Pujdou MTB packy razeni pro silnicni presmykac?

11 nepřečtených
  • Koas

    Zdravim,

     

    jiz nejakou dobu skladam tandem a uz jsem temer ve finale, nicmene se vyskytl jeden problem: Tandem ma byt neco mezi MTB a crossem, avsak k ramu jsem ne uplne chtene dostal silnicni kliky Truvativ Elita (trojtac 53–39–30). Uz vsak mam davno prichystany presmyk Sram X.7 a radici packy Sram X.5 – a to dohromady moc nejde :-( (i tak jsem to zkousel ale seridit to vazne nejde).. Takze ted premyslim co s tim a zatim mi jako cesta nejmensiho odporu vychazi „zahodit“ stavajici presmykac a poridit nejaky silnicni (neco jako Ultegra ci tak neco) – avsak vubec netusim jestli si ten silnicni presmyk bude rozumet s MTB packama.. Uvitam tedy jakekoliv postrehy ohledne onoho :-) (pripadne kdyby mel nekdo nejaky jiny napad co s tim, taky uvitam).. Dik moc.

     

    kliky Truvativ Elita

    soucasny presmykac Sram X.7

    navrhovany presmykac Shimano Ultegra

     

    Jo, a taky me este napadlo – bude si ten Ultegra presmyk vubec v poho rozumet s MTB 9ti rychlostni kazetou a retezem? Fakt tedka vubec nevim co s tim, menit kliky je docela problem a navic by se mi ty prevodniky na muj styl jizdy docela i hodily..

    0 0
    • romachain  

      Další tandem do Brna! nahoď nějakou fotku!

      Jinak k tvému problému: pokud já vím, tak všechny, ale úplně všechny přesmykače shimano i sram mají stejnej převodovej poměr mezi chodem lanka a chodem na přesmykači. Takže se nabízí otázka, jakej mají ty kliky rozestup mezi převodníkama. Pokud stejnej jako MTB, tak potom jde jen o tvar vodítka přesmykače. Tedy vybrat přesmykač pro tvoje kliky a s páčkama by si měl rozumět. S kazetou už by problém neměl být vůbec žádnej s jakýmkoliv 9sp přesmykačem. Snad jsem to popsal srozumitelně, kdyžtak se ptej co ještě ti není jasný, popř. změř rozteč mezi těma převodníkama ať víme na čem jsi.

      0 0
      • Koas  

        No nevim jestli uplne dalsi tandem do Brna, jsem stale ten stejny :-) (akorat jsem nabral „lehke“ zpozdeni)..

        No, jinak k tomu presmykaci: nejsem si prave uplne jist jestli ty MTB packy zvladnou i ten silnicni presmykac, trosku me na tom desi mj. „Features: DUAL SIS front index shifting“.. Sice vubec nevim co to je, ale moc klidu mi to nedava :-) A co se tyce kazety, tak ta je sice 9sp ale ty silnicni presmyky jsou 10sp – takze si tou kompatibilitou opet moc jisty nejsem.. Jinak roztec mezi prevodnikama jeste zmerim behem dne, ale moc nevim esi to necemu pomuze, protoze soucasny MTB presmykac si s tema klikama proste nerozumi a novej silnicni presmykac si s nima rozumet samozrejme bude (a ja jen doufam ze ne jen s nima ale i se zbytkem jako kazeta, retez a packy) :-)

        0 0
        • romachain  

          kazeta a řetěz z toho vůbec neměj obavu a páčky záleží jen a jenom na tom rozchodu těch převodníků, tipuju že to pojede. „lehke“ zpoždění:-) já jsem poprvé uvažoval o stavbě tandemu před cca pěti šesti lety, shromažďovat díly jsem začal před čtvrt rokem, 20.7. má být rám a pak už to pojede…

          0 0
          • Koas  

            No tak jsem stejne v riti (co se tyce tech klik) pac pro silnicni trojtac jsou vsecky presmykace jen do velikosti ramove trubky 31,8 a ja mam samozrejme 34,9 (pro tu jsou presmykace jen na dvojtac). Takze rezignuji a nejspis vymenim ty kliky teda no :-(

            A jen tak mimo – taky jsem cekal na ram s nadsenim, a ze az bude tak to „povali“ a za par dnu nemam co delat (jakoze co se tyce stavby – tedy ze bude hotovo a budu moct vesele slapnout do pedalu).. No uz mam ram skoro 3 tydny (i ten jsem cekal o nekolik tydnu driv) a stale nejsem v cili.. :-) Furt naky problemy a tak, ale ted uz snad jen ty kliky, jinak uz je vsecko namontovany.. Tak teda preju at ses na tom o poznani lip! ;-)

            0 0
            • romachain  

              Ja jsem skálopevně přesvědčenej, že ten den co budu mít rám tak do večera to pojede. Co máš za rám? A jaký problémy? Povídej, pošli fotky…

              0 0
              • Koas  

                Cau, kdyztak jsem ti napsal mejla, tak ho dyztak casem zkoukni.. Jinak ram mam hlinikovej Bares, akorat jsem udelal asi chybu a nevzal „seriovou verzi“ ale vymyslel jsem si par specifickejch veci.. A prave u nich se obcas objevil najek ten problemek.. Asi nejvtipnejsi bylo ze jsem poridil zadni naboj na DH od Novatecu, pevna 12 mm osa 150 mm siroka, a nejak jsme si nerozumeli ohledne toho prumeru, tak jsem dostal zadni stavbu v poradku sirokou na 150 mm (misto klasickych 135) ale na beznou 10 mm osu :-) Tak musela pomoct freza, nastesti tam bylo materialu fakt dost, tak ty 2 mm nijak nechybeji :-) Pak treba ze mi pan Bares zapomnel udelat navarky na zadni V brzdu pro spolujezdce (pak mi je sice dodelal, ale zas neudelal navarky na bovden – bez cehoz se teda da zit, ale vypadalo by to s nima lip) :-) Predni sedlovka muze zajet do ramu jenom po misto kde tu trubku krizi ta pomocna trubka, takze je sedlo pak moc vysoko (mam velkej zdvih vidlice tak i tam pomocna trubka je vys) a musim bud nejak vybrousit vnitrek toho spoje nebo fiknout sedlovku s tim, ze pak vpredu bude hafo malej rozsah vysky sedla (a ne vzdy ridim jenom ja).. Pak mi skrtal vzadu brzdovy kotouc o ram. No a ted to s tema klikama (pan Bares mi stale skalopevne tvrdi, ze oni ty silnicni 53–39–30 kliky bezne radi Deore presmykem, me to proste nejde, voditku ten nejvetsi prevodnik proste zavazi. Do toho se mi ztratil balik s riditkama, ktery jsem kupoval az na posledni chvili podle ramu a tak.. Takze nic zasadniho, ale doufal jsem v hladsi prubeh :-)

                0 0
                • romachain  

                  Já čekám každým dnem že už budu mít ten svůj rám. Taky jsem si ho objednával se spoustou připomínek, tak jsem zvědavej, jak to dopadne. Pevně věřím, že všechno bude tak, jak jsem si vymyslel. Nebude to ale Bareš, nýbrž Mielec, zadával jsem to v ASP.

                  0 0
            • Stancek  

              A co smyk delanej na objimku a dokoupit objimku potrebnyho prumeru?

              0 0
              • Koas  

                No nevim jestli by to treba nejak na krev neslo, ale podle Shimano dokumentu se ta 34,9 objimka da pouzit jen pro dvojtac, kdezto 31,8 na oboje.. Nevim, mozna by to pouzitelny bylo a maj to tam jenom „pro jistotu“, ale nemam cas a uz ani naladu nejak experimentovat, proste vratim kliky, poridit klasicky crossovy a bude klid. Snad :-)

                0 0
                • raf007  

                  Ahoj. jen me zaujaly ty kliky. na fotce to vypada na Hollow tech II, tedy integrovana osa. To jsi sehnal nejake tendemove? nebo jak mas vyresenou druhou kliku na leve strane?

                   
                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.