převodník 32z pro LX 08 (FC-M582)

15 nepřečtených
  • ferda

    Ahoj,

    nevíte někdo, jak je to s prostředním převodníkem na Lx kliky z roku 2008, typové označení FC-M582?

    Měl jsem za to, že koupím jakýkoliv 32z převodník od Shimana a bude to fungovat.

    Rád bych třeba XT. Půjde to ? Jaký převodník koupit ?

    0 0
    • light-bike  

      Tak Deore nebo LX převodníky prohazuji. Když honím váhu, tak dávám duralové a do práce a na trénik vozím ocelové. Podle mne by se u převodů (řetěz, převodníky, kazeta), které se musí neustále měnit mělo koukat na cenu. Půjdou ty co mají 4 díry a 64 104 rozteč.

      0 0
    • Hrabex1  

      XT by mely byt z cementovane oceli, takze mnohem tvrdsi.

      Kompatibilni dela treba i Gebhardt, ty jsou z hliniku, ale kdyz zvolis verzi bez nabehu, vydrzi urcite vic nez originalni ocelovy.

      0 0
      • Vilém  

        Gebhardt vydrzi vic nez ocelove shimano? Tak tomu neverim.

        0 0
        • Hrabex1  

          Nevim, jestli se to od ty doby nezmenilo, ale kliky LX 2005 maji stredni prevodnik z obycejny necementovany oceli. Po par stech km bylo videt, jak se zuby vymackavaji. Vzhledem k tomu, ze jsou zuby profilovany (to znamena, ze kvuli lepsimu razeni maji ubrany material tam, kde je nejvic treba), ten prevodnik vydrzi min nez neprofilovany hlinik.

          Nevim, ale me to radi krasne i bez tech nabehu, je to vec, kterou nepotrebuju.

          Jeden tip: o jakou ocel se jedna poznas snadno. Vezmi pilku na zelezo a uvidis, jak snadno se do normalni oceli zakousne. Pak zkus cementovanou ocel (napriklad zadni pastorky nebo nejmensi prevodnik) a tech se pilka ani nedotkne.

          Podle informaci co mam, by novy XT a SLX mely mit cementovany i stredni prevodniky, jak je to ted u Deore a ostatnich nizsich sad opravdu netusim.

          0 0
          • Soreno  

            Tak gephard jsem zkusil jen jednou je tomu už tedy cca 6–8 let (přesně nepamatuji) a jak jsem ho rychle nasadil tak rychle jsem ho pakoval z kola – za mě sajrat kterej neředil – dokud jsem měl original shimano (deore) řetěz šel z prostředního na malej no problem i v malém zápřahu, po výměně jsem musel předvídat kdy se cesta zase zlomí do kopce, abych zavčasu přeřadil ještě bez sebemenšího tahu řetězu a přitom se modlil aby to tam spadlo – a seřízením smyku to nebylo.

            0 0
            • Hrabex1  

              tak s tim problem nemam. Mam presmykac Sram X-Gen a radi ukazkove vsemi smery nabehy nenabehy. Aspon pro me je v presmykacich sram jednoznacne lepsi nez Shimano.

              0 0
          • pepek  

            Čo také vy rozumite pod takým slovom „cementovaná ocel“, Kefalín? (Já to chápu tak, že se kaliči ožrali a vylifrovali nedokončený kus)

            0 0
            • blisterexist  

              jednoduše řečeno, povrch je tvrdší než jádro:-)

              0 0
              • Joseph de Sax  

                takže při tloušťce vrstvy 0,8mm to můžeš rovnou zahodit, protože tam žádné jádro nebude, ty chytrej…zase jsi někde něco slyšel a jedna babka povídala a mentálně na to nemáš.

                0 0
        • Hrabex1  

          Jeste jedna vec. je bezne delat u retezoveho soukoli to vetsi kolecko z mekciho materialu, protoze kolo s vetsim prumerem zubu se pomaleji opotrebovava (o retez se opira vetsim poctem zubu)- je to tak treba u retezovych sekundarnich prevodu u motorek. Tam to staci, protoze pastorky nemaji zadny zbytecny nabehy, ale u strednich prevodniku MTB je to vrazda.

          0 0
    • Evilcleaner  

      než xt, kup raději slx. rozdíl mezi nimi není poznatelný, výdrž stejná, tj několikanásobně víc než kdy vydržel jakýkoli hliníkový převodník od shimana (díky kombinaci kompozitové náběhy, ocelové zuby). jinak na ty kliky bude pasovat, nicméně asi ten převodník budeš muset trochu zbrousit pilníkem (rozteč je stejná, ale ty nové jsou o trochu méně zevnitř vytočené, takže vnitřní rozteč konců pacek je o chlup menší než to bylo u minulé generace)

      pokud bys chtěl šetřit tak kup obyčejný ocelový deore, ten sice váží o 50g více než původní lx, ale vydrží taky věčnost.

      0 0
      • ferda  

        Díky, mohl by mi prosím někdo ještě tento postup potvrdit.

        Možnost SLX se mi libí, věřím že vydrží, ale nerad bych zjistil, že to funguje s LX klikama jen někomu.

        0 0
        • Vilém  

          Ano mohu potvrdit. Uz kdysi jsem to sem nekomu fotil. U SLX jsou delsi packy smerem od sroubu prevodniku, ke stredovemu slozeni. Na prvni fotce prevodnik ve starsim provedeni, na druhe detail SLX klk, kde je videt misto, ktere je treba upilovat.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.