moc těžké převody na silničce

25 nepřečtených
  • Karlos14

    Čau lidi, potřeboval bych poradit. Na silničce (viz profil) mám kliky Shimano 105 53–39 a kazetu 11–28 2×9. Přesmyk a páky Shimano Tiagra. Hazka Shimano 105. Bohužel i ten nejlehčí převod je pro mě do prudkých kopců těžký. V průběhu sezóny, když už mám nějakou formu se to dá, ale teď na začátku je to porod.

    Měl bych dotaz zda lze vyměnit převodník 39z za 36z, nebo budu muset vyměnit celé kliky? Případně přidat ještě jeden převodník a udělat z toho 3×9. Ještě mě napadla kazeta s rozsahem 11–32, ale mám hazku s krátkým ramínek a nevím zda by to pobrala.

    Díky za rady

    0 0
    •  

      Mel jsem ten samej problem tak jsem koupil novy kliky Sora 36–50 a mam jeste dva zadni vyplety 12–23 a 11–28 hazka ma teda stredni raminko

      0 0
    • novas752  

      Kup si bud kazetu 11–32 + novou prehazku nebo kliky 34/50 nebo oboji.

      1 0
    • mikub  

      Hlasoval bych pro kompakty (třeba Tiagra). Za dvojku máš vystaráno a převod 34/28 by měl stačit i na největší kopce v ČR.

      0 0
    • jIrI___  

      V první fázi bych nasadil kompakt kliky a pokud by to nestačilo, tak pak bych laboroval s kazetou a hazkou.

      1 0
    • gersa  

      Kup kliky, na cyklobazaru se vyskytuji kompakty hodně často

      Převodníky vyměnit nepůjde kvůli rozteči

      0 0
    •  

      Ahoj, tak na jare bys mel litat vyssi frekvenci roviny cca 2000km za mesic.

      Kup cyklokrosove kliky 46–36. Ovsem ta kazeta skladbou prevodu na roviny je moc skokova. K tem klikam ještě vezmi kazetu 11–25 max.

      A co jidlo, vis co mas jist ? :)))

      0 0
      • mikub  

        Měl bys přidat víc smajlíků. Nevím, jestli jeden ultravytlemenej na konci příspěvku dokáže zahladit celý předchozí text ;)

        1 0
      • Karlos14  

        S rovinama je to u nás horší. V podstatě na každou stranu kam jedu mám kopce.

        2000km za měsíc u mně nehrozí, nejsem závodník. Plánuju tak 5000km za celý rok a už to bude dost na moje poměry. Nevím, kde na takové nájezdy berete čas a motivaci :).

        Asi koupím ty kompakty 50–34. Ideálně bych je vyměnil za ty moje zánovní 53–39 kdyby měl někdo zájem :).

        46z převodník už je trochu málo na roviny ne?

        Co se týče jídla, tak vím co jíst. Jsem typický ektomorf. Ještě nedávno jsem byl na 185/70kg. Poslední dvě zimy jsem se snažil cvičit a dostal jsem se na 185/82 a v kopcích je to znát no, ale aspoň už nevypadám jak z lágru :)

        1 0
        •  

          Beru cas tim, ze jsem uz v podstatě v duchodu a mam nasysleno. Motivace… jednak život sam a druhak jezdim celej zivot.

          46 staci s dostatecnou rezervou. 50 –34 je ale univerzalnejsi ovsem s velkym skokem.

          1 0
        • platypus  

          Zdar, ňákej patnáct kiláků okruh by se u vás měl někde najít, ne? Dáš ho desetkrát a máš 150km :-) Ty nový kliky bych si pohlídal aby byly ty nový se čtyřma packama a nemáš vysoko sedlo, že máš tak blbě otočenej představec, měřím co ty, jak se na tom sedí jak na rozhledně tak nevíš na kterou stranu se vybulíš a ta ovladatelnost kola je taky horší.

          0 0
          • Karlos14  

            Řidítka mám tak vysoko, protože mám problémy s bolestí bederní části zad. Je to různé někdy vydržím 3h v pohodě a někdy po hodině a půl šílená bolest, že musím zastavit. Přitom cvičím shyby,kliky a další cviky s čínkama, takže bych snad neměl mít ochablé svalstvo. Nevím, kde může být problém.

            Sedlo mám nastavené podle natažené nohy (jen mírně pokrčené) s patou na pedálu. Zkusím ho dát níž, třeba to pomůže.

            0 0
            • novas752  

              Zkus spis nejaky cviky primo na zada s vlastnim telem ba podlozce nebo nejakejma micema. Tema „cinkovejma“ cvikama se posilujou spis ty velky svaly ale zada ti drzi hlavne ty mensi v panvi a okolo trupu. Zajdi na rehabilitaci, kazdy by mel mit narok na 10 lekci zadarmo asi jednou za dva roky.

              Taky to muze byt spatnym tvarem sedla, moc uzky nebo siroky nebo spatne naticeny riditka…

              1 0
            • AussigBiker  

              Na tohle to chce spis stred tela, coz jsou bedra, brichace, stehna, trisla, funguje to jako celek. Nebo treba jenom plank, side plank. Popripade TRX.

              1 0
              • Karlos14  

                Na stred tela jsem pres zimu daval kolecko. 5×10 v pohode. A i tak tento rok prvni jizda a hned bolest beder. Zkusim zaradit dalsi cviky.

                0 0
                • AussigBiker  

                  Me bral hexnsus (10 let jsem se vubec nehejbal), hodne mi pomohl silovy funckni trenink, ted me bohuzel koleno nedovoli. Cviky se stridaly, zatez taky, zada mi to vyresilo a celkove sla fyzicka nahoru. Ted asi taky budu muse neco delat doma, kuvli kolenu si to musim nejak prizpusobit.

                  0 0
            • platypus  

              Uvidíš no, já to viděl u kluka co jezdí závodně, stejně vysokej a měl níž sedlo, tak jsem si vzpomněl na poučku jak píšeš a sedlo šlo čtyři cm dolů, ze začátku divný to je jasný, ale první sjezd a úplně jiný kolo, aji ovladatelnost že posunu zadek do stran a líp to zatáčí, ty bedra pálí když se tlačí na pedál do kopce, to je klasika, chce to teď zátěž tak akorát, teď se snažím mít pauzu max dva dny bez kola ať tělo nevypadne z rytmu, ale když je delší pauza nevadí, nedá se nic dělat.

              1 0
      • JMT  

        2000 jsou málo. Na jaře to chce aspoň 3000/měsíc. Ještě že jsme mu to poradili. Chudák by se trápil protože by jezdil třeba jen 1500.

        1 0
        • Libores  

          plánuje 5000 za rok, takže když zamaká a dá těch na jaře 2000 měsíčně, tak má za dva a půl měcíce hotovo a může si válet šunky. Telka, chipsy atd…

          2 0
    • Pán z Dubu  

      Dosažitelné rychlosti si spočti např. pomocí http://ritzelrechner.de/?…

      FSA dělá i kliky 46–30 http://www.supshop.cz/…-a-cx-kliky/

      1 0
    • Alojs01  

      Kup ty kompakty (50–34) a budeš spokojenej. Menší velkej převodník než 50z si nepořizuj, budeš toho ve sjezdech litovat.

      0 0
    • plzakj  

      Mam tiagra kompakty 4600 na prodej 50/34 172.5. Jete 2 tis – ve slusnem stavu. Mam je jeste nasazene, protoze cekam na ultegry, ale behem par dni by meli dorazit. Kdyztak sz.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.