• Rudyshy

    Cau,

    v poslednej dobe ma dost nasrali kurzy bank pri platbe na internetu pokial to boli male platby tak rozidel nebol nijak velky ale ked sa to nabali a za rok nakupite za viac ako 5000Eciek tak to uz rozdiel je.

    ucet asi vedeny v CZK

    primarna sluzba:

    Mate niekto prehlad o bankovych sluzbach u koho si zalozit ucet preve urcenych prave k platbam po internetu EUR a $

    je lepsie pouzivat kontokorent kartu alebo kreditnu.

    sekundarna sluzba:

    Sepa platby do zahranici

    dik

    0 0
    • krabica  

      Revolut

      0 0
      • Rudyshy  

        na tohle jsem koukal uz v minulosti ale porad neberou v CZK ale dle internetu tomu porad neni jinak.

        0 0
    • volyn  

      Ahoj,

      dost zalezi na tom jestli jses ochotny ztracet cas s administrativou pro kazdou usetrenou Kc. 5000eur zas tak moc neni.

      Muzes hledat banku co ti da bankovni ucty v EUR a USD, ale taky musi nabizet kartu k temto uctum, jinak ti bude na zahranicnich eshopech casto k nicemu. Otazka je kolik bude stat vedeni a pod jakym kurzem.

      SEPA platby tez neco stoji, nekteri maji fix, nekteri procenta z castky. Pokud delas 3 objednavky po 1666 EUR, tak asi fix par desitek Korun ti bude ukradeny. Ale zase neni jasne, jetli cilove eshopy takove platby podporuji.

      Ja osobne jsem stal pred podobnym rozhodnutim a vzal jsem si kreditku od MBANK. Aktualne maji prevodni kurz EUR o 2.3% horsi nez napriklad top smenarna www.exchange.cz, ale zase maji cashback 2% za nakupy na eshopech a vedeni karty zdarma, pokud zaplatis 1500Kc mesicne. To uz pak nema smysl resit nejakou administrativu kolem special uctu. Bezurocna 24–45 dni, podle toho v jake casti mesice udelas transakci. 2% dostanes i za domaci transakce.

      Karty podporuje 99% eshopu.

      Takovych cashback karet bude na trhu spousta

      0 0
      • Rudyshy  

        nejak jsem nenasel ze by jejich kreditka pouzivala jiny kurzovy listek nez ten co maj standartne a ten je s pomedzi bank pomalu nejhorsi. (mam u nich ucet ale jen debetni kartu)

        a pokud se bavime o porovnani s exchange tak ke dnesnimu dnu je to temer .6czk na kazdem euru.

        0 0
        • volyn  

          0.6 / 26 = 2.3% – 2% cashback = 0.3% oproti exchange. To je na 5000EUR cca 15EUR rozdil. Jenze exchange kurz ti zadna banka neda. To co jsem popsal je smozrejme jen jedna varianta. Problem je ten, ze banky meni pravidla za chodu, tedy ve finale kvuli usetrenym pravdepodobne par set korunam rocne budes jenom tajtrdlikovat a hledat porad nejlepsi variantu,coz stoji zbytecny cas.

          0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • milan.v  

      Kontokorent karta, co to jako je? :-o

      0 0
    • Palo TT  

      Pokial mas primarny ucet v CZK a platis v EUR, konverzii sa nevyhnes, to asi vies :) a co je najvyhodnejsie ti veru neporadim.

      Ak pri platbe kartou dochadza ku konverzii, treba si dat pozor, akym kurzom sa to realizuje. Mozno to nenajdes uvedene ani v sadzobnikoch poplatkov, ale len v obchodnych podmienkach ku platobnym kartam. Pouzivaju sa aj upravene kurzy kartovych spolocnosti.

      Pravidla byvaju divoke. Napr. odpoved na tretiu otazku tu:

      https://www.mbank.cz/…kartach.html

      Pri konverziach pozor aj na paypal hajzlikov.

      https://www.mtbiker.sk/…1277634.html#…

      Ak hladas ucet aj s kartou v EUR zadarmo skus toto:

      https://next.n26.com/en-eu/

      Snad im to este chvilu vydrzi. Rovnako dobry bol aj Zuno, ale uz skoncil…

      Vyhoda je aj, ze pri platbe v inej mene ako EUR (napr. USD) sa pouziva priamo kurz kartovej spolocnosti bez percent navyse.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Co zkusit účet někde venku?

      0 0
    • KoudakT  

      Mně se na tohle vyplatil účet v AirBank, kde ti dají bezplatně kartu k účtu, který máš vedený v eurech a pak si na něho, jednou za čas, koupit eura. Pokud bys chtěl, umím i ty eura, ale spíš přes SZ. Napojíš to i na PayPal, aby si to bralo eura. 5000 EUR není až tak málo. To jsi za rok mohl přijít, podle banky, tak o 3–5 tis. CZK a IMHO bys je uměl využít i líp.

      0 0
    • mrozu  

      Používám RB eKonto komplet, mám EUR, USD a GBP účty, jdou i další měny, vkládám normálně v hotovosti na pobočce. Při placení se pak odečítá primárně ze zůstatku na účtu dané měny, případný doplatek se dopočítá podle kursu. Ke všem účtům dohromady je jen jedna karta. SEPA zadarmo jedna příchozí a jedna odchozí v měsíci. Platí se ale cca kilo za vedení účtu, dokud nedoporučíš 2 další lidi.

      0 0
    • krabica  

      V zahraničí platím kreditkou a 22.12. to bylo s kurzem 26,3 Kč za Euro, to mi nepřijde moc zlé. Protože nemám žádný příjem v eurech, tak se mi eurový účet nevyplatí.

      0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Delkim  

        Dneska není problém mít v podstatě zadarmo kartu na eura i dolary.

        Ideálně VISA prepaid card, je to otázka týdne, kartu pak dobíjíš nějakou kryptoměnou a vše je v podstatě online.

        Zaplatíš/vybereš a během vteřiny v mobilu informace o kurzu, částce, atd…

        Asi nejsnazší i nejlevnější cesta pro platby v eurech nebo dolarech.

        Doporučuji. Osobně používám.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Mam equauauauau a paralelne s uctwm v kcz mam i usd a eur. Kdyz mi dojde pruchozi platba jako vratka z platby kartou a je to v usd nebo eur jde to automaticky na sparovany ucet. Prevedeni je pak v IB otazkou par kliku, poplatky a kurzy si nepamatujju.

      0 0
    • Ricci  

      To je dan za to, ze sa Ceska republika doteraz uspesne vyhyba zavedeniu Eura :-)

      0 0
    • VladexAndroid  

      mám jeden problém s platbou na internetu (nechci zakládat nové vlákno-napíšu to tady). na jednom eshopu jsem si objednal komponenty. normálně platím vždy převodem. ale tento eshop nabízel pouze dobírku a online platbu gopay. problém je ten, že po zaplacení online se mi částka z mého účtu odečetla i včetně poplatku, ale na účet eshopu se nic nepřipsalo (eshop jsem již kontaktoval a ti mi to potvrdili). Psalo to že platba byla zrušena. Podal jsem reklamaci u banky(FIO) a řešil jsem to i s gopay, ale zatím se nemají k vrácení peněz. budu moc rád za vaše nápady jak dál.

      0 0
      • kubad  

        čekat na vyřešení reklamace nějaký den to může trvat

        0 0
      • scota  

        Podle vlastní zkušenosti ti mohu říct že reklamace platby u FIO banky může trvat velmi dlouho, protože podle na to mají až 180 dnů. Jednalo se ale o platbu kartou.

        0 0
      • AussigBiker  

        To ti asi nejlpi reknou ve Fio, nebo si prostuduj jejich podminky.

        Me se ted na nejakejch eshopech stalo, ze mi pri placeni vubec nevzaly debetku, musel jsem pouzit kreditku. Doted jsem na tyhle platby pouzival kreditku, takze se mi toto stalo poprvy. To by mozna mohl byt i duvod, proc neprobehla platba? Tezko rict…

        0 0
      • Palo TT  

        Pokial platba je v stave rezervacie a nebude do 1–2 dni zuctovana (co asi nebude, pokial obchodnik tvrdi, ze operacia neprebehla), tak sa potom takato rezervacia casom sama zrusi (cca. 10 dni??) a peniaze budu spat na ucte.

        0 0
        • VladexAndroid  

          dověděl jsem se že ta platba přišla na úplně jiný účet, vůbec nechápu jak se to mohlo stát. hned po dokončení objednávky na eshopu naskočila stránka gopay a tam jsem jen vyplnil svoje údaje a jen jsem potvrdil tu částku. na netu jsem našel že ten účet na který to přišlo patří regiojet, a já tam nikdy nic neposílal :D záhada. byla to moje první i poslední online platba :D příště si radši připlatím za normální převod

          0 0
          • AussigBiker  

            Hustý :-)

            0 0
            • Barak  

              To musi byt chyba mezi zidli a klavesnici.

              0 0
              • AussigBiker  

                Nevim, no. Nejpravdepodobnejsi je preklep. Ale treba PayU / CSOB plaba – to te navede samo a cislo uctu a variabilni symbol a tak nezadavas.

                Ale stejne sazim na preklep :)

                0 0
                • Barak  

                  Tezko rict. Ale pokud vim, v ramci jedne banky se čísla uctu negeneruji tak, aby existovaly dva ucty lisici se jen v jednom cisle.

                  0 0
                • VladexAndroid  

                  jak to mohl být překlep když jsem zadával JEN svoje údaje-jejich údaje(o platbě) byly automaticky generovány po dokončení objednávky

                  0 0
      • AlzbetaKunova  

        podle mě se pro placení na internetu vyplatí používat kartu https://mallpay.cz/karta protože vlatními peněti platíte za zboží až ho máte fyzicky v ruce, takže v případě jako je tento byste nepřišel o své peníze :/

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.