kolik jste měli na řidítkách nejvíce ovládacích prvků:??

94 nepřečtených
  • jakub

    Ahojte zajimá mne jak jste vyřešili takovýto problém......... Stavím mojí ženě nové kolo – Scotta Geniuse, sehnal jsem ji uplně super vidlu – Manitoua Black se zamykáním a zároveň se snižováním zdvyhu, oboje má uspusobený system s pákamy na řidítkách, k tomu je ještě páka na ovládání tlumiče, tedy měly by být na řidítkách celkem tři ovládací prvky na odpužení, což se mi ale vubec nelíbí, zdá se mi to uplně zbytečné. Uvažuju o tom, že tuto vidlu ještě s někým vyměním za třeba Vanillu (pro moji bude idealni)… V současné době mi z řidítek vede se vším všudy celkem šest lanek + sedmé (vidle – snižování zdvyhu – nepotřebné) jsem zatím provizorně přidělal jen k jednomu bovdenu tedy není na řidítkách protože se mi tam už snad ani nevejde..........

     

    Další věc, kterou řeším je to, že jsem moji koupil nová kola na deorkových nábách, k tomu mám brzdy Juyci Carbon....... no kdyz jsem to tam montoval, zjisil jsem že to nefachčí absolutně s 160 kotoučem protože mi prasátko u přední vidle škrtá o dráty..... doufám že to vyřeší 180 kotouč, který by ml logicky prasátko trošku oddálit........ díky za názor,

    Pokud by měl někdo zájem o vidlici, kterou jsem výše popsal..... jsem ochoten s ním nějakou – adekvátní k Blackovi (vzduch 120) vyměnit..... jediný důvod je skutečně ten, že se mi tolik hejblat fakt nelíbí – hlavně je moje neuupotřebí… díky

    0 0
    • roud  

      řazeni dualcontrol vyřeší problém s místem na řidítkách :O)

      0 0
    • hribik A1  

      priblizne tolkoto

      0 0
    • marekvnoucek  

      hlavně nekupuj ženě OS rodla nebo tam nedáš lautr nic…myslím, že na 580 – 600mm to nacpeš a žena bude mít pohodlný ovládání kola a s širokýma řídítkama se jí bude i líp dýchat;-)

      0 0
      • jIrI___  

        580 mm bude málo. Já tam mám rohy, gripy, brzdy, řazení, páčka poplocku a jedna strana je plná, víc bych tam nenarval. Na druhé straně je místo ještě pro nějakou jednu páčku :)

        0 0
      • jakub  

        díky za info… OS řidítka už má......... abych pravdu řekl, spíš mne zajimá, jak by jste to řešili třeba vi, já jsem asi rozhodnutý tu vidlu za nějakou jinou vyměnit......... ona to fakt nevyužije..

        0 0
    • Madrid  

      Osobně bych se snižování zdvihu určitě nevzdával, v prudších kopcích je to dost praktický. Nehledě na toho ale nevím, jestli je dobrý nápad dávat na Geniuse vidli jen se 120mm plného zdvihu- trochu tím zabiješ geometrii, která je stavěná na 140 a takhle zbytečně zvýšíš hlavový úhel (který už tak je dost velký). Ze začátku jsem sice měl taky tendenci jezdit v lehčím terénu jen na 120 (mám Talase), ale byla to blbost, kolo je zbytečně míň stabilní.

      0 0
    • antuch  

      měl jsem zamykání i snižování zdvihu z řídítek. Teď mám zamykání obou pružících jednotek z řídítek a je to víc než dost (a to mám Grip shift). Můj názor je takový, že bych oželel IT. Z vlastní zkušenosti vím, že ve výjezdu páčkou snižovat zdvih není taková sranda. IT nemá určitou polohu, tudíž ti vidle najednou klesne třeba o 6 čísel a totálně to nabourá geošku. Když je dobře postavený kolo, tak snižovat zdvih u Blacka ani není potřeba. A druhá nesporná věc, kterou si musíme uvědomit je to, že se jedná o ženu. Ženy na nějaký přenášení váhy v kopci prostě nemají cit. Prodávám kola už cca 7 let a když vidím, co sou schopný ženský vymyslet, tak mi o hlava nebere…bez urážky. Takže pro ženy bych bral jen co nejjednodušší systémy (teda pokud to není opravdový fajnšmekr)

      :-)

      :-)

      0 0
      • jakub  

        Jojo, tak s tímto názorem se plně stotožňuji, vidli ještě pozměním.....­........... fakt se mi to nelíbí......... je to uplně zbitečny…

        0 0
      • lens  

        naprosto souhlasím,ta moje ma uplně obyčejnou vidlu se zamykanim na korunce,při jeji vaze 59kg ani to zamykani nevyužije a to najezdi ročně cca 13–15000km a objedem asi 15 zavodu. když vidlici seřídiš na větší vahu než ma ta tvoje tak nebudeš muset nic řešit. ja jsem to tak udělal.

        0 0
    • goofy  

      Mam jich tam az nad hlavu.. Leva a prava packa brzdy, a leve a prave razeni :-)

      0 0
    • Martin  

      momentálně mám řídítka plný :-)

      bordel v okolí laskavě ignorujte, jsem prase a vím to :-)

      0 0
      • Wojtek  

        máš tam uklizeno,u mě ve sklepě to vypadá hůř,a to si říkam,že tam mam pořádek

        0 0
      • mar.tan1  

        Koukám, také máš cyklopočítač na představci. Vidíš na něj dobře? Já ho v téhle pozici měl taky, ale na diplej jsem pak koukal moc shora a nic neviděl, tak jsem jeho spodní část opřel o hlavové složení :o) fotka

        0 0
        • Martin  

          nevidím na něj akorát když jdu ze sedla a to mám jiný starosti :-) – na představci mi plně vyhovuje. i sigmu 2006 jsem tak vozil a rovněž jsem na ni viděl dobře.

          0 0
    • Pi†el  

      Todle taky vyresi problem s nedostatkem mista na riditkach..

      Truvativ Boobar 780mm

      http://internetovy-obchod.msbox.cz/…86-dp-21836/

      0 0
    • Pebe  

      momentálně takhle :-)

      0 0
    • kleins  

      Tohle mám objednané. Uspořím místo pro jednu objímku Avid matchmaker :

      http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

       
      0 0
    • jakub  

      tak jsem se zeptal a sam jsem si to doresil…

      Prostě jsem zkrátil ujedné páčky -kterou nepotřebuju lanko až uplně k vidlici a páčku jsem jednoduše přidělal k noze vidlice… nevypadá to ani tak blbě… resp. není to vidět vubec… a vše je jak má být..

      0 0
    • Majkrosoft  

      čaute, řeším teď obdobný problém…rapid­fire,brzdy,po­plock,gripy12cm a rohy na OSrodla 580 bez šance :o Problem je urcite v rodlech ale potom bych ho videl i v tech rohach,patka kterou to drží na řidítkach ma 1,5cm. Chtěl bych se zeptat jaké rohy ma te vy jestli se dají sehnat nějaké užší nejlépe do 1cm? S takovými by mi to mohlo na 600mm vlést. Pokud takové nejsou jaké by jste mi doporučili rodla 610 nebo 620 moc jsem toho na netu nenašel,díky moc

      btw. při pročítání vlákna jsem narazil na používání gripů 90cm, není to hodně málo??

      0 0
    • funkatron  

      pri tejto teme si vzdy rad spomeniem na moj oblubeny kokpit :D

      0 0
      • hribik A1  

        má to vpredu aspoň guľomet?

        0 0
        • funkatron  

          neviem, „exterier“ som nikdy nevidel :))

          0 0
        • M13  

          Kulomet je příplatkový výbava, tohle je jenom základní (pro socky) model.

          Ve vyšších řadách je součástí místo CRT televize televize s technologií LCD s LED podsvícením, bazén a můžeš si vybrat barvu satelitu, aby ladil k rámu.

          0 0
          • hribik A1  

            aha.. tak ale s príplatkovou výbavou by to mohlo byť už zaujímavé :-)

            0 0
    • pustipav  

      twinlock:)

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Já vás trumfnu! Mám řidítka 52 cm, 12cm gripy, nevím jestli se měří jen ta černá „grip“ část nebo i červené okraje, xt brzdy, xt řazení a zámek na rebu (nevím jestli pop lock nebo co to je). Co mi na to řeknete? Zatím jsem s tím jel nejvíc asi 50 km v kuse a nic moc mě nebolelo, radši mám posed vzpřímenější protože mě bolívala záda. Teď jsem začal plavat a musím zaklepat, zatím nic!

      0 0
      • DaSnail  

        52cm je na mtb imho moc málo, na silničku moc vela.

        na citibike fajn, po chodníku medzi luďmi sa s tým lepšie premotáš jak s 685mm. tiež tam vozím 53cm ;o)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.