Převodníky 44/32/22-kompatibilita

14 nepřečtených
  • mia s

    Ahoj,potřebuju poradit.Mám krosové kolo a převodníky 48/38/28.

    Vzadu je sedmikolo 11–28.Přehazovačka Acera.Převody jsou těžké,jezdím převážně po cestě a nesnáším silové šlapání.S před­chozím MTB jsem jezdil trasu do práce(20km-kopečky) za rychlejší časy,protože se stejnými převody a 26"koly to jelo prostě lehčeji i když na můj styl stále těžko.K mému dotazu:Vzhledem k tomu,že vůbec nevyužiju vzadu nejmenší kolečko-11z,tak jsem uvažoval o kazetě 14–32z,ale ono se to asi ani nedělá-jen u sedmikoleček-nechápu proč?

    Tak to chci řešit změnou převodníku na 44/32/22.To myslím problém vyřeší.Můžete mi nějaký poradit a bude to kompatibilní s přesmykačem,ka­zetou atd?Prý po výměně stačí jen přesmykač posunout trochu dolů.Nevím,podle čeho vybírat,ale co třeba něco takového?Děkuji.

    http://www.cyklovybava.cz/…krytem:7491/

    0 0
    • pekum  

      Ahoj, přiznám se, že úplně přesně nechápu jaký terén jezdíš, že Ti nestačí na krosovém kole převod 28/28. To je přece převod i pro rychlost 10 km/h.

      To středové složení tam samozřejmě půjde, jen musíš dát pozor na závity, většinou bývají BSA.

      Já bych Ti jako alternativu doporučil výměnu kazety za 12–32, to podle mě musí stačit na všechny kopce, které se dají jet na krosovém kole.

      http://www.kupkolo.cz/…pg-730_z730/

      0 0
    • Georrge  

      na krose úplně v pohodě hodíš MTB kliky, a myslím že některé trekingové kliky poberou MTB převodníky, ale tu si nejsem jistý. Akorát pak asi bude vhodné posunut přesmyk trochu dolů :)

      0 0
    • Toman  

      Zdarec, píšeš, že jedzíš převážně asfalt. Na něm je více než v terénu vhodné udržet kadenci. Mám tím na myslí jemnost zpřevodování na kazetě. Jak se někdy říká: dva je málo, tři je moc. Než měnit placky nebo celé kliky, tak bych pořídil řazení a kazetu na 8 ( 9 )sp. Pokud ti osmička či devítka veleze na ořech. Zřejmě ovšem nikoli. Získáš tím menší rozdíly mezi jednotlivými převody. Anebo se podívej na kazety BBB, dělají i sestavy od 13, 14, 16. Eventuelně nebude problém si tobě vyhovující 7 kolečko seskládat. Pokud nepotřebuješ extrémně lehké převody, mohla by ti na silnici vyhovovat nějaké silniční skladba kazety.

      Ostatní by mělo pasovat, pokud budeš měnit kliky za menší talíře, vyber takové, které se na středovou osu nasunou stejně daleko od rámu. Tedy vzdálenost z pohledu nejmenší placky od středu. Přesmyk s větší rádiusem bude fachčit i na rozměru placek mikrodrive.

      0 0
      • mia s  

        Děkuju,ale kde teda seženu jednotlivé pastorky,abych si seskládal kazetu podle svých představ?

        0 0
          • mia s  

            No jo,ale já mám 7kolo a taky ty ceny..1pastorek tam stojí,co normálně celá kazeta a navíc tam je nabídka hlavně na silničky.

            0 0
            • Singlespeed  

              Kup jakoukoliv osmičkovou kazetu 11–34 (nejlevnější je už za 200 kč), vyhoď nejmenší pastorek 11 z a zbude ti sedmikolo 13–34 zubů. Pak už potřebuješ jen závěrný šroub s širší hlavou (v servisech se vždy nějaký válí ve šrotu) a možná i půmilimetrovou podložku za kazetu (pokud nepůjde dotáhnout).

              0 0
              • mia s  

                Dobrý tip,dík,ještě k tomu malý dotaz-bude mi dobře přehazovat přehazovačka?8 kolečko má asi menší mezery mezi kolečky,než 7kolečko ne?

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.