• donycz

    Ahoj,

    blíží se mi doba kdy budu muset vyměnit plášť a destičky. Chci se tu zeptat na doporučení za jaké alternativy by jsem mohl vyměnit.

    Nyní mám Rapid Rob 29×2.25 jezdím hodně po lesních a kamenitých cestách. Jen na mokru to moc nedrží, ale to asi žádné :) musím ale uznat, že za cca 3000km jsem ji dokázal píchnout jen jednou. :)

    Co se týče brzdových destiček tak mám B01S na páky BR-M445, zda tady jde vymyslet nějaká lepší alternativa.

    Díky za doporučení

    0 0
    • MatS  

      Rapid Rob je základní levná guma se vzorkem ze starší verze Racing Ralphu. Mrkni na Racing Ray a Racing Ralph v kevlaru, nebo Continental Cross King, Race King taktéž v kevlaru. Aspoň Performance verze. Jen počítej, že většinou čím lépe držící guma, tím méně vydrží (kilometrů) a je dražší.

      U B01S destiček lze sehnat jak organické (doporučuju origo Shimano), kombinovanou směs sintr/organika (např. Decathlon) nebo čistě sintrované (BBB). Bohužel si limitován použitím většinou nižších řad kotoučů, kvůli výšce brzdné plochy (viz Shimano compatibility chart). Pokud chceš razantnější a relativně ekonomickou změnu, kup brzdy Deore 6100 a ty stávající prodej cca za 900Kč na bazaru (záleží na stavu).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.