• Marshall

Ahoj, potřeboval bych vidlici na můj rám AGang Ninja 3.0, nejlépe tak za 5 000,– (samozřejmě bazarovou). Zdvih bych rád okolo 180 mm. Jestli vzduch nebo pružina, to už je na vás, co mi doporučíte. Myslel jsem, že kvůli nastavování je lepší vzduch, kámoši ale nedají dopustit na pružinu. Na začátek prý stačí Domain nebo Marzocchi 66, ale pokud znáte něco lepšího za podobnou cenu, určitě bych to uvítal. Mohli byste mi poslat nějaké rady, konkrétní modely vidlic nebo přímo odkazy na konkrétní inzeráty?

0 0
    • Pedro404  

Rady – kouknout se na tu vidli naživo při osobnim převzetí, zkontrolovat, jestli nejsou poškrábaný vnitřní nohy.

Domain přetěsníš za pár kaček a RS má na netu servisní návody, Mařena bude těžší a při servisu dáš dost za olej, protože má otevřenou olejovou lázeň a dává se ho tam 400 ml, ale zase by měla díky tomu mít dlouhý servisní intervaly.

U Domainu je zase *******, že když ti odejde těsnění v pístnici odskoku (kolem spodního štelovátka začne unikat olej), tak musíš koupit novou, protože je nerozebíratelná, popř. to zašpuntovat nedutym šroubem. Pak ale nebudeš moct štelovat odskok, resp. budeš na to muset ten šroub vždycky vyšroubovat a pak zas zašroubovat.

0 0
      • Marshall  

Aha. A co třeba X-Fusion Vengeance? Má zdvih „jenom“ 170 mm. Je ten rozdíl od 180 nějak hodně poznat?

0 0
        • Pedro404  

Myslim že těch 10 mm rozdíl nepoznáš, že by ti chyběl zdvih to určitě ne, a ten půlstupeň, co to udělá na hlavovym úhlu, taky neni žádná tragédie. Jinak s X-Fusion osobní zkušenosti nemám.

Eště se můžeš kouknout po Duroluxu od Suntouru, ten je taky blbuvzdornej, i když já měl se starym RCAčkem docela problémy, blbě těsnil pístek a rozšroubovávala se tlumicí patrona, nevim nakolik je to pravidlem.

0 0
          • Marshall  

Díky :) Ještě se zeptám. Je nějakej větší problém dát redukci z tapered hlavové trubky na 1 1/8 krk vidlice? Většina co jsem koukal je právě 1 1/8.

0 0
            • mr.antik  

redukční kroužky nedělaj dobrotu a navíc tapered krk je tam kvůli lepší tuhosti

0 0
              • Marshall  

Tak to mi velice zužuje možnosti :) Asi to teda vypadá na toho Domaina. Toho jsem zrovna na bazaru našel v tapered verzi za 4 000,–

0 0
              • Pedro404  

Poznáš rozdíl v tuhosti s tapered krkem?

0 0
                • mr.antik  

ta tuhost je až druhořadá, hlavně jde o všelijaký zvuky z těch redukcí – jedině vzít spešl hlávko ale to jsem taky neviděl nikde pod litr.

0 0
                  • Pedro404  

Já jenom žes to zmínil, já ten rozdíl fakt nepoznám:)

Vona existuje nějaká univerzální redukce, která se používá jako mezikus? Sem měl za to, že akorát k některejm širokejm hlávkům můžeš sehnat širší spodní kroužek na klasickej krk vidle.

0 0
                    • mr.antik  

jo buď kroužek, nebo mezikus a nebo váleček kterým zvětšíš trubku, to první řešení stojí pár korun tak tim bych začal – pokud to bude pasovat na stávající spodní ložisko.

0 0
                      • Marshall  

Myslíte toto ?

0 0
                        • Pedro404  

Já bych tipoval, že tohle bude s jistotou fungovat jenom na hlávka Force.

0 0
                          • wilda81  

Těch ložisek zase není tolik druhů. Stačí si pohlídat rozměr, zkosení a mělo by to sedět.

0 0
                            • Pedro404  

Dyť řikam s jistotou:) Je klidně možný, že nějaká další značka používá stejnej rozměr a zkosení, ale nevim jak bych to zjišťoval.

0 0
                              • wilda81  

Vnitřní rozměr máš daný a marně přemýšlím, kdy jsem naposledy viděl jiný úkos než 45° … spíš bych se divil, kdyby to nepasovalo ;)

0 0
                                • Pedro404  

Ten rozměr si psal ty, tak sem ho jenom převzal:) Úkos právě vůbec netušim, jestli je standardizovanej, vim akorát že Cane Creek hlávko, co tu mám, má ložiska úplně bez úkosu.

0 0
                          • Marshall  

No a co toto ? Podle mě to je hodně podobný. Jde mi o to, že kdybych si vybral dvojkorunku, tak bych musel nějakou tu redukci koupit a nerad bych šáhnul vedle.

0 0
                            • goofy  

Bral bych určitě něco neděleného, ať je menší riziko rachocení.

0 0
                            • Pedro404  

To bych tipoval, že bude určený na hlávka Mortop:D

0 0
                              • Marshall  

No, tak to by asi byl běh na dlouhou trať než bych vybral správně. Stejně by to asi bylo divný, kdybych měl vzadu RS RC3 plus se zdvihem 170 mm a vpředu 200 mm dvojkorunku. :)

0 0
                                • Pedro404  

Co máš za značku hlávka? Primárně bych zjistil, jestli redukční kroužek nevyráběj sami.

Divný bych ani neřek, hlavně kdyby se ti podařilo sehnat starýho Boxxera s 32 mm nohama s tlumenim Team/WC (modrá komprese a stříbrný floodgate točítko), což je kolem 5000 reálný, tak bude funkce v rozbitym terénu úplně jinde, než u těch základních vidlí, rychlá komprese (floodgate) dělá hrozně moc.

0 0
                                  • Marshall  

Hlavové složení jsem dostal k rámu – PRESTINE, mám pocit integrované.

0 0
                                • mr.antik  

ty hlaváka není žádná věda, jsou myslim dva úhly zkosení co se reálně dělaj, takže bych vzal ten stávající a dones to někam do většího kameňáku se servisem

0 0
        • jopny  

X-Fusion Vengeance jsem si vyzkoušel na Spešláckým Enduru (Evo 2014) a byl jsem z ní nadšenej, na to že jsem s ní jezdil jen den, tak jsem ji poznal z té výborné stránky, k citlivosti jsem neměl co vytknout, tuhost velmi dobrá a nepropadala se zbytečně do zdvihu.

I díky této zkušenosti s X-F jsem si vybral patriota s jejich odpružením.

0 0
          • Ralan  

Měl jsem to tak jak ty, na testovačce parádní. Bohužel mám hlavu na rámu pouze 1 1/8, takže nakonec tam šel 36 Van R od Foxe, což byl za 4000 parádní kup.

0 0
          • AleZ80  

Těch 15,8 kg jsi navážil s pedály a tím Promax teleskopem ?

0 0
            • jopny  

Ano, je to ± tak a je to docela dost, ale v ruce mi to přijde lehčí.

0 0
              • AleZ80  

Mě ten můj přijde v ruce sakra těžký (už s jinými koly a plášti, ale zase s těžší vidlicí Marzocchi 350CR) a vážit to snad ani radši nebudu.

0 0
                • jopny  

Zkus ho zvážit a hoď ho do našich bajků.

0 0
                  • AleZ80  

Do bajků ho snad brzy hodím – v Sobotu jsem na tom dodělal poslední věci (ještě tedy vyměnit tlumič až mi do něj přijde jehličkové ložisko), ale zvážit nemám jak ( a radši ani nechci :-D ).

0 0
                    • jopny  

Já to vážil na obyč váze :D Už se na něj těším. Ti zbyl skoro jen rám z původního celku ne? Taky chci tunit, ale není moc za co, holt studentský život, na druhou stranu mi bajk hodně vyhovuje, teleskop ho dost nakopnul, ještě kola a bezduše a budu nadmíru spokojen. Vidlice pujde casem.

0 0
                      • AleZ80  

Měnil jsem vidlici, tlumič (připravený k vyzvednutí), kola, brzdy, představec, sedlo a sedlovku (jen za ruční teleskop na RU), takže něco původního ještě zbylo.

0 0
                        • jopny  

Jsem zvědav, s čím vyrukuješ, fakt se těším a třeba najdu inspiraci.

0 0
                        • kali222  

jen tak pro srovnani, nemas ten ram s nebo bez tlumice zvazeny?

0 0
                          • AleZ80  

Bohužel to nemám jak (na čem) zvážit, ale žádné tintítko to asi nebude vzhledem k hmotnosti kompletu.

0 0
                            • kali222  

chapu. do nasich bajku na vysledek kouknu rad. .-)

0 0
                              • AleZ80  

Snad to o víkendu nafotím, jestli nezačne sněžit, jak předpovídají.

0 0
                          • jopny  

Též by mě to zajímalo, nikde jsem to nenašel, tak až někdy bude čas, odstrojím a zvážím.

0 0
                            • AleZ80  

No, sundavat všechno včetně klik, abys zjistil, že to je těžké jako prase…

0 0
                              • jopny  

Tak samozřejmě, že to nebude tintítko, ale aspoň na tom je nějaký matroš.

0 0
                        • AleZ80  

Tak jsem včera vyměnil tlumič a překvapilo mě, že na tom původním X-F bylo ložisko ve spodním oku.

Někdo tu psal, že tam byl problém s vydíráním pouzdra, ale nečekal bych, že to takhle vyřešili už u té 1. generace Patriota.

0 0
        • chyna.cz  

Můj venegance má psaných 170mm, ale je tam nějaký mechanický doraz už na 160mm :-(

0 0
    • Pedro404  

Dát problém neni, ale budeš muset asi koupit hlávko, resp. minimálně spodní misku. Jedině že bys měl nějaký, ke kterýmu se dá sehnat jenom samotná redukce…

0 0
    • Marshall  

A co říkáte na RST Storm?

0 0
      • Ralan  

Vůbec, škoda peněz.

0 0
        • Marshall  

V recenzi jsem na ní četl samou chválu. Ale myslel jsem si že to žádní sláva asi nebude. Díky

0 0
    • Marshall  

Možná by bylo ještě dobrý se zeptat: Co by s geometrií udělala dvojkorunková vidlice 200 mm?

0 0
    • Marshall  

Takže na výběr z aktuálních inzerátů mám:

1. jednokorunky
        • Rock Shox Domain
        • Marzocchi Bomber 66
        • X-Fusion Vengeance
      2. dvojkorunky
        • Rock Shox Boxxer 2010
        • Rock Shox Domain R Dual Crown
        • Marzocchi 888

Co byste pro rám AGang NINJA 3.0 s tlumičem zdvih 170 mm vybraly vy?

0 0
      • Concorde  

Domain jednokorunku. Funkcni, blbuvzdorna a spolehliva.

0 0
      • wilda81  

Nevím co by vybraly holky, ale já bych volil určitě jednokorunku.

0 0
      • AleZ80  

Hlavně bys se měl rozhodnout ty, jaké by mělo to kolo mít určení, resp. jak by mělo být „jezdivé“.

S doukorunkou už to na nějaké „enduro“ moc nebude.

0 0
        • Marshall  

Ja si puvodne myslel že tam dám jednokorunku a dvojkorunka je kravina. Ale Pedro mě celkem přesvědčil tím, že třeba Boxxer se v terénu chová líp než jednokorunka. Taky jsem četl že je pevnější a nevlní se. Co se týče komfortu, tak to je mi fuk. Na nějaký drahý ultra vidlici jsem nikdy nejel. S mojí Raidonkou si člověk na luxus moc nezvykne :)

S tím, že to nebude enduro jsem se už smířil. Kdybych doma měl jenom to co si teď vybírám, tak mám jasno a bral bych menší zdvih. Ale když už mám doma XCčko, tak mi to ani nebude vadit.

0 0
          • Pedro404  

Bacha, mluvil sem jenom o Boxxerech s vyšší verzí tlumení, RC/Race se obávám, že bude podobný jako Domain. A co se tuhosti týče, myslim že na to, že by se Domain nebo 66ka kroutily, si nikdo nikdy nestěžoval, sou to celkem ingoty.

0 0
            • Marshall  

Koukni na mojí reakci dole. Je tam odkaz na konkrétního Boxxera. Podle toho co jsi popisoval (modrý a stříbrný nahoře) by to mohlo být ono.

0 0
          • wilda81  

Jen pozor na to, že dvoukorunka má omezený rejd. Pokud budeš chtít projíždět nějaké pomalejší utaženější zatáčky, tak bys mohl mít problém.

0 0
            • Vilém  

Potrenuje otocky na prednim kole a za chvili mu to ani neprijde.

0 0
              • Marshall  

Otočku na předním kole na XCčku dávám tak cca o 90°. Na kole s vyšším zdvihem jsem to ještě nezkoušel.

0 0
                • Vilém  

Tak potom to bude jeste rychlejsi, kdyz uz to mas v rukach.

0 0
      • Pedro404  

Co je zač ten Boxxer, že je v tvym finančnim limitu? Hlavně bacha na prodejce KuciDH, dost často prodává rozbitý mrdky.

0 0
        • Marshall  

Mám vybraný 3 Boxxery. Třeba tento .

Jinak díky za upozornění na Kuciho, jedna z těch variant co jsem „vybíral“ je právě od něj. Nejspíš si od něj ale zkusím koupit řídítka a možná i pohon.

0 0
          • goofy  

Tyhle staré Boxxerky se kroutí víc, než kdejaký Domain. Nekombinoval bych a vzal Domaina nebo X-Fusiona (osobně raději).

0 0
            • Pedro404  

Nevim kolik váží Marshall, ale já teda při svejch 65 kg rozdíl v tuhosti 32 mm a 35 mm Boxxera nepoznal.

0 0
          • Pedro404  

Přesně na ten sem koukal, když jsem ti psal, že by to byla možnost. Pokud plánuješ jezdit rychle v rozbitym terénu, tak ti ruce za tu rychlou kompresi poděkujou.

0 0
            • Marshall  

Co tahle ? Ta vypadá trochu novější. Autor inzerátu si s fotkama moc práce ale nedal.

0 0
              • Pedro404  

To je Race/RC, má jenom jedno modrý kolečko na pomalou kompresi.

0 0
          • Pedro404  

Do řídítek z druhý ruky z nejistýho zdroje bych nešel ani omylem, to je součástka, která nechceš, aby ti při jízdě umřela. Kdo ví, jestli to jezdil 120 kg chlap nebo kolik to zažilo pádů. Si představ, že se ti někde v šutrech po dopadu stane tohle http://www.bike-forum.cz/…hej-material

0 0
            • Marshall  

No tak to by bylo hodně zlý.

Jinak moje váha 65kg. Kluci tu mají dráhu spíš hladkou, ale kdybych pak vyrazil do nějakýho bikeparku, tak počítám s tím, že to moc hladký nebude.

0 0
              • AleZ80  

Řídítka přeci nejsou zase tak drahá položka, aby bylo nutné je kupovat na bazaru a pokud to nutné je, tak asi nejlépe nějakou demontáž z nového kola.

0 0
                • Marshall  

Pozatim se budu muset spokojit s kratkyma riditkama Force z kola co mam na normalni jezdeni.

0 0
                  • AleZ80  

Mám ve sklepě řidítka Truvativ AKA 710 mm v šedostříbrné barvě, jezděná 1 sezónu mnou (70 kg) na XC fullu.

Pokud bys o ně měl zájem, tak mi napiš do zpráv. PC bych viděl na 300 Kč.

0 0
          • Vilém  

32mm nohy, pravdepodobne vymena horni korunky, no to se vyplati:)

0 0
            • Pedro404  

Co máte všichni proti těm 32 mm nohám? Radši bych 32 mm Team/WC než 35 mm Race.

0 0
              • Marshall  

Také by mě zajímalo v čem je problém.

Jinak odkaz na Domaina co bych koupil je tu .

Vengeance zde

0 0
                • Pedro404  

Takhle z fotek těžko soudit. Ten Vengeance vypadá výrazně zachovalejší. Hlavně bych zjistil, na jakou váhu sou v nich pružiny.

0 0
                  • AleZ80  

To by měl být. Vždyť se ta vidlice zase tak dlouho nedělala. Navíc by ten X-F měl být i o něco lehčí vzhledem k tomu, že má na rozdíl od Domaina hliníkové vnitřní nohy.

0 0
              • Atilla  

Protože to je 100let starý:)

0 0
                • Pedro404  

Nj, ale funkce je o úroveň vejš než u těch novejch základních verzí.

0 0
                  • Atilla  

Až tomu prskne monoblok… šel bych do XF

0 0
                    • Pedro404  

Vozim 2009 dodnes a zatim neprsknul a Marshall píše, že má 65 kg.

0 0
                      • Atilla  

Nevím proč kupovat 7 let starou vidlu, když může mít roční. XF se tedy pod ním kroutit nebude a dá se tam docela pohrát se vzduchem a olejem. Navíc lehoučká 2,3kg

0 0
                        • Pedro404  

Protože má HSC. XF sem nejel, ale jestli je to tlumení srovnatelný s Domainem, což u vidle, co má jenom odskok, předpokládám, tak na sjezd nic moc.

0 0
                          • Atilla  

Tlumení je úplně jinak udělané a jde na něm ladit progresivita a tlak

0 0
      • Mr.Duck  

Vyprdl bych se na Domain, ma uplne zoufaly tlumeni. Stejne tak Boxxer RC. Ale ty uplne zakladni 888 taky, predpokladam ze i 66 – chtelo by to vedet presnejsi model. Jestli je to RC nebo CR, nebo jenom R, nechal bych to byt, at je to fox, rock shox nebo marzocchi :)

Z 2010 Boxxera by se casem dala udelat i pouzitelna vidlice dalsi investici pozdeji, to u ostatnich moc nepujde, na druhou stranu do 5k asi vsechno dobry.

0 0
        • Concorde  

Za 5k muze byt rad, ze je v ni olej :)

0 0
          • Mr.Duck  

Tak jestli by pak nemělo smysl přišetřit trochu, vždyť nějaký r2c2 nebo i world cup už musí jít sehnat pod 8,ne ?

0 0
            • Concorde  

Tak psal kolem pěti litrů, tak jsem se toho držel. Nedávno se tu na bazaru mihl Totem za 8.5, což by bylo ideální, ale je to přes limit, tudíž jsem to ani nedoporučoval…

0 0
              • Marshall  

Když se hledá, tak se najde leccos. Totemů okolo 8mi jsem už našel několik. Jen by mě zajímalo, jestli je rozdíl např. Vengeance vs Totem tak veliký, aby se na to vyplatilo nějakou dobu počkat. Já se už teď nemůžu dočkat na moje první celopéro.

0 0
                • Baba-Ji  

Mám Totema Air RC2 DH a zkoušel jsem krátce i Vengeance 170mm, co byla jako default vidle k Enduru EVU.

Totem vyhrál na plně čáře, hlavně kultivovaností chodu a to mám zrovna ******** odskok. Pravdou je, že bych na té Vengeance potřeboval měkčí pružinu.

0 0
        • Carloss  

jak se projevuje zoufalý tlumení?

0 0
          • gazman  

Zoufalým tlumením:-)

0 0
            • Carloss  

zjevne to nepoznam

0 0
              • Pedro404  

Vem si Boxxera s Mission Control patronou a zkus si projet stejnou pasáž s high speed kompresí úplně otevřenou a úplně zavřenou. V prvnim případě se bude vidle lítat jak pomatená, v druhym bude nádherně stabilní. Motion Control minimálně u Domaina se chová, jako když je HSC úplně otevřená, čili na hovno.

0 0
                • Carloss  

Nebudu to delat, bo bych pak zjistil ze potrebuju novy kolo.. zas :)

0 0
                  • kali222  

to tady stejne potrebujou vsichni :)

0 0
                  • wilda81  

jen vidlici :)

0 0
                    • Carloss  

Mam i tlumic jen s nastavenim odskoku se kterym chodim po dotazech pri optimalni citlivosti a hranaty rafky a napicu vidlu ktera neumi tlumit a taky triskam po dorazech a tak to proste neresim a jezdim :)

0 0
                      • wladeq  

Ony tam ty všechny kroutítka udělají dost. I na blbém tlumiči, dvakrát tolik na vidli

0 0
                        • Carloss  

ale taky komponenty, ktery ty kroutitka maj, slusne vymetou penezenku..

0 0
                      • mr.antik  

No… protože co jiného ti zbejvá. Ale to neznamená, že na lepších se nejezdí líp

0 0
    • Marshall  

Ještě jsem na německým bazaru našel Rock Shox Lyrik RC2L Air . Co si o tom inzerátu myslíte? Sice si moc nedovedu představit že bych se s ním domlouval, ale podle toho jak si lidi Lyrika chválí, tak bych to alespoň zkusil.

A ještě jsem tam našel tuhle pružinovou.

Je nějaký problém nakupovat z Německa? Vyplatí se to?

0 0
      • mr.antik  

problém u levných věcí může být cena poštovnýho, ale i tak mi to přijde dobrá cena.

U každý bazarový věci je holt potřeba počítat s nějakým případným servisem…

0 0
        • Marshall  

Z nesmyslně poskládaných slov co mi vyklopil google překladač jsem vybral, že vnitřní nohy jsou netknuté a není moc jetá…samozřejmě otázka je, co je z toho pravda. Černá barva by se mi hodila, přesně tato vidle se dávala k lepší verzi v sériovce u 3.0. Myslím že Lyrik je na úplně jiné úrovni než třeba Domain, ne?

0 0
          • mr.antik  

Jo, to rozhodně, jak tlumení (neplatí o verzi R) tak provedením, navíc vzduchovej, takže i rozumná hmotnost. Já ho měl několik let a nevyžadoval žádný servis kromě standardního čištění a mazání.

0 0
            • Marshall  

Díky za info. :) Snad odpověď s mojí šikovností na nakupování nepošlu úplně někomu jinýmu. Doufám že odpověď na inzerát je to zelený tlačítko. :D

0 0
          • gazman  

Z nemcema jsem toho naobchodoval hodne, vcetne treba ramu za 60 litru a tak podobne, nikdy nebyl problem, nebal jsem se ani poslet treba ty penize za ram predem. Popisovany stav veci se dycky schodoval. Nemec je nemec, v cesku je to humus.

0 0
      • Pedro404  

Ten by byl super.

0 0
    • Marshall  

No tak vida jak se nám hezky zúžil výběr. Inzerát s Lyrikem už je smazanej, Ostatní jste postupně vyvrátili, tak už zbývá jen X-Fusion Vengeance a Rock Shox Boxxer .

0 0
      • Pedro404  

Za mě Boxxer, pokud je ve funkčnim stavu. Ale zas je pravda, jak psali kluci, že asi budeš muset shánět nízkou korunku.

0 0
        • Marshall  

Problém s vysokou korunkou? Nízká korunka se bude na tyto tenčí nohy oproti novějším modelům shánět blbě co?

0 0
          • Pedro404  

Můžeš zkusit napsat tomuhle týpkovi na aukru, podle googlu na ní udělal inzerát 3× a neprodala se… http://archiv.aukro.cz/…-i5561756212

Pokud je teda nízká, z tý fotky těžko soudit.

Eště je teda možnost tu vysokou korunku vypodložkovat, asi to nebude vypadat úplně čistě, ale mělo by to fungovat. Koukám, že na tom Boxxeru z inzerátu má spodní korunku posunutou hodně nízko, tak na 15 cm zdvihu, snad to takhle nevozil:)

0 0
            • Marshall  

Podle toho jak daleko je pod ní stín, tak asi moc nízká nebude. Ale moc děkuju za reakci :) Uvidím co mi prodejce XF řekne na možnost dobírky. Pokud to nevyjde, tak budu hledat nízkou korunku :) Jinak má nějaký nevýhody oproti nízký?

0 0
              • Pedro404  

To, jestli potřebuješ nízkou nebo vysokou, udává vejška hlavový trubky rámu. Ninja bude mít integrovaný hlávko, takže ta hlava je nízká. Jak sem psal vejš, můžeš to vypodložkovat, ale zase se ti o to zvýší řídítka, což by asi bylo nežádoucí.

0 0
      • Smazaný účet  

XF

0 0
      • jopny  

Též se přikláním k Vengeance.

0 0
        • Marshall  

Teď už je jen problém s tím, že prodejce preferuje osobní převzetí. Jsem z ČB a on/ona z Karlovarskýho kraje…No, třeba ho překecám na dobírku :)

A ještě – bude mi stačit krk dlouhý 19 cm? Hlava rámu je vysoká 14 cm.

0 0
          • jopny  

Ještě záleží na výšce představce a zda tam budou nějaké podložky.

0 0
          • Pedro404  

Jestli pro to nepojedeš osobně, tak bych se taky klonil k X-fusionu, Boxxer je přece jenom starej a bez osobního prohlídnutí je tak 50% šance, že ti příde poškrábaná olítaná *****. Což teda může i u X-fusionu, ale podle popisu a stáří vidle je ta šance menší.

0 0
            • Marshall  

Strašná škoda, že tenhle je prej na vnitřních nohách oťukanej :(

Co jsem koukal, tak vnitrni nohy jsou dost drahy.

0 0
              • Pedro404  

Hele záleží, já mam na obou Boxxerech vrypy, nějakym způsobem začištěný, aby neměly ostrý hrany, a těsnění držej u toho 32 mm tak sezónu, a u toho novějšího 35 mm, kde to je celkem dost hluboký, sem zatim sezónu odjel a tváří se jak nový.

0 0
                • Marshall  

Ten co jsem poslal by měl mít 35 mm, ne? Zase si říkám, že na sjezdíky, na co kolo budu primárně používat, se víc hodí Boxxer. Mám strach, abych při větším dropu nebo skoku tý XF nenakládal až moc.

0 0
                  • Pedro404  

Jo, to je 35 mm. Že bys tý Vengeance moc naložil bych se nebál, ale ten Boxxer bude mít mnohem lepší chod.

0 0
                    • Marshall  

Lákavé…lákavé. Jestli to fakt nebude tahat olej a zasekávat se, tak bych do toho i šel… Asi nevíš, jestli je těžké rozebrat a servisovat si jí doma, popřípadě kolik stojí servis?

Jinak díky, že mě obohacuješ svými zkušenostmi. Vážím si toho ;)

0 0
                      • Smazaný účet  

Zakladni servis jde udelat vpohode doma skoro u kazde vidle…toho bych se nebal.

0 0
                        • Marshall  

To by bylo fajn. Jestli bych jí koupil, tak bych jí trochu „zrenovoval“. Nohy bych nalakoval na černo (aby se mi to víc hodilo k rámu) a polepil novými samolepkami. Koukal jsem a samolepky na Boxxera stojí asi 350,–.

0 0
                          • Smazaný účet  

Pri komplet repasu je to sumak, ale pro lakovani musi stiraky ven…takze se to docela nabizi:)

0 0
                      • Pedro404  

Boxxer snadno kompletně rozebereš s pomocí imbusů, kleští na segrovky a 24ky goly a RS má na netu ofiko návod. Těsnicí o-kroužky seženeš za pár korun v každym obchodě s těsněníma.

0 0
                        • Smazaný účet  

Jeste se hodi cca 10mm orech na odrazeni nohy s tlumenim;) ale to je detail. Kleste na segrovky se urcite moc hodi, ale da se i bez nich…

0 0
                          • Marshall  

O nářadí strach nemám, toho máme plnou dílnu. :) Jde mi spíš o šikovnost mých ručiček.

0 0
                          • Pedro404  

Teď nechci kecat, ale písty vrchem vytáhnout nejdou, ne? Čili ségrovku vyndat musíš?

0 0
                            • Smazaný účet  

Jdou..ale kdyz uz bordel, tak do posledniho dilku, ne? Navic je tam taky okrouzek mezi zatkou a nohou a kdyz menis, tak vsechny:)

0 0
                              • Pedro404  

No tys psal, že se to dá i bez těch kleští, já s nima pro servis počítám:)

0 0
                                • Smazaný účet  

Tak muzes to poruznu baslit i bez nich…treba pouzijes uzke kleste nebo tak, ale je to opruz…

0 0
              • baboon  

Kdybych to mohl vidět osobně a nebyly to nějaký pekelný krátery, tak bych to bral. Jezdil jsem s vidlí, co to měla podle mě horší a v pohodě, olej netahala, šlapala normálně. Jestli to máš na nějaký blbnutí, tak to stejně dřív nebo pozdějc složíš tak, že jí pokřtíš vnitřní nohy tak jako tak.

Edit – jestli je to skutečně jen to, co je na fotce, tak v cajku

0 0
                • Marshall  

No, ještě o tom popřemýšlím a napíšu si o bližší info. :)

0 0
              • Marshall  

Tak to stejně asi nepůjde. Hlavová trubka má i s miskami 14 cm, když k tomu přidám hlavové složení, tak 14,5 cm. Krk vidlice je 14,5. Na co bych potom nasadil vrchní korunku?

Pokud bych ovšem nechtěl koupit tohle, což mi přijde jako celkem zbytečná investice.

0 0
                • Marshall  

Má někdo zkušenosti s Boxxer Suspension Clinic? Já vím, je to RC. Proto se ptám, jestli není nějak speciálně laděná nebo tak.

0 0
                • Pedro404  

Co za ročník je ten Ninja? U 2013 i 2014 píšou vejšku hlavy 120 mm v Mku. A nejsem si jistej, co myslíš miskama a hlavovym složenim, hlavový složení sou misky.

0 0
                  • Marshall  

Ročník 2014, velikost L. Hlava sama o sobě asi ano. Ale těch 14,5 měřil od konce takové té nalisované věci (předpokládám že tomu se říká miska – vkládá se do toho ložisko a podložky) až nahoru po "víčko hlavového složení. Pokud jsem to napsal moc nesrozumitelně a nepochopil jsi to, napiš, určitě vyfotím.

0 0
                    • Smazaný účet  

Porad by to mohlo byt resitelne nizkym hlavkem…taky jsem tak bojoval s delkou krku a vyresilo to hlavko mortrop, ktere pri na delce hlavove trubky asi 5mm. Vyfot to.

0 0
                      • Marshall  

Snad je z toho něco poznat.

0 0
                      • AleZ80  

Jak dlouho to Mortop hlávko jezdíš ? Chtěl jsem jeho pomocí vyřešit problém s krátkým krkem vidlice, ale hnoj mi to rozmluvil, že prý jsou v něm titěrná ložiska, která moc dlouho nevydrží.

0 0
                        • Smazaný účet  

Mam ho na sjezdaku, ktereho jsem vloni parkrat vytahl do parku…zatim drzi…porad je pro mne levnejsi jednou za dva roky vymenit hlavno, nez resit vidli:)

0 0
                          • Marshall  

Jak to teda funguje? Když sloupek vidlice by byl pouze po centimetru nad hlavou a to ještě bez hlavoveho složení. Šlo by to vůbec?

0 0
                            • Smazaný účet  

Mi to nakonec vyslo tak, ze sloupekvice-mene licuje s vrchni hranou horni korunky, takze 2mm podlozka pro dotazeni a vse slape jak ma:)

0 0
                              • Marshall  

To máš dobrý. Mě by krk vidlice lícoval vrchní část hlavového složení, maximálně by milimetr koukal, takže bych neměl za co chytit korunku.

0 0
      • wilda81  

Vengeance

0 0
      • goofy  

XF

0 0
      • Ralan  

Taky bych šel do XF, svezení na ni bylo supr. Samo že jsem jel i Boxxera, ale XF mi sedla víc.

0 0
      • Mr.Duck  

Nebyt to 2-step, tak ti v lete privezu tohle :) http://www.pinkbike.com/…ell/1871787/ To by byl asi nejlepsi kauf..nebo do toho sehnat soloair patronu, no, to moc nestoji.

0 0
        • baboon  

Jestli může kalkulovat s tvým dovozem, tak se mu otvíraji netušený možnosti :D. Zrovna v lednu jsem narazil nanový X-Fusion metric za 400USD :) Jen škoda, že mi ho proclili a zdanili :/

0 0
        • Marshall  

Diky :) Totem je prej hodne luxusni vidle. Ja ale stejne potrebuju nakoupit co nejdrive.

0 0
    • Marshall  

No, jelikož mi několikrát bylo naznačeno, že kupovat vidlici na FR za 5k je pitomost, tak jsem se rozhodl změnit plány. Je pravda, že když už se mi podařil koupit celkem slušný a nový rám za přijatelnou cenu, tak by si asi zasloužil nějakou slušnou vidlici. Takže jsem se rozhodl přišetřit pár kaček a koupit něco pořádnýho.

Mám rád když vím, na co právě šetřím, tudíž by asi bylo dobré něco vybrat. Po čem bych tedy měl šáhnout? Lyrik, Totem, novější Boxxer (což by asi bylo zbytečné pokud by ostatní vidle vydržely moje DH/FR řádění), nebo přišetřit ještě víc a koupit nějakou FOX 36 180 mm (FOX 40 by na tohle už byla moc luxusní a taky než bych na ní našetřil by mi mezitím vypršela dvouroční záruka na rám :D ). Díky za případné rady, názory, doporučení i zkušenosti :)

0 0
      • Marshall  

Co se týče toho Boxxera s těmi malými škrábanci, tak dnes jsem dostal mail, že už je prý stejně prodaný.

0 0
      • kali222  

mam tu v bazaru nejezdeneho totema 180mm s tapered krkem v plne delce, s jasnym puvodem samozrejme :), ale cenou se ti asi libit nebude. to jen kdyby. :)

0 0
        • Carloss  

Myslím, že přes limit je to ještě v BFnormě :D

0 0
        • otecius  

vezmu vnitřní nohy x)

0 0
          • kali222  

kdybych za ne dostal, co staly kdysi ofiko, tak bychom si placli. (bylo to tusim 9 bez dane) :D

0 0
        • Marshall  

Nádhernej kousek! Kdybych měl zbytečnejch 13k, hned bych jí bral! :D

0 0
          • kali222  

ja to pochopil, ze se fakt rozpocet navysuje. :D …jelikož mi několikrát bylo naznačeno, že kupovat vidlici na FR za 5k je pitomost, tak jsem se rozhodl změnit plány.

0 0
            • Marshall  

Navyšuje, navyšuje. Doufal jsem, že mi někdo řekne o kolik bych měl navýšit, abych měl něco slušnýho. Tak teď už to alespoň vím. Nepotěšil jsi mě! :D Tak to si ještě chvilku počkám, než na to budu mít :)…no co, pořád lepší než kdybych koupil nějakou atrapu vidlice za pár kaček.

0 0
              • Pedro404  

Nemusíš bejt smutnej, ten kaliho Totem má stejně jenom základní tlumení:) Rozpočet bych navýšil na tolik, za kolik seženeš Totem/Lyrik/Boxxer 35 mm s DH tlumenim.

0 0
                • Marshall  

Zrovna koukám na markt. A také jsem chtěl položit dotaz ohledně tohoto Totema. Jak ovlivňuje Dual Air chod vidlice?

0 0
                  • Pedro404  

Dual air je v pohodě, tohle ale neni dual air, ale 2 step (měnění zdvihu) a ty maj, co sem slyšel, tendence se *****.

0 0
                    • Marshall  

Aha :D Já vidim slovo dual a kousek od toho air, tak jsem si to hned spojil. Díky za upozornění. :)

0 0
                  • goofy  

Většinou tak, že je to rozsypané…

Pokud se díváš v téhle cenové, tak bych bral něco takového nebo třeba tenhle

Ale skopčácky neumím, tak nevím, jestli tam není nějaký zádrhel… :-)

Edit: nebo klidně toho Totema nebo Lyrika, ale vyhnul bych se 2step verzi. Nejblbuvzdornější bude asi pružina.

0 0
                    • Marshall  

To je další věc, která mě zajímá. Je FOX 36 KASHIMA lepší než třeba Totem? Rozdíl v bazarové ceně je už od tisícovky.

0 0
                      • goofy  

To máš těžké. Mě třeba sedí asi trošku víc, ale někomu zase sedí víc Totem. Každopádně ani s jednou neuděláš chybu (pokud nebude dorasovaná).

0 0
                        • Marshall  

Díky. Já tu totiž před časem četl, že na to, jak si svoje vidlice nechá Fox zaplatit, tak některé modely jsou „horší“ oproti ostatním a nemají nic extra poměr cena/výkon. Ale to už je dávno co jsem to četl a víckrát jsem to neslyšel. :)

Taky se servisem je to prý horší.

0 0
                          • goofy  

Se servisem je to stejné všude. Buď si to uděláš doma a je to skoro zdarma (jo Fox má uzavřenou patronu, tak člověk musí být trošku zručnější při výměně), nebo to dáš do servisu a oškubou tě jak psa. :-) Fox má tu výhodu, že Švec je aspoň relativně rychlý a má ND skladem.

0 0
                  • goofy  

Divám se, že za slušný peníz se dá sehnat už i Maruna RC3. Osobně bych šel asi do ní. Je tam i nějaká levnější za 300 éček.

0 0
                    • Marshall  

Proč zrovna Marzocchi? Má nějaké výhody oproti ostatním? :)

0 0
                      • wladeq  

nemá, spíš naopak, akorát pět let zaspali, tak to prodávají levněji

0 0
                        • goofy  

Tak určitě.

0 0
                          • wladeq  

Čili celé rc3 2012 (+/-) jako rekce na FIT z roku 2006 znamena inovaci?

0 0
                            • goofy  

Ježiši to jsou zase kecy… Jestli tě to uklidní, tak s FIT to nemá skoro nic společného, protože se drželi své otevřené lázně.

0 0
                      • goofy  

Asi nemá, ale je to taky top vidle a vypadá zachovale.

0 0
                      • snílek  

Měl jsem 66 RC3. Marzocchi s RC3 patronou, pouze s touto patronou, vynikaly spolehlivostí, nechtěly moc údržby a taky pěkně chodily. Základní Boxer i Domain byly v porovnání s tou mou 66 naprosto tragický.

0 0
                • kali222  

no jakoby to nestačilo :) ale ja bych mohl napsat cokoli, cokoli a nebyl bych stejně směroplatnej. :)

0 0
              • kali222  

sleduj bazar a jistě budeš mít za čas štěstí. většině lidem se sezona teprve otvírá, jistě všichni neudělali upgrade již v zimě. jenom to bude chtít promptně zaregovat.

0 0
    • AleZ80  

Na Ebayi mají nové 36ky za 300 Eur, ale bohužel jen 160 mm (třeba jdou přenastavit na 180).

http://www.ebay.de/…381575481221?…

http://www.ebay.de/…381575468639?…

0 0
      • goofy  

Jo o těch vím. Docela zvažuji upgradnout svého stařičkého Vana. Přenastavit ale nejdou.

0 0
      • Stingray  

A teď která bude lepší? 2009 nebo 2010?

0 0
        • goofy  

Ty vidle jsou úplně stejné, takže to bude imho jedno.

0 0
          • Stingray  

Já už jsez z Floatu vyvybrovanej, tak přemýšlím co s tím. Nevíš jak je to s těma pružinama? Prodávají se střední a v plný polní budu mít kolem 85 Kg..(abych ještě nemusel dokupovat pružinu…)

0 0
            • goofy  

A neprodává to se všemi třemi? Jinak pružin na Vana jsem po internetech viděl dost. Každopádně střední jsem taky vozil, ale tu váhu mám bez plné polní. Možná by to mohlo sedět.

0 0
              • Stingray  

Já tam čtu střední, ještě jim pošlu dotaz…

0 0
                • kali222  

pokud je to „krabice“, mely by ke starym 36tkach byt pribaleny i ostatni pruziny. ja mel kdysi oemko.

0 0
                  • goofy  

To bude podle mě OEMko, protože bílé se krabičáky nedělaly… :-)

0 0
      • Marshall  

Mám ten druhej. Rock Shox RC3 Plus HV. Koupil jsem ho společně s rámem.

0 0
    • Marshall  

Co říkáte na tuto krasavici?

Tahle taky nevypadá špatně.

0 0
    • baboon  

Nejsem si jistý, jestli by nebylo ve výsledku (po navýšení budgetu) lepší počkat na Durolux R2C2 – (někdo tady kdysi psal, že cca 12–14k). Myslím, že by mohl být lepší volba, než VAN-R nebo jiná High-End vidle s Low-End tlumením / nastavením. Nebo jsem mimo?

0 0
      • goofy  

MOC 14990,– Za to už seženeš pomalu i nového Vana/Totema…

0 0
      • Mr.Duck  

Van R neni moc high end teda :) Ale Durolux neni ve 26, nebo jo? (novy)

0 0
      • Marshall  

Tak abych pořád nenavyšoval rozpočet, musím si určit strop. Dám do toho tak maximálně něco málo okolo 9k. Když ušetřím, rozhodně mi to vadit nebude. :))) Pokud má Van špatné tlumení, tak má Lyrik/Totem lepší? Takhle…na luxusní vidlici jsem nikdy nejel, tak nepotřebuju nějakou ultra vidli. Stačí mi, aby vydržela skoky a v horším terénu mi neupadly ruce. Abych nekoupil něco, co by pro mě, jako pro začátečníka s FR, byl „zbytečný luxus“ :)

0 0