• RomanF

    Cau borci, rozhodl jsem se trochu podporit me treninkove snazeni i vyzivou. Par lidi tady chvalilo protejny http://4fitness.cz/…pc-80-p-105/ bez chemickych ochucovadel a tak ze je vyzkousim. Po nasypani prasku do vody a jeho napiti jsem se malem poblil. :-) a ted premyslim jak udelat napoj aspon trochu pozivatelny. Mate nejake oblibene recepty na pripravu? Dik za kazdy napad.

    0 1
    • X-biker  

      Chtěl si šetřit, koupil sis čistou surovinu tak si to užij :-D pokud to chceš pít tak mě napadá kakao, ale sou to samé cukry. Čistý je spíše vhodný do buchet, kaší, které dochutíš marmeládou, ovocem atd…

      0 0
    • Breakpain  

      Z tohodle? :) … kup si kolagen nebo čisté BCAA v prášku ;) …

      0 0
      • RomanF  

        Ciste bcaa mam taky. Ty proteiny jsem nebral kvuli cene ale prave proto ze jsou ciste a bez chemie. Jen s tou chuti jsem nepocital ze to bude takovy mazec. :-) Na baleni je napsana jako jedna z vyhod prave chut. :-D

        0 0
        • Breakpain  

          A máš to BCAA v prášku do 4fitness? To mi teda přijde jako větší hnus chuťově :) … to BCAA se dá docela …

          Každopádně – prodávají takové ochucovací tabletky …dáš do shakeru trochu vody, rozpustíš ji a pak nasypeš protein s mlékem/vodou … chuť mňam a cenově jsi pořád nízko. Ovšem jaká „chemie“ je v tabletkách, to jsem nezkoumal – já to chtěl prostě jen zkusit.

          IMHO s kakaem (holandského typu, Granko …) si nepomůžeš ;) … zkoušel jsem …

          0 0
          • RomanF  

            Jj prave tyto bcaa mam. Davam je do napoje na cestu do druhe flasky protoze pisou ze se nemaji brat na zacatku treninku. Udajne obsazeny leucin muze zpusobit hypoglykemii a snizit pocatecni vykon. Druha flaska mi prave vychazi od 1,5 az 2 hodiny jizdy. Docela zmeni chut napoje ale celkem to jde. Samotne ve vode souhlasim ze jsou hnusne. Tabletky se teprve chystam vyzkouset.

            0 0
            • Breakpain  

              Hypoglykemii jo … tak to to vyzkouším před tréninkem důkladněji. Mně skoro přišlo, že to způsobuje hyperglykémii … ale moc jsem to netestoval.

              0 0
          • mr.ricardo  

            Jo, ty neochuceny bcaa jsou fakt ekl a smrdej jak nohy. Jediny schudny reseni jsem nasel, michat to s jablecnym dzusem.

            0 0
    • JDF  

      Mě celkem chutná tenhle:

      https://proteiny.heureka.cz/…-bio-1000-g/

      Jestli máš rád experimenty s odpornými chutěmi, doporučuju ještě zkusit ashwagandha (indický ženšen), to je teprve maso… :D Přebít chuť a hlavně specifický odér je skoro nemožné. :)

      0 0
    • Yura  

      Ty vole ty hééérečko vzdyt to ciste CFMko ma neutralni chut. Tak si tam dej kakajo a 5 lzic cukru vole..

      0 0
      • Luke96  

        No už mám od nich druhou várku (vždy 2 balení), ta první mi naprosto vyhovala svoji, jak píšeš, neutrální chutí. Dost mě překvapilo, že ta druhá várka chutná o dost jinak – hůř, taková divná pachuť. I tak je to pořád lepší než ty oslazený za dvojnásobnou cenu.

        0 0
    • mr.antik  

      Ucpat si nos, tohle nás učili už v mateřský školce

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já ho taky koupil a po prvním napití jsem taky myslel, že se dobleju. Ale překvapilo mě to, jak to funguje, neskutečná změna regenerace. Každopádně jsem si na chuť zvykl. Jednou jsem to přidal do banánovýho koktejlu, tak zkus třeba taky. Teď jsem objednal ten protein s banánovou příchutí, tak jsem zvedavej. Když bude taky hnusnej, ta vezmu zas ten čistej.

      0 0
      • Yura  

        " Ale překvapilo mě to, jak to funguje" No tak jestli si mel nedostatek bilkovin ve strave, tak co te prekvapuje? Fakt, ze telo potrebuje pro regeneraci svalu bilkoviny? Ou Maj Gáád…

        0 0
        • jonti  

          Kdyz to tak dobre funguje, tak bych se spis zamyslel nad stravou, co ma bezne. Nejspis bude docela spatna a krome proteinu tam toho bude chybet vic.

          Na druhou stranu je ale super, ze ma moznost se zlepsit.

          0 0
          • Yura  

            Tak vetsina lidi to tak ma. I doktor ti rekne do xichtu ze na strave nezalezi, tak proc by mel byt rozdil mezi steakem s bramborama zeleninou a rohlikem s pastikou…

            0 0
          • Smazaný účet  

            Na oba, Nemyslím si že bych jedl nějak špatně, na jídle fakt nešetřím a vařím si hodně sám. Kdybych nepoznal rozdíl, proč bych to pak vlastně měl kupovat?

            0 0
            • Yura  

              Ty ses jak ty ucha co si koupi multivitamin. Po tydnu uzivani reknou, ze na to serou, ze nepoznali rozdil.. Co jako cekas od proteinu z mlecne syrovatky? Efekt jako kdyby si bral anabolika nebo co? syrovatkovej proteinak neni nic jineho nez lehce stravitelny zdroj bilkovin. Proto je efektivnejsi si dat proteinak po treningu a ne rovnou steak. Protoze doba od snezeni toho steaku,straveni a vstrebani aminokyselin do krve trva minimalne 3 hodiny. U takoveho hydrolyzatu syrovatky to je otazka 10 minut. Pro sportovce(kteri se snazi vyuzit kazde malickosti, aby se zlepsovali) je takovej 3 hodinovej rozdil docela znatelnej… Dalsi vec je, ze tak nezatezujes traveni, protoze traveni masa vyzaduje od tela docela hodne prace. Hydrolyzat nevyzaduje defakto zadnou namahu pro telo… Takze proteinak jako takovej od toho bych zadnej zazrak necekal…

              0 0
              • OstravakTu  

                Asi tak. Muzes sezrat masa kolik chces,ale telo to nenatravi vse a vezme si stejne jen tolik,kolik potrebuje. Protein je lehce stravitelna polozka a nezatezujes trav.system. Proto se chlasta tak do pul hodky od treningu,kdy je telo hladove a po vykonu.

                0 0
    • Radovan84  

      A co třeba trochu nějakého domácího syrupu?Nezkou­šel si?

      Jinak já dlouho používám tohle:

      https://www.kupkolo.cz/…lada_z95986/?…

      0 0
      • RomanF  

        A rakovinutvorny aspartam a ostatni chemie ti nevadi? Kdyz ctu co vsechno to obsahuje tak radeji ciste protejny a bcaa s hnusnou chuti. Tohle bych do sebe necpal a dlouhodobe uz vubec ne.

        0 0
        • Radovan84  

          No vidíš… a žiju :-)

          Moje životospráva není určitě ideální a myslím že tyhle proteiny mě pod kytky určitě nepošlou.To mě tam spíš pošle práce na tři směny, cigára a chlast :-)

          Omlouvám se.Nechtěl sem ti doporučit nějakou sračku a chemii.Nevěděl sem že je to až tak zlé. Nicméně teď mě dochazí a tak kdyby tady někdo měl odkaž na něco „zdravého“ a ochuceného budu rád.

          0 0
          • RomanF  

            V pohode, vzdy si prectu slozeni a je mi z toho co tam vyrobci sypou jeste vic blbe jak z tech neochucenych proteinu. :-D Chutove dobry pripravek bez chemie asi tezko najdes. Skoda ze se proteiny nemaji davat do mleka. To bych udelal ovocny koktejl a prasknul to do toho. S vodou je to horsi.

            0 0
            • ms82  

              Jako prvni proteinak jsem koupil I Love Bio Protein a chutna mi. Zkousel jsem do toho sypat i cisty kakaovy prasek nebo pridavat kokosovy, ktery jsem mel jeste doma, ale nepotrebuji to. Cisty je v pohode.

              0 0
              • Yura  

                Tak ti si masti kapsu. 1,4kg za 1400 no ty pičo. :) Neprestane me udivovat, jak jsou lidi schopni vyhazovat penize..

                0 0
                • ms82  

                  S jinym zkusenost nemam, neznamena to, ze nebudou taky prijatelne. Penize se daji setrit ruzne a na ruznych vecech. Mne se tenhle libil, tudiz jsem si ho na vyzkouseni koupil. Jelikoz to do sebe nesypu horem dolem, nepolozi me to.

                  0 0
                  • Yura  

                    I ty opravdu kvalitni znacky, ktery se snazi dochucovat prirodnima vecma apod.. Stoji stejne, ale toho proteinu je o 1kg vic.. Pak mas kvalitni cistou surovinu jako u 4fitness a ta stoji u te 90tky ( dle meho nazoru nekoupis u nas lepsi syrovatkovej protein) 450kc 1kg.. Jestli si troufam rict, ze se v necem vyznam, tak jsou to doplnky stravy a poznat dobrej pomer kvalita/monzstvi/ce­na a tohle je tezky vyhazovani penez..

                    0 0
                    • Yura  

                      lol ted na ten tvuj protein hledim poradne

                      „20% native whey protein, 80% micellar casein“

                      Tak to je gol. 20% syrovatka a zbytekl levnej kasein LOL

                      Proste klasicka zlodejina jako herbalife apod.. Klientela z 99% lidi, kteri se v tom absolutne nevyznaji. Tohle si vzivote sportovec kterej ma aspon nejake zakladni znalosti v oblasti doplnku nekoupi…

                      0 0
                      • Luke96  

                        Tohle je jen polovina složení. Druhá polovina je syrovátka. tzn kasein mi vychází 40% objemu. I tak je to dost.

                        0 0
                • mr.ricardo  

                  No ale zase je k tomu sejkr zdarma …

                  0 0
                • OstravakTu  

                  Asi tak. Cim zvucnejsi jmeno,tim vic blbu si to koupi :)

                  0 0
                  • Breakpain  

                    No … na tom je ale založený „funkční“ marketing osobně a funguje :D

                    0 0
          • Yura  

            Me vzdycky udivuje, kdyz maji lidi komentare ohledne chuti doplnku. To je fakt takovej problem neco exnout ikdyz to nechutna jako vanilkovej sejk z mekdonalda? Jinak jak pises umela sladidla bych neresil jestli na zdravi seres obecne..

            0 0
            • krabica  

              Jj, prostě exnout a neřešit. Jako pivo to nikdy chutnat nebude, takže není o čem… :-)

              0 0
    • vitzero  

      Doporučuji vzít zralejší banán, ******* do mysky s proteinem. Bez vody, jen tak. Rozmixuješ lžičkou, je z toho krásná kaše a chutná, někdy tam dám skořici, někdy kakao, někdy špetku soli, když jsem hodně vypotil. Nebo když mám větší energetickej deficit, tak tam dám ještě půl nebo celý zralý avokádo nebo místo toho 2–3 lžičky kokosovýho tuku.

      0 0
    • Pedro404  

      Nevim jak chutná todle, ale horší jak hráškovej+rejžovej to snad nebude:) Základ je to pořádně rozředit.

      0 0
    • jerry.01  

      jen tak pro zajímavost, nemáte někdo srovnání tohohle neochucenýho proteinu a konopnýho (kterej je podle mě celkem hnus:)? v poslední době testuju ten konopný, názory na to se dost liší, jestli je o tolik „horší“ než mnohem víc rozšířenej syrovátkovej, je tam o něco míň bílkovin, ale má zas nějaký další výhody, nicméně nedokážu posoudit rozdíl, tak mi jde spíš o chuť :D ráno to třeba pořádně nejsem schopnej do sebe kopnout, je to boj…

      0 0
      • ms82  

        Konopny davam do ovesne kase, ten bych asi samotny nezvladl. Ale ten cisty (co jsem psal vyse), je jako napoj v pohode.

        0 0
      • Yura  

        Jake nazory se na co lisi? Nejlepsi vyuzitelnost ma bez debat syrovatka. Stravitelnost nebo slozeni aminokyselin se taky vubec neda srovnavat. Jo je to hroznej trend vymyslet picoviny a nebo byt vegan a pod.. Ale zatim jeste z Marsu nic lepsiho nez syrovatkovej izolat nespadl..

        0 0
        • Pedro404  

          Strašnej trend, nechtít zbytečně ubližovat zvířatům, ty lidi sou dneska fakt debilové.

          BTW, máš něco proti rejžovýmu s hrachovym? Co sem pochopil, tak aminokyseliny to má mít komplet, je tam eště nějakej jinej faktor?

          0 0
          • Yura  

            Mizerna stravitelnost? Vetsina lidi po tom prdi jak plynarna? Co myslis, proc je asi syrovatka nejpouzivanejsi jako proteinovej doplnek( dokonce nejpouzivanejsi doplnek stravy vubec) u vsech sportu/sportovcu..

            0 0
            • Pedro404  

              Myslel sem, že proto, že ta rejže s hráškem je ultra hnusná a dražší.

              A co sem tak na netu vysledoval, tak lidi prdí i po syrovátkovym.

              0 0
              • Delkim  

                iříčin může být celá řada, každý je jiný a snáší rozdílně něco jiného a jiné množství

                0 0
              • Yura  

                Prdi po nekvalitnim proteinaku, kde je plno laktozy. Cistej kvalitni 90% syrovatkovej izolat nebo hydro neverim, ze nekomu (kdo ma streva v normalnim stavu) muze delat problemy.. Syrovatka je nejpouzivanejsi, protoze je docela levna, ma mnohem lepsi spektrum aminokyselin, vic BCAA apod.. a to nejdulezitejsi vyuzitelnost je uplne jinde nez rostlinky. Davej ty rostlinne sracky misto mlika decku a uvidis co z neho vyroste(nebo spis nevyroste) za mrzaka..

                0 0
                • krabica  

                  Má smysl 90% izolát ještě doplňovat BCAA, nebo je to zbytečné?

                  0 0
                  • Yura  

                    Je to zbytecny. Jedine ze by jsi chtel fakt trenovat intenzivne a podporit regeneraci na max, ale jestli to ma byt nejaka dlouhodoba zalezitost, tak dat si ten protein bohate staci. Pokreje to vsechny bilkoviny co potrebujes v tom okne po treningu.. Spis si za to zaplat saunu, masaze nebo neco podobneho. To budou lepe vyuzite penize.. :)

                    0 0
                    • krabica  

                      Tak hlavně kvůli regeneraci, už je to o dost horší než dřív… Navíc mám teď doma velkou pixlu z 4fitness, tak jí doberu a pak se uvidí. Masáž je v plánu zítra. :-)

                      0 0
            • Delkim  

              asi ještě nezkusili sušené vaječné bílky, to frčelo v 90. letech :)

              tam jsi ještě odpoledne poznal, kde přesně sis dopoledne prdnul :))))))

              0 0
          • Madtomas  

            Jo je – stravitelnost, vyuzitelnost apod…proste syrovatka nebo primo hydro je to nejlepsi co muzes koupit

            0 0
      • embi  

        Mam hraskovej a sojovej, oba neochuceny. Sojovej regulerne nedokazu pozrit. Hraskovej se zacpanym nosem zvladnu.

        0 0
    • OstravakTu  

      Vzdy jsem k tomu kupoval ty ochucovadla. Jeden pytlik na 1kg proteinu,cokolada a chut super. A na pobliti bez toho to neni,to urcite ne,ja to cpal rok. Jinak tvaroh s marmeladou a do toho protein,mliko s kakaem a proteinem.. je toho vic no.

      0 0
    • pajusb  

      Piju po jizde syrovatkovy protejn s bananem a trochou vody. Je to jako bananovy koktejl.

      Muzes si to dochutit cimkoliv. Nejlip ovocny cukr.

      0 0
    • onur  

      ja si davam tento

      https://www.bsn-supplements.com/…yntha_6_Edge

      a zatial spokojnost, chuti to celkom ok, a ziadne prdy nemam :)

      …popripadne neaka kritika od profikov na zlozenie?

      0 0
      • Delkim  

        k tomu samozřejmě nelze nic dodat, mají tam napsáno The best-tasting protein powder a to by tam nenapsali, kdyby to nebyla pravda, ne? :)))))

        prostě jeden z tisíců proteinů na trhu

        0 0
        • onur  

          hehe, ale nekupoval som to kvoli tomu, ani som nevedel ze je best-tasting :D

          0 0
          • Yura  

            Tak syntha je dobrota to jo.. Je to idealni protein misto jidla. Pro rychle straveni po treningu spis jen syrovatkovej..

            0 0
    • plevka  

      zrovna tento protein mi chutná jen tak, narozdíl od rýžového, který jsem zkoušel, ale tam byla taková pachuť, že jsem to nezvládal a raději jej daroval :D jinak mám ještě ozkoušený sojový a konopný, ta chuť taky žádná sláva, ale dá se to. Od té doby, co jsem ale zkusil ten syrovátkový, tak už jiný nechci :)

      A jinak doporučuji rozmixovat s banánem a vodou..

      0 0
    • OstravakTu  

      Zeptejte se nejakeho profika,co tomu rozumi,ne borce,co se zivi prodejem techto veci a bude vam chtit prodat vsemozne drahe doplnky. Pokud nejste na vrcholove pozici a fitnes pro vas neni top,staci vam protein 70–80,nejlepe ale CFM uprava,nejake bcaa jako doplnek,aspon jednou denne nizkotucny tvaroh,nejlepe vecer,ptz obsahuje kasein(postupne uvolnovani bilkovin) a tohle vam bohate staci. Nekupujte predrazene sracky kvuli toho,ze bajecne chutnaji a voni,stejnou sluzbu vam udela protein o 80%levnejsi.

      0 0
      • X-biker  

        Viděl bych to hlavně dostat do sebe co nejvíc vitamínů a minerálů. Hlavně deficitní hořčík a zinek (buď citrat nebo v chelatovych vazbach at toho tělo veme co nejvíc a není z toho průjem, tyto dvě věci nebrát spolu, ale dát časový odstup).

        Pak protein ideál CFM 80–90% (už nějaký pátek beru český Prom In CFM80 a max spoko 2,25kg v akcích kolem 950Kč, občas v akci koupím MyProtein, protože vychází v akci 2,5kg kolem 750Kč, ale chuťově mi poslední dobou nesedí tak už je kašlu).

        Pak BCAA + Glutamin na regeneraci, divím se, že tu o něm nepadlo ani slovo. Do potreninkoveho koktejlu 10g Glutaminu doporučí každý.

        Nutit se do něčeho byť čistého ale​ odporného po tréninku bych fakt nedal. Po trenalu to chce si sednout a vydechnout u dobroty takže za mě 40–50g proteinu + maltodextrin (dle váhy a cílů a náročnosti treninku – 20–40g) nebo 1–2 banány + 10g Glutaminu + 5g creatinu + 500mg vit.C

        A za hoďku lehké pevné jídlo maso s přílohou a zeleninou.

        0 0
        • Yura  

          Horcik oralne je naprd. Nejefektivnejsi a nejlevnejsi je chlorid horecnaty + voda v ruznem pomeru do rozprasovace. Nastrikat na cele telo. U cyklistu hlavne nohy a chvilu masirovat. Pak nechat zaschnout a za 20 minut osprchovat. Idealni po treningu jeste pred sprchou, aby ses nemusel sprchovat 2×. :)) V USA apod je to hodne popularni pod nazvem mag(magnesium) oil. Neni to nic jineho nez chlorid horecnaty+voda.. Zinek ok, ale neprehanet to. Musi byt vyvazene z medi. Vysoke davky zinku blokuji vstrebavani medi. Med mimo jine potrebna i k tvorbe ATP, takze by si toho moc nenajel.. Idealni je zinek brat z potravy a zinek z doplnku max 10–15mg. Kreteni co berou 50–100mg vubec netusi jak si kurvi zdravi..

          0 0
          • OstravakTu  

            Tak zas takhle to neresim :))) Dam si pivko a kus masa z grilu k tomu.

            0 0
            • Yura  

              Horcik je fakt potreba doplnovat. Toho dneska do sebe dostatek beznou stravou proste nedostanes. Je jedno jestli je clovek sportovec, manager a nebo sedi na zadku a zere sracky, chlasta nebo kouri apod… Vsechno tohle horcik z tela vycerpava..

              0 0
              • Radovan84  

                Yuro měl by si doporučení na hořčík? Na 4fitness sem ho nenašel. Pouze v jiném shopu a to ve formě kapslí kde je denní dávkování 3 kapsle denně. V „sypané“ verzi sem nic nenašel.Rád bych aby sem to mohl smíchat s kolagenem jako jednu denní dávku. Dost dostávám křeče a tohle by prý mělo pomoci jako prevence. Když už jde do tuhého tak sem našel nějaké 15ml ampule ale ty jsou plné cukrů atd…

                0 0
                • vitzero  

                  Na 4fitness mají Vápník-Hořčík-Fosfor v poměru 2:1:1 – Chutná jako omítka, ale funguje.

                  0 0
                  • Yura  

                    Ten horcik z 4fitness z nejakeho toho koralu nebo co bych nedal do huby. Dal jsem to do vody a za 2 dny se to nerozpustilo… Tak tu mam toho 1kg zbytecne.. Jinak nechapu smysl doplnovat fosfor a vapnik. Toho mas ve strave az az. Tim ze to beres v takhle nesmyslne kombinaci a jeste jednou tolik vapniku co horciku blokujes vstrebavani toho horciku.. Tohle je nejlepsi pomer cena/mnozstvi/kva­lita http://www.fichema.cz/…1033034.html?…

                    Jen je problematicky skladovani a nasledny davkovani, protoze to nasava ze vzduchu vlhkost, takze je idealni si to hned rozdelit treba po 500g do petek nebo sklenic od okurek a rozpustit ve vode. Butto pouzivat jako olej na natirani na kuzu a nebo si to naredit v koncentraci jake chces a pak si jen toho koncentratu pridavat do piti co bezne pijes a behem dne upijet. Vetsi mnozstvi naraz je projimave.. 1g toho hexahydratu ma 120mg horciku jestli se nepletu.. Ono clovek to muze brat tak zhruba. Proste aby kdyz si to dam do ciste vody, tak aby to slo jen lehce citit. Takova koncentrace mam vyzkouseny, ze je idealni. Ja se napiju a je to tam citit hodne, tak uz to muze v zaludku bublat a protahnout streva. ikdyz ja potrebuju aspon 20g naraz ve 1,5l vody, aby me to protahlo…

                    0 0
                • X-biker  

                  My Protein – Magnesium citrate

                  https://m.myprotein.cz/…0530171.html?…

                  Bral jsem teď 2kg pro sebe a známé. Všichni deficit hořčíku, občas křeče, po dvou měsících všichni spokojení, žádné průjmy jako ta sračka magnosolf co jsem bral roky na tetanii.

                  Nemá to chuť je to takový bílý prach takže před spaním čajovou lžičku do pusy (5–6g cca a z toho je tuším 2g čistého Mg) a zapiju vodou a jdu spát.

                  0 0
                  • Delkim  

                    jenom malá odbočka k těm křečím – v drtivé většině to není třeba při závodech žádným deficitem minerálu/ů, ale prostě tím, že na to nemají natrénováno…

                    0 0
                    • Yura  

                      A co krece mimo sport, kdyz se protahujes v pelechu a najednou mas lytko v kreci. :D Ja kdyz sroluju chodidlo, tak dostanu krec jako prase do te slechy od palce a pomalu se to utahuje vic a vic a bolest se stupnuje. :D Tak jako tak horcik muze brat, nebo spis mel by brat kazdej. Proste to muze jenom pomoct. Zadne minisi to nema, krome prujmu, kdyz to s nim clovek prezene a i to se da brat jako pozitivum, ze se ti procisti trubky.. :) Ostatne Epsomska sul se pouziva prave pro tento ucel. :D

                      0 0
                      • Radovan84  

                        Ahoj.Diky.Jo jo…je to jak píše Jura.Nastup křeče cítím i když sval není nebo nebyl v aktivitě. Takové to tahání. Natrénováno neco je pitný režim taky a protahování před i po taky dělám.

                        Hele objednám a uvidíme. Chtěl sem se ještě zeptat na jednu věc. Bylo by dobré doplnit i Céčko.Co jsem tak vyčetl na 70kg 1 čajovou lžičku denně.Je tomu tak?Díky.

                        0 0
                        • Yura  

                          Ja se k vitaminu C vyjadrovat nebudu. Idealne by jsi mel brat vitC pouze z prirodnich zdroju a ne kyselinu askorbovou a uz vubec ne ve vetsim mnozstvi..

                          0 0
                        • X-biker  

                          Ja zas musim říct, že jsem letos zkusil zimu „sypat“ vitaminy a musím říct, že jsem byl nemocný asi 4dny naky peklo virus jinak ani rýma. A pracuju venku, zadna kancl krysa. 500mg C rano i večer, v mrazech či pocitu jak před nemoci 1000mg rano i večer. Vit C bych ladoval praškama celý rok. Kolik toho ze zeleniny a ovoce do sebe dostaneme? A kolik sníme zeleniny a ovoce denně?

                          0 0
                          • Yura  

                            Musis pochopit, ze vitc z ovoce a zeleniny neni to same jako pouha kyselina askorbova. Na tom obrazku vidis jak vypada vitamin C z ovoce a zeleniny. Je to komplex prvku, ve stredu je tyrosinase coz je v podstate enzymaticka med coz je nejdulezitejsi prvek toho celeho komplexu a pak tam mas bioflavonoidy, rutin, apod.. Kyselina askorbova je pouze obal toho komplexu. Kdyz beres ve vyssich davkach pouze ten obal askorbat, tak vycerpavas z tela ty ostatni prvky a to hlave tu med, ktera je nezbytna pro tvorbu kulagenu, coz nedostatek je defakto to same jako nedostatek vitaminu C tzn. proste se zacnes rozpadat.. Kdzbz si prestak jist uplne vit C ze zeleniny a ovoce tzn. jedl jen rohliky se salamem a k otmu kyselinu askorbovou, tak te to od symptomu deficitu vitC nezachrani.. VitC ze zeleniny a ovoce neni potreba moc. Uz jedna porce uvarenych brambor denne ti staci na to, aby ti nezacaly praskat kapilary, krvacet dasne, proste klasicke kurdeje jake byly driv bezne.. Kdyz k tomu pridas jeste treba kousek brokolice nebo papriky, 1 kiwi tak ses uplne ok.. Ale kdyz ti to placebo funguje a zatim nejsi sedivej a nemas popraskane zilky nikde, tak to je zatim ok.. :))

                            0 0
                            • X-biker  

                              Věřím, že šedívim věkem a geny.

                              Vím, že tabletove vitamíny tělo nevstřebává na 100% ale něco si určitě veme.

                              Brambory a batáty, okurky, jabka mám denně takže něco ze zeleniny určitě mám :-) škoda, že maso v sobě nemá vitamíny to bych deficit určitě neměl :-D

                              0 0
                              • Yura  

                                „Vím, že tabletove vitamíny tělo nevstřebává na 100% ale něco si určitě veme.“

                                Si evidentne vubec nepochopil co jsem ti napsal viz ten obrazek, ale to mas jedno no.. Jinak maso ma vitaminy a to hlavne Bcka.. Co se toho Ccka tyce, tak nejlepe je na tom u nas z dostupnych potravin cervena paprika. Tu kdouz das celou, tu velkou, tak ta ma kolem 150mg coz bohate staci. Kdyz k tomu das jeste 1 kiwi nebo rano citron do vody, tak mas vystarano..

                                0 0
                                • vik  

                                  Hele, Yuro, docela často inspiruješ, ale teď jsi docela pravdař, s tím céčkem… Koukal jsem na zdroje a literaturu, kde se taky cituje ten model vitaminu C, a je to teda všechno dost alternativa. Nic proti mnoha proudům názorů, ale zrovna ve výživě člověka je to takovej chaos a je v tom tisíc pravd, že bych byl opatrnej něco vydávat za to jediný správný. Dle všeho je to s céčkem tak, že je pro člověka důležitý, že ho musíme dodávat, že v natural formě je lepší než v synthetic a že když jíme pestře a občas, v případě potřeby (nemoc, prevence, vyšší zátěž) suplementujeme céčkem z laboratoře, že by to mohlo být o.k.:-)

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Dneska mame tu moznost, takze v pripade nemoci apod. by jsme meli suplementovat zase z prirodnich zdroju. Kde bude stacit treba 400mg z koncentratu typu camu camu, acerola nebo sipky a ne tam srat gramy kyseliny askorbove.. Coz nebude met ani zdaleka takovej efekt jako v te prirozene podobe… Vit C je proste komplikovanej, protoze se to neda synteticky jednoduse nahradit jako treba B vitaminy. U becek nevidim sebemensi problem tam dava kvalitni B komplex, nebo zinek nebo horcik apod.. Kyselina askorbova muze fungovat mensich davkach(kolem 200mg) jako antioxidant, ale nekdy nebude met efekt na telo jako prirodni Ccko. Ba naopak askorbat ve velkych davkach muze pusobit spis jako oxidant, protoze vycerpava z tela parave treba tu med.. To vidis na lidech, kteri tam serou nitrozilne stovky gramu, kdyz si mysli, ze jim to pomuze proti rakovine. Zacno use u nich projevovat vsechny ty klascike priznaky nizkeho ceruloplasminu, coz je protein, kterej umoznuje medi, aby v tele fungovala. Takze ztrata melaninu, sede vlasy, bila/nasedla pokozka co na slunku zrudne, misto opaleni, blokovani syntezy kolagenu, takze slabe cevy – aneurisma, krecaky, metlicky, hemerojdy, vrasky, klouby jdou do haje atd.. U prirodniho Ccka kterej obsahuje tyrosinase a celej ten C komplex pohani to je presne naopak. ceruloplsmin jde nahoru= biodostupnost medi jde nahoru= synteza kolagenu je lepsi, produkce melaninu je lepsi atd.. Btw neptej se zadneho doktora co to je ceruloplasmin, bude na tebe hledet jako na ufona. Ja uz to xkrat zkousel, tak si ty testy platim sam a mam klid.. :))

                                    0 0
                                    • vik  

                                      :-) A prima odpověď. Díky…

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Btw popularni je alavis pro kone. Ja muzu jeste doporucit Ostropestrec mariansky z prodejen pro kone nebo jina zviratka. Cerstva nepomleta seminka maji lepsi efekt nez uz namlety a nakapslovany nebo dokonce jako smes na caje, to je uplne na nic, protoze ucinna latka silymarin neni rozpustna ve vode, ale v tuku.. Proste vyslednej produkt pomleta semena v oleji jsou pomerem cena/ucinek uplne jinde nez klasicke kapsle,caje apod.. z lekaren..

                                        http://www.centrumkrmiv.cz/…semeno-1003/

                                        Ted je idealni doba na to si dat detox jater. Seminak jednoduse pomeleme a zamychame do oleje(aby se zamezilo oxidaci, proto neni vhodne kupovat jiz seminka jakehokoliv druhu pomleta. oxiduje to dost rychle a pak je to spis jed nez lek a taky kvuli tomu, ze ucinna latka silymarin je rozpustna v tucich, takze takova olejova kasicka je pak perfektne telem vyuzitelna..) vlastni volby(idealne olivovy, avokadovy, makadamovy apod.. Proste zadna slunecnicova sracka..) Na 100g pomletych seminek 70ml oleje. Do uzavrene sklenice do lednicky a konzumovat 1 kavovou lzicku 3× denne pred nebo po jidle jak to komu vyhovuje. Tady jsem nasel nejaka slepice pise o tom samem http://www.varimezdrave.cz/…-nase-jatra/

                                        0 0
                                    • Radovan84  

                                      Chlapi díky za tipy a užitečné rady.Ohledně toho Céčka sem nemyslel to do sebe sypat horem dolem.Spíš jen špetku do toho proteinu nebo kolagenu a né jako denní dávku ale jen po tréninku.

                                      Nakonec sem si nechal namíchat u 4fitness jako po tréninkový mix něco takového. Tak snad se neosypu nebo neposeru;-)

                                      Arginin,protein 90,kolagen, maltodextrin, HMB hydroxy methyl butyrate,asparágová kyselina,gluta­min,leucin,le­cithin,micelár­ní kasein,ornitin a Céčko.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Mixovat rychlej protein CFM 90 s kaseinem? Ty vole to si nemohl vymyslet teda horsi mix heh. Lecithin taky na co? No podle me te to leda tak prozene. Pripomina mi to tu hadickovou vyzivu pro pacienty, kde je uplne vsechno a tim padem to dotycnym proleti nedotcene druhym koncem ven heh.. Ses mel zeptat co mas dat k sobe heh..

                                        0 0
                                        • Radovan84  

                                          Aha:-)

                                          No ještě to mám v záložce tak to mohu změnit. Takže vynechat kasein?Ten popř brát až na noc?Nenapadlo mě že by se to mohlo hádat.

                                          0 0
                                          • Yura  

                                            Jestli si chces zbytecne zatezovat traveni tak si kupuj kasein no.. Je to hovadi, prezitek z dob, kdy kulturisti nemeli jinej zdroj bilkovin nez tvaroh.. Pred spanim si dej taky tu 90tku protein a prdni tam nejake tuky treba lzicku mandloveho masla nebo neco, aby jsi spomalil to vstrebavani.. ja bych vubec zadnej takovej mix nedelal. Me to prijde uplne zbytecny skoro vsechno co tam mas.. Proste si kup zvlast protein a maltodextrin. Jestli chces jeste utracet, tak glutamin a bcaa. Po kazdem treningu si to das do sejkru z kazde pixle zvlast je to otazka jedne minuty. Pak muzes brat i protein zvlast treba do testa na palacinky, nebo do kase na snidani, pred spanim bez cukru apod..

                                            0 0
                                            • Radovan84  

                                              Dobrá tedy.Udelám jak říkáš.Díky.

                                              0 0
                                            • vik  

                                              Yuro, jak tedy vlastně vidíš potréninkovej nápoj poměrově? Furt mám nějak zažito cca 70+30 (sacharidy:bíl­koviny) na 100 g., ale třeba SKY furt koketuje (krom nitrožilních suplementů:-)) s úplně otočeným poměrem post tréninkovýho nápoje, tedy cca 85+15 ve prospěch bílkovin v nápoji od CNP. Dík.

                                              0 0
                                              • Yura  

                                                Tak to ti nereknu. To si musis sam vyzkouset ten pomer. Zalezi na mnoha faktorech. Jestli chces hubnout, coz treba ti profici hubnou nonstop a nebo chces doplnit energii co si spotreboval atd.. ja bych to videl jak to psies ty a sedi to i na gramy bych rekl. 30g bilkovin a 70g cukru me prijde ok. .

                                                0 0
                                                • danis7  

                                                  Po tréninku beru syrovátkový izolát 90 s banánem. Někdy banán doma nemám, co bys doporučil přidat do syrovátky na lehké doplnění energie? Za cca půl hodiny už mám normální jídlo, takže syrovátkou s něčím jen doplním rychle energii před jídlem.

                                                  OT na 4fitness už mají hovězí kolagen. Teď jsem ho bral, protože ten vepřový se nedal pít.

                                                  0 0
                                                  • Yura  

                                                    Tak to je super, hned jdu objednat. :)) Jinak cukry po treningu s proteinem. No dej tam co ti chutna je to uplne jedno. Treba nejake gumove medvedy nebo me chutnaji treba s proteinem ty barevne sladke burizony. :D Proste nejake jednoduche cukry bez tuku, ktere ti chutnaji nebo co mas zrovna doma. Treba marmelada nebo v nejhorsim klasickej cukr. Vyjde to uplne na stejno. Pointa je v tom zvednout inzulin, aby ty svaly pekne ty cukry spolu s tema bilkovinama nasaly..

                                                    0 0
                                                  • vik  

                                                    Jo, koukal jsem, ten vepřovej byl neuvěřitelnej! Otevřela se piksla, zvedl se smradlavej obláček, pak zalovit lžící a nasypat do vody, zavřít oč, noc, nadechnout se jak v Rusku při stakanu vodky, vypít, vydechnout a bát se dalšího dne :-)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Tak to jsem asi jinej oddil, protoze ja si tim zaleju normalne rejzu se zeleninou a docela me to chutna. :)) Samotny nic moc pravda..

                                                    0 0
                                                  • vik  

                                                    I tuhle šílenou šarží? Dřív byl kolagen skoro bez chuti, pak ale prý vypadl dodavatel a dali do placu tu pekelnou věc… Tak snad teď to bude bez chuti a bez zápachu :-)

                                                    0 0
                                                  • danis7  

                                                    Je v klidu. Původně byl hovězí, potom vepřový (ten ještě šel) a naposledy vepřový Evo 2 (mega hnus), a teď čerstvě hovězí.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Jo. Fakt to neni tak hrozny. Rozpustim to v horke vode a s tou ryzou a zeleninou je to jako vyvar nebo tak neco. :)) Jinak jeste by mohli 4fitness zacit prodavat slunecnicovej lecitin. Soji se snazi vetsina lidi vyhejbat, tak si myslim, ze by meli dobre ksefty s tou alternativou. Zatim objednavam na ficheme a je to v pohode.. Maji tam i repkovej, ale o repkovem lecitinu jsem neslysel nikde na netu, tak se bojim do neho jit. :)

                                                    http://www.fichema.cz/…1095032.html

                                                    0 0
                                          • vitzero  

                                            Na lecitin se vykašli, v potravě ho máš dost. Vajíčka, ořechy, semena, atd… Pokud jíš sojový výrobky, tak sója je taky bohatá na lecitin.

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Bych nerekl, ze maji lidi dnes v potrave dost lecitinu. Co se tyce soji, tak jeji benefit je prave pouze ten lecitin. Jinak je silne estrogeni a to nechces jako chlap. Vlastne ani jako zenska nechces estrogeni dominanci.. Lecitin je ok, ale cpat ho do potreningoveho mixu je nesmysl..

                                              0 0
                                              • vitzero  

                                                Jsem si všiml, že lecitin přidávají i do syrovátkových proteinů u 4fitness, teda aspoň u koncentrátu 80%. Někde jsem četl, že lecitin je po tréninku v proteinu dobrý proto, aby se bílkoviny ihned nestaly palivem, ale tím lecitinem se jakoby ten protein ochrání a není ihned přeměńován na glukózu pro svaly.

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  protein se nestane palivem, kdyz tam s tim protienem posles i cukry..

                                                  0 0
                                    • vitzero  

                                      Je správná informace o tom, že po tréninku by se člověk měl raději vyvarovat antioxidantům, protože pak správně nepůsobí volné radikály v těle a tělo se neadaptuje na tréninkový zatížení a tím pádem se v tréninku potom dále neposouvá?

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Jakoze se nebudes posouvat dal, kdyz si das po treningu Ccko? :))

                                        0 0
                                        • vitzero  

                                          No, C je považován taky za antioxidant. Ale myslím to spíš obecně na antioxidanty. Je známo, že tělo potřebuje podstoupit stres, aby se zlepšovalo. Při stresu se začnou uvolňovat volný radikály, kterým se tělo brání, čímž se adaptuje na zátěž (zjednodušeně napsáno). Ale když tam člověk nandá antioxidanty, tak se tělo takhle přirozeně volným radikálům tolik bránit nemusí, tudíž neproběhne takový gain na buněčné úrovni.

                                          0 0
                                          • Yura  

                                            Je to nesmysl. Jakoze jedes na kole 4 hodiny, po celou dobu to telo vnima jako stres a pak to stopnes na koncu Cckem, tak telo jako nezazilo zadnej stres a tim padem se neadaptuje na pristi stres? Prosimte.. :) Je to to same jako uvaha kulturistu o tom, ze nechcou potlacovat moc zanetlivej proces, protoze jim potom tak nerostou svaly.. Neres to prosimte.. :))

                                            0 0
                                          • Madtomas  

                                            Udelal bych to naopak, po treninku tam prave doplnky vcetne mineralu apod. patri, telo to nasaje jak houba

                                            0 0
                      • OstravakTu  

                        Vzdy v noci to potesi :)) krec v lytku,v zadni steheni casti a posledni dobou,kdyz si zivnu a protahuju se s hlubokym nadechem,chytnu krec do spodni celisti a to je teprv lahudka :)) No,asi mi neco chybi teda :(

                        0 0
              • vitzero  

                To máš pravdu. Můj tata čím byl starší a chodil z flámů, co za mlada zvládal levou zadní třeba dva za víkend, zničené jak zmlácenej pes a 2 dny nemoh nic a o křečích, který ho budily ze spaní nemluvě. Ale od doby, co začal na moje doporučení žrát hořčík, tak to s ním není tak hrozný a pochvaluje si to :D Samozřejmě, že se nevylívá úplně jak váza, jen takový to popíjení celej večer, třeba 3–5 piv nebo lahvinka vína, prostě nedostatek spánku a trocha chlastu dělá snad podobný hořčíkový a celkově minerální deficit jako výživnej trénink nebo závod. Párkrát jsem zkoušel hořčíkovej olej, ale osobně mi to nevyhovovalo, já radši do sebe šupnu pár gramů ráno a večer nebo někdy, když se cítím psychicky a fyzicky po tvrdším tréninku dole, tak to šupnu 3× denně a je mi fajn – je to rychlejší a taky to pomáhá.

                0 0
    • kali222  

      tak jsem z 4fitness vzal ten vanilkovy 80 wpc a narozdil od neochuceneho tohle zvladam. :) jako chutnat by to mohlo jeste lepe, ale tohle uz jde a cena super. v sypkem stavu to tak krasne voni, ze by to clovek do sebe vyklopil, rozpustene uz hure.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Bych se na to zeptal nejake zkusene slecny…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.