Pohodlne sedlo, vyber z fiziku :)

28 nepřečtených
  • Dave.6

    Zdravim,

    vybiram ted vic veci a jednou z tech veci je i sedlo.

    prakticky se rozhoduji pouze mezi dvema a to

    Fizik Nisene a nebo Fizik Gobi?

    Jde me hlavne o pohodlnost… Selle Italia sedla se me nechce riskovat kdyz vidim jake jsou to slupky :)

    A posledni moznost je mozna specialized a nechat si zmerit kosti.. snad by me pak sedelo ale to nevim no… Docela se me tvarove zamlouvaj ty fizikove takze ktere z techto dvou…

    Jinak bych mozna vybiral i z te Selle Italia ale toho se fakt bojim :)

    Diky moc za veskerou pomoc v posledni dobe je fakt vydatna :)

    Diky

    0 0
    • wlk  

      vozím gobiho a nemůžu si stěžovat, prdel mě nebolí, by si chrochtá :-)

      0 0
    • wendak  

      Mám taky Gobi a taky maximální spokojenost, jiný už nechci

      0 0
    • Tomcat_1  

      Z tech dvou Fiziku bych bral Gobi. Nissene mi je moc mekky. Selle Italia neni nijak zvlast potreba se bat – teda bat se vic nez jinde. Sedla Specialized jsou sice urcite kvalitni, ale osobne jsem zadny podrobnejs nezkousel – nelibi se mi :-) Takze Gobi.

      0 0
      • MlokCZ  

        A který Nisene myslíš. Protože tvrdit obecně, že Nisene je měkký je nesmysl. Nisene podle ročníku výroby existuje snad v 5 různých tvrdostích. Já osobně viděl už 4 různé Niseny. Poslední Niseny Wing Flex nejsou ani tvrdé prkno ani nijak zvlášť měkké.

        0 0
        • Tomcat_1  

          Mel jsem pujceny Nisene Sport, bez Wing Flex. Nepopiram ze muze byt pohodlny, mne osobne spis vyhovuje tvrdost – ala Flite…

          0 0
          • MlokCZ  

            Právě starší modely bez Wing Flex, tam existovaly i super měkké modely, takže jsi nejspíš jel jeden z nich. Na tom bych taky rozhodně jezdit nemohl, i když i to třeba někomu vyhovuje.

            0 0
    • Andrea  

      Fizik ma skvela sedla, mela jsem rok a pul Vitesse a bylo fajn, ted jsem dostala Nissene a jsem jeste spokojenejsi. Tmar mi vyhovuje perfektne, je i slusne pohodlne.

      0 0
    • Wirgie  

      mam gobi a nestezuju si

      0 0
    • Bajker16  

      Určitě ber Gobi. Mám ho od května a jezdí se na něm jako v bavlnce ;-).

      0 0
    • Andy1971  

      jazdim GOBI odkedy je na trhu, a ine nechcem…

      0 0
    • omar  

      koukam že tady vybocim z řady ale me gobi vubec nesedlo , nevim cim to bylo, ale ani po nejakych 200 kilakach se mi to nepodarilo nastavit tak aby sedlo, ne ze by mi z nej bolel zadek ale bylo takovy nepohodlny, pripadlo mi az moc mekky a pruzny, pritom na silnicce sem mel arione coz skoro je stejny a to bylo v pohode,

      0 0
    • 0riso0  

      Mne tiez GOBI NESADLO. 80 hodin a zadok si nezvykol. nikdy viac Gobi. ale poznam aspon 5 ludi ktori boli spokojny a ktori ma presvedcili o kupe Gobiho. ale ako som pisal Nikdy viac . a plati 100 ludi 100 zadkov :)

      0 0
    • MlokCZ  

      Vůbec nedej na rady typu mám Gobi a jsem spokojený, to je zcela nic neříkající informace.

      Gobi a Nisene jsou dost odlišně tvarovaná sedla a k tomu ještě Nisene je bez zatížení téměř bez prohnutí oproti Gobi. Široká jsou téměř stejně, takže pokud ti šířkou nesedne jedno, tak ani to druhé. Budeš muset ty sedla prostě vyzkoušet, tady ti nikdo poradit nemůže.

      0 0
    • Jane  

      Selle Italia – menší inspirace :) viz obr. potřebuju sedátko s dírou, takže Fizík je pro mě tabu. Jinak je mi sympatičtějši Gobi… To SLR XC Gel Flow má 172 g (šířka 131 mm myslím), předtím San Marco Aero 285 g (šířka 145 mm) a nějaký extra rozdíl nepozoruju, akorát SLR XC líp tlumí a samosebou je hezčí :-)

      0 0
    • Lucke  

      esik ce strelim ti moj pave za 500:D:D:…musim sa ho zbavit..neladi ne s kolem

      0 0
    • Daf  

      Gobi je dobry sedlo, ale me na nem vadilo velke pricne zahnuti. Takze me tlacilo. Dnes bych si z Fiziku vybral asi jen Arione. Ted mam SLR XC a prijde mi lepsi nez Gobi i kdyz je tvrdsi.

      0 0
    • Ladap  

      Na Gobim zvládnu pár dnů po sobě i štreky kolem 7 hodin jízdy.

      0 0
      • MlokCZ  

        Je vidět, že ti sedí, ale tohle musí zvládnout každé sedlo, pokud majiteli sedí. Takže pokud to nezvládne, je to pro dotyčného špatné sedlo.

        0 0
        • Ladap  

          Asi je to normální, ale já ho mám krátce a ještě mě nepřešlo to prvotní nadšení z něj. Posun v pohodlí nejen díky tvaru, ale i kvůli pružícím lyžinám fakt znatelnej.

          0 0
    • delfyn  

      jinak pokud by se ti povedlo sehnat tak je na zváženou WTB silverado nebo deva, mám silverado v základní variantě koženka a crmo lyžiny a je super, teď jsem s ním jel přes tři vrchy vysočiny a proti všem sedlům co jsem jezdil mi vyhovuje nejvíc (San Marco Era, Slr XC, WTB rocket, Laser, Pells Efly)výborně pruží i díky uchycení vzadu něco na způsob Ritchey(u nových sedel) a navíc jsou výborný výřezy ve skeletu i vzadu

      0 0
    • bam  

      Gobi je fajn a hezky sedne. Ale na delsich jizdach mi hodne vadilo ze nema diru nebo nejaky prohnuti, takze jsem presel na Specialized. Sice ten spesl (alias) je hodne tvrdej a chce to zvyk a dobry kalhoty, ale na delsich vyjizdkach me vyhovuje rozhodne vic a nic me netlaci. Jestli jezdis na celej den, pucil bych si ty sedla na vyzkouseni. Kazdej ma zadek jinej, tak aby jsi se pak nedivil ze se ti na Gobi jede blbe ikdyz ti tu 50 lidi rekne jak je skvely…

      0 0
      • Martin  

        KDE si půjčíš sedla na vyzkoušení. IMHO to skoro nikdo nedělá. Nebo máš nějakej tip?

        0 0
        • Fenous  

          Fiziky v Progresscycle.

          0 0
        • bam  

          nedavno se tu naky sedla resili a jsou tam i naky tipy na pujceni, zkus kouknout

          0 0
    • poiko  

      poslední dobou mi nějak přestává vyhovovat moje staré sedlo. neznáte někdo obecné rady, jak sedlo vybírat? Jak je tu už psáno, prakticky nikde se nedají vypůjčit, kamarády, kterí by měli sedla, která by se mi líbila, nemám. Mám si zkoušet sedat v obchodě na kola, nanichž je mnou vybrané sedlo, nebo prostě naslepo koupit a když nebude vyhovovat, tak ho pak prodat? Dík za každou rozumnou radu

      0 0
      • Ladap  

        Udělej si výlet o víkendu do Tachova. Pujčím ti Gobi, protáhnu tě po šutrech a uvidíš. Vlakem to máš kousek, z Planý dojedeš i na kole. Vem někoho s sebou, já taky někoho splaším – bude družba :)

        0 0
      • MlokCZ  

        Sedat v krámu na sedla nemá moc smysl, za pár minut nic nepoznáš. Pokud neseženeš nikoho na půjčení (a věřím, když si tu k tomu např. založíš thread, že se určitě najde někdo kdo by taky chtěl sedla zkoušet a na můžete si je navzájem popučovat). Další o něco dražší možnost je sedla prostě kupovat, vyzkoušet a prodat. Něco na tom finančně proděláš, ale zase to není tak hrozné, chce to začít u sedel, které se obecně hodně kupují, ty pak snáze prodáš.

        No a první věc je, že si změříš vzdálenost sedacích kostí a alespoň přibližně zjistíš na jaké šířce sedla v testovaní začít. A pak to chce sledovat parametry zvlášť. Např. vždy si ověřit jestli sedíš na sedacích kostech a pokud ano, tak máš tu správnou šířku a té už se držíš. Vždy se snažit lokalizovat, co je na sedle problémového a to u dalšího změnit.

        Už ze sedla které máš bys měl mít nějaké základní informace, co by ti asi tak mohlo sedět a co ne.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.