• kyja31

    Ahoj, byl bych rád kdyby mi tu někdo poradil co z posedem na kole. Poslední dobou s tím nějak špekuluju, protože me začali bolet záda z brigády a nemůžu se dobrat ideálu… předem díky za vaše rady a tipy.

    0 0
    • gejba  

      Na kole si ty záda zničíš ještě víc.

      Jestli chceš dát záda do kupy, tak si zajdi do posilovny, zaplať si dvakrát trenéra, který ti ukáže, jak na to, a pak pravidelně cvičit. A pak zkus cyklistiku kombinovat s něčím jiným. Třeba badminton, nebo něco, kde zapojíš celý tělo.

      Změna posedu ti v žádném případě nepomůže.

      0 0
    • MirosPikos  

      Záda tě bolí z nevyrovnanosti svalů břicha a zad. Doporučil bych si zařadit nějaké cviky na vzpřimovače (dolní část zad celkově) a břišní svalstvo kompletní. Jinak dle fotky posed nevypadá nijak špatně, řekl bych. Důležitá bude předozadní poloha sedla – kvůli kolenům, výška sedla a pak naklonění sedla – tam je to vždy kompromis, buď budeš mít větší váhu na rukou a nebo na bederní páteři. Čím víc bude špička sedla dolů, tím víc budeš ulevovat zádům. Vycházet bys měl z vodorovné polohy. Pak může laborovat s délkou představce, řidítky. Ale jak říkám, problém bude v nevyrovnanosti svalů, které působí proti sobě – břišní x zádové, tam bych začal.

      0 0
      • metelesku  

        ne nutne. co ty vis, co ma za brigadu… treba je jen strhanej z kopani kanalu.

        kazdopadne kdyz uz si to tu vytah, tak http://eamos.pf.jcu.cz/…ereotypy.ppt

        ale vetsine lidi to bude stejne k nicemu, protoze uz jenom naucit se posilovat dolni primy bricho a „neuhybat“ tomu a skutecne nezapojovat ten ztuhlej zkracen bedrokyclostehenni sval misto toho je bez odbornyho vedeni pro vetsinu lidi naprosto nevyresitelnej problem. uz jen to, ze jsou obvykle ve stavu, ze na primej brisni ani nezvladnou udelat jedinej sed-leh v celym rozsahu vcetne treba podrzeni krajni polohy i kdyz jich „zvladnou klidne tricet“ ale na ten sval co nahrazuje funkci briniho a zpusobuje boleni zad, ktery maji protahovat a ne posilovat…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.