• Pentaroth

    Hojte, mám dotaz.. Asi po pěti letech si chci odvzdušnit brzdy Magura MTS nebo co to je. Viz. Epic. Při roztahování pístků, musím povolit ten šroub na páce? Aby vytekl přebytečný olej? Nebo stačí až při odvzdušnění? A druhý dotaz je: je jedno, jestli tam bude minerál od Shimana, že jo?:-) Dikas za odpovědi.

    0 0
    • krabica  

      Není, nalej tam origo olej a postupuj dle návodu od kesu.

      https://www.bike-forum.cz/…gura-mt7-mt5#…

      1 0
    • MatS  

      Tak jsem vcera odvzdusnoval poprve zadni brzdu na Epicu sveho znameho. Magura MTS. No delal jsem to hodinu, nez se mi po xtem pretlaceni oleje tam a zpet a pomackani paky, podarilo vyhnat vsechny bublinky z paky. Zlaty Shimano :-) Ale nakonec se povedlo.

      0 0
    • krabica  

      Při odvzdušňování přední MT5 jsem narazil na problém, při namačkání páčkou oleje dolů a zpětném protlačení nahoru jde z páky spousta mikrobublinek, kapalina je jima lehce zakalená a jde slyšet srkání, pokud olej dolů dostanu podtlakem, tak nahoru ho protlačím úplně tiše bez bublin. Kde je zakopaný pes? Vyměnit páku?

      0 0
      • knihomol  

        Při odvzdušňování MT5 nepromačkávám olej dolů mačkáním páky, ale jen stříkačkami nahoře i dole. Pákou jen lehce poklepávám na uvolnění bublinek. To promačkávání oleje pákou jinak způsobilo vytváření těch malých bublinek. Takže jen protlačování stříkačkami.

        0 0
    • Ondrejst  

      Skusil by som rozrobiť páku a prečistiť, namazať tesnenia na piestiku. U mňa nebola dosť tvrdá po odvzdušnení a toto pomohlo. Nevravím, že to musí byť ono, možno treba nové tesnenie ale za skúšku to stojí.

      0 0
    • kejda  

      Oživím téma. Synovo kolo, brzdy Magura MT thirty. Zničeho nic přední brzda záběr až na gripu. Ovzdušnil a doplnil jsem olej dle návodu od kesu, všechno ok. Syn se vrátil včera z lesa, brzda prý fungovala 15 minut a zase to samé.

      Dnes jsem ovzdušnil jen páku, expanzka poloprázdná, páka plná bublin.

      Kam se ten olej ztrácí? Prošel jsem třmen, hadice, páku a nikde není viditelný únik, nic mastného.

      Po doplnění oleje do expanzky má teď páka krásný chod, ale dokdy??

      Díky za rady…

      0 0
      • Vrci  

        Pokud musíš pořád doplňovat, tak to někudy teče. Hledej kde.

        0 0
        • kejda  

          Je to přední, prošel jsem to všechno modrým ubouskem a nikde ani kapka. 2–3 mililitry by se mohly někde projevit.

          Zkusím znovu, no…

          0 0
    • Ondrejst  

      Presne toto mi raz spravila nová mt7 ale po ďalšom odvzdušnení sa to už neopakovalo. Ale čo sa vlastne stalo som už nezistil.

      0 0
      • kejda  

        Po druhém ovzdušnění jenom páky už všechno v pořádku. Pro jistotu nový desky, a contact point je teď krásně krátký.

        Co mě trochu zarazilo, že při roztahování pístků, které jdou roztáhnout mimochodem úplně lehce, se objevila kapka oleje pod pákou, v těle brzdy je tam miniaturní otvor, asi bezpečnostní prvek, aby nedošlo při přeplněné expanzce k poškození membrány, případně něčeho jiného v pračce. Takhle to má možnost trošku „odfouknout“.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.