kompatibilita převodníků Shimano 32 a 36

7 nepřečtených
  • rexa

    Ahoj, prosím o radu. Chci přejít z trojpřevodníku na LX klikách na dvojpřevodník. Za tímto účelem jsem místo převodníků 32 zubů koupil převodník 36 zubů, „tento“: http://shop.cyklo-skipelc.cz/…re-m510–36z/

    Po osazení na kliky mi ale dělá problém přeskakování řetězu na tomto s 36 zuby. V jistých místech některé zuby svými okraji podebírají články řetězu za jejich okraj (uvnitř článku). Nabraný článek po chvíli padá do normální pozice. Už jen při troše větší kadenci řetěz děsně chrastí.

    Jakoby převodníky 32 a 36 zubů (ač jsou oba Deore) nebyli zaměnitelné, což se mi zdá podivné. Na vině je zřejmě jiná profilace jistých zubů u 36z. převodníku. Ty nemají sraženou hranu a pak nazdvihávají řetěz za okraje uvnitř článků. Otázka je ale proč?

    Poradťe prosím, kde by mohl být zakopaný pes. Díky! :)

    Jo ještě – na 32 z. převodníku je zevnitř vyraženo S9 S-32 a na 36 z. převodníku je vyraženo S9 T-36. Znamená ten rozdíl S a T něco?

    0 0
    • TJK  

      jak stary mas retez, resp. jak moc je vytahany?

      0 0
    • JSt  

      vse deore 36–22 mne funguje ok. jen to chtelo trosku poladit voditko smyku, pac nebyl profilovany na skok 14 zubu.

      0 0
      • rexa  

        Smyk mi to nahoru nahodí pěkně a při otáčení to v kontaktu není. Ještě mě napadlo, jestli jsem nekoupil třeba nějakou trekovou verzi převodníku, která je určená pro osmičokvej řetěz. Ale to je asi málo pravděpodobný.

        0 0
        • JSt  

          trekovy prevodnik jsi koupil urcite ;-). je to na kliky 48–36–26, tedy trek. retezu by melo byt jedno, jestli je na 8 nebo 9spd. nemas treba hybly se saltrem? co delka retezu, zatuhly clanek retezu? nebo nejaky otrep na pile?

          jinac ten smyk hazel vpohode, ale mel kvuli jinym prolisum problemy pobrat na 36z pile vic jak 6 pastorku…

          0 0
          • rexa  

            Dík za tipy. S tím řetězem vím, na Jančině kole jsem dával osm vzadu a nový Deore kliky vepředu a chodí to normálně. Délku řetězu jsem zkracoval, ale jen o dva články (prozatím), z důvod zdělání pily. Navíc to nabírá a skáče vždycky v jednom místě nahoře po tom co projde článkem dopředu smykem. Nabírání dělá převodník po celým obvodu a ta 36 pila je nová bez otřepů.

            Ještě to zkontroluju. Mmožná tam bude nějaká bota. Zkusím hodit starej 32 a vykoumat rozdíly. Každopádně dík za rady!

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.