdělíte přesnou adresu, kam mám botičky vrátit do neděle, pošlu je a adresu, kterou jsem vydedukovala a pakliže se mi vrátí jako nedoručitelné, předám tuto záležitost svému právnímu zástupci a upozorním na Vaše jednání i provozovatele mimibazaru. Věřte mi, že Vás to přijde podstatně dráž, jak jedno poštovné, když jsem srozuměna s tím, že za blbost se platí a poštovné, které budu muset nyní vynaložit, po Vás požadovat nebudu.

                0 0
                • mr.nikdo  

                  Jen se zeptam bokem: Tys na balik nepsala odesilatele – jako svoji adresu?

                  Protoze trosicku nechapu tu jeji vydedukovanou adresu – mozna je pani lehka pacientka… ;)

                  0 0
                • felix.org  

                  Tak zkouší to, to jí nemůže mít za zlý :-) Ale v zásadě je úplně mimo.

                  0 0
                • marapara  

                  To, že jsou jí boty užší, přitom délka odpovídá, není vada, ale vlastnost. Každý výrobce dělá velikosti trochu jinak dlouhé i široké, to je známá věc, takže s takovou argumentací nemůže uspět. Navíc na to ze zákona nemá právo.

                  0 0
                • felix.org  

                  Chceš pro ni podobnou odpověď, ale správnou? :-)

                  0 0
                • nikeid  

                  už to tu bylo řečeno několikrát, ale přeformuluju to taky svým právnickým mozkem :D

                  1. nějakým odstoupením do 14ti dnů a kor ne tím v § 53 odst. 7 se

                  ohánět nemůže, ty nejsi podnikatel jednající v rámci své podnikatelské činnosti, takže se na váš vztah úprava spotřbitelských smluv nevztahuje → tzn. nemá co namítat ani § 53 odst. 8

                  1. nesmyslná je i její argumentace a interpretace § 619 (odpovědnost za

                  vady prodané věci), protože o vadách se zde nedá vůbec hovořit, vady tvoje věc žádné nemá, to, že je jí malá bota, je její problém; pokud jsi v inzerátu uvedla všechny údaje pravdivě (velikost bot, barvu, atd.) a upozornila na vady – pokud nějaký byly (např. natržené nebo tak) tak s tím byla srozumněna a má smůlu .. navíc tedy nesprávná velikost boty není vada

                  1. pro tebe je důležitý § 616 ObčZ – a tedy to, že odpovídáš za

                  to, že věc je ve shodě s kupní smlouvou (aka tvým popisem na mimibazar.cz) a že je bez vad, nebo že jsi na vady upozornila, pokud byly, přičemž to, že uvedeš správnou velikost bot a nějaké smradlavé noze bota nepasuje, není vada samozřejmě ;)

                  takže na tebe nemá ANI UK :) nejsi v rozporu se zákonem ani dobrými mravy, ona akorát vyhrožuje a přitom ani neví co je podstatou spotřebitelských smluv (chránit spotřebitele před PODNIKATELEM, což ty nejsi :) )

                  doufám, že už jsi ujištěná, není se absolutně čeho bát, tu paní bych poslal do strašně hluboké pr*ele :))

                  0 0
                  • Meluzina  

                    díky:-)

                    0 0
                  • hony007  

                    Fakt je v tom zákoně do 14ti, nebo jen do 14? :-)))

                    0 0
                    • nikeid  

                      nic jsem neříkal o tom, jestli je 14 / 14ti v zákoně .. je tam čtrnáctidenní lhůta a já ji napsal podle sebe jako 14ti .. to, že to není češtinářsky košér mi je teď fakt jedno, rejpale

                      0 0
          • Meluzina  

            no právě, kdyby alespoň slušně požádala, ale je dost arogantní a takhle se na mně prostě nesmí:-)

            0 0
        • marapara  

          Asi tak, jak píše Felix a Lukas :). Pokud jsi neuvedla žádný nepravdivý údaj, tak bych ji poslal někam.

          Paní to zřejmě zkouší jestli jí to vyjde nebo je to namyšlená kráva, která si myslí, že se svět bude točit podle ní :). Každopádně to samo o sobě už o chování osoby něco vypovídá. Kdyby to byl rozumný člověk a slušně argumentoval, tedy napsal normálně jako člověk, že jsou jí malé a jestli by bylo možné je vrátit s tím, že ti třeba nechá nějakou malou částku za ochotu, poštovné atd., tak bych asi projevil dobrou vůli a boty vzal zpět.

          Kdyby mi ale někdo začal rozkazovat a hrozit právníky, tak ji s klidným svědomím poslal do ****** :). Je to zřejmě vypatlaná arogantní pi*a, jak píšou nahoře :).

          Pro jistotu si ještě přečti podmínky zmíněného mimibazaru.

          0 0
          • Meluzina  

            ) Provozovatel je pouze zprostředkovatelem kontaktu mezi prodávajícím a kupujícím a nepřebírá žádné záruky za kvalitu, původ či legalitu prodávaného zboží, ani za jeho upotřebitelnost k účelu, k němuž je určen. Vztahy mezi prodávajícím a kupujícím se řídí ustanoveními zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku, v platném znění. Odpovědnost za dodání, odebrání a zaplacení zboží je plně na prodávajícím a kupujícím. Případné reklamace zakoupeného zboží prostřednictvím serveru nelze uplatňovat u provozovatele, ale výhradně u prodávajícího.

            1. Platné zákony nemusí umožňovat vyloučení či omezení odpovědnosti

            za náhodné či následné škody, takže tato vyloučení nebo omezení se na vás nemusí vztahovat.

            0 0
            • marapara  

              No tak. Pokud byly všechny údaje v inzerátu pravdivé, nemá nárok vůbec na nic.

              0 0
        • krolebole  

          Jako uznávaný právník s léty praxe bych jí poradil, ať si do nich koupí tlusté ponožky, když jsou jí úzké

          0 0
        • MirosPikos  

          Jenom straší… vykašlal bych se na ní, pokud nedošlo z tvé strany k nějakému pochybení.

          0 0
          • miki  

            Reklamovat může vadu ale jestli jsi udala velikost a ta jí nesedí tak to není vada.To že má tlustou nohu a nesedí jí je její problém.Boty mají obdobnou vlastnost jako zboží nové a nelze reklamovat .Tohle jsem kdysi někde vyčetl z Evropského práva které se na nás taky vztahuje.

            0 0
        • jesss  

          Hrozit může, ale myslím si, že jí to nebude nic platné. Asi bych jí poslala kamsi. Jestli seděl popisek, tak ať se jde paní bodnout. Nebo jí vrátit peníze, ale bez poštovného.

          0 0
      • Meluzina  

        našla jsem tohle…

        http://www.emimino.cz/…none-127160/

        0 0
    • Smazaný účet  

      neplati…pokud nebyl popis veci odlisny od reality a chce to vrtit jenom protoze si to rozmysell, ma smulu…mel myslet driv.

      0 0
    • marapara  

      Mám za to, že možnost 14ti denního vrácení se vztahuje jen na nové zboží zakoupené, přes internetový obchod – eshop od firmy nebo takto podnikající osoby. Pokud vím, tak prodej přes bazar ani jednu tuhle podmínku nesplňuje, tak nechápu, proč by mi někdo měl chtít vrátit zboží do 14ti dní, které jsem mu prodal jako použité a nepotřebné přes internetový bazar? A pokud by tohle vyžadoval, tak mu to jednoduše nevzal, protože na to nemá žádný nárok. Navíc jsi soukromá osoba, neprodáváš zboží jako podnikatel předpokládám?

      Nejsem sice právník, tohle mi říká „zdravý selský rozum“ :).

      0 0
      • Meluzina  

        Díky, myslím si to samé:-) A jak říkám, pokud by se chovala jinak, tak boty vezmu zpátky, ale takhle…:-(?

        0 0
        • marapara  

          Právě, klidně bych ji napsal, ať si s takovým jednáním strčí boty za klobouk. Je to prostě její blbost a zkouší.

          Každopádně, pochybuji, že se někdo pouštěl kvůli pětistovce do nějakých právních nebo soudních sporů, kde se pak můžou náklady vyšplhat do desetitisíců.

          0 0
        • felix.org  

          Já bych jí napsal dopis, kde bych jí vysvětlil, že účinnou (nikoliv platnou) právní úpravu nezná ona :-)

          0 0
    • JakeF  

      Ty prodáváš na mimibazaru a divíš se, že to od tebe koupí arogantní pí*a? :D To promiň, ale to je jako stěžovat si, že jsi se v bazénu namočila…

      0 0
      • Meluzina  

        už se tam pohybuji pěkných pár let, pouze prodej a sem tam koupě – hlavně Adidas od jedné paní, a zatím jsem tohle nezažila…

        0 0
    • JakeF  

      Ty prodáváš na mimibazaru a divíš se, že to od tebe koupí arogantní pí*a? :D To promiň, ale to je jako stěžovat si, že jsi se v bazénu namočila…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jses borec!

        0 0
        • JakeF  

          Hele, měl jsem tu „čest“ tam pár věcí nepřímo řešit a s takovou žumpou jsem se ještě nesetkal, to je jedna Zlatka vedle druhý…

          0 0
    • xshreck  

      kdyz prodam pres bazar vec, je komunikace a poslani penez brane jako kupni smlouva? Vim ze u aukra nejaka smlouva je ala prihazovani apod. ale bazos,mimibazar… pouze inzeraty, kde vec smenim za financni obnos bez jakekoliv smlouvy bych rekl. navic pokud udam presny popis a pani se me nezepta, slusne bych ji poslal nekam. fuj. zkusil bych si nastudovat podminky mimibazaru jestli tam neco neni

      0 0
      • felix.org  

        Jasně že je to kupní smlouva, resp. ta část, kdy ty na někoho převádíš vlastnický právo k věci a on ti za tu věc platí :-) Stejně tak, jako když si koupíš rohlík v obchodě.

        0 0
    • michalrysina  

      Ze zkušenosti z Aukra, když něco prodávám tak u všeho píšu že na to nedávám žádnou záruku ani možnost vrácení. A je klid

      0 0
    • Kouba_2005  

      Nečetl jsem to celý, ale z naší zkušenosti mohu jen poradit vyprdnout se na paní, ať boty prodá dál, když jí nesedí. Na malou sem tam nakupujeme i prodáváme taky na Mimibazaru a ani by mě nenapadlo po někom chtít peníze zpět, když zboží odpovídá popisu, ale nesedí nám velikost. Prostě smolík, ale on to někdo zase koupí a tomu to třeba bude vyhovovat.

      0 0
    • black.horse  

      Zda platí jednoduchá poučka: osoba, která nemá na to si koupit pořádné boty v obchdoě, nemá na to sehnat avizovaného právníka a je to jen arogantní tlučhuba…

      Slušněji řečeno: kupovala za jasných podmínek zboží přes inzerát, tak ať se pak nediví, když s Tebou ona komunikovala takto mizerně, vykašlal bych se na to, protože bych nevěřil, že Ti zaplatí způsobené náklady na poštovné, balné atd.

      0 0
      • Petr L.  

        Na to bych se nespolehal, znam lidi, kteri maji penez dost a presto kupujou nektere veci pres bazar – kocarek, croozer…

        0 0
        • oddie  

          Jo jo, plně takové lidi chápu :)

          0 0
        • blaf  

          u nekterych veci neni podle me uplne nutny si je kupovat novy i kdyz na to mam

          boty bych z bazaru nekupoval, ale treba tebou zmineny kocarek jo

          0 0
          • Meluzina  

            Já občas narazím na perly co se týká bot:-) Konkrétně třeba na mimibazaru lze narazit na značkové boty v původní ceně např. 4tis., ale bohaté majitelce se za chvíli omrzely, tak je přenechá za méně než poloviční cenu a kromě toho nové boty vždycky obrečím, mám nohu malou, ale taky vysoký nárt, takže trošku onošené mi maximálně vyhovují:-)

            0 0
            • Meluzina  

              Zářný příklad…:-)

              http://www.mimibazar.cz/foto.php…

              0 0
              • Pavel  

                Proboha! Co na takových škrpálech stojí osm a půl litru?!?

                0 0
              • oddie  

                No, ještě že mojí ženu takovéhle hrůzy ani trochu neberou a nezajímají, a když už jó řekne, že by potřebovala pořádný nový boty, myslí tím pořádný trekovky.

                0 0
                • felix.org  

                  A teď si představ, že jsou na světě ženský, co nechtějí při pohybu ve společnosti vypadat jako by právě slezly ze Sněžky.

                  To je k tomu kategorickému závěru, že jsou to hrůzy. Třeba já bych je manželce s klidným srdcem koupil (na mimibazaru teda ne) a jsem přesvědčen, že by byla nadšená. S trekovýma botama by mě naopak nejspíš, alespoň v duchu, poslala někam.

                  0 0
                  • alinceb  

                    Já už sem doma i v obchodě několikrát zkoušel nahodit téma „trekový boty“ a nikdy se to nesešlo s pochopením druhé strany…:)

                    0 0
                    • oddie  

                      V tom případě by to chtěla upgrade ;)

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      hmm…nedavno u nas doma…potrebuju nove boty, na kozaca se mi pokazil zip a v …vycet bot…je mi zima. Hmm, co resis, dyt mas trekovky…a bylo to:DD

                      0 0
                      • alinceb  

                        Já sem jí to taky říkal, že v LBC by trekovky určitě užila, ale na to mi kontrovala, že stejně všude jezdí autem…

                        Tak si nakonec koupila nepromokavé kozačky na nizoučkém podpatku od Riekra, což beru v rámci možností jako dobrou volbu. Poslední dobou zase našla „zalíbení“ v krokodýlech a po poslední návštěvě Office Shoes už máme doma takovou malou farmu…:D

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          No vidis, my chodime i po horach, takze trekovky uz ma…jenom ji jeste moc nedoslo ze se daji pouzivat jako civilni obuv:DD..ne, kecam, obcas v nich vyjde.

                          0 0
                    • felix.org  

                      Trekový boty jsou podle mě boty, který jsou určený na specifický činnosti. Nosit je jinam je asi stejně vhodný a vkusný, jako běžně nosit kalhoty viz příloha, s čímž se často setkávám :-) Ano, každýho věc, ale já to tak prostě vidím.

                      0 0
                      • alinceb  

                        Já třeba zimě nosím buď zimní společenské boty od Baťi (třeba dneska) a nebo když je břečka nebo hodně sněhu, tak Goretexový pohorky. Samozřejmě se to odvíjí od celkového outfitu…:)

                        0 0
                      • karliner  

                        Souhlasím. Dívka s batohem na hřbetu a v podobných gatích a s pohorkami na nožkách působí ve společnosti divně, stejně jako outfit s balerínkami ve Skaláku. Přesto je vidět násobně víc turistek ve společnosti. Ale i tyto dívky mají své ctitele, jak píše oddie, každý si vybere podle svého vkusu..

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Na jare, kdyz je vsude spousta vody a brecky, jsou trekovky ideaalni:)

                        0 0
                      • Martin  

                        hm, v kostkatých trekových gatích si libovala moje ex… mi to přišlo na chození po městě dost, abych použil její oblíbené slovo, buranské…

                        0 0
                      • oddie  

                        No fuj, to když už, tak maskáče :)

                        0 0
                      • mr.nikdo  

                        No treba na vysokou mi prijdou nejake boty s GTX jako super – zacne byt chladno a jses v nich az do jara. Uz jen proto, ze jsem v nich porad…

                        A k tem kalhotum. Ted jsem videl extrem. Teplaky a borec snad v tom byl i na zkousce…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          nechapu tu teplakovou modu…to je an stejne urovni jako gate v puli ******…

                          0 0
                        • alinceb  

                          Nezapomenu na jednoho týpka z ročníku, co šel na zkoušku z betonu v kytičkovaných koupacích kraťasech…:D

                          0 0
                          • mr.nikdo  

                            Tak to berme tak, ze je to VUT, banda podivinu – specialistu… Toto je ekonomka, kde by to melo „vypadat reprezentativne“ :-D

                            0 0
                            • alinceb  

                              Co ty do VUT!?! Brzdi frajere nebo si pro tebe do Gumákova dojedu! :D

                              0 0
                              • mr.nikdo  

                                To mluvis na me?

                                Hlavne nejezdi na kole, v te soli by ti zrezlo :-P :-D…

                                0 0
                          • oddie  

                            To se mi stalo taky, ale ne úmyslně. Vlezl jsem na katedru, kraťasy, roztrhaný triko, jak jsem šel jen kolem, že se podívám, kdy jsou termíny, potřeboval jsem na opravný, první jsem nedal, bylo to o prázdninách, nikde nikdo, a natrefil jsem tam na zkoušejícího. Vybafl na mě, jestli už jsem se to doučil, já že tak nějak jo, a on že mě teda hned vyzkouší. Mělo to výhodu, už jsem tam pak znovu nemusel.

                            0 0
                            • soc  

                              Jsem přišel na zkoušku ve slušných kalhotách, košili, svetru. Zkoušející vešel, rozhlédl se a prohlásil: Ten pán ve svetru může jít rovnou domů.

                              Pokoušel jsem se argumentovat, bez šance. On to byl taky největší ***** na VUT na ústavu konstruování. Jeden kamarád mu taky do očí řekl, že je *****. Mohl si za to sám…

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                hmm..potesi:)

                                0 0
                              • Kamikaze 591  

                                U nás je taky jeden takový. Přišel kamarád bez kravaty a hned odešel…

                                0 0
                              • jIrI___  

                                Tohle jsou vyloženě ocasové. Já oblek měl jen na první zkoušce na VUT a když jsem viděl, co to je za komedii, tak jsem uznal, že na tohle v obleku fakt chodit nebudu. No a naštěstí jsem nenarazil až doteď na nikoho, kdo by měl nějaký větší problém s tím, že nejsem v obleku :)

                                0 0
                                • xshreck  

                                  U nás to někteří vyžadujou. Ale dojít v obleku je slušnost. Kdo přijde v riflích jak normálně, je ostuda :)

                                  0 0
                                  • hony007  

                                    Já chodil v obleku, ale když jsem viděl, že na to všichni vč. zkoušejících dlabou, tak už jsem se nesnažil, jen na státnice.

                                    0 0
                                    • jIrI___  

                                      Tak nějak. V letním semestru kraťasy a tričko, hlavně ať se člověk cítí pohodlně, to je půlka úspěchu u zkoušky.

                                      0 0
                                      • McBlacky  

                                        to se právě pleteš. Půlka je když tam přijdeš slušně ohozenej

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          Budiž, ale já si to nemyslím.

                                          0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          to se právě pleteš. Půlka úspěchu je když tam příjdes.

                                          0 0
                                        • hony007  

                                          Záleží jsetli ústní nebo písemná, na písemnou dlabat, na ústní jak kde, na svou první ústní jsem šel v saku a zkoušející přišel v riflích a mikině s kapucí… Ale na práva jsem v obleku chodil, pro jistotu.

                                          0 0
                                        • obda  

                                          Tak jsou skoly, kde se v obleku fakt nechodi. Akorat na statnice.

                                          0 0
                                          • hony007  

                                            Prestižky, kapsáče a igelitka to jistí :-D

                                            0 0
                                            • mr.nikdo  

                                              Igelitka jako triko? Myslel, ze je to znamka punku! :-D

                                              0 0
                                              • hony007  

                                                Igelitka jako taška do ruky, Obda je, pokud si to dobře pamatuju, z FI. Jsem někde viděl vizualizaci rekonstrukce FI a byla to prestižka.

                                                0 0
                                                • mr.nikdo  

                                                  Budu ti verit.

                                                  Me se nezdalo, zes tam mel boty, kalhoty a nahore nic… Kdybys byl zenska, tak to chapu :-D

                                                  0 0
                                          • Medunka  

                                            jo, zlatá umprumka

                                            0 0
                              • McBlacky  

                                na VUT normálka. Zažil jsem, že vyhazovali i za to, že nemáš kravatu. Mě to bylo fuk, já neměl problém chodit slušně obleku.

                                0 0
                                • obda  

                                  Skoda, ze jsem na takovou skolu nechodil. Fakt by mne zajimalo, jestli bych to bez obleku ustal. To by prece pri odvolani vejs nemohlo skole projit. (Na zkousku bych se samozrejme perfektne naucil :) )

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    já to bral jako normál, že by se na zkoušku mělo chodit slušně. Myslím, že něco takového je i ve školním řádu, kdo ví.

                                    Bráno do extrémů, pokud bys uměl jako profesor ale přišel v plavkách, myslím, že by tě stejně vyhodili :)

                                    0 0
                                • mr.nikdo  

                                  To jsem slysel o FP – podnikatelce, kde takhle tvrde vyhazuji :-). Tusim i z pisemnych…

                                  0 0
                                  • hony007  

                                    Na druhou stranu tam prostě stačí přijít v obleku a máš to, škola kde se mikro a makro učí formou referátů je, no, jak to jen říct :-D

                                    0 0
                                    • jIrI___  

                                      Ale zas tam chodí nejhezčí baby z VUT, takže FP nepohrdejme :))

                                      0 0
                                      • alinceb  

                                        Stavárna taky nebyla k zahození…:P

                                        0 0
                                        • nitraq  

                                          To jsem asi chodil na stavebku VUT v nějaký divný době, protože bych řekl, že Jiří má pravdu:)

                                          0 0
                                          • alinceb  

                                            Podle věku si tam chodil zhruba ve stejný době jako já. Rozhodně nemůžu říct, že by u nás v ročníku nebyly hezký holky…ale ono to záleží hodně na vkusu…:) Ale zas na druhou stranu sem obvykle lovil v trochu jiných než fakultních vodách. A od čtvrťáku už sem nelovil vůbec…:D

                                            0 0
                                            • karliner  

                                              Třeba v amerických taxících, nicht wahr? :-)))

                                              0 0
                                              • alinceb  

                                                Tam už sem právě nelovil nic, pokud si tu příhodu dobře pamatuješ…;)

                                                EDIT: Btw. toho nelituju. Za pár měsíců budu se svojí drahou už 5 let…:)

                                                0 0
                                            • nitraq  

                                              Chodil jsem tam 2006–2009 a bydlel jsem na Palačáku, takže holky z FP jsem potkával denně. A myslim, že u nás v ročníku žádný kočky nebyly. Zato u geodetů to už bylo lepší:)

                                              0 0
                                        • hony007  

                                          Vtipy jsou vedle :-D

                                          Ale ESF a PrF MU, radost pohledět.

                                          0 0
                                          • alinceb  

                                            Řekl bych, že moc nevíš, o čem mluvíš…

                                            0 0
                                          • mr.nikdo  

                                            PEF Mendelu! Ale vyssi rocniky, nez letosni prvacky!

                                            Nejak nevim, co se stalo, ale mel bych problem si tam vybrat!

                                            Doufam, ze se tady nejaka vyskytuje a da mi na kokos :-D

                                            0 0
                                            • alinceb  

                                              PEF Mendelu? Kde to je?

                                              0 0
                                              • hony007  

                                                V Blekfíldu.

                                                0 0
                                                • mr.nikdo  

                                                  Tak tak, a to je v Brne :-D

                                                  0 0
                                                • alinceb  

                                                  Už sem si ráčil všimnout. Do těch končin sem za svých 6 let ve Štatlu zavítal tak asi 2×. Jednou z toho sem dupal na festce po Drobného nahoru a v duchu strašně pič*val…:D

                                                  0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    To je sexy kopec :-D – jinak to vpravo na Drobneho je Mendelu ;-)…

                                                    0 0
                                                  • hony007  

                                                    Já tam byl dokonce 3× :-D Jednou s taťkem skrz nějakou jeho zk, pak na jeho promoci a pak na svéch přijímačkách.

                                                    0 0
                                        • ELx  

                                          Jdou dvě: jedna je škaredá a ta druhá je taky ze stavárny :-)

                                          0 0
                                          • alinceb  

                                            Hloupost…:P

                                            0 0
                                            • karliner  

                                              Tak už víme, co studovala dívka tvých snů :-P

                                              0 0
                                              • alinceb  

                                                Ale houby. Skoro 6 let sem tam chodil, takže můžu celkem objektivně posoudit, jestli tam chodily nebo nechodily pěkný holky…;)

                                                0 0
                                            • ELx  

                                              ale já psal jenom o dvou, tak nebuď hned tak vztahovačnej :-)

                                              0 0
                                    • mr.nikdo  

                                      No, tim me jen naseres ted :-(. Zrovna se ucim na srackoidni Makro 2 a Vyvoj ekonomickych teroii…

                                      Proste ne a ne to dat :-/

                                      0 0
                                      • alinceb  

                                        31.1.?!? To už u nás měli po zkouškách i ti největší looseři…:D

                                        0 0
                                        • mr.nikdo  

                                          Tyto predmety opakuji uz z minuleho semestru :-/. A ted me cekaji 3. terminy. A nemysli si, toto je krest ohnem nejhorsich predmetu…

                                          Jinak normalne mivam uz taky po zkouskach :-/. Ale asi se nebudu radeji poustet na verejnem foru moc do detailu :-D

                                          0 0
                                          • alinceb  

                                            No já sem teda taky nebýval žádný rychlík, ale obvykle sem končil nejpozději někde kolem 20. ledna. Byli u nás ale i lidi, co končili třeba 4.1. :)

                                            0 0
                                            • jIrI___  

                                              A někteří na jiných fakultách dělali poslední zkoušku i březnu… :D

                                              0 0
                                              • mr.nikdo  

                                                Nekde dodelavaji zkousky z LS jeste v zari a rijnu :-D (u nas ne)

                                                0 0
                                              • alinceb  

                                                No já si jednu zkoušku (pružnost I) táhl ze zimního do letního semestru, ale to bylo jen proto, že sem jel na hory a pak už nebyly termíny…to bylo asi tak moje maximum…:)

                                                0 0
                                            • hony007  

                                              Kamarád si (opět) přetahuje betony.

                                              0 0
                                              • alinceb  

                                                To je evergreen. Na betony musíš mít kliku na vyučujícího. Já prošel po luxusní ose:

                                                • Prvky bet. kcí – doc. Čírtek
                                                • Beton 1 – doc. Klusáček
                                                • Beton 2 – doc. Čírtek
                                                • Předpjaťák – prof. Štěpánek

                                                A pokud se nepletu, tak sem neopakoval ani jeden. Když ale někdo vyfasoval Panáčka, Zmeka, Laníkovou nebo Zicha, tak měl véééélkej problém…:)

                                                0 0
                                                • hony007  

                                                  Ty učitele neznám, jen vím, že dycky nadával, když jsem jej tahal na kolo, co všechno dělá z minulých a co bude dělat znova v dalších semestrech.

                                                  0 0
                                                  • alinceb  

                                                    Tak pak je to looser…opakovat třeba 2 předměty, to může být smůla na učitele a nebo prostě jen smůla. Ale táhnout si X různých předmětů značí, že ten člověk na tu školu prostě buď nemá a nebo ji fláká…

                                                    Kamarád takhle pořád něco tahal za sebou, až po 5 letech skončil a nemá ani Bc…:D

                                                    0 0
                                                  • hony007  

                                                    Je ve 4. ročníku a pmsn se neumí učit.

                                                    No a tady něco pro tebe, aby ses v práci nenudil :-)

                                                    http://www.urbandictionary.com/define.php…

                                                    0 0
                                                  • alinceb  

                                                    *Moron: „Hey man, you are teh looser!“

                                                    Guy: „It's spelled ‚loser‘ you uneducated bastard.“* :D

                                                    Mea culpa…;)

                                                    EDIT: Co je pmsn?

                                                    EDIT2: Už vim…:D

                                                    0 0
                                                  • raceman  

                                                    a co to je? znam akorat pms :D

                                                    0 0
                                                  • alinceb  

                                                    imho

                                                    0 0
                                                  • raceman  

                                                    ahá :)

                                                    0 0
                                      • hony007  

                                        U Kamila, u Lubora? :-D

                                        0 0
                                        • mr.nikdo  

                                          Ten prvni tak nejak jo. I kdyz ted v ZS jeste na zkousce nebyl… To je ten vyvoj :-D (jestli delas ESF, tak ses s nim musel potkat :D)

                                          Jaky Lubor?

                                          0 0
                                          • hony007  

                                            Já mám právě asi týden ESF hotovou, ale mikro 1 a makro 1 jsem dělal ještě u Kamila, dějiny na našem oboru nebyly (povinný).

                                            Lubor Lacina, na toho nadává bratranec, co je na PEF.

                                            0 0
                                            • mr.nikdo  

                                              Ajooo, tak on je tim padem na financich :). Tomuto panovi se ja vyhybam, protoze jsem na manazerskem oboru… Ale kamarady na tom oboru mam, takze jsem neco zaslechl :)

                                              Jmena sem fakt ja psat nebudu… Protoze ty zkousky jeste nemam, budu ty lidi mit u dilcich statnic…

                                              Jo. Tak tos byl mezi temi, co psali tu petici, co? Jestli to tedy neni nejaky podvrh :-D

                                              0 0
                                              • hony007  

                                                Jo, finance má.

                                                Petici? O žádné nevím, ale tak byly nějaký stížnosti, na krutost zkoušek :-D Však taky po jeho odchodu stoupla úspěšnost kombiňáků z 20 asi na 50 % (nebo 70?) :-D

                                                A u prezenčních to bylo podobné, jen z většího základu.

                                                Edit: Tak už to čtu, no sranda prostě :-D

                                                0 0
                                                • mr.nikdo  

                                                  Tak v jednom predmetu slysis osloveni: Prinezny a Nacelnici… V dalsim je klasika: Jste ekonomii nepolibeny, doucte se zaklady…

                                                  No prave. Ale zase diky prechodu jsme meli jistotu, ze v jeho testech vzdycky bude 1 graf, protoze ho pry nikdo nemel spravne… :-D

                                                  0 0
                                                  • hony007  

                                                    Spíš na jedné přednášce a na další pak… :-D

                                                    Ale mi přišel férové, náročné, ale férové.

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Extremne narocny a demotivujici svym narazkami na to, ze jsme tupa individua…

                                                    Popravde mam zalozni plan – jit nekam jinam, klidne na FP, jen at mam titul…

                                                    0 0
                      • scret  

                        tak ono je „do spolecnosti“ a do spolecnosti…

                        Na brouzdani po meste, kdy nepotrebujes byt nijak ohaknutej, proc ne trekovky… A jsou zas trekovky a trekovky…

                        Takze kdyz vidim „mestskyho outdooraka“ jak si vyslapuje po meste v netknutych Hanwag Alaskach, je to minimalne trochu k pousmati… Bezne ale po meste litam v nizkejch trekovkach/po­lobotkach…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Městští maskáči stýčka Wonga jsou nejlepší:)

                          0 0
                        • raceman  

                          moje uz 5ti lete salticy ted dostaly nove tkanicky od scarpy :D takze ted vypadaji jako polomestske outdoorovky :D

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          běhám v nízkejch garmontech po městě celej rok… se nezabiju kvůli módě někde na dlažbě. :-)

                          0 0
                  • oddie  

                    Vždyť v pohodě, každého věc, jakou ženskou si nasadí domů…

                    0 0
                    • Meluzina  

                      a zatím nezaznělo, že normální ženská do kancelářské práce nosí kostým, na túru pohorky a sportovní oblečení, na kolo tretry a dresík, na cvičení tenisky a legíny, do divadla kostým nebo společenské šaty:-)

                      tudíž dosavadní debatu vnímám jako naprosto bezpředmětnou:-)

                      0 0
                      • oddie  

                        … a ty podivný křusky na fotce se teda nehoděj ani na jedno z toho.

                        0 0
                        • karliner  

                          Odpolední koktejl?

                          Nedělní brunch?

                          Nezbytné součásti života páru frikulínů..

                          0 0
                          • Martin  

                            na ja, frikulínka, která nemá baleríny, ta jako by nebyla… přitom jsou to po žabkách nejhorší boty na světě :D

                            0 0
                            • Meluzina  

                              souhlasím, já bych to na nohu nevzala, dcera na nich ovšem sem tam trvá, ale cpu jí tam ortopedické vložky…

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                dcera at si vydela:DD

                                0 0
                              • xshreck  

                                No já se nasral, vzal moju do obchodu a šel s ní koupit boty na normální chození :) protože jsem se nemohl dívat, jak si kurví nohy! ale ortoped vložka tam nemusí být špatná, to jí zkusím navrhnout .)

                                0 0
                              • Martin  

                                navíc jsou dost ošklivé a k eleganci mají sakra daleko :)

                                0 0
                                • Meluzina  

                                  vykládej to dvanáctileté puberťačce:-)

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    ve dvanácti dobré, ve 25 zlo :D

                                    0 0
                                  • oddie  

                                    Co, že má smůlu a tyhle hrůzy nedostane, kór za tak nesmyslný prachy ne? Až si vydělá, ať si je koupí. Žádný problém.

                                    0 0
                                    • Meluzina  

                                      řeč byla o cenově dostupných balerínách:-)

                                      0 0
                                      • oddie  

                                        Cenově dostupné baleríny znamená jetý hrůzy za 4 litry??? Jak jsem jen rád, že mám akorát kluky… A na té odpovědi by to stejně nic neměnilo, otřesný křusky, co prasej nohy a ještě k tomu stojej jetý skoro 4 litry bych dítěti nekoupil, ani kdyby se na hlavu stavělo.

                                        0 0
                                        • felix.org  

                                          Ale Meluzina určitě nepíše o tom, že její dcera chce sem tam baleríny od Ferragama…

                                          0 0
                                        • karliner  

                                          Cenově dostupný baleríny jsou za 300 od vietnamců z tržnice…

                                          Ale i mezi botami je to podobné jako mezi bikery, drtivé většině by stačilo ocelové HT a přesto je tu v galerii habakuk fotek kol za stejně nesmyslné ceny jako ty baleríny. S jedním rozdílem – že na boty si nikdo půjčku nevezme, kdežto na kolo je to naprosto běžná věc. Tak proč se divíte, že si nějaká kočka chce koupit hezké botičky, ačkoliv jsou třeba nepraktické?

                                          0 0
                                          • oddie  

                                            Půjčky na spotřebu jsou pro mě nepochopitelné ještě o to víc.

                                            0 0
                                            • nitraq  

                                              Největší nesmysl je délka půjčky větší než očekávaná životnost dané věci.

                                              0 0
                                        • Meluzina  

                                          Panebože, čti pořádně… ten příklad z mimibazaru byl skutečně jen příklad toho, že se tam dají koupit levněji i skutečně značkové boty, opravdu jsem nikde nepsala, že zrovna tyhle kupuju…

                                          pro ilustaci – mám ráda zn. Deska, běžně jsou za 1800–2500, ale na mmb mezi 300–1000, nebo jsem měla štěstí na pohory La Sportiva Lady, v obchodě byly za 3600, já je měla za 1500, protože paní blbě odhadla velikost…

                                          Tak asi takhle…

                                          0 0
                              • McBlacky  

                                a to se vejde? do většiny dámských bot se pořádná (na konkrétní nohu připravená) ortopedická vložka nevejde. I ve sportovních je to hodně na těsno

                                0 0
                                • Meluzina  

                                  je fakt, že do jejích holčičích kozaček se nevejde, tam má alespoň tzv. „srdíčka“, ona už má nohu ve svých dvanácti stejně velkou jako já:-( do ostatních bot se ty vložky vejdou, stejně jí kupuji tak o číslo větší, jinak bychom je mohli za tři čtyři měsíce vyhodit:-(

                                  já si taky kupuju boty o číslo větší, se zborcenou klenbou jsou pro mne slušné ortopedky nutností…

                                  0 0
                          • oddie  

                            Ha, tak už vím, v čem je problém. Jsem prostě moc starej! :D

                            0 0
                • scret  

                  tak tak, je ale potreba si ji radne vychovat…

                  Ikdyz dneska poradny trekovky jsou taky klidne za 6, si moc clovek nepomuze:))

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    to jo..ale neodvedu si predstavit ze by chtela sest paru trekovek:D

                    0 0
                    • scret  

                      hmm, to je fakt:))

                      0 0
                    • alinceb  

                      Hele když už se řeší ty trekovky:

                      Mám kožené Northface s GTX membránou. Už je mám asi 5 let a nikdy jsem se o ně nestaral, ale teď jak chodím víc v soli a vodě, tak pozoruju, že jim to nedělá moc dobře. Máte nějaký tip, čím je promazat? Koukal jsem na něco se včelím voskem od Nikwaxu…

                      0 0
                      • scret  

                        tak gorac bude stejne uz v …

                        Takze ocistit od soli a poradne navoskovat, ten Nikwax klidne… Pocitej ze kuze ztmavne a trochu i zmekne…

                        0 0
                        • alinceb  

                          Hele goráč drží jak židovská víra. Občas v rámci testování stoupnu po kotník do vody a uvnitř je pořád krásně sucho…

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Jak dlouho stojis?:) fungujici goras poznas kdyz budes pul dne chodit v rozbredlem snehu:)

                            0 0
                          • McBlacky  

                            záleží kolik hodin v jakém terénu na tom máš atd. Mě Islandy od Meindlu zatáhly po zhruba 100dnech trekování s batohem (jedna, druhá držela o dost víc). Ted po zhruba hodině protečou, i když je waxuju :/

                            0 0
                            • scret  

                              Islandy jo?:( tak to je mrzuty…

                              0 0
                              • McBlacky  

                                jinak teda super boty, ani o nich nevíš x dní po sobě. Ale trochu je podezírám z toho, že to jsou takový lehký B/C botky, spíš na pohodlí než na výdrž.

                                Už bych do nich znova nešel pro moje použití, nicméně doporučil bych je svátečním výletníkům, kteří nechtějí rozcházet festovní pohorky a chtějí kvalitně udělanou lehčí botu (v rámci kategorie).

                                0 0
                                • scret  

                                  tak oni jsou tak razene BC botky… ale to jsou i Alasky, Lhotse atd. A kupodivu vetsina zkusenosti lidi s Islandama mluvi, ze by mely byt odolnejsi nez treba prave Alasky…

                                  Mozna jsi mel jenom holt smulu… Kdysi jsem prodal docela dost islandu a ani jedny se nevratily…

                                  Jinak ja uz radu let mam Alasky a zatim v pohode drzej… V mem okoli cca dalsich 10–20paru a taky OK.

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    co mají kolem mě lidi Alasky tak jednoznačně vydrží víc. Sám bych do nich šel kdybych ted nahrazoval.

                                    0 0
                                    • obda  

                                      Tak tak, okolo mne je to podobne. Alasky s naskokem vedou :)

                                      0 0
                          • scret  

                            jak pise lukas, kdyz slapnes do louze, tak bys tam musel stat hodne dlouho:) Dobrej test je treba chuze mokrou travou, potokem atd.

                            0 0
                        • nitraq  

                          A jak správně udržovat goráč na pohorkách, který jsou z kombinace kůže/textil? Vosk by asi na tu tkaninu nebyl dobrej, nebo jo? Konkrétně mám Salomon Quest 4D

                          0 0
                          • raceman  

                            umyt, osusit, dat do skrine a koupit poradny boty ;)

                            0 0
                            • scret  

                              :D

                              0 0
                            • nitraq  

                              Díky, přesně to jsem potřeboval slyšet, hodit rok starý boty do hajzlu:D Teď k otázce, díky.

                              0 0
                              • scret  

                                tak psal jsi ze mas salomony, tak co jineho s nima?:)

                                mrkni na to co jsem psal niz…

                                0 0
                          • scret  

                            GTX jako takovej maximalne muzes „vyprat“ tak, ze nalejes do boty pres noc Nikwax techwash s vodou, nechas odstat a dobre vysusis… Jinak svrsek boty kuze/textil musis osetrit sprejem…

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              K tomu vyprani…nekde jsem cetl, ze docela pomuze drobna modifikace. Prvne nalit vodu se saponatem a nechat odmocit. V druhe fazi ponorit do boty zaply vibrator…logiku to ma, ale nevim jak na to nekdo prisel…a uz vubec mi neni jasne s jakou odezvou se to doma setkalo:DDDD

                              0 0
                              • scret  

                                tak to mozna takhle delaji devcata… od chlapu jsem to jeste neslysel:D

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  mi to prave prislo jako reakce domaciho kutila…improvi­zovana ultrazvucka:D…kua, kde ja to jenom cetl:D

                                  0 0
                                • nitraq  

                                  Proč by se taky o tom chlap zmiňoval:D Pokud partnerku nemá, tak je divnej, že má vibrátor a pokud partnerku má, tak je divnej, že zmiňuje partnerčin vibrátor:D

                                  0 0
                              • jIrI___  

                                Taková domácí improvizace :))

                                0 0
                            • nitraq  

                              Já ani nemyslel vyprání nebo čištění, spíš jsem měl na mysli údržbu membrány, aby mi za pár let neřekla nazdar.

                              0 0
                              • raceman  

                                no to vyprani je ta udrzba… udrzujes pory ciste a tim dycha ;) jakmile se ti nekde prodres, tak ti pres textil protece a tomu nijak nezabranis… proto preferuju celokozene boty

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  celokuze+gorac…mi­nimum svu:)

                                  0 0
                                  • raceman  

                                    presne, jen s tim goracem uz to je pak pro me drahe, a na to moje surovani se mi to neoplati koupit, takze u me to je celokuze s gumovou obsazkou, minimum svu a jako bonus nejaka napodobenina membrany typu sympatex a pod :)

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      ja si prave rekl, ze ty boty mam na nekolik let…tak sem nakonecprihodil, koupil garmont montany a uz leta v nich chodim:)

                                      0 0
                                      • raceman  

                                        sakra, ukradl si mi 200 a ani sem si toho nevsiml :D

                                        0 0
                                      • raceman  

                                        jasne, ale ja s myma kustkama mam celkem problem, mam salticy granity a problemy s puchyri sem prestal mit az po 4 letech :D

                                        takze ani nechcu moc investovat… ale treba az si to budu moc dovolit, tak investuju :)

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          mam nejaky dementni malicek na pravy noze, takze mnohalete porblemy s puchyrema znam…nakonec jsem asi zjistil jake fusekle a jak boty snerovat abyhc vydrzel delsi dobu (tyden)…

                                          0 0
                                          • raceman  

                                            ja sem to resil prelepenim pat a taky se to dalo… taky uz sem nejak vychytal system, ale ted uz to bylo dobry i bez oblepeni… :)

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              je treba aby se hora dnesne otlacila:) Takze chodit,a le jenom to te miry, nez jsou puchyre…noha si postupne zvykne…neeebo ne.)

                                              0 0
                                              • raceman  

                                                hele ze uz si mel nejake vino :D

                                                no na horach neziju, takze caste chozeni tesne do vytvoreni puchyru se resi obtizne :) ale sem rad, ze uz se to nejak poddalo :)

                                                0 0
                              • scret  

                                ale tomu, ze ti membrana za par let rekne nazdar nezabranis…

                                Diky neustalymu ohybani boty se v tech mistech membrana nalame a konec… U nizkych bot je to rychlejc, u vysokych pozdejc…

                                0 0
                      • Smazaný účet  

                        mazu voskem grangers…boty umyt, treba i lehde odrbat kartackem, nechat vschnout(ne pod topenim), napatlat voskem, „rozfenovat“ aby se vosl trochu lepe vsaknul, napatlat podruhe a prelestit…

                        0 0
                      • Senoy  

                        Existují impregnační spreje s olejem. Včelí vosk je fajn, ale dost to změní barvu.

                        0 0
                        • alinceb  

                          Na barvě mi nesejde – boty jsou stejně trochu flekaté (jedno dřevařské intermezzo s motorovkou). Problém je, že v ohybu kolem kloubů prstů je vidět lehké porušení kůže. Já toho v nich zas tolik nenachodím, ale rád bych je zachránil. Tenkrát sem je koupil za totálně směšnou cenu…:)

                          0 0
                        • scret  

                          po 5 letech uz asi barvu resit nebude:)

                          Navic ty spreje nikdy tak dobre nefungujou..

                          0 0
            • alinceb  

              Na tom ti přijde něco nenormálního? Na cyklobazaru je to nemlich to samé…

              0 0
              • oddie  

                Bota je přeci jen o dost něco jiného než kolo nebo hadry. Třeba dětem kupujem hadry v sekáči, na aukru atd. naprosto klidně, nebo maj po známých, ale boty zásadně nové a pořádné.

                0 0
                • alinceb  

                  Já to myslel jako reakci na: „…Konkrétně třeba na mimibazaru lze narazit na značkové boty v původní ceně např. 4tis., ale bohaté majitelce se za chvíli omrzely, tak je přenechá za méně než poloviční cenu…“ ;) Jinak já si třeba na aukru koupil první tretry asi za 500,– na test, jestli se na tom nezabiju. Po sezóně sem si pak koupil pořádné nové…

                  0 0
            • McBlacky  

              hlavně chce rozlišovat, co je fake (tak 95%) a co jsou skutečné značky. Díky erudici uživatelek mimibazaru je to ale asi jedno.

              0 0
    • scret  

      „kali vodu Vojtechu, kali vodu“… Ale „koule“ zenska teda ma, to se musi uznat:)

      0 0
    • oddie  

      Paní z mimibazaru jsou boty úzké, jo? To má asi moc tlustou nohu z tamních „mňamek“.

      0 0
    • honzour  

      Neporadili by na ČOIce ?

      0 0
    • Martin  

      100

      0 0
    • Meluzina  

      Pochopil, děkuji:-)

      0 0
    • poriz1  

      Ahoj. poradíte mi také. Koupil jsem nový mobilní telefon. prodal jsem ho na aukru i s záručním listem. Teď se paní ozvala že chce vrátit peníze, že jsem jí podvedl a je tam nahraný špatný software? Vyhrožuje sporem a policii. Prodával jsem ho za 3000Kč. děkuji

      0 0
        • Meluzina  

          asi je na ni také příliš složitý:-) na mně je složitý i ten, který má dcera…

          myslím, že na toto se vztahuje úplně stejné vyjádření Felixe, jako na moje boty, chceš to přeposlat?

          0 0
          • poriz1  

            Ano děkuji

            0 0
            • poriz1  

              Děkuji. Tak z toho moudrý nejsem:-( Budu jí muset ty peníze vracet? ještě dodám, že cena byla vyšší. Na její žádost jsem jí pak upravoval. Vše mám v mailu… děkuji

              0 0
              • McBlacky  

                já bych ji s klidným svědomím poslal na policii. V reálu nemá šanci něco z tebe vyrazit.

                0 0
                • poriz1  

                  Paní hrozí tím, že to bude řešit přes aukro a aukro s policií…

                  0 0
                  • McBlacky  

                    viz dole Sachil, je potřeba nenechat na sobě štípat dříví. Když chce někdo něco bez vady a se zárukou, jde si to koupit do obchodu. Když vykusuje použité přes bazar, bud mu na tom až tak nezáleží (v naší branži, díly na zimáka třeba), nebo je to šetřílek až socka.

                    V případě, že mu na tom nezáleží, mávne rukou, nebo problém vyřeší sám. V případě, že je socka prudí.

                    Tohle jsou teda moje zkušenosti z desítek prodejů cyklo i necyklo věcí přes bazar.

                    0 0
        • poriz1  

          Ahoj. Velice se omlouvám, že s tím opět otravuju. Včera jsem tu dával, že za telefon prodaný přes aukro chce vrátit peníze. Můžete se prosím podívat na tento mail. Jestli má pravdu? Ještě jednou děkuji.

          Aby byla situace úplně jasná tak uvádím, že i na zboží použité viz. tato aukce, je poskytnuta záruka a to dle příslušného zákonného ustanovení občanského zákoníku č. 40/1964. U použitého zboží jsou zákonné podmínky vady za zboží upraveny odlišně, ale tato odlišnost se netýká našeho případu. Pokud se vrátím na náš spor tak je zřejmé, že vada na výrobku je, tento užívat nejde a pokud se vrátím k příslušnému ustanovení občanského zákoníku a příslušné soudní judikáty hovoří jasně tak, že pokud se vada vyskytne v prvních 6 měsících od koupě je nutné tuto vadu považovat za vadu, kterou výrobek trpěl již při koupi. Tudíž je zde právo kupujícího k odstoupení od smlouvy. Toto také na základě porady aukra činím. Pro úplnost uvádím, že se jedná o jednostranný právní akt. Další důvod a již tedy nadbytečný důvod pro odstoupení od smlouvy je ten, že ačkoliv bylo v předmětu aukce uvedeno, že telefon je ještě v záruce tak na opakované výzvy jste nebyl schopen doložit příslušnou účtenku či jiný pokladní doklad, který je ale pro případnou reklamaci nezbytný. Tedy zde není ani splněna podmínka shody výrobku s kupní smlouvu, která je mezi námi prostřednictvím aukra.cz uzavřena.

          Věřím že situaci takto vyřešíme a nebude třeba činit dle mého názoru další zbytečné kroky jak již cestou aukra tak jinou.

          0 0
          • alinceb  

            Poslal jsi jí k tomu účtenku popř. záručák?

            0 0
            • poriz1  

              Záruční list s telefonem. účtenku jsem nedostal. Bral jsem ho na splátky. Jako účtenka slouží smlouva.

              0 0
          • poriz1  

            Takže to vypadá, že musím vrátit peníze?

            0 0
      • Smazaný účet  

        Je tam original firmware? Funguje mobil normalne? Pokud ano a ano tak neni problem s mobilem…

        0 0
        • poriz1  

          To já bohužel nevím? byl v češtině.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pokud jsi se SW nic nedelal a fungoval ti vporadku, tak bych nechal pani at si resi co chce (do svedomi ti sahat nechcu). Schvalne co ma pani za problem se SW telefonu?

            0 0
    • sachil  

      Ahoj, jako dalsi pravnik musim potvrdit slova kolegu, zadne vraceni do 14 dnu, tedy ustanoveni na ochranu spotrebitele, se tu neuplatni – neprodavas jako podnikatel. Odpovidas tedy jen za vady, na ktere kupujiciho neupozornis, a ktere on tim, ze zvozi koupi, akceptuje. Pani bych klidne napsal at me zaluje, spor vyhrajes, ale hlavne, jen strasi, tohle nikdy nebude zalovat, protoze ji kazdej pravnik rekne, ze to ma predem prohrane. V souvislosti s ruznyni aukry a bazary bych ale rad upozornil na to, ze napsat do inzeratu neco ve stylu na zbozi neposkytuji zaruju, je nesmysl. Sice to mozna skousnou ti, co o pravu nic nevedi, ale ve skutecnosti takhle odpovednost nelze vyloucit, minimalne pul roku musi prodavajici vyvracet domnenku vady, ktera se objevi po prodeji, ze ji zbozi netrpelo uz pri prodeji.. A tuhle odpovednost nelze vyloucit, ledaze bych do inzeratu napsal ze to prodavam jako nefunkcni, treba na ND. Ale zase jsme u moznosti sporu – kvuli par korunam nikdo zalovat nebude. A nejakych vyzev k zaplaceni ap., byt vam je poslou pravnici protistrany, bych se u veci v hodnote stovek nebal.

      0 0
      • McBlacky  

        i v případě, že jsi o té skryté vadě nevědět a je to již použitý produkt?

        0 0
        • sachil  

          Presne je to v par. 619 obc. zakoniku, v pripade prodeje veci pouzitych prodavajici odpovida za vady, ktere existuji v dobe predani veci. Prodavajici ale neodpovida za vady, ktere odpovidaji mire opotrebeni nebo pouzivani. Takovou vadu muze kupujici obecne uplatnit ve lhute 24 mesicu. Ale po prvnich 6 mesicu musis jako prodavajici vyvratit, ze by vec mela vady v dobe prevzeti..pozdeji to musi kupujici naopak prokazat prodavajicimu. Nesmis dat do smlouvy nebo ujistit kupujiciho, ze vec je bez vad, kdyz si tim nejsi jisty.. To pak odpovidas i za vady zjevne. A treba u pouziteho komponentu kola bych si tim nebyl jisty nikdy, ze je bez vad. Pokud jde o vady skryte, je rozhodujici, kdy vada vznikla – za tu, ktera vznikla pred prodejem, jsi odpovedny, pokud na ni kupujiciho neupozornis a je pak jedno, ze o ni nevis/je skryta.

          0 0
        • sachil  

          Presne je to v par. 619 obc. zakoniku, v pripade prodeje veci pouzitych prodavajici odpovida za vady, ktere existuji v dobe predani veci. Prodavajici ale neodpovida za vady, ktere odpovidaji mire opotrebeni nebo pouzivani. Takovou vadu muze kupujici obecne uplatnit ve lhute 24 mesicu. Ale po prvnich 6 mesicu musis jako prodavajici vyvratit, ze by vec mela vady v dobe prevzeti..pozdeji to musi kupujici naopak prokazat prodavajicimu. Nesmis dat do smlouvy nebo ujistit kupujiciho, ze vec je bez vad, kdyz si tim nejsi jisty.. To pak odpovidas i za vady zjevne. A treba u pouziteho komponentu kola bych si tim nebyl jisty nikdy, ze je bez vad. Pokud jde o vady skryte, je rozhodujici, kdy vada vznikla – za tu, ktera vznikla pred prodejem, jsi odpovedny, pokud na ni kupujiciho neupozornis a je pak jedno, ze o ni nevis/je skryta.

          0 0
          • poriz1  

            Omlouvám se. Takže když jsem koupil telefon z již nainstalovaným softwarem Nokia Belle a dostal jsem od prodejce záruční list na 24měsíců. telefon byl funkční. Pak jsem ho prodal na aukru. http://aukro.cz/…8018733.html. A teď po měsíci mi píše, že jsem jí prodal telefon s vadou kterou jsem v aukci neuvedl a chce vrátit peníze. Co jí mám tedy slušně odpovědět?

            0 0
            • poriz1  

              Toto je poslední mail od té paní:

              Po konzultaci a doporučení aukro týmu, odstupuji od smlouvy s Vámi, jelikož aukce neodpovídala skutečnosti, to že jste o tom nevěděl může být předmětem Vaší reklamace s prodejcem. Já odstupuji od smlouvy s Vámi a peníze požaduji od Vás. Žádám tedy o zaslání částky na můj účet níže uvedený.

              0 0
              • McBlacky  

                jestli to že je tam belle bylo součástí popisu aukce, tak bych jí to slušně napsal a konec.

                já teda na aukru až tak nefunguju, ale pár věcí jsem tam realizoval na obou stranách a přijde mi, že reklamace u Aukro může být jen když zboží nedostaneš vůbec, nebo pokud jsi obdržel jiný předmět než za jaký jsi zaplatil. Jiné problémy při prodeji Aukro pro kupujícího negarantuje.

                0 0
            • alinceb  

              Myslím, že bys měl přesně napsat, o jakou vadu se jedná a kdy vznikla…

              0 0
              • poriz1  

                To mi nenapsala. Jen, že s ním jsou pořád problémy a odborník jí řekl, že je tam neoriginální software.

                0 0
                • alinceb  

                  A ty jsi tam něco přehrával a nebo ne? Popravdě…

                  0 0
                  • poriz1  

                    ne

                    0 0
                    • alinceb  

                      Pak bych se s ní nebavil. Má účtenku a záruku u prodejce, tak ať ho reklamuje tam. Kdo ví, co ona s tím dělala.

                      0 0
                    • poriz1  

                      ten systém tam byl nahraný už když jsem ho kupoval. Co jsem zjišťoval tak se normálně prodáva OS Symbian a paj je možné přejít na ten Belle. Ale v aukci jsem psal, že tam je Belle

                      0 0
                      • alinceb  

                        Pokud je to tak a ona naráží na to, že by v mobilu měl být originální Symbian, tak jsi z obliga. V aukci jsi to uvedl a navíc by měl být nahraný OS napsaný už ve specifikaci prodejce…

                        0 0
                      • karliner  

                        Belle snad není Symbian? To jsou mi novinky…

                        0 0
                • Smazaný účet  

                  Pokud nepopise co za problemy ma a jak se lisi aktiualni soft od originalu, tak je to marny.:)

                  Imho koupila a ted zjistila ze to neni takova vyhra a zkousi to nejak vratit…

                  0 0
                  • alinceb  

                    Spíš bych to šacoval tak, že po koupi se v tom začla vrtat a když to začalo zlobit, tak by ráda hodila Černýcho Petra na porizovi a dostala prachy zpět…

                    0 0
      • poriz1  

        Děkuji za reakci. Mohl bych ti prosím na mail přeposlat celou komunikaci s tou paní?

        0 0
        • sachil  

          Ted nevim jestli to byl dotaz na me, jsem pripojeny jen z mobilu, takze celkem prd vidim, ale klidne odpovim. Aukro a spol. je svinstvo, samy dusevni chudak, ktery nema daleko k vyhrozovani, nadavkam ap., samy podvod a kramy jake by nikde jinde neprodali, ochrana aukra je naprosto neefektivni, o tom by se dalo psat hodiny. Sam tam obcas neco koupim a prodam, ale jednani lidi vesmes hrozne.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Vytáhnu starší vlákno. Je tu prosím nějaký právník, který by poradil s reklamací či odstoupením od smlouvy, pokud nejsem spotřebitel, protože nákup byl proveden na IČ? Díky moc za reakce.

      0 0
      • Smazaný účet  

        bohužel, jen pokud by servis nestihl opravu do 30ti dní nebo to nemohli opravit vůbec…

        počet oprav nehraje roli

        0 0
        • Smazaný účet  

          To je přeci hloupost. V původním obchodním zákoníku bylo:

          Nároky z vad zboží

          § 436

          (1) Je-li dodáním zboží s vadami porušena smlouva podstatným způsobem (§ 345 odst. 2), může kupující:

          1. požadovat odstranění vad dodáním náhradního zboží za zboží

          vadné, dodání chybějícího zboží a požadovat odstranění právních vad,

          1. požadovat odstranění vad opravou zboží, jestliže vady jsou

          opravitelné,

          1. požadovat přiměřenou slevu z kupní ceny, nebo
          2. odstoupit od smlouvy.

          A jelikož byl obchodní zákoník zrušen zákonem o obchodních korporacích, ve kterém není řešeno vůbec nic ohledně závazkových vztahů, postupuje se podle MÉHO názoru (nejsem právník, proto potřebuju vědět, jestli moje úvaha je správná) podle nového občanského zákoníku, ve kterém jsou v části 4, hlavě II řešeny závazky z právních jednání. A právě tam se řeší v oddílu 2 – Koupě. A zde již není psáno o spotřebiteli, ale o kupujícím. A právě tam je § 2106

          (1) Je-li vadné plnění podstatným porušením smlouvy, má kupující právo

          1. na odstranění vady dodáním nové věci bez vady nebo dodáním

          chybějící věci,

          1. na odstranění vady opravou věci,
          2. na přiměřenou slevu z kupní ceny, nebo
          3. odstoupit od smlouvy.

          (2) Kupující sdělí prodávajícímu, jaké právo si zvolil, při oznámení vady, nebo bez zbytečného odkladu po oznámení vady. Provedenou volbu nemůže kupující změnit bez souhlasu prodávajícího; to neplatí, žádal-li kupující opravu vady, která se ukáže jako neopravitelná. Neodstraní-li prodávající vady v přiměřené lhůtě či oznámí-li kupujícímu, že vady neodstraní, může kupující požadovat místo odstranění vady přiměřenou slevu z kupní ceny, nebo může od smlouvy odstoupit.

          (3) Nezvolí-li kupující své právo včas, má práva podle § 2107.

          § 2107

          (1) Je-li vadné plnění nepodstatným porušením smlouvy, má kupující právo na odstranění vady, anebo na přiměřenou slevu z kupní ceny.

          (2) Dokud kupující neuplatní právo na slevu z kupní ceny nebo neodstoupí od smlouvy, může prodávající dodat to, co chybí, nebo odstranit právní vadu. Jiné vady může prodávající odstranit podle své volby opravou věci nebo dodáním nové věci; volba nesmí kupujícímu způsobit nepřiměřené náklady.

          (3) Neodstraní-li prodávající vadu věci včas nebo vadu věci odmítne odstranit, může kupující požadovat slevu z kupní ceny, anebo může od smlouvy odstoupit. Provedenou volbu nemůže kupující změnit bez souhlasu prodávajícího.

          Z toho vyvozuji, že když mi prodávající odmítl vadu opravit (viz vyjádření servisu, který vyjádřením „Nejedná se o vadu, která by bránila řádnému užívání“ vlastně potvrdil, že tam vada je!), můžu podle §2106 odstoupit od smlouvy.

          Je v mé úvaze někde chyba?

          0 0
          • karliner  

            Já tam žádnou úvahu nevidím.

            Vidím jen odmítnutí seržova názoru podpořeného praxí a pak okopírované paragrafy, kterým nejspíš nerozumíš.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Počkej, řekni mi, podle čeho se řeší vztahy mezi podnikateli, když obchodní zákoník byl zrušen?

              0 0
              • karliner  

                Pátrej čím byl nahrazen.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  To jsem samozřejmě našel. A teď mi řekni, kde v zákoně, který nahrazuje obchodní zákoník najdu ekvivalent hlavy II obchodního zákoníku?

                  0 0
                  • karliner  

                    Nevím.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Aha. Nevíš, ale soudit mne můžeš?

                      A pokud v mé reakci na seržu nevidíš mojí úvahu, tak ti ji tady dávám znovu:

                      A jelikož byl obchodní zákoník zrušen zákonem o obchodních korporacích, ve kterém není řešeno vůbec nic ohledně závazkových vztahů, postupuje se podle MÉHO názoru (nejsem právník, proto potřebuju vědět, jestli moje úvaha je správná) podle nového občanského zákoníku, ve kterém jsou v části 4, hlavě II řešeny závazky z právních jednání. A právě tam se řeší v oddílu 2 – Koupě. A zde již není psáno o spotřebiteli, ale o kupujícím. A právě tam je § 2106…

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      A navíc, §436 obchodního zákoníku je až způsob formulace obsahově stejný s §2106 nového občanského zákoníku.

                      0 0
                      • karliner  

                        Když všechno víš nejlíp, proč se tedy ptáš?

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Nevím všechno nejlíp, proto se ptám.

                          Protože nejsem právník, takže si nejsem úplně jistý a vycházím jenom z toho, jak chápu platné zákony. A teď jsem se dočetl, že nový občanský zákoník společně se zákonem o obchodních korporacích nahrazuje některé stávající zákony: občanský zákoník, obchodní zákoník, zákon o rodině…

                          0 0
                  • Petr.T.M  

                    Hlavou VI části 1 Zákona o obchodních korporacích?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Družstvo? :0) To asi nebude ono. ;0)

                      0 0
                      • Petr.T.M  

                        Tož buď blbě čtu nebo myslíš úplně něco jiného něž myslím že myslíš. http://zakony.centrum.cz/…st-1-hlava-6

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Já hledám náhradu obchodního zákoníku, která se zabývá vztahy mezi prodávajícím a kupujícím, jak bylo v obchodním zákoníku v části 3 – Obchodní závazkové vztahy. A ty neustále odkazuješ na pojednání o Družstvu.

                          EDIT: Aha, už vidím. Ty ses překoukl v obchodním zákoníku, když jsem reagoval na karlinera A teď mi řekni, kde v zákoně, který nahrazuje obchodní zákoník najdu ekvivalent hlavy II obchodního zákoníku?… Měl jsem specifikovat, že chci ekvivalent hlavy II v části 3, nikoli v části 2, jak si myslíš ty. :0)

                          0 0
                          • Petr.T.M  

                            :-) Takže jsi myslel něco jiného než jsem myslel že myslíš čili nedorozumění.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              jj :0) Tohle je vyřešeno, ale můj problém to vyřešení stejně nijak nevyřešilo.

                              To fakt není na B-F právník?!

                              0 0
          • felix.org  

            Já bych se zaměřil v ust. § 2106 na formulaci „podstatné“ porušení smlouvy.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ahoj, přesně tebe tu potřebuji. :0) Psal jsem ti včera email, leč bez reakce.

              Odkazoval jsem se na §2106, přesněji na odstavec 2: „Neodstraní-li prodávající vady v přiměřené lhůtě či oznámí-li kupujícímu, že vady neodstraní, může kupující požadovat místo odstranění vady přiměřenou slevu z kupní ceny, nebo může od smlouvy odstoupit.“

              Obchod mi odpověděl toto: Odkazujete se na §2106 Občanského zákoníku. Bohužel dle občanského zákoníku se nemůžeme v tomto případě řídit, jelikož máte zakoupené na IČ a dle právních norem nejste spotřebitelem.

              0 0
    • Mejla369  

      Dobrý den.mam podobný problem.jistý pán z prahy si o ode mne koupil 2× ZIPPO zapalovač a kožené pouzdro na opasek.Při naší komunikaci vše probíhalo v pořádku ale po převzetí a otevření balíku až doma,ne přímo na pošte,se pán rozhodl že se mu zapalovače nelíbí protože podle něj to nejsou originály a to před nákupem měl k dispozici cca 10 fotek z ruzných úhlu i detailní zabery a nepadla žádná zmínka o ORIGINALITNOS­TI(oba zapalovače byly dovezeny z misí armády čr Kosovo a Afghanistán) a chce vrátit peníze a vyhrožuje mi pravní odvetou.můj nazor je že bez kupní smlouvy a prodeji mezi dvěmi soukr.osobami si muže chtít co chce.je můj názor oprávěný?Díky za postřehy :-D

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tvůj názor je špatný, jako důkaz mu můžou posloužit maily. A pokud prodáváš Zippo a víš že je to fake tak jsi podvodník.

        0 0
      • mr.antik  

        jsem myslel že když tak me napsáno Zippo, měl by to být originál… i bez desítky fotek

        Kupní smlouva nemusí být přeci papír…

        0 0
      • oddie  

        A co že přesně má být ta „ORIGINALITNOST“?

        0 0
      • felix.org  

        Pleteš se, kupní smlouva uzavřena byla a to, že se tak stalo mezi dvěma nepodnikateli neznamená, že by tady nebyla práva kupujícího z případného vadného plnění.

        Detaily neznáme…bylo to na inzerát, jak ten inzerát zněl, co jste si psali v mailech?

        0 0
    • Mejla369  

      To že preferoval original mi sdělil až po převzetí a zaplacení a já bych original nejspíš nepoznal protože zippo hoří a je tedy funkčí číli bez závad.

      0 0
      • oddie  

        To že preferoval original mi sdělil až po převzetí a zaplacení :D :D :D

        To myslíš vážně, tuhle větu? Pokud jsi inzeroval Zippo a ne výslovně kopii Zippo, a poslal jsi mu pak falešný, je to problém na tvé straně, protože jsi nedodal to, co jsi inzeroval. On je v právu, pokud je to fake, a podle mě by tě dokázal olepit i bez soudu, kdyby dal podnět k celníkům, kteří po kopiích docela jdou.

        0 0
      • jIrI___  

        Si děláš prdel, to poznám.

        0 0
      • obda  

        Pokud bylo v inzerátu napsáno „Zippo“, tak to automaticky znamená originál. Pokud bys napsal „kopie Zippo“, tak jsi v tomto pohledu obliga – dokud te neuda Celni sprave ;).

        0 0
    • Mejla369  

      Kdybych ho chtěl podvest určitě bych balík nepojistil na svoje nakldady bez požadovaní doplacení pojistky k cene.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pojištění balíku je snad pro tebe a ne pro něj, pokud se balík ztratí vyplatí peníze tobě a ty je pak vrátíš jemu, většinou se pojistka dává o malinko vyšší než cena balíku aby se ti vrátilo i poštovné.

        0 0
      • mr.antik  

        omg…

        0 0
    • pajuna  

      Dobrý večer, podadíte mi prosím někdo?

      0 0
    • pajuna  

      Dobrý večer, poradíte mi prosím někdo? Před měsícem jsem prodala přes sbazar stan Husky, ani jednou nepoužitý, vyhrála jsem ho před 4 lety. Takže v top stavu. Dnes mi volal nový majitel, že chce vrátit peníze, že stan v noci protekl, kapalo zvrchu, žádné dírky tam prý ale nejsou.. (tak jestli těmi okýnky třeba?). Přitom dnešní noc zrovna i hodně pršelo, celou noc. Považovali by jste to za vadu, kterou mu JÁ ručím?? Není to jen vlastnost stanu, že může protéct? Je to jeden z nejlevnejsich Husky stanů, vodní sloupec 3000mm.. to mu budu půl roku ručit za to, že mu ten stan neprosákne?

      Druhá věc je, že jak mi posílal fotky toho protečeného stanu zvenku, tak tam neměl napnuté ty boční provázky, což je zase teda jeho velka chyba, viz fota..

      Co by jste dělali na mém místě?

      0 0
      • Rubi  

        to modre nahore tam ma byt? a je blbe postaveny…

        0 0
        • Smazaný účet  

          To modre je imho roztrhla igelitka…pokus o zachranu. Ma to blbe postaveny, nevyle steny, tropiko se zevnitr jeste privazuje snurkama k tyckam (mam hodne podobny stan uz nekolik let). Jestli mel otevrene „stresni okno“, mohlo mu tam naprset i pri vetru. Pan si koupil stan „za par korun“ a tak by mel byt soudny a nepredpokladat, ze v nem prezije tornado… Pokud kupujici byl informovan, ze stan ma 4 roky, tak bych mu doporucil obnovit impregnaci…a stouchnul bych si, ze tahle bezna udrzba je prece jasna kazdemu…boty se taky impregnujou;)

          0 0
        • pajuna  

          to modré tam nemá být, tím se to asi snažil zadělat..

          0 0
      • jan.pernik  

        Tak vodní sloupec 3000mm je na lehký zahradní deštík. To znamená, že je to na to, že budeš spát v suchu, když je nad ránem rosa. Jinak jak píší ostatní – obnovit impregnaci taky pomůže a hlavně ten stan pořádně postavit.

        0 0
        • pocestny  

          ale vůbec nejde o vodní sloupec na deštník, 3000 mm je uplně normální hodnota

          ten stan prochcal bud z důvodu, že jsou nekvalitně podlepené švy, nefunguje již impregnace, nebo to postavil jako lama (nevypnuté boky, otevřené větrání ve větru v dešti atp.). Z poskytnutých informací netuším, jak to doopravdy bylo, ale asi bych pána hezky vypoklonkoval, at si koupí impregnaci.

          určitě to už tu někde muselo padnout „Husky nebrat“ :-)

          0 0
          • pajuna  

            S tou impregnací máte určitě pravdu.. Přesnější informace taky nevím, to je vše, co mi pán sdělil, s tím, ať mu pošlu zpět peníze.. Ptali jsme se teď ještě jedné právníčky a ta se teda vysmála, že pokud tam není žádná díra či poškození, tak po nás nemůže chtít zpět peníze. Tak snad má pravdu :-D Tak to pánovi sdělím s doporučením lépe stan postavit a hlavně vypnout, zavřít okýnka a stan naimpregnovat.. :)

            0 0
            • Paja  

              Ta hodnota 3000 mm neni dana impregnaci, ale samotnym materialem tropika, coz je vetsinou PES s PU zaterem a pokud neni latka (vnitrni zater) porusena, mel by danou vodeodolnost mit i bez impregnace.

              Z fotek tezko rict kolik mu tam toho nateklo, ale klidne to muze byt kombinace naprosto bezne kondenzace vlhkosti (clovek toho za noc vydycha pomerne dost) se nedostecny vypnutym tropikem, prip. i zateceni vetracimi otvory, pokud byly v desti otevrene a foukal vitr.

              Prip. k tomu jeste spatne zalepeny sev, pokud uz impregnace nefunguje, nicmene pokud jsou svy dobre udelany, neni podlepeni nezbytne, mam skoro 20 Jurka bez podlepenych svu – jen naimpregnovanych a do stanu netece.

              0 0
          • scret  

            ale prd, u stanu je 3000 na tropiko docela dost.. to neni membranova bunda:)

            Nicmene jak pises, bud spatny svy, blba impregnace (hodne zalezi na skladovani), anebo vitr s destem, coz bych videl jako pravdepodobny…

            0 0
      • bluma  

        A je to 100% propršené? Není stan jen zapařený zevnitř díky počasí a tomu, že je blbě postaven? I když stan postavím dobře a není úplně sucho, tak mám ráno plachtu mokrou zevnitř a občas nějaká kapka spadne i dovnitř. Situace se umocní, když zapomenu otevřít ventilační otvory.

        0 0
        • pajuna  

          Prý tam přímo kapalo skrz vrch stanu. Tak buď tedy se musí znovu naimpregnovat, nebo jestli neměl špatně zavřené okýnka.. a vypnutý ten stan měl taky špatně.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pán zjistil, že se do stanu nevleze a chce z toho vybruslit a vyhrát…pokud chce záruku na zboží, má koupit v obchodě.

            0 0
            • pajuna  

              Právěže jsem i zjistila, že ten stan je teď přímo v husky obchodu slevněný o 1000Kč, takže stojí teď jen o 90 Kč víc než za kolik ho má ode mně vč. pošty.. i mě napadlo, jestli si nechce teď třeba koupit ten nový a bude tam mít tu oficiální záruku třeba :-D

              0 0
              • marcus.ss  

                Je to husky od toho víc nechtěj. Nám taky od začátku při větším dešti kape na hlavu. Stačí si vzít mezi sebe jeden nebo dva ešusy a je to vyřešený

                0 0
                • scret  

                  osobne bych nedelal moc velky rozdily mezi vetsima vyrobcema v dane cenove kategorii… Rekneme, ze z mych zkusenosti mel husky trochu vice zmetku… ale zadny drama a vylozene shitky to taky nejsou…

                  0 0
      • pajuna  

        Tak pán to prý dá k soudu, pokud do středy nebude mít peníze na účtě…i mu věřím, je to takový pán drsný podnikatel… 

        0 0
        • Spider_29  

          Posli ho do hajzlu. Nema sanci.

          1. Stan mel blbe postavenej
          2. Impregnace po 4 letech nebude nic moc
          3. Vodni sloupec 3000 mm je fakt jen na malou prehanku, ne na lijak.

          Ze tenhle stan v lijaku promokl je jeho prirozena vlastnost, ne tvoje pochybeni. Bud v klidu, zkoysi to na tebe.

          0 0
          • Soreno  

            Já vůbec nechápu jak jsem mohl ty deště vydržet ve starým áčku :)

            Jinak 3000 sloupec má Jurek v řadě tramping a že by do něj teklo :)

            0 0
          • scret  

            garantuju ti, ze stan se 3000mm tropikem prezije i prutrz mracen v alpach…

            Uz cca 15let testovano…

            0 0
            • Spider_29  

              Já jsem nikde nenapsal, že to stan nepřežije… I tentokrát reaguješ na své myšlenky, ne na můj text.

              4 roky neimpregnovaný tropiko s vodním sloupcem 3000 v lijáku promokne jako nic. Mám Jurek Outdoor, tropiko 5000, pravidelně 1× ročně impregnovaný. A při lijáku s větrem třeba ve Švédsku nebo na Islandu je vevnitř sem tam kapka. Tropiko je bez vad.

              0 0
              • obda  

                Nesmysl. 3000 je u tropika naprosto v pohodě a neproprší. Navíc nechápu, jaký vliv na to má impregnace ;) Pokud tam nějaká vůbec je, tak kvůli tomu, aby nenasákla látka. O nepropustnost se stará PU, případně silikonový, zátěr

                0 0
              • scret  

                napsal jsi konkretne tohle:

                „Vodni sloupec 3000 mm je fakt jen na malou prehanku, ne na lijak“

                ja se te ptam, co je ta mala prehanka a co je ten lijak??

                Prtze neznaly clovek by mohl nabyt dojmu, ze stan s touhle hodnotou protece (at nepisu neprezije noc a nechytas mne za slovo) i po lehkem destiku na sumave:)

                Stany jsem kdysi prodaval (ruzne znacky), stavel vystavni stanova mestecka a uz cca 15let jezdim po horach a chrapu ve zdaraku, pod stanem atd. Takze vim svy. Je zajimavy, ze tvuj Jurek s 5000mm protece (zrejme spatnym vypnutim) a muj Husky, ktery jednou za uherak nastrikam impregnaci nic… :))

                Co je naopak vhodny zminit, je nepodcenovat podlazku! Tzn. idealne co nejvic na podlazce…

                Ale pocitam, ze k tomu opet napises nejaky chytry komentar, prtze z tebe tusim, ze se proste rad hadas a mas problem smirit se s tim, ze bys nekdy nemel treba tak uplne pravdu:)

                0 0
                • Spider_29  

                  Jestli se po údajných 15 letech outdoorování ptáš, jaký je rozdíl mezi přeháňkou a lijákem, pak nemá smysl se s tebou dál bavit, protože je jasný, že jen trollíš.

                  Tvá poslední věta je pak dobrou sebereflexí a reakcí na to, že opakovaně nereaguješ na má slova, ale na své myšlenky s cílem vyloudit nějaký prostor pro spor. Všimni si, že pokaždé reaguješ ty na mě s cílem něco rozporovat… (co jsem navíc nenapsal, viz zde o nepřežití celého stanu)

                  Prostě na tom, že 4 roky neudržovaný, bůhví jak skladovaný a blbě postavený tropiko proteče, není vůbec nic zvláštního. Víc k tomu nemám co dodat.

                  0 0
                  • scret  

                    Ja te chapu. Pritom stacilo uznat, ze jsi neco placnul a ted se jen vztekas jak maly decko, ze te na tu blbost nekdo upozornil:) A evidentne nejsem sam:)

                    Jinak ja vim jaky je mezi tim rozdil, jen mne zajima, co je to dle tebe… Prtze ty jsi zminil „lijak“ a „malou prehanku“. Tak by sis za tim mel stat a ne se zas certit a kopat kolem sebe! Tzn. netrollim, jen se snazim dopidit toho, cos tim myslel:)

                    S poslednim odstavcem souhlasim. Pokud bys to napsal takto, nemel bych k tomu ani ň.

                    0 0
                    • Spider_29  

                      Presne to jsem napsal, dokonce prehledne usporadany do 3 separatnich bodu a se shrnutim na zaver zacinajicim slovy TENHLE STAN, tzn. stan s popsanou kombinaci vlastnosti.

                      Takze ano, i v tomhle vlakne jen prihlouple trollis a hledas zaminky k hadce, abys na zaver uznal, ze vlastne od zacatku k tomu neni duvod.

                      Zatim ses vzmohl jen na vytrzeni jedne charakteristiky z kontextu ostatnich, abys na zaver sam pochopil, ze tak, jak jsem to puvodne CELE napsal, to dava smysl.

                      Nechavam ti pravo hloupych: nutkani k tomu mit posledni slovo.

                      0 0
        • jIrI___  

          Tak to držím palce, ať se ti to fest neprodraží. Podnikatelé mají většinou známosti na správných místech a tím pádem i větší šanci ovlivnit soud. Osobně bych už měl trochu obavy.

          0 0
        • zdenek  

          Drsný podnikatel, co si kupuje stan přes bazar? To nějak nejde dohromady. :-)

          0 0
          • pajuna  

            Hned zprvu mi právě říkal, že před pár dny koupil ten samý stan nový a že ho syn nechal někde na zastávce, tak se mu nechce dávat znovu plná částka za nový…

            0 0
            • scret  

              a proto ho od tebe koupi „jetej“ jen o 90kc levneji…:)

              Nechapu uz dneska nic.. Jinak at si pinda a vyhrozuje, nema sanci…

              0 0
              • pajuna  

                Před tím měsícem stál nový ten stan myslím 2.600 kč, takže ho měl tehdy levnější o nějakých 700 kč oproti novému.. teď ho ještě zlevnili ;)

                0 0
      • Johnnyxjr  

        Bejt tebou tak si zítra zavolej do poradny číslo máš hned nahoře

        https://www.dtest.cz/…pouzite-veci

        0 0
      • Smazaný účet  

        Podobně nám začal prokapávat stan letos, ale ten je už pár let jetej a na tropiku je to znát. Imho zestárnul matroš, kterej bude i tak nic moc kvalita. Křehne to, švy se rozlepují apod. Na to by se asi dala uplatnit skrytá vada popisovaná výše. Bejt na tvym místě, tak bych se na to vybod a vzal to zpět. Můžeš to doma odzkoušet hadicí a kdyžtak střelit znova. :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          proč by to bral zpět? Proboha

          0 0
          • Smazaný účet  

            pokud si je 100% jistej, že to vadu nemá, tak ne. jinak za ní odpovídá. vzhledem k tomu, že to nikdy ani nepoužil, tak to klidně vadný bejt mohlo a že o tom nevěděl ho neomlouvá.

            0 0
            • Smazaný účet  

              kromě toho, že tady kluka strašíš aby vzal stan zpět, stříkal na něj hadicí tak je to celý i nesmysl.

              0 0
        • jIrI___  

          +1

          0 0
        • scret  

          prodavala to soukr.osoba bazarove… Pokud myslis, ze je nejaka sance v zakone, uved prosim odkaz…

          Obavam se, ze ma milej pan smolika a ponauceni pro priste, ze ma kupovat v krame:)

          0 0
          • Smazaný účet  

            http://www.bike-forum.cz/…poradte.html#…

            nebo poradna dtestu: Kupující má právo u vás reklamovat pouze takové vady, které jsou na věci v době, kdy ji převezme (byť se projeví později), pokud jste ho na ně předem neupozornili. Reklamovat může věc i v případě, že se neshoduje s popisem.

            je si prodávající jist, že ten stan neprochcává, nebo upozornil kupujícího, že může prochcávat? nebo spíš do inzerátu napsal, že je nepoužitý a v top stavu?

            jako moje zkušenost s prodejem jetejch věcí je ta, že si nemám bejt jistej ani tím, co mi v pohodě fungovalo, protože na druhym konci republiky to prokazatelně fungovat nemusí.

            ale každý svého štěstí strůjcem, mně by to za těch pár šušňů nestálo, klidnýho spaní si cenim nejvíc.

            0 0
            • scret  

              ano pises to spravne, nicmene tu padlo i to, ze by ti musel kupujici jasne prokazat, ze jsi o te vade vedel… Coz je unreal…

              Pokud jsi nic vedome nezatajil, tak ma smolika…

              0 0
              • Smazaný účet  

                je to tu dlouhý, možná jsem něco přehlíd, ale čet jsem přesně opačný… http://www.bike-forum.cz/…poradte.html#…

                0 0
                • obda  

                  Tímhle bych neargumentoval, tehdy platil ještě starý OZ.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Ahoj, na bazaru jsem prodal tenisky. Přítelkyni byli malé a tak jsme je poslali dál – nové, nenošené za 400,–

                  koupila je paní a hned další den mi píše, že chce odstoupit od smlouvy protože na botech se jí nelíbí kvalita.

                  Má nárok nebo nějakou páku s takovým argumentem uspět?

                  Hned v druhém emailu mi píše, že je právnička a že má nárok atd…

                  Tenisky byly v pořádku, pěkný design s květinkami. Ale asi to nebyl Nike za 2000,–

                  0 0
                  • Petr L2  

                    Paní si vás asi spletla s e-shopem, kde může vracet do 14 dnů.....

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jestli je právnička, tak proč kupuje boty na bazaru?

                    To sou právníci takový chudáčci?

                    Nakopat.

                    0 0
                  • zdenek  

                    Paní asi studovala práva v Plzni a nebo to na vás jen zkouší.

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Právně netuším jak to je, ale v rámci solidarity bych na to přistoupil (náklady na poštovné apod. by samozřejmě šly na její bedra). Holt když jde o věc doslova za pár korun.

                    0 0
                  • Spider_29  

                    Narok nema.

                    Jestli ji vyjdes vstric, zalezi na tvym rozhodnuti.

                    0 0
                  • scret  

                    slusne bych ji poslal do zadele:)

                    0 0
      • Čipera  

        A máte mezi sebou kupní smlouvu? Pokud ne není co řešit.

        0 0
    • Johnnyxjr  

      .

      0 0
    • Smazaný účet  

      Pro zasmani. Kupoval jsme neco na aukru. Chlapik deklaroval nejakou dobu dodani, kterou nedodrzel a az v posledni den dodani v terminu odpovedel na muj termin, ze doda az za par dnu. Chvile dohadovani, zda to posle po vikendu, nebo jeste pred vikendem s tim dojede osobne. Nakonec dojel. Protoze obchod probihal s prodlenim, udelil jsem neutralni komentar, kde pisu jaky byl casovy plan a jaka realita. A tim se spustila horska draha emailu „proc takovy komentar, dostal jste co jste chtel, "ne, vlastne jste dostal vice, dodal jsme vam lepsi typ“, „pomlouvate mne, ocekavejte dopis od meho pravnika“ (odpovidam ze klidne, a at pocita s tim, ze pripadny soudni spor nema sanci vyhrat a bude platit meho pravnika), „ja nic platit nebudu, vy jste zly, chcete mi znicit zivnost“, „nemuzeme se dohodnou jako slusni lidi na stazeni komentaru“… no proste prdel, snad mi nehodi cihlu oknem:)

      0 0
      • zdenek  

        Dobrý, že argumentoval „živností“. Většina lidí na Aukru podniká načerno. FÚ se chtěly zaměřit na ty, co tam prodávají ve velkém, ale asi na to nemají lidi…

        0 0
      • scret  

        slusnej idiot…

        0 0
    • Anit16  

      Prodala jsem mnou pouzivany sportovni kocarek,který byl v dobrem stavu, cisty, s prislusenstvim které jsem si dokupovala a nebyly soucasti kocarku při koupi jako noveho. Jedine vady které mel,byla vysisovana barva na strisce,od slunicka a par skrabancu od skladani kocarku do auta. Obe tyto vady jsem uvadela i v inzeratu. Pani poslala peníze predem na ucet a ja ji obratem poslala kocarek přes dopravni společnost. Pani se mi hned po prevzeti ozvala,ze tohle teda ne,ze je kocarek v hroznem stavu a ze to tedy za ty peníze nechce. Když jsem se zeptala,co je na kocarku tak hrozneho,rekla ze striska je moc vysisovana a ze je poskrabany. To jsem ji hned rekla,ze o tom jsem ji informovala ještě před koupi. Tak pry ze necekala ze az takhle moc. Jako další argument uvedla znicene madlo. Na madle u ditete i u maminky jsou mnou nechane site na miru,potahy kozene,protože originalni madlo se mi spatne drzelo,proto jsem nechavala hned po porizeni kocarku,usit potahy. Tyto potahy ke kocarku nepatrily, nechavala jsem si je udelat ja. Na madle u maminky na tom potahu byla mala oderka,tu jsem neuvadela. Staci potahy sundat a pod nimi je madlo originalni,tak jak se s kocarkem koupilo. To je neposkozene,jelikoz na tom celou dobu byl prave jiz zmineny potah. Takze staci ho sundat a ma pani madlo jako nove. Není to tedy rozhodne duvod tvrdit,ze je kocarek v hroznem stavu. Odeslala jsem kocarek vyprany a cisty a o strisce a vysisovane barve,stejne jako par skrabancich od skladani jsem dopredu informovala. Nevidim tedy duvod,proc bych mela vracet peníze. Nabidla jsem pani tedy,ac nerada,ze ji dam slevu,kterou ji preposlu zpet na ucet. Pani souhlasila. Ještě ten den však volala,ze si to rozmyslela,a ze kocarek proste nechce a chce zpatky peníze. Ja peníze vratit nechci,uz jsek je pouzila na jiné věci pro dceru a hlavne není duvod. Kocarek je ve stavu jaky jsem uvedla. To ze pani myslela ze je vysisovany méně není duvod. Stejne jako branit se potahem na madle,na kterem je oderka,když staci jen potah sundat,potah je mnou zakoupena věc navíc,takze me ani nenapadlo uvadet oderku,když staci rozepnout zip,sundat potah a pod nim je naprosto nezniceny original madlo od vyrobce. Co ted mam delat?

      0 0
      • Haddock  

        Jezdit na kole?

        0 0
      • Smazaný účet  

        jistě je veškerá komunikace zdokumentovaná písemně, tedy i popis závad v inzerátu před koupí. to bych dámě napsal a řekl jí, že pokud se chce soudit, tak go on…

        0 0
      • felix.org  

        Nejvíc mě na tom celém fascinuje to to, že se člověk registruje na cyklistickém fóru, aby jako první řešil prodej dětského kočárku :-D ale to jen na okraj :-) Ale pokud je to tak jak píšeš a máš nervy na případné další otravování ze strany paní, co si ho koupila, tak bych ji s klidným srdcem vysvětlil, že si koupila přesně to, co chtěla a že o stavu informace měla. Hotovo.

        0 0
        • oddie  

          To je přeci jednoduché, dá si do googlu hledat něco jako „řešení reklamace použité věci“ a vypadne odkaz na emimino a bike-fórum :D

          0 0
          • zdenek  

            A z tohoto výběru logicky zvolí BF, protože kočárek má kola. :-)

            Druhá možnost je, že BF je profláklé jako právní poradna a místo, kde se vyřeší úplně všechno.

            0 0
      • Rowdy  

        Vždyť to píšeš. Není důvod vracet peníze. Odpovíš jí slušně, že k vrácení není důvod.

        Větší míra opotřebení, kterou paní reklamuje, může být maximálně nepodstatné porušení smlouvy. Navíc, jestli to bylo v tom inzerátu, tak ani s tím by neuspěla. U použitého zboží se dá reklamovat pouze vada, která na něm byla již v době prodeje. Při prodeji přes internet soukromou osobou, která se prodejem neživí, nelze ani uplatnit 14 dnů na vrácení zboží. Jednoduše není žádný důvod, abys ji vycházela vstříc. Samozřejmě že můžeš, pokud chceš, ale je to tvoje dobrá vůle.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.