• ppoli

    Ahoj všem,

    mám staré kliky FSA V-drive (9spd). Převodníky už byly na vyhození, tak jsem je zkusil vyměnit za zánovní převodníky Truvativ. Malá a střední placka v pohodě, ale z velké (44T) mi neustále padal řetěz. Dost dlouho jsem zkoušel různě štelovat přesmykač, ale v nejlepším případě jsem dokázal nastavit, že to přesmýklo z jednoho konkrátního převodu a z ostatních řetěz zase spadl.

    Nakonec jsem zkusil vrátit starý převodník FSA a okamžitě to řadí jak má. Zkusil jsem ještě Shimano Deore, které mám z jiných klik a to funguje ještě lépe, akorát je o 100g těžší :-) U toho truvativu neznám jeho historii, ale nepřijde mi někde ohnutý apod. Když už na něm řetěz je, tak jede parádně.

    Proto se ptám zkušenějších, jsou v převodnících nějaké rozdíly? Případně jaký koupit, aby to řadilo dobře. Rozteč děr je jasná, ale mám sledovat ještě něco? Když jsem je pohledem porovnával, tak jsem moc rozdílů neviděl, každý má nějaké drážky na vnitřní straně, aby řetěz dobře najížděl, každý má po obvodu promněnlivou výšku zubů. Truvativ mi pohledem přišel „vychytanější“ než FSA, ale nefunguje :-)

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.