• Jaroslávek

    Zdarec kamarádi, díky tomu, že mám ochrannou známku na zakládání tohoto vlákna, činím tak. Můžete nahazovat termín.

    • obda  

      Tak ta je dobře historická :D

    • Jaroslávek  

      Včera se termín nahodil: 13.12.2019.

    • babicak  

      K večeři prosím tatarák, kdo se přidá?

      • obda  

        Plha se hlásí.

      • mastihuba  

        Ja Jim vsechno :)

      • p@X  

        • Excel  

          Ty chceš preclíky?

          • mastihuba  

            Ma roupy :)

            • p@X  

              Konzumace syrového masa s sebou nese vždy rizika, platí to i u hovězího. Milovníci tataráku riskují nakažení salmonelou, případně napadení parazity, jako jsou tasemnice nebo svalovec. Proto musí být maso vždy zkontrolováno veterinářem. Když už tedy tatarský biftek, tak vždy maso z důvěryhodného zdroje, procházející veterinární kontrolou.

              • babicak  

                V sobotu to byl důvěryhodný zdroj?

                • p@X  

                  I kdybych si to naškrábal sám, jakože v hospách to melou, což je prý nedostatečné, nad původem a druhem toho masa ani nepřemýšlet :)

                  Holt každá slast má svoje rizika.

                  • obda  

                    Mletí je nedostatečné proto, že si při něm nevšimneš boubelí tasemnice.

              • obda  

                Pokud nam do toho nepřidají vepřové, tak svalovec snad nehrozí, ne? A tasemnice (bezbranna) není nijak závažným problémem. To ta salmonela je větší průšvih.

              • Polka  

                Tak jsme zase dostali po roce již tradiční potravinovou přednášku no a třináctýho se budem moct konečně jako vždy fklidesu nažrat :-)

                • p@X  

                  Vy jste všichni tak laxní, to se potom žije :)

                  • RomanH  

                    Tak Ty to vsechno okecas a pak to zeres taky :-) A kdyz jsme u toho, ten sobotni tatarak jsi navrhnul Ty, ja byl tak prositej, ze me ani nenapadlo hledat v jidelaku – cesnecka se jevila jako jedine, co do sebe dostanu. Ale diky, vybral jsi dobre :-)

                  • Polka  

                    Si pamatuju jak jsme za mlada vždycky dělávali maso na karboše, užírali už při mletí, pak nechávali přes noc odležet v lednici (sůl, pepř, majoránka a namletej česnek a cibule) a užírali a užírali za čerstva :-) Nikdy nikomu nic nebylo a jak to bylo dobrý.

                    • RomanH  

                      No vsak jak chces jinak poznat, jestli mas sekanou dobre nakorenenou ;-)

      • Motyll  

        Tatarák klidně, termín nikoli.

    • Excel  

      To je slušný kompro. :-)

    • mastihuba  

      Dneska je takový tipicky počasí na Mikuláskou debatu :)

      Kvíz poznej mesto

    • Polka  

      Co termín 29.11 a 30.11, aby mohl i Motýl?

      • mastihuba  

        tak 29. mam večírek já, ale mě je to piču, bude bude nebude nebude…

      • obda  

        Za mne špatný.

      • Motyll  

        Tak jen dejte vědět konečné rozhodnutí, ať si to nějak můžu poskládat do kalendáře. Zatím to tedy vypadá, že 29. nemůže více lidí než původní termín.

    • Polka  

      Maňas mi včera předal rozhřešení termínu. Škoda že na začátku neudělal anketu s termíny v tomto vláknu :-( Já bych navrhoval zvolit ten termín, kdy pojede víc lidí, protože se s některými vidíme během roku málo nebo vůbec. Z reakcí ale momentálně pořádně netuším, kdo co preferuje, tak to zkusím takto rozepsat…

      29.11: Polka, Pája, Roman, Dušo, Maňas, Motýl

      13.12: Polka, Pája, Roman, Dušo, Maňas, Obďa, Franta

      Co Jst, Pepek, Depka, Exik? Nic? Kdo se nechce účastnit, tak pls nereagovat, ať v tom nemáme bordel. Dík.

      • Paja  

        Exik a pepek jsou v Motyllove tabulce.

      • Excel  

        já tfináctýho

      • mastihuba  

        Na mě se nevazte, na smelc stejně nejezdím a spíš mě baví kybicovat :)

      • Jaroslávek  

        Zatím tedy 13.12 : 29.11.

        8 : 6.

        • mastihuba  

          hlavně to nedávat mezi kozy, tam už mám taky akci :D

        • Polka  

          Ano, teď ještě otázka zda ponechat nocleh pro 4 nebo přiobjednat.

          • RomanH  

            Tak citam, ze v tu dobu asi plnej penzion nebude, ne ? To by se mohlo doladit v danem tydnu.

            • Polka  

              Tím bych si nebyl tak jistej, ale o noclehu s L zatím mluvil jen Maňas, já tu situaci neznám. Samozřejmě je tam případně invalidovna :-) Takže zatím 5 lidí na nocleh i s černým ptákem.

              A co Šmelc? Stůl vemem tradičně aspoň pro 8 lidí a uzený tedy určitě: Polka, Maňas…dál?

              • RomanH  

                Pokud budu moci jet (fakt jeste netusim, jestli nebudu muset na sluzebku), tak urcite i s noclehem. No a samo druhej den i Smelc, uzeny si brat nebudu.

              • mastihuba  

                to si asi pleteš s noclehem na osmičce :) invalidovna je mnohdy normálně obsazenej pokoj

        • babicak  

          14.12. nemohu, vycházeje z toho údaje

          • Polka  

            Tos nikde nepsal, přijdeš o uzený, voe :-P Nebyl to přece definitivní termín. Ale 13.12 můžeš ne? Když máš takovou chuť na tatarák…stejně jezdíš na noc dom.

            • RomanH  

              Uzeny mu dovezes – jedno pridratujes na forbec, a druhy na sedlovku :-)

              • Polka  

                Ok, spediční příplatek. Tak to by mi ale tímpádem vyhovoval víc ten druhej termín, aby mě Motýl odtáhnul do Babic :-)

                • babicak  

                  Pátek ano, na sobotu s největší pravděpodobností narozeniny cérečka

                  • Polka  

                    Jo aha, u té si nemůžeš dovolit přijet pozdě, jak už víme :-) Ale zase bys jí mohl přivézt dárek v podobě uzenýho…byla by jistě nadšena (pokud není vegetariánka) a tvůj sobotní příjezd kolem osmé by pochopila.

                    • mastihuba  

                      trochu amaterismus krájet maso po vláknech :)

                      • Polka  

                        Nj, jen rychlá fotka z netu. Byste si mohli udělat s Depkou své vlastní kibicoidní pesimistické separé v salónku ;-)

                        • p@X  

                          Takže se mnou nepočítejte.

                        • mastihuba  

                          Co je na tom pesimistickyho se vyjádřit ke krájení uzeného? Vše má svoje pravidla. TO je stejný jak dyby ses nemohl vyjádřit k fontů písma na PF od nějaký o amatéra. :)

                          • scoty  

                            Klidně vám hodíme laso, ovšem 2× ročně Ráj a mazání fšelékem podmínkou… ;-)

                          • Polka  

                            Jo, ale tak nešlo o to, jak je to nakrojený, ale jen o fotku masa přece.

                            • mastihuba  

                              Všechno souvisí se vším a mohl bys vědět že na BF se vždy stoci debata jinam. :)

                        • Polka  

                          Ty voe „kibic…“ Maňase s Pájou musel zalít pot, no co už O:-)

    • RomanH  

      Nostalgicky jsem koukal na lonskou Mikulasskou. Byla 30.11. a bylo krasne pocukrovano.

    • JSt  

      nemam problem dorazit jakykoliv termin. jen 29.11. pravde­podobne nezvladnu startovaci hrnek s frantou u picapa a vo 14 dnu pozdej musim byt nejpozdej druheho dne rano 7:00 doma, tzn. nocleh a sobota nula zcela.

Nová reakce na zakládající

Pro napsání příspěvku se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse