• Frankie

    Hola, o klistatech uz tu parkrat rec byla .) Nicmene, nevite nekdo jak to chodi s ockovanim proti encefalitide? Jestli se chodi pro vakcinu do lekarny jako proti chripce a pak vam to doktor pichne, nebo je to cely u doktora, kolik to stoji atd???

    Dekuju.

    FV

    0 0
    • pavelr  

      Myslím, že ti doktor napíše recept a s tím si dojdeš do lékárny.

      0 0
    • disonance  

      Pokud vím, očkování proti klíšťové encefalitidě se provádí na okresní/krajské hygienické stanici. A pokud se dobře pamatuju tak se očkuje a snad za měsíc nebo za jak dlouho se přeočkovává. Jinak očkování vřele doporučuju, od té doby, co ho mám, se mi klíšťata vyhýbají velkým obloukem.

      0 0
      • TomK  

        Jako že by klíště vycítilo to očkování ? No tak to asi ne, co ? :-))

        0 0
    • chodec  

      Očkují to ledaskde – každopádně nejdřív musíš zajít k doktorovi (obvoďák nebo ta stanice), buď ji bude mít v lednici sám, nebo ti napíše recept (sám ji v lekárně nekoupíš). Přeočkovává se po měsíci a pak po roce – jde snad i nějaká zrychlená varianta, že tě přeočkují poprvé již po 14 dnech. Každopádně po prvém očkování to prakticky nemá efekt, po přeočkování po tom měsíci se pravděpodobnost nákazy při pokousání infikovaným parazitem neeliminuje zcela, ale co mi bylo řečeno, jen o cca 80% – teprve po tom třetím očkování po roce to má maximální téměř 100% účinnost. Cenu si nepamatuji kdybys mě zabil – bylo to ve stovkách, ale kolik si nevzpomenu – už to bylo před rokem, co jsem ji kupoval.

      0 0
      • sun7dots  

        Ja mam dojem ze mi to celkem vyslo na 1000. Tzn cca 300 jedna davka. Ale presne si to taky nepamatuju. A zrychlena varianta jde urcite, mne to pichali prave takhle zrychlene:)

        0 0
        • Frankie  

          Jj, to jsem se docetl na netu, ze jsou to tri davky (nebo rychla varianta) behem jednoho roku a pak zase po trech letech preockovani.

          Taky uz nevi, na cem by vydelali – 1000,–Kc – ale lepsi nez byt marod…

          Nevim jestli jsem podlehl propagande, ale docela bych veril, ze letos bude tech malych potvor jeste vic nez drive… vubec uz v poslednich letech se dostaly az tam, kde drive nebyly vubec – na chalupe v Jesenikach jsme se driv mohli valet v trave jak se nam zachtelo, ted skoro pokazdy prinesu z lesa jednoho prizivnika…

          FV

          0 0
          • sun7dots  

            Na me sice moc nelezou (prej je odpuzuje kdyz clovek konzumuje pivo:) ale pro jistotu jsem si to pichnout nechal. Lepsi litr nez pak marodit X mesicu.

            0 0
          • Lister  

            Taky uz nevi, na cem by vydelali – 1000,–Kc – ale lepsi nez byt marod..

            no ono to všechno něco stojí :o)

            Jinak rychlou variatnu raději ne, ta určitě nebude chránit tak dlouho, takže radši začít teď a než bude sezona tak to stihneš.

            Už jsem taky uvažoval že se nechám naočkovat, přece jen když už to jednou chytneš tak ti žádný doktor nepomůže – rozumněj není žádný lék, kterým by se to dalo léčit a jak to dopadne záleží jen na konkrétním orgainsmu – nemusí ti být nic, ale taky můžeš skončit na vozíku nebo tuhej…s věkem je pravděpodobnější horší varianta.

            Proti tomu je borrelioza zlatá, ta se dá aspoň léčit......

            0 0
            • Frankie  

              Koukam, ze jsi zmenil nazor na ockovani, ne? :)

              Jasny, ze to neco stoji, bohuzel ale na trhu s leky nefunguje konkurence tak (nebo mozna vubec :( ), aby clovek vedel, ze neplati vic nez je nutne…

              Ty si preci z Jeseniku, taky uz tam k van ty potvory dolezly?

              FV

              0 0
              • Lister  

                já ani tak nevidím ty klíštata, ale dost často až to co to může udělat…a občas to fakt nestojí za to :(

                Jinak konkurence funguje a obrovská :)

                0 0
                • Frankie  

                  Asi jezdis uz moc nahore, tak 1000m a vys :) Ja musim zacinat z 580m, tam se jim nevyhnu :)

                  Bezim dom.

                  FV

                  0 0
          • Radek Broz  

            Když „1000“ vydělaj, kdo platí vývoj vakcíny, její výrobu, distribuci a aplikaci? A i vědec/výrob­ce/dovozce/lé­kárník/lékař za něco žít musí, ty v práci taky určitě neděláš zadarmo.

            0 0
      • muff  

        1. inj.- 2.inj. s odstupem 1–3měs. po 1. – 3.inj. 9–12měs. po ě.inj. přeočkování po 3 letech přičemž 1+2. inj. se má dávat v období kdy klišťata „nejsou“ tj. tak listopad až únor. Zrychlené schéma očk. /tj. 2. s odstupem 2 týdnů po 1. jen v případě „vysokého rizika“/

        0 0
      • Aldik  

        Taky to zalezi na lekarne. Jsou tam mirne rozdily. Ja kupoval jednu davku za 338 tusim. Takze v souctu je to ten litr. Ale bez predpisu to nedostanes. Ale pichnout ti to muze kterejkoliv doktor.

        0 0
    • vlk  

      šel jsem za doktorkou ona mi napsala recept(pojišťovna mi něco přispívala)-já vyzved, zaplatil a doktorka mi to píchla. Další dávku očkování co jsem byl-sem si to dopředu domluvil s doktorkou a na mne u ní čekala injekce-tak jsem jen přijel si ji nechat píchnout.

      0 0
    • vlkouš  

      K doktorce pro recept, vyzvednul jsem v lekárně a doktorka mi ji píchla. Odbyto za půl hoďky. To všechno 3× a pak už jen udržuješ. Vyplatí se to. V.

      0 0
    • wroum  

      zavolam obvodacce, objednam se a v dany termin dorazim. na miste platim asi 800 a s papirem pak jdu na pojistovnu. kdybych byl u VZP, tak jen prijdu, dostanu pigaro a jdu dom, takhle musim do svoji pojistovny pro prachy.

      0 0
    • tomfree  

      Sestra donesla z lékarny a protože se mnou musí jezdit na kole tak mi to velice ráda bodla a ještě jsem musel poděkovat a zaplatit :-)

      0 0
    • Twisp  

      do kdy se da ockovat ? nepropasl jsem to ?

      0 0
      • Aldik  

        No rikaji , ze ta prvni varka je nejlepsi v chladnych mesicich. Nejlepsi je prosinec az unor. Ale myslim,ze ted to je jeste v pohode

        0 0
    • oxyaction  

      Já už jsem prý imuní už jsem si klíšťovku prodělal,ale doporučuju se nechat očkovat.Na půl roku mě to vyřadilo z běžnýho života.

      0 0
    • pos3k  

      tohle jsme mel tez v planu, ale po tom co mi nesedla vakcina na chripku, tak se bojim bojim..dalsi rok bez kola asi nezvladnu

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.