• Ivosio

    Ahoj, měl bych takový dotaz na zdejší zkušené. Na přední brzdě Br M596 mám kotouč shimano XT SM-RT76 180mm a destičky Kool stop(červené). Mám už najeto cca 400km a neustále to nebrzdí tak jak má. Neustále to drhne a skřípe. Mastné nejsou, okraje destiček jsem zbrousil. Uvažuji tedy o koupi nějakých jiných destiček. Můžete mi poradit tedy jaké? Děkuji moc

    0 0
    • blackboy007  

      mám to samé ale pokaždém umytí kola trocha mastnoty se dostane na destičky a už je zaděláno na kravál jezdi dále ale vyzkoušet jet naplno z kopce a potom brzdí co to dá má XT 785 a originál desky nekovové a mám dotaz jaký je ten kotouč XT já budu kupovat XT SMRT86 160mm

      0 0
    • Kejmil  

      Hmmm pokud nejsum mastné tak deskami to stary něbeje.Mum podobny setup a nikdy žodyn problem.Buď moš masny kotouč, abo masne deski, fakt nic jinego tymu nimože byc.Max že by ci chcou olej z poza pistku, což mě tak shimano robilo a musiouech dac nove prasato.Osobně z partyjum kupujymy Cool Stopy, cintrovane a aj normalne a vždy max spokojenost.

      0 0
      • Ivosio  

        Destičky i kotouč jsou kupované zároveň a začalo to dělat hnedka po prvním delším kopci a dělá to celou dobu. Koukám na netu na nějaký destičky teda už od shimana a nevím jaký je rozdíl mezi metalovými a polymerovými. Jaký je kotouč zatím nemůžu říci když to nebrzdí jak má:)

        0 0
      • jIrI___  

        Poledne a už tak našrot? :O

        Ivosio: Metalové desky mají pozvolnější nástup, pořádně brzdí až když jsou zahřáté a vydrží větší teploty, resp. zatížení. Polymerové mají ostřejší nástup, ale dřív se přehřejí. Protože nejezdím žádné hustokrutopřísné sjezdy, tak mám osobně raději polymerové. A úplně nejraději mám kevlarové :)

        0 0
    • JakubCh  

      Drhne a skřípe? Nebo jen „řve“, prostě to píská.

      Ječení brzd taky někdy souvisí s mastnotou, jinak to může být jen zajíždění brzd (ale to už trvá nějak dlouho). Mastnota při mytí kola jak tu padlo, já nasadil u nových brzd „zlepšovák“, hlavně u přední brzdy pozoruji, že na adaptéru mám dost často vrstvu brzdového prachu po dlouhých sjezdech. No, koupil jsme za pár kaček stlačený vzduch (ajťáci znají, stojí to tak do 100-) a brzdy tím profukuji, všechen ten neřád pravidelně odfoukám. A až potom nastupuje mytí. A zatím klid, takže trochu to pomohlo. Podle mě ten binec na sebe lepil bůhví co, dostal se při mytí někdy na desky, jak člověk zabrzdil tak do nich a bylo zle. Dříve když jsme čistil brzdy čističem brzd, tak pak brzdy ječely a vůbec nebrzdily nějakou dobu. Někdo říká, že čistič brzd nesmí přijít na desky, někdo říká, že to je blbost a klidně může, no přímo na něm je napsáno, že se používá i na brzdové obložení. Takže za mě ano, můžu tím vzít i desky. Ale když jsem napřed nevyfoukal ten bordel, čistič ho spláchnul na desky a když pak člověk poprvé zabrzdil, dostal ose to do nich a bylo zle. A muselo se to z desek dostat. Teď, když to napřed důkladně vyfoukám, je klid. Brzdy trošku zapiští, ale velice rychle začnou brzdit naplno a jsou potichu. Takový můj postřeh. Možná úplně špatný ale :)

      0 0
      • Ivosio  

        Připadá mi to jakoby se ty dva materiály odpuzovali jinak nevím jak bych to popsal:). Nevím zda koupit nový desky(jestli to má vůbec smysl).Jinak jsem koukal na tyto BR-M975 polymer.

        0 0
        • JakubCh  

          No, já mám taky kotouč SMRTku76 a pohoda :) Kotouč to je fajn. Používám ho s Deore 615. origoš desky a bezva. Uvažoval jsem jestli tenhle kotouč nebo nejnovější s ICE, ušetřil jsem nakonec a nelituji. Cinkání nic (po dlouhém sjezdu kdy to dusím na brzdách se lehounce zdeformuje, ale za jízdy cinkání neslyším a po půl minutě nebrzdění už je zase úplně ok – a to fakt předtím byl kotouč zahřátý na maximum). Takže za mě kotouč fakt dobrý. Záhada trochu. Zkus jiné desky, jestli máš možnost. Doporučil bych kevlarové Superstar z Anglie:

          http://superstar.tibolts.co.uk/…uct_info.php?…

          Počítám ,že až sjedu desky v 615kách, dám zase tyhle. Mají výhodu v tom, že navadnou :)

          0 0
          • Ivosio  

            Zkusím tedy objednat origo desky polymer a uvidíme snad to bude Ok:) Jinak děkuji

            0 0
            • JakubCh  

              Originálníma deskama nic nezkazíš :) A pro jistotu se podívej, jestli ti někde brzda neteče – hadička u třmenu (ve spoji), nebo těsnění kolem pístků (to by byl ale konec brzd)

              0 0
              • Ivosio  

                Tak kdyby někde tekly tak by byly zavzdušněné ne? jestli to chápu dobře.

                0 0
                • JakubCh  

                  No, ne nutně. mě na starých brzdách trošku tekl právě spoj brzda/hadice, stačilo dotáhnout trošku (rozlisovat více olivku). Nebo to moc, ale stačilo to na to, aby se olej dostal na desky…

                  0 0
    • Breakpain  

      Kdyz uz to tu je, prihreju si polivcicku – jak poznat, ze je treba menit? Vyndat a premerit suplerou? Nebo dokud vidim „maso“ je to ok?

      0 0
      • Vilém  

        Nektere desticky maji pod oblozenim vystupek, ktery je vyssi nez zakladni plech desky. Takze kdyz se probrzdis na tento vystupek, tak to zacne delat kraval a ty vis, ze mas vymenit.

        Kdyz tam toto neni, tak podle „masa“. Osobne je menim, kdyz je tam cca pod 1mm oblozeni.

        0 0
        • Dejv94  

          No, u A2Z desek mi zbývalo odhadem tak 1,5mm a zničeho nic mi pulka obložení uletěla. Ale jinak teda brzdím dokud to neškrtá o pružinku, pak měním.

          0 0
      • jIrI___  

        Dokud nebrzdím základovým plechem desky, tak není důvod je měnit :)

        0 0
        • Breakpain  

          Hm … mám Avidy Elixir 9 – klasika na kole z výroby. Co tam je za desky někdo má ponětí? Zdá se, že je potřeba si sehnat náhradu. Rád bych něco levného – s brzdným projevem jsem problémy neměl – stačí mi to bohatě … aktuálně spíš „najíždím“ než že bych drtil terény ;).

          0 0
    • blackboy007  

      jedině kup originál na svoje brzdy já je kupoval asi pred týdnem metalické za 300 kč

      0 0
    • 96  

      Já mám ty samé kotouče i ty samé destičky, akorát na brzdách XTR 985 a brzdí to super.Zkus vypálit destičky a odmastit kotouče.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.