• Luža

    Zdravím vážené bikerstvo. Minulý týden ve čtvrtek, dva dny před Jedovnickým závodem GT ZASKAR, mně v levým koleně udělalo „cvak cvak“ a bylo vymalovaný. Aspoň jsem si to myslel. Jenže do startu zbývalo cca 40 hodin a jakž takž se to dalo do pořádku. Při chůzi jsem to cítil dost, ale jakmile jsem sedl na kolo, tak to bylo v pohodě. Jako by se nic nestalo. Takže jsem objel dlouhou ( čas nechme stranou :o) ) a že tomu dám aspoň týden klid. Lehce to sice v neděli oteklo, při velkým ohybu nohy v koleně jsem v tom cítil tlak, ale den ode dne to bylo lepší, otok fuč a tak jsem na dnešní odpoledne plánoval aspoň krátký výjezd. Ále, dnes po obědě zase „cvak cvak“ a už je asi vymalovaný definitivně. Teď jsem to zkusil na kole kolem baráku, bolí to a při chůzi, jestli se tomu tak dá ještě říct je to docela soda. Poprvé to bylo při takovým „fotbalovým pohybu“ (se stydím za ten výraz :-D), kdy chce člověk v běhu udělat úkrok stranou, podruhý ani nevím …

    No, v pondělí se chystám k dochtórovi, myslím že to bude ultrazvuk a uvidí se. Ale zajímá mě, jestli máte někdo s něčím podobným zkušenosti, co to je za Moribundus a na co se mám případně nachystat. Na fotce je křížkem označený nejbolestivější místo, který je citlivý i na omak.

    :-/ Kdybych se nenudil a někde jezdil, tak to sem nepíšu… Co už teď?

    0 0
    • Manas  

      Krizove vazy. Na to bacha. Mel jsem to a dostal jsem se z toho po 8 mesicich bez kola a bez zateze. Ted jen koleno v teple a pomalu zatezovat. Fakt bacha, to neni moc sranda.

      ALe nevylucuju ze to muze byt neco jineho. Bolestivost v tomto miste, to muze byt i vic dalsich veci.

      0 0
    • Kubiczech  

      Kdyz rupnul krizak me, tak sem s kolenem nepohnul vubec nikam, natoz myslenky na vyjizdku… Soude podle „ukroku stranou“ bych to videl na natazene postranni vazy nebo neco s meniskem (oboji jsem taky absolvoval). Takze bych mazal za doktorem, protoze se nevyplati s tim zahravat. Kdyz ale doktora, tak dobreho – me rupturu krizoveho vazu napoprve nediagnostikoval a po trech tydnech narizeneho klidu jsem si urval postranni i meniskus.

      0 0
    • pos3k  

      presne, ja nastesti jenom natazene, klid klid klid

      poprve pred lety na fotbalku (obe), podruhe po problemech „kolenostory“ pri sedani na zidli (normalni tocka na jedne noze)

      0 0
    • Bojka1  

      Nazdar Luďo.Jak se zde už jednou psalo vazy,vazy vazy. To jsou problémy na celí život.Dej tomu trošku klidu a hlavně mazat.Také si kup nějakou pořádnou kloubní výživu a tu hezky papej.Na kolo tak za 5–10dní a to jen lehce bez zátěže-po rovince.S kolenem mám také problém a na kole jezdím jako ďas. Ortoped mě kolo doporučil tak jezdím,ale kolena jsou jen dvě tak si je hlídám.Tak se uzdrav a zatím zdar Zlatko.

      0 0
    • krhac1  

      Možná by to chtělo ortézu,ale nějakou slušnou.Jezdím s ní hlavně do blata,kde si sem tam šlápnu.

      0 0
    • Seadat  

      Hm myslel sem ze bikeri snesou nejaky to pichnuti :-) takovyhle bolesti kolena znam klasika povolenej vaz – chce to klid, dopovat se olfenem a on se ztahne jezdim na skejtu a zrovna me stejne trapi koleno, sem uz zrusenej je mi 20, ale jezdim porad – ale chce to klid me boli koleno treba mesic – zalezi jak je to akutni ale krupani v ohybu kolena je normalni, ale pokud jde do stran je to na vazech!

      0 0
    • Luža  

      Jen pro info: natržený postranní vazy, menisky jsou ok, ortéza, 14 dní totál klid. *****, to bude hrozný …

      0 0
      • Jaroslávek  

        Nedá sa nič robiť. Hlavně nic neuspěchej.

        0 0
      • Kubiczech  

        Ja to rikal… (: Kdyz to neni pretrzeny, tak je to dobry. 14 dni to vydrzis a pak hlavne hodne zlehka…

        0 0
    • fireball  

      Já mám urvaný křížový vaz už cca 20 let, tenkrát mi doktor řekl, že simuluju a že se mi nechce do těláku. Přišlo se na to náhodou asi před 10 lety. Už jsem si zvykl, koleno celkem v pohodě, jen jsem se musel naučit na prkně, protože na sjezdkách to moc nejde. Kolo i běžky OK. Takže vlastně pohoda.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.