MS v Liberci v lyžování vyjde až na 2 mld. co na to forum?

204 nepřečtených
    • MARIN  

      Preju jim totalni propadak. Jen skoda tech penez mohli se vyuzit rozumne tam kde je potreba :(

      Tem kdo rozhodne o stavbe arealu pro zimni sporty v nadmorske vysce pod 500m neni normalni stejne jako ostatni, kteri to podporuji.

      0 0
      • Lance  

        kdysi jak behala,tak sem mel nojmanku i rad a fandil sem ji (dokonce sem tu zalozil thread, ze ma zlato),ale ted je to tragedie, jinak debilita fakt nezna mezi

        0 0
        • MARIN  

          Strasne dlouho jsem zil v nejakem bludu (pravda nejak jsem se o to moc nezajimal), ze areal bude nekde pobliz Bedrichova – proste nekde kolem bezkarskeho arealu V HORACH

          0 0
          • kolombo  

            V Bedřichově byl problém skloubit požadavky ochranářů (je to CHKO) a požadavky na parametry drah, hlavně šířku. A také budování zařízení kolem závodů i dopravní obslužnost vadily.

            To ve Vesci odpadlo, jenže ten sníh asi bude chybět, pokud to tedy opravdu má být na lyžích, ne na kolečkových bruslích.

            Prostě klika firam kolem radnice a místní ODS to moc chtěla. Koneckonců, většina nákladů se někde prostavěla, takže cíl mistrovství je splněn, ne ???

            0 0
            • miki  

              Tady na tomto mistrovství je dobře videt jak by to dopadlo a olympiádou ,stavebníci prostaví desídky mimiard a stále nebude nic postaveno a dokončeno. Budou chtít víc a víc a víc a daňovej poplatníku plať ať máne zisky.

              0 0
              • Smazaný účet  

                první o tom mluvil Kalousek, jeho slova byla ve smyslu: „Jestli je to způsob, jakým ukázat, že česká republika nemá na pořádání olympiády, tak je to dobrá investice“

                0 0
                • Blade  

                  Kalousek je vůl, ale tohle by se mělo někam zapsat zlatým písmem!

                  0 0
                • tomvas  

                  Má pravdu, ale lepší by bylo nedávat nic, což by byl jednou pro vždy jasný precedens, pokud jde o tento typ akcí, včetně olympiády. I za tu „mezinárodní ostudu“ by to stálo. Já s tím státním (z našich kapes) sponzoringem prostě nesouhlasím.

                  0 0
                • karliner  

                  no, já bych nebyl tak negativní, v případě olympiády v Česku bychom se s velkou pravděpodobností dočkali historického mezníku, kdy by předseda MOV uprostřed olympiády prohlásil hry za přerušené, než Češi dostaví zbytek stadionů :-)

                  0 0
            • Baracuda  

              Do ted si kladu otazku (neresim spekulace s pozemky v tom Vesci). Opravdu by byl takovy problem prebudovat ten byvaly duklac­ky areal co je kousek od konecne tramvaje a o x metru vys, nez ten Vesec? Mno, pokud se nestane zazrak, tak to bude vazne ostuda.

              0 0
              • mr.antik  

                Nejsem odborník, ale na týhle straně liberce je sněhu vždycky taky hrozně málo.

                0 0
            • burnout/syndrome1  

              Tak ani moc nechybí,spíše nakonec přebývá.Měli velké štěstí,proč jim ho ostatně nepřát?

              0 0
        • menzic  

          tak Kačka, by asi udělala líp kdyby šéfování odřekla, ale rozhodně jí kvůli tomu nezatracuju. No vybudovat lyžarský areál v necelých 500 m.n.m je bláznoství. Ale jinak si přeju aby se mistroství vydařilo. A cena mě vůbec nezajímá. zadarmo se nikdy nic neudělalo.  

          0 0
          • karliner  

            neplatíš daně, že ti je jedno, za co se doslova do písmene promrdají???

            0 0
          • Smazaný účet  

            ne nevím, mě docela zaráží co bylo včera ve zprávách, že prej před 2 lety nebo tak nějka když to začínalo tak tvrdili, že to nebude stát stát nic, že se to zaplatí samo a hele už jsou tam 2 000 000 000

            0 0
        • pjotrmen  

          to jako tvoje debilita nezná mezí? Nebo jak?

          0 0
      • KRAJIC  

        Svatá pravda.

        0 0
      • RomanH  

        Uplnej souhlas

        0 0
    • padlos  

      Tehle obrazek mluvi za vse, mozna uz to znate :-)

      0 0
      • jIrI___  

        Ten je povedený :-D

        0 0
      • hribik A1  

        :-D

        kdeze, pride zopar tisicov vonavych necmudiacich tatroviek, ktore budu vozit sneh z nejakych inych hor (optimalne z co najvzdialenejsich, predame nejaky z tatier), cim sa velmi vyznamne pricinia o znizenie emisii sklenikovych plynov, znecistenia ovzdusia a zivotneho prostredia, zamedzenie globalnemu oteplovaniu atd. atd., presne v zmysle veskereho toho slavneho ekologickeho biznisu, pardon, ekologickej politiky

        ekologii zdar!

        0 0
      • DAWE25  

        Hehe tej je dobrej:-D Ale ono to ani moc vtipný neni když je to vlastně pravdivý obrázek.

        0 0
    • Darkson  

      je to výsměch. ale jak kdosi poznamenal, aspoň to probere ty, kteří chtějí v Praze OH. I když věřím, že by si to vzal pan Jindra rád pod patronát:-)

      0 0
    • karliner  

      tak nějak si zlatá Kačenka musela vydělat na splacení svého šumavského pensionu, když provozem to nejde a nějaké drobky na ní určitě zbydou za to, že obětovala svoji pečlivě vybudovanou pověst nedotknutelné ikony českého sportu…

      0 0
      • elbi  

        Když se podíváš na majitele zmiňovaného pensionu tak zjistíš že Kačenka vlastní pouze 40% a zbytek vlastní Jindra, tak se nedivme že se do pořádání MS tak montuje.

        0 0
    • sraldo lattrinny  

      Neviděl bych to tak černě. Až budou v Afghánistánu pořádat MS v yachtingu přijedou k nám pro know how :-O

      0 0
    • prvniodkonce  

      Upřímně být pořadateli, tak bych nespal. Pořádat šampionát v atkové nadmořské výšce je sebevražda, ale to je chyba předchozího odvolaného organisačního výboru. A -sebevražda-, proč? Plánované to bylo dlouho dopředu a v euforii ze silné na sníh bohaté zimy (to byla chyba). Teď, když už potřetí v řadě prostě sníh není, je každý kritik na koni (svým způsobem oprávněně). Neúprosnou kritiku médií ze všech stran ovšem neuznávám. Je vidět, že lobby zasvěcených nese ovoce. Teď už s tím vážně nejde udělat nic, jenom doufat, že to vyjde, předpoklady pro to kromě sněhu jsou.

      0 0
      • Lance  

        bez snehu to je umeni.

         

        pripomina mi to paralelu se secim strojem, jede to,ale neseje, jako lyzovani na snehu bez snehu coz je celkem podstatny detail

        0 0
      • mr.antik  
        1. Ty plány jsou hodně staré a silná zima byla opravdu jen jedna :-)
        2. Z hlediska pořadatetelů je již cíl již splněn, resp. bude splněn až se dokončí celá investice. Musíte to brát tak, že o lyžování tady vůbec nejde.
         

        Můj názor je takovej, že to MS ať vezme čert, to vždycky něco stojí, je to z mého pohledu jednorázová akce. Ale nechápu, proč si berou do úst občany a říkaj, že ten areál je a bude hlavně pro ně, pro rekreaci, sportovní kluby atd. Ať bude výsledek MS jakýkoliv (v podstatě závislý jen na kvalitě sněhu), tak doufám, že se v tom do budoucna nepřestanou novináři šťourat, aby si konečně z toho někdo udělal ostudu.

        Kdybych byl snílek, tak se mi ten nápad líbí, je to pěkný místo, tratě taky, hlavně noční lyžávní super, ale rozum říká opak :-)

        0 0
        • Twisp  

          misto je to pekny, to jo, ale trat mi prijde na rekreacni sklouznuti hodne hodne obtizna.

          0 0
    • hribik A1  

      hokejove MS 2011 na slovensku: vyvoleni navysili svoj majetok, hokej stejne nebude

      podobnost ciste nahodna

      0 0
      • miki  

        Oni Poláci a Ukrajina s fotbalovým mistrovstvím mají taky stejný problémy.

        Ty pararely se nějak často na východě opakují??:

        0 0
      • jalabert  

        Ale čo MS u nás budú… Len keď majú Blaváci priblblého primátora, tak s tým nič neurobíš. Keby nešlo o kšeft pre chuja Širokého už by bola nová hala v Petržalke vo výstavbe a nemuseli by sme sa zbožne prizerať na schvalovanie dotácii pre TOTÁLNE NEZMYSELNÚ rekonštrukciu starého štadióna O. Nepelu…

        0 0
    • padlos  

      Škoda že to neudělali rovnou v Praze, by jsme tady pak mohli aspon chvíli jezdit. :-)

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Základním problémem výstavby nového areálu u Liberce je to,že se to zvrhlo ve snahu toho co nejvíce proinvestovat a prostavět.To byl a dosud je zájmem lidí z centra,ale též lokálního mafiánskopoli­tického uskupení krajské ODS a stavebních firem typu Syner,čím je liberecký kraj proslulý.Tedy v podstatě byl,krajské volby to naštěstí změnily.Čím více se prostě zainvestuje,tím více se prostě ztratí do kapes zadavatelů a subzadavatelů,tak to tady prostě chodí

      0 0
      • tiru  

        volby změní tak akorák obsazení tam nahoře, ale sosat  bude každej!

        0 0
      • Radek Broz  

        Počkej si, jak se teprv bude proinvestovávat v našem kraji v koalici tří komouškejch stran :o) Myslim, že losovačka z minulýho období bude brzy překonána.

        0 0
        • civetta  

          Koukam ze mas dostatecne drzy celo tu vasi losovacku pripomenout… OK, vim odkud vitr vane – vrtosivy starik (tohle Rathovo oznaceni uz je velkej eufemismus) mival OPRAVDU, ALE OPRAVDU problem odlisit ciste a spinave penize.

          Byt konzervativnim volicem (a pro poradek – ja jim jsem), stydel bych se (prinejmensim do pristiho podobnyho pripadu spachanyho vami aktualne zvolenou koalici – POKUD NEJAKY BUDE – presumpce viny, v Tvem pripade) o tom jenom ceknout. Pak se divite, proc lidi nevolili ODS, a hazete to na Topolanka…

          uz jsem si kolikrat rikal ze politika tady uz ne, ale tohle me nadzvedlo – sorry ostatnim!

          0 0
          • civetta  

            samozrejme ohledne MS v Liberci se nehodlam vubec bavit… klicove slovo: POZEMKY – o lyzovani vubec nejde a Katka proste naletela…

            0 0
        • burnout/syndrome1  

          No,abys nebyl překvapený.Mys­lím,že horší než za Pavla a Keřky to nebude.Jen poznámku ještě-stále ti nedochází,že nejkomuštější strana je v podstatě bohužel ODS?Slovo „modrobolševik“ není prázdným označením,naopak velmi výstižný pojem.Ale nechci se přít.Čachry s pozemky a zbytečné stavební investice související s MS v Liberci prostě spustila ODSácká klika,tak to prostě je,komouši nekomouši v KV Kraji.No blood.

          0 0
          • karliner  

            nic ve zlým, ale zdá se, že trpíš syndromem vyhoření a proto plácáš, jen abys nebyl zticha :-)))

            0 0
            • kovar  

              tímto jsi zcela přesně charakterizoval. Sám sebe.

              0 0
          • Radek Broz  

            Sice konkrétně Keřku taky nemusím a nijak je neobhajuju, ale vysvětli mi, v čem jsou lidi, co tam byli za ODS větší komouši, než třeba Novotný, Emler, Bradáč či dokonce Borka. To j nesmysl a sám to víš.

              
            0 0
            • dancing dog  

              Podle statistik je v ODS asi 12,4% bývalých komunistů.V ČSSD jich je kolem 8,6% a v KDU-ČSL skoro 9,7%.Strana Zelených neuvedla toto číslo.Na otázku,zda byl V.Klaus členem KSČ,odpověděl,že nikoliv,pouze jeho rodiče byli členy této strany. jeho o fous nevzali, protože mu sestra utekla do Švýcarska. to jen na okraj… Jako největší odstaršující případ bych viděl přímo dr.Pavla, kdyby jen KSČM. Borku zám osobně, je to rovnej chlap, ikdyž to, že je komouš, se mi nelíbí… kdyžuž tato diskuze škrtla o naší oblast, měj se…

              0 0
              • Radek Broz  

                Borku osobně neznám, ale nikdo, kdo byl na jeho pozici v KSČ, rovnej prostě není, to mi nenamluvíš. Emlera znám trochu z gymplu a taky to neni někdo, kdo byl ve straně „formálně jako všichni, protože se to muselo“ – je to prostě komouš.

                 

                A ať ti VK udělal cokoliv (typickej syndrom – za to, že nejsem milionář můžou ty, jak to všecko tento… zprivatizovali a rozkradli? :D ), obviňovat ho z komunismu je trochu mimo – málokdo je ochonej hájit svobodu, i když si tim zrovna nenakloní veřejnost tak, jak on. S mnoha věcma s nim můžu nesouhlasit, ale

                 

                A zrovna ti vaši Doktoři, to byl podle mě šílenej podvod na voliče – málokdo z lidí, co má doktory za rozumný slušný a víceméně liberální lidi a volil je, si asi při vhazování lístku pomyslel, že tam pošle další komunisty. To jsem ti chtěl říct.

                0 0
                • dancing dog  

                  Jo, jasně, je to úhlu pohledu. prostě měli KSČM v 9Otym zakázat a bylo by. Tím by se zabránilo tomu, že se s komoušema prostě musí počítat, když je volí přes 1O% lidí. Já samozřejmě nesouhlasím s koalicí s KSCM, nicméně o tom já nerozhodoval. Ale co se týče Doktorů, nejspíš v§bec asi netušíš, co se vše v oblasti nemocnic dělo, co ODS+ Česká Zdravotní(ODS pobočka) prováděli…hlavním célem doktorů bylo vypráskání ODS a to se podařilo a to bylo pro ně hlavní. To Ty určitě nebudeš nikdy moc pochopit, především proto, že o tom, co se fakticky dělo v tom zdravotnictví, víš s prominutím prdlajs, a ikdybys věděl, tak to nic nezmění, protože si podle mě přesně jedinec naprogramovanej na dogma: ODS JE PRAVICOVA STRANA (btw nesmysl) A KDO NEFANDI ODS MUSI BYT LEVICAK NEBO DOKONCE KOMOUS…a z Klausem, dovol smajlik :-)) ten a hájit svobodu, hájí a vždy jen hájil svůj pohled na věc, disident jeden, tčeba v tý svý knížce HRANATÁ PLANETA, NE KULATÁ..že privatisace byla katastrofou a rozkradením, o tom sem přesvědšen, a to přesto, že milionář vlastně jsem, alespon co se dlouhodobějších investic a nemovitostí týče..nejen socky a loapty mužou mít výhrady vůči modrým,to mi věř…staří trochu sledovat realitu a nedívat se na svět ideologicko-dogmaticky

                  Nic ve zlém, neber to prosím jako flame, jen sem se zase mimo misu rozepsal uplně OT,a to sem do vlakna nakoukl jen 1×

                  0 0
                  • Lišák  

                    I když je to OT, tak je to napsáno parádně. Naprostý souhlas.

                    0 0
                    • náčelník  

                      Vždyť je tam akorát spousta nenávisti.

                      0 0
                      • Lišák  

                        Pokud ano, tak tam asi nebude bezdůvodně. DD se, aspoň tady, neprojevuje jako člověk posedlý záští a nenávidějící vše kolem.

                        0 0
                      • dancing dog  

                        Čau náčelníku, pokud to tak působí, tak se moc omlouvám, nenávist v tom rozhodně není, je to jen popis mýho pohledu na svět kolem nás…asi sem to vypsal moc razantně, ale dost sem spěchal, je to i na tom zápisu vidět..tak sorry všem, kdyžtak, nejsem akt žádnej nenávistiplnej zapšlej ***** , teda aspon doufám…

                        Dog

                        0 0
                  • Radek Broz  

                    Zakázat KSČM jako takovou by nepomohlo – jen by teď měla jiný logo. Zakázat se mělo další působení těch straníků v politice i státní správě.

                    Věř, že tuším, ale nelegimizuje to to, že se tam dostali lidi jako Emler.

                    Tu knížku si přečti, pak dej vědět. Třeba přijdeš na to, že to co o ní řeknou v deseti vteřinách ve zprávách, je od pravdy dost daleko a že má vlastně celkem pravdu.

                    A dogmatickej rozhodně nejsem – to, že jsou komouši tohle, je prostě fakt. Osobně bych rád volil jinou, pravicovější a méně hurá-evropskou stranu, než je ODS.

                     
                    0 0
                    • SantusVagus  

                      Klausův výpotek je čtivej zhruba jako Gorbačovova teorie perestrojky nebo Husákovo poučení z krizového vývoje, je guláš a paskvil non plus ultra.

                      0 0
                      • náčelník  

                        Co takhle pokusit se Klausovy argumenty vyvracet a ne jen odsuzovat jejich autora?

                        0 0
                        • SantusVagus  

                          Pokud je pro Klause a jeho zfanatizované přívržence zásadním argumentem to, že se člověk nemá starat o to, co bude s planetou za 100 let, tak takový argument se dá vyvracet jen agresivní antipsychotickou farmakoterapií.

                          0 0
                          • hawrda  

                            Planeta si stejně udělá co bude chtít.Dělá to tak už miliardy let.Lidstvo si stejně už pod sebou dávno řeže větev, a až tu z nějakého důvodu nebude tak tahle modrá planeta tu bude dál a dál si bude žít svojím životem./prosím brát trochu s nadsázkou/.

                            Něco mě přeci jen,ale sere…

                            0 0
                          • treatt  

                            A tohle rika? Ze se clovek nema starat o budoucnost?

                            0 0
                            • hawrda  

                              Tohle říká,že se člověk(teda rozumný)má starat o budoucnost,aby jsme se nevrátili v politice(tedy nejen v ní)před rok 1989.

                              S planetou bohužel asi naděláme prdlajs,ta s náma zamete tak jako tak.

                              Tak Veselé Vánoce,pro lyžaře hodně sněhu a pro ostatní aspoň zmrzlé cesty:-)))

                               
                              0 0
                              • Lišák  

                                Jj, hodně sněhu, nebo aspoň zmrzlé cesty… Někde jsem četl, nebo slyšel (už si přesně nepamatuji, je to už déle), jak pan VK říká, že si opravdu, ale opravdu žádného oteplování nevšimnul…

                                 

                                Taky se mi docela „líbilo“, jak nejvyšší vzor svobody, pan president GWB, při nástupu do svého prvního funkčního období řekl něco na způsob: USA budou vyrábět a produkovat odpad v nezmenšené míře a dlabou na nějakou ekologii…

                                0 0
                                • Honza729  

                                  Tak si opravdu, ale opravdu precti neco o rytmech klimatickych cyklu. Vedci se priklani k tomu, ze to, cemu se ted rika globalni oteplovani, tu na planete bylo jiz nekolikrat a strida se to s dobou „chladnejsi“. Do teto chvile nebyl jednoznacne prokazan vliv cloveka na tyto rytmy, jinymi slovy, priroda je zatim o mnoho silnejsi nez clovek a jeho konani.

                                   

                                  Toto rika VK. Ze tomu tak nechces rozumet, je tvoje vec…

                                  0 0
                                  • Lišák  

                                    Jasně, doby ledové se střídaly s dobami meziledovými. Ale nejsem si vůbec jistý, že to oteplování valilo takovým fofrem.

                                    0 0
                                  • Blade  

                                    Jasně, tak budeme planetu ****** dál, protože to na ni nemá vliv.. no a jednou, až bude 100% potvrditelné, že to bylo skutečně globální oteplování a s přirozeným cyklem to nemělo nic společného, tak si jen řekneme „hups, stalo se“? debilita… A ten samozvanej klimatolog z Hradu je ekonom.. takže prachy, prachy, prachy a po nás potopa.

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Tak jen tak na rozehřátí.

                                      A k prachum: pokud vymyslis lepsi stimul pro lidi, strany, firmy, staty, aby skutecne neco delali, posli mi ho, prosim, mailem. Az dostanu Nobelovku, zvu te na pivo a koupim ti kolo :)

                                      0 0
                              • SantusVagus  

                                Ano jedině ODS, klub elitních členů SSM, Topolánkem počínaje a Langerem konče, nám spolehlivě zajistí, abychom se nevrátili před rok 89 :)

                                0 0
                                • Lišák  

                                  Jsou tři možnosti, proč tam byli:

                                  1. z vychcanosti
                                  2. z přesvědčení
                                  3. chtěli rozložit státní zřízení zevnitř (taková pátá kolona)

                                  Pokud tam byli z důvodu 3, tak je to fajn, ne? ;-)

                                  0 0
                                  • Blade  

                                    Tomu snad nevěříš? ;-)

                                    0 0
                                    • Lišák  

                                      Já ne. Jenže já nechodím k volbám. Příčí se mi volit grázly. V jakékoliv straně.

                                      0 0
                                      • jIrI___  

                                        Když ale nechdíš k volbám. tak si potom ale nemůžeš stěžovat na jakoukoliv politickou stranu. Čím jiným může obyčejný člověk ovlivnit složení senátu, atd.?

                                        0 0
                                        • Lišák  

                                          Já si taky nestěžuju.

                                          Je to můj způsob, jak dát najevo svoji nespokojenost s politikou v ČR. Pokud by lidí jako já bylo více a účast u voleb mizivá, tak by se nad tím snad, možná naši politikové zamysleli. (No, asi nezamysleli. Schválili by si zákon, že stačí, když zvolí sama sebe…) Jestli třeba nedělají něco špatně. Jinou možnost, jak vyjádřit svoji nespokojenost v podstatě nemám. Nejsem vůdčí typ=nezaložím si svoji stranu. Psát petice apod? Nejsem si jist účinkem. Něco takového dělá bráchův tchán. Bez úspěchu :-/

                                          0 0
                                          • jIrI___  

                                            Pokud by přestali chodit „rozumní“ lidi k volbám, vyhrávali by komunisti. Ti mají nejoddanější a nejvzornější voliče, kteří si čas na volby vždycky udělají. Nejlepší je volit ty lidi, které člověk osobně zná, ale ne vždy je to bohužel možné.

                                            0 0
                                            • Lišák  

                                              Stejně disciplinované voliče mají i křesťané a myslím, že i ODS, takže pohoda.

                                              0 0
                                              • jIrI___  

                                                Myslím, že ne. Zjištíš to, když jsi párkrát ve volební komisi. Já byl sice jen 2×, ale mamka už hodně let dělá u voleb zapisovatelku, takže do tohodle problému jsem vlastně nechtěně zasvěceny :-). Byl jsem pokaždé v malém okrsku, tam to jde hezky vidět. Jednoduše řečeno: čím menší volební účast, tím mají komunisti procentuálně víc hlasů. Tohle se u nás o ODS určitě říct nedá, u křesťané možná ano, ale pořád to zdaleka není tak výrazné jako u KSČM.

                                                0 0
                                            • přišlapávač  

                                              ještě že voličská základna apačů pomalu vymírá, jak řekl Miloš Zeman.

                                              0 0
                                        • SantusVagus  

                                          Jak bylo vidno u posledních parlamentních voleb, obyčejný člověk naprosto nemůže ovlivnit složení parlamentu a to díky naprosto nevídanému jevu, kterému se v zemích českých říká „přeběhlík“. To co si dovolují poslanci by kupř. v profi sportu nikomu neprošlo bez následků, aby v průběhu sezóny cyklista nebo fotbalista změnil dres týmu, který mu platil matroš a vybavení a který do něj investoval. To se může stát jenom v českém buranátu. A kdyby nikdo nepřišel k volbám, tak se ti zmrdi nakonec zvolí ke korytům sami.

                                          0 0
                                  • SantusVagus  

                                    Topolánek junior byl předsedou závodního výboru SSM, zatímco jeho fotřík v téže fabrice předsedou závodního výboru KSČ, kdyby nepřišel ten zasranej listopad 89, soudruh Míra Topolánek by zcela jistě převzal dědickým právem srp a kladivo po svém otci. Také proto nám dnes s neochvějnou jistotou tvrdí, že u Lógaru se bojuje za Prahu, přesně tak jak mu na vojenském gymplu vtloukali politruci do kebule heslo U Madridu se bojuje za Prahu. Amen.

                                    0 0
                                    • hawrda  

                                      Je třeba se ale také dívat trochu dopředu. A když si představím   jako premiéra Paroubka s jeho věrnejma přisluhovačema a destruktivní politikou(čím hůř tím lěpe),tak pánbůh s náma.A to nejsem věřící.

                                      Samo,že některý nemakačenka se na to můžou těšit,protože dostanou zadarmo napapt…+pastelku

                                      0 0
                                      • SantusVagus  

                                        Ale, hawrdo, hawrdo, ty se možná koukáš dopředu, ale vůbec nevidíš, co se děje kolem tebe. Co se nemakačenek týká, tak jim tahle vláda udělala i vlastní ministerstvo a mynystryni Čamilu a tahle sranda určitě není zadarmo, tak celkem vůbec nechápu, proč tady blábolíš něco o Paroubkovi :)))

                                        0 0
                          • náčelník  

                            Klaus ale netvrdí, „že se člověk nemá starat o to, co bude s planetou za 100 let,“ to prostě není pravda. 

                            Taky se mi nelíbí, že když někdo souhlasí s Klausem, je označen, za „zfanatizovaného přívržence,“ nohsleda, člena jeho fanklubu a pod. Když někdo souhlasí s Havlem, tak je to humanista.

                            0 0
                            • SantusVagus  

                              Bohužel to tvrdí. Na základě četby Klausovy knihy mu jeden brněnský psychiatr udělal diagnozu :))), článek vyšel v nějakém speciálu MF, bohužel to momentálně nemůžu najít, až to najdu, oskenuju a postnu…a jak vypadají zfanatizovaní Klausovi přivrženci se můžeš podívat tady:

                              http://www.youtube.com/watch?…

                              IMHO obyčejná chátra.

                              0 0
                              • náčelník  

                                Nic z toho, co jsi uvedl, nelze použít k paušálnímu odsouzení VK. 

                                0 0
                                • Vhalasta  

                                  Jen tak ať řeč nestojí:

                                  Líbí se mi tu, že takové OT téma jako polityka rychle vyšumí do ztracena.

                                  O politice se nemá cenu hádat, a pokud chcete rozumně diskutovat (či spíš si přečíst zajimavé názory) o globálním oteplováním, tak tu je „osel.cz“

                                  0 0
                                • SantusVagus  

                                  Ale lze. Klaus totiž zneužívá svého postavení k prezentaci svých osobních pomýlených názorů kupř. na půdě OSN.

                                  0 0
                                  • náčelník  

                                    To jo právě to, co mi vadí – když s něčím nesouhlasíme, tak to označíme za pomýlené a argumentací se nehodláme obtěžovat.

                                    0 0
                    • civetta  

                      puvabne 8-)))

                      odkdy je prosimte ODS hura-evropskou stranou??? (namatkou) se Zahradilem a Fajmonem…

                      zkusim si odpovedet – jooo to bylo tehdy co Tata dostal befehl z Kremlu, ze musi konecne rozesrat ceskou pravici (P.S.: ocekavam od Tebe a Nacelnika stanovisko k zahranicni politice toho vaseho /muj neni/ prezidenta – jeho antizelenej postoj je trapnej a muze unavovat, ale  jeho  „zahadna“  naklonnost k tavarisci Putinovi hranici s protistatni cinnosti…

                      jeste jedna vec – premejslels o velikosti pripadneho budouciho elektoratu tehle vasi nove strany? tipuju tak 4%? a chtel jsem tam dat smajlika, ale vcas jsem se zarazil…

                      0 0
                    • dancing dog  

                      Ahoj, my 2 se asi v tomto nikdy neshodnem, samozřejmě, že máš v mnohém pravdu(Emler, komouši apod.), v celku se shodnem i na to v Tvy posledni větě. Hlavní problém ODS vidím to, že je úplně něco jinýho, než za co se vydává. To už i ta CSSD celkem neskrývá, že je banda vychcošů a populistů, co má za program rozhazování almužen…ale vážně bez krve, neber to prosím, jako projev nějaké nevůle nebo nepřátelství…

                      aneb: účast v hnutí Doktoři byl asi můj poslední pokus o zapojení se do nápravy něčeho, co mě točí( viz fakt to rozkrádánínemocnic úřednick-manažerskou modrooranžovou mafií), dopadlo to ne zcela podle mých představ, už na věci veřejný nejspíš kašlu, budu se starat o svý- tj. o hromadění peněz, ale především HROMADĚNÍ VOLNÉHO ČASU!!!  a provozování koníčků i zevlování. Volný čas, jedna z mých nej priorit…

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        V tomhle s tebou souhlasím.

                         

                        To, že socdem ani nezastírá, že nemají na nic názor, že si udělají napřed průzkum, co jim přinese nejvíc hlasů a pak populisticky hlasují podle toho, mě celkem fascinuje. Bohužel většina lidí jsou idioti, co se dají za pár třicetikorun koupit.

                        0 0
                      • C.A.C  

                        Vidím to stejně, úplně stejně ! Možná bohužel, ale je to tak.

                        0 0
    • jalabert  

      No ten Vesec, to je ozaj hanba, vôbec vám tých ľudí, čo to tam presadili nezávidím… Zima sa však ešte len začína (astronomicky ešte ani nie je), nechajme sa prekvapiť. Každopádne MS budú v marci, čo už je dosť pokročilý termín aj na to aby aspoň udreli nejaké mrazíky (kvôli zasnežovaniu)… No čo, niekde som počul, že ako náhradník za Liberec (v najkrajnejšom prípade) by malo byť Štrbské Pleso, kde vtedy sneh s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou bude. A možno by to mohli spraviť tak, že skákať sa bude na Ještede a behať na Štrbskom:) To by boli potom krásne majstrovstvá československého priateľstva:))) Len neviem, čo by potom robili združenári (kombinátori) :-DDD

      Tak či onak, hádam to nejako organizátori zvládnu, nech sa ČR spropaguje… A keď nezvládnu- aj zlá reklama je predsa reklama:)

      0 0
      • prvniodkonce  

        Na Štrbském Plese jsou přeci můstky, dalo by se to udělat všechno tam, mělo by to navíc lepší horskou atmosféru.

        0 0
        • jalabert  

          Veď jasné, ale predsalen mostíky na Ještede sú vyššie ako Vesec, je tam pravdepodobnosť, že tam sneh bude. Nech vám teda aspoň niečo ostane:) Inak ak by to s tou náhradou nebola len kačica tak samozrejme by sa to zrejme celé odohrávalo na Štrbskom. Osobne si ale myslím, že ak by sa to nedajbože naozaj v Liberci neuskutočnilo, tak by po tom šampionáte skôr skočili nejakí rakušáci:(

          0 0
          • Radek Broz  

            Mostíky jsou výš, ale ten Vesec je potřeba a tam sníh dost možná nebude.

            0 0
      • Radek Broz  

        By mě zajímalo, jak se to postlo do tohohle threadu místo do „originální dres“

        0 0
    • Kohout  

      Arogance moci, noc jiného. Vymyslet běžecký areál v nadmořské výšce 400 m n. m. to chce opravdu hodně inteligence. Stejně jako loňská Zlatá lyže v Praze u hradu. Sníh přivezli ze Šumavy náklaďákama. Nojmanka za to dostala tuším cenu Ropák roku…

      Třeba si tu jednou postavíme krytou a chlazenou sjezdovku, jakou maji v Dubaji…

      0 0
      • Radek Broz  

        Nesměšoval bych stavbu nesmyslnýho areálu a snahu přitáhnout sporty blíž k divákům. Tohle je prostě trend – lidi jsou líný a z tý Phy je na závod na Šumavu nedostaneš – pokud chceš, aby to bylo vidět, musíš za nima.

        0 0
        • Kohout  

          To máš pravdu, sport musí za divákama. Ale kdybys chtěl uspořádat v Praze závody v rychlobruslení, tak zmrazíš Vltavu? Prostě některý sporty vyžadují určité přírodní podmínky.

          Třeba takový SP v DH z Petřína, to bylo něco… :-)

          0 0
          • Radek Broz  

            Jasně – ale myslim, že třeba tyhle sprinty tak udělat jdou. Viděl jsem to loni tady v KV (myslím, že je to tu za pár dní znova) – hlavní třída narvaná fandícíma lidma a ač mě to jinak vůbec nezajímá, tak vcelku napínavá podívaná) Dovézt sníh samozřejmě ekologický neni, ale postavit třeba hokejovou arénu a chladit a chladit zrovna taky ne:o) BTW: Bude na Hradě zase RB Crashed Ice.

             

            Jinak WCDH nejblíž Pze je reálnej v Peci – něco se prostě jen tak přenést nedá:o)

            0 0
            • Radek Broz  

              I když městkej DH jako Lisabon Downtown by se na tom hradě udělat i dal;)

              Teď třeba bude v LBC DH v obchoďáku http://www.kubajsz.com/?… – taky cesta, jak to dostat k lidem, i když to samozřejmě neni v žádnym případě plnohodnotný.

              0 0
        • hribik A1  

          hlavna vec, ze potom bude niekto robit kazanie o ekologii a o tom, kedy a kam smies ist napr. autom, cim mozes svietit apod., ale ked sa vozi tatrovkami sneh do prahy, tak to tym istym ekobuzinec*ma­nom nevadi

          *preklad: buzinec, rozumej tiez business

          0 0
    • mufák  

      Koukám,že je tady poměrně dost odborníků na meteorologii a zasněžování.To jsem moc rád,odborníků v zasněžování není nikdy dost.Hoďte mi sem někdo zasněžovací výkon všech Veseckých zařízení dohromady ,při mokré teplotě okolo –5.Určitě to tady aspoň 5 lidí ví.

      0 0
      • MARIN  

        a jaky bude ten vykon pri teplote +5°C ?

        0 0
        • mufák  

          To já nevím,to se musíš ptát místních odborníků.

          0 0
      • Radek Broz  

        Problém je, že ve 400m –5 jen tak není.

        0 0
        • mufák  

          Ale no tak.Globální oteplování je sice zajímavé a dosti populární téma,ale,že by za celou zimu nebylo pár nocí s teplotama kolem –5 i v takove nadmořské výšce?Tak drastické mi to zas nepřipadá a konec konců,by byla první.Zatím jsem takovou v čr nezažil.

          0 0
          • Radek Broz  

            Ale jo, je. Ale v 400m to není úplně často a je malá pravděpodobnost, že se to sejde s termínem mistrovství. Bydlím v cca 600m, běžkuje se tu všude až výš nad městem, když sníh není, tak kolem Božího Daru (od 1000m) a i tam se závody občas ruší kvůli sněhu. Z mýho pohledu je nesmysl dělat to ve 400m technika netechnika – je o teplá nížina:o)

            0 0
          • mr.antik  

            To je v pohodě, myslim že kvůli MS tam zásoby udělaj, všecky děla pojedou na plný kule, maj nasmlouvaný i nějaký dodavatele sněhu z vyšších poloh.

            ALE – budou tohle s vypětím všech sil i normální občany po skončení MS? Za rok, za dva? Areál pro veřejnost?

            0 0
        • Rychlej turista  

          Ale zato tam mívají pod 5°C i v půlce června :-(

          0 0
      • jalabert  

        No neviem aké typy a počet kanónov majú vo Vesci, každopádne moderné zasnežovanie je hotová alchýmia:) Nezohľadňuje sa len teplota, ale aj vlhkosť vzduchu (čim vyššia, tým horšie). Zasnežovanie sa dá v niektorých prípadoch spustiť aj pri teplote –2°C, ale musí byť sucho. Ideálne teploty nastávajú až okolo –10°C, kedy je produkcia snehu najvyššia (vyšší prietok vody, väčšie častice (kvapky)). Ono sa to dá aj tak trochu vypočítať. Ak majú vo Vesci klasické ventilátorové kanóny, tie majú produkciu cca od tých 10 kubíkov snehu/hod (pri –3°C) až po cca 80 kubíkov (najvýkonnejšie pri teplote tých –10°C a menej). Potom si stačí dosadiť plochu, ktorú potrebujež zasnežiť, započítať straty (napr. odviate vetrom:), plus to, že po prejdení SPV (snežné pásové vozidlo- ratrak, rolba) zostane z 50 cm vrstvy dajme tomu 10–15 cm utlačeného snehu a dostaneš zhruba čas, ktorý potrebujú na optimálne zasneženie areálu.

        Tiež to nemôžu striekať hneď pri poklese teploty pod nulu- hlavne ak napr. deň predtým pršalo a majú rozmočené blatisté plochy. Treba to nechať pár hodín premrznúť a na to striekať, inak by z toho boli pekné sračky:)

        Výhoda je aspoň tá, že technický sneh je trvanlivejší ako prírodný:)

        0 0
    • Howgh  

      nemám síly to celý číst, tak sory jestli něco opakuju. Podepisuju názor, že jsou to blbí rozežranci a přeju jim totální krach. Kreténi co loni odváželi sníh z hřebenů na trať , dostali mastný pokuty.

      A ty závody v Praze. Arogance a rozežranost idiotů nezná mezí. Zdá se že jsme v podobným stadiu vývoje jako Starej Řím těsně před tím než je převálcovali barbaři.

      0 0
      • dancing dog  

        :-) Teď jen, odkud sem ti Gótové , Vandalové aspol. vtrhnou…

        0 0
        • t29  

          Blízký východ, Afrika… Jedni mají Alláha, druzí hlad.

          0 0
      • tiru  

        …dneska se prý rozhoduje o té zlaté lyži ;)

        0 0
    • DAWE25  

      Njn, pořád brečí jak nemaji peníze na opravy silnic a kdesi cosi ale na takovýhle pí----ny peníze jsou. Mají jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou, dluží kam se podívaj, ale zadluží se ještě víc kvůli tomuhle. No to je hospodářství:-D

      0 0
    • mufák  

      Ještě pořád je areál ve Vesci nesmysl?

      0 0
      • Blade  

        Je:) Jenom je holt po letech zase zima, kdy delší dobu v kuse mrzne, toť vše.

        0 0
      • Radek Broz  

        Pořád.

        0 0
      • mr.antik  

        ještě pořád. nebýt umělého sněhu, bylo by kulový. nepředpokládám, že příští rok, kvůli veřejnosti budou takhle zasněžovat.

        0 0
        • karliner  

          taky by mne zajímalo, kolik lidí si tam půjde v létě zabruslit na kolečkových bruslích, kolik maminek se tam bude procházet s kočárky a zda tam bude detašované pracoviště úrazové ambulance hned anebo se počká do prvního těžkého úrazu :-)))

          0 0
          • mr.antik  

            navíc, kdo někdy běžkoval na umělým sněhu, musí uznat že nic moc.

            0 0
            • spita  

              Tak ze středečního vyjádření primátora bude areál z 80 procent využíván v letním období přičemž hlavní sportovní aktivitou budou procházky veseckých maminek s kočárky(a že jich je…). V zimním období se prý rozhoně nebude udržovat celou zimu všechny okruhy, nýbrž pouze občas zasněží zkrácenou variantu. Pokud tedy bude tuhá zima, můžeme se těšit na cca 1km dlouhý okruh na technickém sněhu a kdo je o víkendu z jizerek zvyklý na 30km denně tak si ho může dát 30×, což bude jistě velmi zábavné.

              0 0
              • karliner  

                a po dvou letech se ukáže, že veřejnost nemá o využívání areálu dostatečný zájem a konečně bude areál rozparcelován a rozprodán…

                0 0
    • karliner  

      Hymnu si děti asi pobrukovat nebudou…

      0 0
      • Pebe  

        pekelná hymna :-)

        0 0
        • karliner  

          ještě pekelněji zní dovětek, že na dalším aranžmá hymny se budou podílet takové megastar jako třeba: Dara (Darinka, Darina) Rolins (Rolincová), Helena Zeťová, Kamil Střihavka nebo Petr Bende…

          0 0
      • Jarry  

        Vzpomněl jsem si na Festival politické písně v Sokolově, tam se hrálo něci podobného a pak ještě jednu píseň, která oslavovala Světový festival mládeže. Brrr

        0 0
      • hribik A1  

        klasicka nuda a la radio expres, tam keby to hrali 9krat denne tak to presne zapadne medzi ostatnu tam hranu produkciu a ani by som si nevsimol, ze to ma byt v niecom ine…aj ked na druhej strane, cakal som ze to bude horsie, na to vsetko sa to da aspon trochu pocuvat

        0 0
      • Smazaný účet  

        bože to je hrůza…

        0 0
      • Splinter  

        :-DDD

        Tříminutová skladba se rodila několik měsíců, výsledný produkt si prezidentka organizačního výboru Kateřina Neumannová pochvaluje. „Hned po prvním poslechu jsem věděla, že to je ta správná píseň, která povzbudí fanoušky k bouřlivému nadšení a sportovce k lepším výkonům,“ řekla Neumannová.

        0 0
    • daluma  

      Ono nestačí, že podporujeme narkomany, podvodníky a veškeré kriminální živly a sičáky. No a teď ještě tohle! Jako liberečák a vlastenec doporučuji celému organizačnímu výboru zavést novou lyžařskou disciplínu – běh do neznáma, a jako protagonisty tohoto závodu pozvat všechny ty nešťatníky, kteří jsou dnes nezaměstnanými neboť tento systém dovolil krach jejich firem a podniků. K účasti by jim myslím postačily hole, klacky, sukovice, kyje, atd.

      0 0
    • karliner  

      tak jsem si dnes přečetl program doprovodných akcí a nevím, jestli se mám jít vyblít nebo se smát…

      střídají se tam vyložené kulturní mrtvoly (Šárka Vaňková, Ondřej Ruml, Tereza Kerndlová, Michal Hrůza nebo Vlasta Horváth) s mrtvolami jež se víceméně neúspěšně snaží o exhumaci (Dara Rolins, Peter Nagy, Elán, Michal David, Petr Muk…) , to vše vyšperkované kulturními „klenoty“ model  Elvis Presley revival, Louis Armstrong revival, Těžkej Pokondr, Karel Emanuel Gott, Abba stars revival nebo Těžkej Pokondr, jako zahraniční stars nám Kačka dovezla Ricchi e Poveri a Deep Purple…

      Jestli si tedy ještě párpli zachovali alespoň stín svého dřívějšího rockerství, tak až se dozví, které kutálky s nimi budou hrát, tak tu Tipsport arénu podpálí, aby vyladili kulisu pro Smoke on the water

      0 0
      • axle  

        Tak Deep Purple nebyli vůbec špatný, zvlášť za 400 korunek ;-) Akorát škoda, že už si Ian netroufne na Child in time..

        0 0
    • Blade  

      2 mld sem, 2 mld tam, sere pes, teď ruky hore a fajdíme Lukášovi :)

      0 0
    • Daník  

      hele, jede vám přímý přenos někde online? hoďte link!

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Vypadá to,že to mistrovství bude možná menší průšvih,než se čekalo.

      Bauer jel dobře,asi na hranici možností,možná i za nimi,stříbro je úspěch

      0 0
      • Radek Broz  

        Průšvih to je značnej a to, že je letos náhodou hodně sněhu a je tedy i ve Vesci, na tom nic moc nezmění. Musím ale uznat, že mají sakra štěstí:)

        Pobavila mě včerejší interpelace nějakýho socialisty, kterej za to MS kritizoval premiéra – chudák pořád nechápal, že kope do vlastní branky:o)

        0 0
        • HockeyBiker  

          Myslim že akce pořádané v Čechách se nikdy bez problémů neobejdou:)

          0 0
          • mufák  

            spíš bych to viděl tak,že akce pořádané v Čechách se nikdy bez žvanilů neobejdou.Jinak velká gratulace Bauerovi,je to dříč.

            0 0
          • mr.antik  

            Za dvě miliardy umí udělat mistrovství každej na tom není nic umění

            0 0
            • HockeyBiker  

              Jenze v Čechách se i přes ty miliardy podle mě prostě vždycky něco musí pokazit, nedovedu si třeba ředstavit že by u nás někdy měla být olympiada.

              0 0
              • Gorgov  

                hele nech si tyhle zavery az po zkonceni mistrovstvi, co ja jsem mel zatim mozno videt (pouze skrz televizi), tak organizacne to zvladaji perfektne, ja teda posoudim hlavne ten tv prenos, ale i tak, ve srovnani se sampionatem v biathlonu co se prave jede v koreji je to parada, jak zabery, tak mezicasy apod…

                0 0
                • axle  

                  že jsou záběry a organizace bez chyb je snad v dnešní době samozřejmost, zvlášť za dvě miliardy;-) tady jde o to, jaký za ty peníze bude přínos do budoucnosti a to je právě ten ******* (žádný totiž není a nebude)!! jenže tohle si moc lidi neuvědomuje. bohužel :(

                  0 0
                • Pablo  

                  Televize neukáže všechno, třeba „cesty“ k tribunám jsou katastrofální, jen lidma ušlapaný sníh na šikmé louce, klouzalo to šíleně, jestli si tam někdo nezláme nohy, tak to bude zázrak. Od autobusu se musí jít asi 1.5km pěšky, na tribuně nefungovaly repráky, takže člověk jen tušil kdo jede, velkoplošná tv s malým jasem/kontrastem a špatnou grafikou, navíc tak daleko, že z tribuny bez dalekohledu to byl problém. Nakonec to fungovalo tak, že lidi volali mobilem těm doma u tv a tak jsme věděli mezičasy a co se vůbec děje (byl jsem na Bauerovi – 15km).

                  No a k těm penězům (mám trochu info k těm postaveným „bytům“) – radši nemluvit. A areál nebude sloužit v budoucnu liberečanům už jen proto, že tohle je vyjímečná zima, kdy tam je sníh. Jinak nasadit takový ceny lístků po tom všem, co nás to stálo, považuju za nehoráznost.

                  0 0
                  • axle  

                    ceny lístků jsou opravdu nechutný, především teda na skoky.  a vůbec nechápu proč, když na nich stejnak ve srovnání s 2 miliardama vyberou pakatel..

                    0 0
                • mr.antik  

                  Jenže tohle za dvě miliardy musí dokázat kdokoliv a kdekoliv. Za čtrnáct dnů můžou areály navždy uzavřít.

                  0 0
                  • Gorgov  

                    evidentně to každej kdekoliv nedokáže, viz právě to právě probíhající MS v biathlonu

                    0 0
    • Darkson  

      těžká vesecká nepohoda:

      http://sport.idnes.cz/…lyzovani.asp?…

      0 0
      • Kubiczech  

        Proč do toho taháš Renátu? Ta za tohle zcela mimořádně nemůže. (:

        0 0
    • Darkson  

      http://zpravy.idnes.cz/…x-/media.asp?…

       

      co řikáte na tenhle hodinovej vyhazov? že by Kocumova šlápla tlustýmu Otovi na kuří oko nebo si po 5 letech všiml, že Kocumova nepočešťuje jména?! 

      0 0
      • Krutor  

        Sice z toho chleba dražší nebude, ale osobně se mně chce z Černýho blít. A tahle kauzička jen dotváří stav …

        0 0
      • náčelník  

        Co to je za nesmysl, když byla olympiáda v Pekingu, tak všichni komentátoři mluvili o Kateřině Emmons a nikomu žádný „ová“ nechybělo.

        0 0
        • Gorgov  

          hehe to je fakt. Krom toho me prijde jako komentatorka vyborna…

          0 0
      • Lenka.05  

        No, sice jsem ji jako komentátorku ráda moc neměla, třeba Jeriová-Pecková mi přijde o třídu lepší (kultivovanost, přehled, dokáže se vyjádřit, umí pochválit i ukázat na chyby, umí být konkrétní a není uječená jako Kocumová), nicméně tyto praktiky vyhazovu na hodinu jsou velmi podivné :-( Vyhodit někoho na hodinu v poslední třetině šampionátu..ehm no…zvláštní.

        0 0
    • Cary_1  

      No, nechci se niceho zastavat, ale kdyz tu bylo MS v hokeji tak to pry stalo stat take skoro 2 miliardy. O tom ale nikdo nemluvi ze ?

      0 0
      • mr.antik  

        Ale zůstalo aspoň něco hmotného, hala, možná nepotřebná, ale aspoň něco. Tady je přeoraná louká, natažené hadice na vodu a nějakej barák.

        0 0
        • Gorgov  

          myslim ze ty miliarky udou krome haly:)

          0 0
        • Blade  

          No každopádně ta hala je a bude využívanější, než veseckej areál..

          0 0
          • ¨MZ  

            tady ty prachy taky nešly jenom do Vestce. Opravené, koleje, rekonstrukce můstku na Ještědu a pod. Předpokládám, že s něco vrátí na vstupném, prachy z reklamy, televizní práva a já nevim co ještě. Všichni si myslí, že ty dvě miliardy stál veseckej areál, ale ty věci kolem, co se musí udělat a zaplatit nikdo nevidí. Podle mě je to super akce, jako divák jsem se taky zúčastnil a ještě zúčastnim.

            Když se staví dálnice a jiné akce financované státem, tak peníze mizí stejně rychle, MS Liberec v tomhle v ničem nevybočuje z průměru.

            0 0
            • Cary_1  

              Jo presne tak. Neci to obhajovat, ale uz mi to prijde trapne, jak se o tom porad mele. Lidi to zere, protoze to maj porad v mediich. Nerikam, ze je to OK ale je plno a plno dalsich akci kde mizi statni penize.

              0 0
              • hribik A1  

                takze ked v state vsetci kradnu, ospravedlnuje to dalsich jednotlivych vykradacov rozpoctu…

                0 0
                • Cary_1  

                  Jasne mas pravdu, ja to neospravedlnuju. Jen chci rict ze se ted dela humbuk kolem tohoto. Pak se zapomene a zas bude kolem neceho jineho.

                  Jinak bavit se o tom jake ma kdo dukazy co se kde rozkradlo je asi zbytecne…

                  0 0
            • přišlapávač  

              přesně, dost se toho taky ukradlo a táááák :-)

              0 0
        • Cary_1  

          Hmm. Jenze halu platila Sazka. Urcite si na to vzpomenete jak se to resilo. A ty 2miliardy byly veci okolo.

          Jinak v Liberci nestala 2 mld jen ta louka :). Nejdrazsi byla tusim prestavba skokanskych mustku.

          A kdyz jsme u toho. Delat to nahore v Jizerkach by neslo a sam bych si to na svedomi nevzal, staci se zamyslet. Pak se nabizi proc ale je to tam kde to je.

          0 0
          • mr.antik  

            Jako všechno ok. Dnes už s tim stejně nic neuděláme. Z pohledu lyžaře si myslim, že by měl existovat nějaký moderní stadion, ale rozhodně ne ve Vesci vedle dálnice a zdůvodňovat to tim, že to bude pro lidi. Jinak co vim, tak závodníci jezděj trénovat na Jizerky :-)

            0 0
    • Nikovlas  

      Úplně vyhozený 2 mld – za ty peníze se mohla vyplácet větší podpora v nezaměstnanosti, nebo odpouštět poplatky u lékařů – hlavně důchodcům, neboť právě ti jsou ta skupina, která je nejvíce zasažena ekonomickou krizí (patrně je brzy vyhodí z práce :-D ). Doufám, že se po tak strašně předražené a nevydařené akci naše hlavy umoudří a přestanou cpát prachy do sportu – přeci kdybych místo šlapání na kole raději máchal krumpáčem, tak budu aspoň užitečnej. Všechny organizátory bych přinejmenším popravil, pokud možno bych je předtím ještě mučil. To samé platí pro jejich zastánce. Jo, a taky bych na to strašně nadával. KDO NENADÁVÁ NENÍ ČECH!

      V demokratické zemi jsou vždycky způsoby, jak si někde urvat něco pro sebe – a vždycky se najde nějakej podvodník, kterej toho využije. Proto se nikdy neuspořádá nic kvalitního a zároveň levnýho. To už by se nesmělo dělat nic, protože všechno stojí prachy a část těch peněz vždycky půjde do kapsy podvodníkům. Já jsem hrdej na to, že češi uspořádali MS v klasickém lyžování, které se mi jeví vcelku úspěšné (jistě díky dávce štěstí v podobě sněhu). Většina z vád by byla nespokojená, i kdyby to stálo místo 2 mld jen 2 mil – to už máme všichni v téhle zemi v sobě zakořeněné. I kdyby to bylo zadarmo a perfektní, vždycky by někdo nadával. ale proč ne, že? Stejně to nikdo rozumnej nebere vážně.

      0 0
      • Volf  

        Víš pro naši politickou reprezentaci by právě 2 miliardy, které by nevratzili do této trapné akce, ale do toho co píšeš, byly vyhozené, protože v nich by si jejich kamarádi neměli jak smočit zobák. Smyslem celé této vlády, je jen vytvožit podmínky pro ještě větší liz pro vyvolené. A také niíkdo nezjistí, kolik peněz tam zmizelo v nenávratnu a do konce volebního období se to bude jen domaskovávat.

        Jinak o poplatcích a podpoře v nezaměstnanosti nemá cenu mluvit, protože je moderní být naprostým asociálem, alespoň do doby, než přijde nemoc. Poslední dobou vzpomínám na Karla Kryla a jeho rozčarování z polistopadového vývoje, protože / možná si ještě někdo vzpomene / vždycky tvrdil, že demokracie, která není postavená na sociální spravedlnosti není demokracií.  Bohužel zdejší politiku provádějí pohrobci komunistů, nebo přímo přebarvení komunisté, kteří se  na VUMLu učili o strašidlu kapitalismu, který se praktikoval ve 20. letwech minulého století. No a oni se dnes domnívají, že je to jediná správná ceska / oni si vždycky mysleli, že jejich cesta je jediná dobrá /. Já si troufám tvrdit, že český kapitalismuse je stejný relikt jako kubánský nebo severokorejský socialismus. Neumím si přdstavit demokratické západoevropské politiky v našem bordelu, ale naprosto lehce si umím představit severokorejce nebo kubánce, jak by se ve zdejších vodách cítili okamžitě jako doma a topolánkovci by na kKubě také nepohrdli vedoucí úlohou strany. Bohužel za 20 let se toho moc nerměnilo a jak rozhodující moc ve státě dnes mají týpci, kteří nikdy nechodili ani do práce, protože rovnou ze školy naskočili do politiky a dnes ani netuší kolik stojí chleba. EU dnes řeší krizi tím, že pořádá 2 týdně nějaký summit, protože se potřwebují všichnui zadara nažrat a na jedný akci by to bylo moc okaté. Je jednoduchý recept: Hoši jedna akce na domluvu a pokud se nedomluvíte, tak ostatní už z své. To by jsme se možná divili, jak by politikové byli pracovití a hlavně produktivní. Ale co, jen jsem se rozkecal a stejně k ničemu. Mám jeden jediný sen, při dalších volbách nedá nikdo jediný hlas parlamentním stranám.

        0 0
        • dancing dog  

          Teda musim říci, že si to napsal naprosto shodně z mým názorem, naprosto, naprosto…

          Nicméně, pokud se naplní to, o čem Paroubek a jeho kumpanie mluví, tak příští volby budu volit OD, ikdyž je bytostně nesnáším.  Ze svý dřiny nechci tomuhle státu dávat 40–50% v daních, což by se v případě vítězství socanů možná stalo.

          Ještě k mistrovství- že není něco v pořádku ukazuje to, že ikdyž jim s velikánským štěstím vyšlo počasí, stejně je akce celkem neúspěch…o ztra­cenejch stovkáchmilionů v kapsách Syneru aspol. ni nemluvě…

          0 0
        • karliner  

          člověče, ty jsi hodně zahořklej…

          0 0
        • Nikovlas  

          Tak já tím chtěl neznačit čistě fakt, že vydávat návrh zvýýčení důchodů a podpor v nezaměstnanosti za protikrizové řešení je čistý (ale tentokrát 100% čistý) populismus, protože ani jedno z toho nepřizpívá k odvrácení krize (maximálně se můžem dohadovat o tom, že zvýšení podpor sníží motivaci pracovat, takže přesný opak, ale to jsou spekulace, takže ne). Zvýšení těch podpor v nezaměstnanosti může pouze zmírnit dopady krize na nezaměstnané, ale rozdohně to nevede k žádnému řešení krize. A že jsou důchodci nejvíce zasaženi krizí? Tak to už snad není ani k smíchu! Podpory obou těchto skupin mohou mít svoje odůvodnění – to nepopírám (přestože zvyšování podpor v nezaměstnanosti se mi nezamlouvá), ale nazvat to „protikrizovým opatřením“ je čistý populizmus – je krize a my nevrhujeme protikrizová opatření (supr, ne) a nejvíce pomůžem těm nejslabším – důchodcům a nezaměstnaným. To, že to nepomůže nikomu jinému, pouze to vysaje peníze z ekonomiky a krizi to absolutně neřeší, o tom raději pomlčíme. Možná ještě někomu nakecáme, že až budou mít tito lidé víc peněz, budou víc utrácet a právě tím naši ekonomiku vytáhnou z krize.

          Jen tohle jsem měl na mysli, když jsem v předchozím přízpěvku zmínil politiku. To mě totiž dožralo nejvíc.

          Klidně mi vytkněte, že když je mi 20, tak nevím nic o životě – z velký části máte pravdu. Sám se děsím toho, že budu nezaměstnanej a nenašetřím si dost peněz do důchodu…

          0 0
        • mr.antik  

          to by měl zajímalo, jaký je rozdíl mezi demokracíí a sociální demokracií…

          demokracie – vláda lidu

          sociální demokracie – vladá sociálů

           

          Mimochodem je vidět, že máš velké praktické zkušenosti z jiných zemí.

          0 0
          • mr.antik  

            jinak to byl můj jediný a poslední příspěvěk k politice tady na bf.

            0 0
    • Barak  

      Já myslím, že akce dokonale splnila účel.:-) Zástupci státní správy, kteří to celé protlačovali a podíleli se na přidělování zakázek během přípravy mistrovství si konečně pořádně polepšili a pěkně se zaopatřili. Nakonec co kdyby to v příštím volebním období neklaplo a museli jít někam pracovat, že? Taktéž samozřejmě spřízněné dodavatelské firmy si ulouply svůj jistě nemalý díl. To, že zůstane nepotřebný areál se nějak vstřebá, ono se na to za chvíli stejně zapomene a vyšumí to jako vždy. Ty prachy co odtekly do sou­kromých kapes už stejně nikdo nedohledá, takže taky pohoda. No a v neposlední řadě, lidem se mistrovství líbilo a některým je i jedno, že tam zahučely 2 mld. i když se na tom původně stát neměl finančně vůbec podílet. Takže klasický český přístup zafungoval, a všechno je přece ok, né? :-) 

      0 0
    • mr.antik  

      Mě osobně se to mistrovství moc nelíbílo, sportovní stránka i tratě byly pěkný, prostředí vůbec…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.