• d

    RAPID ROB K-GUARD, ACTIVE LINE, 29", kevlar, duše.

    Mají najeto s bídou 1000 km, figury na hřbetu mají dobře 2 mm, ale bočnice jsou již v hajzlu. Když se to včas nepřezuje, pletení z vnitřní strany začne pomalu „prosakovat“ na povrch a pomalu prodírá duši po celé délce, způsobí mikro trhlinky, defekt…

    Na obr. je zadní kolo. Na předním kole je to lepší, ale taky to tam je. Teď neřeším vhodnost přední/zadní.

    Toto se mi opakuje už asi u 3. pláště, vždy stejný scénář. Na novém se jede výborně, ale jen tak do 500 km, pak se z nich stane velice rychle podprůměr a pletení se dere ven.

    Kupováno na KK, pravděpodobně zde: RaRo

    0 0
    • novas752  

      Schwalbe no. A ještě k tomu lowend plášť.

      0 0
    • adam1  

      Tak doufám že ho nebudeš zkoušet po čtvrté?:))

      Zkus něco od maxxis ,vittoria ,změna je život no :)

      0 0
    • plzakj  

      Kolik foukas a kolik vazis?

      0 0
      • kapo22  

        Mám obdobný problém na rok ježděném Contík Raceking RS. Vážím ±110kg a foukám 2,5 – 3 Bary.

        Předpokládám, že je to daň za nízkou váhu, je to tak?

        0 0
    • Mart7  

      Zkus Rocket Rony nebo Racing Ralphy v perfomance verzi, mají navíc pogumovanou bočnici.

      0 0
      • mrazik01  

        Rocket Ron performance bočnice je totálně papírová

        0 0
        • Mart7  

          Pro zajímavost můžu během pár dní proměřit digitální posuvkou Smart Sam v active a v performance verzi, Rocket Rona performance, Race King II performance s Shieldwall ochranou.

          0 0
          • Mart7  

            Smart Sam active line i performance mají bočnice cca 0,6 mm, v oblasti log a značení 0,8 – 0,9 mm, protože jsou na přidané tenké vrstvě gumy. Rapid Rob by na tom měl být stejně, když kostra je též LiteSkin. U Rocket Rona performance jsem naměřil 1,2 – 1,4 mm a u Race Kinga performance ShieldWall 1,0 – 1,1 mm. Takže doopravdy nechápu názory o tom, že je RoR papír.

            0 0
    • šlapatko  

      Jediný Plzakj nadhodil rozumnou otázku. Je to nevhodným foukáním. Dělá mi to taky bo jsem vysoký a pár kilo mám navíc. Foukám 3–3,5 baru na 102kg. Pláště 2,1 schwalbe, maxxis, WTB, Conti. Dělají to všechny. Vím že mohu koupit pláště 2,25–2,4 s širšími bočnicemi, ale na mé využití jezdím šlupky 2,1 – 2,25. Když jsem míval 80kg i méně vozil jsem na zadním kole 2,5 baru.

      0 0
      • Esi  

        A je potřeba foukat tolik? Jsem trochu externista mám na XC kole 30mm ráfky vztahu RK 2,25 a foukám cca 2,2 baru, mám duše a žádný problém. Vážím 105kg

        Na minulém RK SL kevlar za cca 400, najezdil jsem na něj na zadním kole 6 000km kdybych ho neříznul tak by ještě do konce sezony určitě vydržel, za celou dobu tak 3 defekty

        0 0
        • šlapatko  

          Dobrý postřeh, na šířku ráfku jsem zapomněl. Vždy jsem vozil vnitřní šířku ráfku 17–23mm. Dcera váží 40kg a foukám jí kolem 20psi. Pláště se nebortí. Váha děla nejvíce.

          0 0
          • Esi  

            Jo to určitě dělá hodně, když jsem měl 19mm ráfek na stejném plášti (na stejném kusu) tak při 2,5 baru se uměl nepěkně žvyknout. Na nových kolech mám 2,2 a naprostá pohoda. To že by byl plášť jako hranatější je podle mých zkušeností úplně jedno, pokud je v tom plašti 2,2 baru tak se stejně promáčkne při kontaktu se zemí a do kontaktu se dostanou všechny figury a je jedno jestli má ráfek 19mm nebo 30 jen na tom širším se to nežvýká

            0 0
            • šlapatko  

              Jasně šířka je důležitá. Poznal jsem rozdíl mezi ráfkem 17 a 23 mm. Pláště 2,1 vozím od doby co žiju v Olomouci. Je to tady samá šotka, polňačky. Najde se i pěkný terén, ale většinou jedu 50% polňačky asfalt.

              0 0
              • Esi  

                Já to mám na RB CRR rok 2015 byla tam ta základní WTB ta kola měla přes 2kg, teď ty 30mm Pancho na DT nábojích mají 1800g a hlavně se to konečně nekroutí. Ještě že jsem ten zadní náboj v jednom kopci zničil :-) byl to takový hec, jestli jde vyjet taková stojka která má v jednom místě odhadem 40% úzká pěšina ten úsek má tak 10m ale vzhledem k tomu že tam přijedeš stoupáním které je asi 300m dlouhé a jedu to na 22/32 tak před tím jen přehodím vztahu na 36 není šance se nějak rozjet, jako když narazíš do zdi dal jsem si 2m a zadní náboj nevydržel :-)

                0 0
                • šlapatko  

                  stojky jsou fajn :-)

                  0 0
                  • Esi  

                    Jojo u téhle jsem si ověřil že to nejde a jako bonus jsem si praporkem v náboji ustrihnul kousek dosedací plochy pro ten praporek, ten kousek se dostal pod něj a měl jsem super furtošlap, jen 15km od baráku to není úplně praktické :-)

                    Ale zase jsem si díky tomu pořídil nová kola :-)

                    0 0
      • psbiker  

        Nedávám víc jak 2.3 baru a už tam stejné příznaky vzadu vidím taky. Příště asi Conti.

        0 0
    • kovar  

      Schwalbe nebrat.

      0 0
    • d  

      Dodržujete min. tlak uvedený na pneu?

      Je tam min. 26 PSI, foukám experimentálně na 21.4 PSI, je to jako šutr a na hranici komfortu v terénu. Kolo FS. Nedovedu si představit, že bych tam měl dát min. 26 PSI. A to jsem dost těžký.

      Tlakoměrky mám podle všeho ok.

      0 0
      • Mart7  

        Foukám podle deformace pláště při zmačknutí.

        Problém je v tom, že třeba Schwalbe udává stejný minimální tlak 2 bary pro pláště šířky 2,1" jak pro průměr 26" tak i 29". Dokonce i Schwalbe Black Jack 26"x1,9" má min. tlak též 2 bary…

        0 0
      • scortis  

        No já jednou experimentálně zkusil asi 1.8 bar na Smart Sam 29×2.25 (min měl těch 1.8) a konečně to začalo být pohodlné, no ale hned jsem to cvakl přes kořen asi po 3km jízdy terénem. Tak jsem se rozhodl že zkusím bezduše, teď mám bezduše Conti RK/CK 29×2.2, zadek cca 1.9 předek asi 1.7, i když je to víc, tak pohodlí je úplně jinde. Váha 75 kg.

        0 0
      • d  

        Já pořád nechápu, jak může být 26 psi (1.792 bar) minimum, když 21.4 psi (1.475 bar) je už jako šutr (nedá se to promáčknout palci…) a dobré tak pro 120kg+ chlapa.

        0 0
        • GdH  

          Rapid Rob má poměrně tuhý běhoun, ale měkké boky, palci bude klást relativně větší odpor, než třeba hraně obrubníku, o který s nízkým tlakem procvakneš duši. Zkus se o plášť opřít celou dlaní.

          0 0
        • scortis  

          Jinak bych doporucil ten plast hodit do popelnice, z me zkusenosti nejede na asfaltu a v terenu taky nedrzi a jeste dela hrozny kraval. Byl jsem rad kdyz se sjel a poslal jsem ho na vecnost.

          0 0
          • Mart7  

            Souhlasím, i Black Jack jede stejně a v terénu drží líp.

            0 0
        • obda  

          Na 19 mm ráfku to při 21.4 psi to cvakne i někdo pod 90 kg.

          0 0
          • d  

            Já mám těch 21.4 psi na ráfku o vnitřní šířce 27 mm teda.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.