• net_walker

    sportu zdar, hučí mi ložisko v přednim kole, poradi někdo co s tim? zahodit kolo umim taky, ale treba to pujde jenom spravit

    0 0
    • Daf  

      Prumyslove lozisko se da rozebrat a nacpat do nej vazelina.

      0 0
      • net_walker  

        rozebral jsem to, ty kuličky jsou tam jenom tak naskladaný, takže jak jsem to dal od sebe a vypadaly všechny až na 3. Poskladal jsem je tam zpatky a hučí furt, tak nevim co s tim

        0 0
        • Daf  

          Aha, takze tam neni lozisko ale konusy? Me jednou takove huceni delala prachovka na nabe XT. Stacilo jen maznout to tesneni.

          0 0
      • prochpetr  

        zdravi, muzete mi pls poradir, jak rozebrat náboj s ložiskem? Mam náboje Author. Díky moc

        0 0
        • Mamut  

          Mam zadny, ale este som ho nerozoberal. Neviem an co ho chces rozobrat, ale ak preventivne hoci chodi dobre, tak sa na to vykasli. Priemyselne loziska nepotrebuju udrzbu (rozumne zatesnene, co tieto su). Takze asi potrebujes tie loziska vymenit.

          Na „maticiach“ na koncoch osy je cervik na imbus (asi 2.5mm). To sa povoli, mali by sa potom dat tie konce vytiahnut. (dalej uz iba moje dohady, ale jeden loziskac som par rokov mal a velmi ine to nebude) Potom sa z toho jemne (cez gumu alebo drevo) vyklepe osa. Na ktoru stranu neviem, radsej by som klepal zo strany orecha, nech vylezie nalavo (moj predchadzajuci mal rozsirenu osu, ktora mohla vyujst iba nalavo). Zvysne lozisko z toho mozes vyklepat srubovakom alebo nejakou tyckou.

          Podobne naspat. Loziska je lepsie niecim nalisovat za vonkajsi kruzok ako narazit. Zavitova tyc s podlozkami by mohla pomoct.

          Na mojom starom sa potom orech rozoberal ako na klasickom. Namiesto gulickovej drahy bolo nieco podobne, v com bolo prave lozisko. Tiez to malo dva vyrezy oproti sebe a opacny zavit.

          0 0
    • Vymi  

      a kdysi naposledy mazal???? jo a nahodou si neboural…

      0 0
      • net_walker  

        ja nemazal, ale vazelina tam nějaká byla, to kolo je rok stary a má asi 2 tis. a ten stred ma na sobě napsano Formula, takže asi něco po Schumachrovi

        0 0
    • Marine  

      A kdyz si to mel rozdelany, kouknul's jestli nejsou ty kulicky odreny? Jestli maj hladkej povrch? Nekdy se docela omlatej… A nehuci to jen proto, ze jezdis tak rychle? :o))

      0 0
      • net_walker  

        to bude ono, jezdim asi moc rychle

        kuličky byly takový vorezlý, daj se koupit nový a vyměnit je?

        0 0
        • slavekRM  

          ty si snad děláš srandu nebo nás zkoušíš. Jednou napíšeš, že tam vzelina byla a teď, že kuličky jsou rezavé a divíš se, že to dělá rámus. No asi tam té vazeliny moc nebylo. Takže kuličky se samotřejmě koupit dají, tak si je kup. Jo a hlavně ten náboj vymyj a nezapomeň namazat. Mimochodem doporučuji udělat to samé i se zadním nebude asi na tom líp.

          0 0
          • marhi  

            A taky skoukni jestli nemáš vydřený konus matky. Jestli tam místo rýhy máš už důlky, tak pryč s nimy.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.