• enduristka

    Ahoj, dostala jsem se do situace, která mi nedovoluje jízdu na kole. Jsem na PN a čekám na termín operace. Může se jednat o týdny, prý max 2 měsíce a pak ještě rekonvalescence po operaci. Můj dotaz zní. Jak co nejméně ztratit formu? Mám do operace denně 4 hod. vycházky. Pokud si dám léky proti bolesti, jsem schopná fungovat. Budou mi k něčemu vycházky, byť jen 4 hod. denně? Pomůže to něčemu? Nikdy jsem na žádné operaci nebyla. Tudíž nevím, jak se tělo bude chovat. Většinou po 14 dnech doma s chřipkou jsem se pak měsíc dostávala zpět do svého běžného režimu. A to bylo pouhých 14 dní doma. Budu vděčná za každou radu jak s tím časem do zákroku naložit.

    0 0
    • Martin  

      Chozením určitě nic nezkazíš, stejně je podzim, takže se už moc intenzivní trénink nedělá.

      Pokud se ti bude chtít trapasit s holemi, bude to bonus.

      A samozřejmě s citem :) ne na sílu.

      Po operaci se připrav na fakt, že z těla budeš nějakou dobu dostávat narkózu – já byl na „blbé“ kýle a po propuštění ze špitálu jsem měl problém ujít 500 metrů kolem baráku, přestože jsem měl před operací docela dobrou kondičku; ze špitálu jsem jel jak Rokšílt tágem. Tělo bylo z té narkózy úplně zblblé a strašně utahané. Ale dá se to hezky rozchodit, denně procházky a přidávat metry. Po nějaké době jsem chodil na kontroly do a z nemocnice pěšky, cca 3 km tam a zpět, úplně v pohodě.

      0 0
    • blaza84  

      Chození je dobré, ale nehrotil bych nic přes prášky. Jinak 2 měsíce nejsou žádná doba. Samozřejmě pak budeš muset přidávat pozvolna, ale možná budeš překvapená, jak dobře si tělo tu zázěž pamatuje. Naopak může platit, že všechno špatné je k něčemu dobré. Tělo si odpočine a můžeš mít pak větší chuť a motivaci. Jsou sportovci, kteří po zdravotních pauzách udělali svoje životní maxima. Třeba Kratochvílová zaběhla po zranění svěťák :)

      0 0
      • Georrge  

        Je to tak, ostatně pro sportovce existuje metoda zvaná deload, tedy pauza od námahy (většinou týden až dva), aby tělo dokonale zregenerovalo a nabralo síly na další období zátěže. Pak často nastává postupné zlepšování, přestože před tím byla stagnace. Ale operace je trochu větší zásah a asi to tam bude fungovat jinak…

        Ale hodně záleží na poměru doba tréninku / doba pauzy, když někdo aktivně jezdí měsíc a pak na dva týdny vysadí, tak přijde o hodně, kdo aktivně jezdí několik let a pak vysadí na měsíc, tak nemusí přijít skoro o nic.

        0 0
    • jonti  

      Nepises jaka operace a to je docela zasadni. Pokud se jedna o neco pohyboveho, urcite bych pokud to jde zaradil i intenzivni aktivity jineho typu, ktere ti nedelaji problemy.

      0 0
    • pepek  

      Mám jen jednu zkušenost, že pro rekonvalescenci je nejlepší podporovat zvýšený krevní oběh po delší dobu. Jakmile jsem začal lehce bez námahy jezdit na kole, tak se všechno rychle zlepšilo. (na rozdíl od bolestivých cvičení v nemocnici, které ke konci už vůbec nepomáhaly)

      0 0
    • kudlanka32  

      nepises co s tebou je tak tezko radit – ale mam dobre zkusenosti s jogou a treba TRX. A chozeni, tim se nemuze nic zkazit…jestli mas v haji treba koleno, tak samo chuze asi nebude nejlepsi…ale to poznas sama co te boli a neboli. Ostatne od toho ta blest je…

      0 0
    • scalar  

      Tak to vůbec nemusíš řešit, po operaci stejně asi půjdeš s kondicí k nule. Já jsem se po operaci týden skoro ani nehnul, 2 týdny po operaci pořád totálně rozhozený (třeba tlak 178/128, normálně120/80), možnost jen chůze nebo pomalejší klus.

      0 0
    • Rockodendronus  

      Bude zima, není kam spěchat… pokud tedy nezávodíš, ale pokud ano, asi by ses neptala tady… :)

      Operace je pro tělo zátěž a nemá cenu mu nakládat ještě víc, akorát to prodlouží rekonvalescenci… samozřejmě, že to z kondice trochu ubere, ale nic zásadního, co by se nedalo během pár týdnů zjara dohnat. Záleží teda na rozsahu a podobě toho zákroku, samozřejmě… Nejlepší (a nejhorší) rada asi je, abys zapomněla na nějakou úroveň kondice a podobně, hodila se do klidu a regeneračního módu a na nějakou zrátu fyzičky zapomněla. Sport po operaci přes prášky je blbost… Tělo není stroj a měli bychom se k němu tak chovat. Na jaro hurá ven s o to větší motivací.

      0 0
    • Yura  

      Zaklad je strava. Kvalitni strava bohata na vsechno co telo potrebuje a kaloricky vydatna podle pohybu/nepohybu. Profik si drzi stravu a nepribere ani deko. Dava telu jen to co potrebuje aby se hojilo. Amater zere sracky, je tisice kalorii v prebytku a pak je hrozne vyvalenej s toho, ze pribral xkg speku.. To te odsune daleko vic dozadu nez 2 mesice netrenovani..

      0 0
    • mr.ricardo  

      Minulou zimu jsem taky cekal na operaci a popravde nema velky smysl se na to nejak pripravovat. Muzes chodit pro alespon nejakou aerobni cinnost, dulezity je posilovat imunitu, jednak abys zustala fit (s chripkou nebo nachlazenim te taky nemusi vzit na operaci a cely se to jeste prodlouzi) a jednak pro urychleni rekonvalescence. Po operaci budes mit dost casu na zotaveni a neboj, telo si hodne pamatuje a do formy se dostanes prekvapive rychle.

      0 0
    • Espen  

      Nepíšeš s čím jdeš na operaci, ale můžeš přeci chodit do fitka a jen vynechat tu část, s kterou jdeš na operaci ne?

      0 0
      • Espen  

        A vycházky si nech napsat 6 hodin, proč jen 4? Po operaci kolene jsem si nechal napsat od 10–11a od 13–18. Přes poledne jsem si plánoval rehabilitace, oběd a tak. Když by přišla kontrola, vždycky pak seženeš nějakej papír (zubař a tak). Ale sou to prej kurvy, snaží člověka nachytat. Dopoledne fitko a v jednu hned na celý odpoledne na kolo. Letos v červnu bylo super počasí, takže to byla úplná paráda.

        0 0
    • enduristka  

      Děkuju všem za reakce. Na operaci jdu s bolestí břicha, kterou jsem min. rok odkládala a teď se to zhoršilo už na tolik, že nemůžu pořádně sportovat a už mně to nenechá ani spát. Řeším to s doktory už něco přes měsíc, ale nemůžou přijít na to, co tu bolest způsobuje. Doktorka se nechala slyšet, že to může být od zad a nebo, že je možné, že jsem přecitlivělá. S tímto mně poslala zpět do práce a já po 14 dnech skončila v ambulanci, kde jsem při čekání na výsledky krve omdlela. Pak už mi začali věřit, že to opravdu bolí. Jsou dny, kdy to jen pobolívá a pak zvládám relativně fungovat, ale těchto dnů rapidně ubývá. Poslední dobou už jsem jen myslela na to, jak se zbavit bolesti. Dnes jsem zašla s výsledky ke svému doktoru a zase domů. Celkem to dá pouhých 10 km a mám hotovo. Ale jsem ráda, že jsem nebyla srab a nejela autobusem. Horší pro mně asi bude to, že mi chůze nepřináší pocit spokojenosti po fyzické aktivitě. Po kole jsem vždy spokojená, uvolněná, prostě v pohodě. Po chůzi jsem jen unavená, ale stále podrážděná. Myslím, že jsem na kole závislá. Asi to bude pro mně stejně kruté, jako když silný kuřák rázem sekne s kouřením a žvýká pouze nikotinové žvýkačky. Tak nějak se momentálně cítím. Do posilovny určitě chodit nebudu, bolí mně i zvedání se ze sedu. Chůze relativně jde, ale nesmí dojít na běh. Otřesy jsou naprosto nemyslitelné. Mám problém zvednout cokoli co váží víc jak 5 kg. Jsem zvědavá, co to vlastně způsobuje. V úterý bych se snad měla dozvědět termín operace.

      0 0
      • Espen  

        To je jasný. Vyřeš zdravotní problémy, to je hlavní.

        0 0
      • mr.ricardo  

        Jak te muzou operovat, kdyz vlastne nevi, co ti vlastne je? Prece nejdriv musi zjistit, proc a kde te vlastne maji rezat. Kazdopadne po operaci bricha (pokud k ni dojde) pocitej s cca 4 – 6 tydnu absolutni klid, od 6 tydne zacit pomalu cvicit a na kolo poprve jsem smel po 8 tydnech. Prvni mesic rozjizdet s minimalni zatezi do 30km. Bricho neni sranda.

        0 0
        • xtonda  

          Známý měl něco podobného, i když asi ne v takové intenzitě, prostě si stěžoval na bolesti břicha, doktoři nemohli na nic přijít, tak řekli, že se do něj podívají. Už měl naplánovanou operaci, ale pak ho to přešlo, tak na to nešel.

          0 0
          • volyn  

            Doufam, ze mu dali na cestu alespon klystyr, aby se ta bolest lekla a vybehla ven!

            0 0
      • novas752  

        Ve spojení s timhle bych se na nějakou ztrátu formy vykašlal. A Práškum na bolest bych se snažil vyhnout co to jen jde.

        Podle toho co píšeš snad ani nevědí, co ti budou dělat.

        Jinak abych tě ohledně formy trochu uklidnil – loni jsem si zlomil obratel, operovanej jsem nebyl, ale 3 měsíce jsem nehnutě ležel na posteli. Pak jsem měsíc postupně prodlužoval procházky z pár set metrů na max 8km a poté začátkem února sedl na kolo – prvních pár jízd jsem měl slušnej problém ujet 20km zlehka a po rovině, ale velmi rychle se to zlepšovalo a někdy koncem května jsem ani necítil, že jsem nějaký výpadek měl.

        0 0
        • Martin  

          Vypadá to jako věštění z křišťálové koule. Ale nejpozději při pitvě na to přijdou.

          Ale víc detailů by bodlo, ať nevaříme z vody. Což budeme dělat i tak :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Resil bych to preventivni amputaci bricha. Hlavne noc nepodcenit.

            0 0
            • Martin  

              Nebo zkusit diamantovou vodu… tím nic nezkazí.

              0 0
            • enduristka  

              Hele.....jediný co napíšu je KARMA, ono tě to tvoje chování jednou dožene.

              0 0
              • Smazaný účet  
                0 0
                • enduristka  

                  Jen okrajově, vypozorovala jsem, že je mi hůř po masu, tedy hlavně vepřové, hovězí. Obecně, to co se déle tráví. Naopak mi hodně pomáhají ovesné vločky a v malém množství luštěniny. Kvůli tomu právě to přehazování si mně mezi doktory. Obvoďák, chirurg, urolog, gynekolog. Ale nějak se to tu zvrhlo v debatu o to co mi je…je mi blbě. Tečka. Můj dotaz byl jiný. A já chtěla odpověď na můj dotaz a od pár lidiček jsem odpověď dostala. děkuju.

                  0 0
                  • Smazaný účet  
                    0 0
                  • Yura  

                    Jestli to ma spojitost s travenim a je to komplexnejsi problem, tak ti garantuju, ze rezani to opravdu nevyresi.. Jeste bych bral, kdyby te chteli naprat vsemoznyma antibiotikama apod.. Ale tohle resit kudlou je ulet.. Mela si zajit za nekym kdo ma nejaky znalosti pres stravu a dokaze se divat na telo jako celek tzn. ze si da pro dokturky zdanlive nesouvisejici fakta dohromady a je schopnej to nejak resit. Je to tvoje zdravi, ale mam potrebu tohle psat, protoze me to fakt sere heh..

                    0 0
                    • Martin  

                      Já bych něco napsal, ale když jsem to napsal minule, tak jsem byl za *****, tak to psát nebudu :)

                      0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Pošli jí adresu, určitě se u Tebe ráda zastaví.

                      0 0
                    • volyn  

                      Myslis nejakeho šamana?

                      0 0
                      • Martin  

                        https://www.youtube.com/watch?… :)

                        0 0
                      • Yura  

                        I sportovni doktor, vyzivovej poradce, zkusenej osobni trener je v problematice stravy a potizema s travenim stokrat lepsi nez doktor, kterj ma v oblasti vyzivy nulove znalosti..

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          To's vzal kde, že má nutně nulové znalosti? A na základě čeho jsi sis tak jistý, že jde o potíže s trávením?

                          0 0
                          • JendaH  

                            Na základě subjektivní korelace ještě k tomu uvozené „jen okrajově“. No prostě statistický expert…

                            0 0
                            • Yura  

                              Heh komici. Tak jake maji znalosti v oblasti stravy, treba takovej obvodak? Mam se smat? By neudelali ani testy na trenerskej kurz ze stravy a to se tam resi fakt jen zaklady. Nerikam, ze nejsou doktori, kteri se vyznaji, protoze je samotne to zajima a tak se samovzdelavaji pro sebe. To plati hlavne pro ty mladsi rocniky, ale to je tak vsechno. Ostatni ti reknou nejez vajicka je v nich cholesterol a kdyby ses je zeptal na vitamin K2, tak na tebe budou hledet jak vyorana mys lol..

                              0 0
                              • hmm  

                                Tak co vám je? Co na to chcete? Chcete neschopenku? Tak co sváma? Přesně tohle dělala moje obvodní lékařka mladá baba. Fakt mazec přístup. Opakovně mi nedokázala a nechtěla pomoct

                                0 0
                                • jeniiiik  

                                  Asi jako moje posledni návštěva u ortopeda. To je normalni ze kolena boli, kdyby to pro zátěži bolelo moc, nalep si tam tejpy. No a neco na to klidne maž, to co je ted v raklame. :D A zenska co od nej vycházela přede mnou se vztekala, ze ji doporučil ibalgin.

                                  0 0
                                  • scoty  

                                    Vycházej z toho, že pokud nemáš 40ku a nezvracíš černý, tak ti vlastně nic není.

                                    V podstatě to je pravda…:-)

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  
                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Zacpa taky moc neobstoji. To ti rekne, ze plno lidi ma tu svou jednu stolici tydne.. :))

                                        0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Tak tohle znám, bohužel :-(

                                        Posledně mě asi v rámci šetření odbyli sadou šesti rehabilitačních sezení skládajících se z 45 minut sranda masáže a 10 minut nějakého elektrolechtání a padej, na další máš nárok za rok :DD Nikdo nebral v potaz, že jsem po systému nic nechtěl a nemocenskou neměl 29 let :-)

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Na udrzovani se nemuzes spolehat na nikoho jineho krome sama sebe.. Zjistit si co funguje a to na sobe aplikovat..

                                          0 0
                                          • enduristka  

                                            Jak jsem psala, rok se s tím snažím žít, samozřejmě jsem zkoušela co mi dělá dobře a co naopak ne. Ale to nestačí. Potřebuji tu příčinu bolesti odstranit a já bohužel nejsem kouzelník. V úterý budu vědět víc.

                                            0 0
                                          • Smazaný účet  
                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Ja nereagoval na tebe.. Ve tvem pripade se asi s nejakyma nasledkama musi pocitat. Leda ze by si mel tezky prachy a zajel za nekym, kdo se stara o top sportovce..

                                              0 0
                  • Twister  

                    Zkusil bych se mrknout na celostní medicínu.

                    0 0
              • Martin  

                už ho dohnala, oženil se :)

                0 0
    • enduristka  

      Jakých detailů? Co vím jsem napsala, operace právě proto, aby viděli, co je špatně a pokud možno, mohli rovnou řešit. Není pro mně zrovna příjemná představa, že se vzbudím z narkozy a tam mi teprve řeknou, co mi bylo a co vzali. Chci se za prvé k tomu teď postavit tak, abych se po uzdravení co nejrychleji vrátila, tam kde jsem teď skončila. Proto můj příspěvek a za druhé se chci hýbat, protože nic nedělání mně přivádí k absolutnímu šílenství. Bojím se co najdou, ale nechci sedět doma a prostě se tomu odevzdat. Asi svým způsobem si chci i pořád něco dokazovat. Momentálně je chůze asi jediný způsob jak ty prázdný dny nějak přežít. Musím mít nějakou aktivitu, něco proč mám dnes vstát a fungovat. Na co se těšit.....i když ta chůze mně nebaví. Ale jsem venku na vzduchu a né zavřená doma. Třeba si zvyknu a přijdu na to, že i chození nemusí být až taková pruda. Trochu jsem doufala, že napíšete jak vícehodinové chození bude mít kladný vliv na vytrvalost na biku. Bohužel, ale díky za příspěvky, určitě mi pomohli se zorientovat na jak dlouho, přibližně, mně to vyřadí z běžného života. Nezbývá, než doufat a těšit se na novou sezonu.

      0 0
      • Martin  

        Minimálně to chození bude mít vliv na základní dlouhodobou vytrvalost, tělo bude něco dělat a nebude se válet, takže si zvykne na dlouhodobější zátěž v nízké intenzitě. Analogicky jako bys v zimě najížděla objemy. Ty se taky jezdí na nízké tepy a dlouhé časy.

        0 0
      • novas752  

        No tak dlouhá chůze samozřejmě nějakej vliv na vytrvalost má, minimálně je to mnohem lepší než gaučink žejo. Plavání si zkoušela? To je taky taková aktivita „rehabilitačního“ typu, vytrvalostní, žádný nárazy, zdravý na zpevnění těla a tak. Ale ve tvym případě to nemusí být vhodný.

        Taky můžeš zkusit procházky na nějaký zajímavý místa, štrádovat po parku mě též nebavilo.

        Já jsem během mýho loňskýho ležení zkoumal mapy a plánoval kam pojedu. :) Taky studoval problematiku servisu třeba odpružení a prudil JakeFa tady na BF co si tak vzpomínám. :)

        0 0
      • Yura  

        Tak to je masakr ty vole.. Jdu na operaci kvuli bolestem bricha. Doktori netusi co se mnou je, tak me otevrou a mrknou se dovnitr. LOL a uz jen ta smesna predstava, ze se kazdej problem da resit operacnim zakrokem. Ne neda. Lidsky telo neni figurka vyrezana ze dreva, ale je to opravdu slozitej, komplexni system systemu.. Teda ja uz sem slysel hodne, ale tohle je minimalne v top3. Tady muze clovek fakt jen kroutit hlavou mazec.. Nereknu, kdyby to byla bolest kolene apod.. Ok, tam se da predpokladat, ze se bude strihat chrupavka apod.. Ale bolest bricha? Co tam jako uvidi, kdyz to nevidi na dneska tak modernich zobrazovacich metodach? Bude to aspon laparoskopicky, nebo te otevrou jak Mengele pri pitve? Skoda ze neni april. Tohle je fakt ulet..

        0 0
        • atty  

          No, ono je tp asi celkem těžký, když třeba pár měsíců běháš po různých vyšetřeních, nikde nic konkrétního nenajdou a při tom objektivně omdléváš bolestí. Pak asi i takovej nápad – jít na operaci, kde tě otevřou a budou naslepo hledat, dává celkem smysl. Tonoucí se i stébla chytá…

          0 0
          • Yura  

            Heh me to teda smysl opravdu nedava. Jako je tu rec o bolesti bricha. To je dost sirokej pojem. Dotycna evidentne neni moc v harmonii s tou svou schrankou, kdyz to nedokaze popsat nejak lepe. Jako ma to neco spolecneho se strevama/travenim, nebo to jde od ledvin/ jater, nebo to je nejakek pocit tlaku ze by to mohla byt kyla nebo klidne nejake aneurysma apod.. Tak jako tak normalni clovek nepujde pod kudlu, kdyz ani ten vypatlanej dokturek nema tuseni co s ni je. Kazdej kdo ma vsech 5 po hromade ti rekne, ze operace, zasah do tela, jeste k tomu otevreni bricha az v tom naprostym krajnim pripade a ne ze, tak se tam podivame, kdyby nahodou jsme tam mohli neco opravit.. Jako nereknu resit to timhle zpusobem pred 40 rokama, ale je rok 2017..

            0 0
            • postman79  

              No co, však auto se taky nejdříve napíchne na řídící jednotku a když to nejde přes noťas, tak se otevře kapota :)

              0 0
            • lazza  

              .

              0 0
            • mr.antik  

              no a ty jako poznáš co tě v břichu bolí? navíc u ženský je to o fous komplikovanější.

              Garantuju ti, že když se budeš třeba půl roku takhle pozorovat, budeš mít pocit, že tě bolí uplně všude

              0 0
              • enduristka  

                Tak se pozoruji přes rok a bolest jsem si vsugerovala..­...proto jsem omdlela, jo, to dává rozum :-)

                0 0
          • novas752  

            Ale co tam najdou. Problemu co by nebyly videt na ruznych rezonancich, rentgenech, ceteckach a krevnich obrazech asi moc neni.

            0 0
            • Yura  

              Ale naopak tech problemu je plno, jenze se nedaji resit operacnim zakrokem..

              0 0
            • atty  

              Těžko říct, co můžou najít proti těm vyjmenovaným vyšetřením. Nicméně už jsem slyšel/četl o nějakých srůstech či podobných problémech, které „běžná“ vyšetření prostě neodhalila. Samozřejmě přeju nalezení a vyřešení problému i brzké uzdravení, ač se může zdát, že je to hodně radikální postup. Jenže on když jinej moc nezbejvá…

              0 0
        • novas752  

          To jo no

          0 0
    • enduristka  

      YuraOlomouc: Mám za sebou mraky vyšetření, některé z nich byli i velice nepříjemné, na nic se nepřišlo. Mají mně nechat na pospas? Milá paní, až umřete, podíváme se kde byl problém. Netvrdím, že jsem ráda za postup, který zvolili ale pokud je to šance, jak znovu žít plnohodnotný život, se vším, co k němu patří. Tak proč ne. Operace bude provedena laparoskopicky s tím, že když najdou problém, který se bude muset řešit klasickou operací, udělají to. Mám se připravit na obě možnosti. Jinak co se týče bolestí, samozřejmě jsem doktorům dala přesnější informace, ale tady se nehodlám rozepisovat do podrobností, jak že to vlastně bolí a kde. Moje otázka směřovala na zachování vytrvalosti, fyzičky během doby, kterou nebudu moci trávit na biku.

      0 0
      • Yura  

        Ok, ale pak snad das tady vedet co to teda bylo. Jestli se na to teda prijde..

        0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Když máš delší dobu pauzu od biku, je dobré se věnovat věcem, které se jinak dělávají, když jezdíš na biku – protahování, posilování středu a horní části těla, a sledování youtuberů jako Singletrack sampler, BKXC a podobně ;)

        Když na kole nejezdíš, fyzičku zákonitě ztratíš. Jediné co můžeš udělat je připravovat se na její opětovné nabývání. Toto je mimochodem celkem důležitý aspekt cyklistiky – mít dostatečnou disciplínu po ztrátě fyzičky (kvůli nemoci, úrazu, delší pauze, osobnímu životu atd.) sednout na to kolo a nezůstat v šedé zóně, ale aktivně se tlačit kupředu.

        Záleží ale co jsi taky schopná dělat.

        Po zákroku bych pak konzultoval s doktorem co ano a co ne.

        0 0
      • marasan  

        Urcite je nenech rozhodnout hned na sale bez tvyho posouzeni. Mi takhle chteli brat zlucnik a pritom vubec nevedeli, co mi je, proste reznici. Obvodacka mi rekla, ze takovych jako ja ma spoustu a spokojene zijou desitky let. A mne to taky nakonec prestalo bolet.

        0 0
        • enduristka  

          Na sále se bohužel rozhodnou doktoři beze mně. Nepodstoupím operaci bez uspání. V limbu jim budu těžko něco zakazovat. Co se týče bolesti, ta trvá déle než rok a výrazně se zhoršila. Nehodlám dál čekat, už na to nemám ani psychicky ani fyzicky. Snažila jsem se s tím žít dlouho a asi jsem to spíš tím odkládáním operace podělala.

          0 0
      • m9ra  

        To je velice nepříjemné, věřím, že se vše povede a brzo se vrátíš do sedla.

        Shodou okolností jsem teď asi měsíc po plastice předního křížového vazu v koleni. Podle mě je nejlepší se těšit na to co bude až budeš zdravá. Takže si různě čtu o servisu kol, o výživě, o posilování/pro­tahování, o technice šlapání a jiné věci včetně sledování různých mtb kanálů na youtube, plánuji výlety, kam se podívat, koukám na cyklokros a jiné závody a podobně.

        Jelikož však momentálně mohu chodit pouze o berlích, tak s snažím chodit pravidelně a postupně nohu více zatěžovat i když už teď je znát, jak je noha ochablá. Protahovat jí, masírovat jizvu a podobně, prostě vše abych byl brzo zpět a mohl zase drandit :) Hlavní je mít pozitivní myšlení a být motivovaná být brzo zpět, to udělá hodně.

        Držím palce :)

        0 0
        • enduristka  

          m9ra: Moc díky, taky držím palce ať se dáš co nejdřív do kupy. Samozřejmě pořád koukám na věci co se točí kolem kol ale nějak si to bez toho pohybu nedokážu pořád představit. Prostě dokud to půjde budu alespoň chodit a pak už se budu jen těšit na bika :-)

          0 0
          • m9ra  

            Děkuji. Určitě chodit, když to jde, protahovat se a prostě se hýbat alespoň nějakým způsobem a nejíst blbosti do operace. Pak se to jistě zlepší, až Ti problém odstraní a následně se to bude jen a jen zlepšovat a je docela radost vidět ty pokroky, kdy se to každým dnem lepší. To je dost motivující. Teď musíš být silná a vydržet a nějak to přetrpět v rámci možností.

            Já teď vlastně ani vůbec nemyslím na to, že až sednu na kolo, že nic neujedu. Budu rád za každé šlápnutí, stejně jak po úraze, když jsem měsíc po něm volně začal šlapat, tak jsem byl štěstím bez sebe :D Pak už jsem i jezdil vcelku normálně a následovala nutná operace, abych mohl zas dělat vše naplno.

            0 0
    • enduristka  

      atty: Děkuji. Četla jsem na netu spoustu věcí. Spousta z nich i prý připadá v úvahu, ale dokud to neuvidí, prý budou jen těžko zjišťovat příčinu bolestí. Kámoška chodila přes dva roky k lékaři s tím, že jí bolí slepák. Žádné z vyšetření, které prodělala tomu za pravdu nedalo. Když jí laparoskopicky vyšetřovali, přišli na chronický zánět slepého střeva. Střevo jí vzali a má po problému. Kdyby to udělali hned, měla o dva roky plnohodnotnější život. Ale zánět nebyl v takovém stádiu, aby to přístroje a vyšetření krve objevilo.

      0 0
    • enduristka  

      YuraOlomouc: Pokud na to přijdou, dám vědět. Budu mít spoustu času na vysedávání u compa :-(

      0 0
    • enduristka  

      bezdratova.sprcha: Díky za info

      0 0
    • Smazaný účet  

      To je nějaké divné, bolest břicha a hned operace., to ti nezávidím ale máš relativně štěstí, že to je mimo sezonu a máš možnost se dát do kupy než začne, tak hodně štěstí. Teď bych vysadil a rozhodně dokud nevíš na čem jsi nesportoval a už vůbec ne přes bolest, zdraví máš jen jedno.

      Měl jsem podobný problém, bolest zad u páteře a nebyli schopni přijít na to z čeho to je, párkrát nějaké injekce a vždy jsme šel domů a když jsem se jednou doplazil do nemocnice, že to nemohu vydržet a že jsem dva dny nespal a začal být agresivní tak teprv po té co mě napíchli na kapačku a já během chvilky usnul uznali, že mi asi něco je a nechali si mě tam. Naplánovali spoustu vyšetření a až u pátého (gastroskopie) za 4 dny zjistili, že mám podrážděné, narušené, rozleptané či co stěny dvanáctníku, tudíž náběh na vředy a protože nervy z toho se sbíhají u páteře, bolely mě záda a proto ta injekce vždy pomáhala jen dokud účinkovala jako tlumení. Doktor říkal přišel jste včas, dá se to přeléčit do čista, jen omezte kávu, tučné a sycené nápoje. Když jsem mu řekl, že kafe nepiju, tučné nemám rád a jím libové a ze sycených si dám jen sem tam colu, začal studovat ty ostatní zprávy a říká, nepijete, nekouříte, nejíte tučné, žíly a to další ( ty ostatní vyšetření už si nepamatuji) máte jako mladík, sakra kde se u vás vzal náběh na vředy? A jak jsem mu řekl co dělám řekl jen, aha, stres. Tak jen řekl, že mi asi nemá cenu říkat abych se stresu vyhýbal při takové práci ale ať se snažím ovládat a nebrat si to tak. Dal mi prášky co jsem žral přes dva měsíce a na gastroskopii po té už nic nebylo a od té doby nebyl problém a to je to už přes 10 let.

      0 0
      • novas752  

        Stres je svinstvo no. To udělá hrozně moc.

        0 0
      • enduristka  

        No…to je taky solidní. Má obvoďačka se mně taky optala, zda nejsem ve stresu. Moje odpověď byla asi naprosto jasná…jak můžu být v pohodě, když mně několik měsíců stále bolí břicho a poslední dny nemůžu bolestí spát. Doktoři si mně stále přehazovali jak horký brambor, až mně to přestalo bavit a prostě jsem rezignovala. Chtěla jsem sama sebe přesvědčit, že se s tím naučím žít. Moje zjištění je: NELZE! Možná to bude znít divně, ale já jsem nakonec ráda, že jsem se v té čekárně sesunula k zemi, protože jsem si téměř jistá, že by mně zase poslali domů s kapičkama Algifenu. Teď vím, že už to někam směřuje a že mi snad někdo pomůže, nebo se při nejmenším o to alespoň pokusí.

        0 0
        • Yura  

          Nechapu proc se tu nemuzes rozepsat o te bolesti, kdyz uz se to tu tak pitva. Byla si za nekym jinym nez u doktora, ktereho ve vetsine pripadu stejne nezajima pricina zdravotnich problemu, ale jen potlacuji priznaky? Mozna by ses divila, kdyby jsi zasla za nekym, kdo resi zdravotni problemy z hlediska potreb tela a jak funguje a ne ze se jen zamaskujou priznaky. Muzes teda popsat ty bolesti bricha nejak presneji? V jake oblasti jestli to ma spojitost s travenim apod.. Uvedom si, ze vsechno v tele souvis se vsim. Casto to je nekolik mensich problemu, ktery nasledne vylezou na povrch v podobe ruznych priznaku. Casto se to proste neda resit jen operaci a nebo praskama. Casto opravdu ten stres apod. jsou spoustecem.. Nechces to resit, ses uz s toho unavena, doufas, ze to vyresi operace chapu.. Ale klidne se muze stat, ze ti tam nic nenajdou, ale aby nevypadali jako blbci, tak se jim treba nebude zdat tvuj zlucnik a tak ti ho preventivne odstrani. Takze skoncis tak, ze bolesti budou pretrvavat s tim, ze bez zlucniku bude dozivotne narusene traveni + stres kterej telo prodela diky te operaci te koplne taky do peknych sracek a skoncis daleko hur nez si pred operaci zacala.. Lidi vetsinou nechcou resit svoje zdravotni problemy, vubec ani neuvazuji, ze by meli neco v zivote zmenit, proste dej mi prasky, odoperuj me a jedeme dal. Nekdy se to ale tahne rok a roky az dotycnej zjisti, ze musi opravdu zastavit a tomu telu zacit naslouchat co ze to vlastne celou tu dobu rikalo..

          0 0
          • enduristka  

            Opravdu se tu nebudu rozepisovat, co přesně a kde mně bolí a za jakých situací. Vlastně, to proč jsem to vlákno založila, na to jsem už odpověď dostala a dál to prostě nechci pitvat. Dost se bojím už bez toho niž bych četla příspěvky tvého tipu. Nejsem člověk, který se cpe prášky jako lentilkama. Vím, co mi tělo říká a kdy přibrzdit. Ale tohle se už prostě vymklo kontrole. Nechci se tě dotknout ale od compu může být odborník každý. Už jsem v koutě a nehodlám říct doktorům, hele já tu operaci nechci, nějakej Venca s Bike-fora povídal, že je to nějaká prkotina.

            0 0
            • jenik00  

              Jak to tu čtu, musím říct, že souhlasím s YuraOlomouc. Tělo je opravdu složitý komplexní a samoléčící systém. Rozhodně snažit se žít s nějakou bolestí je blbost, stejně jako si myslet, že ti pomůžou se vším doktoři. Opravdu bylo na místě zkusit někoho z celostní medicíny, vyřešit výživu, dostatek minerálů, vitamínů, celkově mikrozivin, dát si nějakou očistu střev, jater, žaludku, zkusit půst. Rozumím, že to má enduristka těžký a teď už to došlo do takový fáze kdy si sama nepomůže a přeji ať to dobře dopadne.

              Ale působí na mě jako zavislacka na sportu a pohybu, čemuž taky rozumím, sám jsem to zažil a taky jsem skončil totálně vyrizenej, nepoužitelné, tři měsíce jsem ležel a doktoři mi říkali,že jsem zdravej. Pomohla až návštěva u vyzivovyho poradce a změna stravy. Je fakt důležitý co do toho těla člověk tou pusou laduje,zvlášť ma-li velkou fyzickou a psychickou zátěž

              0 0
          • Twister  

            +1

            0 0
    • kudlanka32  

      heled ja bych to nevidel tak cerne, jeden rok jsem mel tri ruzny zlomeniny po sobe, vcetne lokte a ramena a jezdim jako driv. Podle me se do puvodniho stavu dostanes za 2mesice, od chvile co srostes. Jde spis o to co byl pouvodni stav :) Pro me to je, ze ujedu 1500–2000 vyskovych metru a neumru z toho. A na to staci jezdit 2× tydne. Pokud jsi XC zavodnice na 10miste tak to holt bude o necem jinym, ale u jezdeni pro radost…

      Bricho je asi neco jinyho, zalezi jak te riznou. Pak to muze trvat dyl. Zase se zlomenym ramenem jsem chodil mesic a pul v zavesu, nez jsem mohl vubec neco…

      Pak nevim s tou jogou – vetsinou je zamerena na posilovani stredu tela, nicmene je to jedna vec, ktera mi urychlila celkovou regeneraci. A zabere tak 40min dene. Rano, hned po probuzeni je nejefektivnejsi. Protahnes cely telo, ktery ztuhne pres noc, nastartujes metabolismus i imunitu. A jeste cisti hlavu…

      0 0
    • 01carbon  

      Pravdepodobne si ted rikam o spoustu nenavistnych reakci, ale odpovida Ti tu spousta „odborniku“ kteri radi kazdemu k jakemukoliv tematu.

      0 0
      • enduristka  

        Možná, ale spousta má po různých úrazech alespoň trochu představu o tom, jak to po čase neztráveném na kole probíhá. Já nemám a jsem vděčná za všechny příspěvky. Vezmu si z nich to důležité pro mně.

        0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Spousta lidi tady ma zkusenosti s vysazenim jezdeni po urazech, nemocech, nebo s nucenou ci dobrovolnou pauzou.

        0 0
        • Breakpain  

          Ano a znam plno lidi, co si hraji na hrdiny a zbytecne se huntujou a prodluzuji si dobu, po kterou marodi.

          Ridil bych se konzultaci s doktorem a daval pozor, zda to u toho pohybu nebude bolet, pokud ano – vyradit a nechat na pozdeji.

          Pokud ji jde opravdu o fyzicku, at proste chodi bejakou trasu, kde.ma rychly bod navratu v pripade problemu. Nasadi sluchatka, od hodi si svoje 4h a je to. (Jsem teda zvedavej, jestli da 4h pravidelne – je to celkem cocka, pokud clovek nechodi. Absolvoval jsem to s utrzenym ramenem v lete a musel jsem tam vkladat pauzy).

          0 0
    • Plechovka  

      Ad kondice:

      Nemusíš mít obavy, tělo si vše pamatuje, návrat bude relativně rychlý. Když už jsi „tam“ jednou byla, vrátit se „zpět“ je mnohem jednodušší, než když se „tam“ tělo lopotně škrábe poprvé. Letos v zimě jsem se začátkem února zranil na lyžích – řezná rána poblíž kolene od hrany lyže, poškozené šlachy. Ortopedická operace. Ortéza „na celou nohu“ na 5 týdnů, chůze jen nouzově o francouzkých holích (záchod atd.), bez došlapu. Po ukončení „srůstu“ místo pravé nohy „nic“ Ani stehno, ani lýtko. Týden pauza, pak začátek rehabilitací, dalších 14 dní o francouzkých holích, došlap jen omezeně. Na delší trasy (100 metrů) zpět do ortézy. Cvičení pod dohledem statné ošetřovatelky, elektroléčba. Někdy okolo začátku dubna povolení sednout na kolo. Po pár lehkých kilometrech po rovině, kdy mě předjížděli i důchodci, totál hotovo. No a někdy v červnu jsem byl s fyzičkou zpět.

      Ad chůze:

      Zkus k tomu přistoupit jinak: Podle fotek, co jsi tu např. v létě dávala, máš ráda pohyb v přírodě. Chůze umožňuje přírodu vnímat úplně jiným, „pomalejším“ a hlubším způsobem, než kolo. Na kole se člověk kvůli rychlosti musí soustředit na jízdu, to pěšky odpadá. Očima prozkoumáš cestu na pár metrů dopředu a pak už se jenom kocháš. Vnímáš ten klid, vůně, zvuky. Neber to jako sport, jako trénink, ale jako relax. Čeká tě nudný úsek, který na kole přejedeš za chvilku, což ale pěšky může znamenat i desítky minut? Vem si sluchátka. Je hnusně? nevadí, aspoň tam nikdo nebude. Narozdíl od kola je tak snadné se zastavit, pokochat se, něco vyfotit. A pořád je co objevovat – v každém ročním období je to jiné, člověk se může vracet na stejná místa.

      Tak ať se daří!

      0 0
      • enduristka  

        Moc díky.....celkem si mně uklidnil.

        0 0
        • obda  

          Přidám se k Plechovkovi – neboj, nebude to tak zlé. Chůze je jeden z nejzdravějších pohybů vůbec, a dlouhé procházky jsou pro zdraví fajn. Tempo dávkuj podle toho, co sneseš. Rozhodně se ale místo na výkon zkus soustředit na okolí – zvířata, ptáci, stromy, řeka… Není to tak akční, ale díky tomu nevadí ani pořád stejná trasa (lépe samozřejmě několik tras). Pokud to půjde, dostaneš po operaci vycházky dost rychle, a můžeš začít získávat fyzičku zpět (hlavně ZDV). Já měl třeba slepák operovaný ještě klasicky s velkou jizvou (teda taky břicho), a začali mne nutit chodit skoro hned po operaci.

          0 0
      • novas752  

        To je přesně to co mě na chůzi nebaví. :) Čeká mě nudný úsek, na kole bych to projel za pár minut, ale pěšky to půjdu hodinu. :)

        Fotovycházky jsou dobrej nápad.

        0 0
        • enduristka  

          Dobrá, pokusím se přejít do režimu fotovycházky :-) Jen nevím, kam se v těch pouhých 4 hod. dostanu.

          0 0
        • Breakpain  

          Stačí si hlídat tempo, stejně jako u kola a okolí přestaneš vnímat a bude Ti jedno, kudy jdeš ;). Pak už je to jen boj v Tvé hlavě udržet tempo a vydržet ťapat X hodin. Absolvoval jsem s utrženým ramenem obojí a upřímně stejně „zábavné“ je cokoliv, co netrvá 30 minut ;). Jestli pojedu 4h na kole, pěšky, poběžím … pořád jsou to 4h, které to musíš vydržet :).

          0 0
          • enduristka  

            Chtěla jsem jezdit na trenažeru, který mně fakt neba, ale bohužel posed na kole zhoršuje bolesti, chůze je mnohem lepší, byť to břicho taky podráždí. Loni v zimě jsem na trenažeru vydržela max 2 hod. Prostě strašná nuda. Zbytek tréningu jsem jezdila na biku venku. Ta chůze bude pro mně něco jako ten trenažer. S tím, že bych si to mohla zpříjemnit tím vnímáním okolí a fotodokumentací. Ono to půjde. Jen musím dostat hlavu, tam kam potřebuji. Zatím se mi hlavou pořád honí to, že nemůžu na bika. Nějak mně to pohltilo. Fakt nesnáším, když něco nesmím…nebo něco nedokážu. Ale to je život. Díky za komentář.

            0 0
            • Breakpain  

              Trenazer s brichem asi urcite ne …

              Chuze trochu pomuze, nehon se a pokud to chces „treninkove“ porid hodinky s merenim tempa a rid se tim.

              Ja v tomhle mam hlavu nastavenou jinak – pro me existuje jen „okruh“, ktery mam zdolat a ostatni vytesnim. Tz. nezastavuju pokud nemusim, nefotim a jen jdu. Jakmile dorazim do cile, mam splneno a muzu jit regenerovat. To, jestli me to bavi nebo ne neresim (pokud je to zabava, je to lepsi), beru to tak – ze to musim splnit, abych dosahl sveho cile „udrzeni kondice“.

              Tim nechci nic namitat, proti Tvemu foceni, moc rad koukam na fotky, kde si byla a tak ;). To ne ze ne :).

              0 0
            • JendaH  

              Lehokolo? Handbike?

              0 0
          • novas752  

            A to já zase mám, kdysi jsem šel párkrát 60km pochod (Jablonecký rozhledny, kdo zná), ale tam je naprosto geniální okolí.

            0 0
            • Breakpain  

              Aha, 60km jsem v zivote nesel. Ja to beru na hodiny. Mam 3h a bud je stravim chuzi, na kole…atp. Takze mi to prijde pak stejny, kde se ty 3h huntuju a jak :).

              0 0
    • Smazaný účet  

      Zkousela jsi travu?

      0 0
    • hmm  

      Pokud jsi na žádné operaci nebyla ještě tak si ověř jestli je nutná a pokud je, tak si zjisti jaká jsou rizika. Abys pak neřešila jak se vrátit do normálního života místo na kolo. Občas s obyčejných zákroků vznikají žilní trombozy třeba.

      0 0
    • hmm  

      Pokud jsi na žádné operaci nebyla ještě tak si ověř jestli je nutná a pokud je, tak si zjisti jaká jsou rizika. Abys pak neřešila jak se vrátit do normálního života místo na kolo. Občas s obyčejných zákroků vznikají žilní trombozy třeba.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Hele když vidím, že pozoruješ problémy v souvislosti s jídlem, tak by mě zajímalo jestli tě poslali na tu Gastroskopii, to by bylo první co by mě napadlo jak slyším strava a trávení. Je to sice opruz jak ti strkají metrový šlauch s kamerou do pusy ale vyloučí či potvrdí to spoustu věcí. To samé platí pro Rektoskopii, fuj, osype mě jen to zmíním :-(

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        A ještě dodám, že bych si prověřil, jestli hodlají klasicky pižlat nebo se podívají dovnitř jen laparoskopicky, což je daleko menší zákrok s méně riziky.

        Ono totiž to celé může být jen něco tak „banálního“ jako malinkatá brániční (nebo jiná) kýla, která se hned tak neinvazivně nezjistí.

        0 0
        • Martin  

          Myslím, že psala laparoskopicky :)

          0 0
      • Yura  

        Tyhle vysetreni jsou taky nesmysl ohledne stravy a traveni. Furt je to teda lepsi jako rezat do bricha, ale furt to vubec nic neresi. Takhle se tyhle problemy proste neresi. Dokturci chcou jenom rezat a rezat, jinak jsou proste bezradni. Na tohle ale s kladivem jit nemuzes. Paradox a slepa ulicka je v tom, ze dokturci ti reknou, ze se stravou traveni stravy nema nic spolecnyho.. Proste se zlomenou nohou volat rychle doktory, ale s problemama typu spatne traveni apod.. Od nich utikat co nejdal.. Jinak skoncis dorezanej, narvanej praskama a samozrejme s problemem s kterym jsi za nema prisel..

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Nemáš pravdu. Doktoři nechtějí řezat, dokud mají byť i minimální reálnou šanci zjistit příčinu poruchy neinvazivně. Nedělej z nich úplné debily.

          0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Víme, jak to je. Ale každý (mini)invazivní zákrok s sebou nese obrovské riziko i pro doktory.

              Měkké tkáně není snadné diferencovaně zobrazovat, natož s naprostou jistotou. A třeba nějaké malé zánětlivé ložisko v blízkosti nervu nemáš jak najít.

              Jednou takhle při objektivních potížích naprosto zodpovědně zkoumali kde-co a nakonec spíš obrovskou náhodou zjistili bloudivou ledvinu, když se při sonu pacient neopatrně pohnul, kdy neměl.

              Jsou na druhou stranu situace, kdy doktor rovnou řeknou (osobní zkušenost): podíváme se (do kolena) endoskopem, opravíme, co najdeme, takhle zvenčí si můžeme být jisti nejvýš na 80%, očekáváme, že uvidíme to a to. Našli, opravili.

              0 0
              • Smazaný účet  
                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  To je jen zdání, s těmi rozbory. Tělo je neuvěřitelně složité a nabízí tak velké množství kombinací, že se mohou všichni stavět na hlavu a tvářit se světově, přesto zůstane obrovská škála „poruch“, které se zvenčí upřesnit nebudou dát.

                  S odmítnutím léčby jde o to, co si troufneš a jestli si pak za to opravdu poneseš odpovědnost.

                  0 0
                  • Smazaný účet  
                    0 0
                  • Yura  

                    „Tělo je neuvěřitelně složité a nabízí tak velké množství kombinací“

                    A to zejmena traveni, kde rozhodne neuvidis nic co nevidis na modernich zobrazovacich metodach. Neuvidis jestli ma dotycna spatnou produkci zakudecnich kyselin, enzymu, neco s jatrama nebo premnozene bakteri, nebo spatne slozeni tech bakterii apod.. Uvadis tu jako priklad koleno. Coz je hodne blbe srovnani s „bolesti bricha“.. Co takhle odrezavat a odklapet lebku jako Hannibal Lecter, aby se podivali, kdyz dotycneho boli hlava? lol..Krvaceni, nadory apod.. se ukazou na zobrazovaci metode. Ostatni priciny ti to neukaze a ani je neuvidis, kdyz odstranis lebku. Podle tvoji logiky by tu hlavu meli stejne otevrit, protoze co kdyby lol..

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Podívej se, která oddělení už si prošla. Výše uvedené problémy spojené s trávením a jaterní testy jsou zcela standardní součástí vyšetření, předpokládám, že ani tam se nic nenašlo. Ještě bych pro jistotu, tedy být doktorem či postiženou pacientkou, zkusil alergologii, plicní a hlavně kardio, jestli bolest pochází opravdu z břicha. A velkou neurologii, parasympaticus dovede být svině.

                      Pokud se bolest v břišní dutině (a dovede to být sakra silná bolest) váže k pohybové aktivitě (stres při delší PN můžeme směle vyloučit), tak se zřejmě a) buď hýbe něco a někam, co a kam se hýbat nemá [typicky kýla; hypertrofované orgány by byly vidět na sono; i závěsy se dají potrhat] b) nehýbe se něco, co se hýbat má [srůsty] c) mohou za to od začátku do konce nervy [zánět, uskřinutí atp.] d) je tam těžko odhalitelný chronický zánět [vyvolal by případně i ty srůsty].

                      0 0
        • lazza  

          No já se už musím zeptat: co Ti ty doktůrci, Juro, provedli? :-)

          0 0
        • Rychlej turista  

          Teď jsem byl u doktora pro lejstro potřebné pro obnovu ZP. Koukal do dokumentace a že nechodím na prohlídky a že naposledy jsem u nich byl někdy před dvěma roky, kvůli žaludku, postěžoval si. Tak mu pravím, že Pantonovo, co jsem dostal, pomohlo, ale teď, že raději zastavím na louce a kousek jí pojím, protože to funguje úplně stejně a bez toho, co jsem se dočetl v Příbalovém letáku. Pokýval hlavou a z legrace smutně k sestře prohodil: „S tímto pánem žádný kšeft neuděláme.“ Změřil mi tlak a dal razítko :-)

          0 0
      • enduristka  

        Oboje mám za sebou.

        0 0
      • enduristka  

        Crazym: Rektoskopie, kolonoskopie i gastroskopie negativní, další návrh? Myslím, že už na mně dělali pokusů víc než dost, pokud mám byť mini šanci, jak se bolení břicha zbavit, hodlám toho využít. Tohle přežívání a čekání na lepší den, kdy to bolí jen lehce mně opravdu nenaplňuje. Tož tak.

        0 0
        • RomanH  

          Alergologie…

          Ja se nekolkrat do roka z niceho nic davil. Zjistila se z krve mimo jine hyperfunkce stitne zlazy. Po preleceni mam jiz treti rok vysledky OK, tuk tuk. Nicmene daveni se opakovalo stale, a to i treba na podzim, v ruznem prostredi – stacilo jet napr. za starym dieselem – proste rozdilne podnety. Hlavne se to projevovalo pri zvysne namaze, napr. v prudkem stoupani na kole.

          Vsechna vysetreni krve, gastro, nosni / usni byla v poradku. Skoncil jsem na alergologii – alergie na urcite traviny, na zmenu teplot (mam to od puberty, cca 30 let, ale nikdy me to nejak zasadne neomezovalo – teklo mi jen z nosu/ oci). Dostal jsem k prilezitostnemu uzivani XADOS. Jakmile se to objevi, nasadim pilulku (1× denne na lacno, beru ji tyden), a mam pak klid (v radech tydnu / mesicu – dle rocniho obdobi – kveten / cerven je nejhorsi). Tak nevim jestli je to pricina (podobne stavy ma tchan s Baretovym jicnem, pokud stava brzo, nebo si da panaka tvrdeho), ale u me to funguje, tuk tuk.

          0 0
        • Yura  

          Znovu opakuju to je tezky kdyz nejsi ochotna se rozepsat o te bolesti. Jestli je to teda spojene s travenim, strevama, jake jine mas zdravotni problemy. Jak to mas s chozenim na velkou, jak ta stolice vypada. Tohle je pro vetsinu lidi trapny a nechcou se o tom bavit, vetsina i dokturku to nepoklada za dulezite, ale opak je pravdou.. No tohle vsechno se resi jinak nez operacnim zakrokem. To ze zadne vysetreni neukazalo co se deje poukazuje na fakt, ze to bude proste neco co se po otevreni neda videt nebo resit nejakym rezanim.. Asi nebudu daleko od pravdy, kdyz reknu, ze co se stravy tyce se v tom moc nevyznas a tak tomu ani neprikladas moc velkou vahu, ze by samotna strava, zmena stravy apod.. Mohla neco zmenit. Tak to taky vidi vetsina dokturku a proto je jejich jedina volba drogy(„leky“) a nebo kudla..

          0 0
        • kudlanka32  

          zadne NMR? to je preci na zobrazeni mekkych tkani…asi je to drahy, ale zase pokud padas do mdlob, bych si zkusil toto, lepsi nez pizlat

          http://www.klinikajl.cz/…dene-otazky/

          0 0
        • Smazaný účet  

          No, nezávidím ti to zvlášť v tom věku, v mém když mě něco bolí, tak už je to pomalu normální.

          0 0
        • juraj.9  

          Napíšu něco co měla přítelkyně ale tím nechci říct že to platí i pro tebe. Skoro rok měla podobné staví jak popisuješ ty,+nějaký

          navíc nějaké ženské problémy které tady nebudu psát. Běhala po různých vyšetření včetně strkání hadic, kamer, vrchem, spodem, nakonec skončila na gynde. Proběhla operace, odebrání..... výsledek :lehká úleva ale pořád to nebylo ono. Pak jse přes známou známého dostala do ikemu a tam zjistili že má nález na játrech. Předchozí vyšetření na poliklinice to nezjistili, nasazený léky a 70%zlepseni zdravotního stavu. Jestli máš ještě nějaký čas do operace zkusil bych udělat nějaký vyšetření u jiných doktorů.

          0 0
    • šimlos  

      A Ty se kolem živíš nebo co? Nenech se rozhodit malým výpadkem. Prostě teď chod na procházky co zmůžeš , odpočívej a víc se nestresuj. A po operaci se telo potřebuje vzpamatovat, to je nejdůležitější a ne nějaký kolo…Já měl přes léto výpadek tři měsíce kvůli bolesti kloubů a zad, x doktorů, kontroly, vyšetření, teď už jezdím ale nikdy už to nebude jako dřív. Pořád mi to ale baví a o to jde. Ať se daří.

      0 0
    • enduristka  

      Hele a dost, jsem vystresovaná jak z bolestí tak z té operace a nehodlám tu pořád dokola vysvětlovat nějakému pošukovi, co mu doktoři zřejmě hodně ublížili, že tu nehodlám do podrobna rozepisovat můj zdravotní stav. Děkuji těm, kteří mi dali odpověď na mnou položenou otázku a tohle téma uzavírám. Moc díky za váš čas, určitě mi to pomohlo získat určitý nadhled a ztotožnit se s tou situací která nastala. Jdu plánovat, co na jaře podniknu.....

      0 0
      • mr.antik  

        No asi tak, jestli ujedeš polovinu kilometrů ale bez bolesti, tak je to přece úspěch…

        Kolo a kilometry nejsou všecko, ono se něco vymyslí a zrovna chůze to snad být nemusí.

        0 0
        • enduristka  

          Už rok v kuse to bolí…někdy víc, jindy méně.....co se má vymyslet?

          0 0
          • mr.antik  

            vymyslí se nějaká náplň volného času, která ti ten problém nebude zhoršovat a po operaci bude dělat dobře při hojení. Řešit v této fázi vliv na kondici je to poslední…

            0 0
            • enduristka  

              Právě, že mně asi nejmíň vadí chůze, nesmím skákat, nebo zvedat něco těžkého. To jsem vypozorovala, že pak to bolí mnohem víc. Pro mně právě je ta možnost dostat se ven na vzduch smysl toho dne. Těším se až budu mít vycházky a trochu se odreaguju. Doma stále zkoumám co mně čeká a jak to probíhalo u toho a toho člověka a pak tu pár dobráků píše, jak si pro mně už tou poslední možnou volbou (operací) zavřu cestu k normálnímu životu. Nezbývá mi než počkat, jak mi bude pak…rok je dlouhá doba při který jsem si snažila vsugerovat, že to nic není, že se s tím naučím fungovat. Kdybych do toho šla již v dubnu, kdy mi ta operace byla poprvé nabídnuta, už jsem možná měla po starostech.

              0 0
              • Martin  

                Moc to řešíš. Laparoskopie zas není extra velký zákrok a uvidíš, co zjistí.

                Já jsem po normální operaci kýly hned po probuzení oblboval sestřičky :)

                0 0
                • enduristka  

                  Hlavně jsem začala řešit ten výpadek, vadila mi představa toho, že na x týdnů nesmím na kolo. Ale určitě to nechci lámat přes koleno. Umím si živě představit, jak budu vypadat až si znovu sednu na Trancíka. Jestli potkám policajty, dostanu dejchnout. Tím jsem si jistá :-)

                  0 0
                  • Martin  

                    Pokud ti nebudou operovat rovnovážné ústrojí, tak budeš leda velká lemra, která se v průběhu roku rozjezdí.

                    Já na té kýle byl někdy v únoru a v dubnu jsem už na pohodu zajel místní XC závod kolem hromady hnoje :)

                    Chce to klid, nehrotit nic, pomalu nakládat intenzitu a ono to projde samo až do bývalé formy.

                    0 0
    • jIrI___  

      Vůbec bych to neřešil. Vrcholově (tzn. tak že by to byla tvoje obživa) sport předpokládám neděláš, tak bych to nehrotil. Osobně přes zimu (tzn. 4–5 měsíců) kromě chození na nákup nedělám vůbec nic a fyzičku v létě mívám vždycky stejnou, nijak mě neomezuje. Jinak žena byla na triviální operaci se žlučníkem minulý rok a tak 2 týdny po té operaci byla fest rozbitá, dojít 300 m k tramvaji byl vrchol úsilí… A co jsem se ptal, tak to takhle melo spousta lidí. To jen tak, ať víš co tě čeká a rovnou ať krotíš nějaké ambiciózní plány :)

      0 0
      • enduristka  

        Ok, díky, no prostě se musím hodit do klidu a začít se vracet do formy až to tělo dovolí. Nicméně doufám, že to bude tak, jak už tu někdo zmínil. Tělo pořádně zregeneruje a bude schopné podat lepší výsledek. Cíl příštího roku mám najet během jedné vyjížďky 300 kilásků. S Trancíkem to půjde samo. Začínám se těšit :-)

        0 0
        • IndyCZ  

          Ty se asi nemáš moc ráda, co? 300 kiláků na jednu vyjížďku, rozbolely mě nohy jen při pohledu na to číslo. :-)

          0 0
        • JFtryall  

          300 na biku mimo asfalt? :-) Ufff. Zapesti dostane pekne pri tomhle uchopu.

          0 0
          • Breakpain  

            300 km povazuju za peklo i na silnici, pokud clovek neumi aspon 40 AVG :).

            160 km je moje relativne snesitelne maximum a pravdou je, ze kolem 100. km uz se to lame a prijde mi to pak pekelne dlouhe (hlava). Ale mozna je to tim, ze tady slecna se umi kochat a utece ji to. Ja jen cumim na budik a slapu, takze je to monotonni :).

            A najel jsem to samozrejme na silnicce, nikoliv v terenu, ze ano ;). 300 km na Trancu, to bych si sel hodit masli :).

            0 0
          • enduristka  

            Ráda posouvám svoje hranice, možnosti. Loni jsem na Feltíku(po asfaltu) dala 245 a strašně ráda na to vzpomínám. Obecně u mně platí, že čím víc si při té vyjížďce hrábnu na dno, tím víc si pak ten den pamatuji. Ono se to nějak samo upraví a pomatuji si jen to dobré. Letos jsem chtěla najet tu 300ku ale prostě to nešlo. Měla jsem problémy se sezením a brněním ruky. To by už mělo být vyřešené + jsem řešila, že mně pobolívá břicho a nedokázala jsem se plně soustředit, na to co chci dokázat. Na Trancíku bych ráda jela v terénu, byť lehkém. Polňačky, široké lesní cesty,… Samozřejmě si naplánuji trasu tak, abych se vyhnula velkým kopcům, snažím se během tohohle najíždění šetřit energii, kde to jen jde. Cíl příštího roku mám vytyčený, teď jen počkat, zda se povede :-)

            0 0
            • volyn  

              300km je naprosta silenost, jestli teda myslis teren (byt lehci), tak je to tak na 24–30 hodin jizdy, nehlede na tmu. Ja mam na 2018 v planu jet Praha – Slezsko (k rodicum), coz vypada na nejakych 320km / 8000 vm. Budu se snazit terenem. Chci to dat ve trech dnech a myslim,ze nejpozdeji druhy den odpoledne toho zacnu mit plne kecky. Kazdopadne jestli si dala 240, tak kloubouk dolu. To by moje prdel zazila slusny stredovek

              0 0
            • gerrard  

              V tvem stavu bych si daval cile jinak. Treba uzit si kazdou prochazku, mit radost z jizdy na kole apod. Nema cenu si dat za cil neco co je extrem, pak muzes byt max frustrovana, ze se to nepovede. Je potreba mysleni trochu otocit. Drz se

              0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • enduristka  

      245 km jsem dala za 13 hod. Světýlka budou rozhodně potřeba. Ale vidět během jednoho švihu východ i západ slunce je přece boží.

      0 0
      • Val  

        To je slusny. Mas muj obdiv. A s operaci se nestresuj, kazdej bajker by mel mit poradnou jizvu, aby si ho nepletli se silnicarem, nebo nedej boze bezcem.

        0 0
    • scoty  

      Inu:)

      Osobně si myslím, že Tvá hlava chce od Tvého těla víc, než je tělo schopno bez následků poskytnout. Z toho pak pramení bolestivé signály, které tělo vydává i když jsou objektivní výsledky lékařských vyšetření negativní…

      0 0
      • enduristka  

        Tak to opravdu není, pokud cítím, že na to nemám, tak to prostě odložím na jindy. Co je na tom tak divného? Jezdím na kole od nějakých 9 let a nikdy jsem se nehonila za nějakým úspěchem. Teda krom asi 2 let kdy jsem zkoušela DH závody. Jezdím, protože mně baví trávit svůj volný čas na kole. Dělám to pro sebe. Většinou jezdím sama. Takže ani nemůžeš říct, že se snažím zapůsobit na ostatní kamarády. Prostě jen já a kolo a příroda. Já se tímhle způsobem nabíjím.

        0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
        • Yura  

          „Já se tímhle způsobem nabíjím.“

          Ano vyplavuje to nejake hormony, ktere delaji dobre tve hlave, ale telo to naopak vybiji.. Je otazka jestli mas vyresenou stravu, dodavas telu vsechny potrebny prvky apod.. Tohle s tebou bohuzel zadnej doktor resit nebude. Plno lidi nema problem telu nakladat treningem, ale zaroven aby telu dodavali to co potrebuje to uz je vetsinou nad jejich sily.. Pak kdyz se to zacne srat, tak je to casto prave od traveni. Pises ze ti dela problem hovezi a veprove. To jsou prave potraviny tezke na traveni(kombinace bilkovin vyzadujici silne travici stavy/kyseliny a tuky ktere potrebuji zdravou produkci zluce a enzymu), takze jestli mas snizenou produkci zaludecnich kyselin, zluc/enzymy pro stepeni a traveni tuku nefungujou jak by mely.. Proto jsem se taky ptal na tu stolici, protoze podle ni se tohle vsechno da poznat.. Jinak tohle je klasika pri adrenalni unave. Ty si muzes rikat, ze se citis ok, no klide muzes fungovat celou dobu na kortizolu apod.. To ti taky delali testy na stitnou zlazu apod..? Vsechno souvisi se vsim v tom nasem tele.. Nejakej operacni zakrok, kde by se melo idealne rezat, nemuzes vyresit tak slozite a komplexni problemy.. Hodinka u Hnizdila by ti dost pomohla. Videla bys pak vsechno uplne jinak..

          0 0
          • enduristka  

            Se štítnou žlázou se léčim cca 3 roky. Co se týče stravy. S tím s tebou souhlasím. Ale snažím se tělu dodávat, vše co potřebuje a dokonce vnímám, co mi tělo říká. Poznám, co mi zrovna chybí. Nejsem z těch co když mají chutě na mastné, tak jdou a vezmou brambůrky, vím, že chuť na čokoládu není o tom, že mi chybí cukr. Stravuji se v rámci možností zdravě, byť uznávám, že hlavně během práce by to mohlo být mnohem lepší. Teď za tu dobu co jsem na PN si vše hlídám do puntíku. Snažila jsem se zjistit, zda na tu bolest má strava vliv. Nemá. Bolest se zhoršuje pohybem. 5 dní jsem byla na doporučení doktorky jen o sucharech a čaji. Žádná změna nenastala. Včera jsem zapochybovala a udělala ze sebe zkušebního králíka. Táta si dělal guláš a tak jsem si ho dala také. S tím, že když se mi přitíží, bude to mít souvislost s jídlem a trávením. Není to tak. Nic, nebylo mi hůř. Podle mně to, že mi pocitově dělá masa hůř(myslela jsem si to), je způsobené tím, že tělo musí vynaložit mnohem víc energie na trávení jídla a už nemá dost energie na boj s tím, co mi způsobuje ty potíže. Takže po včerejším testu souvislost s jídlem vylučuji. Nevadí ani maso ani mastné.

            0 0
            • Yura  

              No a predpokladam, ze beres pouze T4 euthyrox. Coz je problem uz jen z toho duvodu, ze absolutni vetsina zenskych ma hypothyreozu kvuli zvysene hladine estrogenu a ten estrogen taky mimo jine zapricini i to, ze jatra pak nejsou schopna efektivne konvertovat ty tablety T4 do aktivni formy T3 a cim min T3 ma telo k dispozici pro tvorbu energie, tim vic musi spolehat na plan B a to jsou stresove hormony hlavne kortizol.. Tohle je mnohem mensi problem u lidi co cvici silove apod.. Ale u aerobnich sportu musi telo toho kortizolu pumpovat fakt hodne.. To ze ani endokrinolog se neobtezuje otestovat aktivni formu T3 na ktere zalezi a ne na tom kolik ma dotycnej T4 nebo TSH je taky hodne smutny.. Estrogen, hypothyreoza, do toho stres v podobe aerobniho sportu. To je proste zacarovanej kruh.. Hormonalni antikoncepce je vetsinou duvod, proc ma zenska rozhazene hormony(vysokej estrogen v pomeru k progesteronu), nasledne hypothyreozu.. Me je jasny, ze tohle nechces slyset, chces byt prsote zdrava, aby te telo poslouchalo a aby jsi mohla delat co te bavi(jezdit na kole). Ale momentalne to vypada tak, ze si vykolejila a moc dlouho nepujde jezdit mimo ty koleje.. Ta akutni bolest bricha se musi nejak vyresit, zjistit hlavne co to teda je, ale pak to chce stejne dat vsechno do kupy, aby jsi mohla teda jezdit na kole bez nasledku.. U zenskych to je slozity, protoze ten estrogen proste produkujou a podkozni tuk kterej tomu taky vubec nepomaha se zhazuje hodne blbe.. U chlapa staci proste zhubnout a kvalitne se stravovat..

              0 0
              • enduristka  

                Vůbec netuším co je T4 euthyrox. Tudíž to neberu. Jestli jsou to léky na štítnou žlázu, beru Letrox 50. Hele, nedá mi to…TY JSI CHTĚL BÝT DOKTOR, NEBO SE O TO SNAŽÍŠ? Je fakt divný, jak to řešíš…sama si ráda něco přečtu o stravě, která tělo nakopne, pomůže mu ale tohle co tu předvádíš ty je fakt úlet. Nejdřív mně tvé odpovědi docela vytáčeli, teď už mám pocit, že nejsem jediná, která potřebuje péči odborníka ( nemyslím odborníka z bike-fora ).

                0 0
                • Yura  

                  Ano takze beres 50mcg T4 jen od jineho vyrobce. Jinak teda uz psat nic nebudu kdyz to neberes vazne. Coz ti teda nemam vubec za zle. Zdar..

                  0 0
                  • enduristka  

                    Z tvé předchozí odpovědi jsem nerozuměla tak půlce textu, téhle odpovědi už rozumím. Díky za tvůj čas, ale já prostě věřím, že doktoři vědí, co mají dělat. Né teda všichni, ale ten který se mi momentálně věnuje a bude s největší pravděpodobností provádět tu laparoskopii se mi jeví jako člověk na správném místě. A mimo jiné je spousta pacientek, které ho opravdu vychválili. Nevidím jediný důvod, proč když mi chce někdo pomoci a on opravdu chce, mám od něho dát ruce pryč a začít s nějakým …ani vlastně nevím čím.

                    0 0
                    • enduristka  

                      Jo a ještě jsem zapomněla doplnit, že kdybych brala léky na štítnou žlázu které by moje tělo dostatečně nezpracovalo, bylo by to poznat na krvi. Ta je v pořádku.

                      0 0
                    • Twister  

                      Spousta doktorů určitě ví, co dělá. Yura se Ti snažil jen naznačit, že mohou existovat i jiné cesty, které nevedou přes operační sál. Něco jako když si sama doma dotáhneš trochu povolenej náboj místo toho, abys na tom jezdila dál, a pak Ti v servisu přeplejtali kolo.

                      0 0
                  • gerrard  

                    Yuro kdysi sem davals kalkulacku mikronutrientu. Muzes ju sem dat znova? Dik

                    0 0
                • Breakpain  

                  Yura je prostě místní léčetil & shaman & voodoo specialista & Prof. Doc. MUDr. …& etc. etc. etc. a má nutkavou tendenci se k těmto tématům vždy vyjádřit :).

                  To nemyslím nijak zle … ale občas přestřeluje i on, že jo :). A člověk zapálený do dané problematiky „nevidí, neslyší“ O:).

                  0 0
                • jenik00  

                  To je trochu drsná reakce,ne?

                  Nadruhou stranu je bohužel běžný se vztekat na něco čemu člověk nerozumí.

                  Jinak přeju brzké uzdravení.

                  0 0
                  • enduristka  

                    Možná drsná ale přečti si vše co psal on mě a já jemu. Pak možná pochopíš.

                    0 0
            • přez les  

              Ahoj Mončo možná se už někdo ptal ale nedělali ti testy na Kronovu nemoc .Dost mi to připomíná problémy mého kolegy v práci ,nijak tomu nerozumíme ale co kdyby a přeji brzkého uzdravení

              0 0
              • enduristka  

                Ahoj, koloskopie a rentgenový snímek břicha mám a výsledek negativní. Crohnova choroba nepotvrzena.

                0 0
        • scoty  

          To jen potvrzuje můj názor.

          DH závody? To znamená, že jsi sebou nějaký čas radostně mlátila o zem..:)

          Tam by mohla být nějaká zranění páteře a to umí překrásně střílet do oblasti břicha i po zahojení. Při námaze pak může docházet k špatné inervaci střeva, křeče atd. Zvláště při tvém sportovním nasazení.

          Na tom sedle Prologo co máš na biku sedáváš kolik hodin týdně?

          Navštívila jsi sportovní lékaře třeba v Jilemnici? Nemáš to daleko.

          0 0
          • enduristka  

            Tak postupně: Při DH jsem neměla žádný velký pád, utnula jsem to dřív, než bych si kvůli honbě za výsledky mohla ublížit. To, že by to mohlo být od zad mi doktoři řekli už na začátku. Protahování a cvičení na posílení zádového svalstva se minula účinkem. Záda mně hodně boleli po nastoupení do nové práce, časem to ustalo, zvykla jsem si. Sedlo Prologo mám vyměněné za dámské sedlo Specialized podle šířky sedacích kostí. Bolesti břicha se výměnou sedla nezměnili. Bolest sedacích partií výrazně ustoupila. Nicméně neměla jsem dostatek času si sedlo osedět. Na tomhle budu muset zapracovat až další sezonu. Jinak hodiny týdně na biku se liší dle počasí, roční doby i toho, kolik pracovních hodin musím být v práci. Podzim, jaro počítám týdně nějakých cca 10–12 hod. v sedle. Léto počítat nechci o dovolené jsem byla každý den v sedle min 8 hod. U sportovního lékaře jsem nikdy nebyla a nechystám se. Nevypadám jako sportovec a nechci vysvětlovat někomu kdo na mně bude koukat jako na blázna, že opravdu jezdím. Že to není vtip. Nehoním se za výsledky, honím se za zážitky a vyčištěním hlavy. Je to moje úchylka. Ale nehodlám se kola vzdát. Už bych to nebyla já. Cítím se neúplná a to jsem na kole nebyla od soboty. Doufám, že tyhle nepříjemné pocity z nic nedělání alespoň trochu ustoupí.

            0 0
            • scoty  

              Těch hodin v sedle je se současnou chronickou bolestí břicha poměrně dost…

              Na každý pád ti přeji nalezení nové fyzické i duševní pohody a stálou radost z jízdy na biku.

              0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Co Ti řekli na neurologii?

              Nemusí to být vůbec od zad, spíš od krční páteře nebo od vegetativního nervstva. Jízda na kole tomu určitě nepřidá, jak otřesy, tak polohou hlavy. Takže třeba nervus vagus, dovede být potvora. Nebo nerv skřípnutý mezi žebra, vykloubené žebro z obratle a tak. Neměla jsi někdy pásový opar?

              0 0
              • Yura  

                Ty šarlatáne. Odvolej to nebo budes upalen..

                0 0
              • enduristka  

                Ne, pásový opar ne, opary klasické mívám často.

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  A ta neurologie byla bez nálezu?

                  0 0
                  • enduristka  

                    Na té jsem nebyla.

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Tak to dožeň ještě před operací. A přidej si k tomu kardiologii, čistě pro jistotu.

                      0 0
                    • scoty  

                      Promiň, ale nutně mně napadá a přijde mi divné, že tě ten lékař jak jsi říkala že mu věříš a bude tě pravděpodobně operovat, měl při obtížích stupňujících se po pohybu poslat na ortopedii a neurologii…?

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Že? Leda, že by už tušil něco, co pacientka ne.

                        0 0
                        • enduristka  

                          Co nemám tušit? Nechcete mně rovnou zařadit mezi onkologické pacienty?

                          0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            Ale ne, to se najde celkem dobře, myslím třeba nějaká kýla, srůsty nebo tak, jen si není úplně jistý. Ale s tou neurologií se nenech odbýt, když budou mít podezření, pošlou Tě i na ortopedii nebo tak nějak a třeba na operaci ani nedojde. Nebo se bude operovat s tím, že se bude vědět, co.

                            0 0
                            • enduristka  

                              ok, díky

                              0 0
                              • hmm  

                                „Protahování a cvičení na posílení zádového svalstva se minula účinkem“. Jak dlouho trvala ta rehabilitace?

                                0 0
    • enduristka  

      Od dubna do teď :-) V protahování pokračuju, posilování nejde, bolest břicha mi to nedovolí.

      0 0
      • hmm  

        Tak posilování je přímo nežádoucí a zakázané, já rok protahoval páteř než se to zlepšilo, předtím 6let jsem měl trvalé bolesti a léčili mne dva neurologové co byli jak moje obvodní lékařka tedy zcela nahovno a oba mne poslali na operaci kterou jsem odmítl. Prošel jsem předoperační velmi bolestivá vyšetření a konzultoval svůj stav s kde kým a až 3tí neurolog mne vrátil do života že mi doporučil speciální cvičení které jsem dělal celý rok a bolest ustoupila. Předtím jsem cvičil a rehabilitoval několik let nevhodné cviky elektroléčbu atd které mne vůbec nepomohli. Je hrozné když víte že teď už by jste byla invalidní ano poznal jsem lidi které lékaři přesvědčili a jsou daleko víc v hajzlu jak předtím.....

        0 0
        • enduristka  

          To je hrozný, pak člověk absolutně nemá tucha, co dělat a jak to vše řešit. Jsem ráda, že jsi se z toho dostal. Určitě chtělo spoustu odvahy postavit se tomu všemu a vydržet takovou dobu. Smekám před tebou. Já jsem už v koncích hlavně psychicky. Mám pocit, že už moje hlava rezignovala. V úterý jdu na další sono a rentgen a stále doufám, že se najde něco, co půjde řešit neinvazivně. Ale doufání je asi tak jediné, co zmůžu.

          0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
            • enduristka  

              Jasný, jen je těžký to vše ustát, pak i ty reakce jsou asi i trochu jiný, než za normálních okolností. Mám pocit, že není žádná cesta ta správná a to mě asi dost vykolejuje. Už je jaro? :-)

              0 0
              • Smazaný účet  
                0 0
                • hmm  

                  Hlavně si nemyslete že v 25 máte nárok na cokoliv. Mě v 25 nechtěli udělat vyšetření krve z důvodu že stálo cca 7tis kč. Tvrdil jsem doktorce že jsem několik týdnů unavený. Tak mi řekla ať si vezmu 1000ku céčka. O rok později mi lékaři řekli že jsem přechodil boleriozu. Následně jsem zjišťoval proč a cena vyšetření krve je prý ten důvod že to nedělají běžně

                  0 0
          • hmm  

            Bohužel jsem před touto zkušeností řešil ještě další závažné zdravotní problémy které mne ovlivnili do konce života a jejichž řešení se dostavilo až po 4řech letech s příchodem toho správného lékaře. Mám velmi tlustou zdravotní složku i když jsem podle několika doktorů byl úplně zdraví. Když sleduji mé vrstevníky jejich životní ůspěchy vzdělání zaměstnání apod tak mi je mizerně když vím že kdybych měl ty spravné doktory tak to mám taky. Ale zároveň se dívám na postižené, nebo vážně nemocné které neměli to štěstí mít aspoň trochu kvalitní život jako já.....

            0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • enduristka  

      :-)

      0 0
    • enduristka  

      Tak jsem doma po operaci a ještě mě čeká 6 týdnů bez sportu a zvedání těžkých věcí. Nová sezona začne hodně pozvolna. Myslím, že budu opravdu začínat od nuly. Slíbila jsem napsat, co najdou…masivní srůsty, střeva přitažené k pánevní stěně, cysta a dvě velká ložiska endometriosy. Mám to za sebou a těším se na novou sezonu :-)

      0 0
      • jJonatan  

        Tak snad už bude vše OK a po odpočinku budeš moci začít sportovat a užívat si to :)

        0 0
      • atty  

        Celkem dost věcí najednou. Zajímavé, že nic z toho nenašli neinvazivními vyšetřeními.

        Tak hlavně, že se to objevilo a asi i operačně vyřešilo. A se zátěží (až jí budeš mít „povolenou“) tak opravdu v klidu a pozvolna – lepší se dobře „zhojit“ i kdyby to mělo trvat xy měsíců, než si přemírou zátěže něco opět přivodit.

        Ježdění na kole je pro Tebe asi hodně důležité, ale zachování zdraví po zbytek života je asi důležitější :)

        0 0
      • THORX  

        Co se ti stalo? Tuctovku nepodržela?

        0 0
      • Yura  

        Endometrioza, cysty.. Takze je to stejne jako ta hypo funce stitne zlazy diky estrogenni dominanci/nepomeru k progesteronu jak jsem psal.. Mas ted plno casu, tak si vygoogluj „estrogen dominace“ a pocti si.. Nebo na to muzes srat, ale zlucove kameny, krecove zily nebo taky rakovina prsu je docela nic moc..

        0 0
        • obda  

          Tys musel v mládí strávit hodně času v kině Osvěta. Prosím, už toho raději nech. Doktoči viditelně tušili, co tam může být, a taky to našli a řešili. Předpokládám, že tazatelce taky poradí vhodnou léčbu a opatření do budoucna. Rozhodně lépe než BF odborník Yura.

          0 0
          • Yura  

            Tak budou rezat az bude zase co. To je jasny..

            0 0
      • Breakpain  

        No ty krásno… a to jsem myslel, že smolař jsem já… Tak držím palce, a pamatuj – raději začínej déle a pomalu ;), ****** se to dá rychle.

        Mám za sebou rekonvalescenci a pak mi cca 3 měsíce trvalo, než jsem se téměř navrátil do formy, jako byla před úrazem. Myslím 3 měsíce tréninků, nepočítám do toho rekonvalescenci a rehabilitační období ;) (celkově je to 6 měsíců) … Celkový odhad do nápravy na 100% stav je cca 1 rok, ale to je bráno spíš abych mohl zase plně zatěžovat rameno (na kole už to můžu pálit dle libosti).

        0 0
    • enduristka  

      Operace proběhla, to špatné je odstraněno, zítra jdu k doktorovi, kterej mi řekne případnou léčbu, ale už teď je mi mnohem lépe. Na to, že jsem jeden den po operaci, dávám to bez léků. Jsem ráda, že to mám za sebou.

      0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak hodně štěstí a ideálně jarní návrat do sedla bez problémů, teoreticky ti to vyšlo dobře na zimní sezonu, takže nespěchej, zdraví máš jen jedno a v tom věku máš většinu před sebou, nic ti neuteče, hlavně jak tě opustí ty problémy.

        0 0
      • obda  

        Tak super :) Jak už psali nade mnou – hlavně nikam nespěchej, rekonvalescence chce svůj čas. Kolo neuteče, nemá nožičky ;) Užívej si procházky, v létě na ně kvůli kolu nebudeš mít čas :)

        0 0
      • m9ra  

        Skvělý, výborná zpráva! A jaká je další léčba?

        0 0
        • enduristka  

          No…vzhledem k tomu, že jsem dostala zánět bude léčba delší. Antibiotika, absolutně bez pohybu, v teple. Jinak to prý léčí léky typu antikoncepce, tedy hormony. Což zatím nechci. Našla jsem na internetu lidi, kteří s tím žijí několik let a používají alternativní medicínu. Půjdu tímhle směrem a poznám, jaké budou výsledky.

          0 0
          • Yura  

            Antikoncepce s estrogenem je opravdu blbej napad. Nejde o to, ze estrogen sam o sobe je spatnej. Zase jde o kontext. Estrogen musis met v rovnovaze s progesteronem. Antikoncepce ti doda syntetickej estrogen coz uplne tenhle pomer rozhodi a dalsi vec je, ze prebytek estrogenu silne zatezuje detoxikacni system jater. To pak zapircini, ze ten prebytek estrogenu misto toho, aby byl vyloucen se ukladat v tele.. Na ceskych webech je tezky o tom neco najit, ale vidim ze cm.cz tady neco ma. Tak doporucuju precist.. Takove informace bezne doktor nepodava. Antikoncepce je totiz docela slusnej kseft… Tady neco o ni ma to x casti http://www.celostnimedicina.cz/…da-1-dil.htm

            a tady neco o te estrogenni dominanci. http://www.celostnimedicina.cz/…ominance.htm

            Myslim, ze by byla skoda si o tom nic nezjistit a jen slepe verit ostatnim..

            0 0
            • enduristka  

              Hledala jsem a našla skupinu žen, která to má také a dle jejich zkušeností velice pomáhá Penoxal. Mám ho objednaný, tak uvidím, jak mi pomůže. Antikoncepci chci dát šanci až nebudu mít jinou možnost. Dle lékařů by pro mne bylo vhodné podstoupit přechod. A to ve svém věku odmítám.

              0 0
              • Yura  

                Hm ted se divam co to je ten Penoxol. Nerikam, ze to nemuze pomoct, ikdyby to bylo jen placebo nebo aspon ten vitamin C co tam je. Ale co se tyce te hlavni slozky nejake zazracne mikrohouby z Armenie.. Tomu bych veril asi tolik jako pojidani zraloci ploutve na zlepseni libida.. Kazdopadne to bude asi neskodne a tim padem to muze jen pomoct. Coz se o podavani syntetickych estrogenu opravdu rict neda.. Budes tim chtit vyresit jeden problem, ale muze to vytvorit x daleko horsich..

                0 0
                • enduristka  

                  Co jsem přečetla, tak to funguje. Prostě to posílí imunitu a nenechá to rozvíjet nemoc dál. Na to mé podezření, že po mase je mi hůř, jsem taky našla odpověď. Při endometrioze červené a tučné maso způsobuje bolesti. Měla bych spíš do těla dostat omega3 mastné kyseliny a omezit mléčné výrobky. A na těch já fakt ujíždím. :-) Teď jsem cca týden bez mléčných výrobků, asi měsíc bez červeného masa a je mi lépe. Uvidím, jak to bude probíhat za měsíc.

                  0 0
                  • Martin  

                    Jura věří jen na minerály vyčtené z internetu :)

                    0 0
                    • Breakpain  

                      :D

                      0 0
                    • Yura  

                      Tak lidsky telo nepotrebuje jen mineraly, ale je pravda, ze mineraly jsou zaklad pro vsechny procesy v tele. Predstava, ze potrebujes vsemozny „superfoods“ ze vsech koutu sveta, aby jsi byl zdravej je fakt smesna.. Lidi resi podobne doplnky, ale pritom se treba jejich telu nedostava nejakych nezbytnych zakladnich prvku.. Jedinej „superfood“ za kterej ma smysl utracet je treba tohle Ccko. 100% v prirodni podobe. Nic lepsiho (nejen na imunitu) koupit nemuzes. Ccko je prvni vec, ktera se v tele rychle vycerpa pri vyssim stresu. Jakoze operace to je poradna davka pro telo.. Kyselina askorbova z ciny nikoho fakt nevytrhne, protoze vubec nefunguje tak jako komplex z ovoce/rostlin.. To pak muzes do sebe prat ruznych zazracnych bylinek kolik chces, ale kdyz nedodas telu nezbytny stavebni prvky, tak se nic nezlepsi..

                      0 0
                      • Martin  

                        Avotomtoje :D

                        0 0
                      • JendaH  

                        malé množství geneticky neupraveného maltodextrinu

                        Jak že si máme představit geneticky upravený maltodextrin?

                        0 0
                        • Yura  

                          Maltodextrin z GMO kukurice.

                          0 0
            • enduristka  

              Vše jsem přečetla…nicméně nedalo mi to odpověď na to, jak se zbavit bolestí.....máš pro mě jasnou odpověď? Co za bylinky brát? Co jíst? Mít negativní postoj k lékům je jedna věc, ale jak je nahradit?

              0 0
              • Yura  

                Bolesti ceho nebo s ceho? Po te operaci? Ja nemam nic proti nejakemu kratkodobemu uzivani prasku proti bolestem apod.. Ja te jen upozornuju na rizika uzivani syntetickych hormonu, ktere rozvrtaji uplne vsechny pochody v tele.. U zen je syntetickej estrogen spojovanej s kardiovasku­alrniam chorobama(infarkt, mrtvice, krecove zily..) zlucove kameny, cysty, rakovina prsu atd.. U chlapu estrogen zase hlavne rakovina prostaty.. Proste to fakt nechces..

                0 0
                • enduristka  

                  Ano, nechci. Proto jsem psala, že to braní hormonů bude jako poslední varianta. Bolesti podbříšku způsobené endometriozou, je ta bolest, kterou řeším a dle doktorů jí lze utlumit jen těma hormonama. Já hledám jinou variantu. Ale zatím nic moc nenacházím. Proto ta otázka na tebe…vím, že chemie je svinstvo. Ale žít s neustálou bolestí také.

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    To jsem zvědav, co vymyslíš (nebo Yura vymyslí). Když se podíváte na to, co vlastně endometrióza je, jak se vyvíjí, na čem je závislá, co nejhoršího může napáchat, tak u rozvinutějších stádií a rozsáhlejšího výskytu mi přijde hormonální terapie s jistotou tím menším zlem. A přestože je v populaci častá, tak Ty bohužel nejsi evidentně ten případ, kdy se nad ní dá mávnout rukou nebo jen potlačovat příznaky.

                    0 0
                  • Yura  

                    Blby je, ze za tu endometriozu muze prave ta estrogeni dominance. Antikoncepce to telo oblbne, ty priznaky endometriozy se mozna zlepsi, ale nasledne zacne delat paseku ten estrogen v antikoncepci.. Takze na cvhilu mozna vyresis bolesti endometriozy, ale muzou se ti zacit delat cysty. Traveni pujde do kopru, protoze estrogeny koncentrujou cholesterol v zluci a z toho sou pak kameny. Coz doktori resi hrozne radi vyriznutim zlucniku coz ma pak za nasledek neschopnost travit tuky apod.. Proste ted sis o tom estrogenu cetla. Urcite muzes posoudit jestli mas spoustu priznaku estrogeni dominance a do toho pridavat jeste dalsi syntetickej estrogen nebude moc moudre.. Chce to spis podporit jatra, aby si s tim prebytkem estrogenu poradily. Takze dostatek vlakniny, bilkovin(aspon 100g ze zivocisnych potravin) jen kvalitni tuky jako zloutky, maslo, olivac, zadny rostliny oleje a uz vubec ne ve smazene podobe a z doplnku kvalitni B komplex, vit E a zinek. Horcik taky nikdy neuskodi. Bez toho proste jatra nejsou schopna pretvaret tu vic agresivni formu estrogenu na slabsi formu a nasledne ju eliminovat strevem se stolici..

                    0 0
                    • enduristka  

                      Tak to co jsi mi napsal jako vhodnou stravu, je přesně to, co jsem se dočetla na stránkách od ženských, co tu endometriozu mají. Tudíž vidím, že jsem svojí léčbu zahájila doufám dobře. Jen budu mít problém s těmi živ. potravinami. Můžu jíst pouze ryby a vejce. Ostatní masa způsobují bolesti. Resp. zhoršování bolestí. Včera jsem zkusila vývar a byla to chyba. Maso budu mít problém nahradit.....

                      0 0
                      • Yura  

                        Vsak ryba je taky maso nebo jis jenom ploutve a oci? :)) Nechapu proc to lidi rozdelujou na maso a ryby „maso nejim, ale ryby jo.“ :)) Jestli jis vajicka a ryby, tak nejist maso neni zase takovej problem. Tam neni nic tak dulezityho co by nenahradily ty jiny zivocisny produkty.. Vyvar jako ta tekutina ti dela taky problemy? To neni mozny.. :) TO je prvni vec, ktera se doporucuje s problemama s travenim apod.. Ja delam vyvar s prasecich nozek. Necham pres noc v lednicce a je s toho rosol hustej, ze ani lzicku do toho skoro nemuzu zaborit. Vsechne tuk z povrchu seskrabnu a pak si toho rosolu/zelatiny pridavam lzicku do kazdyho jidla..

                        0 0
                        • enduristka  

                          Asi si toho o Endo nepřečetl dost.....červené maso zhoršuje její projevy a včerejší vývar byl z uzeného žebra a bolesti opět nazpět. Budu muset zkoušet co můžu a co ne…

                          0 0
                          • Yura  

                            Tak ale jist cervene maso a pit vyvar to je snad trochu neco jineho ne? Treba u nemocneho bych steak vylozene nedoporucil, ale vyvar vylozenej doporucil..

                            0 0
              • novas752  

                Bylinka je jedna jediná. :)

                0 0
    • enduristka  

      Moc díky, vážím si tolika pěkných slov.....fakt moc děkuju

      0 0
    • enduristka  

      Jinak moje zpráva této nemoci je tahle :-)

      0 0
      • mr.ricardo  

        Spravne, tak to ma byt ;) zanet jsem mel po operaci taky, to je hned pryc, doporucuju k tem antibiotikum pridat lactobacily. Dobre fungujuci zazivani je zaklad pro hojeni a rekonvalescenci. Tak se drz :)

        0 0
        • enduristka  

          Děkuji, lactobacily beru, koupila jsem kapky Hylak Forte. Zánět snad už ustupuje. Ale jizva se nehojí. Prý hojení není dle normálu ale s antibiotiky by se to mělo dát do kupy. Tak snad. Děkuji za podporu :-)

          0 0
          • Martin  

            Možná nosím sovy do Athén, ale na hojení nejen po operaci je skvělý zinek.

            A z kosmetického hlediska dost pomůže i mazání jizvy měsíčkovou mastí, vyzkoušeno na vlastní jizvu, která je po tom skoro neznatelná :)

            0 0
            • Breakpain  

              Hemagel? Hojim se blbe a tohle dost pomaha… (na zanet to asi neni, ale na povrchove hojeni fajne)

              0 0
              • Yura  

                Proc se hojis blbe kvuli vysokemu cukru? Chodis na krev jak vypada Ha1c a CRP?

                0 0
                • Breakpain  

                  Ne, vysoky hemoglobin nemam, ale kazdy diabetik se hoji hur, protoze umely inzulin snizuje obranou schopnost organismu.

                  No, na krev snad chodi vsichni pri pravidelnych kontrolach, ne? I kdyz pravdu mas … onehdy mi doktorka rikala, ze ma i takova jelita, ktera nechodi na kontroly a chteji jen napsat recepty.

                  Hemoglobin je v rozpeti 50–60, CRP z hlavy nevim.

                  Nechci byt Yuro hnusny, ale.jestli mi zacnes kazat, tak Te rovnou posilam do pekel ;). Teoreticky jde vsechno hezky, ale prakticky glykemie nefunguje tak, ze pokud jeden den neco udelas a mas glykemii o hodnote X, ze pokud to budes opakovat i dalsi den, bude hodnota opet X.

                  0 0
                  • Yura  

                    „Teoreticky jde vsechno hezky, ale prakticky glykemie nefunguje tak, ze pokud jeden den neco udelas a mas glykemii o hodnote X, ze pokud to budes opakovat i dalsi den, bude hodnota opet X.“

                    A to tvrdim kde? Proto se snad ptam na Ha1c kterej snad ukaze jak to vypada dlouhodobe ne.. CRP a homocystein taky nejsou markery, ktery by doktori bezne lidem nechali testovat. Bohuzel z toho nemaji zadne prachy, tka se neobtezujou..

                    0 0
                    • Yura  

                      Jinak vymysli hovadiny, ale ze by uz byl davno na trhu cip(dostupnej cenou pro vsechny) kterej ti bude merit 24/7 krevni cukr to ne.. :) Myslim, ze to by vyuzivali uplne vsichni vcetne sportovcu apod.. Ne jen cukrovkari..

                      0 0
                    • Breakpain  

                      Ja nerikam zes to psal, jen jsem odhadoval kam to muze mirit ;)…

                      Ano, neresim… Pracuju s tim co je v ramci moznosti ;), stejne to neovlivnime…

                      0 0
    • enduristka  

      YuraOlomouc: Tady odkaz na video že Penoxal může pomoci…https://c­z.penoxal.com/pri­beh-recenze-folikularni-lymfom/ Nemyslím si, že lidé trpící rakovinou mají ještě potřebu lhát ostatním lidem, že ten nebo onen lék funguje, když by tomu tak nebylo. Video v odkazu ti zabere max 2 min.

      0 0
      • Yura  

        Hm pekny, ale na me to moc dojem nedela(asi jako klasicke reklamy teleshopingu v TV). Mozna to zaujme starsi rocniky a lidi, kteri chcou proste verit, ze jim neco pomuze. Ty nebude zajimat ani slozeni, natoz jak to ma vlastne fungovat v lidskym tele.. Driv bylo nemozny se dopatrat nejakeho infa no dnes diky internetu nikdo nemusi spolehat na nikoho a muze sam si o tom hledat informace od xxx zdroju ktere spolu nemaji nic spolecneho.. Za me kdyz vidim tu cenu, tak je to zlodejina. TIm hur, ze po tom sahaji lidi zdravotne a mozna i financne na dne. Misto toho, aby vsechny prachy vrazili do kvalitni stravy, pripadne doplnku stravy jako je hydrolyzat syrovatky apod.. Kdyz nejsou schopni jist stravu narocnou na traveni apod.. Tak utrati za tenhle nesmysl..

        „Nemyslím si, že lidé trpící rakovinou mají ještě potřebu lhát ostatním lidem, že ten nebo onen lék funguje, když by tomu tak nebylo.“

        To je bohuzel naivita lidi, ktera vyrobcum a prodejcum podobnych doplnku stravy zajisti pekny zisk..

        0 0
    • enduristka  

      Tvůj doporučený doplněk stravy stojí litra…to je podle mě taky zlodějina. Penoxal je jen další doplněk stravy. Není to zázračný lék. Při Endo jsou vhodné různé doplňky z hub na omezení bolesti…to funguje. Mám známou, která to má vyzkoušené. A Penoxal je vlastně hlavně výtažek který má podobné složení jako houby. Když jsem sečetla cenu všech možných doplňků, které bych měla nakoupit, vyšla mi cena hodně přes 5 000. Na to prostě nemám. Až se zase zapojím do pracovního procesu, budu si toho moc dopřát víc. Bohužel na PN jsem ráda, že nějak vyžiju. Penoxal je pro mě vlastně dárek k Vánocům a já nedoufám v zázraky. Prostě ho zkusím a když nepomůže, budu hledat jiné doplňky stravy. Samozřejmě že magnesko, zinek, vitamíny a další beru. A hlavně se je snažím doplňovat normální stravou. Zelenina, ovoce a né těma chemickýma sračkama. Byť po nich občas šáhnu, když mám období, kdy nejsem schopná pozřít dostatečné množství jídla.

      0 0
      • Yura  

        To cecko je zlodejina pro nekoho, kdo nezna rozdil mezi prirodnim cckem z ovoce a tou syntetickou verzi.. Dostat do sebe u nas v nasich podminkach dostatek prirodniho Ccka je docela problem.. Kdo zije nekde v Thajsku a na kazdem rohu si muze koupit za par supu kvalitni, ovoce utrzene az dozralo. Ten to pravem muze vnimat jako vyhozene penize/zlodejinu..

        0 0
        • enduristka  

          Tak jinak…máme zahradu, to znamená naše jablka, hrušky, švestky,…domácí kysané zelí. Nemluvím o doplňování céčka z pomerančů :-)

          0 0
        • Val  

          No ja nevim, skoly nemam, ale podle wikipedie je vic Ccka v ruzickove kapuste (fuj) nez v tropickem ovoci. O cernem rybizu a sipku nemluve.

          0 0
          • Yura  

            Kontrolni otazka kolik budes muset snist kapusty nebo sipku, aby jsi do sebe dostal kolem tech 300mg ccka coz je jedna lzicka z toho doplnku? Hlavne je potreba si uvedomit, ze teplo to cecko docela rychle nici, takze zapomen na sipkovej caj apod.. Primominas me vegany. Ano podle nutricnich hodnot maji rostlinky mnohdy daleko lepsi obsah zivin nez zivocisne produkty. Ovsem problem je v tom, ze ta vyuzitelnost tech zivit je dost mizerna nebo prinejmensim dost problematicka ve srovnani s zivocisnyma surovinama.. Ale s lesnim ovocem souhlasim. To je z potravin co u nas rostou uplna topka.. :) Jak mas narvanej mrazak boruvkama, malinama, rybizem a das si denne aspon 100g, tak mas nejen vitC vyresenej..

            0 0
            • budíček  

              hlavně a především ovoce a zelenina by se měla jíst jen v době kdy roste a sklízí se, což je léto a začátek podzimu, ale bohužel, globalizace nás nutí požívat ovoce a zeleninu celoročně, což není dobře a pak je tu komerčně vyvolaný strašák jménem nedostatek vitamínů, minerálů, atd…ale to všichni přeci víme

              0 0
              • Yura  

                Boze to sou blaboly. Hlavne a predevsim driv se vsechno konzervovalo kvasenim coz zachovavalo obsah vitC. Driv se taky nezralo tolik sracek a prazdnych kalorii ktere ne jenom ze nemaji zadnou nutricni hodnotu, ale jeste z tela ty mikroziviny vytahujou pro jejich zpracovani.. Jestli si myslis, ze prumernej cech, kterej zere jen pecivo, uzeniny, chlasta, kouri apod.. Dava telu dostatek mikrozivin, tak se fakt nemame o cem bavit. Kdyz jsme treba u toho vit C. Kde si jako myslis, ze clovek co neji zeleninu a ovoce tento prvek bere? Telo si ho vytvori s te cigarety nebo toho parku? To ze si neumrel na fleku diky kurdejim neznamena, ze plno lidi nema nedostatek tohohle zakladniho prvku. S cehoz muze taky pramenit plno zdravotnich problemu. Opravdu to neni tak, ze nedostatek vit C(kdyz uz jsme u neho) meli jen driv namornici na lodich a ze dnes uz se to lidi v moderni zapadni spolecnosti netyka. To je hodne milna predstava..

                0 0
                • Martin  

                  Trhej tygře, máš na to :D

                  0 0
                  • Yura  

                    Nehlede k tomu, ze jsme sice zivocisnej druh rozlezlej po cele planete a dokazeme se adaptovat na vsemozne pocasi. Ale celorocne teplo, more a slunce je pro lidi nejidealnejsi. Protoze to ti zaruci idealni podminky pro zivot ve vsech aspektech. Vcetne toho cerstveho ovoce dostupneho celej rok.. Jo muzes zit nekde, kde je furt tma jak v zadku, nic tam neroste apod.. Ale pak nemuzes cekat, ze si budes zit jako nekdo v tech idealnich podminkach.

                    0 0
                    • bezdratova.sprcha  

                      Druhá strana pohledu je, že ten kdo žije v ideálních podmínkách bude mít problém snášet zhoršené podmínky.

                      0 0
                      • Yura  

                        Tak jestli planujes v tech idealnich podminkach zustat, tak to je asi jedno ne? :)

                        0 0
                • Val  

                  Tak ja treba jim jen pecivo, uzeniny a sladkosti a zadny kurdeje nemam. Ccko si beru z tech uzenin, je to jedno z Ecek ktere se pouziva na to aby maso bylo cervene. Problemy maj spis lidi kteri jedi bio potraviny bez Ecek, ti se bez asi ovoce/zeleniny neobejdou.

                  0 0
                  • Yura  

                    kyselina askorbova se pouziva jako antioxidant a ne jako barvivo. :)

                    0 0
                    • Val  

                      tak asi kdyz maso oxiduje tak meni barvu a lidi to nekupujou protoze si mysli, ze je zkazene

                      0 0
                  • Martin  

                    Jíst se má všechno a s rozumem. Jakýkoliv extrém je špatný. Pokud je strava pestrá, tak většina lidí nemá problém.

                    Do hry vstupuje i hlava, jako ostatně u všeho. Nezdravé jídlo snězené jednou za čas s chutí udělá podstatně menší paseku než zdravé jídlo snězené s nechutí nebo odporem.

                    On to Jura bere dost dogmaticky a bohužel si zvládl nastudovat jen část problematiky okolo minerálů a mikroživin, což mu ucpalo mozek pro další informace.

                    0 0
                    • Yura  

                      Klasicky si uplne vedle, ale tak co s tebou uz..

                      0 0
                      • Martin  

                        No nevím, kdo tu má klapky na očích a mele jenom o minerálech ;)

                        0 0
                        • Yura  

                          A o cem tu mam mlet? O pastikach a salamech? Tam zaostavam velkolepe. To necham na jiriho..

                          0 0
    • enduristka  

      Tak to jsem vlastně s vitamínem C ještě v předstihu, sním toho víc :-)

      0 0
    • hovado_cz  

      nechci být impertinentní, ale občas se stává, že si tělo „postaví hlavu“ a začne „blbnout“ právě z důvodu vyčerpání – proto bych se pořádně dal do cajku a potom řešil jak se dostat do formy. Každopádně ti tvůj stav nezávidím. Přeju uzdravení a brzký návrat na bike

      0 0
    • enduristka  

      Období na žlutou animovanou potvůrku mám také, jen musím zkousnout to, že už to jiné nebude…co ten čokl? Byl očkovaný? To je to, co mě na biku děsí.....hafani na volno. Nesnáším ten pocit, když na mě běží pes a já nevím, co bude. Doporučuji pepřák.....né na psa, na páníčka. Ten jak vydí, že něco držím v ruce, může se přetrhnout, aby psa zajistil :-) Přeji brzké uzdravení.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse