GF Ferrous 29" - koupit či nekoupit ???

53 nepřečtených
  • chomi

    Ahoj všem příznivcům 29" kol,

    jsem velkým fandou těchto kol, jezdil jsem na vypůjčeném GF Paragon 29" pár měsíců a jsem absolutně nadšen a unešen tímto konceptem a rozměrem kol. Mám dilema: jsem odjakživa zvyklý na kvalitní ocelové rámy (poslední byl TANGE u GT Karrakoram) a chtěl bych koupit kolo s geometrií Genesis na 29" kolech v nějaké kvalitní oceli. Gary Fisher začal konečně vyrábět i ocelovou variantu Ferrous. Šli byste do tohoto rámu, nebo byste si ho spíš nechali postavit na zakázku u nějakého renomovaného rámaře v ČR ? Jezdím dlouhé trasy, třeba i celodenní a potřebuji 29" ocelový bike pro tyto účely, nějaké náročné technické pasáže a hopsání nevyhledávám. Díky za Vaše podněty a případné názory. Díky (Martin z Brna)

    0 0
    • zirecek  

      Záleží jak moc se s tím chceš zabývat, piplat, jak dlouho čekat. Je možnost, že opálíš geometrii od GF, a podle toho si necháš vyrobit u Bareše rám z kvalitnějších trubek, což by jsi si musel dohodnout a nejspíše by to trvalo déle (než by došly trubky od Columbusu, Dedacciai, či dalších). Výhodou je vlastní design. Jestli si nechceš přímo stavět kolo k obrazu svému, o individuální design moc nejde, kup hotového GF. Osobně jsem pro jasnou stavbu rámu, komponentů, kola dle obrazu svého, :-).

      0 0
      • kubad  

        Můj názor je úplně stejný – nechat si udělat rám podle svých představ včetně vlastního designu a kvalitního materiálu. Geometrii uloupit třeba od GF :-))

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Tak můj názor je úplně jinej. Ferrous je přesně to c chce, tak proč by proboha stavěl u Bareše kopii ? Na kolik by ho to vyšlo ? Co by z toho měl (krom designu) ?

          Maximálně jsem ochoten uznat, že je třeba dokoupit Avid Juicy 7 se 185mm kotoučem: kupkolo.cz/pro­duct_info.php?ma­nufacturers_id=66&pro­ducts_id=1684 V tuto chvíli bude mít chomi fantasticky osazenou ocelovou 29" a to stále za lepší peníze než by postavil a nebude na to čekat (i když pokud by to chtěl hned, tak by čekal i Ferrouse, to je fakt).

          0 0
    • petebike  

      to co tady popisujes tak bych si koupil uz hotove kolo, i kdyz jsem taky pro stavbu podle sebe…

      0 0
      • chomi  

        Ahoj všichni,

        moc díky za Vaše názory, vypadá to, že je rozhodnuto, volal jsem do fy Bretton a tam mi řekli, že samostatný rám GF Ferrous se nedoveze do ČR ani jeden, pouze celá kompletní kola :0( Takže si jej asi nechám skutečně postavit od nějakého šikovného a kvalitního rámaře, nespíchám na něj, hlavně aby byl počátkem března nebo dubna 2007, kdy už by se mohlo dát jezdit. Celé nové kolo nechci z jednoho prostého důvodu: mám fungl novou vidlici RockShox Reba Race 29 PopLock, mám i ostatní komponenty na kolo (ráfky DT Swiss + náby, sedlo Gobi, šaltr XTR, přesmyk XT, XT páčky Rapid Fire a ostatní)takže mi fakt chybí „jen“ ten rám. Takže dám výrobci geometrii Genesis, vyberu nějaké kvalitní trubky a na rám mám vyčleněno cca 15 tisíc – jen ještě nevím, jaké trubky vybrat, zda Columbus, Deddaciai nebo Reynolds nebo snad True Temper…ale ty se k nám nedovážejí, nebo snad ano ???

        0 0
        • petebike  

          mel sem dva roky ram z trubek Deddaciai – geometrii od Romana Pavlika „Sfinx“ a muzu vrele doporucit

          0 0
        • kurýr na bajku  

          To je fuk. Dyk je to jen ocel :P

          0 0
        • zirecek  

          Mám také Dedacciai, kombinace dvou nejvyšších sad trubek v podání od Sfinxe. Sfinx už v podstatě neexistuje-alespoň nemám informace, že by někde dále fungovali, kromě týmu. Ve stejnou dobu jsem se informoval i u Bareše za kolik by udělal ocelový rám z vyšších sad trubek. Bareš dělá spíše z nižších sad MTB. Bikové sady trubek Columbus a hlavně Dedacciai musí klasicky objednat, takže to trvá. Ale tehdy mi bylo řečeno, že je schopen to udělat. Ceny výrazně nižší než Sfinx. Informuj se zde: www.cyklobares.cz/…ky/index.php?… Přes mail to není vždy optimální informace, lépe volat. Případně dej vědět jak jsi pochodil.

          0 0
        • Veeteck  

          Chtel jsem si od Barese na jare nechat postavit ram, nakonec z toho ale seslo. Materialu na vyber moc neni, ma jenom Columbus Zona, Dedu uz prej nema, shanel mu to pry Pavlik, Reynolds nesehnatelny, True Temper podle me to samy. Jsou to ale informace pul roku zpet…

          0 0
          • zirecek  

            Spíš jde o to ho přimět k tomu, aby to opravdu objednal. Že si člověk počká i přes delší dobu… . Minimálně vyšší trubky Columbus jdou. Zona je základ.

            0 0
            • Veeteck  

              No podle me to zas takova sranda neni, aby cena byla prijatelna, musel by toho vzit kamion.

              0 0
              • zirecek  

                To chápu. Pí Barešová mi psala, že to spíše možné je, tedy nevyloučila to, spíš hovořila o delší lhůtě. Chce se to zeptat aktuálně.

                0 0
    • Bea  

      Urcite je to dilema. Jezdil jsem GF 29" asi 3 roky a vzdal jsem se ho ve prospech dobreho fullu na 26". 29" je ovsem uzasna vec a geometrie od GF je taky hodne dobra, coz po zkusenostech s Paragonem zajiste uznas. Pokud ti nekde postavi kolo na miru s geometrii Garyho, tak bych spise sel touhle cestou, udelas si vlastni design, coz jak jsem se dival na Ferrous bude asi vyhoda, z meho pohledu je totiz absolutne hnusny. 29" je podle toho co popisujes pro tebe idealni. To kolo co mam ted je fajn, ale ta 29" mela neco do sebe.

      0 0
    • Thapsus  

      Ono to s tou obšlehnutou geometrií asi už nebude tak jednoduché ! Posledních párlet už Gary na netu neuveřejňuje úhly zřejmě právě z tohoto důvodu:-).

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Fakt, že jo. Když tady někdo nelegálně kopíruje Ivetu Bartošovou, tak je na basu a chudáka GF vykrádaj beztrestně dnes a denně.

        BTW: Ferrous je jiná geometrie než Paragon, na to pozor !

        0 0
        • chomi  

          S tou geometrií to nebude problém, mám doma originální katalogy GF z let 2002, 2003 a 2004, kde je přesně geometrie popsána, je to ještě stará dobrá Genesis, jen to musím přepočítat z palců na cm. V nejhorším případě bych si od kamaráda zapůjčil jeho rám GF z roku 2003 a nechal ho jako vzor případnému výrobci. Zkuste mě pochopit: kopíruji to jen proto, že mi není standardně umožněno si tento rám koupit samostatně. Kdyby to šlo, tak si jej koupím a nebudu si jej nechávat složitě vyrábět. Vím, že ve Státech a v Kanadě není problém jakýkoliv rám koupit – naprosto běžně. Jsem milovník oceli, takže si musím poradit sám, takhle mohl mít Bretton kšeft a ještě i reklamu, jezdil bych na něm ostošest jako drak ?0)

          0 0
          • zirecek  

            Odmítli, i když jsi Brettonu řekl, že ho natuty bereš, když ho dovezou? I když není pro prodej samotný rám v ČR či Evropě, při troše snahy by pro ně neměl být problém jeden kus dotáhnout. Teda jestli to nemají přímo zakázané.

            0 0
            • petebike  

              bojim se ze cena toho ramu by byla neumerne vysoka, stejne jak je to u jinych super znacek „Spesl“ atd.

              0 0
              • zirecek  

                Na to jsem zapomněl. Pak výhodnější koupit komplet a dát si tu práci a zbytek rozprodat.

                0 0
                • petebike  

                  prave, a to bych si radsi nechal postavit ram a udelal si komplet kolo podle sebe…i kdyz je pravda ted si jedu v sobotu kopit prvni kolo ktery nebude staveny :-) ale zas superkauff

                  0 0
            • kurýr na bajku  

              To je jako bys po progresscycle chtěl aby ti dovezli Manitou South. Je to absolutní sci-fi !!!

              0 0
    • Thapsus  

      Cena komletního Ferrouse je zde: www.yogi.cz/cenik.php?…

      0 0
    • Ice-goofy  

      Vyuziji tento thread opravdu je pro vyssiho cloveka kola 29´´ lepsi nez 26´´ ? v cem bych poznal rozdil?

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Pokud je člověk pàíznivec designu „brčka“, jako jsem já, tak bych rám postavil u Kovaříka. Pokud chci něco zajímavějšího, tak postavim rám u Bohouše, ale musím počítat s vyšší gramáží.

      0 0
    • Thapsus  

      Tak cena je už zveřejněna, je skutečně těch 57.777 jako dvacetšestková verze www.garyfisher.cz/gf_2007.xls

      0 0
    • náčelník  

      Jen poznámka – 29" Ultrafoco Sfinx měl (nebo stále má?) André z Vela.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.