Co s takovou diagnózou,do háje?!

15 nepřečtených
  • jonys

    Dlouho jsem tu nebyl a ještě déle nepsal držíc se hesla kdo nejezdí,ať nekecá.Zasvěcení vědí,proč jsem nejezdil.Vysvětlení pro nezasvěcené by znělo asi tak,že poté,co mi od podzimu bolesti v trapézu čím dál více znepříjemňovaly jízdu,jsem se odhodlal k návštěvě lékařky,která mi v lednu vystavila dočasný stop a poukaz na rehabilitace s tím,že jde o přetaženou svalovou oblast-nutno uvolnit,zrege­nerovat a tak.Tedy jsem uvolňoval,rege­neroval,nejez­dil,cvičil s rozvahou,…bolesti odezněly(ono mi to totiž už pak bolelo i bez kola při otočení hlavou)a doktorka v březnu posvětila návrat do sedla.Jakmile jsem ho však s příchodem tohoto supr počasí pozvolna uskutečnil,problémy se vrátily jako bumerang.Navštívil jsem tedy na doporučení kamaráda jiného lékaře,který mě prohlížel o poznání důkladněji a ve spolupráci s RTG výsledky stanovil ortel o vlivu degenerativních změn v oblasti krční páteře a doporučení o změně sportovní aktivity s tím,že by nejraději rovnou napsal zákaz kola…Léčbu prakticky vyloučil,resp. ji označil za pouze krátkoe­fektovou :-(

    Tak.A teď mi řekněte,co s tím jako hodláte dělat?! :-)

    Osobně jsem si zatím načrtl tento postup:

    1.Koupit představec 35°,spíš kratší abych nebyl nataženej,a možná vlaštovky,lehce zasunout sedlovku.

    2.Pokud to pomůže,prodat svůj HT a zakoupit nějaké jezdítko v all-mountain stylu,opět preferovat rovný posed.Protože doufám,že bod 1 pomůže,tak už mi můžete psát nějaká doporučení k bodu 2 :-)

    Co vy na to?Pokud máte nějaká další řešení kromě koupě rybářské sady,sem s nimi!

    0 0
    • Krys  

      Lehociped. Nie je to úplne ono, ale lepšie ako nič.

      0 0
      • vikicek  

        Co ti šašci dneska nevymyslej :D

        0 0
        • vikicek  

          Ahá, omluva, beru zpět, nepřečet jsem si to , že je to primárně pro lidi s poraněními, ehm ..

          0 0
        • Glob  

          To rozhodně, ale tenhle kousek se mě i docela líbí. Ten, kdo rád běhá, ale nemůže kvůli špatným kolenům si přijde na své :)

          0 0
    • Glob  

      A nebo tohle, jezdíš naprosto vzpřímeně :o)

      http://cestovani.idnes.cz/ig_kolo.asp?…

      0 0
    • MlokCZ  

      Taky bych doporučil lehokolo. Dnes už nabídka docela velká a můžeš pořídit i něco více orientovaného do terénu a opravdu se s tím do těch terénů dá slušně. A když to bude kombinace polohy krční páteře na leháči + vezmeš třeba nějaký celoodpružený Azub, tak to by to mohlo být na daný problém velmi šetrné i v terénu.

      0 0
      • MlokCZ  

        Konkrétně bych vzolil např. Azub Max. A i se s tím dá hrát jako s klasickým kolem a třeba na to hodit Rohlík a tak.

        0 0
    • Thapsus  

      Ahoj, jsem na tom podobně, ale po mnohaletých zkušenostech si dovolím věc  trochu zlehčovat. I když teda nejsem doktor a neznám tvůj stav, vidím to následovně,  Ty degenerativní změny jsou normální, znamená to, že zřejmě již nejseš adolescent (škoda, že nemáš vyplněný věk ani fotku ). K tomu, že doktoři zakazujou kolo, jen poznamenám, že kdybychom hráli fotbal, zakážou nám fotbal, běh taky nemaj rádi, box už vůbec. Po rehabilitacích, injekcích, masážích, chiropraxi a spoustě dalších procedur mohu říci jen to, že se jedná o věci veskrze příjemné, ale dlouhodobě nic neřešící. Chce to prostě zpevnit kostru pomocí svalů v jejím okolí a snažit se netrávit moc času u PC, což teď už vím, že je na krk  to úplně nejstrašnější. A plavat aspoň 2× týdně kiláček a hlavu pěkně pod vodu. Kdo mě zná, ví jak tento sport nenávidím, musím ale přiznat, že to funguje.  Krk a záda sice bolí pořád, ale aspoň už jsou pryč hnusný blokády, kdy se člověk nemůže ani hnout. Neříkám, že tomu kolo nevadí, ale podle mých zkušeností to není hlavní příčina. Takže držím palce, chce to hlavně plavat a cvičit, a až se ti uleví, nevykašlat se na to, nebo se to zase vrátí.

      0 0
    • Thapsus  

      Jo, ještě k tomu posedu. Hnal jsem taky řídítka čím dál výš, až jsem je měl výš než sedlo a kromě toho že to blbě vypadalo, efekt to mělo opačný. Takže dlouhodobou laborací se mi osvědčila řídítka pár centimetrů pod sedlem a kratší představec (viz kola v profilu).  Přičítám to tomu, že když jsem  měl řídítka moc vysoko, krk se uvolnil a a visel na svalech horních zad a zadní části krku, kde právě pramení tyto problémy. Když jsou řídítka o něco nížeji musí hlavu přizvedávat i svaly přední části krku a to je to, co potřebuješ.  A během jízdy to chce občas se protahovat a když je nejhůř lupnout do sebe nějakou tu piluli, on se svět taky nezboří.  A když nejsi v sedle plavat plavat plavat :-)).

      0 0
    • Hornet  

      Este by som pridal jogovy strecing alebo jogu, tiez som mal problemy s chrbtom, teda nie take ako ty, najhorsie asi krk, a pomohlo mi to, ale neprejde to nejako rychlo, ale funguje. Len treba vydrzat

      0 0
    • Rychlej turista  

      S tím nastavením bych polaboroval. Kterým směrem, to musíš vyzkoušet. Ale už malá změna úhlu může pomoci. A nemusí to platit jen pro páteř, ale třeba i pro loket nebo rameno. Když mě chytí rameno, na čas změním kolo a už ta malá změna úhlu pomůže.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.