Chrastění řetězu o přesmyk

9 nepřečtených
  • DBgirl

    Ahoj, stala se mi nemilá věc. Po těžším terénu mi začal drhnout řetěz o přesmyk. Nejlehčí převod. Tenhle zvuk nesnáším. Na kole snesu ledasco, ale řetězu o smyk NE.

    Tak že jsem pootočila levým ,šroubem, na řidítkách. Bohužel, nevím, proč ( nikdy se mi to nestalo, mám nové kolo ) se mi rozhodilo řazení. Chrastí už víc převodu. Navíc levá spodní páčka jde velmi těžce zmáčknout.

    Nevíme, čím to ? V pondělí musím dojet do servisu, na kole, snad to půjde bez toho, aniž bych něco poničila ? Na mém předchozím kole se to nikdy nestalo, že bych řazení přetáhla (?). Řazení ( 2×10 ), je stejně, řetěz, kazeta vše je nové.

    Děkuji

    0 0
    • Val  

      zkus ted tocit tim sroubkem na druhou stranu jestli se to nezlepsi, pak jsou jeste sroubky na presmykaci tema se da take tocit a az to pak na zadech odtahnes do servisu, tak jim rekni at tu zbytecnost vyhodi a daji ti tam jednoplacku

      0 0
    • Vilém  

      Prodej to a kup jiny.

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Jak rikas Vildo,Lucce kellys tak perfektne vyhovoval az koupila tohle a zase problemy. Lucie nejeb do kola kdyz to neumis a sver kolo do pece odbornika predejdes vetsim problemum.

        0 0
    • novas752  

      Drhnutí řetězu o klec na malý placce se řeší spodnim dorazovym šroubkem (bývá u něj napsáno L nebo Low) a případně korekcí výšky přesmykače nad převodníkama a pokud je na objímce, tak natočenim přesmykače okolo sedlové trubky rovnoběžně s převodníkama. Případně ohnutim klece sikovkama. :D

      Předepnutim lanka tim točítkem na řadící páčce se ladí velká a když je tak prostřední placka. A pak se na to dotáhne horní doraz aby přesmykač při řazení nešel přes tu indexovanou polohu velký placky.

      0 0
      • DBgirl  

        Teď to drhne jak na těžkém převodu (obě přehazovačky ) tak na lehkém vepředu zhruba od poloviny dolu-lehke převody. Jsem z toho v háji, už na to nikdy nehrabu. Nejhorší je páčka řazení vlevo dole, sotva jde zmáčknout.

        0 0
        • Mereck  

          Máš prostě přetažený (moc utažený) lanko presmykače, ne? Povol ho.

          Nejlepší ale bude servis, jak už radili kluci nahoře.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce