PD-M9120 vs PD-M9100 vs PD-M8000

9 nepřečtených
  • capo

    Pro nového Neurona řeším, zda vemu standardní SPD, na kterých jsem celý život zvyklý jezdit (naposledy PD-M8000), nebo „trail“ verzi s větší klecí. Vozím standardní XC tretry s karbon podrážkou (Northwave XCM Extreme). Na stávajících pedálech se podrážka opírá o ty výstupky správně jak má.

    Pokud správně koukám, tak přechodem z XT (PD-M8000) na XTR (PD-M9100) bych si vlastně tou styčnou plochou celkem pohoršil (což mě překvapuje). Prostě podle obrázků je ta plocha menší, viz obrázky.

    Zároveň, pokud se mi dobře dotýká bota i na těch PD-M8000, měla by se o to více dotýkat i při šlapání na trail verzi XTR (PD-M9120). Tedy pro standardní jízdu by to mělo být malé zlepšení (byť ten karbon toho pobere a roznese hodně) Výhoda těch trail je hlavně ale i v situaci kdy v těžké pasáži vycvaknu a nestihnu nacvaknout – tam by mi měly pomoci také, min lépe udrží tretru nad osou pedálu, je to tak? Aspoň doufám, že se to dá aplikovat i na standardní tretry, snad tam ta bota nebude tolik klouzat že by to bez nacvaknutí nebylo vůbec použitelné?…

    Tedy z důvodu té plochy buď Trail (PD-M9210) a nebo aktuální XT (PD-M8100), protože XTR (PD-M9100) bych si spíše jen pohoršil…

    0 0
    • doubleingram  

      XT Trail se max o neco lip nastavi do horiz. polohy pri nacvakavani. Mel jsme a uz bych nebral, pokud chces plochu, vem Saint. XT je klasika, mam ted na XC XTR 9100 a super, IMHO rozdil v plose nepoznam.

      0 0
    • novas752  

      Neudrží, s xc tretrou na nich nejde stát jinak než na zámku = zacvaklej.

      Jestli chceš něco co udrží i nezacvaklou botu tak Saint PD-M820 a k tomu boty podobný jako Shimano AM5. A ani tam to neni jistota jak na platformovym pedálu, ale už na tom nějaká ta technika projet jde.

      0 0
    • Honza03  

      Víc než plochu bych řešit tloušťku pedálu. Pokud jezdíš v terénu vzal bych XTR které jsou nižší. Dovolí ti to šlapat i šutrovitějších pasážích každý mm se počítá. Vzal bych ty s klíckou, ale je to spíš kvůli těm kamenům. Vycvaklou botu to nějak zázračně nepodrží, ale je to lepší než nic… Pokud chceš dobrou oporu tak ty Saint.

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak nižší jsou sice lepší, ale reálně poznat 17mm vs 18mm u trailových verzí XT vs XTR, to asi v reálu těžko. Když z toho pak bude od osy jen 0,5mm rozdílu.

        0 0
    • vili  

      Jak je to s tím vylézajícím těsněním u modelu 9100 a 9120? Je to stále aktuální problém nebo už s tím shimano něco provedlo u novějších kusů? Zvažuju náhradu velmi letitých 540, na které jsem za celou dobu nemusel sáhnout…díky za názor

      https://www.kupkolo.cz/…100_z104826/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.