• jezevec2

    Sorry za total off topic, ale nutne potrebuju pomoct s Excelem. Potrebuji vytvorit sablonu s logem umistenym vpravo nahore – to se podarilo, ale problem je, ze na ostatnich pocitacich vidim to konkretni logo cernobile. Zkusil jsem i ruzne formaty loga: jpeg, gif, bmp. Vzdy otevru xls dokument s cb logem. Budu vdecny za kazdy tip i treba odkaz na placene profi firmy. Penize nejsou az takovy problem. Dik.

    0 0
    • pavelm  

      Takovej problem to snad nebude ne :), posli mi to.

      0 0
      • jezevec2  

        Dik za rychlou reakci, ale je to firemni material, neslo by to zatim pres BF. Dik

        0 0
      • jezevec2  

        …nebo ti muzu zavolat?

        0 0
        • pavelm  

          Zavolat mi muzes, cislo Ti poslu kdyztak na email. Zatim bych ale zkusil toto: posli mi libovolny testovaci dokument do ktereho vlozis nejaky obrazek – zpusobem jakym to delas u toho firemniho. Ja se na to podivam.

          0 0
        • pavelm  

          Zavolat mi muzes, cislo Ti poslu kdyztak na email. Zatim bych ale zkusil toto: posli mi libovolny testovaci dokument do ktereho vlozis nejaky obrazek – zpusobem jakym to delas u toho firemniho. Ja se na to podivam.

          0 0
    • pavelm  

      Hele tak jsem to zkousel na dvou poc. a zadnej problem. Nezkousel jsem tisknout protoze nemam ted pripojenou tisk., ale nevidim duvod proc by to neslo. Vkladal jsem BMP i JPEG. Pokud budes chtit, napis na pavel.lib@atlas.cz. Cus.

      0 0
    • -estevez-1  

      nejdriv by to chtelo poradne analyzovat, problemu se dobereme…takze…ne­maji ostatni pc cernobily monitor?

      0 0
      • jezevec2  

        maji bar. monitory, maji Excel – nekdo ma Open Office coz je udajne free radoby nahrada za excell a spol. , ale je to pry shit. – tam to ukazovalo taky cb, ale to me neprekvapilo.

        0 0
        • thiel  

          nechcem tu rozbiehat flame a viem ze to celkom nesuvisi s povodnou otazkou, ale OpenOffice pouzivam uz ca. 2 roky a z vlastnej skusenosti mozem povedat ze to je plnohodnotna nahrada MS Offisu. urcite sa najdu rozdiely a veci ktore jeden ma a druhy nema, ale to hodnotu OpenOffice nijak neznizuje.

          0 0
          • Jane  

            tak s tím tedy nemohu souhlasit… jako že plnohodnotná náhrada MS Office – to snad ne :) naposledy píšu doma jednoduchý dokument v programu Writer – nějaké tabulky (4–5 řádků, 4 sloupce), pod nimi odstaveček textu, uložím jako rtf… a otevřu dokument ve Wordu ve škole a co vidím? Místo tabulek akorát prázdné místo, nakonec jsem to raději udělala všechno ve škole, protože aspoň vím, že to bude vypadat, tak jak potřebuji O programu Calc ve srovnání s Excelem se snad ani nemá cenu bavit – dělat grafy v Calcu – pro mě katastrofa – prostě v tom programu nejsem schopna udělat takový grafy jako v Excelu a pokud v Calcu otevřu dokument s grafy v Excelu, tak mnohé grafy se samozřejmě ani nezobrazí A program Impress už mi parkrát ani neotevřel prezentace vytvořené v PP – takže mě OpenOffice moc nepřesvědčil :(

            0 0
            • Bish0p  

              No vidis, tak to jsem mel podobny problem ale me moc nepresvedcil Office.. Ne vazne, to ze to neumis v jine aplikaci neznamena ze to nezvladne stejne dobre. A to, ze nejsou kompatibilni bych vycital spise offisum.

              0 0
          • mosquito  

            sice zadny flame ale OO je tak srovnatelne s MS Works, ikdyz vetsina lidi opravdu vice nez tyto produkty poskytuji nepotrebuje

            0 0
            • jaja.k1  

              Myslím, že většina lidí nepoužívá ani nepatrný zlomek toho, co poskytuje OO, nebo MS Office.

              Dokonce jsem viděl jednoho inženýra, jak do excelu napsal do jedné buňky číslo, pod něj druhé, potom vzal kalkulačku, obě čísla vynásobil a výsledek napsal do další buňky. Když jsem se zeptal, proč to tak dělá, tak mi řekl, že pro jistotu.

              0 0
        • frdrx  

          Excel je předražená náhrada za OpenOffice pro metrosexuály bez intelektu. BTW, kdo jde s dobou, má LibreOffice.

          0 0
      • jezevec2  

        jeste se chci zeptat jak u notebooku zapnu ciselnou klavesnici – chtel bych ten xls otevrit i na jinem PC, ale vsichni tu maj zamceny NB a po me to chce ciselny kod – sorry za ty lamovsky dotazy ale delam uz roky na macu a NB jsem nikdy nevlastnil. Dik

        0 0
      • jezevec2  

        jeste se chci zeptat jak u notebooku zapnu ciselnou klavesnici – chtel bych ten xls otevrit i na jinem PC, ale vsichni tu maj zamceny NB a po me to chce ciselny kod – sorry za ty lamovsky dotazy ale delam uz roky na macu a NB jsem nikdy nevlastnil. Dik

        0 0
        • MaPa  

          Zmáčkneš (většinou modrou) klávesu FN a pak fungují i (modré) popisky numerické klávesnice.

          0 0
    • thiel  

      have you tried turning it off and on again? (it crowd.. :-)

      0 0
    • Jirik123  

      mas na vsech pocitacich stejnou verzi excelu? nemas na tech co nefungujou nejakou starsi?

      0 0
      • jezevec2  

        verzi musim jeste zjistit. Je ae zvlastni ze kdyz sepodivam na tech druhych pocitacich na panel Zahlavi a zapati vmenu Soubor tak tam krasne vidim to barevne logo a vse nasvedcuje tomu ze to bude ok. Pak ale v nahledu vidim zase CB obrazek. Proto si myslim ze verze nehraje v tomhle pripade roli. Jen znovu pripominam ze beru i placene rady profi cloveka, protoze tu sablonu musim udelat do patku pro firmu. Nas IT clovek to nevi – ten dela site, nastaveni tiskaren, atd. Nas Mekar to nevi tuplem – jen se soucitne usmiva.. Diky za dalsi tipy.

        0 0
        • Jirik123  

          takze cernobile to vidis jen pri nahledu tisku? v tom pripade kdyz ses v nahledu tak dej vzhled → vyber kartu list a tady zkontroluj jestli nemas zaskrtnuty cernobile.

          0 0
    • pustipav  

      Čau –

      nevíte někdo jak vyřešit toto:

      Mám aplikaci (vytvořená v delphi), která mi zobrazuje výsledky ve 3 sloupcích (krok,y,epsilon). Potřeboval bych to plácnout do excelu, ale nevím, jak mu vysvětlit, že to jsou 3 sloupce. Označit to zvlášť v té aplikaci nejde. Vím, že na to existovala nějaká finta, ale jak se to dělá už fakt nevím:)

      Dík, hezkou sobotu!

      0 0
    • Treeper  

      Prosím o radu s excele, potřebuju zjistit jak se dá vytvořít tabulka se zadaných četností např: mam napsané že číslo 2 je 34× tak aby se mi v excelu zobrazilo 34 dvojek DIK

      0 0
      • black.horse  

        Myslíš to tak, že máš buňku, v ní je číslo a ve vedlejší buňce údaj kolikrát ho chceš zopakovat. Těch 34 dvojek má být v jednotlivých buňkách nebo v jedné buňce? Pokud v jednotlivých, tak napsat jednoduché makro s cyklem, ale obávám se, že to by ses tady neptal, kdyby jsi uměl VBAscript, takže pokud neumíš VBAScript případně by šlo nakombinovat vzorce (třeba funkce =když() ) tak, aby odkazovaly na ty první dvě a jedno jako návratová hodnota, druhá návratová bude prízdný string "" a podmínka bude porovnání toho parametru opakování s hodnotou, která bude s každou buňkou stoupat. Ale pokud by se to mělo vypsat do jedné buňky, tak se obávám, že to bez makra realizovat nepůjde.

        0 0
      • Chodec80  

        Bude ta tabulka tvorena kombinacemi vice cisel, tj. napr. 34× cislo 2, pote 10× cislo 4 apod. ?

        Pokud ano, tak me nenapada kombinace funkci, jak toho dosahnout. Pokud to bude jen urcity pocet jednoho cisla, tak to bych asi cistym excelem vedel (musel bych to vyzkouset u pocitace).

        0 0
        • Chodec80  

          Tak si sám odpovím…samotnou funkci na požadované zadání neznám. V případě zopakování výskytu jednoho čísla řešení existuje. Pokud by se mělo opakovat více čísel, tak Excel skončí na cyklické funkci. Sice to jde vypnout, háže to pak ale chyby v řešení = není na to spoleh.

          0 0
      • hommo vyvalis  

        nedela to fce countif?

        0 0
        • black.horse  

          ee, už z názvu fce vychází, že vrací počet splněných zadaných podmínek. Tedy vlastně jedno číslo.

          0 0
          • hommo vyvalis  

            a kdyz jich das vic za sebe?

            0 0
            • black.horse  

              countif = kolikrát-když… tedy Ti řekně kolikrát je, když je splněna podmínka. Není to úplně to, na co se ptá. Je to jako funkce POČET, ale zde lze přidat navíc podmínku.

              0 0
    • Treeper  

      to jsou všechno složitost, a ano jde mi o to abych měl v jedné buňce číslo a vedle počet a abych pak dal nějakou fci že mi to ten počet čísel rozhodí do jednotlivých buněk , myslím si že tam určitě nějaká fce na to musí být, fce na četnost tam je , ale neni tam žáadná opačná

      0 0
      • black.horse  

        Nezlob se, ale zřejmě jsi nepochopil jednu základní vlastnost excelovských funkcí a tou je to, že funkce vždycky ovlivňuje jen návratovou hodnotu buňky, ve které se funkce nachází, tedy pokud se chceš vyhnout programování makra, pak tedy řešením prostřednictvím fcí (počítám s rozvojem do řádku) je:

        1. do A1 vlož číslo které chceš dále „přenášet“
        2. do B1 vlož číslo kolikrát to chceš „přenášet“
        3. do C1 vlož vzorec =KDYŽ($B1>(SL­OUPEC(C2)-3);$A1;"")

        nyní lze obsah buňky C1 pouhým tažením myši = rozvojem řady přenést do ostatních buněk v řádku. Bude to fungovat jak chceš můžeš měnit jaký obsah buňky a kolikrát se bude rozepisovat do řádku. Osobně ale považuju krátké makro za rychlejší a efektivnější metodu, ostatně od toho makra jsou, aby si uživatel snadno a rychle doplnil individuální funkčnost Excelu dle vlastních požadavků;-)

        0 0
        • Treeper  

          abych pravdu řekl excel je pro mě španělská vesnice, nikdy jsem ho nepotřeboval a nedělal v něm a ted¡ v něm mám dělat nějakou statistiku a jsem celkem ztracen , ale dík za radu

          0 0
          • black.horse  

            V poho, nikdo nezná vše, to by se z toho dotyčný zbláznil:-) poslal jsem Ti ten vzorec mailem, pole, do kterých jsem nakopíroval ty vzorce jsem označil žlutě. Pokud bych potřeboval větší množství opakování, stačí rozkopírovat vzroce dál, to je jen rychlý příklad.

            0 0
            • Treeper  

              dik

              0 0
            • Treeper  

              ještě jeden dotaz jak se da do excelu rozhodit obsah buňky do více buněk, když mám někde napsany seznam čísel oddělených čárkou tak aby se mi to při vloženi do excelu rozhodilo do jednotlivých buněk DIK

              0 0
              • black.horse  

                Klikneš si na tu buňku (nebo celý sloupec) a nahoře na liště dáš „data“->„text do sloupců“ a otevře se Ti průvodce téhle metody. Vybereš dělící znak atd, to už uvidíš.

                0 0
                • Treeper  

                  jj na to jsem prisel a jde to i nejak rozdelit do radku??

                  0 0
                  • black.horse  

                    Jednoduše a přímo to myslím nejde, takže rozdělit do sloupců → výsledné buňky označit → kopírovat → vložit jinak(pravé tlač.myši) → transponovat. A je to.

                    0 0
                    • kyl  

                      Ještě že tyto věci vůbec nepotřebuju,vyhodil bych to z baráku i s počítačem.:-D

                      0 0
                      • Treeper  

                        já z toho už chytám rapla, je sice fajn co všechno ten excel umí, ale než člověk příjde na to jak to používat tak zešediví

                        0 0
                      • black.horse  

                        Nj, mě tyhle a podobné věci vlastně živí :-)

                        0 0
    • Treeper  

      Opětovně bych potřeboval poradit s excelem, mám v excelu naházene časy závodu na DH trati ve tvaru 01:49,655 [min] může mi někdo poradit jak to převedu na normální desetinné číslo DIK

      0 0
      • Treeper  

        nikdo?

        0 0
      • Chodec80  

        Předpokládám, že hodnota 01:49,655 je uvedena v textovém režimu. Při nastavení buňky na časový formát dojde k úpravě tohoto čísla na jiné.

        v B3 máš uveden čas ve tvém zápise (01:49,655). Do vedlejší buňky napiš tuto funkci:

        =ZLEVA(B3;2)+ZPR­AVA(B3;DÉLKA(B3)-3)/60

        Funkce bude fungovat pouze do 59 minut a při zachování dvouciferného zápisu minut. Pokud bude nějaký časový zápis delší (tj. už budou i hodiny), tak to nebude fungovat. Šlo by to obejít použitím jiné funce než zprava/zleva, ale ty si už nepamatuju a v EN Office se to hledá špatně.

        Pokud máš EN Office, tak je funkce viz. níže (mám EN, tak snad jsem to nahoru česky napsal správně)

        =LEFT(B3;2)+RIG­HT(B3;LENB(B3)-3)/60

        0 0
        • Treeper  

          nefunguje, nebo neco delam spatne ,muzse napsat mail nebo icq ze bychom to nejak poresili DIK

          0 0
          • Chodec80  

            mně to funguje. Při zachování limitních podmínek :-)

            Zkusím to vedle na Windows s českejma Office

            PS: 129–758–725

            0 0
    • Treeper  

      Je tu někdo kdo umí dobře s grafy v excelu a poradil, mám s jedním problém a nevím si rady , DIK

      0 0
      • jIrI___  

        Možná by nebylo marné sem ten problém napsat :)

        0 0
        • Treeper  

          no jde o to, že mam hodnoty sil působící na ložiska a k nim jejich procentuální zastoupení, a potřebuji udělat schodovy graf jako je na obr. (čárkovaně)

          0 0
          • jIrI___  

            To by mělo jít normálním sloupcovým grafem (na ose x procentuální zastoupení, na ose y hodnoty síly). Nebo pokud máš bodový graf, tak jen změníš typ grafu na sloupcový.

            Snad jsem dobře pochopil, jak to myslíš :)

            0 0
            • Treeper  

              no u sloupcoveho je problem ze ty sloupce jsou oddeleny mezerami

              0 0
              • jIrI___  

                Klik pravým na nějaký sloupec → formát datové řady → možnosti řady → šířka mezery a tam si zvolíš bez mezery.

                0 0
    • zdenek  

      Taky mám jeden aktuální problém:

      Soubor vytvořený v Excelu 2007 má velikost 200 kB. Když ho uložím v Excelu 2010, je z toho 1,2 MB. Obojí formát XLSM, což je ZIP. Když se podívám dovnitř na rozdíly:

      • pro každý checkbox použitý na listech přibyl 1 soubor cca 200 B
      • všechny soubory jednotlivých listů se zvětšily x-násobně
      • přibyly tisíce odkazů na stránky MS (neplatných)

      Dá se tahle rozežranost nějak omezit?

      0 0
    • destr  

      Neví někdo, jak se zapíše zvětšení ADRESY buňky? Například mám buňku A1, a potřebuju buňku A15.

      0 0
      • bruco  

        Trochu viac specifikuj, co chces dosiahnut.

        0 0
        • destr  

          Mám sloupec A, cca 2000 řádků, a do sloupce B chci jenom každou 15. buňku ze sloupce A.

          0 0
          • bruco  

            Mohlo by pomoct =offset(a1;15;0). Vrati hodnotu z bunky 15 riadkov pod bunkou a1. Ked si nastavis pocitadlo y podla riadka, mozes potom dostat =offset(a1;y*15;0), co ti bude splnat to, co pozadujes.

            0 0
            • destr  

              Supr, díky, musí to být takto =OFFSET($A$1;L1­*14;0) kde L je řada po jedné.

              Akorát mě tam od poloviny už uplně nesedí pravidelnost řádku sakryš :-D

              0 0
    • Peslezedirou  

      Ahoj, mám lama dotaz, v tabulce se spoustou hodnot, potřebuji ve sloupci vložit do všech buněk jednoduchý vzorec, aby byly všechny hodnoty v buňkách sečteny podle toho vzorce. Vím, pro někoho základ, já tápu, není problém nakopírovat vzorec, ale dojde mi tam ke smazání všech hodnot :-( předem děkuji…

      0 0
      • blackseal  

        Skus trochu konkretnejsie, ja si to neviem podla popisu predstavit.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Prostě sloupec a v kazďém řadku (bunce) je nějaké číslo, které je potřeba přepočítat vzorcem… tak tam potřebuji dostat vzorec…

          0 0
          • az8  

            Úloha je to asi jednoduchá, ale je zložité porozumieť, čo chceš dosiahnuť. Dokážeš vytvoriť ukažku dat a dať sem printscreen s popisom napr. sčítaj hodnotu v stĺpci A a B a výsledok zobraz v sĺlpci C, jednoducho čokoľvek trochu viac názornejšie na pochopenie čo zamýšľaš.

            0 0
          • blackseal  

            Takze napr v bunke A1 mas 5, v A2 mas 7 atd. A ty chces napr vynasobit tie hodnoty cislom 6 takze v buducom A1 by si mal 30, v buducom A2 42 atd? Ak ano, vytvor si novy harok a napis do bunky A1 v tom novom harku harok1!A1*6 a tento vzorec rozkopiruj v rozsahu zodpovedajucom povodnej tabulke. Okopiruj a vloz namiesto povodnych ako hodnoty. Harok1 je nazov toho harku, kde mas povodne bunky.

            0 0
          • AussigBiker  

            Jestli si to chapu dobre:

            Kdyz zkopirujes vzorec, tak se menej adekavne i bunk ve vrzorci.

            Tak v tom pripade dej dolar pred cislo a pismeno bunek: $B$2 – dolar zapricini to, ze se nebude menit ani cislo, ani pismeno bunky.

            Jinak mi posli SZ a muzem to zkusit to nejak vykoumat.

            0 0
      • hony007  

        Ty máš v jedné buňce víc hodnot? Pokud ne, tak si udělej další sloupec a nech jednotlivé buňky sečíst do něj, pokud jo, tak nevim. Nebo nechápu zadání.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Ne ne, v jedné buňce je třeba číslo 240 a potřebuji z něho spočítat vzorcem 240/27*100= a výsledek v té dané buňce…

          0 0
          • PENE  

            To cislo 240 je v bunce vepsane nebo spocitane podle nejakeho vzorce?

            0 0
            • Peslezedirou  

              Jen vepsané…

              0 0
              • PENE  

                Tak to nepujde. Musis vlozit ten vysledek do jinych bunek nebo do dalsiho sesitu.

                0 0
                • Peslezedirou  

                  Vložím tedy sloupec se vzorcem jak psal AZ8, děkuji.

                  0 0
                  • PENE  

                    Jinak vyse jsem sesitem myslel list. Takhle bys mel na jednom listu tabulku s hodnotama, ktere tam napises a na dalsim listu stejnou tabulku, s prepocitanyma hodnotama podle tech vzorcu.

                    0 0
          • az8  

            Mám pocit, že ty chceš hodnotu v danej bunke použiť a prepísať inou, spočítanou podľa pôvodnej hodnoty v bunke. To však nejde, pretože by sa rekurzivne prepočítavala hodnota (premysli si to).

            Musíš si vytvoriť nový stĺpec a do neho napísať tvoj vzorec. Napr. V bunke A1 máš hodnotu 240. V bunke B1 bude tvoj vzorec, zadaj (bez uvodzoviek) „=A1/27*100“. V banke B1 sa zobraz hodnota daná vzorom.

            Nech v celom stĺpci A sú hodnoty, na ktoré chceš použiť rovnaký vzorec – zober hodnotu zo stlpca A, vydeľ ju 27 a vynásob 100, tak stačí skopírovať vzorec, ktorý ti funguje v bunke B1 na príslušné bunky v stlpci B (Ctrl+c a Ctrl+v alebo označ bunku a „potiahni“ ju dolu za pravý dolný roh tam, kde sa ma vzorec použiť). Skopírovaný vzorec z príkladu a automaticky upraví- v bunke B2 bude mať tvar „=A2/27*100“ (bez uvodzoviek)

            0 0
          • blackseal  

            No ved to je ten pripad. Takze si niekde „vedla“ na rozsahu ktory potrebujes spocitas nove hodnoty a do povodneho potom vlozis ako hodnoty novo vypocitane. Alebo chces aj vzorec vidiet?

            0 0
            • Peslezedirou  

              Kluci moc děkuji, budu zo řešit zítra v práci, memám u sebe nb, nafotím to a dám to sem, ještě jednou moc děkuji! Chtěl jsem se teoreticky připravit :)

              0 0
      • yorg  

        Nevím, jestli přesně rozumím dotazu, ale mrkni třeba na toto:

        https://www.abecedapc.cz/…ovani-vzorce

        https://exceltown.com/…citou-radku/

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.