Profi silnice Tour de France 2016 Part II

480 nepřečtených
  • Hroch obojzhivelnyj

    Part I.

    Jedeme dal.

    Vytahne uz konecne babka z nuse nejaky trik na Frooma? Jak se pozna, ze jede Valverde na Quintanu a nejedou zas na 2–3? Uvidime Majku pomahat Kreuzigerovi? Ktery den si vybere Porte volno? Vyhraje Dumoulin jeste jednu etapu? Obarvi si Tinkov zas vlasy na vodnika? Budou mit polske fanynky puntikovana tanga s napisem M4JKA? A Britky tricka FrOOme?

    0 0
    • Pavel  

      Proč je vlastně ta čtverka v „paštice“?

      0 0
      • novas752  

        Když může být S4GAN. :) Aneb reklama slovenskýho Telekomu (T-Mobilu).

        0 0
    • weekend warrior  

      Kez by tech fanynek ve stylovejch krataskach s topikem bylo pro kazdeho jezdce z pelotonu nekolik desitek. A nejen v cili, ale i kolem trati:)

      Ostatni zalezitosti jsou absolutne nepodstatne detaily:)

      0 0
      • Lenka.05  

        No to víš, vy budete mít dámsku klaku a my baby budeme muset koukat na magory v kostýmu Borat.

        0 0
    • Sodoma  

      Dostojí Oleg svému slovu a bude po třech Saganových vítězstvích Tinkoff pokračovat?

      0 0
      • tromboonen  

        Doufejme ze ne… uz to i rek, ale hubu ma teda nevymachanou.. muzik jeden

        Nekde tady to je, nevim presnej cas, protoze od tech amiku se to nejak kouse.. http://www.steephill.tv/…/nbcsports4/?…

        Otviral si drzku ze prej jakej on je genialni strateg kdyz za dva roky vybudoval nejlepsi team a pritom Trek a Canondale nic :) A taky ze prej ted urcite v cyklistice nezustane, mozna jednou (snad si mezitim najde neco jinyho)

        0 0
        • tromboonen  

          Tady je to ve zkraceny verzi

          Dokonce vyslovuje „in fact“ jako „in fuck“ a ironie to nebude..

          Plus jedno buranske foto, to je ale kreten..

          0 0
          • treatt  

            Tak výslovnost bych nechal zcela stranou, je to Rus :) Ostatně, kdyby ten novinář měl mluvit Rusky, asi by to taky bylo posvícení :)

            Nicméně chápu, že na něj máš pifku, ale na straně druhé, Cannon letos zatím vychází hodně naprázdno, jestli ještě něco nevykřešou, tak to bude Tour de Fail. A plážový brejličky Alexe Howese, kvůli kterým odpadá první z úniků (marginal looses in aero) to imho marketingově nevytrhnou :) Trek visí na Baukem..Baukem, to zní divně, Baukemovi? Baukovi? To říkám, s takovým jménem nemůže nikdo být big champ :-D Jestli doveze podium, tak to bude velký úspěch..

            0 0
            • tromboonen  

              Ale o momentalni vysledky prece moc nejde, ten buran tvrdi, ze on sam a jeho manazer za tri roky vybudoval nejlepsi team na svete a ze Trek a Cannon to nedokazali a ze jsou Mickey Mousove.. co se tyce vyslovnosti, kdyz do vseho kecam a tvarim se jako nejchytrejsi na svete, tak bych se to aspon moh naucit trochu srozumitelne, ale samoztejme problem spis v obsahu nez forme..

              Cannondale Xkrat menilo sponzory a prekopavalo team, a ze by Trek nic nedokazal, to je dost silny tvrzeni.. a ze Oleg neco vybudoval? Prisel do teamu, ktery fungoval, byl tam Bertie, Oleg akorat povyhazoval klicove lidi, je zazrak, ze po tech jeho zasazich to neslo uplne do kopru, koupil za megadrahy penize Sagana a jeste mu do toho kecal tak, ze to az pekny nebylo, kdyz jezdil sama druha mista (v cemz mozna bude ten jeho genius, Sagic se patrne tak nasral, ze uz nebyl k udrzeni:)

              No a ukazovat v cili jako majitel teamu dva vztycene prostrednicky na oslavu vitezstvi? To jako fakt? At uz jde nekam do te sve Datchi..

              0 0
    • Delkim  

      Sagan do Bory za 6 mega euro ročně

      0 0
      • Polka  

        Ten Konig tam mel zustat a byla by to svata cz/sk trojice :-)

        0 0
      • Canyon325  

        hlavne že nemajú peniaze, pritom dostane o tretinu viac než predtým :)

        0 0
      • tromboonen  

        Zatim co jsem videl je to postaveny akorat na nejakych chvastavych recech Olega (pretistenych v iBesu), to nemusi nic znamenat, ten jenom plival na ostatni ze ne on, ze to oni preplacej… to vubec nemusi nic znamenat.

        0 0
        • ememem1  

          daj si uz pauzu alebo panaka, uz vsetci vieme jaky je oleg ****, ze je to rus, muzik a ze tu v 68-mom prisli na tankoch atd. ja ho tiez nemusim ale rozumie tomu, pcha do toho vlastne pomerne (aspon na nase pomery) poctivo zarobene prachy a najazdene ma viac jak vacsina tu z nas vcetne teba, tak daj uz nieco k veci:-)

          0 0
          • tromboonen  

            Rozumi tomu a poctive vydelane? No asi vyznam tech slov chapeme jinak :)

            0 0
          • USPS  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
    • Madtomas  

      Zda se to jen me nebo je Honza Barta letos uplne neviditelnej?

      0 0
      • wishpull  

        Zdá, v 1 etapě v uniku, v 6 et. jel 165km v úniku, v časovce 11plac.

        Proti loňsku je to méně, ale pořád je vudět.

        0 0
        • Madtomas  

          Vypustil sem tu prvni etapu to je fakt…6 et. vim a casovka taky, ale prislo me to malo hlavne oproti lonsku jak rikas

          0 0
    • treatt  

      Tak pánové dnes odpálili první hodinu a ujeli 51,8km a nebylo to rovně, spíš to stoupalo..

      Brutalita, až po hodně dlouhé době se vyformoval únik, vepředu máme 11 lidí, kterým se moc nechce čekat na pronásledovatele, ve stoupání diktuje tempo Sagič :) A časově už mají najeto 8 minut..

      Vpředu odjeta skupina Tanel Kangert (Astana) Stef Clement (IAM) Jarlinson Pantano (IAM) Kristjian Durasek (Lampre-Merida) Tony Gallopin (Lotto-Soudal) Rafal Majka (Tinkoff) Peter Sagan (Tinkoff) Domenico Pozzovivo (Ag2r) Steve Morabito (FdJ) Ilnur Zakarin (Katusha) Brice Feillu (Fortuneo-Vital Concept)

      Za únikem byla stíhací skupina tvořená Alexey Lutsenko (Astana) Greg Van Avermaet (BMC) Serge Pauwels (Dimension Data) Alberto Losada (Katusha) Thomas Voeckler (Direct Energie) Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step) Ruben Plaza (Orica) Rui Costa (Lampre-Merida), ale moc se nespolupracovalo a spíš ztráceli čas, tak za to ve stoupání vzal Greg, za ním si dojel Lutsenko a Francis, jedou teď spolu.. a GVA právě musel udělat výhybný manévr, protože dědula musel mávat do kamery.. zrovna když je v nástupu, to potěší..

      0 0
      • Jaroslávek  

        ??? Naposledy jsem četl, že Sagan ve skupině 23 odpadlíků a teď todleto ?

        0 0
      • treatt  

        Gorka Izaguire se rozbil a je out z Tour, klička.. Borut Božič spadnul před chvílí taky, je zraněný na lokti a koleni, ale zatím pokračuje v grupettu, které se začalo formovat okamžitě po zahájení stoupání..pro mnohé to bude dlouhý den..

        0 0
      • treatt  

        Zatímco si můžeme prohlížet nádherný ledovec ve výšce 2 700 metrů, čelní skupina nepředstavuje ohrožení GC? takže náskok na žlutý trikot vystoupala na 9 a půl minuty, na kopec zbývá 4km a 3 pronásledovatelé mají 38 vteřin, střídají si pravidelně, tak by tam dojet mohli..Costa, Ala, Losada a Powels mají minutu a půl..

        0 0
      • treatt  

        Chute chute! Tsgabu Grmay klasicky během občerstvovačky, zamotala se mu musetta, zatímco Dan McLay se krásně trápí i v grupettu..

        Scénář etapy je tedy napsaný, Sagan jede pro body a asi trochu šlápnout Paštice, únik dostane ještě nějaký čas, než se začne jet na GC fight..

        0 0
      • treatt  

        Ouch, trojka GVA už byla pod deset sekund, když za to vzal Sagan a zase je umravnil na 30 vteřin, to potěší :D

        0 0
      • treatt  

        Teplota je skoro 34°, ve stoupání dusné vedro..

        Vepředu se trojka stále nemůže dotáhnout do úniku, jakmile se silnice zlomila do klesání, fouká proti, na prvním fleku úniku úřaduje Sagan, zkuste si ho nahánět pánové :) Skupina Alaphilippe pořád zásek přes minutu a půl, myslím, že by pomalu mohli svěsit a čekat na balík :) na jeho špici garda Sky, za nimi vláček Movis, pak BMC.. aaah, tak nejen dojíždět Sagana, ale únik se natahuje a trhá, takže ne ho dojíždět, ale vůbec se udržet je pro některé problém..

        Fonseka, Božič, Perichon a další se vzadu zle trápí..

        0 0
        • Peslezedirou  

          Ty si v tomhle vláknu vážně chyběl, jsem v práci, tak děkuji za reportáž, těším se na večerní sestřih, etapa vypadá velmi zajímavě!…

          0 0
          • treatt  

            Já jsem taky v práci, ale asi si vezmu nějaký domácí úkoly :-D

            Únik má přes 11 minut, konec bude pro čisté vrchaře a solidní jména tam jsou, Majka by si měl potvrdit puntíky, opět je ale vepředu Charlison i Zakarin.. Pozzovivo letos nevypadá, že by si přibalil dynamit, Feillu měl své hvězdné dny před drahnými lety, tak uvidíme, jestli si vzpomene na lepší časy. Ovšem kdo jede o všechno, je Gallopin, dal jsem ho jako haluz do tipo a zatím mi nehorázně kotví, takže jestli dneska za nulu, vyjedu si na něj někam počkat a dostane karlinerovskou kravatu přímo z kola!

            0 0
            • treatt  

              Hmmm, Tony potvrzuje, že se necítí být top vrchařem a místo aby nechal jet kluky z IAM, odjel dopředu, za ním Lutsenko..

              0 0
      • treatt  

        Tak Borut Božič už několikrát u doktorů, viditelně problém se zápěstím..má problém jet s grupettem, stejně jako Dan McLay, který nespadl, ale projevuje se únava etapáku..

        Ufff, Lutsenko jel hroznou palbu, GVáčko za ním trochu díru, Francis není úplně ořezávátko směrem dolů, ale stejně chytil trochu díru, nicméně za chvilku už budou všichni v první skupině..

        0 0
      • treatt  

        A další pád, ve sjezdu, někdo z Bory, Shane Archbold, je zle potlučenej, na celém boku totálně rozstrouhanej, bylo to ve velké rychlosti..podle všeho Božič taky opět deck, ještě se nezvedl, opět si drží levou stranu.., zatímco na McLaye bude dovážet dopředu skoro celý tým..

        0 0
      • treatt  

        Božič konec, dobitej jak cikánský hračky.. 50 to go, 10m37 na žluťáka..

        Archboldovo kolo se rozletělo na dva kusy, on zatím pokračuje, ale bude to pro něj tvrdý..

        0 0
      • treatt  

        Ouch, Warren hned na prvním km taky podlaha, vypadá, jako by ho potrhal vlkodlak.. únik projíždí skrz Aigle, kde je sídlo a akademie UCI a mají 12 minut na balík, 41km to go, stoupání první kategorie a závěrečné hácéčko..

        So… na koho by tedy kdo dnes vsadil? :)

        0 0
        • 01carbon  

          Živě si přestavuji, open space tak 15–20 lidí, veprostřed treatt, hledí na monitor – v jednom okně přenos, v druhém BF, a všichni okolo, nikdo nic neudělá :-)

          Čučím doma na bednu ale komentáře dobrýýý

          0 0
      • treatt  

        EBH, Martin, Degen, Kittel, Petit, Jeanesson, Greipel, Eisel, Archbold, ale i potlučený Barguil..jak se předtím balík spojil, tak hned po začátku stoupání to vzadu začíná odpadávat a pojede se velké grupettko, vedro čím dál větší, už je to na 40ti stupních..nicméně výhledy z vrtulníku spektakulární :) a pozor, na čelo si najel před chlapce ze SKY jeden Movis, aby se neřeklo, že nic nezkusí :) Jinak dnes je státní svátek v Kolumbii, Nairo je tedy dle svých slov „velice motivovaný“ :)

        Ou, Jon Izaguire, Kelderman out, Vasil odpadá, začíná se přitvrzovat..

        0 0
      • treatt  

        Vpředu Lutsenko odparkoval Tonyho, který si čeká na skupinku za ním, kde se na konci trápí GVA a postupně couvá.. Stef Clement jede hroznou kudlu na špici, ovšem Pantano plachtí na konci skupinky..nahoru stále 5,5km, náskok 11 minut, Anacona pořád jede tempo, Křižák zašitej za chlapci z BMC, Nibs už na konci skupinky, Rolland jen o místo před ním..

        0 0
      • treatt  

        Tak jo, Gallopin si právě podepsal ortel, odpadá, grrrr

        Anacona už neudržel tempo, lítá na gumě na konci skupiny, SKY ve velké síle vepředu, zatímco únik pomalu sjíždí poodjetého Lutsenka, zatímco Sagič dělá trochu show pro fanynky a převléká dres :)

        0 0
      • treatt  

        Teejay totální výbuch, vyhozená ručka, ještě že BMC kašlalo na Porteho, no pěkný.. takže Roman do top 10

        0 0
      • treatt  

        Clement to kostí strašně na čele úniku, řezničina.. Morabito, Majka, Durášek, Francis, Pantano, Kangert, Pozzo, Zacharin a Feillu ještě ve hře..

        Balík převzala Astana, dojíždí si pro Sagiho, uvidíme, co to začne dělat ve skupině GC boys.. Movis každopádně už jen Kvinta a Alejandro. Mollema strategicky pěkně v první třetině skupiny a vypadá soustředěně..

        LuisLe odpálil z GC group a málem se převrátil, jak naráz zpomalil :) Paštika bere body nahoře, Thomas hned za ním, vypadá solidně dnes..

        Taktovku přebírá Nibs, naopak Vuillermoz tancuje, aby se udržel, tak tam moc dlouho nevydrží, Bardet zůstane sám..

        0 0
      • treatt  

        Tak jsme měli dva, co makali pro své kolegy, Sagič pro Májku, Clement pro Pantana a ve sjezdu tihle dva spolu odjíždí, nicméně okamžitě Paštika už v tuhle chvíli ojebává a nechá Pantana se gumovat..

        Zatímco z balíku odpadá Geraint..

        0 0
      • treatt  

        Zakarin se nechal trochu nachytat, takže odjíždí pod bránou 10km, naopak Francis nemůže zrychlit, Clement i Feillu konec..takže se formuje čtyřka pronásledovatelů s Kangertem, před nimi se snaží dojet Ilnur k vedoucí dvojici.. vzadu je vidět lidi trpět v tom šíleným pařáku, stoupání neposkytlo moc stínu, peloton půjde do sjezdu před finálním výstupem, který začíná hned vzápětí, Nibs z prvního fleku s Aruem hned za sebou..

        Ilnur je tam! Umí si naložit panáček.. Majka vypadá, že jede výlet, Pantano pochopitelně musí udávat tempo.. 8km to go, na balík náskok přes 10 minut, ze kterého už je ovšem malá skupinka tak 20ti lidí, Fugls, Moinard, Moreno, Thomas, Caruso ztrácí asi 300m

        0 0
      • treatt  

        TVG vybouchnul, jel desítkou, dnes nabere baťoh..

        Vepředu jede na špic Ilnur, Majka pochopitelně nešlápnul, nicméně nemá pití a teď už by neměl dostat bidon z auta.. za nimi Feillu, Morabito a Pozzo, ostatní o něco dál..

        A Ilnur útočí, útočí tvrdě!!! Pantano jede za ním, Majka jede svoje tempo, není schopen akcelerovat, vypadá, že má hlaďáček

        0 0
      • treatt  

        Kecačka mezi Ilnurem a Charlisonem, zatímco kamery zabírají ledové moře Mt Blancu. Ilnur to opět zkouší a Pantano tuhne..najednou během chvilky díra stovky metrů, Zakarin po tom jde jako zakouslý buldog.. 5,5 to go, úzká silnička, spousta fandů, atmoška začíná..

        Balík zatím táhne Nibs, zatím tam jsou všichni z velkých kluků, Landa odstupuje z vláčku Sky

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Vysvetli mi nekdo proc to tahne Astana, misto Sky?

          0 0
          • tromboonen  

            Se chteli ukazat, ale moc dlouho jim to nevydrzelo..

            0 0
          • treatt  

            Víš jak, všichni nadávají, že proti Sky nic nezkusí, tak co máš dělat? Když jen čekáš a jedeš za jejich vláčkem, tak Ti postupně očešou všechny domestiky. Tak zkusili jet, dokud tam byli, ale Aru tentokrát ani propagační útok, jinak by za to rychle platil..

            0 0
      • treatt  

        Roman na kole Quinty, naopak vzadu jede Martin a Yates, Nibs stále udává velice tvrdou muziku. Mollema těsně u Frooma.. nicméně Astana teď odvádí práci pro Sky, dělají to všem pěkně těžké, otázka je, co z toho vytěží, Nibs skončil svou práci. Mezi Pantanem a Ilnurem není tak moc, silnice se zvedá, ještě není nic hotovo!

        0 0
      • treatt  

        Meintjes jede silou vůle, Bardet je taky spíš vzadu, máme tu intermezzo, kdy Aru jede na druhém fleku a až..a je to tu, Aru je sám, Rosa vyhozená ručka a.. co dál? No klasicky, Nieve to bere, za ním Wout a pokračujeme v krasojízdě Sky zatím..

        Pantano se nevzdává, je to pořád na dvaceti sekundách, Ilnur si strašně dává, Pantano zakousnutej, to bude bolet ještě..

        Vzadu se Roman trochu prosývá ke konci skupiny, to není dobré znamení předtím, než se sklon přitvrdí..

        0 0
      • treatt  

        Valve, Valve zrychluje, klasická jeho magořina, plácal se na konci balíčku, vypadal, že odpadne, místo toho podruhé nastupuje, mění tempo, Henao za to platí, ale pořád je tam Wout a Nieve, kteří dál jedou tempo, Froom si vždy jel svoje, klidně nechal díru dva tři metry a dojel si to tempově.. a jak jsem čekal, bohužel první, kdo platí za tu akceleraci, je Roman..

        0 0
      • treatt  

        Martin! Dan jede! Nebo spíše zkouší, není to úplně totální šrot, poodskočil, ale neodjíždí, za nedlouho ho podle všeho vrátí, zatímco teď předjeli Gallopina, hromadu hovínek línou :) Valve končí, po své akceleraci couvá.. Martin je zpět, ale i Froome si stoupá do pedálů.. Reichenbach konec na 4 to go

        0 0
      • treatt  

        Tak jo, flemme rouge pro Ilnura! Bolí i se na něj koukat.. ale stačit to už bude, Pantano taky šlape ušima, Zakarin dokonce bidon na kole, takže to ještě není totální blitka :)

        U GC klasická eliminace, na útok nikdo nemá myšlenky..

        0 0
      • treatt  

        Ilnur chtěl zapnout dres pro sponzora, ale v tomhle vypětí a sklonu si rychle rozmyslel pouštět řidítka, takže na finish photos bude holt běloskvoucí hruď, i když přeci jen stačil kousek zapnout, tím mu taky trochu míň lítají všechny medailonky :) Krásné, krásné vítězství, pro které si dojel k přehradě, nedaleko, ale dnes příliš daleko Pantano, dnes prostě rozhodly nohy do kopce, Jarlison tedy neuvede Kolumbijce k extázi a malování lajniček pro všechny :) Třetí uhájil Paštika, i když se k němu dotáhnul Durášek..

        u GC předjeli GVA, viditelně jsou všichni rádi, že jsou rádi, Wout a Mikel to betonují, ale pozor! Ritchey jede! Rodri odpadá, za ním Quinta, ale jen chvilku, sjíždí dál sky, Aru si povyjíždí, ale nezareagoval včas, pozor Mollema není top! Wout to tam ale strašně uklízí, vrací všechny, než za to vezme sám Froome, za ním jen Quinta a jedou k Ritcheymu..ovšem Wout poodjetý, takže dál pojede tempo, ale za Froomem už je jen Quinta, Aru tancuje těžko, Froome jede před Wouta, který končí, takžesi dojíždí ke svému elitnímu domestikovi Portemu :)

        0 0
      • treatt  

        Yates, Meintjes, Bardet, Aru dojeli na Quintu, s nimi zatím nikdo další a snaží si jet svoje, Porte udává tempo

        0 0
      • treatt  

        A Quinta nedrží ani Yatese, Bardet útočí na posledních 400m, jde přes Yatese, Quitnana díra i na Arua a Luise, to bude drahé

        0 0
      • treatt  

        Nakonec už duo Porte-Froome trochu tuhli, naopak Yates a Bardet zezadu letěli, takže to je jen o sekundy, o kus víc ztratil Quinta, ještě daleko víc Mollema a Martin, mezi nimi dojíždí domestici Sky, Rodri až s Rosou, Roman se nakonec dostal před Valveho, ten dnes ztratil dost..

        Každopádně švýčarský výlet byl nádherný, pro jezdce ale velmi, velmi tvrdý pro jezdce, zvlášť s tím dnešním vedrem..

        Feillu dnes převody 39–28, spousta kluků, co neměli úmysly na únik, nasazovali 36ku vepředu

        Nadále nám tedy chybí domácí vítězství, stejně jako další cyklistické velmoci vychází naprázdno, Španělé ani Italové, naopak dnes první vítěztví pro Rusko a jaké vítězství! Spokojený i Majka, který si upevňuje puntíky, Froome samozřejmě žluťáka, Mollema dle všeho druhý flek uhájil, ale o málo před bílým Yatesem pod bílým Blancem..

        A já musím dohnat práci kua :)

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Dobra prace, dnesni report. No ale nerikej ze sefka nekoukala s tebou!

          0 0
          • treatt  

            Díky :)

            No, popravdě, kocour je pryč a myši mají pré :D ale budu to muset nějak dohnat, na rozdíl od korporátů to tady za mě nikdo neudělá :D

            0 0
            • Janes  

              To já měl smůlu, odvolali mě z kanclu zrovna v nejlepším, akorát odpadával Krojc, ujížděl Zakarin… a já nic neviděl, přišel jsem zpátky přesně, když končili přenos :-(

              0 0
              • USPS  

                Okamžitě vyměnit kancl…!

                0 0
                • Janes  

                  9 let před důchodem už to není tak jednoduché …

                  0 0
                  • USPS  

                    No, někdy je to z hodiny na hodinu… :-)

                    0 0
                    • Janes  

                      Nestraš :-) …jo a momentálně sleduju na časovku, ale taky jí nedokoukám, budu na cestě domů :-)

                      0 0
                      • USPS  

                        Tak to bylo sakra rychlé…! :-))

                        0 0
                        • Janes  

                          :-)) naštěstí z důvodu konce pracovní doby, přece nebudu koukat přesčas :-)

                          0 0
                          • USPS  

                            Náhodou – čumět v hokně na to co mě baví a mít to ještě zaplacené jako přesčas… :-)

                            0 0
                            • Janes  

                              Kdo říkal, že máme placené přesčasy?? a neboj pracuju u toho .-)

                              0 0
        • kankrlicek  

          Dik,jak za stara…

          0 0
          • Peslezedirou  

            Když jsem to četl, tak jsem si připadal jak někdy kolem roku 1950 nebo ještě dřív tak 1936, přilepen uchem na rádiu při poslechu VKV, někde na terase ve stínu a se sklenkou pastisu :-)

            0 0
            • iron.hide  

              to ja takto pocuvam napriklad MS v hokeji alebo aj teraz futbal bezne v radiu ked som na bajku (na jedno ucho), ten komentar je ovela lepsi ako v telke.

              alebo aj v praci sa to da, ked nemozes sledovat prenos.

              0 0
              • Peslezedirou  

                Když bylo MS v hokeji, tak jsem se jel po práci projet, jedu chatovou oblastí a vidím na verandě dva starý chlapíky, jak kouří a poslouchají hokej v rádiu, v chajdě rozsvícený malý světlo, z komína se kouřilo, pěkně v klidu, žádný spěch…ach jo, to bylo fakt moc pěkný.

                0 0
                • Neťa  

                  Hezké, takhle nějak si představuju důchod, kterého se nejspíš nedožiju :-)

                  0 0
                  • Janes  

                    Na chatě podobné věci (včetně Tour) řeším tak, že si ven k ohni tahám televizi, přece nebudu sedět uvnitř, to bych mohl zůstat doma.

                    0 0
        • petryk  

          treatte díky, po ránu jsem se aspoň takto „podíval“ na sestřih ze včerejška ;)

          0 0
        • wishpull  

          Včera jsem to neviděl, ale Tvůj komentář mi to vynahradil, Tebe by měli zvát do TV studia. Ještě jednou díky, pokračuj prosím!!

          0 0
    • iron.hide  

      Majka GO GO GO !!!

      0 0
      • Delkim  

        aby jim to nevyfouknul Zakarin…

        0 0
        • Madtomas  

          Ani by me to nevadilo

          0 0
          • Delkim  

            5,5 do cíle a Zakarin je oba utrhl, pěkně do toho šlape, to bude KOM jako fík :)))

            0 0
            • iron.hide  

              tak fajn, lepsie zakarin, nez ten zubaty

              0 0
              • Radek Broz  

                Fakt někdo může přát rusákovi?

                0 0
                • tromboonen  

                  Von je z Tatarstanu – ale podle ksiftu a modrejch ocicek asi spis jeho predkove Tatary okupovali..

                  0 0
                • iron.hide  

                  ja tiez nemam rad rusaky, ale zacharin je talent a makac, a po tom strasnom pade na Gire je jeho dnesny vykon uplna parada

                  0 0
                • Josse  

                  Fakt může mít někdo tak debilní dotaz?

                  0 0
                • Delkim  

                  budeš tahat i sem debilní politiku? to je jako nějakých 145 mega lidí odsouzeno Radkem Brožem jen tak? to jsi fakt frajer…

                  0 0
    • iron.hide  

      chudak babicka

      0 0
      • t29  

        Bude rád, když v Paříži udrží pódium.

        0 0
        • Neťa  

          Spíš to vypadá, že neudrží ani pětku. Letos na to fakt nemá, ostatně jako nikdo jiný, pavouk a jeho stáj jsou prostě jinde.

          0 0
          • iron.hide  

            za to Porte vyzera velmi dobre, drzi sa na 6. mieste, strata len 4:27.

            garderen pritom dnes pekne vyhorel, +26:15, no ten je dobre fpici :)

            0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        :) babka je asi nemocnej nebo já nevím fakt,sem myslel že mi pomůže předat lucernu a on pořád nic tralalák

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          No neco s tim udelejte, nebo zejtra jedes domu.

          Zlutak udrzel Pes (peres to tricko obcas?) ale uz jen tesne pred MavasHem; etapu ma dneska dneska Tvargy, a dostal se tak na bednu. Ale opicak mu uz slinta na zada.

          1 Peslezedirou 97

          2 MavasH 96

          3 Tvargy 87

          4 (:(P) opicak 86

          5 Amoondre 85

          6 Kolvys 85

          7 Prodi 84

          8 Daymaker 84

          9 Hroch 82

          10 Delkim 82

          ..

          45 Bassano 46

          46 Robb 46

          47 Kubasan 45

          48 Kotew 43 (4)

          0 0
    • Peslezedirou  

      Tak jak vidíte dnešní časovku do kopce? Mám takové tušení, že dnes babička nakoupí, to samé Bauke, Porte by mohl překvapit, včera vypadal docela dobře, možná to ale bude tím, že už nebojuje o žluťáka a neleží na něm deka leadra usilujícím o žlutý dres, díky tomu má lehčí nohy. Také jsem zvědavý na Romana, jak se s tím dnes popere…

      0 0
      • treatt  

        No, já si hlavně říkám, jestli si nepůjdu vsadit desetikorunu na De Genta, že vyhraje puntíky. Kurz 100 k jedný? To by se vyplatilo, kdyby se Paštika rozmázl v pádu a odstoupil :) Jinak na dnešek tam už je zajímavej snad jen Yates kurz 5 na bednu..

        0 0
      • treatt  

        Tak dnes ITT tak trošku do kopce :)

        Ou, tak přímo u cíle máme pěknou pastičku, Oliver Naesen i Alexis Gougeard přepálili poslední točku, která se viditelně nepříjemně utáhne a hlavně následuje okamžitě po výjezdu z předchozí, s pohledem podlitým krví to musí být chuťovka :) A teď to tam poslal stejně i Jeremy Roy..

        Co se týká vývoje, Nicolas Edet zajel moc pěkně, následně potvrdil reputaci Nelson Oliveira, ale hned po něm vylepšil čas Romain Sicard z Direct Energy, potom přiletěl Coppel, na kterého jsem si chtěl vsadit, ale Fortuna ho nevypsala :( a aktuálně zatím drží hot seat. Nicméně na prvním check pointu byl lepší Jon Izaguirre.. a už je v cíli, 12 sekund získal, viditelně lepší rozvržení tempa.. průměr lehce přes 32km/h............

        Každopádně podél cesty mraky fandů, zatím dneska bez incidentů, snad to vydrží..

        0 0
        • Delkim  

          ten Giant Dumoulina je nádhernej :) věřím mu i přes ty kopce

          0 0
        • treatt  

          Tak na silnici je pan Mlynář, na rozdíl od většiny jezdců doteď, kteří jeli na klasické silničce + nástavce, jede na koze, převod na startovní rampě 54–42 a kousek po startu už tam měl šedesátku.. ajaj a já si dal do AKO, že Porte zajede Dumoulina, 2,25 byl pěknej kurz, ale teda nevím nevím.. už to je pěkně do kopce, ale je krásně v sedle, klidné pohyby a drtí to..

          0 0
          • treatt  

            Na vrcholu prvního brdku –12 sec pro Toma, ani jednou si ještě nestoupnul do pedálů, jede jako z partesu, přestože v jednu chvíli musel trochu přibrzdit kvůli fanouškům, motorka, co otvírá cestu, byla trochu daleko a fandové to zavřeli.. mno, to nebude parádní čas, to bude hodně velká výzva ostatním favoritům..

            0 0
            • treatt  

              Tom přeletěl Bakelantse, který jen zakroutil hlavou, když se prohnal kolem, Jan ve stoje to tam posílá a najednou kolem prosviští zalehnutá dělová koule :)

              Na startu Wout a já jsem hodně zvědav, jestli to pojme easy, aby byl odpočatý na práci pro Frooma, nebo si střihne dneska jen tak pro radost top 5 :)

              0 0
              • USPS  

                Taky mě ten Bakelants pobavil… :-))

                0 0
              • treatt  

                Nibs se snaží zaujmout kombíčkem disk-silnička-nástavce, na fandy to celkem zabírá, vidět je i dost českých vlajek..

                De Genta jsem dneska cítil, že dojede dobře, u Fortuny 2,70 proti Cummingsovi :) Ke konci jel hodně opatrně, viditelně se informace o chytáku v závěru dostala na start, takže to projížděl hodně na jistotku, i tak nakonec o nějakou sekundu a něco vylepšil best time..

                Chava pěkný výkon, je zatím na pátém fleku

                Jinak týpek s nejdelší dekou od dob Jardy Jágra, Archbold, který se včera rozstřelil v rychlosti přes 70 a skončil ve zdi,

                etapu dojel, aby se zjistilo, že má krom jiného zlomenou pánev.. dnes nicméně samozřejmě abandon..

                0 0
              • treatt  

                Tak Tom si nakonec přece jen na chvíli stoupnul v nejprudší části, srab :(

                Poslední 2km, kde pochopitelně letí, je to už sjezdová pasáž, takže vysoko přes 70km/h.. i poslední točku vykroužil dokonale, vylepšil čas o 41 sekund, takže pánové, rukavice je hozena pěkně vysoko.. mezitím Bártič vycouval z top 10

                0 0
                • Delkim  

                  podle mne hotovo, Froome to určitě nepojede tak na krev, aby předjel i Dumoulina a nikdo další na něj dneska nemá

                  0 0
                  • cubista  

                    Froome určitě pojede jako vítr, chemici Sky to jako vždy podpoří. Já když vidím tohodle chlapa, co to v rovinaté časovce nandal i specialistům časovkářům, tak si vždy vzpomenu na Lance:-(

                    0 0
              • treatt  

                Slova Toma, je celkem spokojený, ale nebyla to rozhodně jeho nejlepší časovka, zejména v začátku v prudkém kopci se cítil dobře, ale následně v rouleur pasáži se dostal trochu na svůj limit, chyběla mu síla, tak se trochu utavil, podle něj to nebude stačit na nejlepší, zmiňuje hlavně Frooma..

                0 0
              • treatt  

                Bardet se rozjíždí v chladící vestě, neustále doplňovanou dalším ledem, i dnes pokračuje pěkné vedro..

                Na trati Pantano s červeným číslem největšího bojovníka včerejší etapy, lehká náplast za etapu, kterou mu urval Ilnur, který už si taky dává na trati..

                Do cíle míří Nibs, je vidět, že pokračuje v dobré přípravě a bude to solidní čas, 5. čas, ztráta minuty a jedné sekundy na Toma

                0 0
              • treatt  

                Ufff, tak to začíná, zatím jen Aru a davy už šílí, rozvírá se to opravdu na poslední chvíli, tak snad to pro nejlepší projde bez problémů..

                IAM dneska potvrzuje dobrou formu, Stef Clement nový muž na pátém fleku těsně za Coppelem..

                Porte na cestě, Bardet teď navzdory fandům celkem poklidný start. Porte zatím vypadá extrémně soustředěně, jede dost kadenčně..

                0 0
                • vitan  

                  dojezd Géčka – dýchal nosem a nepřišel mi ani zpocený:)

                  0 0
          • treatt  

            Všichni jezdci už odstartovali, Froome na koze i v kapce

            30 sec Bardet zásek na Porteho na prvním mezičase, viditelně těžší nohy..

            Do cíle dojíždí Roman, nechal se zajet Rodrim, zatím 6. flek

            0 0
          • treatt  

            Tak co druhý mezičas? No, Porte na Toma ztratil na šlapavější části, nyní 9 vteřin zásek, ajaj, to pro moji sázku vypadá trošku méně nadějně..

            Meintjes se toho nebojí, do finálních toček to nahulákal na prasáka, ale ustál, 5. flek prozatím, pěkný výkon

            Barde jede hodně těžký převod a spíš se trápí, hlavně nám začalo foukat do proti, to hraje do karet Dumoulinovi..

            0 0
          • treatt  

            Propásl jsem Martina, pracovní telefon, ale Aru jen 11 sekund za Tomem, no vida! Skvělý výkon..

            Quinta naopak totální parkovačka.. Bardetovi na něj už stačí jen 19 sekund, ale jeho naopak dohání v GC Porte.. Bauke dneska vypadá zatím solidně, nezvedá se, jede plynule. Froome to samé, ale asi jsme nečekali nic jiného, ne? ;)

            Yates už na Bauku jen sekundu zásek, dnes by Adam mohl na druhý flek, ale na bednu to dnes pro mě asi stačit nebude.. hmm, nu což :) Lehký kluci viditelně trpí v tom větru, kde je to šlapavější

            Valve se řítí pěkně do cíle, před dneškem 7. muž GC, 32 sekund ztráty, slušně odjeto

            Oj oj, v místech, kde Tom jel na posledních 2km jak z praku ve sjezdu, se Ritchey rozjíždí později, tomu už nevěřím, že by se před něj dostal, tím je moje AKO definitivně v háji, ach jo..

            0 0
          • treatt  

            Tak Ritchey pěkný výkon, druhý best time, ale ten vítr rozhodl

            No, Froome neletí, 23 sekund po prudké části, pozdvihuji obočí.. s tím větrem je to pro Toma asi v kapse

            0 0
          • treatt  

            Romain dojíždí do cíle, originálně si sedá na horní rámovku, poslední točky opatrně, to bude dobrý výkon, o 4 vteřiny udržel GC před Ritcheym..

            Froomovi teď ukázali ztrátu víc než 3 minuty, ale to bude chyba..

            Hele tak Quinta se nakonec rozjel, to jsem už nečekal, 9. flek v etapě, hmmmm – o podium tedy ještě bude hodně velký boj, po dnešku bude GC velmi těsné..

            0 0
          • treatt  

            Yates vyjel silně, ale už nemá úplně stejný švih, uvidíme v cíli, ale si to úplná pecka nebude..

            Bauke zobe hodně rameny..

            Adam v cíli, minuta a dvě sekundy ztráta..

            Poslední ze dvou otázek, vyhraje Tom etapu? Uvidíme uvidíme, Froomie rube velmi pružně.. Bauke se bránil zuby nehty a podle všeho by druhý flek měl uhájit..

            Tak teď už žluťák do cíle.. poslední točky a mělo by to stačit.. Projeto super čistě, je vidět, že to má nastudované.. a ukazuje, kdo je prostě nejsilnější, dopřál si i chvilku na zvednutí ruky v cíli. 21 sekund nakonec! Krom upevnění GC vedení tedy i další etapa pro Chrise ve žlutém..

            0 0
        • treatt  

          Fanklub Quintany z Kolumbie neposlal fanynky v plavečkách, aspoň na startu ne, ale třeba nás ještě překvapí v cíli :)

          Slunce přestalo pálit, tak by to nyní pro jezdce mělo být trochu příjemnější..

          Porte podobně jako Tom předtím hodně vsedě, jede viditelně rychle

          Geraint mezitím solidní čas, ale žádná krev..

          V autě za Bardetem jede pan Kanibal, tak uvidíme, jestli to Romaina bude motivovat o to víc, nebo mu svazovat nohy, každopádně fandové šílí.. těžké rozhodování pro dvě policejní motorky, nebýt příliš blízko, aby nedávaly hák, ale okamžitě za nimi se to zase zavírá..

          Adam se vyloupnul ze startovní rampy, nemá kapku, ale Yates jako jeden z mála na koze.. tak pojeď mladej, mám na Tebe dvacku na bednu :)

          Quinta v jedné z prvních toček špatný odhad a musel si trochu přibrzdit, to nesvědčí o velké pohodě..

          Dan Martin se snaží, u něj to vždy vypadá jako smrt, zatím na mezičase 7. čas, přes minutu na Toma

          Bauke vyjel, Froomie se dopíjí

          A je to tady, první mezičas pro Porteho, 9 sekund lepší, než Tom!

          Aru na metě 10km si viditelně dává, 23 sec za Tomem, zatím velice solidní čas

          Do cíle Rodri a to bude dobrý čas, moc dobrý.. 4. flek.. takže nemusím litovat nevypsání Coppela u Fortuny :) ale uvidíme, co Bardet..

          0 0
    • iron.hide  

      notyvole froome O_o

      0 0
      • Neťa  

        Úplně jiná liga.

        0 0
        • cubista  

          Jiná liga nebo jiný sypání? Já bych vsadil na druhou možnost:-)

          0 0
          • Krutas  

            No jestli má tak dobrého doktora, že pokaždé projde dopingem a že jich na Tour už měl, tak budou v profi teamech opradu luxusni a vzdelani doktori. Kdyby byl doping naprosto legalni tak jezdi jak auta na prevodu 60×10.

            Ta první možnost , že opravdu dobře natrénoval, tak kloubouk dolu a TdF je pro něj zasloužené.

            0 0
            • cubista  

              Tohle soustředění se jen na 1 závod v sezóně začal Lance. Taky o něm nikdo neslyšel a pak všechny dal o parník. Já mu tehdy začal fandit spíš kvůli životní story. Taky nás přesvědčovali, že jde z kontroly do kontroly. Vzhledem k tomu, že doping je vždycky napřed, tak jsem k těm kontrolám dávno ztratil důvěru. A to nejen v cyklistice:-(

              0 0
              • Krutas  

                Máš pravdu, že se ta píseň opakuje. Když jsem si pustil nějake Livestrong climby z TdF tak jsem čuměl jak mu to jede, raketa:-)

                0 0
              • iron.hide  

                Ale Froome pravidelne chodi aj na Vueltu, uz sa zucastnil styroch, z toho iba raz odstupil.

                0 0
            • Albek  

              To jako Armstronga netestovali a tak se přiznal sám ?

              0 0
    • Lenka.05  

      Rozhovor s Olegem

      0 0
      • USPS  

        Ten už toho namlel…

        0 0
        • Lenka.05  

          Jj :) Ale má docela realistický pohled na Romana, co myslíte

          0 0
          • Barak  

            Jo, myslím, že Romana přesně vystihl.

            0 0
          • roura  

            Jenom s těma slovama, že celý tým pracuje na něho bych moc nesouhlasil.

            0 0
        • roura  

          Alespoň dělá nějaký rozruch a je s ním sranda… Cyklistika takovéhle lidi potřebuje a škoda, že odchazí.(ikdyž asi ne na dlouho, podle toho článku) Co třeba takový sky? V té stáji musí být hrozná nuda :) A co se týče jejich strategie. Opravdu jsou nejlepší v přehodnocení strategie po vypadnutí lídra. Oni s tím snad musí počítat vždycky už dopředu.

          0 0
          • iron.hide  

            v sky je G, s nim je sranda vzdy

            0 0
          • USPS  

            No, sranda – např. obléct ty svoje burlaky do maskáčových hader s vlajkou říše zla přes celá záda v době, kdy tato říše jako obvykle dělá zase bordel u sousedů…

            0 0
            • Peslezedirou  

              Ty vado :-D

              0 0
            • Lenka.05  

              Mluvíš o USA nebo o kom? Já už se v těch říších zla začínám nějak ztrácet :)

              0 0
              • USPS  

                To sleduju…

                0 0
              • mvd  

                S lidma, kteří jsou o svojí pravdě dostatečně silně přesvědčení, nemá smysl vést žádnou diskusi. Je to jejich neotřesitelná víra a nic je o ni nedokáže připravit. Je to jako diskuse mezi ateistou a náboženským fanatikem :o)

                Chudák Hroch, zas aby připomínal, že tohle je pure TdF vlákno a politika sem nepatří. Od toho je vlákno Konspirační teorie. Vlastně není – to zablokoval admin :o(

                0 0
                • Peslezedirou  

                  Chvála tobě, amen a teď všichni do sedel, poslední dvě horský etapy!

                  0 0
                  • Hroch obojzhivelnyj  

                    Le Tipo

                    Peslezedirou prekonal 100 bodov, ale prisel o zlutaka, toho si vzal zpatky MavasH, a oba maji zajimavy naskok. Ale jestli jim Porte promicha GC, tak muze byt vsecko jinak.

                    Etapu kompletne natipovanym podiem- jako jediny- vymetl Madtomas

                    1 MavasH 101

                    2 Peslezedirou 100

                    3 Tvargy 90

                    4 (:(P) opicak 90

                    5 Prodi 89

                    6 Amoondre 88

                    7 Kolvys 88

                    8 Daymaker 87

                    9 Hroch 86

                    10 Marios 84

                    46 Kubasan 47

                    47 Kotew 46

                    48 Robb 46

                    Kotew pres ocekavani nehodil Cavendishe a nevystoupil si, ale nechal se na TB podlezt zkusenym matadorem Robbem- nebo naopak si Robb umyslne bere cervenou lucernu?

                    Kazdopadne to je snad prvni tipovacka bez DNF, protoze uz nikdo vypadnou nestihne. Dobra prace tam vzadu!

                    0 0
                    • Peslezedirou  

                      Přepočítej to znova, se mi to nějak nezdá :-D

                      0 0
                    • daymaker  

                      Tak snad Aru s Portem vlezou do top 5, uvidíme.. :-)

                      0 0
                    • Amoondre  

                      Mas v tipo chybu, Majka dojel 3. tudiz 1b ne 2b ;-)

                      0 0
                      • Hroch obojzhivelnyj  

                        Uh oh. Diky. V tom pripade Pesleze prisel o tricko uz vcera a opicak zableseny uz je na bedne.

                        Oraveno po 18.TT:

                        1 MavasH 101

                        2 Peslezedirou 99

                        3 (:(P) opicak 90

                        4 Prodi 89

                        5 Tvargy 89

                        0 0
                        • MavasH  

                          To triko musí mít ale velkou moc :) 19. etapa mě to celý shodí, ale i tak je pěkný si užít takhle chvíli na výsluní :)

                          0 0
                    • kotew CZE JIHLAVA  

                      Díky zkušený Robbe,jinak mi volal Cave že potřebuje někoho na rozjíždění na dráze,tak sem útočil na plánovanou dovču:D

                      0 0
                • tromboonen  

                  Tak rict o nejakem majiteli teamu ze je magor a dela a rika nesmysly neni zas az takovy problem a je to relativne k tematu.. kdyz se nekdo (Oleg) chova blbe k lidem ve svem teamu, v pelotonu, v cyklistice jako celku a jeste ukazuje v cili prostrednicky (jsou sporty, kde by za to jeho team dostal vyhazov nebo on distanc)..

                  Stejne tak roura je presvedcenej, ze je s Olegem sranda… no asi takova jako s Putinem..

                  0 0
                  • mvd  

                    Mně vůbec nevadí, že někdo řekne o Tiňkovovi, že je magor (tady se dokonce držíme tématu a bavíme se o cyklistice), nebo že Putin je autokrat. To je hodnocení jednoho konkrétního člověka, na kterém se můžeme nebo nemusíme shodnout. Úplně v pohodě. Co mě vytáčí, je paušalizování a škatulkování.

                    Edit: a tahání politiky, kam nepatří „s vlajkou říše zla přes celá záda v době, kdy tato říše jako obvykle dělá zase bordel u sousedů…“

                    0 0
                    • tromboonen  

                      Tak nadavat na Olega prece neni ani skatulkovani ani pausalizovani a s tou vetou nelze nez souhlasit, to neni ani tak o politice a pausalizovani to taky neni, proste to tak je, jestli mas pocit, ze ne, tak smula, ale napsat to jako jednu z charakteristik Olega je podle me validni..

                      0 0
                      • mvd  

                        Tím škatulkováním a paušalizováním jsem měl na mysli předchozí odbočku nejmenovaného diskutujícího od TdF v tomhle vlákně (posléze zablokovanou Hrochem) s komentářem k Olegovi „dobrej Rus, mrtvej Rus“. I kdyby to bylo v nadsázce, tak to je něco, co nejen, že naplňuje skutkovou podstatu trestného činu podle Trestního zákoníku, § 356, odstavec 1 „Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.“, ale především je to ubohý. Je to škatulkování lidí, jako „všichni Poláci jsou kšeftaři“, nebo v devadesátých letech v Rakousku a Německu zažité „všichni Češi kradou“.

                        0 0
                        • tromboonen  

                          Jo, to souhlas, taky nemam nic proti Rusum pokud sjou normalni, ale zas z toho nedelejme aferu nebo dokonce trestny cin, je to parafraze jisteho dobre znameho vyroku a myslim ze ani USPS nemuzeme podezrivat z toho, ze by to myslel vazne a opravdu na vsechny Rusy, spis to bylo takovy ironicky, rek bych.. a uz dost at to Hroch nemusi cistit :)

                          0 0
                  • USPS  

                    Já bych Sašu fakt nekrmil…

                    0 0
    • vitan  

      tak páteční etapa a v úniku: Robert Kiserlovski and Rafal Majka (Tinkoff).

      Roman si asi možná po druhém kopci zase bude jezdit pro bidony:)

      0 0
      • treatt  

        Jj, únik velice silný, velká jména v něm, Pantano, Rolland, De Gent, ale i takový Vuillermoz, osobně mě potěšil mladej Vegard Breen, že se mu opět povedlo dostat do úniku..

        Nicméně já se omlouvám, ale dnes na zpravodajství nemám prostor :(

        Tak aspoň jedna snad lepší zpráva zezadu, Bak, Groenewegen, Kittel a další odpadají z balíku, tak se třeba k nim dotlačí Dan McLay, který odpadl hned zezačátku, je už delší čas sám a bude to mít to dnes hodně těžké, aby stíhal limit..

        Naopak je hustej Benett, po tom svém pádu hned na začátku s tím, že každou etapu bojoval o limit, už je dnes na tom lépe a dojíždí v pohodě v grupettu

        Balík táhne Astana, vepředu Kaťuše, jinak zatím nic zásadního mezi GC boys..uvidíme, co s tím udělá déšť, který asi přijde..

        Kišerlovský vepředu rozpáral únik, takže už jen souboj o body mezi De Gentem, hned za ním Paštika, s nimi Vuillermoz a přes kopec odskočili, uvidíme, jak se to ve sjezdu porovná..

        0 0
    • robb  

      To mu asi řekl něco v tom smyslu: „Víš co? Di do pr*ele“ :-D

      https://twitter.com/…561872805888

      0 0
    • treatt  

      Tom Dumoulin se zaháknul, nepříjemný pád do boku v balíku a po chvíli musel nastoupit do auta svého DS, tedy další abandon. Má velice bolestivě nabourané zápěstí, pro časovku v Riu tedy ohrožení

      A pozor, co jsem tak koukal, Adam Yates vlaje na konci balíku, není na tom dobře, dneska rozhodně nakoupí, otázka je, kolik a co to udělá s GC

      0 0
      • iron.hide  

        jo, aspon sa posunu dopredu babicka, aru a porte (to vis – tipo ;)

        chudak tom, ma asi zlomene zapestie

        0 0
      • treatt  

        Tak Rolland má smolnou Tour, zaútočil z vedoucí skupiny, jeli ve dvojci s Costou, když mu uletělo přední kolo a vyletěl ze silnice, roztrhaný úplně všude.. team teď bude mít těžkou práci ho zmotivovat, smutné obrázky

        0 0
        • MartinM  

          To delas dobrovolne tyto komentare nebo te nekdo nuti?

          0 0
        • treatt  

          Páni, klouže to brutálně, Reichenbach a Morabito oba naráz dolů, o něco později problém Ritcheyho! Neukazovali pád, nevypadá potrhaný, ale musel podle všeho zastavit, takže si teď musí sjíždět..

          0 0
          • treatt  

            Bauke podlaha, ale nevypadá moc otřesen, kamera to asi nechytla..

            0 0
            • Lenka.05  

              Zato žluťák se válí na zemi. A pak, že bílá čára není zeď

              0 0
              • GrumpySmurf  

                Jo nova silnice a nove cary a hned je na co koukat..

                0 0
              • treatt  

                A nemá svoje kolo, takže si musí zvyknout na klasické převodníky namísto svých O´symmetric.. ze své zkušenosti můžu potvrdit, že to je peklo..

                Není v pohodě ani trochu

                0 0
            • treatt  

              Sepulveda a hlavně Navaro podlaha, Dany asi klička, Bauke musel opět brzdit kvůli tomu, následně byl rozhozený a vyjel rovně z točky, bude ztrácet, je rozhozený. O chvilku později na bílé čáře padá Froome a v reakci na to Nibs, Chris dostává kolo asi od Gerainta, zatímco Costa jede vepředu sám, ale hlavně sjezd jel naplno Bardet, který má výhodu, týmový kolega Cherel, ale pozor pozor, Bardet teď málem narazil do zrcátka auta podle cesty. Zatím má několik stovek metrů náskoku a jede sám na poslední kopec.

              No ty vado

              Mezitím potvrzeno odstoupení Navarra

              0 0
              • Neťa  

                Pojede celý kopec na Thomasovém kole? :-) A Bardet už má na žluťáka minutu náskok, ten půjde dopředu.

                0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  Geraint Thomas (Team Sky):

                  „… All of a sudden he’s on the floor and going ‘I need a bike, I need a bike,’ so I gave him mine. Then I waited for the team car although they did drive passed me. I wasn’t going to run to the finish but luckly they stopped a few hundred meters laters and I got on this, and that was that.“

                  :-)

                  Zitra to bude zas zajimavy, jestli je Froome natlucenej, tak to A) verejne neprizna a B) moc se nevyspi a C) do zitra se mu to pekne rozlezi. Takze doufam ze ostatni tymy do toho pujdou, protoze stejne jako dnes Sky asi nebude moci jet sileny srot ze ktereho nikdo nenastoupi.

                  No ale top 11 je hodne vyrovnanych ve vykonech. Taky se uvidi, jestli Bardet nezaplai za dnesek, ale je hodne motivoavny. No a konec je sjezd…

                  0 0
                  • Neťa  

                    Taky se trochu bojím toho, aby ten pád nezanechal na pavoukovi následky, to koleno to odneslo asi dost a moc dobře se mu s tím určitě nepošlape. Takhle přijít o win bych nikomu nepřál.

                    0 0
                  • tromboonen  

                    Az/jestli bude Gcko jednou GC jezdec, tak bude o zabavu postarano, ja to uz dlouho rikam… zadny thanks (thank you aby grammar nazis meli nad cim brucet) to the team… pekne tvrde vtipky a sarkazmy a understatement od zacatku do konce a nekde mezi to podekovani teamu samozrejme..

                    Chavito uz se taky uci nejaky Ozzie slang, Hayman/Durbo/Daz­zler taky nejdou pro srandu daleko, Sagan kdyby ty angline neco dal tak bude taky veselej chlapik, proc tohle umej vetsinou jenom Anglosasove, Frantici, Italove a Spanelove mi pripadaj takovy trochu pateticky, to bude ta historie..

                    0 0
              • robb  

                Costa zatím super

                0 0
              • treatt  

                No ty vado, Bardet už dojíždí Costu, Bauke je kdesi vzadu a trápí se, Froome není v pohodě ani trochu.. Ritchey byl na zemi, kdo si přál trochu vzrušení a přesypávání? Tohle je hukot teda

                Astana tvrdí muziku, Martin vypadá pěkně, no to bude ještě něco

                0 0
                • Pavel  

                  To vaše zpravodajství je prostě SUPER! Teprve teď jsem se dostal k počítači, seděl jsem do teď v autě. Stačí přečíst B-F a člověk je hned v obraze. :-)

                  0 0
                  • treatt  

                    Dík, jsem rád, že to někdo ocení, když pro jsem pro některé za magora :)

                    Akorát jsem pak už byl bohužel v pátek i o víkendu mimo, tak jsem nemohl psát.. sorry :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Je to super. Na Vueltu se chystáš?

                      0 0
                      • treatt  

                        Kdyby začínala dneska, řeknu, že ano :) ale od druhé půlky mi srpna se mi zase zvýší pracovní vytížení, tak tomu moc nedávám.. :/

                        0 0
                    • raw 4  

                      Přesně jen tak dal, ma to šťávu. ..bylo by zajímavý to takhle poslat misto Bejka na Čt.. ja bych se kralovsky bavil

                      0 0
                    • kulix  

                      máš můj obdiv …

                      0 0
                • treatt  

                  Rosu vystřídal Carusa pro Ritcheyho, Bauke se vzadu spojil s Majkou a Pantanem, ale má co dělat, aby Jarlisona udržel..

                  0 0
                  • robb  

                    Costa ztrácí. Křižák si vystupuje, zatímco Martin za to rafnul. Yates se drží zuby nehty. To je etapa :-)

                    0 0
                    • Neťa  

                      Jo, poděkujme počasí, hezky to okořenilo. Pavouk vzhledem k okolnostem potvrdil tou malou ztrátou svou extratřídu, ale může děkovat kolegům, hlavně Poels je neskutečný.

                      0 0
                      • robb  

                        Zítra se končí v technickém sjezdu a mělo by pršet.

                        0 0
                        • robb  

                          Top 10 po dnešní etapě

                          1 FROOME, Christopher (SKY) 82:10:37

                          2 BARDET, Romain (AG2R LA MONDIALE) + 4:11

                          3 QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR) + 4:27

                          4 YATES, Adam (ORICA-BikeExchange) + 4:36

                          5 PORTE, Richie (BMC RACING) + 5:17

                          6 ARU, Fabio (ASTANA) + 6:00

                          7 VALVERDE BELMONTE, Alejandro (MOVISTAR) + 6:20

                          8 MEINTJES, Louis (LAMPRE – MERIDA) + 7:02

                          9 MARTIN, Daniel (ETIXX – QUICK STEP) + 7:10

                          10 MOLLEMA, Bauke (TREK – SEGAFREDO) + 7:42

                          0 0
                        • Neťa  

                          Přesto bych jim přál, aby nechcalo a rozhodlo se to bez vlivu počasí. Teda ale GC je srovnaná neskutečně, zítra to bude brutus tak jak tak.

                          0 0
                      • GrumpySmurf  

                        podekujme pocasi a astane, protoze kdyby bylo po sky, tak dojede unik a teprv 10minut nato poradi..

                        0 0
    • Šakul  

      Jak si stojí celkové Křižak? Jsem mimo televizi

      0 0
    • t29  

      To byly jatka. Pochvala Astaně a Bardetovi.

      0 0
      • GrumpySmurf  

        Jen jestli na Bardeta jeste neuslysime nake osklive slovo, protoze jak to tam padalo, tak z 40vterin odstupu bylo razem 1:40, kdyz Froome dojel astanu tak porad 1:20. Zeby vsichni nechci rict primo „cekali“ jen Bardet ne?

        0 0
        • Tanabe  

          NN asi kazdej dostal strach aby taky nelehl.Toto patri k cyklistice ty pady navic ke konci etapy tam uz se neceka.Akorat sem cekal nejaky pokus atakovat nekdo Frooma ale akorat zabak se zvedl klobouk dolu,Nairo je pro mne obrovske zklamani tak defenzivne sem ho snad jeste nikdy nevidel zavodit

          0 0
          • iron.hide  

            „zavodit“

            0 0
          • GrumpySmurf  

            Tak ja nejsem fanda zadneho cekani. Oni se kluci trhli jak padl navaro a proste jeli. Zatimco ostatni chvilku nato cekali na arua a frooma..

            Aru se pokusil, to bylo pekny, ikdyz se na to fakt neda koukat. Pohled na nej zesedla, snad jeste horsi jak na frooma s tim jeho tikem co tam hlavou hazi..

            0 0
            • t29  

              Cherel to rozjel už nahoře na kopci, Navarův pád nebyl příčina, ale následek. Všichni nervózní, spadl Froome, někde mezitím i Mollema, Bardet dotáhl Cherela a vyrazili spolu. Prostě plánovaný a zvládnutý útok, který Bardeta vynesl na pódium.

              0 0
              • Amoondre  

                Kdo z Astany lehl spolu s Froomem? Vincenzo? Přišlo mi to hodně amatérské, že bílá lajna za deště je úplně jasná…

                0 0
    • Amoondre  

      V cele po dnesku opicak :-D

      (:(P) opicak 102

      Daymaker 101

      MavasH 101

      Peslezedirou 100

      Amoondre 96

      Prodi 94

      Iron.Hide 93

      Delkim 92

      Tvargy 91

      Hroch 90

      0 0
      • Peslezedirou  

        Tušil jsem to, ten opicak nam to všem zase nanda :-)

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        JJ je to tak, opicak na cele. Akorat MavasH je druhy na TB, pred vitezem z Gira Daymakerem (+14 dnes).

        1 (:(P) opicak 102

        2 MavasH 101

        3 Daymaker 101

        4 Peslezedirou 100

        5 Iron.Hide 96 (tady se neschazime, a nemuzu najit proc.)

        6 Amoondre 96

        7 Prodi 94

        8 Delkim 92

        9 Kolvys 92 Hm tady taky ne.

        10 Tvargy 91

        11 Hroch 90

        Etapa dneska Kubasan hezkych +18, Lenka a Malepivo +17.

        a cervena lucerna zpatky Kotew pred Robbem, mels ho tam nechat na DNF :-)

        0 0
        • tromboonen  

          Jen jestli nema Opicak protekci aby se nemusela 3D tisknout cena, prej dodavatel dlouhodobe nestiha :)

          Pokud to vyhraje ziva bytost, muzu venovat douzaine escargots de campagne (pret a manger) a mozna i trikolora na domecku by se dala vyficet

          0 0
        • Peslezedirou  

          Tak Bauke měl včera velký nákupní košík, Quin je asi rad, že před startem ráno najde tretry :-) mam takový pocit, že se dnes bude hodně závodit.

          0 0
          • Delkim  

            jj, Froome se určitě nevyspal zrovna ideálně a o to více to budou ostatní zkoušet

            Bardet podle mne neodpadne, naopak, ten včerejšek mu dal sice zabrat, ale psychicky ho to muselo strašně nakopnout

            0 0
          • Neťa  

            Jo, mohlo by to být dneska ještě hodně zajímavé. A jsem zvědav na Romana, v rozhovoru říkal, že by rád skočil do úniku, to by bylo slušné překvápko :-)

            0 0
            • robb  

              Top 10 by byla fajn, ale začátek TdF, kdy dělal na Sagana a Berta, ho asi stála potřebné síly.

              0 0
        • Amoondre  

          GvA 5. etapa – uz sem si to opravil :-)

          0 0
    • USPS  

      Tak to bude suverénně nejstarší vítěz TdF

      0 0
      • tromboonen  

        Uz me tema obdivnejma odama na Tink-offa iBes trochu sere… ze by si u Babise predplatil pozitivni PR kampan? A prej co vy v Ceskoslovensku..

        0 0
        • USPS  

          Vydrž – příští rok to bude samá Bora, Kaťuša nebo kde to RK skončí…

          Mimochodem, pamatuješ dobu, kdy byl RK v Astaně…? :-)

          0 0
          • tromboonen  

            No ale Boru vedou normalni lidi, ne vychodni kovbojove, tohle je prachsprostej PR clanek, doufejme, ze se Oleg nechysta k expanzi do Ceska, kdyz to tu ma tak rad..

            Jestli pujde Krizak k Putinovi do Katuse, tak pro me skoncil.. dobu kdy byl v Astane pamatuju, ale o profi cyklistiku jsem se tenkrat zajimal jen okrajove a nebyl jsem ani v Cesku a nesledoval mistni platky, takze nevim jestli se tu pely oslavne ody na kazasske osvicene diktatory…

            0 0
            • USPS  

              Já to myslel tak, že prostě změní mančaft podobně jako RK nebo PS a budou psát to, co jim zaručí zájem čtenářů, kliky, reklamy, peníze…

              Z tohoto pohledu si musí nad odchodem Olega rvát vlasy :-)

              Jo, tehdy to byla Astana sem, Astana tam, podobně jak dnes s Offem :-) Akorát teď je to pravda umocněné PS, takže by určitě uvítali, aby PS + RK byli zase spolu v jednom mančaftu…

              0 0
    • robb  

      Velká skupina vepředu (možná 30 lidí), je tam Křižák se Saganem. Náskok minutu na balík s Froomem. Asi nikdo z Top 10 tam není

      0 0
      • robb  

        Jsou tam lidi s Cannondalu s Rollandem, snad potáhnou tempo

        0 0
        • Neťa  

          Tak táhne pouze a jenom zelená motorka a přesto to stačí, aby ten odstup rapidně narůstal :-) Jsem docela zvědav, kdy to někdo začne sjíždět. A ten Benčík se vážně nedá poslouchat, jsem si na něj za letošní Tour vypěstoval docela slušnou alergii :-(

          0 0
          • robb  

            Tu Top 10 bych mu přál. Zkouší to v poslední etapě jediným možným způsobem, víc nemůže udělat. Škoda, že tam nemají alespoň ještě jednoho navíc ze Saxa. Uvidíme jestli se tam bude protáčet Nibali a zkusí to dnes na etapu.

            0 0
    • MartinM  

      Chudak Roman dneska koupí tak 20 minut :(

      0 0
      • Delkim  

        aktuálně je na třetím místě celkově, teď už to jenom udržet těch posledních 80 km :)

        0 0
        • novas752  

          Chvilku byl i na 2. :D Uvidime jak rychle se se Saganem vyskrabou na kopec a jak to natahnou dolu.

          0 0
      • USPS  

        RK plní přesně to, co včera řekl

        0 0
        • Delkim  

          Sagan mu dneska pěkně tahá, ale už toho má fakt dost, takhle protažená držka je u něj vidět málokdy :)))

          0 0
          • robb  

            Skoro celá Astana na čele balíku, ale Sky asi nemají zájem jet. Sagiče budou muset zítra asi dotlačit do konce etapy :-D Jede super

            0 0
            • USPS  

              Právě naopak – PS dnes trénuje intenzity na zítřejší dojezd… :-)

              0 0
              • robb  

                Tak už Peťo odstoupil. 61 km do konce, teď se Křižák musí zmáčknout. Hlavně ta rovina bude problém

                0 0
                • Neťa  

                  Zatím na to sjíždění všechny týmy docela kašlou, což úplně nechápu.

                  0 0
                  • robb  

                    Už jedou i ostatní. Asi si před tím Křižáka nevšimli :-D. Teď jenom aby sobě nekoukali a letěli nahoru.

                    0 0
                    • Neťa  

                      Hodně pozdě, ten náskok je luxusní, Roman se kousne a kdo ví, na co to ve finále dá :-)

                      0 0
          • USPS  

            Jj, PS je motorka…

            0 0
          • raw 4  

            Uprimne receno at jde Tinkoff s tema svejma kecama do hajzlu…dneska kdyby nebylo Sagana (a ten k tomu rozhodne nebyl urcenej, ale udelal to z presvedceni) tak je Krizak v prdeli..jak chteli chranit a pomoct Bertikovi? Kiserlowski a dalsi v pr.eli…Sobeckej Majka si veze zadek a nepomuze i kdyz uz mel puntiky jasny…parta bez strategie s programem Do it yourself..

            0 0
            • Sindy  

              Sagan to udělal, jak řekl RK, jen proto, protože chtěl…

              0 0
              • raw 4  

                Presne tak…

                0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Nebo to ma narizeny z Bory, kam oba s RK prestpujou. A navic mu Roman rozjede vlacek dneska v Parizi :-)

                Ne vazne bez konspiracnich teorii, moc pekny, a divim se ze Sagan jel jak zvire a neposetril na dnesni sprint, ev. ze mu to tym nezakazal.

                0 0
                • Peslezedirou  

                  Objem prace kterou odvedl, nejonom pro sebe, je neuvěřitelný, Moloděc ;-) ale včera bylo vidět, jak si dává, takhle kyselej ksicht jsme u něho dlouho neviděli, ale to už psal někdo výše :-)

                  0 0
            • Kysky  

              jako ten tým je totálně na hofno. Jakejkoli jinej tým má lidi podle toho na co jedou: jedu na spurtéra tak tam mám domestiky co to umějí rozjet, jedu na celkový tak tam mám domestiky co utáhnou kopce. Ale Tinkoff? Sagan si spurty jezdí sám, na celkový mají Alberta který má po ruce Křižáka. Ale když se to posere, tak Roman k sobě nemá žádnýho člověka (velká poklona dnes před Saganem). Tak dozadele k čemu je tam těch dalších 5lidí (když nebudeme počítat nafrněnýho Majku, kterej nikdy nikomu taky nepomůže)

              0 0
              • oberleutnant Weiss  

                Odpověděl sis sám hned v první větě…

                0 0
              • tromboonen  

                Jakej pan takovej team..

                0 0
              • roura  

                Ještě nezapomínej na Bodnara co pomohl Peťovi v 11 etapě. Nicměně ty další tam byli opravdu jen na nošení vody po rovinkách, do doby než přišel první kopec.

                Ale i tak bych viděl tinkoff jako druhej nejuspěšnější team na tour, co se vítezství, trikotů a celkovýho dojmu týká.

                0 0
                • Kysky  

                  Jo, tak to byla jediná spolupráce ve který byl někdo další…

                  Jinak úspěšný ano, ale tým rozhodně ne :-)

                  0 0
                  • roura  

                    Tak myslím to, jakože v roli diváka. Soutež teamů sice vyhral movistar, ale za co, Celou tour jedou schovanej vláček za sky, Quintana nastoupil za celopu tour dvakrat, Valverde asi čtyřikrát. Prostě na koukání nuda. Ta jedna etapa včera tomu moc nepomohla.

                    0 0
                • treatt  

                  A nejvyšší sesbíraný prize money :)

                  Nicméně když se tady rozohňujete, jak na to kašlou v kopcích, to čekáte, že Gatto nebo Tosso přejedou 4 kopečky, aby byli v posledním MTF k dispozici Romanovi? :) Ale pravda, Kišer letos byl málokdy k zaznamenání..

                  0 0
            • Sodoma  

              +1

              Sem to asi blbě zařadil:-)

              0 0
            • iron.hide  

              Majka bol asi v troch alebo styroch unikoch, minimalne v dvoch etapach tahal ako pila od zaciatku do konca, co po nom este chcete. To vy cesi fakt tak neznasate poliakov?

              0 0
              • Yura  

                Vytahni si tu hlavu z ******. Majka je top vrchar, byla to poslední etapa. To si jako myslis, ze se nemohl zmacknout a pomoct i ostatním v teamu k uspechu? Jiste ze se mohl na posledních par hodin zmacknout, ale proc by to delal arogantni frajirek ze.. Jinak je uplne jedno jestli to je polak, american, cinan nebo australan. Je to proste teamovej kolega a tahle situace byla presne jak delana pro nej. No vysral se na to a ja jen doufam, ze se mu to nekdy vrati jako bumerang..

                0 0
                • treatt  

                  Na to, že se už nemohl mačkat, jel podivně dlouho v balíčku GC favoritů, jen tak z plezíru, protože Kreuz tam nebyl..

                  0 0
              • raw 4  

                A pro koho tahal..pro Bertika, či Križáka? Kdy?…můžeš mi to ukázat. …tahal v úniku tak pro sebe. ..

                0 0
                • Tencovozikmin  

                  Pro irona Stacilo co vloni udelal Konigovi,je to pi..s bez charakteru a taky si myslim ze se mu to vrati. Se statni prislusnosti to nema co delat,proste je to pi..s.

                  0 0
                  • Tencovozikmin  

                    cas leti,bylo to 2014

                    0 0
                  • wishpull  

                    Přesně, Majka je ****, třeba Kwiatek je vyloženě oblíbenej, tomu úspěchy přeju. Brw při jeho MS tam paštika nefiguroval, trenéři asi vědeli.

                    0 0
                    • Kysky  

                      přesně, Kwiatko je jinej charakter (y)

                      0 0
                      • tromboonen  

                        Charakter necharakter, v normalnim teamu, kterymu nesefuje sebestrednej idiot ktery tomu nerozumi a vyhazel vsechny lidi, kteri mohli jezdce nejak pozitivne ovlivnovat a koordinovat jejich usili by si jej srovnali…

                        Zlutomaskaci nemaj zadny vedeni teamu, Oleg do vseho keca, kazdyho kritizuje, vyhazuje, kdyz nemas vysledky jsi spatnej a budem se teda bavit o davno podepsane smlouve, ale ze bych nechal team makat aby Ti dal podporu to ani nahodou… ale kdyz za par mesicu dotycnej rider neco vyhraje, tak je to najednou uspech vizionare co to vsechno plati, vsem ukazeme na kamery dva fakovaky a jsme nejlepsi..

                        Vysledky co ma Tink team za posledni dva roky bych rek ze byly vylozene natruc Olegovi, ti co je udelali byli proste tak nasrani, ze si rekli ja mu ukazu… to ovsem nepocitali s tim, ze ten vul to bude prezentovat jako svuj uspech a jeste jim ubere jakoukoli dalsi moznost podpory teamu… si poradis sam, ne? Uz jsi to ukazal tak koukej makat.. Ja stejne koncim, tak se snaz aby Te nekdo koupil, ja to pak budu kritizovat..

                        0 0
      • MartinM  

        Tak dobre, neveril jsem mu :D Tak snad to druhe misto celkove udrzi :D

        0 0
    • Leona  

      Zdravim vsechny. Taky koukam :-)

      0 0
    • Tanabe  

      Roman uz musi cedit krev jinak ho Sagan regulerne dobije jak kone pokud to nejak prokoucuj.Klobouk dolu pred SAGANEM uz vidim treba Majku jak se tak pro Krizaka 80 KM kousne

      0 0
    • Krutas  

      Komentatori porad hovori jako by to dneska byla posledni etapa, to co se jede zitra uz neni zavod?

      0 0
      • Tanabe  

        poslednich 250 metru asi jinak sampano atd

        0 0
      • obda  

        V zasade ne, pokud teda nejsi sprinter.

        0 0
      • novas752  

        Jede, ale nikdo neveri, ze by AG2R nebo Movistar mohl na Frooma najet 4,25min. To si SKY nenecha libit, takze pokud se Froomovi neco nestane, tak ho nikdo neohrozi.

        0 0
      • t29  

        Nepsané pravidlo je, že v poslední etapě už se nezávodí o celkové pořadí.

        Roman super dneska, snad mu to hodilo dost minut aby byl v top 10, Aru a Mollema koupili velkou ztrátu

        0 0
        • Neťa  

          Jo, je tam :-) Tímto se mu omlouvám, že jsem po včerejšku psal, že to nedá. Za dnešek klobouček, konečně ukázal, že umí závodit ;-)

          0 0
        • USPS  

          Tak, tak…

          A RK dnes hodně pěkně – přiznám se, že jsem se už pomalu v uplynulých dnech loučil se svým vkladem na to, že bude do 10. místa, ale on mě kluk ušatá přivezl do cíle slušné 85% zhodnocení… :-)

          0 0
    • Yura  

      Tak paštika uz od pohledu chamtivej krivak dnes jen zase ukazal, proc ho fakt nemam rad. Uplne bez problemu by mohl jet tu pulku za Saganem a pak Romana ještě minimalne pod poslední kopec potáhnout. No proc by se ale namahal, když uz ma svůj puntikovanej dres.. Tomu se říká teamovej hrac. To Sagan je opravdu pan cyklista a frajer, před kterym musí kazdej smeknout. Jinak Roman dobry, ale na tu spicku nemá no. Nedokaze absolutne reagovat na zadne nastupy apod.. Něco jako Leo. Proto si taky myslim, ze nikdy zadnou GT nemůžou vyhrat..

      0 0
      • Lenka.05  

        Majka je z.rd, to se ví už dávno :) Roman měl štěstí, že Aru nakoupil, jinak ta desítka nedopadla. Roman jezdí tak jak říkal ten ho ho ho ve studiu na čt4 – „Pojede a musí doufat, že to nějak vyjde…“ Já teda nejsem znalec, ale závodit a doufat, že to „nějak“ dopadne, tak se asi vyhrávat nedá.

        A Sagan fakt výbornej. Zítra bych mu přála výhru.

        0 0
        • Yura  

          No ja bych hlavne rad veril, ze tam na te trati Roman nechal všechno, ale nevim no. Moc se mi nelíbilo jak napred hledel za sebe kdo jako uz pojede a pak když jeli tak on zustal s ostatnima. Proste u Romana jsem snad jednou v zivote videl, kdy si dava na 100% a to bylo ,když tusim vyhral etapu na Giru. Podle me podobných momentu mohl zazit daleko vic, ale on proste jezdi tak nejak na jistotu. Je pravda, ze ted jel na celkove, ale myslim, ze tech prilezitosti mel za karieru uz dost, kterých nevyuzil..

          0 0
          • Lenka.05  

            Mám podobný pocit. A to Giro si pamatuju, byl to zážitek. Dojel v úplné eurofii. Bohužel, to bylo asi fakt jedinkrát.

            0 0
          • roura  

            „Nejelo se mi během dne nějak dobře, ale po tom, co Peter udělal, jsem věděl, že musím odevzdat všechno. Velkou část etapy jsem musel tahat sám, protože mi nikdo nechtěl pomáhat a někteří kluci to měli zakázané, protože jsem ohrožoval jejich lídry. Odvedl jsem maximum,"

            Prostě letos to navíc nebylo. Myslím že předvedl parádní práci.

            0 0
            • Neťa  

              Tak tak, vůbec nepochybuju o tom, že dnes ze sebe vymáčkl všechno co měl. Ono jen to svezení za PS na silách moc nepřidá, a potom už to bylo v podstatě jenom na něm.

              0 0
            • robb  

              Super jel. Minutu ztráta na šestého Valverdeho. Trochu mě mrzí, že se bude připravovat na Vueltu a nemůže na olympiádu, určitě by měl šanci dosáhnout na dobrý výsledek.

              0 0
            • Delkim  

              http://sport.idnes.cz/…listika.aspx?…

              tak prý ho Sagan na Colombieru málem i odpáral, Sagan fakt palec nahoru, ten má strašný tah :) na to jak jsem ho dříve moc nemusel jako frajírka, tak dneska naopak

              0 0
              • Yura  

                Ja ho teda nikdy jako frajirka nevidel. Na to jaka hvezda to byla uz v tak mladem veku, tak tu slavu a prachy a media zvladal perfektne a vystupoval vždycky dobře. Proste tak sverazne, ale urcite ne nejak arogantne.. Jinak taky nechapu jak muze byt tak dobrej do kopce. Třeba Kevendyš je daleko hubenejsi. Sagan je proti nemu uplnej rambo a stejne Kevenyš neprejede ani Svatej Kopeček.. Sagan je proste pan cyklista, kterej yvladne uplne všechno, ale jezdit na koncu vlacku v haku na placce a pak zaspurtovat to u me zadnej obdiv teda nevzbuzuje..

                0 0
                • treatt  

                  Jo, třeba takový Stelvio je vysloveně Svatej kopeček, který musel Cav zvládnout dojet v časovém limitu, ale to je drobnost.. :)

                  BTW když to u Tebe žádnej obdiv nevzbuzuje, zkus se někdy podívat na zpomalený záběr v posledních 15km, co to znamená, vůbec dostat šanci dojet na poslední km na nějaký solidní pozici. A pak z toho ještě poslat sprint..

                  0 0
                  • Yura  

                    To co predvadi Kevendyš za cyklistiku u me nevzbuzuje obdiv ve srovnani se Saganem. Proste absolutne nesrovatelne dovednosti Sagana ve všech aspektech jizdy na kole vs Kevendyš, kterej je krome spurtu absolutne prumernej cyklista mezi profikama.

                    0 0
                    • treatt  

                      Průměrný cyklista je ten, který jezdí v balíku. Pouze výjimeční jsou schopni vyhrávat. A jen velcí šampioni vyhrávají hodně. Výjimeční šampioni dokážou napsat historické tabulky, přestože se mění doba. Cavendish je jedním z nich, ať si o tom Yura z Olomouce myslí co chce

                      Ale nebudeme se hádat o tom, že Sagan je rozhodně nejuniverzálnější šampion současnosti, jeho schopnosti jsou ohromující, od skills na kole, po positioning, tak schopnost jet tempo nebo kopce, vycítit okamžik nástupu..

                      0 0
                      • -b-n-x-  

                        A az vyhraje tu olympiadu na MTB, to bude teprve neco :-)

                        0 0
                        • Spící kníže :-)  

                          No je od něho v tomto velký očekávání ale já bych v tom byl opatrnej. I když je to o výkonu a ten má.

                          0 0
                          • -b-n-x-  

                            Tak jasne ze to moc realne neni. Nicmene, pokud nebude mit nejaky defekt, tak by mozna v prvni desitce byt mohl. A to by znamenalo sakra uspech. V pripade, ze se mu nezadari, tak to nikdo zas tak moc hodnotit nebude. Podle me to je velmi dobry tah z jeho strany.

                            0 0
                            • Darkson  

                              vůbec si netroufám soudit na co Peter po Tour a bez dlouhodobýho MTB treninku bude v Riu mít, ale to, že na něj nebude žádnej tlak na výsledek, protože může jen překvapit, bude jeho velký výhoda, stejně jako Štybyho, když vyhrál MS už jako silničář…těším se na OH :-)

                              0 0
          • treatt  

            Tvl Vy jste tady zase samej chytrák :) Romanovi nikdo nechtěl šlápnout, jen každý hleděl, jak mu nastoupit a ujet. To by mě zajímalo, co byste dělali Vy, mít do konce 70km v Alpách s tím, že až se chlapci vzadu chytnou za nos, pojede proti Vám celej vlak domestiků, nikdo nechce střídat a je Vám jasný, že když budete tahat a tahat jak mezek, tak prostě budou chybět síly, až za to vezmou ti, co chtějí vyhrát etapu a pouze vlastníma silama už ten velikej náskok udržet nepůjde.

            Pořád se Romanovi vyčítá, že nikdy nic nezkusí, v sobotu se jako člověk jasně do top 10 GC vydá do úniku, což je husarský kousek a Vy tu budete pindat, jako teda vlastně vůbec jede a zmáčkne se. Na konci třítýdenního etapáku. Ach jo

            0 0
        • wishpull  

          Paradoxně si Astana „uvařila“ Arua při stíhání úniku. Takže kdyby tam Roman nebyl, skočil by tak maximálně Boukeho.

          0 0
    • Yura  

      No tak ze se mu nejelo nejak dobře a komu se jako jelo dobře 20. etapu na Tour? Ale jako jo beru, jel co to slo no. Jak jsem psal v prvním komentu. Od paštiky to bylo proste flusnuti do xichtu. Doufam, ze sebou zítra na kostkách pleskne a dolame se ****..

      0 0
      • Neťa  

        Tak v případě paštiky bych se vůbec nedivil, kdyby neznal ani jména svých kolegů v týmu, snad aspoň vyjma Contíka a Sagana :-)

        0 0
        • Yura  

          Docela divna povaha pro tak teamovej sport jako je cyklistika..

          0 0
    • Tanabe  

      .

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Dneska se toho hodne stalo, ale v tipo se pridaval jen jeden bod za Nibaliho- Etapu bere Kolvys.

        GC beze zmen, tam se bude hrat o vitezstvi i zitra a nejlepsi pozici ve sprinterskem vlacku ma podle me Daymaker.

        1 (:(P) opicak 102

        2 MavasH 101

        3 Daymaker 101

        4 Peslezedirou 100

        5 Iron.Hide 96

        6 Amoondre 96

        7 Prodi 94

        8 Kolvys 93

        9 Delkim 92

        10 Tvargy 91

        48 Kotew 46

        0 0
    • Amoondre  

      Muze mi nekdo vysvetlit proc mel Krizak nakonec ztratu 1:44 kdyz hodiny pri jeho prujezdu opravdu ukazovali 1:26?

      Dalsi vec, vsimli ste si, ze Romana temer vubec nezabiraji kamery? Casovka, etapy, akorat teda finish „blikli“ aby se nereklo. Nejsem zadny konspirator, ale toto mi prijde hodne divne (zeby „UCI pomsta“?). A to rikam jako nezaujaty fanousek (nejsem Cech)

      0 0
      • Kysky  

        ty kamery – také mi to tak příde. Pěkná sviňárna.

        Heleť ten čas v cíli… Jak skončilo vysílání, tak jsem si to hned vrátil na záznamu a ono na tabuli i při dojezdu Purita a dalších svítilo o 18s míň než ukazovala grafika. U dojezdu Romana grafika nebyla, takže všichni jsme koukali na tabuli

        0 0
    • Yura  

      Jak takovej rosol muze jezdit v profi na kole a vyhravat to fakt nechapu heh…

      0 0
      • Delkim  

        myslíš teď ty ženský? na ty fakt nebyl hezký pohled :(

        0 0
      • Lenka.05  

        Ta co vyhrála je pěknej pořízek, to je teda fakt:) Ale jede jí to. Sakra chlapi, vám taky není nikdo dost dobrej. Sáblíková blbá, Hoskingová blbá… :)

        0 0
        • Delkim  

          tam snad jediná neměla aspoň trochu vyrýsovaný lýtko, prostě taková ta oteklá hrouda od kolena po kotník :(

          0 0
          • Yura  

            Jak se říká v english skinny fat. :) Proste kostra obalena tukem.. Jde proste videt, ze se jen necha tahat v pelotonu a pak ju to vyflusne a setrvacnosti dojede do cile. Protože jinak není mozny, aby takhle vypadal někdo, kdo trenuje x hodin denne a stravuje se zdrave jak to predpokladam dela drtiva většina profi sportovcu… V MTB takova prasátka moc nevidíme, protože tam musí jet za svoje a tak i podle toho nejak vypadaji.. :)

            0 0
            • Tencovozikmin  

              Zas me treba tesi ze vypadaji zdraveji a nez stazeny kralik.

              0 0
              • Yura  

                A proc jdes z extremu do extremu? Třeba ta dlouhovlasa brunetka z UK co furt vyhrava ma perfektni vysportovanou postavu. Ta otekla holka co dneska vyhrala mela do zdrave vyzaze hodne daleko..

                0 0
                • Tencovozikmin  

                  Az tam pujde o takove prachy jak u chlapu tak budou vypadat jinak.

                  0 0
                  • Yura  

                    Tak zenska cyklistika bude vždycky hodne okrajova zalezitost. Stejne jako fotbal apod..

                    0 0
            • iron.hide  

              haha, pekne si to popsal :)

              0 0
          • Medunka  

            Kamera zkresluje, přidává tak 5 kilo, ale taky jsem říkala, že ta první má postavu jak já když jsem vyřazená ze sportu a svaly se přemění na tuk. Bych tam taky mohla startovat a bych se tam ztratila. Ale jako fakt ty holky neumí jezdit? Padaly jak zhnilé hrušky :-(

            Chlo teda sama ví, že váhu nemá ideál, na 161 cm má přes 60 kg.

            0 0
            • Delkim  

              minimálně dva hromadné pády byly díky tomu, že v půlce pelotonu najednou nějaká holka zpomalila, snad si škrtla o brzdu a ta další okmažitě o její zadní kolo a už letětly… v obou případech ale ta původkyně pádu nic, jela dál a asi o tom ani nevěděla

              0 0
              • jecnak  

                To jedine mi tam tom prislo smutne, ze ty holky moc v baliku sjezdeny nejsou a o nejake teamove taktice to taky moc nebylo. Uznavam teda, ze kvalita parizskeho asfaltu a tomu moc nenahravala.

                0 0
      • jecnak  

        Ocividne to ale funguje. Stejne me fascinuje, jak silnicni zavod hodnoti silne podprumerny cyklista, kteremu by ztuhnul usmev na rtech po par kilometrech s tim „rosolem“ v baliku. O hodnoceni zdravi pohledem zdejsiho „praktickeho vselekare“ radsi pomlcim, uz to ani neni vtipny jako vetsina jeho vazne minenych komentaru.

        0 0
    • MartinM  

      Super Roman urval cely balík v kopci, ani Quintana nestačil!

      0 0
      • cubista  

        Roman poslední den překvapil, o tom žádná. Kdyby byl už na rovině před posledním stoupáním a v jeho začátku jel tempo a neohlížel, kdo pojede a kdo ne, tak těch 13 s na 7.místo dal. Ale i tak dobrý.

        0 0
    • Canyon325  

      dnes by to mohol dať Peter, aj keď po včerajšku toho bude mať asi dosť… podľa mňa to dá Greipel, príp. Kristoff alebo Cockhard

      0 0
      • ememem1  

        ktovie ci by to stacilo ale evidentne mu tam podsmyklo zadne koleso cimstratil tak 1.5 otacky. imho isiel ale v zavere rychlejsie jak griepel.

        0 0
    • tvargy  

      dobrý tip. Na jednu stranu jsem rád, že mi konečně v tipo zabodoval. Ale za ty výkony jsem to přál Sagvanovi. Škoda :-(

      0 0
    • Neťa  

      A Roman si ještě o místečko polepšil, Purito ten dojezd nějak neošéfoval.

      Edit: Tak nic, už to změnili, chvilku to tak bylo, asi si to ve finále rozmysleli.

      0 0
    • iron.hide  

      greipel konecne, som rad ze som ho nedal do tipo zbytocne.

      dnes vlastne plny pocet bodov za prvu trojku.

      0 0
    • Neťa  

      Tak babča je prý marod a nepojede ani do Ria. To leccos vysvětluje.

      0 0
      • iron.hide  

        pojde na vueltu, AC tiez, froome mozno takisto

        0 0
        • Neťa  

          O tom se mluvilo už dříve, otázkou je, jestli ta jeho nemoc nebude mít vliv i na jeho účast na Vueltě.

          0 0
      • bassano  

        ne že by měl v Riu nějakou šanci i kdyby jel, každopádně doufám v zajímavou Vueltu a hlavně Rio

        0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Finalni poradi tipovacky

      Damo a panove, je dobojovano, kola se toci, stesti je vrtkave a jedina jistota je ze nakonec vyhraje opicak. Kolektivni moudrost BF neporazis. A kdyz porazis, tak mas proste kliku. No a opicak taky vyhral posledni etapu, komplet podium.

      Best of the rest je po nenapadnem vykonu a drtivem zaveru Daymaker. Protoze opicak je mimo kategorie, ziskava tak letos Giro a Tour double, coz se zatim vjednom roce jeste nikomu nepodarilo (teda Robbovi, ale to byl uplne jiny dres). Chapeau!!!

      Vlastne se do zluteho oblekl az posledni den a po disknuti opicaka. Zlutak nejdele vezli Delkim (8dni), Peslezedirou(5) a MavasH(4), pak uz jen opicak a Kotew prvni den.

      HC (:(P) opicak 108

      1 Daymaker 107

      2 MavasH 106

      3 Peslezedirou 106

      4 Iron.Hide 102

      5 Amoondre 102

      6 Prodi 99

      7 Delkim 98

      8 Kolvys 98

      9 Tvargy 96

      10 Hroch 95

      Peslezedirou dokazal ziskat 5× etapu, Delkim 3× a o zbytek se podelili dalsi po etape.

      Pes mel i nejlepe natipovano na etapy (62), s nim Daymaker (61) a Amoondre (60). Do GC se nejlip trefili Maato a Lenka05 (po 44).

      Cervenou lucernu si odvazi Kotew. Sazkou na Kittela, Greipela a Sagana do GC se mu podarilo urvat zlutak prvni den, prvni a sestou etapu, a nakonec i vydrzet az do Parize. To pro ty kdo propagujou tipovani hlavou ;-)

      0 0
      • daymaker  

        díky Hrochovi za supr organizaci a Treattovi za psané slovo, protože to každý den potěšilo… Jinak jde vidět, že dvě Grand Tour na vítězství v jedné sezóně není utopie let minulých. Stačí pořádně natrénovat. :-) Vuelta je další výzva…? Zdar „soupeřům“…

        0 0
      • Lenka.05  

        Děkuji za hru pane Hrochu :) Sice tomu vůbec nerozumím, ale baví mně to.

        0 0
      • iron.hide  

        jej, tak nakoniec 4–5 miesto, potesi :) diky hrochu, a tiez diky aj treattovi za reporty.

        inak z tohoto mi vychadza, ze keby som ja **** dal Cavendisha na etapy, tak mam +12 bodov, a tym padom by to bolo jasne prve miesto :) no kto toto mohol tusit, ze zobere tolko etap.

        0 0
      • kolvys  

        Díky Hrochu za tipovačku,moje první tour a hned v top ten, takže maximální spokojenost. Vuelta volá.

        0 0
      • jecnak  

        Diky Hrochu za organizaci, opet jsem to tu rad sledoval, byt me znalosti a cas mi nedovolily se pridat.

        0 0
      • robb  

        Super práce. Díky za ni. Už se těším na příště.

        0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Tak to je perfektní,jako Hroškova práce okolo a celkem,jste šikula Mr. Hroch.

        ps: Já dával jen svoje oblíbence na tip.Kdybych kalkuloval tak by mě to nebavilo:)

        0 0
      • raw 4  

        Skoda, že jsem se nestacil zúčastnit. Jinak Hrochu diky za zabavu a jen tak dal..

        0 0
      • kulix  

        díky moc za organizaci, celou tour jsem byl na chvostu, přesto ani den s lucernou …

        jinak letos jsem to sledoval in office, na pláži a dokonce i jednu etapu přímo u příkopu, takže za mě pěkná tour

        díky moc kulix

        0 0
        • Yura  

          Dlasi takovej, co se dival na projizdejici zavodniky přes fotak? Není lepsi se ****** na machrovani s fotkou a uzit si ten danej moment a divat se na ne na zivo po celou dobu co jedou kolem? Fotek mas na netu asi 498 bambilionu..

          0 0
          • kulix  

            koukaj jen ty, co neumí dělat více věcí najednou ..... ale to v Olomouci je častý jev …

            0 0
            • roura  

              Ukážeš nám alespoň ty záběry, co jsi natočil. Aby si dalo posoudit, jestli opravdu zvládáš víc věcí najednou? :)

              0 0
              • kulix  

                proč chceš vidět moje záběry? tomu moc nerozumím ..... fotky ukazují jen komu chci a jaké chci …

                0 0
                • roura  

                  Tak jsem doufal, že to bylo něco ultra hezkýho, když si to vyměnil za zážitek, vidět peloton na živo :)

                  0 0
                  • kulix  

                    když vidíš peloton na živo několikrát do roka na grand tour, tak ta fotka je občas taky zážitek .....

                    0 0
            • treatt  

              Lovils u toho ještě Pokémony? :)

              0 0
        • Peslezedirou  

          Fotka pěkná, je krsně vidět jak jsou kysely :-)

          BTW nechápu, ze všichni cpou ostatním, či se má a nemá…

          0 0
          • kulix  

            tady je to zlatý,, zadarmo ti poradí co a jak ...... :)

            0 0
      • bassano  

        taky díky za tipovačku, bylo jasné že nemám šanci s tím jak to vždy tipuju jak bych si to přál místo toho jak je to logické, jednou to vyšlo a tím je asi pro mě hotovo s ambicema na GC v tipovačce :)

        0 0
      • Madtomas  

        Pozde ale prece – diky za tipo. Moje prvni a urcite ne posledni :)

        Diky i treattovi za jeho pohledy a komentovani, rad sem si to vzdy precetl a kdyz sem nemohl etapu sledovat tak sem to cetl radsi od treatta na b-f nez kdekoliv jinde :)

        0 0
    • treatt  

      Tak Tour za námi, dovolím si malé resumé. Na rozdíl od expertů na ČT1 nebudu solit bejkárny a hlavně nemám pocit, že by si člověk z letošní Tour měl odnést zážitek Sagan, Sagan, Sagan a abychom nezapomněli, taky Sagan..

      Jistě, Peťo je požehnáním cyklistiky, opravdová rock star, letošní Tour zajel naprosto neuvěřitelně. Mimochodem, prokletí jakého dresu? Mistra světa? O čem to mluvíte probůh :) Ano, byl neskutečně výraznou postavou, schopnost být naprosto vždy v dojezdu, prakticky nikdo neměl šanci ho vyšachovat, aby nebyl v top 5 dojezdu etapy, ať to byly sebevětší týmové vlakové šinkanzeny, nebo naopak čirý chaos. Do toho se ukázal jako týmový hráč, nebojí se zaútočit, prostě veliké představení geniálního cyklisty.

      Z téhle Tour ale pro mě zůstane daleko víc okamžiků…

      Sjezdy.. moje milované sjezdy jsou čím dál větší masakry, už několik let víme, že Tour se dá už prohrát cestou dolů, nikdo si nedovolí na tom být špatně. Letošek ale ukázal, že i když už nikdo není směrem dolů špatný, dá se vyhrát tím, že extrémně šikovní sjezdaři s největšíma koulema a nejmenším psycho blokem jsou schopni rozhodnout pro sebe. A najednou je těch jmen celá řada, které jsme doteď tak nevnímali, únik si to třeba většinou rozhodl někde ve stoupání, rovince nebo posledním km, ale jak by na tom byli Alaphilippe, Pantano, nebo Izaguirre, kdyby se nejelo taky dolů? A k tomu legendární útok Froomiče ve stylu kamikaze pedaláže, to je kapitola sama pro sebe..

      SKY jsou prostě nejlepší v kopci a těžko jim to vyčítat, když umí poskládat takhle silný vlak, který prostě eliminuje jakoukoli opozici.. mohli ale jet klasického zaďoura, Froome se ovšem ukázal jako leader, který se najednou nebojí vzít osud do svých rukou, i kdyby měl umřít na cyklistickou krásu. Jeho odpal z kopce mu nakonec moc sekund nevynesl, spousta lidí si klepala na čelo, že se vysiluje.. naši „experti“ na ČT už vůbec nechápali, že za to vzal se Sagičem a v terezínech nechali konkurenci za sebou. Jestli tohle neukázalo koule, tak už nevím, co jiného by měl předvést. Vlastně ano, třeba nechat kolo u cesty a kus běžet :) Sečteno podtrženo, Chris letos opravdu nemůže být označen za nudného pavouka, co zabíjí závod a já mu gratuluji, letos to bylo v jeho podání velké.. (i když jsem ho z trucu nedal do tipo :-D )

      Hlavní událostí Tour je ale samozřejmě to, že Cav vyhrál první etapu. Kdyby na Utahu vyhrál skopčák, byla by to blamáž, Cavendish zachránil dějiny! A krom toho se tedy vrátil ve velkém stylu, radost koukat na dojezdy v jeho podání, dědek mě ohromoval svým citem pro načasování nástupu. Maestro..

      Dva domácí kluci, sympaťáci k tomu, to měli blízko k etapě, Alaphilippe si vylámal zuby na mistru světa, Coq zase na týmové práci pro letos matného Marcela.. už dlouho se těším na velký win právě Coquarda, ale roste mu myslím pěkná konkurence, jsem zvědav, jak se povede prosadit se Holstu Engerovi.. a taky jsem rád, že po té hnusné nehodě je zpět Degen..no a nedá mi nezalitovat, že nakonec nestartoval pan mlátička, dojezdy mohly být ještě o něco napínavější, Cofidis si tam cestu na posledních 500 vždycky nějak našel, Nacer to tam mohl pěkně rozčesávat..

      Měli jsme tu několik parádních vítězství z útoků, ať už klasická ofenzíva Stevo Cummingse, kterou každý čeká, ale nikdo s tím niz nezmůže, sólíčka De Genta, Zakarina, Bardetovo spasení domácí Tour, když ukázal nehorázné nervy ve sjezdu na vodě, ohromné výkony smolaře Toma, který si kousek před Paříží zlomil zápěstí, ale i klasickou týmovou parádu, kterou Orica pro Blinga dovedla vyšachovat bombarďáka s pruhama. Kapitola sama pro sebe je objev Jarlinsona Pantana, démon sjezdů, který se umí nehorázně vytrápit a překonat krize a k tomu je to sympaťák.. Taky bych nenechal stranou historické dvojité červené číslo pro kluky z Etixxu, už jen záběry na Juliana schovaného jak to jde a přitom v blití za Panzerwagenem, to bylo krásné divadlo :) Následně v dojezdu této etapy vyčkávaná celého stáda svalnatých rychlých kluků, než to odpálí, aby si Peťo ogriloval Kristoffa na pásce, zážitek!

      Paštiku jsme holt museli přežít, nevyšla mi sázka u Fortuny, že se v poslední etapě pošle do nemocnice, tak si holt dovezl puntíky do Paříže no :)

      V GC asi budu proti místním bardům v opozici, ano, kvůli dominanci SKY se žlutý nepřeléval, zato celá top 10 vzadu byla nejasná do posledního dne v kopcích, dokonce i Romana to vybudilo k útočné akci, ve výborném světle se předvedli Yates i Bauke, upřímně nechápu, že se dokázal pokousat v tolika krizích, než ho konečně dokázali uštvat, co bychom vyčítali Movis (i když mohli vyhrát víc etap, to je jasné), když Quinta viditelně nebyl ve své kůži a přesto se dokázal dotlačit na podium v Paříži, to není vůbec málo, navíc Valve v podpůrné roli taky v top 10. Rodri se nám rozloučil ofenzivně a s důstojností, pro Žabáka a Pinota nebo TVGéčko asi ronit krokodýlí slzy nebudem :) Dan Martin si nakonec zachránil uši, to je taky pozitivum, protože kdyby neudržel top 10 a Brian Holm mu je fakt ufiknul, vypadal by fakt hrozně :)

      No a na závěr jedna malá jedovatá slinka, Frantíci vzývají pochopitelně Bardeta jako protilék na SKY.. až teda na to, že zrovna Romain letos předváděl přesnou taktiku SKY, akorát, že na ni sám nemá tým, takže se vézt za SKY dokud to jde a pak zkusit vypálit kousek do cíle. Neukazoval nám právě tohle Froomie už nějaký čas? :)

      Nicméně za sebe musím říct, po dlouhé době jsem měl taky konečně trochu víc prostoru sledovat a i díky tomu, že jsem v podstatě celé dva první týdny byl ve Francii a mohl jsem to sledovat tam, to pro mě bylo opravdu pěkné a já jsem si ji užil. Doufám, že Vy též.

      Tipo jsem měl zazděnou, i tak za ni díky Hrochovi, příště to zkusím pojmout seriozněji ;)

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Ty vado ty vydej knizku,ty tvoje elaboraty to je neco.

        0 0
        • Melvin  

          Přesně to mě napadlo, když jsem to četl. Pěkně shrnuto.

          0 0
        • Spící kníže :-)  

          Psaní dobrý, na druhou stranu Benčík aspon komentuje k věci. Jiní ňoumové už se tam snad nevrátí. Kozubek nemá tak dobrý projev. Myslím že víc mu to šlo na tom kole. A takovej pán co komentoval tu Bíteš-Brno- Bíteš to by bylo teprv něco. :-)

          0 0
      • mastihuba  

        No taky děkuji. Silniční cyklistika je díky tvým komentum pochopitelnější. :)

        0 0
      • BikerM  

        Díky za zajímavý komentář a nezbývá než souhlasit. :)

        0 0
      • kulix  

        parádní summary, přes sdílím s dovolením dál ( i s uvedením autora samozřejmě)

        0 0
      • wishpull  

        Tak to už je snad na Pulitzera. To píšeš tak zasvěceně, jako bys jel v balíku s nima. Díky, moc mě baví to číst

        0 0
      • ememem1  

        ja ti docela zavidim ze si to takto vies uzivat, a tie tvoje live commenty sa tiez docela daju. zodpovedne sa priznam, ze nebyt sagiho tak to sledujem len tak ockom jak giro alebo vueltu. o top10 bola u nas a u vas rec len preto ze tam bol kreuziger, inak to nikto moc neriesi lebo zrovna na tour nic ine jak vitazstvo ani neni moc zaujimave. a to bola uz po niekolky krat nuda par excellance, tento rok snad najvyraznejsie co som kedy jaku tour videl. este aj toho armstronga aspon trocha ulrich nahanal, induraina lemond, le monda fignon.....len toho frooma nikto ani bohovi. sice bol snad este lepsi jak vlani ked mu stacil jeden brdok a bolo po tour ,ale tusimze aspon raz sa o cosi pokusili. ale tento rok tak jalovych superov to bola az hanba. asi by nic nezmohli, ten sky je snad dominantnejsi ako v blahej pamati us postal ale aspon to ***** mali skusit a nie sa vozit. si snad toto ani na tour nepamatam a to uz nejsom najmladsi.

        nerad by som tu rozbehol nejaku debatu na temu narodnost ale by cely profi peloton aj majitelia timov mali zlozit sagimu na basu piva lebo okrem skalnych fanusikov tvojho typu by to na rok asi „bezny“ divak moc nepozeral.

        0 0
        • Canyon325  

          pozerať to bude x ľudí vždy bez ohľadu na priebeh pretekov (ak teda neberiem do úvahy škandály typu Festina, to by už by mohlo viacerých odradiť :)) podľa mňa to až také hrozné nebolo, suverénne najnudnejší bol v tomto smere rok 2012 s Wigginsom, aj keď tam Sagan úradoval podobne ako tento rok…

          0 0
        • wishpull  

          To je Tvůj pohled, ale myslím, že je hodně lidí, co si to fakt užívají, nejen ti skalní. BTW Induraina moc Greg neproháněl, když Lemond naposledy vyhrál, tak Mig vyhrál jednu horskou etapu. Potom už proti sobě jeli max.1×. Asi největším konkurentem tak byl Toni Rominger.

          0 0
        • iron.hide  

          hovor za seba, ja mam napriklad rad Frooma a uz len kvoli nemu by som to kukal, a nemusel by tam byt ani ziadny Sagan. Frooma som mal rad uz pred touto Tour, nie je to teda v style ako pisu ludia na diskusiach, ze „aha Froome robi show, to bude fajn chlapik“. Mne uplne staci ze je to absolutny profesional, nepotrebujem aby bol zabavny, to je len bonus pre ostatnych.

          0 0
          • ememem1  

            ty si proste silne neobjektivny odkedy kamos lami nejde na olympiadu :-)

            0 0
          • bassano  

            to chapu, froome jel hezky a zaslouženě vyhrál, protože byl nejlepší on a Sagan rozhodně alespon pobavili ale jinak rozhodne jedna z nejnudnejsich GT co jsem kdy videl, v kopcich zadna akce nikdo z GC nic nezkusil, nerisknul vubec nic, profilem etap ta tour mela byt tezka ale zavodnici ji tezkou neudelali, jedine co me nakonec potesilo bylo to ze Yates ani Mollema na podiu neskončili protoze divat se na tak nudne jezdce bylo opravdu hrozne

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Dost možná neaktivita v kopcích byla důsledkem šrotu, který jel peloton před nimi.

              0 0
              • treatt  

                Přesně tak.. spousta etap se jela tak brutálním tempem od začátku, že byli v druhé fázi všichni tak popravení, že byli rádi, pokud vůbec viseli skupinku, natož aby někdo něco zkoušel. Říkat, že to jezdci neudělali těžký, je prostě k smíchu.. nota bene s teplotami, co často panovaly..

                0 0
                • Marskatin  

                  Letos jsem díky okolnostem viděl i pár „tranzitních“ etap a musím uznat, že byly docela zajímavé. Mám pocit, že poslední asi 3–4 ročníky se toho hodně děje i v rovinatých, už to nejsou jen poklidné přejezdy.

                  0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  Ja bych taky uz minimalne ty posledni dve etapy za nudne neprohlasil. Spis asi zklamani nebo prehnana ocekavani v te etape do Culoz, kterou jsem po ocku sledoval od zacatku, vypadala na zacatku ze se vyvine v totalni valku proti Sky, a pak nic… Jenze jak maj Movis odpalit Frooma, kdyz jejich vlastni lidr je vriti a jen to peclive zakryva. Astana to aspon zkusila, a ve vysledku si odvarili Arua. A ostatni staje na to nemaj a cihaj na prilezitost (ktera se vyplatila Bardetovi, ktery mel nehoraznou kliku na nacasovani svyho pokusu).

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    A zase ten Sagan, co o něm řekl RK: „A pak musím poděkovat Petrovi (Saganovi), který odvedl v prvních 80 kilometrech etapy neuvěřitelnou práci, kdy mě na Colombieru málem odpáral, protože jel doslova jako zvíře.“

                    zdroj

                    Takový zrychlený přesun nedělá vrchařům dobře.

                    Když šel do úniku s Bodnarem a Froomem, G. Thomas měl problém je docvaknout, bylo zajímavé sledovat, jak se trápí. A proti nim jely na špici postupně obě Lotta, Kaťuša, Quick-Step, bez šance.

                    Líbil se mi Bardet a Alaphillipe ve sjezdu na mokru.

                    0 0
                • bassano  

                  nebud naivne alibisticky objektivne to byla velice nudna tour muzes se vymluvit na SKY ale to je proste ten duvod proc to byla nuda

                  proste se vsichni bali riskovat protoze je vyhodnejsi si drzet nejake smesne 6 misto v GC nez risknout a pripadne hodne ztratit Porte aspon neco zkousel ale on nema na vic nez zautocit par km pred cilem a tam uz ziskas max par vterin a tak to i dopadlo

                  0 0
                  • treatt  

                    Jaký alibista? Copak se jmenuju Prudhomme, abych tady hájil svoji Tour? :-D Říkám svůj názor. Pro mě to nudná Tour nebyla, na SKY se nevymlouvám, ale ani jim nemůžu vyčítat, že jsou tak dobří. A že se ostatní báli riskovat? Riskovat co a čím, když viditelně všichni sotva viseli tempu SKY, co z toho asi uděláš? Však to taky několik lidí zkusilo, i víckrát, třeba Dan Martin, ale je to klasika, udělá nástup, Wout se ušklíbne a za 30s ho má sjetého tím strojovým tempem. Nebo Valverde, který to zkoušel nadělit ve sjezdu, ale marně. Stejně jako mohl jet dál svoji údržbu, aby si zuby nehty betonoval svoji pozici v GC, místo toho udělat prudký nástup, když byl sám v krvi, jen aby rozhodil tempo SKY a sám si pak musel svěsit. To by mě zajímalo, co si ze svého gaučíku představuješ, že teda asi mají „ostatní“ vymyslet. A kdo to měl být vlastně, když Porte odjel, na co měl, Bauke se i tak postupně uvařil, Yates sám nevěděl, co ještě zvládne a několikrát utíkal hrobníkovi z lopaty a dokázal se obdivuhodně vzchopit, aby se vrátil, Quinta s nalomeným zdravím byl rád, že je rád, Bardet zkoušel, na co měl, Aru se ukázalo, kde měl limity, Meintjes jel svoje maximum, Rodri už jednou nohou v důchodu.. a Conťas out. Je zklamáním, že nikdo nedovedl SKY ohrozit? To jedině, že nikdo prostě nebyl v takovém shapu, aby si mohl dovolit víc, ale vyčítat jim, že neriskovali a nevymysleli? To by mě zajímalo, co bys jim jako DS poradil :)

                    Jako jasně, můžeme si stěžovat, že se dnes jezdí mezi GC boys eliminace namísto ofenzívy. Pak by tedy každý tým musel mít 7 jezdců namísto 9, sebrat waťáky a rádia jen pro účely bezpečnosti, veřejný kanál pro Radio Tour.. to ale není na jezdcích, těžko to vyčítat jim, když prostě musí vytěžit maximum z toho, co mají a můžou

                    0 0
                    • Maato  

                      Jj přesně tak. Stejně to komentoval myslím Benčík. Když mají waťáky, a Froome tuší, že má nejlepší W/kg, tak si jede svých cca 400W? celou dobu. Což mu zajistí to, že pokud někdo nastoupí stejně pak musí spočnout a oni jej zase zpět dojedou. Sebrat jim waťáky!

                      0 0
                    • tromboonen  

                      Tady neco o tom, jestli a co s tim delat http://velonews.competitor.com/…hange_415904

                      0 0
                      • Hroch obojzhivelnyj  

                        Tam je nejzajimavejsi ten uplne posledni odstavec. Kde by byli Sky kdyby nemeli Frooma, i kdyz ma tym silny jako nikdo. Staci aby Froom taky blbe upad. Nebo kdyby AC blbe neupad. Nebo kdyby Quintana jel… kdyby.

                        Tak to muzeme brat tak, ze zas dostaly vic prostoru vedlejsi zapletky.

                        0 0
                        • iron.hide  

                          Landa by mal byt tiez lidrom na niektorych zavodoch. Skoda ze musel odstupit z Gira, mohol sa tam prejavit.

                          A mozno na Vueltu pojde ako jednicka.

                          0 0
                    • Barak  

                      Škoda, že se nepodařila domluvit nějaká „koalice“, prostě spolupráce mezi ostatními jezdci a nezkusili sky trochu potrhat, očesat Froomovi družinu, třeba by z toho něco bylo.

                      Jinak pro zákaz budíků bych byl taky.

                      0 0
                    • bassano  

                      wattmetry bych jim samozrejme vzal :) ale za to jezdci nemůžou jak jsi řekl nicméně když se mohlo jet ofenzivně na předchozích GT není důvod aby zrovna letos na TDF to nešlo, chyba prostě byla že tam nebyli jezdci na to aby útočili a ti co tam byli nic moc nezkusili

                      0 0
      • Marskatin  

        Prokletí dresu MS? to se přeci Sagana netýká, ten v něm moc nenajezdí, jezdí ve žlutém a hlavně zeleném, takže ho to nemůže ovlivnit :)

        Z úniků mi byl sympaticky ještě GVA.

        3 týden byl opět moc na TVG.

        škoda Toma Dumoulina, že nedojel. Stává se z něj velký univerzál, líbí se mi.

        SKY na mě působí jak US Postal v nejlsilnější sestavě.

        0 0
      • petryk  

        Jsi démon, podepisuji v plném rozsahu. Pantanovi jsem fandil od dojezdu s deštníkem, i když jsem nečekal, že předvede to, co předvedl. Super byl Zakarinův dojezd na kopec a vítězství ve stavu klinické smrti, Saganův win o pár milimetrů s Kristoffem, krásný byl i Grepeilův spurt v Paříži.

        I když se pořád řeší kolize s motorkama a doprovodnými auty, musím uznat, že přenosy jsou v kombinaci se záběry ze vzduchu super, je to krásná podívaná, a to i bez zvuku.

        Za mne je největším vítězem Quintana. Být třetí celkově a k tomu vlastně bez formy – to určitě není špatný výsledek.

        A letos se mi líbil i Roman, po té stopce mi příjde víc sebekritický, možná trochu „dospěl“, ale jede to, na co má a pak se to nestydí přiznat.

        0 0
    • Coural  

      Dík za hru, skvěle jsem se celou tour bavil. Treattův komentář neměl chybu, chvíli bavil i Tromboonen, ale tam to spíš vypadá na nějakou duševní poruchu :-) Jinak moje účast se podobala mé jízdě v pelotonu. Po nadějném začátku následoval neúprosný propad na zadní pozice a setrvání tam. Jen asi ve třetí etapě jsem se vyděsil, že bych musel hledat něco žlutého. Mám v šatníku hodně barevných odstínů, ale všechny vypadají dost černě. Drahá polovička mi nabídla, že mi může sehnat žloutenku, dcera byla ochotná přivést svého japonského kolegu na společné foto. Naštěstí následovaly etapy v horách a byl klid, moje tipy na Arua a Barguila nevyšly a ani Chavanel mi v žádné etapě nevylepšil skóre.

      0 0
    • Neťa  

      Díky Hrochu za tipo. Sice jsem zaplatil nováčkovskou daň, ale bavilo mě to a aspoň je na čem pracovat :-)

      BTW dáváte někdo tipo na Tour de Fantasy? Docela by mě zajímalo, jestli a jak jsou tam místní znalci úspěšní.

      0 0
      • roura  

        Taky řekneš, že něco takovýho existuje až po tour… :( :)

        0 0
      • robb  

        Jj, občas si tam poskládám tým. Ať už na klasiky nebo etapáky.

        0 0
      • Albek  

        Za rok připomenout :)

        0 0
        • Neťa  

          Tam je to celoročně, jak etapáky, tak jednorázovky. Tedy nejenom Tour. Jinak já se to dozvěděl taky těsně před od švagra, naházel jsem to bez velkého přemýšlení pár hodin před uzávěrkou a podle toho to taky dopadlo :-). A švára tu Tour vyhrál :-)

          0 0
    • Peslezedirou  

      Také děkuji Hrochovi za hru, bylo to napínavé a hlavně super zábava, ještě jednou díky.

      0 0
    • Peslezedirou  

      BTW si tak říkám, že bylo hrozný štěstí, že se nic kolem TdF nestalo!

      http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…

      0 0
      • treatt  

        Psal jsem to už v minulém vláknu, osobně jsem se toho letos hodně bál.. a překvapilo mě, že i Champs nechali, v daném stavu.. zaplať.. no, v tomhle ohledu, má smysl odvolávat se na boha, kterého vzývají tihle zmrdi, akorát mu říkají jinak? No nic, to sem nepatří..

        Tak snad jen ještě k tématu, mnozí tu byli rozezleni, že kamera snímá málo Romana, že to je snad komplot a pomsta. Nevím moc teda za co se zrovna rejža přenostu TdF, tedy francouzská produkce (dobře, nějakým způsobem spřažená s ASO) chce mstít jakémusi cyklistovi, co měl jakýsi spor s UCI. Možná to chce vystrčit hlavu z písku a podívat se realitě do očí, i tady mnozí píší, že pořadí krom žlutého je v podstatě bezvýznamné. Proč tedy očekáváte, že bude zajímat kohokoli na západě jakýsi Čech, který se už spoustu let plácá tak někde kolem té desítky v GC, ale svůj příslib nenaplnil (rozuměj dojet minimálně na bedně GT) a stal se z něj velice platný domestik do kopců..tak něco ve stylu Tirralonga nebo v lepší formě Nieveho (pro pohled zvenčí). Ostatně, za těch 14 dní, co jsem byl ve Francii a každý den jsem koukal na přenosy, tak jsem zaznamenal v zásadě dvě zmínky o Romanovi – Kreuziger laché – tedy že odpadl (když se mu povedlo jednou vycouvat zrovna v okamžiku, kdy byl live závěr na konec balíčku), což žádnou emoci nevzbudilo a druhá byla mezi řečí… „balík se nám ztenčil, máme tady v podstatě všechny krom TVG, vidíme Yatese, Mollemu, Romain, Romain je přítomen, Meintjese, Rodrigueze, Porte výrobně v pozici, Valverde po boku Quintany , Martin, Aru, nemluvě o téměř komplentím SKY a.. ano, i Krö-i-tsin-gér, ten věčný Čech, i ten tu zatím je…“ Takže proč by radši kamera nesnímala Reichenbacha, který se plácal dlouho na podobných příčkách, ale hlavně je z daleko zajímavějšího trhu (Švajc) a navíc vozí dres francouzského v podstatě národního týmu? Pro diváka je jeho snažení prostě daleko atraktivnější, než snahy nějakého diesel chlapíka odkudsi z východu, asi Československa, který teda tak nějak drží vlajku po Contadorovi, ale upřímně, nikdo nečeká spektákl, jaký by Conťas přinesl, zrovna od Romana, ani my ne.. A že režie neukazuje co bychom chtěli? No, holt ukazuje to, co prodává, podle nejlepšího vědomí a svědomí. Mně třeba trhá žíly, když na metě 9k to go místo boje o pozice ve sprinterské etapě vrtulník dává dlouhý romantický záběr na plachtící ptáky.. ale kolik diváků ocení boj o pozice (a hlavně, je schopno je vidět) a kolik si rádo zatím prohléhne pěknou scenérii? Stejně mě prudí, když dojezd na Champs tradičně bere kamera z motorky v „protisměru“, tedy detailní boční pohled – to je moc pěkná studie na zpomalený záběr po dojezdu, přesto, už tradičně, každý rok vůbec nemáme tušení do poslední chvíle, co se děje, protože sledujeme výhradně bokorys sprintera momentálně ve vedení a navíc po levé straně, protože ten, který jede zprava, jednoduše není vidět. Šlendrián? Mám tendenci říct, že ano, ale ze svého pohledu..ovšem nechce tohle vidět běžný Franta na gauči s apérem? To už nevím.. Takže ve finále, co je komu po jakémsi Krojcovi ze stáje, co jde do kytek? Ví vůbec rejža, kdo to je Kreuziger? A Jan Tleskač?

        0 0
        • mvd  

          Tak to pozor! Povědomí o zemi na východě mají Francouzi historicky velké! Z východu přicházeli ti lidi v maringotkách, co kradli slepice a byly s nima pořád problémy, ale uměli se hodně hlučně a vesele bavit. Nepřicházeli z Německa, takže asi z té země ještě víc na východ od Německa – z Bohemie! V té Bohemii tam se žije pěkně divoce – budeme říkat „bohémsky“.

          :o)

          0 0
        • Marskatin  

          Jo pěkně jsi to shrnul. Romanův styl závodění je na pohled nudný. V konečném důsledku možná pro něj maximálně efektívní, ale divácky nezáživný. U něj je jistota, že až se na něj za 15 minut podívá kamera, pojede ty samé watty. Ale dívák chce vidět akci, pokus někoho urvat atd.

          Co se týče sprintérů, to je historicky jen taková cena útěchy. Sláva a věhlas Tour se od samého začátku získávala v horách už od prvního přejezdu Tourmaletu.

          jména vítězů a těch svedli spolu bitvy v kopcích žijí dál, jména sprinterů už tak moc ne.

          Ostatně i tady na BF se najde spousta lidí, co rovinaté etapy ani nesledují.

          Mě také sprinteř neberou.

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Me taky spriny moc nebraly, ale tady bych chtel velmi podekovat Treattovi za rozkryvani anatomie sprintu, kde se fakt najdou peknee momenty, vetsinou na najezdu do sprintu. Akorat tedy je vyzva to v tom mziku postrehnout.

            Napriklad, v posledni etape v Parizi na 1900m, jak tri Tinkoff boys luxusne rezervovali Saganovi misto na konci Lotto vlaku hned za Greipelem, jako by mu podrzeli dvere. 22:41 A ten uz se z nej nehnul, jen si spolu na 600m prestoupili ke Katusim.

            0 0
            • Jaroslávek  

              Pustil jsem si to 2×, ale nic moc ničeho jsem si nevšiml. Je vidět, že jsem laik.

              0 0
        • t29  

          Roman je asi to samé, co Berdych v tenise = stabilní výkonnost na top 10, ale vždycky bude pár soupěřů lepších než on.

          0 0
    • MavasH  

      Díky za super Tipo. Nakonec jsem i rád, že jsem daymakerovi nezhatil dabl :D

      0 0
    • Pavel  

      Tak taky (dodatečně, byl jsem se na týden trošku projet, z Domažlic do Břeclavi) díky za tipo, lucernička mi nevyšla, tak snad příští rok :)

      0 0
    • tromboonen  

      Tak na me zrovna vykoukla reklama nejakeho nove zlegalizovaneho (nebo mozna ne) internetoveho sazkarzkeho doupete … ne ze bych k tomu dal nejaky duvod, ale pravda nejak jsem onehdy googlil neco o sazeni, ne abych hresil, ale abych rozumel terminologii..

      Me napadlo, kdyz kolektivni moudrost B-F a.k.a. Opicak dokaze kolikrat vyhrat pomerne presvedcive tipovacku, co by asi nadelal v realnym sazkarskym svete?

      Sam se tomu nevenuju, naposledy jsem sazel na totalne nezname kone na dostihu v Yorku, tak 15 let zpet, vice mene z etnografickych duvodu a sel jem podle jmen (asi ne nejlepsi zpusob…), tak asi GBP 20 celkem, uz nevim jak to dopadlo, nijak vyrazne samozrejme, to bych si pamatoval..

      Co tak pro srandu udelat nejakej tiket ve jmenu opicaka priste? Konsorcium, kazdej ucastnik da smesnou castku (100–300?), nekdo kdo tomu rozumi to nekam prdne a pripadny proceeds se propiji na vanocnim vecirku, venuji na ceny za tipovacky, aby to nemusel resit Hroch sam, nebo na neco zajimavyho?

      Me to fakt nebere, resp. to mam zarazeny nekam dozadu, ale opicaka mame, sazkari tu taky nejaci jsou co jsem si vsim, mohla by to byt zabavna sideline k tipovacce?

      0 0
      • treatt  

        To se tady imho nechytne, už jen z toho důvodu, kdo a jak bude kam dávat peníze.. tyhle případy většinou končí tak, že to ten, který dostane sázku na krk, dostane 15 žádostí o sázku s tím, že „pak Ti to dám“ a cálne to ve finále za 12 lidí, protože se prohraje, s tím, že dva mu to dají zpětně v průběhu měsíce a po půl roce ještě jeden, než se na to definitivně zapomene :)

        0 0
        • tromboonen  

          Aha, hmm, je videt, ze se v problematice neorientuju… ja myslel ze by se to udelalo jako mozny fond na cenu aby to nemusel resit Hroch, treba dat to jako poplatek za ucast v tipu, 100 kc, to nikoho nezabije, pak proste nanominovat nejake sazky podle rozhodnuti opicaka, vice mene pro srandu, ale neco jak je videt vzdy slusne uhodne..

          0 0
          • treatt  

            No jo, ale v sázení nemáš, kdo „dobře“ a „líp“, to je prostě dáš to ano/ne – na což dojíždím už dlouho, často to mám natipováno velmi dobře, ale pokaždý kousek chybí, tak jsem už delší čas ve ztrátě, naštěstí to beru jen pro zábavu a sázím nejčastěji 10 Kč :)

            P.S. Kde kecat o OH, zbytečný zakládat vlákno, tak asi tady ne?

            0 0
            • treatt  

              Protože to teda bylo velký, jak chlapi, tak ženský, zajímavé od začátku do konce..

              0 0
              • tromboonen  

                Vlakno uz je zalozeny, LOH… vetsinou se tam ale resi Pastika a jestli je fer mu to neprat a jine podruzne kraviny :)

                0 0
            • tromboonen  

              No jak rikam, v sazeni se nevyznam, nevim na co vsechno se vypisujou sazky, teda vim, ze se vypisujou na kazdou kravinu, kdy kde co behem zapasu, jestli ten a ten dohromady to a to, tamten tohle a zaroven ten a onen tamto… kdysi jsem videl mnoho set stranek pravidel a podminek nejake online sazkove firmy z Malty a byly tam dost zabavny veci, obskurni sporty a v nich sazky na detailni udalosti, ted bych nerad kecal, ale skoro neco ve smyslu kolik pauz na caj se udela pri kriketu :)

              0 0
              • oberleutnant Weiss  

                Kri-ket? Co je to prosím kri-ket? ;-)

                0 0
                • Sodoma  

                  Kri-ket je hra mezi dvěma mužstvy po jedenácti hráčích. Hraje se na házecí dráze dlouhé dvacet metrů mezi dvěma brankami ze tří tyček, osmašedesát centimetrů vysokých a vzdálených dvacet centimetrů od sebe. Kriket se hraje pálkou a míčem. Pálka je jako na jedné straně zploštělý kyj a nesmí být širší než deset a půl centimetru a delší než devadesát šest centimetru. Míč je asi tak velký jako pomeranč, váží mezi sto padesáti pěti a sto šedesáti třemi gramy a povrch má z červené kůže. Kapitáni obou mužstev losují, aby rozhodli, která strana bude odbíjet jako první. Hra se zahájí tak, že dva hráči odbíjející strany stojí s pálkami před oběma brankami. Druhé mužstvo útočí a devět jeho hráčů se rozestaví v poli. Zbývající dva jsou házeč a brankář a zaujmou místa za oběma brankami. Házeč pak hází míčem od své branky na druhou branku. Jestliže její tyčky srazí, je odbíječ vyražen. Odbíječ brání pálkou svou branku před míčem. Odrazí míč do pole a devět hráčů v poli se ho pak snaží chytit. Odbíječi se mezitím mohou pokusit vyměnit si přeběhem místa mezi brankami a získat tím body…

                  poručík Ernest Goodbody

                  0 0
    • Peslezedirou  

      http://sport.idnes.cz/…listika.aspx?…

      Nevím jestli to na B-F proběhlo, jestli ano, tak pardon :-)

      Tinkof moloděc :-)

      0 0
      • Delkim  

        hmm docela sympatickž rozhovor, mužik překvapil :)

        u těch Španělů mi to nepřekvapuje, to bude asi samostatná enkláva v každém týmu a bude to dělat neplechu

        0 0
        • tromboonen  

          Čím překvapil? Stejnej buran jako dřív… jenom hloupě uráží Bertíka, jako se předtím navážel do Sagana, kterého teď zas miluje a ty všechny kecy okolo?

          Tady je pěknej rozbor.. na konci typovačka, co mu Bertík proved:

          So what did Bertie do?

          10. Opened a checking account with Tinkoff Credit Systems, never put in more than the minimum 35 Rubles

          9. Filled Tinkov’s outdoor shower with Cytomax, called it the “Sticky Russian”

          8. Was the man behind anti-Tinkov Twitter troll @MonsieurCanard

          7. Overheard saying the team’s camo kits were “kinda redneck-y”

          6. Sent Tinkov a congratulatory box of Spanish steaks… that weren’t packed full of Clenbuterol

          5. Spent a weekend at La Datcha, stole two robes and a bunch of shampoo bottles, gave three-star review on TripAdvisor

          4. Told Tinkov that pink hair is “muy estupido”

          3. Said hola to Jonathan Vaughters that one time

          2. Didn’t race the tour of Lombardy due to sniffles

          1. Never won Le Tour in a Tinkoff kit

          0 0
          • Barak  

            Ok, nemá žádné uhlazené jednání a myslet si o něm každý může, co chce. Ale má koule na to, pojmenovat problémy cyklistiky, ukázat prstem na UCI. Pokud do zaběhnutého systému nebude nikdo rýpat, bude to pořád stejné.

            0 0
            • tromboonen  

              No nerikam, ze UCI je fajn, jenze mužik akorát kope kolem sebe a žádné opravdové řešení nenavrhuje.. navrhuje, aby byla TdF a ostatni zavody Pay per View, to bys jako chtel? Je to kravina, divalo by se na to nasobne mene lidi a sponzori by se vysrali na sponzorovani teamu… on si mysli, ze by se tim vydelala strasna spousta penez, ktere by sly do kapsy majitelum teamu, ale melo by to nejspis uplne jiny efekt a cela cyklistika by sla do kytek..

              0 0
              • Barak  

                Na můj vkus tedy pojmenoval některé věci docela přesně. Platím eurosport primárně kvůli cyklistice, takže je mi jedno jestli budu platit místo toho jiný kanál. Šmahem napsat, že by se na to v případě změny obchodního modelu vybodli, je celkem odvážné tvrzení.

                0 0
                • tromboonen  

                  Ale to je trochu neco jineho, ty platis placenej kanal, tipnu si, 30–100 EUR za rok?? Nesleduju to, kterej bere obrazky z TdF a ostatnich zavodu WT.. nektery z tech zavodu jsou i na „beznych kanalech“, u nas pravda jenom TdF a nic jineho, v jinych zemich jako je FR, IT, BEL, NED to bude jinak..

                  Ale porad je TdF obrovska udalost, na kterou se na celym svete diva miliony lidi, dokonce i takovych co je cyklistika jinak nezajima, takze pro sponzory a firmy co maj reklamy podel trati atd. obrovske pokryti, podobne s ostatnimi GT a nekterymi klasikami nebo monumenty, i kdyz tam uz je to mene lidi..

                  O cem mluvil buran z vychodu je Pay per View, takže Eurosport by Ti nedal nic ani kdyby sis jej nadale platil, jedine kdybys mu kliknul na nejaky tlacitko privazany na Tvou kreditklu a zaplatil bys treba za jednu etapu TdF, ja nevim, 3–10 EUR, to je jedno, ta pruda by proste kazdyho odradila..

                  Sledovanost (kolik se na to diva lidi) by obrovsky klesla, pricemz sponzory a reklamky ani tak nezajima hardcore cyklo fanousek, ale spis ten mainstream divak, co na to kouka kvuli krajinkam, Saganovi a ja nevim cemu, protoze ten tu reklamu nejvic zaznamena a pokud mozno jej i ovlivni..

                  Takze kdyby se tohle uskutecnilo, organizator dostane nejaky penize, minus provize TV a dalsich… a pres nej nejaka procenta jednotlive teamy, to si budou chtit rozebrat majitele-podporovatele.. ale pro ty sponzory na dresech a podel cest to bude radove mene zajimave, takze pomalu vycouvaj, pak to bude jeden Oleg za druhym, co do toho pujde aby shrabnul ty prachy od TV, ale situace teamu bude jeste horsi, z roku na rok… no proste pujde to do ******.

                  Tak nejak tomu rozumim s mou znalosti medialniho trhu a profi cyklo ekonomiky, kdyz tak me nekdo opravte, ale mužik Oleg fakt není ten, kdo by to dokázal vyřešit, taky proto odchází, kdyby ty jeho nápady byly tak geniální, jistě by se ujaly a on by nemusel odcházet..

                  Mozna bahranskej princ s tim neco udela, ten ma toho keše podstatne vic a nejde mu o okamzity zisk :) Jen aby to netlacil pres nejaky doktory aby mel jeho team lepsi pozici..

                  0 0
                  • Barak  

                    Popsal jsi obchodní model, který funguje v současnosti. Na jiných sportovních odvětvích se prokázalo, že přesun na kabelové nebo prémiové kanály je prostě výdělečnější. Menší počet platících diváků dostalo přednost před větším počtem, kteří neplatili nebo platili méně. Z TV práv se prostě vytřískalo víc. Navíc nyní s možností přenosů přes internet se otevírají nové možnosti reklamy apod.

                    Takže mě jako divákovi, který už nyní za cyklistiku platí, je jedno, jestli posílám nějakých 40 EUR nebo kolik ročně Eurosportu nebo budu platit někomu jinému třeba 10 EUR za každou GT. Hlavní otázkou je, co za to jako divák dostanu. Nikdo samozřejmě nechce platit za stejnou věc, kterou má teď zdarma. Jako bonus mě třeba napadá větší vyrovnanost týmů díky větším finančním zdrojům z práv. Ale s vývojem technologií se otevře a už nyní otevírá spoustu jiných možností. Jako na Eurosportu máš možnost při tenisu přepínat kamery na jednotlivé dvorce, budeš třeba při cyklistice moci kombinovat standardní přenos s pohledem z kamer přímo na kolech jezdců v reálném čase, zobrazovat volitelně jejich biohodnoty, více rozhovorů, reportáže na téma cyklo a já nevím co ještě. Tohle by se mi třeba líbilo a byl bych ochotný nějaké peníze platit.

                    0 0
                    • tromboonen  

                      Je to na debatu, ale myslim, ze u tech jinych sportu je to trochu jinak, natocit prenos z boxu, tenisu, fotbalu je jednoduchy a levny, natocit cyklo zavod, kor etapak, je vojenska operace.. a to s ubytkem cilovky plati, proste by se na to koukali jen hardcore fanousci, a ti serou na reklamu, cumi jen na to co se deje… naproti tomu konzument, co se podiva na TdF nebo neco podobneho, typicky ale TdF se kolikrat ani o cyklistiku nezajioma, holky se koukaj na zabery na krajinu a svalnaty kjluky, ale moc je to nezajima, takze tu reklamu podel trati vnimaj vic atd.. Nejsem si jistej, ze by to bylo 10 EUR za celou GT, tipnul bych si vic, ale podstata je v tom, ze by to dramaticky zmensilo a zmenilo cilovku tech sponzoru, s tim nic nenadelas, jestli by to udelalo s financovanim tymu to, co pisu, je moje teorie, ale tak neni uplne vycucana z prstu, narozdil od tech Olegovejch .. a mezi kabelovkou/pre­miovou TV za pausal a Pay per View je vetsi rozdil, nez uvadis.. Oleg by proste chtel zdimat, je na to zvyklej ze svyho „byznisu“, jenže do tech nuanci jak by se to projevilo na teamech nevidi, pro neho to byla hracka jak rika..

                      A s tema extra ficurama nevim, Velon tam je uz par let, je to zabava, ale pak se stejne stane, ze na Giru zakazou OGE/OBE pouzit jakykoli zaber ze zavodu? PLus aby to nefdopadlo jako ve formuili, kde dneska nejde o nic jinyho nez jak ma kdo barevny pneumatiky a kolik kg v nadrzi, super informace, jenze mezi tim jaksi prestalo jit o to jak kdo jezdi a jake ma auto..

                      0 0
                      • Barak  

                        Oleg to ma mozna vycucane z prstu, mozna jde o promysleny model, o kterem je presvedceny, ze by fungoval. Cas ukaze. Kazdopadne mel par nápadů, který mu vydelaly tolik prachu, ze si mohl dovolit nakoupit nejlepsi jezdce a sponzorovat par let prodelecny cyklisticky tym jen tak z pleziru, takze bych to uplne nezatracoval.:)

                        Navic, priznejme si to, u tebe si to podelal uz jen tim, ze se Oleg narodil v Rusku.:)

                        0 0
                        • tromboonen  

                          No ty jeho podnikatelsky napady… takovej lepsi lichvar co pujcuje za nesmyslny uroky, no..

                          A ze se narodil v Rusku jej u me nediskvalifikuje, ale ze se chova jako Rusak (ne jako Rus, tam je rozdil) ano :)

                          0 0
                          • Barak  

                            Souhlasim plně s tebou, že forma, jakou se vyjadřuje, není úplně vhodná. Bere to asi jako nějakou image, ale působí to spíš tak, že mu čouhá sláma z bot. I ty kecy teď na adresu Alberta… na druhou stranu, bůhví, jaký s spolu měli vztah a co si přes média vyřizují. Kdyby člověk viděl dovnitř týmů, asi by se kolikrát divil, jaké tam panují vztahy.

                            0 0
              • Radek Broz  

                To je podle mě na nich, aby si propočítali, jestli to má smysl. Neřekl bych, že do toho kdokoliv z nás vidí.

                0 0
                • tromboonen  

                  No prave, ani Oleg do toho moc nevidi, jen ma ty oversize koule… zrovna ASO bych nepodeziral z neznalosti trhu a moznosti, kdyby to povazovali za schudne, uz davno by to na tom PayperView bylo a jiste by pak byli ochotni nejaky procento pustit, jenze bych rek, ze si uvedomujou, ze by to naopak vedlo ke snizeni prijmu

                  0 0
                • treatt  

                  Souhlas. Ale musím říct, celkem by mě zajímalo, do jaké míry má zrovna Tour marketingově význam pro jednotlivé týmy. Co si budeme nalhávat, jde u toho širokého dopadu na veřenost v podstatě výhradně o Tour, ostatní závody jsou ve sledovanosti laiky nesrovnatelné.. takže pro mě by to bylo velmi zajímavé vidět analýzu z pohledu na cyklistiku jako celek, kterou dělá jeden etapák v roce a její skutečný vliv. Francouzské týmy jsou bez debaty na Tour závislé, lépe řečeno ne týmy, ale sponzory zajímá primárně Tour. Bez ní by se imho jména jako Sojasun v profi balíku nikdy neukázaly.

                  Ale co Lampre, Movis, Kaťuša, BMC, Orica, Trek, Cannon, Etixx, natož Vini Fantini nebo Caja Rural :) Ostatně z hlediska marketingu i Oleg připouští, že sice se lokální banka Tinkoff stala díky cyklistice globálně známou, ale ve skutečném životě z toho je přínos nula. Takže, je pro ty masy lidí po celém světě u televize podstatné, jestli je na každém metru banner na salámky Cochonou, když se prodávají jen ve Francii? Je to tak podstatné pro Cochonou, že jejich logo párkrát zahlédne Brazilec nebo Japonec? Píšu to taky proto, že sledovat fr státní kanály mimo frankofonní země je zatraceně složité..

                  0 0
                  • Honzas  

                    Ono celé world tour je z mého pohledu o tom, mít jistotu účasti na TdF, protože ta jediná má jakýsi marketingový potenciál mimo cyklistické fanoušky. A je jedno, jestli je to francouzský nebo zahraniční tým, protože se na to čumí všude a čuměj n to všichni a ty trička jsou prostě vidět.

                    Otázka je u týmu typu Tinkoff, Astana nebo Kaťuša, protože ty jsou hračkou někoho, kdo do toho cpe peníze a až ho to přestane bavit nebo mu dojdou, tak se na to vykašle, jako teď Oleg. Zas aspoň ukazujou Spejšly a Canyony, takže nějaký marketingový potenciál to má.

                    Bych si i myslel, že pokud někdo jede jednu etapu na TdF, tak si toho trička všimne víc lidí, než kdyby v tom úniku objel celý kolem blízkýho východu, Číny, všechny španělský WT etapáky a možná i Paříž – Nice a Tirreno – Adriatico najednou. A to musí dávat smysl pro Trek, BMC, Cannondale, a většinu dalších.

                    Tohle nejspíš bude platit s výjimkou italských týmů, pokud ještě nějaké ve WT jsou, protože pro ty bude vždycky priorita Giro, když maj sponzory navázané na domácí trh.

                    0 0
            • Spící kníže :-)  

              Já myslím že vetšina lidí je na jeho výstřelky zvyklá. A styl mluvy taky. Nic nového pod sluncem.

              0 0
          • iron.hide  

            +1 ten rusak je buran a dobre ze ide prec. snad sa uz nikdy nevrati.

            0 0
        • Radek Broz  

          Mně teda přijde dost neprofesionální jít v situaci, kdy se z cyklistiky stahuje, jít hned špinit svý bývalý závodníky (a to nemám Contadora vůbec rád, aby bylo jasno.) Nabubřelej ruskej buran.

          0 0
          • Delkim  

            a kdy, když ne teď? za pár měsíců už s ním nikdo rozhovor dělat nebude :)

            0 0
            • Radek Broz  

              To je sice fakt, ale spíš jsem chtěl říct, že o některejch věcech by měl držet hubu pořád:)

              0 0
            • tromboonen  

              No spis kdy by ses mel ptat jestli vubec… sice beru argumenty typu spanelska klika v teamu co nekomunikuje s ostatnima, jenze to byl jeho problem a jeho lidi v teamu aby si to vyresili, nechat to bejt a pak si na to stezovat bu bu, ale hlavne plivat na nejk nejaky spúiny, kdyz predtim jej furt chvalil.. proc to potrebuje ventilovat ted? Aby upozornil kolegy z Treku ze maj problem, nezistne? Typicky nezistny Oleg :)

              0 0
              • tromboonen  

                Navic Bertik co jsem tak pozoroval na stara kolena docela komunikoval v ENG a vubec byl otevrenejsi, nevim jak v ramci teamu, ale podle me v Tinkoffu byl hlavne problem zmateneho a autokratickeho vedeni, ani DS a jini profici v teamu si nemohli byt jisti, kdy jim Oleg zacvne do neceho kecat, nebo je rovnou vyhodi.. to sami jezdci, i formatu Contika nebo Sagana… kdykoli je kritizoval (teda Bertika paradoxne dosud ne, alespon otevrene), ale jak jebal Sagice kdyz si sam bez podpory vyjizdel ty druhy mista vpodstate kdekoli, to bylo ignorantstvi nejvetsiho kalibru.. mel by drzet hubu a starat se o ty svoje prihlouply sruby v Alpach, a kluci z cyclingnews co s nim to interview delali to pochopili a analyzujou to a jeste si z toho udelaj srandu… debilek z iBesu to jen opsal a dal tomu takovy obdivny ton, frajer Oleg prohani UCi… hovno, je to jen tluchuba.

                0 0
              • Peslezedirou  

                Myslím, že on to v sobě držel dost dlouho. Taky si umím představit ten pocit, že leju do někoho spoustu peněz a ve chvíli, kdy ten dotyčný má udělat to za co ho platím, tak selže. U Sagana si to mohl dovolit, ten to podle mě ustál a ještě ho to nakoplo. Kdyby tohle udělat u Contadora, tak se možná sesype a bude minimálně držet bobříka mlčení, včetně celé španělské skupiny :-) Ale je fakt, že když něco končí, tak by měl zachovat nějaké korektní chování až do konce. Ale zase prd víme, co si oba mohli říct.

                Mně nikdy moc Oleg nevadil, aspoň tam byl někdo, kdo byl vidět a čeřil hladinu, s tím, že je Rusák nemám problém.

                A víte, proč se chová tak jak se chová, protože proto :-D

                0 0
      • Karlos009  

        Já normálně silniční cyklistiku nesleduju, ale letos jsem měl v čase TdF víc volna, tak jsem na to koukal a nebýt stáje Tinkoff, Sagana a sem tam Majky, tak nuda a šeď. Pozadí neznám, nechci ten rozhovor hodnotit, ale myslím že nějakou show cyklistika potřebuje. Dívat se skoro měsíc na Frooma a vláček Sky mi moc zábavné nepříšlo. Zaplaťpánbůh za „Ruskýho burana“, protože nikdo jinej tam nic moc nepředvedl.

        0 0
        • Barak  

          „Ruský buran“ ale nebyl ten, který seděl na kole. Výkony jezdců a vývoj závodu bych s ním tedy nedával do spojitosti.

          0 0
        • iron.hide  

          a to si jakoze nevidel beh Frooma na mont ventoux? Alebo jeho sebevrazedny zjazd, ked pedaloval aj na hornej trubke?

          a podobne jeho spolocny unik so Saganom? ci vlastne z toho si si zapamatal len toho sagana?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.