• zdenal01

    Na jaře jsem koupil ve slevě novou vidli Marzocchi Marathon SL 06. Po cca 200km mi začal ventilkem PAR (levá noha dole) vytékat olej. V PAR nebyl tlak a z ventilku tekl olej. Tak jsem ji dofouknul, po odšroubování pumpičky s unikajícím vzduchem vystříklo i trochu oleje. Tak jsem to dal do servisu, kde jsem ji koupil, a druhý den mi kolo vrátili, že vidlice je naprosto v pořádku a nic jí není. Řekli mi, že olejová lázeň je v pravé noze. V levé je jenom tochu oleje pro mazání vnitřních nohou a je normální, že občas trochu vyteče. Kolo už mám 2 dny ze servisu doma a olej z ventilku pořád trochu teče. Neměli mi vyměnit těsnění, aby olej dál netekl? Opravdu je olejová lázeň jenom v pravé noze? Mě nepřijde normální, aby z vidlice tekl olej…

    0 0
    • Archer  

      Zkontroluj, jaky mas tlak v PAR a SFA komorach? Neni nahodou stejny? Me se na XC 700 SL zacal prosakovat vzduch mezi PAR a SFA komorami, a akorat pri tom tekl olej z PAR ventilku.

      V servise vymenili cely katridge v leve noze. Zatim funguje.

      0 0
      • zdenal01  

        PAR mám 10psi, positivka 25psi, negativka 100psi. Taky jsem si všiml, že negativní komora nedrží tlak. Po týdnu mám místo 100 jenom 75psi. Všechno jsem servisákovi říkal, vidli prý prohlídnul a všechno je OK. Jak často dofukuješ, drží ti všechny komory tlak?

        0 0
        • biker007  

          no k tomu unikání vzduchu z negativky. mám tu samou vidli,a jedinej vzduch co mne unikne je, kdyz sundavam pumpicku. ale je to dost.kdyz ji nafoukam na 160, tak po odsroubobani a opetovnem nasroubovani cca 120. pumpicka je SKS, redukce original. Ale uz me taky menili streva v pravy noze, bylo to pry po cca pul roce rozmasirovany, vubec to netlumilo. ale po vymene zatim spokojenost. jinak mam 78Kg a foukam pozitivni komory na 35/30 Psi (leva/prava) a negativku cca 120. par mam taky kolem deseti-patnacti. s timle nastavenim je vidle pohodlna, ale kdyz nejedu ze sedla tak se nehoupe (pri druhe nejmekci poloze nastavovaciho kolecka).s funkci 100 spokojenost, snad ty novy streva budou fungovat dyl:)

          0 0
          • -Alan-  

            Jestli bys tohle náhodou znova četl, tak by mě zajímaly ty zkušenosti se špatnou cartridge v pravé noze. Nikdy to nic moc nedělalo, jen na poloze před Lockoutem bylo znát zpomalení chodu (jakoby větší tlumení). Dneska už zřejmě odešel i lockout, protože se dá s vidlicí bez výraznější námahy propružit o slušný kus. Nemám ji novou a nevím, v jakém stavu to přesně bylo při koupi. Kolik tě stála ta výmena? Tys to ale asi měl v záruce, co? Nevíš přesto, kolik by to mohlo přijít? Co se ti změnilo po výměně, byly pak opravdu znát rozdíly těch jednotlivých poloh TST?

            0 0
        • -Alan-  

          Ten únik vzduchu sedí, mám vysledováno, že u vyšších tlaků unikne tak zhruba 25PSŮ při sundávání.

          0 0
    • -Alan-  

      moje tohle nedělá. není taky moc jetá, pár set km, ale dostala už trochu pohulit (co tím sakra myslí, že není na freeride?). Nic neteče, jen když oddělávám pumpu, tak trochu oleje foukne, to jo. Nejhůř jen zmáčknout trn ventilku, to pak bacha, kde je ksicht.

      Já se zase zeptám jak ti žehlí? Když já chci se svou váhou 75kg aby byla citlivá, tak foukám pozitivky tak na 15Psů (samo že vysokotlakou pumpou, tak buhví kolik) a má tam být 30–40. Když tam narvu doporučený tlak, tak je tvrdý jak šutr. V servisu, co to dávali na kolo, mi dokonce nafoukli pozitivně jen nohu s TST a v druhé jen negativku. Jak má negativka ovlivňovat citlivost odtržení, tak je to citlivější při vyšším nebo nižším tlaku? Jediný co mi funguje spolehlivě dle očekávání je PAR a Rebound adjust. U TST poznám jen lock, jedno pod ním a zbytek je tak nějak podobný.

      0 0
      • zdenal01  

        Já jsem s ní jinak spokojenej. Zatím experimentuju s tlakama, je dobrý, že si můžeš nastavit chování v celým rozsahu pružení a pak i odskok (tlumení). Negativní vzduchovou pružinou nastavíš citlivost na malý nerovnosti, čím vyšší tlak, tím citlivější. Někde jsem se dočetl, že u těchto vidlic je vyzkoušený tlak cca 3× větší než v pozitvní. Pozitivní komora je jasná – tuhost při tlumení, PAR pak nastaví tvrdost na konci tlumení. TST patronu foukám zatím stejným tlakem jako pozitní komoru. Zatím mi vyhovují tyto tlaky (vážím 70kg): pozitvní 25psi, negativní 100psi, PAR 10psi, TST 25psi. Pumpičku vozím pořád s sebou a zkouším…

        0 0
    • Lone1  

      Z vidlice ti v žádném případě,nemůže unikat olej.Pakliže ti uniká ventilkem,má ty prostoto!Tak ten ventilek vyměň.Nejčastější příčinou zničených ventilků,jsou špatné koncovky na pumpičce,nebo špatné používání správné pumpičky.Nesmíš tu koncovku pumpičky dotahovat na krev,pak se ohne ten trn a ventilek zůstává viset.Olejová lázeň není ani v levé ani v pravé noze.TST patrona má uzavřenou lázeň.V podstatě je v šavlích jen 50ml oleje na mazání.Na váhu 75 kg by jsi měl mít pozitivní tlak asi 2.8atm. Pomocí tlaku v negativce,se mění zdvih vidlice!

      0 0
      • -Alan-  

        S tou špatnou pumpou bych to spíš viděl na ty problémy s vysokotlakým manometrem, než s koncovkou. Pokud uvážíš, že musíš dát originál redukci, jinak nenafoukáš nic, tak je technika pumpování jednoduchá. Že se pomocí tlaku v negativce má měnit zdvih si myslím taky, dá se to i sledovat, když jí člověk vyfoukne. Ale v manuálu se píše i o regulaci citlivost na drobné nerovnosti. Když ji vyfouknu, tak je hodně tvrdá, takže sedí, že by s vyšším tlakem měla být citlivější. 50ml oleje mi nepřijde tak málo, nejsem si jistý, jestli kde jinde budou litry. Ale není to tak moc, aby tam za chvíli nemohlo chybět, jestli to pouští při manipulaci s ventilkem. Ty tu vidlici občas rozebíráš a doplňuješ olej,jak by se mělo dle manuálu? Měl jsem předtím MX Comp ETA a na tu jsem nemusel šáhnout, leda pro změnu tlaku.

        0 0
        • rb  

          Mi před pár dny přestala uplně tlumit Marathon Sl 05 vyřešilo to dolití oleje do levé nohy.Nikdy by mě nenapadlo,že problém je tam.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.