Nosič PADOVA - zkušenosti majitelů

10 nepřečtených
  • Skicross

    Mám v hledáčku nosič na kola PADOVA

    Máte někdo s tímto nosičem zkušenosti? Jedná se mi hlavně o způsob upevnění na 5té dveře, zda brání funkci zadního stěrače a celkově jeho provedení.

    0 0
    • funkatron  

      tu na stranke si kukni, ci moze byt pre tvoje auto

      http://www.peruzzosrl.it/…ortabici.php?…

      ja mam model asolo a na ford focus som nemal ziadny problem doteraz…a to uz niesol 2 biky do chorvatska

      0 0
      • Skicross  

        Díky za odkaz. Mám to na oktávku kombi a tam při puštěných stěračích a zařazené zpátečce se automaticky zapne i zadní.

        Podle toho konfigurátoru je pro mne vhodný model alu.

        0 0
    • JMT  

      Mam lehce punkovejsi model (ale na aute stejne uchyceny) od firmy haven a na octavii II combi to moc nesedi. Nebo vlastne este na zadnym aute sem mu neveril. Pouzivam to jenom na noc, kdyz chci v aute prespat, tak na to hodim kolo. Jinak ho vozim vevnitr. Zvazuju instalaci koule a koupit koulo nosic. Ale s timle bych fakt asi nikam moc nejel :-/

      Jediny na co se mi osvedcil byl vyvoz dh kola na kopec na dodavce. Ale jak auto neni perfektne cisty tak to jebe lak no a v pripade ze treba prsi tak ti ani cisty auto nepomuze…

      0 0
    • ememem  

      tiez som si to kupil (Al)na osobne kombi(octavia) kedze niekedy aj s nim idem ked nechavam druhe auto doma resp. ked je ak nas ide viac aj druhe napratane a treba biky zavesit von a prva skusenost na oktavke bola katastrofa. tym ze je hodne vysoko tak biky trcia dobru polovicu nad strechu auta takze pred sebou tlacis stenu a spotreba stupa do katastrofalnych rozmerov aj pri nie moc rychlej jazde nieco cez 100km/h. (inak ju moc nesledujem ale odhadom bola odhadom o dobre 2 skor 3 l vacsia.) navyse to dost vyrazne citit ze volaco tlacis. nechal som to upravit tak ze ten samotny nosic nadvarili a osadili az dole za ten ohyb takze je tak na urovni hornej hrany naraznika. (teoreticky by este islo odpilit a znizit aj ten horny priecnik nech zbytocne netrci ale to uz az tak nevadi). teraz je to ok akurat ze to zakryva znacku co mi je osobne jedno. ta znacka je asi dovod preco je to tak vysoko ale je to pekna hujina. s tymi stieracmi bych bol opatrny, asi to pojde len vtedy ak ho opres nie o sklo ale az nad dvere o strechu, na oktavke to na hornom okrai dveri moc nesedi. inak nie su zle este k tomu tie trubkove drziaky ktorymi bike na fest uchytis. ked prijdes na grif tak v pohode 3 biky uchytis. kedze je nosic dost tazky aj sam o sebe + 3 biky odporucal bych ho hore vesat nie za dvere ale ze tie priecne nosniky na streche pre uchytenie nosicov(ide to v pohode vid. navod) inak nosic samotny drzi bezchybne a biky na nom tiez.

      imho ak nemas moc stare auto nechal bych nanho namontovat gulu a kupil nosic na gulu, je to najlepsie a da sa zohant nie moc drahsie. ja som to kupil kvoli tomu ze to striedam na dvoch autach a na oktavke gulu nemam a je to uz stary sunt takze uz to tam monotvat nebudem.

      0 0
      • funkatron  

        jj s tou spotrebou to aj mna prekvapilo

        cakal som okolo 1 liter naviac, ale boli to dva

        len mi nejde do hlavy, ze je to na tri biky, ale do 30kg…

        je to robene asi len pre garamarov :D

        0 0
      • JMT  

        K ty spotrebe se podepisuju. Vozil sem nosic thule backpack na Kie Carnival. Prazdnej sklopenej nosic zvedal spotrebu o cca 2 litry, nalozenej o 3–8…podle stylu jizdy, proste brutal…

        0 0
      • Skicross  

        Díky za zkušenosti. Začínám pochybovat, že je to přesně to, co chci. Střešní nosič jsem odmítl kvůli většímu odporu vzduchu, ale vypadá to, že zadní je na tom ještě hůř.

        Bohužel se jedná o firemní auto, takže dodatečná montáž koule bude problém. Navíc mám na jaře dostat nové a tak to na těch pár týdnů nemá ani cenu.

        Takže bude asi lepší koupit univerzální příčníky a 3× nosič Thule 530 FreeRide.

        0 0
        • JMT  

          Tak vydrz do jara a objednej si auto s kouli :-) a vyreseno

          0 0
        • ememem  

          biky vzadu su ok pokial moc nepretrcaju cez strechu auta, potom zvysuju spotrebu naprosto minimalne cize v tej mojej upravenej variante je ten nosic ok. mozes este skusit take tie uplne obyc. nosice dozadu ktore uchytavas rovnako ako padovu a na ktore biky proste nastoknes za ram a uchytic gumickami akurat ze je to tak na 2 biky, na 3 som to este nevidel. volakde sa to tu uz raz preberalo.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.