• Bjerndi

    Napadlo mě zda tu někdo nemá tip na opravdu kvalitní ortopedii, nebo sportovního lékaře v Brně ?

    Jedná se i o záda. Při dlouhodobém výkonnostním tréninku ( platí i pro častej intenzívní pohyb ) mám problémy v oblasti bederní páteře. Kdysi jsem musel přestat s fotbalem, protože 4 tréninky a zápas to týdně nezvládlo. Když relativně jedu v nějakým piánko módu, tak to není zlý a člověk o ničem neví.

    Každopádně situace se má tak, že jsem dozrál do věku, kdy mně už nevadí pravidelně cvičit a celkově bych svoje zhrbená zničená záda, rád uvedl do lepšího stavu a tak hledám kvalitního ortopeda.

    Obvoďačka mě na Zahradníkove pošle asi o patru nahoru a tam je ortoped velkej zabiják, tam se mi nechce, nemáte někdo nějaký dobrý zkušenosti ??

    0 0
    • mastihuba  

      Drápal u ronda, Hrazdíra na Šámalové u železničního mostu… je toho povicero.

      0 0
      • Polka  

        No, ten Drapal mne zrovna 2× nepomohl.

        0 0
        • mastihuba  

          mně Hrazdíra s kolenem taky ne. Napřed měl plnou hubu keců vo tom že su u Všeobecné a pak mi předepsal nějaký patáky co vubez nezabraly. :D

          0 0
          • Bjerndi  

            tak to je pozitivní zjištění, obě doporučení a hned negativní reakce :) Mně nepomohl, jméno už nevím, ale kousek u Žluťáku

            0 0
            • Polka  

              Bejvalej kolega z prace kdysi hodne plavec, chodil za Jedlickou do Zebalu. Nikdy sem tam nebyl, ale prej dela hodne profi sportovce.

              0 0
    • Hlodys  

      ja byl loni tady a spokojenost

      http://www.chironaxinvest.cz/…ilitace.html

      0 0
    • Mikikuba  

      určitě doporučuji MUDr.Luboše Hrazdíru.výbornej doktor i výbornej přístup k pacientovi.a že se na mně vyřádil:)

      0 0
      • moncco  

        Mám trable s ramenem a doc. Hrazdíru můžu jen doporučit. Byl jsem u něj před cca 14-ti dny.

        0 0
        • Bjerndi  

          a jak jste se k němu dostali ? Já tam myslím kdysi volal a řekli mi plno :(

          0 0
          • Mikikuba  

            normálně číslo co má na www odhaduju čekací doba -+ měsíc určitě

            0 0
    • Smazaný účet  

      MUDr. Unčovský Petr, Brno, Hudcova (Medlánky)

      0 0
    • Vlady  

      mně připomíná jeden vtip: Do každého rohu fotbalového hřiště postaví jednoho doktora: do prvního chirurga, do druhého radiologa, do třetího dobrého ortopeda a do čtvrtého špatného ortopeda. Doprostřed hřiště se položí 10.000,– euro. Na daný pokyn mají vyběhnout – kdo je u peněz první, vyhrál, peníze jsou jeho. Kdo vyhraje?

      Špatný ortoped!

      protože:

      • chirurg nepochopil pravidla
      • radiolog se nebude honit kvůli blbým 10.000 euro

      .. a dobrý ortoped neexistuje.

      pardon, sem nepatří…

      0 0
      • Mikikuba  

        třeba tě tenhle"fór" napadne až budeš mít úraz a budeš hledat pomoc…

        0 0
        • Vlady  

          úraz jsem měl před třema nedělema – vletěl čelně při sjezdu z kopce do předního skla auta, co mi vzalo přednost. Doktoři měli dost prýce. Tři neděle nemocenský… Moje sestra je doktorka, syn je doktor ale přesto myslím, že se jde i tak sem tam na jejich úkor zasmát, pokud to není myšleno zle… Blondýny, policajty a učitelky bych nebral za až tak privilegovené menšiny…

          0 0
    • alexandr  

      Asi šest let zpátky mě poslali z Ústavu sportovní medicíny s blokem na krční páteři k Ondrouškovi na Lazaretní. Přístup měl fajný, ostatně lidi ho dost chválí. Je to sice neurolog, ale problémy s páteří asi řeší, když mě poslali za ním. Ostatně, mám takový pocit, že měl na ordinaci napsáno i cosi s ortopedií…

      0 0
    • áronek  

      DR. Vyroubal-Nemocnice Delta

      http://www.znamylekar.cz/…ortoped/brno

      0 0
      • pegas  

        v deltě už nedělá…

        0 0
        • áronek  

          Ještě před rokem jsem tam byl, taky ordinuje jeden den v týdnu na poliklinice Horníkova

          0 0
      • Polka  

        Asi mas jinou zkusenost, ale jak vidim DELTA nebo URAZOVKA, tak dostavam osypky, oblekam se, podepisuji revers a odchazim.

        0 0
        • áronek  

          Mám a jsem přesvědčený, že zrovna v úrazovce mi zachránili život :-) A mám na to pádné argumenty ne jen dohady ale to už se dostáváme někam jinam…

          0 0
          • Polka  

            Tak to zavidim, protoze zrovna na urazovce jsem utekl od zbytecnyho sroubovani me drahocenne klicni kosti :)

            0 0
            • Excel  

              já zas z úrazovky utekl páč se na šroubování kosti vysrali a nad schodkem klíční kosti mávli rukou :-)

              0 0
      • Polka  

        Asi mas jinou zkusenost, ale jak vidim DELTA nebo URAZOVKA, tak dostavam osypky, oblekam se, podepisuji revers a odchazim.

        0 0
    • RUR  

      Jde o nějaké patologické změny, nebo jen o pocit? Patologie(výrusky, skoliózu, hyperlordózu etc.) vyloučí, nebo potvrdí asi každý ortoped po pár vyšetřeních. Pak bych začal přemýšlet co s tím. Na ivazivní léčbu vždycky času dost. Co pravidelné masáže a cvičení na posílení břišních a zádových svalů? Nebude to sice mít ten správný bíloplášťový placeboefekt, ale bez výrazných patologických deformací bych se nějakým práškově-operativním kouzlům vyhnul. Navíc zrovna dnes, když nevíš s kým jezdí tvůj ortoped na kongresy na Havaj ;-)

      0 0
      • Bjerndi  

        no sportovní lékařka kdysi diagnostikovala " klínovistost obratlů " ale loni po rentgenu ortoped nic nenašel. Každopádně při trvalé zátěži nastává stejnej problém jako kdysi.

        K tomu si přidej celkem nahrbení, ale to je držením těla.

        Jinak souhlasím, cvičení se nebojím a rád bych našel rehabku, kde by podle potíží poradili nej cviky, když jsem byl mladší, tak jsem to flákal a necvičil jsem, protože mě to nebavilo a potíže většinou odezněly, když se záda nezatěžovala

        0 0
    • Joseph de Sax  

      u nás jsou vždycky cirkulárky nachystané jít do akce…tak ušetříš za zdlouhavou rehabilitaci a udělá to jenom šmik…avotomtoje.

      0 0
    • madcat  

      S dovolením aktualizuju téma. Příčina: setrvalá mírná bolest v levým zápěstí, až donedávna pouze při zatížení tlakem a to ještě jenom v některých specifických pozicích kloubu (při klikování v úplně horní poloze, kdy předloktí svírá s podložkou jinej než pravej úhel např.), nebo třeba při držení plné PETky v ruce a pokusu o radiální dukci (pohyb dlaně „za palcem“). Poslední dobou ale bolest náhle zesílila, možnost dělat klik je velmi omezená pro silnou bolestivost. Mám za sebou cca 20 let v klasické činkárně – nikdy žádnej problém, teď skoro dva roky bez cvičení a najednou toto. Je možný, že za tu dobu pauzírování poklesl svalovej tonus a projevilo se něco, co během cvičení se projevit nemohlo, protože ty pravidelně zatěžovaný svaly to držely, nevím… Co jsem tak zkoušel pátrat po příčinách, tak v komunitě silových sportovců se tak nějak vykristalizoval názor, že se jedná o funkční blokádu kloubu a že je třeba šikovnýho fyzioterapeuta/chi­ropraktika/or­topeda, kterej nebude od stolu datlovat do PC něco o zánětu šlach a sádrách, ale pěkně to zápěstí vezme do rukou, zakroutí s ním až to zakřupe, a blokádu tak odstraní – prý je tam nějaká „vysazená“ kost, což na RTG vidět není, ale takovejto člověk to umí odhalit a napravit.

      Měl byste prosím na někoho takovýho v Brně a okolí tip? Asi bych se na někoho takovýho dostal v Praze, ale jezdit na konzultace a pak třeba na rehabilitace do Prahy by bylo možná trochu neekonomický… Díky!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.