• Tak jsem po několik týdnů prováděl výzkum který utopenci co se dají dát koupit jsou chuťově nejlepší, Takže kdo nechce testovat (bylo mi párkrát pěkně blbě) můžu doporučit Pikantní utopenci – výrobce Nika Chrastava http://www.nikachrastava.cz/

    a Vahala utopenci http://eshop.vahala.cz/…3-5kg-id-652

    Jinak utopenci ministra Babiše a jeho Kosteleckýho holportu stojí pěkně za hovno.

    Teď se chystám na nakládaný hermelíny.

    0 1
    • black.horse  

      A není lepší si to naložit sám? ;-)

      1 1
    • tigermoth  

      Nejlepší utopence dělá žena mojeho známého. Člověk si tam jde vždycky s úsměvem zaotročit na krov/sádroše/fu­tra/komín bo ví, že dostane parádně nažrat:)

      0 0
    • Tomcat  

      Myslím utopenec a nákloš je samo nej domácí homemade. Rozhodně to považuji za užitečnější práci než třeba Scottaspektovu práci rekonstruovat supermarketový KingFox rv. 1995.

      0 0
      •  

        nějakej dobrej recept na nakloš hermoš by nebyl?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Hermose, cibude, cesnek, cilipapriky, hrebice, nove koreni, pepr, bobkovy list…podle vkusu prekrojit hermose napul a dat dovnitr cibuli nebo ne…nahazet do pudla, zalit olejem, nechat stat dokud to vydrzis…nechavam tyhle veci „vyhnivat“ ve sklepe, kde je stabilne cca 18°C.

          0 1
          • jIrI___  

            Cibuli nedávám, protože podporovala kvašení a naložený hermec moc dlouho nevydržel ani v lednici.

            0 0
            • Tomcat  

              Tak mléčná kultura tam je , cukr taky tak to buněčné dělení to může rozjet… …jen kyselé a olej by to mělo zpomalit to samé teplota. Jasný je že to není prostě tvrvanlivá potravina.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Hermec mi nikdy dliouho nevydrzi…lehce nakvasenou chut mam rad, dodava riz:) Problem je, ze i ty prdy maji riz a v kanclu to neni to prave:)))

              1 0
          • Vilém  

            A hlavne nebrat hermeliny v akci.

            Tu cibuli spařuju.

            0 0
            • jIrI___  

              Ty hermelíny v akci bývají nějaká horší jakost nebo proč je nebrat?

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Jsou levnejsi :-)

                0 0
              •  

                Asi proto že to pak vyjde zbytečně levněji.

                0 0
              • Vilém  

                Kdykoli jsme se snazili udelat hermeliny, ktery byly koupeny v akci, tak to skoncilo tim, ze nalozena varka mirila do kompostu, protoze ty hermeliny ztvarohovately a vubec se neroztekly. Toto se stalo asi 3×, pokazde akcni syry. U normalne koupenych se to nestalo nikdy (desitky varek).

                Muj tip je ten, ze proste syr nenechaji poradne uzrat, nebo nevim.

                0 0
                • jIrI___  

                  Zajímavý poznatek. Já zas došel k tomu, že nepoužívám Krále sýrů, protože s tím se mi párkrát stalo to ztvarohovatění, jak popisuješ. Všechny ostatní značky zatím bez problémů.

                  0 0
                • t29  

                  Jasná akce typu "namelte do toho něco, ať je toho víc :)

                  0 1
                • Smazaný účet  

                  A ja zil v domeni ze jak je tvarohovy, tak jeste neni vyzraly…nu coz:)

                  0 0
          • RomanH  

            Tak tak, jeste do toho prekrojeneho hermose davam vlasske orechy a lehce to poprasim paprikou.

            0 0
            • Pavel  

              Něco pro mne. Mléko nemůžu a na vlašáky jsem alergický. Takže pro mne jen tu papriku.. :-D

              0 0
        • Tomcat  

          Podle mě žádný nej recept není. Je to o osobních preferencích někdo to rád ostřejší někdo jemně kořeněné a chutě jsou různé. To samé s uležením někdo to má skoro vyzrátý „tekutý“, někdo to nechá jen aby to chytlo chuť.

          Osobně variace jako Nitro, ale bez hřebíčku a místo sklepa poslouží i lednice.

          Jinak když už né domácí ale domácí kupovaný tak třeba dobrotyspribehem . Otestoval sem na farmářských a fakt dobrý.

          0 1
        • Slavoš  

          Po šílené zkušenosti ze Strmilova (restaurace na náměstí – už si ani radši nevzpomenu název) si nakládaný hermelín dělám sám. Rozkrojím hermelín,rozkrojené poloviny lehce osolím (ostatní koření se lépe vstřebá), dál, sladká paprika, pepř, namleté chilli papričky dle chuti a odvahy každého konzumenta, potom pokladu jednu polovinu hermelínu na plátky nakrájeným česnekem. Ve sklenici sýr prokládat celým pepřem ,novým křením a bobkovým listem. Je nutné udržet hermelín pod hladinou oleje. Na kuchyňské lince nechat stát tak 4 – 5 dní, pak do lednice, poslední várka bez úhony vydržela 7 týdnů (když už to dělám, tak ať o má smysl) :-)

          0 0
        • Mr.Dan  

          U hermošů sázím na jednoduchost. Tedy jen červená cibula, čerstvý chilli papričky (buďto ty malý červený „birds eye“ od Vietnamců, nebo habaňero) a dovnitř překrojenejch krom kolečka cibule ještě nějakou málo slanou chilli pastu, která hezky „naleptá“ ten sejra zevnitř. Navrch pak dycky lehce „pohnojit“ čerstvě nahrubo namletym barevným pepřem. Dá se jíst už 2.-3. den. :p

          0 0
    • Smazaný účet  

      to je skoro info na nějaké prepperské fórum :-)

      http://www.rozpad.cz/…iewtopic.php?…

      0 0
    • TJK  

      se stačilo zepta… bych ti rovnou řekl že Nika je top :-D

      0 1
    •  

      to kámoš zase zkoumá s nostalgií všechny možné dostupné Luncheon meat (y).

      Prozatím na žádný který by chutnal (dal se opékat) a měl konzistenci jako ty co se dříve fasovaly na vojně.

      to by jeden blil http://www.prozeny.cz/…huje-separat

      https://www.novinky.cz/…zaludek.html

      0 0
    • MirosPikos  

      ***** a já čekal, že sem každej napíše ten svůn nejlepší recept a my tu budeme žrát šmakulády kdoví odkud a kdoví z čeho :)

      0 0
    • kyl  

      Já bych to nechal posoudit Yurovi.....

      0 0
      • Yura  

        Co posoudit?

        0 0
        • kyl  

          Ty utopence

          0 1
          • Yura  

            Tak me nechutnaji a resit slozeni u „junk food“ nemá smysl. Takze asi tak. :) Klasicke spekacky nad ohnem proc ne, ale utopenci jsou asi zalezitost pivaru a to jde uplne mimo me. :)

            0 0
    • Slavoš  

      Teda koukám kam až se Váhalovy utopenci dostanou,koupě v obchodu nebo eshop ?

      Jinak můžu vyřídit spokojenost, míchačům, ženským na narážkách, udičům a ženským na studené výrobě, které to nakládají.

      :-)

      0 0
      • kyl  

        Váhalovi jsem si koupil nedávno a letěli do popelnice.

        0 0
        •  

          ti nechutnali?, mě po tom co jsem vyzkoušel vyloženě chutnaly?, samozřejmě že když je dobrá recepis tak ano, ale jako kupovaných jsem moc lepších nejedl

          0 0
          • TJK  

            v Jablonci Drdovy spekacky … vyborna vec na gril, ohen a stopro budou genialni i do utopencu

            0 1
            •  

              Drda už není jako dříve, kámoš co s ním jezdím na kole spravuje počítačovou síť mladýmu Drdovi a ten je nasranej na svýho fotra jak starej Drda už má skoro dva roky mladou milenku a ty prachy jdou do tý kundy, na firmu těžce zapomíná. Tady v Jbc se to ví a tak jsme se přeorientovali na řeznictví u Tomášů – Velký Hamry a je to oproti Drdovi mňamka i když Drda ještě ujde oproti velkovýkrmnám.

              http://www.reznictvi-tomas.cz

              0 1
              • TJK  

                ha.. zajímavý story „behind“ :-D Hamry daleko.. to je skoda… ale fakt je ten ze ty jejich Spekacky se fakt furt jeste daji jist oproti tomu shitu co se da koupit jinde…

                0 0
                •  

                  tak určitě, taky si občas dám ale Hamry vedou o prsa, no a hamrovskej točák, ten je

                  0 0
          • kyl  

            Moc kyselé a pocitově jako bych žvýkal gumu.

            0 0
        • dan001  

          Důvod?

          Nikdy jsem s nimi neměli problém. Na gril,opéct na ohni nebo na utopence jsou top!

          0 0
    • Smazaný účet  

      btw jsem myslel, že vlákna o uprchlících jsou tu zakázaná…

      0 1
    • Binford  

      Já rozhodně doporučuji utopence z masokombinátu POKR z Markoušovic.

      0 0
    • Spider_29  

      Utopence jedine vlastni. Stejne jako nakl. hermos.

      Spekouny kupuju v Merine od Agro Merin v masne na navsi. Stejne tak jejich jemna pasticka ve skleneny dozicce je top… :-)

      0 0
    • Roxteedy  

      Na utopence jedině špekáčky z Lídlu – pozor, výrobce musí být Steinhausser Tišnov. Ve stejném obalu mají ještě z Poličky a ty nejsou tak dobré. Recept používám podle „Kluků v akci“

      Hermoše podle nich taky vynikající

      1 0
    • plysovykozisek  

      Škoda, že v Lidlu neprodávají utopence.

      0 0
      •  

        ale zase jsem tam koupil kvalitní lazůru na dřevo

        0 0
      • Roxteedy  

        Ikdyž mám Lídl moc rád, koupil jsem tam nakládaný hermoš a byl hnusnej…

        Takže si to raději udělám doma sám.

        0 0
      • Bombos3  

        Zkuste jejich pálivé (černé) špekáčky v tuším kilovém balení. Nejsou sice pálivé, ale na utopence ideální – ani po zavaření (dělám zavařované http://pomazanky-recepty.cz/…-do-sklenic/#… ) nepustí „bláto“ a chutově jsou vynikající. Nicméně doporučuji přidat nějakou tu feferonku.

        0 1
        • Roxteedy  

          Souhlas, kdo má rád ostřejší utopence, tak jsou skvělý. Jinak na klacek a oheň je lepší klasika. Přijde mi, že to pálení Ti přehluší tu pravou chuť opečenýho špekáčku :)

          Hlavně dávat pozor – výrobce Steinhausser Tišnov, žádnej jinej…

          0 0
          • Bombos3  

            Zvláštní ty, co jsem kupoval, tak nepálily skoro vůbec. Po zavaření už naprosto vůbec.

            0 0
    •  

      tak jsme se s kolegou z práce z důvodu příšerné kvality obědů pustili do výzkumu čínských instantních polévek a jako vítěze jsme vybrali Mi Kim Chi (mě osobně chutná nejvíc kuřecí a vepřová příchuť) a v závěsu Yum Yum. Nic zdravého to sice není (moc éček) ale občas si rád dám pro zpestření, obzvláště po opici přijde vhod.

      0 1
      • Smazaný účet  

        mňamka č.7?

        0 0
      • jIrI___  

        Tenhle test taky průběžně absolvuju :). Nejvíc mi chutná jedna, která má v sobě asi 5 různých pytlíčků s olejem, bylinkami, atd. a především je zvlášť chilli, které v mém případě pravidelně putuje do koše :). Většina těch čínských polévek, kde jsou všechny přísady jen v jednom pytlíčku, je pro mě nepoživatelně ostrých.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Kdybych si do tohodle nedal ještě trochu másla, smetany, jeden tavenej sýr a nepovařil to s rozmíchaným vajíčkem, tak

        si nepochutnám.

        I když, co by za tuhle polívku daly dětičky v Africe.

        0 0
      • nomecz  

        Tvl sem myslel ze tohle se ji jenom na kolejich :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jo. Bejvalej spolužák co dělá mašinfíru tohle žere pořád.

          0 0
          • jIrI___  

            V práci tyhle polívky taky někteří jí pravidelně, jednou dvakrát denně. A ti nejostřejší nudle ani nezalévají vodou, ale jen popráší tou příchutí a chroustají za sucha jako chipsy :))

            0 1
            • nomecz  

              no kazdy sveho zdravi strujcem :-) jako nejaka nouzovka na cundru ok, ale toto :-) to fakt ne :-)

              0 1
              • Tomcat  

                Vzhledem k polotovarům, které používají v závodním stravování. Nemyslím že by to bylo o tolik horší.

                0 0
                • nomecz  

                  proto je lepsi pri stravovani nezavodit a najist se v klidu

                  0 0
                  • Tomcat  

                    To vysvětlete podnikům, které nedávají možnost se stravovat jinde, jen si přivést svoje.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak pokud bych jezdil autem tak v tom nevidím problém. Na kole to praktikuji stejně.

                      0 0
                      • Tomcat  

                        Ono v momentět kdy by to dělal xx% zaměstnanců opravdu velkých podniků tak by to problém byl.

                        To není věc o pár jednotlivcích.

                        0 0
                        • nomecz  

                          tak třeba by jim došlo, že to jídlo v závodkách by mohlo být lepší.

                          0 0
                          • Tomcat  

                            Ale oni to vědí jenže tohle je ekonomické a logistické rozhodnutí.

                            0 0
                      • jIrI___  

                        U nás není problém na oběd odejít z fabriky, je ale problém to do těch 30 min vyhrazených na oběd stihnout. Asi z toho důvodu 90% lidí navštěvuje ne zrovna chutnou kantýnu a 20% lidí si nosí jídlo z domu, příp. kupuje hotovky v automatech.

                        0 1
                  • BlickM  

                    :-)

                    0 0
        • Smazaný účet  

          Tak občas v práci na svačinku. Dáš do šuplíku a když máš hlad je to jedno s nejsnažších jí­del.

          0 0
          • Yura  

            Presne tak. Jako zdroj sacharidu(energie) na svacu proc ne. Urcite lepsi nez cigareta a kava.. Jen je dulezity, aby to nenahrazovalo kvalitni jidlo na snidanu, obed, veceru..

            0 0
      • Tomcat  

        Ufff tak tohle už je docela punk . Upřímně to už považuji téména staročeské hospodská drinky jako Mgické oko a spol k větším kulinářským zážitkům :)

        0 1
      • Bombos3  

        Jako nejhorší bych u těhle polévek viděl jednoznačně obsah soli. Ty éčka jsou už jen bonus.

        0 0
      • Bubaaak  

        Asi si stojím na vedení, ale jak se to tady dopracovalo z utopence na čínský polívky?

        Hermelín chápu, tlačenku bych taky pochopil, ale čínská polivka nemá s utopencem společný ani řazení, natož kliky, nebo rám

        0 0
    • Cabasekxxx  

      https://www.tygrivlahvi.cz/

      Když kupovaný utopence nebo hermoš, tak jedině tyhle. Takže kdo by měl cestu do Plzně tak můžu jen doporučit.

      1 0
      • Jano86  

        Dekuji…prave som koukál test …a vsetky skritizovali…skoda ze ta firma nema eschop

        0 0
        • Cabasekxxx  

          Nemají ho právě z důvodu toho aby dokázali držet nějakou kvalitu. Takhle dokáží pokrýt poptávku a mít spokojené zákazníky. Pokud by museli vlivem nárůstu objednávek navýšit výrobu většinou se to někde projeví. Kvalita, zdražení a nebo nutnost firmu stěhovat do větších prostor.

          1 2
      • Donuts  

        Od té doby, co jsem tenhle zapadlej obchůdek objevil, už se fakt s domácím nakládáním nenamáhám. A hermelíny má snad ještě lepší. :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.