kliky Truvativ Firex 3.3 vs. Shimano LX

36 nepřečtených
  • IGIsoft

    Váhám mezi koupí těchto dvou modelů klik – Truvativ Firex 3.3 nebo Shimano LX. Pár článků už jsem o klikách četl, ale v závěru bych řekl, že na tom jsou obě dvě 1:1, tak nevim do čeho mám jít. Někdo řiká, že integorvaná osa je příčinou častých problémů (např. vrzání osy), někdo zase řiká, že klasická osa už je docela přežitek a větší váha, tak mi zkuste poradit… ;)

    0 0
    • Páník  

      no ja nevim…ja mam sice Firex celkem ok,ale spousta lidi je nemuze ani videt: www.bike-forum.cz/…6/forum.html#…

      a kdyby uz nic jinyho, tak LX jsou rozhodne hezci

      …takze ja jsem pro LX

      0 0
    • Volf  

      No co říct. Já si s firexama naběhl hodně na vidle. Na druhou stranu jsem viděl i Styla pod 3 000,– a o nich až tak špatně nikdo nepíše. Osobně bych koupil Shimana, protože mají podle mýho, líp udělaný uchycení levý kliky. Ale snažil bych se někde sehnat v nějaký slevě XT. No jinak můj naprostu subjektivní názor je, že jediným přínosem dutý osy je fakt, že to líp vypadá. Jinak jsem byl spoustu let naprosto spokojeným uživatelem čtyřhranu vysmívanýho Kinexu a nikdy neměl jedinej problém. A na poslední ose jsem najezdil snad 25 000 km.

      0 0
      • Lister  

        no vidím to naprosto strjně – dutý Deorka na 4hranu za 6 let ani jeden problém a s Firexama stále bojuju

        jinak k tomu designu – mě se klasická osy líbí víc.......no a o řetezové lince se snad radši ani bavit nebudem :o)

        0 0
    • Coudy  

      Urcite Shimano, precitaj si vlakno „Klub cvakajicich Truvatuvistu“. Ja som sa rozhodoval medzi 180 mm cestnymi klukami Shimano a Truvativ, po precitani horeuvedeneho vlakna ma chut na Truvativ presla.

      0 0
    • Q  

      Přesně tenhle duel sem řešil před týdnem a vzal sem LXa. 1. mě dost vyděsilo vlákno „Klub cvakajících Truvatistů“¨a 2. tak jak už psal volf – i podle mě je levá klika líp řešena.

      0 0
      • Volf  

        Jo a to si představ, že v době kdy jsem je kupoval měli tusím na bikestore v akci XT za 2 900,– Kč a já debil koupil Firexy:-((

        0 0
      • mach1  

        taky to teď řeším, mám možnost mít LXa za 1990,– i s osou, tak nevím, jestli to vzít nebo ne??

        0 0
    • Q  

      Oj! Najít takovou cenu u XT před týdnem, tak je mám už doma a po LX ani nevzdechnu. Né že by byly o tolik lepší „cca 100g“, ale rozhodně se mě líbí mnohem víc.

      0 0
    • Mamut  

      Firexy nebrat, Ale Sh. tiez nie je ziadny zazrak.

      Ja som bral Sh. pretoze som sa bal, aby som nemal problemy s kolenami, kvoli rozdielnej vzdialenosti Sh. kluk od roviny ramu. Pekacek je v to modbornik. Niekde sa tu povaluju prispecky od neho, ze je rozdiel asi 0,5cm, co mi pride vela.

      Az mi Firex definitvne dozije, tak asi skusim RaceFace.

      Taktiez som dlhorocnym spokojnym uzivatelom 4-hran Kinexu a funkcne ziadny problem. Ale s Firexami som len na klukach a ose usetril asi 0.5kg.

      0 0
    • Jigsaw  

      zmenilo se neco za ten rok? taky se rozhoduju mezi Firex a Lx, popravde byl sem pevne rozhodnut pro Firexi, ale co jsem si tu o nich precet tak nevim nevim..

      0 0
    • pižmoň  

      Ja si jednoznacne stojim za firexama jezdim je ted chvilku asi 700 km a zadne vzani ani zde popisovane vady se nepotvrdily (mam mod. 08) kdyz bys vahal tak bych si priplatil na letosni XT.S LX nemam zadne skusenosti a nelibi se mi proto mam FireX :-D

      0 0
      • Lister  

        No mě se LX taky nelíbí a XT ještě míň, ale přesto jedny XTéčka mám…holt funkce je funkce

        0 0
        • pižmoň  

          Nejvice se mi zamlouvaji lovske styla,ale ty letosni to je divne klika se mi moc nelibi a ty prevodniky budou asi tuhe,ale i tak to neni ono:-(

          0 0
    • Kol.ista  

      Tak ja dneska dal na kolo Firexy 3.3 co mi vcera prisli postakem :) Tak sem zvedavej jak budou fungovat ale mooc se me libej a vaha je taky pekna. Tak uvidim snad nebudu v klubu cvakajicich truvatistu ale tech spokojenych.

      0 0
    • mastihuba  

      tož tak sem se nechal zlákat cenou a i přes zakápnutí loctaitem se mi cca po 700km povolily, tak jsem zvědavej jak často je budu dotahovat.

      0 0
    •  

      Baník pyčo!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.