pomoc- jak na ložiska v ořechu

16 nepřečtených
  • Mad_Cat1

    Vyjebaly se mi ložiska v ořechu, na fotce je to vidět. Jenže dostal jsem se do téhle fáze, kdy mám ořech v ruce a dvě ložiska s vymezovacím válečkem v něm a já nevím, zda to je takhle celé a musím koupit celý ořech, nebo jdou ty ložiska nějak dostat ven a pokud ano, jak?

    0 0
    • Concorde  

      Vymlátit/vylisovat za vnitřní kroužek ze strany praporků. Zapáčíš něčím (třeba šroubovákem), abys vyosil tu trubičku a pak ložisko snadno vyklepneš.

      0 0
    • Mad_Cat1  

      Rozvedu to dál. Ložiska jsem dostal ven, nicméně byla to pěkná pakárna a myslím si, že při montáži nových ložisek bych je akorát tak opět zkurvil. Navíc mezi ložisky v ořechu je rozpěrný duralový váleček, který je z předchozích rozbitých ložisek poškozen a musel bych nechat vyrobit jiný. Zkoušel jsem sehnat celý ořech nový včetně ložisek v něm a nemohu se dopátrat k žádnému konci. Všichni tvrdí jak je to specifická značka a že ať se obrátím přímo na výrobce. Nemáte někdo možnost sehnat ten ořech s ložisky, co je výš na fotkách?

      Pokud se mi ho nepodaří sehnat, budu se výpletu zbavovat když by někdo měl zájem, je to 28 drátů, ráfek RaceFace 29", osa a ložiska v náboji v pořádku, pouze ložiska v ořechu kaput a ořech lehce vymačkaný od pastorků viz foto výš.

      0 0
    • Pan.Fazole  

      Měl bych pár dotazů – ořech mám dnes prvně v ruce:

      Ložiska jsou zadřený tak sem si říkal že je vyndam (vyměnim) a kouknu se jak to vevnitř vůbec vypadá.

      Je to Novatec, přesnej typ bohužel nevím.

      • ty ložiska mi nejdou za boha vyndat, nevíte jak na to? Nastrčil jsem 14oříšek z goly ze strany západek(3.foto) a rubal do toho s očekáváním, že z druhý strany vypadnou, ale nic :( . A žádnou segrovku nebo něco co by to drželo tam nevidim… ???
      • překvapilo mě jak je to vymačkaný, můžu to osadit vůbec zpátky ještě?
      0 0
      • kyl  

        A co ten šrófek co trčí z ořechu??

        0 0
        • Pan.Fazole  

          ten sem samozrejmě vyndal, na zbylých dvou fotkách už neni (leč to není vidět :) )

          0 0
          • kyl  

            Z podobného ořechu jsem se kdysi pokoušel zadřená ložiska(po asi 250km)vydolovat­.Vzal jsem kulatinku asi 6mm,strčil jsem ji od praporků dovnitř,odstrčil tu vnitřní trubičku na stranu a za vnitřní kroužek vyklepl vnější ložisko.Pak jsem chtěl vyklepnout i vnitřní ale to se rozpadlo a vnější kroužek zůstal v ořechu a teď to teprve bylo zajímavé.Nedalo se k němu dostat a tak jsem si musel na soustruhu vytočit vytahovák a kroužek jím chytit a vytáhnout.

            Kámoš měl skoro stejný ořech jako ty a tam jsem ložiska vylisoval pomocí inbus šroubu(hlava se obrousila natolik aby prošla ořechem)velké podložky a matice.Šroub jsem prostrčil od praporků ořechem,nasadil podložku a matici.Podržel inbus klíčem a utahoval matici.Vnější ložisko povylezlo ven a po vyndání šroubu lehkým klepnutím vypadlo i s rozpěrkou.Šroub jsem dal zas zpět a utahováním vylisoval i druhé.

            0 0
      • Vilém  

        Delal jsi to zastudena, nebo zkousel i nahrat?

        0 0
      • Pan.Fazole  

        Tak už se zadařilo. Ty ložiska tam jsou dost na fest. Prvně sem do toho jebal gumovaou palicí, abych nezničil ten golaořech. Při 2.pokusu jsem vzal mosaznou kulatinu a řádný kladivo a tím jsem rubal toho golaoříšku a ejhle už to šlo, ztuha ale šlo. Dík oběma. Nahřátí jsem měl v záloze dál :) …

        Co to vymačkání? Je to OK ještě?

        0 0
        • kyl  

          Začisti to pilníkem a dej kazetu na Alu unašeči.Ořech ještě není v nijak hrouzném stavu.Pokud se ti vleze,můžeš v místě otlaků dát rozklepanou injekční jehlu nebo něco podobného,zabrání to zakusování.

          0 0
    • luk747  

      Čaute, potřeboval bych radu.

      mám problém s nábojem DT Swiss Tricon S10 (model 2012), vrhnul jsem se na rozebrání ořechu (neboť mi neskutečně křupalo v kole) a zjistil jsem, že jsou ložiska celá rozsypaná (už to mají za sebou). Snažil jsem se na internetu najít celý ořech, ale s tímto označením již nikde nic není. Nevím jak je to s kompatibilitou, zda mohu dát i jiným ořech od DT Swiss. Případně zda by se daly koupit ložiska.

      Předem děkuji, za případné rady.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.