Plášť Schwalbe Racing Ralph Evo 29 x 2,25"

14 nepřečtených
  • svobikk

    Má někdo zkušenosti s přesně těmito plášti? Mám od schwallbe rapid rob a po 3tis. Už jsou k. O. Jaké mají vlastnosti tyto? Kolik vám vydrželi km a jak drží na mokru v terénu a jak válí na asfaltu? Budu vděčný za každou informaci. Děkuji.

    0 0
    • coplos  

      Srovnáváš nesrovnatelné Rob je drát verze a Evo je top model od Schvalbe.

      Výdrž nic moc, drží dobře i v blátě, jsou lehočké – ideálně do bezduší, ale padne více mlíka-jsou to fakt šlupečky.

      0 0
    • mirage  

      vem si ale verzi s označením snakeskin, mají zesílené boky.

      0 0
      • coplos  

        Pokud nejezdíš závodně tak bych ti spíš doporučil ekonomickou variantu performance – rozdíl je minimální, kromě ceny.

        Dá se jezdit i jako bezdušák, ačkoliv to výrobce neuvádí.

        0 0
      • jellyfish  

        Upřímně snakeskin moc nepomůže proti defektům, je to o hodně těžší a pomoc proti defektům není taková, protože není zesílený běhoun jako například control verze u Specialized. Když Schwalbe, tak šlupky, potom co se zalepí dobře mlíke (vážně to chce čas a mlíko), tak fungují skvěle a pokud jsem nejel prasečiny, tak drželi skvěle :) Jen ta výdrž je prostě dost malá…

        0 0
        • Dejv94  

          Výdrž malá a plášťěm mi prošlo skoro všecko, co jsem přejel. Vrchol byl když mi do plášťě prošel kamem cca 1cm velkej a pak chrastil uvnitř. Za mě se Schwalbe Evo vyhnout obloukem, za hodně peněz malá výdrž, malá odolnost a nízká váha.

          0 0
          • jellyfish  

            Tohle je docela masakr, osobně se mi nic takového nestalo, ale vím, že se na nich dá jezdit i bez defektu, pokud člověk vyloženě neprasí a pracuje na kole. Každopádně na obyč ježdění je to naprostá blbost ;-)

            0 0
            • Dejv94  

              Je fakt ze kdyz mi tam prosel ten kamen, tak plaste uz meli nejlepsi km za sebou. Nemyslim si ze nejak moc jezdim netechnicky, 67kg, cca 1,7bar. Ono zavody udelaji s plastema svoje, mozna na obyc jezdeni by to bylo vpoho.

              0 0
              • Mr.Dan  

                No tak je to závodní plášť a měl by bejt tím pádem dělanej především na závodní podmínky, no ne? Takže hypotetizovat, že při cyklostezkovym stylu provozu by možná zůstal v pohodě, je alibismus směrem k výrobci…

                0 0
        • jonti  

          Zalezi na tom kde jezdis, v okoli Prahy a Brdech staci slupky, v kamenitem terenu – Dolomity nebo treba i Adrspach a okoli, je SS lepsi.

          0 0
        • MlokCZ  

          Hlavně snake skin jsou bez duší bez starostí. U obyč šlupek je to v závislosti na konkrétním kusu a někdy pěkný opruz se zatěsněním.

          Kdo se chce patlat s obyč verzí, tak samozřejmě může. Já bych si obyč verzi na kolo už nedal ani kdyby mi odolnost obyč verze stačila.

          A běhoun se liší, není stejný. Snake skin verze má 67tpi kostru, která je odolnější i u ní funguje o něco lépe tmel. Ten rozdíl není sice až tak velký, ale je.

          0 0
    • jonti  

      Vlastnosti podobne jen to ma o neco nizsi odolnost a vydrz, za to je to o dost lehci, ma nizsi valivy odpor a lip drzi na mokru. Na asfaltu jede velmi dobre.

      0 0
      • svobikk  

        s těmi co mám teď které mi vydrželi 3tis. km a vydrží ještě nějakou tů stovku tak sem spokojen jak na sfaltu tak i v mokru aj blato lehčí jakš takš dají.

        jen asi při provních 300km sem měl 4 defekty :D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.