• xshreck

    Mám trošku problémy se sedlama, mám teď od kamaráda filante od seleitalia. Jezdí se mi na něm trošku líp jak na původním TFS. Ale furt to není ono a trošku se bojím nějkých problémů, které můžou plynout ze špatného sedla.

    Jak tedy vybrat co nejlevněji sedlo? Jít do obchodu a nakoupit milion sedátek – na to nemám :(

    Jít teda do speciálky (např specialized) kde si udělají ten obtisk řuti jak tu kdosik psal a koupit něco dražšího a 100%?

    Nebo se snažit popůjčovat po známejch na pár vyjížděk sedla a pak si pdoel toho koupit? :(

    0 0
    • Joseph de Sax  

      běž do obchodu vem sedlo, dej ho pod bundu a bude nejlevnější, pokud tě na místě nechytí majitel, nebo tě nechytnou kamery…

      0 0
    • jIrI___  

      Koupě nového sedla je vždycky risk. Buďto sedne nebo ne a pak budeš muset koupit další nebo na něm přetrpět.

      0 0
    • Kubiczech  

      Existují testovací programy Spešlu, WTB, Fiziku, kde ti sedlo oproti vratné záloze půjčí. Můžeš otestovat, jaké na tvou řuť (ať je to co je to) sedne.

      0 0
    • Ruprt2  

      v bazaru?

      0 0
      • xshreck  

        Já si to chci spíš projet, vyzkoušet… bazarovky bych se bál že bude nějak prosezená či něco.

        To radši to testování, moje pozadí se cítí čím dál hůř s najetejma kilometrama. Kor po těch včerejších 200

        0 0
    • Draw in soul  

      No nevím.Je to risk.. Byl sem si dělat obtisk ve spešlu + mi vyšlo to i podle typu páteře na phenoma a tak sem ho po netu koupil.Docela nedávno,takže testovačka starších modelů nebyla možná.Přislo mi poštou a pak sem se nestačil divit jak moc je nepohodlný.Jenže sem po zimě neměl nic najeto.. teď se to postupně zlepšuje,ale první den sem ujel cca 10km a začlo peklo v podobě dalšícj 10km,kdy sem na tom nemohl vydržět sedět :) Nasledujících 5–7dní sem kolo nemohl vidět.Teď už dám i 40km a druhej den můžu opakovat.Takže bych nedával na první dojem a vybral podle recenzí či zkušeností uživatelů.Pokud vetšině sedí určitej typ,bude krapet větší šance i pro tebe… A když ne,zbavíš se ho za polovic :O)

      0 0
    • newbie  

      „obtisk řiti“ je jenom o vzdálenosti sedacích kostí… určitě nezajistí nic na 100%, ale rozhodně ti pro začátek pomůže v tom, že budeš vědět, jestli vybírat mezi užšími, středními nebo širšími sedly

      pak nejlíp půjčovat a zkoušet – spešl, fizik, wtb a známí

      0 0
    • blisterexist  

      tuším že v Eurobiku v otrokovicích maj testovací, skus se tam zeptat

      0 0
    • stan99  

      Najdi si prodejny spešlu ve Zlínském kraji.A domluv se na testovacím sedle.Pokud budou mít měřící podložku tak ti změří i vzdálenost sedacích kostí.To ale nic neříká jaké sedlo ti nakonec vyhoví.Jen řekne jakou potřebuješ šířku(130,143 nebo 155mm)sedla.To se musí vyzkoušet ježděním.Teda sezením :).Vzdálenost zjistíš úplně stejně když sedneš např.na pětivrstvou lepenku a změříš středy vzniklých důlků.Mně vyšly vzdálenosti u obou metod stejně.Byl jsem ve dvou prodejnách.V Extrém sportu ve Zlíně(ul.Vodní),tam měli testovací sedla rozpůjčené.A v Ju­vacyklo v Uh.Hradišti.Tam jsem si půjčil Avatara proti záloze v ceně sedla.Vypadá takto:

      http://www.kursport.cz/…ar-gel-test/

      Měli tam i jiná v červenobílém testovacím provedení.

      A v Emsekobiku ve ZL mají testovací Prologa.A něco má asi i Horsák (51.b.Svit)

      Hledej,testuj,dobré sedlo je nejdůležitější věc na kole :D

      0 0
      • Joseph de Sax  

        pro ženskou bych poradil si sednout na hroudu sádry, udělat z toho pak positiv a objíždět bazary a kde to sedne jak na holou, tak to brát…a je to tutovka. Pokud si sedneš do té sádry ty, neručím za výsledek, protože bys moh mít zasádrovaný koule, které bys pak asi nedostal z toho ven.

        0 0
    • alinceb  

      Tenhle problem taky ted resim. Jezdim Nisene na MTB, Pave na silnici a stare lasery na festkach (ty mi sedi asi nejlip). Chtel bych ale nove sedlo na silnici a MTB – favority mam SLR s dirou, Pells Aier Titan a Velo Titan. Nenasla by se hodna duse kolem Liberce, ktera by nektere ze sedel oproti zaloze zapujcila…? kdyztak mail nebo sem…;)

      0 0
    • Lucky-x  

      Já ti teď řeknu jednu příhodu ze spinningu… přišel jsem tam a koukám co to tam mají za hrozná sedla… celou zimu jsem tam na tom trpěl. No a teď končí zima a moje prdel už si zvykla a já teď zase trpím na svém kole.

      Co z toho plyne?

      Rozhodně nedat na první dojem, odjet na tom pár-set kilometrů a pak se teprve ukáže jestli sedí nebo ne.

      Může ze začátku sedět dobře, ale po pár kilometrech z toho může být peklo. Stejně tak na začátku může tlačit a po pár kilometrech už ho nedáš z kola.

      To sedlo je fakt alchymie… :(

      0 0
      • Shadow.1  

        no z toho akorát plyne, že jen co si zvykneš na sedlo, tak končí sezóna :-)

        0 0
      • xshreck  

        Jojo, já bych na každém odjel poctivě aspoň tu stovku. Jak tu psali, asi si skočím do juva, pak otroky a nakonec zlín … snad něco vyzkouším… :(

        0 0
    • Kynio  

      Jen se chci ujistit, že dobře chápu měření sedacích kostí. Sednu si na kartonovej papír, označím středy promáčklin a změřím jejich vzdálenost od sebe a tím zjistím rozměr sedla. Pokud mám asi necelých 13cm, potřebuju teda sedlo s udávaným rozměrem 13cm. Je tak?

      0 0
      • martinn13  

        Ne, není. Testuju teď spešl sedla. Mají na to takovou tabulku, kde záleží i na způsobu sezení (úhlu). Mám 130 mm kosti, což odpovídá sedlu 143 pro střední úhly (řekněme při XC) a nějakých těch 155 pro vzpřímenější posez.

        0 0
        • Kynio  

          Hmm po podrobným prozkoumání stránek sq lab teda musím mít zhruba 14cm. Moje vzdálenost kostí je asi 12,5cm ±, kvůli úhlu mám přidat ještě 2cm, takže asi kolem 14. To jsem měl, přímo od sq lab ve verzi 14cm, jenže mě z toho šíleně bolely právě ty kosti (respektive špeky/svaly/kůže) na kterých sem vlastně seděl. Druhej den jsem myslel, že se zblázním, když sem podruhý sedl na kolo..no hrůza

          0 0
    • common rider  

      mám pocit, že něco půjčujou i v cykloworldu

      0 0
    • chezter  

      caute,

      chcel by som sa poradit, mam teraz Bontrager Evoke, ma to cca 138mm a citim sedacie kosti, chcem pohodlne sedlo, mam vyhliadnute bud

      WTB Vigo – http://www.sadesport.sk/…b-vigo-.html

      alebo

      Velo Wide Channel – http://www.koloshop.sk/…ogic%29.html

      ktore by ste mi doporucili?

      cyklovlozku mam

      kazdy zadok je iny, ja viem, potrebujem nieco makke

      Dik

      0 0
      • roman 3D  

        vigo je hodně pohodlné

        0 0
      • jaja01  

        do ted jsem si myslel, ze je pro me nejpohodlnejsi Specialized Avatar Comp Gel, ale letos jsem nasadil cinu za 400,– Vertu CCAV-S a to je lahoda, lehounke a pohodlne

        0 0
        • Smazaný účet  

          JJ, objednal jsem si dva kousky tak jsem zvědavej.

          0 0
          • chezter  

            co na tom moze byt pohodlne?

            dik, tak ja vezmem to Vigo :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              To nevim ale na netu si ho dost chválí.

              0 0
            • Breakpain  

              Nezdá se to, ale dělá to dobrou oporu zadku a je to hodně pružné = měkké. Problém je, že se člověk (já) prosedne zadkem dolů a pak si masí nástroj … takže já ho poslal dál. Jinak bych ho hodnotil jako velmi příjemné. Ale to je hodně individuální …

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.