• rasto1

    Ahoj,

    ktoru verziu 36 van by ste odporucili? Jazdim dost tvrdo nejake pohupovanie mi vobec nevadi mam rad cisty zdvih. Viac ma pritahuje Rkova verzia. Netusim ale ci tu nie je pomala kompresia prednastavena na vysokej urovni – vidlica pojde do zdvihu lenivo. To by som nechcel na Marzocchi 66 sa mi najlepsie jazdilo s uplne otvorenou kompresiou. Viem ze asi malo kto jazdil obe verzie takze to bude tazsie.

    Vdaka za rady.

    0 0
    • rossi001  

      ty tak mam r a staci mi to nevim co je za 2 litry navic za serepeticka ale nebude to nic za co by stala asi..

      0 0
    • tomfree  

      Ahoj mám rc2,protože se mi ji povedlo koupit,vozím ji nastavenou pomalá komprese na min a rychlá 3polohy od min,teď jsem montoval kamarádovi R a rozdíl jsem nepozoroval,potřeba RC 2 patrony mi přijde podstatná jen pro technické ježdění v bike parku pro úpravu vlasností pro odraz a dopad ze skoku apod. a to není můj případ.

      0 0
    • gazman  

      Mám RC2 ,a přijde mi to k ničemu,v partě maj všichni jen R a mě by to taky bohatě stačilo.Na druhé kolo jsem koupil nejjednoduššího boxxera a jsem v pohodě všechno si opravím sám rozkuchám na atomy a složím takovou vidli za 2 hodinky,je tam minimum těsnění nemá se toho tolik co pokurvit.Čím víc sračiček tím víc poruch.Asi jsem barbar,ale prostě ty rozdíly ve vys. a níz. rychlostní kompresi téměř nerozeznávám,jedině v krajních polohách vidím rozdíl.Dneska je všechno ojeb na lidi a všechno se hrozně často kazí.Takže za mě čím jednodušší tím lepší.

      0 0
    • kesu  

      tohle jsem resil pred rokem v tehle deskuzi

      http://bike-forum.cz/…rc2-x-r.html#…

      Hanz jezdil obe a tvrdil, ze R je citlivejsi. Kazdopadne co si pamatuju,tak verze R ma kompresi nastavenou tusim 8 kliknuti od zacatku,je to uvedeny nekde na strankách foxu..

      0 0
    • mar_tin1  

      len pre info, pre rok 2010 je tu zásadná zmena, verzia R už nemá FIT patrónu ale opan bath. RC2 je FIT… čo to bude znamenať prakticky sa ukáže… viac info vrátane technických nákresov je na servisnom webe foxu

      0 0
      • rasto1  

        Cize napr 09 R verzia mala fit patronu, ale s pevnymi nastaveniami kompresii? Tiez som si vsimol ze 2010 uz maju open bath ale akosi som nikde nevedel najst co za tlmiac je v tych starsich R modeloch.

        0 0
    • rossi001  

      to vysvetlete feartherbedovi jak tu do me rype,si mysli nejak…

      0 0
    • ZdenekW  

      Původně jsem se taky rozhodoval mezi R a RC2. Nakonec mám Van RC2 ale to spíš jenom proto že se mi ji shodou okolností podařilo sehnat levněji a nelituju. Ono sice u tohodle druhu vidlice není až tak důležité že nepohupuje při šlapání ale když už občas zvednu zadek a šlapu ze sedla, tak se občas přistihnu jak koukám místo na terén na vidlici a lebedím si jak úžasně funguje :o)

      0 0
      • friblos  

        mám otázečku zda jste někdo jezdil a máte srovnání funkcí těchto vidlic, použití bude AM a občas bike park, díky váze vede zatím FLOAT, ale nevím jak funguje a jestli se nezahřívá

        FOX VANILLA 36

        FOX FLOAT 36

        ROCK SHOX LYRIK

        0 0
        • Stingray  

          lyrika nebrat, je to ***** necitlivá. Float super, vanilla trochu těžší ale žehlivější, šel bych do ní..

          0 0
          • madcat  

            Tos vzal kde, že Lyrik je necitlivej? A která verze?

            0 0
            • kesu  

              jezdil jsem dva lyriky soloair a jeden uturn a ani jeden nesahal Van 36 ani po kotniky:(

              0 0
            • Stingray  

              no mám ho na kole, solo air 08 :-( když po čtyřiceti kilácích vyschne silikonovej olej, tak mě brní ruce

              0 0
              • madcat  

                Já nevím, já s ním jezdil dva dny na Špičáku a sice mě taky brněly, ale to asi není divu, nemluvě o tom, že pocit z jízdy a dopadů na dropech byl o 1000 % lepší než s mou předchozí Drop-offkou… Takže já si chrochtám blahem. Možná, že kdybych zkusil nějakou tu Foxinu, tak budu ještě nadšenější, ale jelikož jsem nezkusil, tak su maximálně spokojenej (a nebudu si kazit radost tím, že ju zkusím :-) ). Navíc za ty prachy, co jsem ji koupil… A taky je pěkná :-)

                0 0
                • Stingray  

                  no je lepší to nezkoušet, měl jsem vanilku na třinácti číslech a přechod na tohodle „tuponě“ mi dělá fakt problémy. Zkusím ji nechat přes zimu potunit a pak se uvidí. 3šestka vanilla je můj kandidát na nejlepší vidli co jsem měl kdy pod sebou

                  0 0
          • fousek  

            Zajimavy, mam presne opacnou zkusenost Lyrik 2-step citlivejsi nez float, ale rek bych ze je to kus od kusu, nekterej float se moh povest a je citlivejsi a nekterej lyrik se nemusel povest a je necitlivej, ale zatim co mam zkusenost tak RSka jsou citlivejsi

            0 0
          • pitos  

            nechci se Lyrika zastávat jenom proto že ho zrovna jezdím ale myslím že na tom není s chodem špatně.K citlivosti mohu uvést jen tolik že odtrh po roce ježdění jsem naměřil k 9kg(solo air,bez úpravy)

            0 0
        • hanz  

          VAN 36, jinak nebrat

          0 0
          • vojtechposmourny  

            No tos mu moc neporadil :-)

            0 0
            • hanz  

              víc netřeba říct, všechno tu bylo řečeno několikrát. VANu se nic nerovná, nevím co víc v tom rozvádět

              0 0
              • vojtechposmourny  

                To víme všichni :-), ale on se ptal, jesti stačí R, nebo si má připlatit za RC2… Nebo čtu špatně otázku? :-)

                0 0
                • mr.antik  

                  jo

                  0 0
                • dodydody  

                  Pokud si dokáže nastavit RC2 patronu,tak RC pokud netuší jak to funguje a za jízdy nepozná kam je potřeba hýbnout štelungama tak Rko.

                  0 0
                  • rasto1  

                    No ved to. Ono to bolo na zaciatku asi aj tak myslene. Rko pre tych co chcu predovsetkym jazdit a nezatazovat si hlavu a odlahcovat penazenku hovadinami. Nus a RC2 to uz je hardcore >:>

                    0 0
                    • mr.antik  

                      a co když za dva měsíce zjistí, že by se to hodilo?

                      0 0
                      • friblos  

                        to je dobrá otázka? jezdíte někdo FLOAT 36, zatímváha vede

                        0 0
                        • Dav...1  

                          Jo jezdim 36 float ale bohuzel nemuzu srovnat s pruzinovou verzi. Jinak chodi slusne. Spis bych to videl na co presne tu vidlici potrebujes pokud prevazne na jezdeni dolu tak bych bral asi vana. S tim floatem neni problem jezdit delsi trasy nehoupe se a neni problem si ji nastavit aby vyuzivala maximum zdvihu. (Jinak k tomu RC2 – proste to nastavovani funguje at si to prebere kazdy jak chce)…

                          0 0
                          • friblos  

                            v týdnu na AM ježdění a o víkendu Ještěd,Rokytnice

                            měl jsem VANA 32 a teď mám PIKE DUAL AIR a zase takovej rozdil v tom necejtim, proto zatim nevim co vzit

                            0 0
                        • gazman  

                          Jezdím FLOAT 36 už 3 roky,VAN mi přijde citlivější.FLOAT sice není co se chodu týče top a je hodně progresivní(pos­lední 1,5 cm zdvihu jsou nevyužitelné),ale použitelná vidla to určitě je a váha je naopak top.

                          0 0
                      • rasto1  

                        Dala by sa kupit RC2 patrona a prehodit to. Bola by aspon jedna v zalohe keby sa pokaslala. Ale stoji tusim okolo 5000korun.

                        0 0
    • cat  

      Mam van rc2 09 a nemyslim si ze je to k nicemu, chce to ale hodne citu a zkusenosti na nastaveni. HS jsem si uz celkem nastavil podle sveho a rozdil tam je, vidle nechodi tolik do zdvihu a pruzneji reaguje na dalsi nerovnosti, pritom neztraci tolik citlivosti. S LS si zatim nevim moc rady. Ale nelze to rict presne, je to celkem orisek, zvlast spolecne s nastavenim citlivosti…nevim jestli se mi to vubec nekdy podari finalne nastavit. Rko jsem nejezdil, takze nevim, bral sem ji ciste ze zvedavosti, mozna by pro me bylo lepsi prednastavene R.

      Zajimalo by me na jaky polohy je R patrona prednastavena vuci Rc2..?

      0 0
      • rasto1  

        Ako tomu mam rozumiet? HS tlmenie zacina zaberat niekde v polovici zdvihu alebo este neskor, zatial co LS pocas celeho zdvihu? V tom vlakne co nan odkazoval kesu som sa docital nieco v tom zmysle ze RC2 verzia bola trochu lenivejsia aj pri uplne otvorenej LS oproti R. Ze je jednoducho to R citlivejsie. Ale to bolo 08´ takze sa to uz mohlo zmenit. S HS netusim ako to je.

        0 0
        • fousek  

          S polohou zanoreni nema H/L komprese nic spolecniho, jde o to, jakej je raz od prekazky, kdyz je to plynulej nastup, treba pozvolnej retarder v mensi rychlosti tak to tlumi low-speed (dale L-S) komprese, pokud je to cihla tak to tlumi high-speed (dale H-S). Nastaveni bych rek, ze je u L-S regulaci prutoku a H-S to je predpeti proziny na planzete, ktera otevira dalsi kanalky.

          Takze kdyz bude L-S plne otevrena tak H-S se nemusi vubec projevit protoze ta dira je uz tak velka ze nebude dostatecnej tlak na planzetku co drzi H-S.

          Naopak pokud bude plne otevrena H-S (tedy nejmensi predpeti pruziny), tak se zase L-S nemusi dostat vubec ke slovu protoze i nepatrnej tlak zvedne planzetu a protejka vsema kanalama.

          To by byla teorie, otazka je jakej rozsah nastaveni u konkretni vidle je.

          A taky bych rek ze se neda tohle nastaveni delat tak ze nastavim jednu kompresi a pak tu druhou, protoze z tohodle jasne vypliva ze se obe navzajem ovlivnujou.

          0 0
          • rasto1  

            Vdaka za objasnenie.

            0 0
            • friblos  

              čau můžu mít FLOAT 36 R 2008 za zajímavou cenu tak se chci zeptat jak Vám chodí

              0 0
              • rasto1  

                Rad by som ti poradil ale 36 som nakoniec nekupil. /Skoncil som pri 66 RC2X/ Verim ze je tu viac ludi ktori jazdia Float R a poradia.

                0 0
              • gazman  

                Viz výše.

                0 0
                • friblos  

                  to jsem si samo četl, ty máš model 2006 a já právě nevím jestli tam jsou nějaké velké úpravy nebo je to stejné u těch 2008

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.