• rorys

    Máte někdo zkušenost s očkováním proti chřipce? Je to k něčemu? Slyšel jsem, že je to 50:50. Tak pište co a jak. Díky

    0 0
    • kali222  

      hele ja bych do toho nesel,moje babicka to ma(jasne je to starsi clovek,tak ta imunita muze byt taky jinde…) ale vim, ze na tom byla par let zpet, takove to nachlazeni na par dnu i s teplotama… nepomohlo, tohle je podle me udel zimy. mozna jsem spatne pochopil definici chripky :)

      0 0
      • Radek Broz  

        Jestli na tom byla pár lez zpátky, pár let už to nemá:o)

        0 0
        • kali222  

          ono to ma stejnou ucinnost od zacatku : )), tak takhle, sama rekla, ze se ji zda, ze to bylo k nicemu.

          0 0
      • jonti  

        Nachlazeni s teplotama na par dni skoro celkom urcite nebola chripka, alebo to bola vdaka ockovaniu velmi slaba chripka.

        0 0
    • hmm  

      Názory se různí, Není to na všechny typy chřipek a tělo by se mělo snažit samo bránit virům a ne každej rok do něj něco cpát. Důchodci se špatným zdravotním stavem to mají grátis aby se max chránili protože už nemají tak obranný organismus. Já se kdysi nechal očkovat ale trpím na střevní chřipky na které to nepomáhá a tak to pro mě nemá cenu. čhřipka je legrace, střevní chřipka má větší grády… Já říkám pokud nemám imunitu zcela vpořádku zvážil bych to ale pokud jsem fit tak nechám tělo ať se brání samo.

      0 0
      • jan 2  

        Moje žena je na chřipky magnet, tak se začala očkovat dva roky zpět a od té doby má svatej klid. Vlastně i já, protože z vaření čaje už sem byl unavenej :).

        0 0
    • sodek  

      To si musí vyzkoušet každý sám. Mě osobně zrovna tohle očkování nedělalo dobře, tak jsem od něho upustil. Většině lidí ale nevadí. Účinnost těžko hodnotit, chtělo by to nějaké statistiky. Údajně po očkování když chřipku chytneš, tak má méně dramatický průběh. Já hodnotit nemůžu, nikdy jsem ji v sezóně po očkování nechytl. Kdo se hodně pohybuje mezi lidma tak by to ale měl zkusit.

      0 0
    • Schoscha  

      Letos poprvá sem se nechal očkovat.V práci je okole mě plno lidí a vždycky někdo něco dotáhne a člověk dřív, nebo později lehne.

      Vakcína v lékárně stála 160,– a skorošvagrová – zdr.sestra mi to vpálila.Pokud to bude fungovat, tak je to pořád lepší než kupovat čaje ,vitamíny,prášky potravinový doplňky atd. 

      Samozřejmě nečekám, že je to samospásné.Po zimě to můžu zhodnotit.Zatím ale vpohodě. 

      0 0
    • fairy  

      nechala jsem se očkovat už druhej rok – mám oslabenou imunitu po zápalu plic. chřipku jsem za tu dobu neměla ani jednou – zato skoro každý dva měsíce angínu :(

      0 0
    • Lister  

      Problém je v tomhle:

      většina lidí, když je nachlazená, tak si myslí, že má chřipku, ale to není pravda. Většinu viros způsobuje něco úplně jiného než vir chřipky.

      Očkování tě ochrání jen v případě epidemie přímo chřipkového viru, takže ji pak nedostaneš nebo jen v mírné formě. pokud ne tebe ale někdo nachrle nějaký jiný virus, tak je ti to celkem k ničemu. Navíc vakcína se připravuje dopředu podle PŘEDPOKLÁDANÝCH kmenů, které bude ten rok aktivní. Ale je to jak předpověď počasí – nikdo se 100% jistotou dopředu neřekne jaký kmen bude zrovna ten rok aktivní.

      Čistě teoeticky by to očkování mohlo působit i nespecificky na zvýšení celkové imunity proti virosám, ale to není vůbec zajištěno a každý to bude mít jinak. V tomto jsou mnohem přínosnější imunomodulancia (léky podporující imunitu).

      Pokud můžu mluvit za sebe, tak nejlepší je nic nepodceňovat a vše vyležet. Já jsem za 3,5 roku v práci měl co 2–3 měsíce nějakou virozu a vždy to přechodil. pak už mě to naštvalo, tak jsem tu poslední pořádně vyležel a od té doby…ťuk, ťuk.

      0 0
      • Volf  

        Ahoj Listere, už jsem tě dlouho neviděl a tak tě zdravím…

        0 0
        • Lister  

          Ahoj…no věnoval jsem se trochu jiným aktivitám a kolo šlo stranou – viz odkaz v profilu :-)

          0 0
          • Volf  

            Pěkný, britská modrá je aristokratka. Brácha má kocoura a ten kocour to je démon…

            0 0
          • Radek Broz  

            Lister si protě pořídit kocoura… Jen dej bacha na to, že když ti selže tepelný štít, že se z kámoše hologram nestane :D

            0 0
            • Volf  

              Kocour (v originále Cat) je fiktivní postavou ze seriálu Červený trpaslík. Je příslušníkem druhu Felis sapiens, který se na lodi vyvinul za tři miliony let, během kterých bez posádky putuje vesmírem, z Listerovy kočky Frankenstein. Těsně před smrtí všech členů posádky byl Lister zavřen do stáze a katastrofu proto přežil. Ostatní příslušníci druhu Felis sapiens kromě několika neschopných jedinců, se v důsledku náboženských sporů vypravili do vesmíru před Kocourovým početím. Kocour je potomkem chromé kočky a hloupého kocoura. Druh Felis sapiens je velmi podobný člověku, liší se od něj jen v několika detailech (například zuby a počet bradavek). Vystupuje v seriálu od začátku, a v každé epizodě. Kocourovu roli ztvárnil herec a tanečník Danny John Jules, jeho českým dabérem je Miroslav Vladyka. Kocour je charakteristický svou nesmírnou leností, neukojitelnou touhou po jídle, spánku a sexu a především egoismem, který se projevuje také přehnaným dbáním o správné oblékání a vůbec o svůj vzhled (známý citát: „Krvácím v nemoderní barvě.“).

              Citováno z „http://cs.wikipedia.org/wiki/Kocour_(%C4%8Cerven%C3%BD_tr­pasl%C3%ADk)

              0 0
    • burnout/syndrome1  

      U mladých a ne zcela starých,zdravýcha ne úplně nemocných je to k ničemu.Zbytečnost

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      U mladých a ne zcela starých,zdravýcha ne úplně nemocných je to k ničemu.Zbytečnost

      0 0
    • rossi001  

      no ja delam v Hyundai a vcera jsem byl, poprve v zivote na ock, i kdyz jsme zdravy a niikdy jsme to nepotreboval ale jen tak posilitz si imunitu jeste vice :-) VZP jsme to meli zadara a dali na vakcinu Fluad , coz je povazovano za nejkvalitnejsi na trhu , ale rprednostne je pro lidi nad 65 let , ale my meli to strsti ze je i pro nas, tuz chcou Aabychom makali na autech no .-D

      0 0
      • Ricci  

        Vdaka krize uz tak makat na autach nebude potrebne :-)

        0 0
    • rorys  

      Tak díky za info. Jdu nad tím „zadumat“ a rozhodnout se.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já osobně mohu doporučit. Před cca 10 lety jsem ji dostal tři roky od pojišťovny zdarma kvůli astmatu. Od té doby si ji kupuji sám. Klasická chřipka mě opustila, nezamněňovat za nachlazení. Jednou nebo dvakrát jsem chřipku „chytil“ od dětí, ale průběh byl úplně o něčem jiném Za dva dny úplně v pohodě, bez horeček a bolestí kloubů atd.

      Mějte se.

      0 0
      • pepek  

        Přesně stejné účinky dosahuju zadarmo a ekologicky vývarem z česneku a přidáním citronu. Funguje i na angínu.

         
        0 0
        • rorys  

          Písni tvůj recept, česnek moc rád, aspoň zkusím víc než jen pořádnou česnekačku. :-)

          0 0
          • pepek  

            Celou palici česneku oloupeš, propasíruješ a pak přeliješ vařící vodou (1 hrnek). Až je to vlažný, vymačkáš do toho citron a vypiješ co vydržíš. Zapiješ okamžitě, nejlépe pivem. Podle potřeby opakuješ. Citrony operativně přidáváš do hrnku. Vydrží to dlouho, jenom to pak zezelená.

            0 0
            • jIrI___  

              To musí být dobrota :-D

              0 0
              • rorys  

                ...... a jsi stále ještě mezi živými? :-))  není to ze záhrobí?  nuže zkusíme

                0 0
                • pepek  

                  Děcka byla dřív furt na hromadě. Od té doby, co to známe, tak aji když je 2/3 třídy nemocný, tak naše holky nikdy. Max tak 1–2 dny trochu mátohy – a pak už dobrý.

                  0 0
            • RomanH  

              Zezelena ?

              0 0
              • pepek  

                Eště že sem tam nebyl. Seš si jistej, že to není eště choroba? Co vidíš normálně  na každým semaforu -  světla, nebo chlast?

                0 0
                • hribik A1  

                  technicka: ked pridem k semaforu a vidim tam svetlo (tj. nie chlast), tak to svetlo je ZASADNE cervene. ale ta veta, ze vydrzi to dlho, len to potom zezelena, je tiez pravdiva :-)

                  0 0
                • RomanH  

                  To neni choroba, ale tradice :-)

                  0 0
            • Luka  

              žlučníkářova smrt? :)))

              0 0
    • pajan  

      Si myslim, že to k ničemu neni. Já osobně chytnu chřipku tak jednou za tři bo čtyři roky. A nikdy sem očkovanej nebyl.

      Pro lidi se sníženou imunitou to asi smysl má.

      0 0
      • Radek Broz  

        „Nikdy jsem to nezkusil, ale k ničemu to neni.“ je kvaliní názor opírající se o zkušenost:)

        0 0
    • daymaker  

      Na fakultě jsme se zůčastnili studie na klinické testování vakcíny, která už norm. jela v EU, ale v ČR začínala. Naočkovali nás a ještě jsme za to dostali litr. Bylo to cca před 4 lety. Problém je, že nejsem ideální vzorek. Chřipku jsem neměl před tím, ale ani od té doby. :-) Minimálně placebo efekt tam bude. Viděl bych užitek spíše u starších, či jedinců s oslabenou imunitou. Pro zdravého člověka dle mě zbytečné.

      0 0
      • daymaker  

        Navíc chřipky je každou sezónu tolik nových fenotypů, že šance na trefení se do správného není moc velká. =)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.