• Jirc

    Ahoj. Chci začít jezdit na rok 2020 enduro (až budou peníze). Ale nevím si rady s výběrem kola tedy se zdvihama a bojím se že sáhnu vedle… Bude stačit 140mm v zadu a 150mm ve předu? Díky moc za každou odpověď.

    0 0
    • honzarb  

      Asi ti to moc nepomuze, ale kdyz uz sem nikdo nic nepise:)), tak pro zajimavost: Matej Charvat vyhral MTB Trilogy se zdvihem 105 vzadu a 120 vepredu, takze pokud to mas trochu v pazich, tak 140/150 bude urco stacit ;)

      0 0
    • novas752  

      O zdvihu to zase tak neni, je to hlavně o geometrii a „houževnatosti“ komponentů a konstrukci zadní stavby.

      0 0
    • Martin  

      zdvihy-nezdvihy, hele, je ti 15 a je hrozná škoda čekat rok, protože co na technice zanedbáš teď budeš pak obtížně dohánět, chtělo by to zkusit poprosit tátu, aby šáhnul do šrajtofle, neztrácet čas a jezdit už tyhle prázdniny

      slib třeba že budeš kolo splácet z letních brigád apod.

      0 0
      • Cavendish  

        A pak se na splácení vysere, protože ho kola bude a bavit a na brigády bude čas. A oheň už bude na střeše…

        0 0
        • Martin  

          oheň na střeše možná, kolo v garáži určitě

          0 0
      • embi  

        Pod tohle se muzu podepsat. Tohle je mnohem dulezitejsi nez spravne kolo: hlavne jezdit techniku! Kazdy rok, kdy to odkladas bude velmi znat.

        0 0
        • Jirc  

          Ahoj díky moc za všechny rady. No s tím tátou by to nevyšlo a na letní brigády chodím furt. Techniku trénuju zatím na hardtailu (nic moc mi to nepomůže). Jako netrénuju když zatím jezdím xc jenom makat a prostě jenom na rychlost trénuju práci a pohyb s kolem atd. S technikou zatím problém nemám.

          Kola na které jsem se zatím díval. (Určitě budou za rok jinačí…)

          https://www.kellysbike.com/…ag-10-p57713

          https://www.dookie.cz/…-2019-cerna/?…

          https://www.mojekolo.cz/…e-forty-400/

          Díval jsem se do 45k protože budu muset mít i na vybavení jako: batoh s páteřákem, brýle, asi integrálku, chrániče a ještě se uvidí.

          Určitě rodiče něco přispějou ale nemůžu za nima zajít a říct že chci 70k+ ať si můžu jezdit závody.

          0 0
          • Martin  

            tak i na HT se vyjezdíš, potud ok

            každopádně držím palce ať ti to vyjde

            0 0
          • honzarb  

            popr. zkus bazar

            0 0
          • -b-n-x-  

            Nedalo by se „vyzebrat“ nejaky RB Bandit za nejakou podobnou cenu? Pripadne jeste trochu navysit rozpocet – a za cca 55 uz zacinaji YT Capra, a plno dalsich kol v zakladu.

            0 0
          • Soreno  

            Technika na HT ti nepomuze? WTF? Co to je za blbost, naopak na HT se vyjezdis. Kup klidne HT s poradnou geometrii na trail/enduro. Bude to vic drncat, ale podle mne budes umet lip zachazet s kolem. Jinak pokud bych jezdil enduro zavody, chtel bych 160 mm a vic zdvihu. Tancovat na 130/140 me uz prestalo bavit :).

            0 0
          • zirecek  

            HT Ti právě pomůže. Naučí tě to více číst terén. Je to první krok ve vnímání toho, kam tě pustí technika a kam tě pustí tvoje smysly a práce těla na kole. To jak pracuje hmota těla vs. hmota kola je základ všeho…

            Osobně si nejvíce zajezdím na full HT. Je to prostě zábava i z kopce. Akorát dříve přichází únava. Přední odpružení už Tě výrazně zrychlí, bo to pereš příměji. No a s fullem už jen letíš a tlemiče si odfouknou u pařezu nebo u báby s nůší…

            0 0
    • mr.antik  

      bral bych něco co má vepředu 160mm vidlici a vzadu třeba 150/160 už je tak nějak jedno. Jde to, že takový kolo bude celkově stavěný jako odolnější a mladý kluci to prostě občas prasej dost (a zkoušej co to vydrží). Teoreticky by se na podzim měly objevovat slušný výprodeje a bazary (dost mění kola po sezóně). Ještě podle vejšky se rozhodni, jestli 27,5 kola nebo rovnou 29.

      0 0
      • Jirc  

        Tak výška je nějakých 182cm. Rozhodnutí mezi 27,5 a 29 ještě nevím a na ostatní věci jsem se chtěl zeptat právě kvůli tomu podzimu ať už vím a nehledám informace na poslední chvíli co by bylo pro mě nejlepší. A jako pro info bydlím asi 15km od Jezdkovic kde má RB prodejnu a zas nechci žebrat nějaké kolo co by bylo na nic nechci hned po sezóně měnit za další enduro bike (neříkám že mi to kolo musí vydržet 10let to ne)

        Co ty kola které jsem tady dával? Nějaký názor?

        0 0
        • -b-n-x-  

          Tak klidne to muze byt „kolo na nic“. Ram zustane a pokud planujes zavodit, tak stejne do dalsi sezony polovina komponentu neprezije a budes menit.

          0 0
          • Jirc  

            To vim že polovina věcí odejde (znám z xc)

            0 0
          • Jirc  

            Právě chci najít nějaký dobrý rám s dobrou geo a velkou kompatibilitou dílů. A postavit kolo mi nedělá problém ale sehnat rám za dobrou cenu (kromě rb)

            0 0
            • hAjPR  

              Zkusil bych se podívat po letošní sezoně po bazarech na nějakou 29ku se zdvihem 140–160…dobrá geo na 29 znamená spíš ročníky 2019…

              0 0
        • novas752  

          Na nějaký to enduro ježdění/závodění asi úplně nechceš dvouplacku a rozpočet je napjatý (přestavba), takže Tranceho nee.

          0 0
          • Jirc  

            Ten trance byl stejně jenom do počtu…

            Spíš by mě zajímala ta merida a kellys

            0 0
            • novas752  

              No na téhle nové meridě 140 jsem nejel, starší se mi však i oproti jiným trailbikům zdály takové „křehké“ nebo jak to říct. Prostě na nějaký začátečnický prasení v terénu se spoustou nepovedenejch akcí radši ten Swag. Výhledově bude lepší i v bikeparcích a­pod.

              0 0
              • Jirc  

                No ten swag mi příjde odost sympatičtější a kdykoliv bych se mohl stavit na prodejnu do ostravy a zkusit ho tam nebo si ho někde půjčit ale na podzim mu zase spadne cena a výjde hodně bazarových kol takže se uvidí

                0 0
                • scota  

                  Pokud jsi z Opavy otestuj si v Jezdkovicích RB Bandit 675, nebo 475.

                  0 0
                  • Jirc  

                    Jo nad tím jsem přemýšlel ale teď to dělat nebudu protože než bych si na nějaký takový stroj vydělal tak bych jenom brečel… Zatím jsem zkusil IQ co má tatík a bráchové CRR

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.