rada - platba za rám z Polska..

26 nepřečtených
  • kejmi

    Zdravím odborníky na paypal… Poprosil bych o radu, jak zaplatím za zboží z polského aukra (allegro). Včera jsem koupil rám, kde byla uvedena možnost zaslání do ČR a platba přes PayU. Aukci jsem odklepl, ale pak jsem zjistil, že nelze přes PayU zaplatit. (prý to nejde z ČR do Polska)… tak teď musím vymyslet nějakou alternativu. Nevím jaké jsou na paypalu poplatky a kolik mám odeslat peněz, aby byla doručena spravná částka. (Nevím kdo platí poplatek, tak aby polákovi nedorazilo míň a hlavně zda je nějaký rozdíl ve výší poplatku purchase/personal a následně gift… atd :)… Nebo je výhodnější zaslat kačky z účtu na účet? (Tam je to ale slozitejší – mám mBanku a tam se to nějak přepočítává CZK-EUR-PL… Předem dík za osvětu. Lukáš

    0 0
    • kubad  

      do polska sem platil bez problemu, ale pres ebay.

      jinak to neres posli mu pres pay pal uvedenou castku poplatky plati prijemce tak je to i kdyby to slou primo a ne personal.

      pokud bys platil jako gift platis poplatky cca 4c/o ty to je nesmysl

      0 0
      • kejmi  

        tak teď jsem zmatenej jak lesní včela… „4c/o“ poslat tedy jako..? :)

        0 0
        • kubad  

          4%

          tablet to nějak zmršil

          0 0
          • kejmi  

            jj, ja to nemohl pochopit… pokud poslu jako gift treba 2000 tak jemu to dorazi celé a mě se navic nauctuje ten poplatek 4%?

            0 0
            • kejmi  

              se s ním pak nechci handrkovat, že mu dorazilo míň než bylo na aukru…

              0 0
              • kubad  

                vůbec to neřeš, pošli jako services částku + poštovné.

                případně mě hoď do mejlu odkaz na aukci mrknu ti na to

                0 0
            • Ralan  

              It's free to send money in the U.S. to friends and family when you use your PayPal balance or bank account. Fees apply when you use a debit or credit card, or the payment is international. In most cases, the sender decides who pays these fees.

              Receiving personal payments from friends or family in the U.S. is free when they send the money using only their PayPal balance or their bank account, or a combination of their PayPal balance and bank account. An example of a personal payment would be receiving $20 from a family member as a birthday gift.

              A zkus se podívat tady – http://www.paypal.com/…/paypal-fees – ale o gift tam není nic. Já když něco platím, tak to posílám jako gift, nevím jestli je to nějak omezené, asi jo, ale furt mi to jde. Sice takhle posílám jen ČR/SR a bez poplatků, když kupuju něco na ebay, nebo nějakém shopu, tak tam se to strhne a poplatky asi platí prodejce.

              0 0
      • kejmi  

        použiju tedy purchase-goods a odešlu tu částku jakou po mně chce na allegru… jemu dorazí peněz míň (o nějaký poplatek)? … tak snad to po mně nebude chtít doplatit

        0 0
        • Breakpain  

          Predpokladam, ze bude, radeji si to over, at nemas dvoji poplatky…

          0 0
          • kejmi  

            když to pošlu jako „gift“ a částku 2000 zlotých odešlu, tak jemu by mělo dorazit celých 2000 a u me se serve ten poplatek? funguje to takhle? (nechci se s nim pak handrkovat, ze mi to neposle, ze mu prislo o 1 zloty min :)

            0 0
    • kejmi  

      tak mi odepsal… moc z toho chytrej nejsem:(

      Witam

      Ja nie mam konta na Paypal, ma mój kolega to mo¿na na jego konto ale jet prowizja 4.5% i kurs Euro oko³o 5% , to bêdzie wiecej ok 9.5% sumy zakupu.

      Mo¿e byæ wp³ata na moje konto bankowe W Polsce Bank Credit Agricole, zapytaj czy dasz radê wys³aæ przelew w Z³otych do tego banku.

      pzdr

      0 0
      • goofy  

        Muzes to poslat jeho kamosovi na paypal, ale je tam provize 4,5% + kurs euro 5%, cili bys mel poslat o 9,5% vice. Nebo mu muzes poslat penize na konto v bance, kde ma ucet, ale na ucet prijima jenom ve Zlotych, cili bys to musel poslat tak, at mu to dorazi ve Zlotych, coz si mas zjistit.

        0 0
        • kejmi  

          jsem trochu nerozumnel te posledni vete. Takze vyreseno. mBanka umí poslat zlotý a poplatek bude 220Kč, což se dá zkousnout…

          0 0
    • maajkee  

      Tak nakonec bude rám od pšonka? To jsou věci :)

      0 0
    • Tehu  

      Ahoj, zeptám se lze nějak bezplatně poslat, vložit Eura, která mám v hotovosti na účet obchodníka v Polsku? Díky za tip

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.