• rock

    Včera odstartovala Vuelta. Že po týmovém prologu jede ve zlatém Sastre je nepodstatné, spíš mne napadlo: bude další aféra ?

    Anketa: Bude další dopingová aféra ?

    Ano
    4x
    50%
    Ne
    4x
    50%
    0 0
    • petebike  

      to nikdo nikdy nevy…

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Možná jsem trochu naivní, ale já doufám, že už to snad skončilo. Další aféry by už profesionální cyklistika asi nepřežila. :(( A kdyby se to opravdu stalo, tak od toho tady jsem my mladí… ;))

      0 0
      • PetisV  

        Zdar:o) No potom, co jsem kouknul do posledního PELOTONU, tak bych řek, že neberou děti tak ve věku od narození do 5 let :o) A na 5 nevypadáš ;o)))

        0 0
    • ydaho  

      by se dalo říct, že aférou bude, když žádná nebude :)

      0 0
    • Lister  

      tak předpkládat že nebude aféra, je asi tak naivní jako doufat že budeme mít do konce roku novou vládu :o)

      0 0
    • Lance  

      http://www.youtube.com/watch?…

       

      3:20 drsny pad, jak by je nekdo pokropil kulometem, tvrdaci, fotbalista by to neprezil

      0 0
      • daymaker  

        Jak to je s tou ochranou zónou před cílem? Ten pád na celkové pořadí vliv neměl, nebo ano?

        0 0
      • karliner  

        no, fotbalisti taky většinou nebejvají nafutrovaný kdejakýma sračkama, který jednak způsobí, že vydrží tři týdny ujíždět na kole motorkám a druhak, že když to náhodou v 60 km/hod. položí a fláknou se o obrubník, tak se tomu smějou :-)

        0 0
        • Blade  

          Proto taky mladí cyklisti umírají jak na běžícím pásu během závodů, na rozdíl od fotbalistů :)

          0 0
          • karliner  

            člověče, já ti nevim, tipl bych si, že jenom v Evropě je profesionálních fotbalistů asi tak tisíckrát víc, než profesionálních cyklistů a na počet nevysvětlitelných úmrtí je to tak nastejno (možná je o jednoho fotbalistu ročně víc, ale to může být tím, že fotbal je celospolečenský fenomén a medializuje se úplně všechno, kdežto silniční profi cyklistika nikoho nezajímá (s vyjímkou TdF)

            zeptej se schválně běžného fanouška sportu co si představí pod pojmem profesionální fotbalista (asi přeplácenou línou primadonu) a profesionální cyklista (nejspíš nadopovaného robota)

            0 0
            • karliner  

              nikoho ve srovnání s fotbalem…

              0 0
            • Tina  

              akurát, že futbalistov testujú tisíc krát menej ako cyklistov a futbalisti nemusia hlásiť miesto svojho pobytu na niekoľko mesiacov dopredu takže môžu absolvovať „rekondičné sústredenia“ kedy chcú ;)

              0 0
        • Snipp  

          Vsichni ve vsem berou akorat z cyklistiky delaji vedu

          0 0
      • Tunat  

        Jak bych slyšel Roberta Bakaláře:-)

        0 0
    • ememem  

      len taka otazka – sledujete to vobec niekto? tdf tu bezi on line, o gire je tiez dost rec a vuelta jako by ani nebola. pricom sa mi zda ze ma zaujimavejsi profil jak giro nehovoraic o tfd, okrem prvej a poslednej tam snad tam neni rovinata etapa, v kazdej sa to moze zamiesat uplne totalne. cim to je ze nema ten spravny image asi ani medzi jazdcami kedze tam casto ide z timov aj druhy sled a z toho prveho sa poniektori opiju a idu radsej domov :-) ???

      0 0
      • karliner  

        Mě osobně nezajímá, je to třetí liga.

        0 0
      • MlokCZ  

        Bohužel není Vuelta tak prestižní záležitost jako TdF. I účast těch nejlepších je vždy o něco horší.

        Přenos je kvalitou mnohem horší než TdF, i když letos už o něco lepší než loni (o nativním HD jako na TdF si zatím mohou nechat ale leda zdát).

        Je to ale velká škoda, protože trať je mnohem zajímavější než na TdF. TdF vždy měla trať (aspoň z mojeho pohledu) o třídu méně zajímavou než Vuelta a Giro. Vuelta bývá většinou nejlepší. Tím myslím především nedostatek prudkých stoupání na TdF. Tím samozřejmě netvrdím, že je TdF lehčí, zase jsou tam stoupání hodně dlouhá.

        Pro diváka jsou ale ty prudší pasáže mnohem zajímavější, je v nich mnohem větší šance ujíždět, protože se v nich jede pomaleji a aerodynamika tam přestává mít význam a tedy už moc nepomůže těm ostatním, že budou viset v háku za tím co chce ujet.

        Na TdF, kde je 99% úseků stoupání do 10%, tam jedou pořád tak rychle, že aerodynamika ještě roli nějakou hraje.

        Na Vultě jsou úseky ke 20% každou chvíli. A třeba ten krátký kopce na konci jedné z prvních etap, kde to v maximu vylezlo až ke 25%, to byla paráda sledovat, jak to dokázali doslova vyletět ve větší rychlosti když to nebylo moc dlouhé.

        Taky si díky tomu ve více etapách jezdci z první pětky celkového pořadí dokáží navzájem ujíždět a to střídavě jak to zrovna komu sedne.

        Škoda, že včera MOSQUERA neujel o něco více. Měl už celých 20s, nakonec ho v závěru lehce sjeli a dovezl jen 11s. Mohli být třetí ještě s menším odstupem než 39s a bylo by to dále ještě zajímavější.

        A jsem zvědav, jak nakonec celkově dopadne Peter Velits. Rozjeté to má výborně.

        0 0
      • Marskatin  

        Já ji sleduji.

        Co se týče náročnosti je plně srovnatelná s GdI a TdF. Akorát má smůlu, že je v kalendáři tam kde je. Jedou tam ti, co se nestihli zranit na Giru a Tour.Ti, co se nejsou vyčerpání po předchozích Grand tour. Ti, co nezvolili jinou přípravu na MS. I ta atmosféra je taková jiná oproti jarní rozkvetlé itálii a malebných francouzských městech se tady jede spoustu času v pustině/poušti. není to tak dávno vzhledem kcelkové historii vuelty, co se jezdila v březnu, to taky nebylo optimální, kde je v březnu forma spouty cyklistů…

        Je a zřejmě i zůstane třetí ligou. V kalendáří není místo pro více takových třítýdenních podniků tohoto věhlasu. Dva by byly akorát. Ten třetí už očividně strádá. Z druhé strany zase se tím uvolňuje cesta spoustě jiných cyklistů, jak se v takovém závodě zviditelnit a získat zkušenosti.

        0 0
      • McBlacky  

        sleduju, je to zajímavé závodění, bohužel vesměs béčkových jezdců.

        0 0
        • Darkson  

          když stíhám, taky sleduju aspoň horské dojezdy. škoda, že spousta lidí tam jede bez ambic nebo zakalit, ten závod si to nezaslouží

          0 0
          • McBlacky  

            no Andy si dal se Stuartem pivko a dostali padáka :)

            ale je fakt že jim už je SAxo u ******

            0 0
      • Marskatin  

        Mimochodem, dneska se jede krásná etapa, ale bude z ní kvůli tenisu jen poslední pravděpodobně jen sjezd z předposledního a výjezd na poslední kopec.

        0 0
    • Mirouss  

      někde dříve live stream? než na Eurosport od 16h? díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.