• LinS

    Zdravim, mám v předu i vzadu brzdy Shimano BR-M535. Po koupi (cca půl roku) se mi okamžitě podařily krásně seřídit, brzdilo to opravdu na fleku. Postupem času se přední brzda zhoršuje a zhoršuje a ať s ní dělám vše co mě napadne, spíše se účinek stále zhoršuje.

    Zkoušel jsem odvzdušnění, odmaštění kotouče a destiček (perchlorem) a teď jsem už podruhé zkoušel „přepouštět“ olej (na brzdě odsaju trochu kapaliny injekční stříkačkou (ale aby v expanzce stále trochu zůstalo a nenasálo to vzduch), kterou přepustím do expanzky a takhle stále dokola, cca 15× (to by mělo stačit na přepuštění tak dvakrát dokola)) a pro změnu bez valného účinku. Seřízena je krásně, dosedají destičky akorát jak mají, oddalují se obě naráz, nedrhnou a kotouč není nakoplý (je to Alligator (A2Z) 203mm polygon).

    Už opravdu nevím co s tím, pak už asi jedině vypustit olej, koupit novej, rozebrat brzdu, pročistit (může tam být třeba nějaká nečistota, bůh ví) a profouknout hadičku případně koupit novou. Kdyby jste ale měli nějakou radu, vřele ji uvítám a vyzkouším, už jsem opravdu bezradný. Jezdím DH nebo FR a tam je účinnost hlavně přední brzdy vyžadována dost a s tímhle nejde jezdit, prastarý tátovy véčka brzděj mnohem líp.

    PS: Jinak brzda (páka) je taková „gumovitá“, dříve neměla tak dlouhý chod, působí to dojmem, jako by nebyla odvzdušněna, přitom už z toho neleze ani bublinka…

    0 0
    • LinS  

      Velice se omlouvám za trojtou duplicitu mnou založeného threadu, blbne mi maličko net a nešlo to odeslat a nakonec se to poslalo 3× :-(. Prosím adminy o smazání dvou dredů.

      Pište pls do www.bike-forum.cz/…0/forum.html#… .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.