Servis Brno - zrkaceni hadic u Elixiru a dalsi...

34 nepřečtených
  • marshalll

    Ahoj lidi!

    Dovezl jsem si kolo do Brna a potreboval bych na nem provest jeste par uprav…

    1. Zkraceni hadic u brzd Avid Elixir R. Zrejme by potrebovali jeste odvzdusnit

    (coz bude ale stejne asi nutne udelat). Shanim tedy servis, ktery by za relativne rozumnou cenu hadice zkratil a hlavne pak brzdy kvalitne odvzdusnil (co tady ctu tak je to dost problem).

    1. Prenytovani/za­lepeni otvoru na kosik. Na spodni ramove trubce (z vrchu;)

    u ramu RockMachine mam uz pekne vycvachtane nyty az se v tom skoro bojim vozit kosik s lahvi. Je nejaka moznost, jak to vyresit? Prenytovanim ci zalepenim (zkousel jsem ale nevydrzelo)? Upozornuju ze druhy kosik vozit nelze, vadi presmykac;)

    1. Pak bych jeste potreboval riznout sloupek vidle, coz mi asi

    zmaknou vsude…

    Shanim tedy idelane jeden az tri servisy, takze pokud mate tipy a zkusenosti, sem s nimy;)

    0 0
    • doonio  

      Co se toho servisu týče tak v Brně je ůj výčet takový:

      VeloHanák,RK-Cyklos,Hape Sport a chci někdy zkusit cykloworld(poslední dobou tam dost nakupuji, tak musím zčeknout i ten servis)

      Ovzdušnění jsem se taky bál(že si poseru brzdy, zasviním kotouče,atp..), ale když jsem se podíval na ty ceny co v servisu chtějí za to, že párkrát zapumpují s brzdou, něco vyteče, něco přiteče, zašroubují expanzku,a FINITO.Tak jsem se dal na dráhu domácího kutila,a nestěžuju si,odvzdušnil sem si brzdy za 15min.

      Já jsem si kdysi enchával sloupek říznout v RK-cena myslím do 200(i s montáží nové vidle)

      0 0
      • frederick  

        Do cykloworldu ne! Zaplatitl jsem 3000 za kompletni servis biku a vymenu kazety, řetězu a dalších blbůstek. Když jsem přivezl kolo domů a pořádně prokoumal, zjistil jsem, že mi nic nevyměnily, jen to krásně vyčistili, že to vypadalo jako nový a nechali mi tam to starý!!! Tak jsem to šel reklamovat. Sice mi to uznali, ale kolo bylo dalsi 3 dny v … Takže tam rozhodně ne. Komponenty možna, ale servis ne.

        0 0
      • doonio  

        Tak to mě cykloworld těžce zklamal,vždy když jsem něco u nich chtěl koupit, ihned a bez keců mi to dali třeba za 3/4 ceny než byla např. na kupkole(tam to bylo nejnižší).A hlavně odpovídají na dotazy, atp.. skoro obratem-ráno jsem se na něco zeptal, po obědě už jsem věděl jak to je.Před Vánocema jsem tam chtěl koupit matce kolo,ujal se mě servisák(prodavači měli frmol) a v pohodě jsme si pokecali.

        Ale to co říkáš, to je fakt už moc, když si za něco zaplatím, a oni to dají jen do pucu, jakoby se nic nestalo, tak tohle je fakt hoodně silnej TUREK!

        0 0
        • frederick  

          No musím uznat, že k zákazníkům přístup zlepšili, ale není to nic moc. Když jseš šťouravej a ptáš se na věci, který neříkaj denně, tak neví…:( to je ale jedno. Každopádně, nejsem z těch, co by tam dělali ostudu na celou prodejnu, ale naštvanej jsem byl pořádně.

          0 0
          • bluma  

            No když vím jací exoti tam šli dělat, tak bych tam fakt šel vyloženě jako do e-shopu, tedy pro cenu, rozhodně ne pro radu. Koho povyhazovaly ostatní obchody šli dělat do Cykloworldu.

            0 0
        • Schoscha  

          mě to překvapuje, protože mám zatím jen dobrý zkušenosti a mám tam kamoša.

          Jde o to, jestli to byl ůmysl, nebo tam mají bordel.

          0 0
    • Rychlej turista  

      Jak jsi se dostal k zavzdušněným brzdám s neupravenými hadicemi? Když jsem koupil brzdy, hadice sice byly dlouhé, ale brzdy byly připravené k použití. Jen jsem hadice zkrátil, ale vše potřebné jsem k tomu měl přibaleno a i když jsem to dělal poprvé, bez problémů jsem si je zkrátil sám. Jen pár dotazů na B-F :-D

      0 0
      • kubad  

        zrácení hadic = odvzdušnit, sice to teoreticky jde i bez, ale není to ideál

        0 0
    • siafu  

      Montáž novejch kotoučů (Avid Ultimate) mi dělali nedávno v bikezone – no zkrácení, odvzdušnění 1 brzda myslím 320 Kč xD

      Jinak s bikezone je na mé straně zatím spokojenost.

      0 0
    • Michal_007  

      Ahoj Marshallle, vzhledem k tomu co pozadujes pak NEDOPORUCUJU (teda pokud nemas v planu nasledujici mesic na kole jet) hobbysport na grohovce.

      Za tyden nejsou schopni vymenit slapaci stred a kazetu. Natoz kdyz mas hydraulicky brzdy (predpokladam kdyz je chces odvzdusnit). To bude jeste vice narocnejsi nez vzit klice a povolit a nasledne dotahnout nekolik zavitu. Na jejich obranu musim rici ze prijali strasne moc zakazek, ale to co si kazdej udela doma (pokud ma naradi) do 30min, pak to opravdu mohli udelat drive. (P.S v tuhle dobu presne po tydnu dali akorat ram a zadni kolo do stojanu a nauctovali si 300Kc)

      Jinak obchod jako takovy je v pohode (akorat tam touhle dobou nic jeste nemaj dovezenyho), ale ten servis je opravdu otresnej, z domova jsem zvyklej ze takovehle drobnosti se delaj na pockani a ne na tyden.

      Podle IP tipuju ze si vysokoskolak, hodne stesti s vyberem servisu, jinak CESA doporucovala ten obchod jak je u Tech. muzea – prestehovanej nekam na cejl ze na isica a na doporuceni od cesy davaj slevu ;)

      0 0
      • siafu  

        ten prestehovanej obchod na Cejl je bikezone

        0 0
      • pepek  

        A když je to teda tak otřesný, proč si ten střed a kazetu neuděláš sám? Já jsem z domova taky zvyklej, že mi to doma udělají na počkání a zadarmo.

        0 0
      • bluma  

        A to tě tak nasralo že ses musel hned zaregistrovat? :-)

        0 0
        • jIrI___  

          Ale zas má na druhou stranu pravdu. Byl jsem tam jen jednou koupit olivy a nikdy víc tam nevkročím (prodavač totální arogantní blb, ale aspoň mechanik byl v pohodě).

          0 0
          • bluma  

            Tak to tam nechoďte v pátek odpoledne, to tam bude prodávat ten úplně nejhorší prodavač pod sluncem…

            0 0
    • jIrI___  

      Ceny za odvzdušnění a zkrácení hadic jsou hodně vysoké (co jsem se ptal, tak to bylo mezi 600–800 Kč). Jen abys s tím počítal. Já se do toho pustil raději sám doma a po pár nadávkách a dotazech na B-F hadice úspěšně zkráceny a brzdy odvzdušněny :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Za zkraceni hadic jsme dal 500 a dily vysly na 30kc. To porad vyjde levnejc se pokusit o zkraceni doma desetkrat. Navic na tom nic neni-coz sem zjistil teprve nedavno na Hayesech.

        0 0
    • Kubas.1  

      Když už se to tady řeší…nevíte někdo kolik chcou u Hanáka za odvzdušnění jedné brzdy? Chtěl sem tam dávat kolo, ale podle toho co tady zatím čtu, tak mě to nějak přešlo

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pokud jde jen o odvzdušnění, tak to mi v Rock&Road udělali na počkání za kilo.

        0 0
      • kafac  

        Kamos to tam mel, a mam dojem ze rikal neco o 250,–Kc ale nejsem si jistej.

        0 0
        • Lada,s  

          250 kč mi přijde dost, na to že je to práce na 10–15 minut i s cigárem :-)

          0 0
          • kafac  

            No kdyz se u toho meni olej, tak ten olej taky neni zadarmo, a za 15 minut to asi poradne neudelas. Aspon ja jsem si s tim hral aspon hodinu abych vypudil vsecky bublinky (taky me to zabira hned po zmacknuti)

            0 0
            • Lada,s  

              Tak pokud je to včetně výměny tak pak ano. Myslel jsem čistě odvzdušnění

              0 0
      • jIrI___  

        Psal jsem jim nedávno ohledně toho mail, odpověď je tu:

        „Dobrý den,

        Odvzdušnění páru brzd stojí 600,–Kč.“

        0 0
        • alinceb  

          No tak to je dost darda. Za 600 s tim radši budu laborovat sám. I když odvzdušnění Avidu bez odvzdušňovací sady je porod. Ale jednou už jsem to absolvolal a docela to šlo. Za sebe můžu doporučit RK Cyklos. Kluci sou tam šikovní a ochotní. Jinak je ještě po ruce Hape, na který taky všichni pějou jen chválu. Jen v RK Cyklosu je dobrý se předem objednat. Bez objednání teď berou jen kola u nich koupená a lidi, co je furt s něčim otravujou, jako sem třeba já…:D Ceny taky nemají špatné. Teda aspoň podle mě…

          0 0
    • Palec  

      Zdarec!

      Tak jestli te muzu od neceho odradit, je to obchod Atrex na Stare osade. Vysoka cena a prace odvedena tak, ze jsem kolo musel po tydnu znovu nechat seridit (samozrejme tentokrat uz jinde).

      A jestli ti naopak muzu velice doporucit – tak je to Habby z Bystrce http://www.habbybikes.cz/.

      Ma dobre ceny (a to nejen servisu, ale i komponent), je sikovnej a dava si zalezet.

      Koukam ze na jeho strankach je jen otviracka a neni tam adresa – tak kdyztak si dej vyhledat zastavku Chvalovka. A habbyho najdes asi tak 15m od teto zastavky ;-)

      0 0
    • frederick  

      Za mě VELO HANÁK. Po skušenostech v Cykloworldu, Atrexu a Hobby sportu už jedině tam! Ceny normální a když by se ti tam náhodou něco pokazi, tak ti to v rámci garance opraví bez poplatku. Navíc tomu tam i rozumí, což v ostatních obchodech se mi zdá, že ne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.